Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz temppro #54954 üzenetére

    Ha a HDD-nek, a rajta lévő partíciónak 50-70% foglalt, akkor már eleve nem fogja tudni azokat a szekvenciális értékeket, mint üresen vagy kevés adattal.
    Ha több partíció is van a HDD-n és a másolás, a torrentes letöltés a lemez vége felé elhelyezkedő partícióra történik, akkor ott eleve lassabb lesz az adatátviteli sebesség, mint egy lemez elején lévő partíciónál.
    A fájlmásolás egy dolog, ahol a célmeghajtó mellett a forrásmeghajtó adatátviteli sebessége is számít, utóbbiról mekkora sebességgel lehet olvasni. Éppen ezért szintetikus tesztet is érdemes futtatni az adott meghajtón/partíción, lásd ATTO, CDM, stb. programok.
    A CMR/SMR témának már nem szükséges utánanézni, mivel az előző válaszban világosan le lett írva, hogy a Hitachi Travelstar 7K1000 eleve CMR (PMR) HDD.
    A leírtakból továbbra sem derült ki, hogy csak adattárolásra használt meghajtóról, vagy Windowst futtató rendszermeghajtótól van-e szó. Ha az utóbbi, akkor amúgy sem ártana SSD-re cserélni és akkor az adatátviteli sebesség is nyilván sokkal gyorsabb lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák