Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mcm2022

    újonc

    válasz King Unique #54431 üzenetére

    Ami nem éppen mai darab, eredetileg 2015-ben jelent meg ez a sorozat, vagyis jó 7 éve és már nem is forgalmazzák.
    Kép alapján szerintem ez az, és ez nagyon érdekes, mert 2 évesél nem lehet (sokkal) több ez a HDD, szóval akkor ezek szerint egy ilyen régi darabot "sóztak rám".

    "az adatkapcsolat megszakadása lehet az USB-s csatlakozás, annál az USB-kábel és / vagy az eszközön lévő USB-s csatlakozóaljzat hibája miatt, valamint 2,5"-os külső HDD-knél az elégtelen USB-s tápellátás miatt is"
    Szerintem az USB-s csatlakozóaljzat lehet a hibás, ugyanis egyrészt mint írtam, TV-hez való csatlakoztatás előtt mindig nyomkodtam erősen (OCD-s vagyok és az volt a 'kényszerem', hogy nincs jól beledugva), és ettől elromolhatott. Másrészt meg eddig (2 évig) SEMMI baj nem volt vele, mármint SEMMI ilyesmi baj (pedig a TV is meg minden tök ugyanaz). Szóval szerintem most "elégelte" meg az USB aljzat, hogy nyomogatom. De ez persze csak az én véleményem.

    egy másik 2,5"-os külső merevlemeznél is lehetnek ilyen-olyan anomáliák az elégtelen USB-s tápellátás miatt.
    Hát mivel eddig ezen sem voltak, és az előző külső HDD-mnél (ami ADATA volt és 6 évig is bírta) sem volt ilyen problémám, szerintem (legalábbis remélem), hogy nem lesznek már ilyenek, ha újat veszek. És nyilván annál már nem fogom nyomkodni befelé a csatlakozót, mert drága mulatság ez nekem.

    Értelemszerűen akkor érdemes ezt megpróbálni, ha már a 3 éves gyártói garancia is lejárt
    1 év garanciát kaptam csak erre, az előző (ADATA HDD-re) 2 (vagy 3?) évet.

    Igazából a végét nem nagyon értem, amit írtál, ezt a "külső ház" cserét (nem értek hozzá), de szerelési költséget + új alkatrészt figyelembe véve szerintem már nem jönnék ki (sokkal) olcsóbban, mint ha vennék egy újat.

    Mindenesetre köszönöm a hozzászólást, valószínűleg akkor jól gondoltam, és nem kellett volna erővel 'nyomkodnom' befelé a csatlakozót (bár emlékeim szerint a régivel is ezt csináltam már, és az 6 évig bírta, és akkor sem emiatt romlott el, hanem rossz szektorok miatt).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák