- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
0xmilan
üzenetére
Például az egy lehetőség, de azért nem árt hozzá némi rutin, nehogy önszívatás legyen belőle. Egyszerűbb a partíciók határát tologatni, az Easeus hatékonyan megoldja, és itt még áramszünettől sem kell tartani.
(#41852) junior11
Sejtettem, hogy a Sentinel nem fog aggódni egy CRC-hiba miatt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
0xmilan
üzenetére
Bár engem nem szokott különösebben érdekelni a töredezettség (még amikor HDD-n ment a rendszer, akkor sem foglalkoztam vele), de amikor rávettem magam, rövid úton elintéztem.
Simán lemásolom a Windowst, formázom, majd visszamásolom. Ehhez kell egy másik oprendszer, vagy valamilyen független klónozó program. A klónozásnak természetesen fájlszinten kell futni, vagyis ne szektorszintű tükörmásolat legyen, mert akkor ugyanazt a szerkezetet kapnánk vissza 1:1-ben.
De egyébként a legtöbb klónozó program fájlszinten másolja vissza a partíciót, vagyis a töredezettség eltűnik. Jellemzően csak akkor dolgoznak szektorszinten, amikor teljes HDD-t mentünk, az MBR-szektortól kezdve.
Fájlszintű rendszermásoló program például az XXCOPY ingyenes változata, de ez csak partícióról partícióra másol, az eredeti tartalom törlése után. Tehát ehhez legjobb egy másik HDD, oda-vissza másolni és kész.
Ha mégis a méretek módosításával próbálkoznál, akkor először a második partíció elejét kell feljebb tolni, utána az első partíció végét. Kevés a szabad hely kétségtelenül, minél többet tudsz rá áldozni, elvileg annál jobb lehet az eredmény.
-
StSanya
senior tag
válasz
0xmilan
üzenetére
Vedd komolyan, s ments, bár valószínűleg többet fog még menni 7 napnál, de ha gondolom egy fontos állományod is elveszne, ami egy elszálló szektoron helyezkedik el, nem örülnél neki...
Folyamatosan menjen a program, a napló fülön láthatod, ha történik ismét probléma. Valószínűleg fog történni, bár nyilván nagyon szerencsés esetben nem fog új szektor olvashatatlanná válni.
A HDD-nek meg ennyi volt, fontos adatot, rendszert ne bízz rá.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kuponkunyeráló
- Projektor topic
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Milyen monitort vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- 160 giga sata Hitachi Deskstar HDS721616PLA380
- PC bontás - Fractal Design, EVGA Plat, X99, i7 6850k, 128Gb DDR4, GTX 1080, 1TB SSD, 10G LAN
- Samsung 980 PRO 2TB nvme ssd eladó /Garanciás/
- 1TB Western Digital Black 3,5" hdd (kevés futási idővel)
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest