Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz schottgun #54285 üzenetére

    Ha ki lett próbálva több SATA porton és másik SATA adatkábellel is, de a BIOS és a Windows továbbra sem detektálja rendesen a HDD-t, utóbbinál HDS-ben totál ismeretlen az állapota, akkor nem nagyon van itt miről beszélni, lehet nem véletlenül akart megválni ettől az előző tulaj... Meg a WD30EZRZ a hírhedt Green/Blue sorozat modellje, ami amúgy sem feltétlen a legjobb, hát még használtan.

    + Még akkor szokott gond lenni, ha pl. gyárilag készre szerelt 3,5"-os USB-s külső HDD-kből kiszerelik a HDD-t és utána SATA-n akarják használni, egyes típusoknál ilyenkor szükség lehet a 3,3 V pin resetre (példa). De értelemszerűen csak az ilyen felállásnál, ellenben ha itt eleve szabványos belső HDD-ről van szó, úgy lett vásárolva, akkor nem érinti az előbbi.

    Ha nem sikerül beüzemelni a HDD-t és nem az előbbiek a gond, akkor szépen vissza kell vinni, küldeni az eladónak és visszakérni a pénzt, ennyi. Mert ugye ez normál esetben nagyon nem így működik, mármint a mostanival ellentétben egy megfelelő állapotú HDD-t a BIOS és az OS is rendben detektál, utóbbinál Windows esetén gond nélkül lehet inicializálni majd particionálni és formázni, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák