Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz
Garsza #46460 üzenetére
"Viszont az mért lehet hogy mikor az othoni gépemre közvetlenül a satara dugtam nem indut el a rendszerem?"
Ja, hogy mármint a másik gépen lévő eredeti OS? Bootolásnál bizonyos esetekben bekavarhat 2 db boot képes meghajtó. Illetve ilyen hiba jellemzően akkor is előfordulhat, ha pl. a csatlakoztatott meghajtó állapota problémás, mert szektorhibák vannak rajta stb.
-
King Unique
titán
válasz
Garsza #46460 üzenetére
A Win7 nyilván felismeri, mert az modernebb és kezeli a GPT-t, ellenben az XP-vel...Egyébként elolvastad, amit fentebb írtam a boot módokról? Hiába kötöd SATA portba és állítod át a BIOS-ban a boot sorrendet. Ha a géped Legacy módban bootol, akkor úgy nem fog elindulni az UEFI módban telepített Windows. Ha utóbbi, akkor meg lehet pl. a szektorhibák kavarnak be.
Az adatokat nyilván érdemes lementeni, de az OS újratelepítését már az eredeti gépen kellene megcsinálni. Jó esetben egy reinstall után talán jó lesz, de ki tudja. Illetve, mivel a lemez állapota nem tökéletes, ezért érdemes megfontolni azt is, hogy nem-e lenne célszerűbb inkább kicserélni. Ha van még garancia a laptopra, akkor elvileg kicserélik a hibás alkatrészt. Na persze az, hogy házilag meg lett bontva, az nem tudom mennyire lesz probléma ilyen téren.
-
King Unique
titán
válasz
Garsza #46450 üzenetére
Az a screenshotokon egyértelműen látszik, hogy ez egy GPT-s lemez, amire gondolom UEFI boot módban lett telepítve a Windows 8. Az XP viszont eleve nem kezeli a GPT-t, illetve ha az van a gazda gépen, akkor valószínűleg az csak Legacy boot módot tudhat. Tehát egy elavult XP alatt egyrészt nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni a GPT lemezzel, másrészt egy UEFI módban telepített Windows nyilván nem fog Legacy-ban bebootolni...
Egy másik gépen kellene kipróbálni, ahol valamilyen újabb Windows van. Vagy, ha erre nincsen mód, akkor esetleg egy másik topikban említett live Linux / Windows alól kellene ránézni.
Továbbá az is látszik, hogy a lemez állapota nem tökéletes, van rajta 4 db gyenge szektor. Ez pedig akár az eredeti gépen is bekavarhatott a bootolásnál. Nekem is volt olyan laptopon, amin egy szektorhibás HDD miatt már nem indult el a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest