- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
0xmilan #41853 üzenetére
Például az egy lehetőség, de azért nem árt hozzá némi rutin, nehogy önszívatás legyen belőle. Egyszerűbb a partíciók határát tologatni, az Easeus hatékonyan megoldja, és itt még áramszünettől sem kell tartani.
(#41852) junior11
Sejtettem, hogy a Sentinel nem fog aggódni egy CRC-hiba miatt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
0xmilan #41849 üzenetére
Bár engem nem szokott különösebben érdekelni a töredezettség (még amikor HDD-n ment a rendszer, akkor sem foglalkoztam vele), de amikor rávettem magam, rövid úton elintéztem.
Simán lemásolom a Windowst, formázom, majd visszamásolom. Ehhez kell egy másik oprendszer, vagy valamilyen független klónozó program. A klónozásnak természetesen fájlszinten kell futni, vagyis ne szektorszintű tükörmásolat legyen, mert akkor ugyanazt a szerkezetet kapnánk vissza 1:1-ben.
De egyébként a legtöbb klónozó program fájlszinten másolja vissza a partíciót, vagyis a töredezettség eltűnik. Jellemzően csak akkor dolgoznak szektorszinten, amikor teljes HDD-t mentünk, az MBR-szektortól kezdve.
Fájlszintű rendszermásoló program például az XXCOPY ingyenes változata, de ez csak partícióról partícióra másol, az eredeti tartalom törlése után. Tehát ehhez legjobb egy másik HDD, oda-vissza másolni és kész.
Ha mégis a méretek módosításával próbálkoznál, akkor először a második partíció elejét kell feljebb tolni, utána az első partíció végét. Kevés a szabad hely kétségtelenül, minél többet tudsz rá áldozni, elvileg annál jobb lehet az eredmény.
-
StSanya
senior tag
válasz
0xmilan #38784 üzenetére
Vedd komolyan, s ments, bár valószínűleg többet fog még menni 7 napnál, de ha gondolom egy fontos állományod is elveszne, ami egy elszálló szektoron helyezkedik el, nem örülnél neki...
Folyamatosan menjen a program, a napló fülön láthatod, ha történik ismét probléma. Valószínűleg fog történni, bár nyilván nagyon szerencsés esetben nem fog új szektor olvashatatlanná válni.
A HDD-nek meg ennyi volt, fontos adatot, rendszert ne bízz rá.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged