Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jun85or
csendes tag
Sziasztok!
WD5001AALS típusú lemezemről egyik napról a másikra nem tudok bootolni. A lemez dinamikus, van rajta egy spanned volume lemezen belül.
A hibafeltárással eddig jutottam:
Automatikus helyreállítóval (Active Partition Recovery) nem sikerült a jónak tűnő fő bootszektorokkal a hibás másodpéldányt felülírni. A hibaüzenet: "Function is not supported for the device type"
Melyik szektorba és pontosan hogyan kellene a bootszektort másolnom, hogy jó legyen?
Vagy hagyjam inkább az egészet, és húzzam vissza legyalult alaplemezre a frissen kimentett image-eket?
-
DanielK
addikt
Erre tudna valaki választ adni? Nagyon köszönöm!
-
batt
aktív tag
Sziasztok! Igazából nincs még eddig problémám,de arra lennék kíváncsi,hogy akinek van Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 WD10EZEX winyója annak is ilyen fura cicergö hanggal indul bekapcsoláskor meg kikapcsoláskor!? Gyors és csendes amúgy nincs semmi baja csak samsung winyó után nekem ez szokatlan! 1000% a winyó mert a samu 5 perce még nem csinálta és a wd-t lehúzva nem hallom!
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
Kernel
nagyúr
válasz tototos #31393 üzenetére
XP-nél is volt egy olyan feature, hogy amikor CRC, illetve adatátviteli hibákat észlelt a porton, az adatok védelme érdekében letiltotta az UDMA-módot, vagy csak visszavett a sebességből. Másképp nem is lehetett visszakapcsolni, csak az eszköz uninstall, újraindítás, reinstall hozta vissza. (Ilyen gondom sem volt egyébként, csak onnan tudom, hogy a Windows fórumokon gyakran előfordult.)
Windows 7-ben esetleg nézd meg itt a sebességi fokozatot:
Esetemben a legfelső ATA 0 csatornára kellett kattintani, mert ott van HDD csatlakoztatva.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
tototos
őstag
válasz Kernel #31391 üzenetére
Furcsaság köbön. Kivettem a vinyót a gépből és egy usb-s átalakítóval az én gépemre csatoltam szépen látszik minden partíció és olvasni is tudom :S Nem tudom hogy miért nem tölt be a win7 normálisan a gépen. Kb 20 perc mire kapok egy teljesen fekete asztalt. Csökkentett módban is tök lassú.
-
azka79
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Samsung S1 mini külső HDD
A mai napig tökéletesen működött. Elképzelhető, hogy biztonságos eltávolítás nélkül csatlakoztattam le. Azóta nem látja a windows, a winyó felpörög, ha kihúzom az usb kábelt egy pillanatra felvillan a meghajtó jel és ennyi....
Mit tudok csinálni?
-
Kernel
nagyúr
válasz tototos #31388 üzenetére
A partíciós tábla néhány bájtos terjedelme nehezen sérül ilyenkor, miután nincs is állandó írás alatt, az csak fix adat.
A fájlrendszer inkább sérülhet, bár az NTFS-t felkészítették az áramkimaradásra is, így nekem például nem is sérült még soha. Sőt régebben, az XP-t szerettem FAT32-n járatni (gyorsabb is, DOS-ból is kezelhető), annak sem lett soha baja. Legfeljebb ScanDisk-elt egy kicsit áramszünet után és haladt tovább.
Amikor így belassul, én legalábbis felülírnám a HDD-t szektorszinten diskeditorral, vagy valamelyik célprogrammal, utána elválik, hogy megjavul, mert csak "összekuszálódott" valami, vagy netán komolyabban károsodott.
A szektorok kinullázása (Zero Fill stb. néven) partíciós táblától kezdve végigtörli az egész lemezt, vagyis a vásárláskori üres állapotnak felel meg. Ezért célszerű alkalmazni a HDD eladása esetén is, hogy a vevő ne tudjon róla adatot menteni, a formázás ugyanis nem elég az adatok teljes törléséhez.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
DanielK
addikt
Helló!
A DriveDX program (smart adatokból ad visszajelzést macen - olyasmi mint a hdsentinel) és
ezt adja vissza: [link]
Hardware ECC Recovered. Ez mit is jelent pontosan és a hiba nagyon nagy vagy mit jelent hogy 1%? Összességében leokézta a hdd-t! Köszönöm! -
attiati
veterán
A videón 0:57-től a vinyó fejpozícionálás hangja hallható? WD Scorpio Black - WD3200BEKT, vagy ez valami külső zaj?
Egy 5400-es noti vinyó is ennyire hangos?
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Adott egy számítógép ami áramszünet előtt tökéletesen működött, áramszünet után viszont fél óra mire betölt a windows rajta. Az egyik partíciót a merevelemezen nem tudja olvasni a gép. Az lenne a kérdésem hogy milyen programmal tudnám visszaállítani normálisan a partíciót? Gondolom a partíciós tábla sérült az áramszünet következtében.
Köszi
-
energy4ever
addikt
Szakértői véleményt szeretnék csináltatni a HDD-mről, Budapesten belül!
Szakértői véleményezésben kompetens valaki? Ha igen, akkor kérném keressen fel privát üzenetben.
Előre is köszönöm! -
spiritex
veterán
válasz joeypapa #31380 üzenetére
Ha IDE-s a vinyód, akkor már elég nehéz házat kapni hozzá.
Itt egy noname, olcsó, ami raktáron is van:
http://www.aqua.hu/wintech-ex-mob-85-35-mobil-rack-ide-fekete-max1tb-98549.htmlitt meg egy viszonylag nagyobb névnek számító, drágább, amit viszont rendelni kell:
http://www.aqua.hu/delock-35-dl42371-kulso-mobile-rack-usb20ide-76859.htmlSATA-sat mindenhol kapsz.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz joeypapa #31378 üzenetére
Bele kell rakni egy párezer ft-os külső mobil rackbe, aminek ugyanúgy IDE-snek kell lennie, mint a vinyó (mivel ivel írtad, hogy régi valószínű, hogy IDE-s), de ha nem, akkor SATA-s és SATA-s rack-et kell venni, beletenni és usb-n rákötni a gépre.
IDE=ATA: hosszú téglalap alakú nyílás sok tüskével és egy 2 sarkán lekerekített, kisebb téglalap a tápnak.
SATA: két vékony L alakú nyílás, a nagyobb a tápnak, a kisebb pedig az adatoknak.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
joeypapa
tag
Sziasztok!
Valószínűleg nektek gyerekjáték lesz megválaszolni amire kíváncsi volnék,sajnos én ehhez "analfabéta" vagyok.
A kérdés a következő:van egy régi HDD-m,egy asztali számítógépemben volt,tehát a mérete a standard méret.Elég régóta laptopot használok,viszont most úgy érzem szükségem lenne azokra az adatokra,amik rajta vannak.Hogyan tudnám laptophoz csatlakoztatni,mint egy kvázi külső merevlemezt?Keresgéltem már,kínai oldalakon találtam rendelhető átalakítót,re reménykedem,ti tudtok valami hazai megoldást ami gyors és pofon egyszerű.
A válaszokat előre is köszönöm,és remélem nem tévesztettem témát!
Szép napot!"Censorship tells the wrong story..."
-
spiritex
veterán
Szerintetek miért van az, hogy a gyárilag külső WD Elements 2TB 3.5" vinyómat sokkal ritkábban tudom sikeresen eltávolítani Safe remove módon, mint bármely más külső vinyót? Ezt valahogy mindig fogja valami, és nem tudok mást tenni, mint kihúzni az áramból...
-
liksoft
nagyúr
válasz Vasinger! #31375 üzenetére
Miért durva? A felületi bitsűrűség ugyanannyi, így egy-egy szektor ugyanolyan hosszú csíkként kerül rögzítésre. A 3,5" drive és a 2,5" lemezeinek sávhossza amilyen arányban tér el egymástól, a sebességük is így aránylik egymáshoz.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
djculture
félisten
-
spiritex
veterán
válasz mSchumi87 #31372 üzenetére
Nekem már nagyon sok féle rack-em volt. Noname, Coolink, iOmega,... de csak a legutóbbi sharkoon-t tudom ajánlani, amit vettem. Tökéletes anyag- és összeszerelési minőség, normális tápegység, és még megfizethető ár: 6-8e Ft típustól függően, mert van sima sata-s, e-sata-s, és usb3-as. Nyilván kaphatóak 10e körül is rack-ek, de ez nagyon jó ár/érték arányban van szerintem és alumínium házas!
[ Szerkesztve ]
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok szerintetek érdemes HDD Rack-et venni? Ha igen melyik tipust? Koszi
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Futtattam egy tesztet a HDD-m sebességéről és rendkívül lassúnak találtam:
A HDD egy WDC WD3200BEKT-75PVMT1 Western Digital 7200 RPM-es 2.5"-os Scorpio Black noti HDD, ami cseppet se mondható gyengének.
Mitől lehet ilyen lassú? Elvileg SATA driverből a legújabb van, FW-t nem találtam rá egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
csusza`
senior tag
válasz spiritex #31369 üzenetére
Értem, rendben.
Chieftec iArena tápot még nem hoztunk senkinek, de akkor legalább ezentúl erre figyelek.
Amik az én kezemben megfordultak mind masszív, nehéz, anyaggal jól tele tömött Chifi táp volt. 450-500-600W-osak, minden igényt kielégítettek.
Egyetlen gondom nekem is akadt velük, mégpedig, hogy a szünetmentesekkel nem voltak hajlandóak együtt működni.[ Szerkesztve ]
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
spiritex
veterán
válasz csusza` #31367 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy azért nevezem annak, mert rossz tapasztalatom volt vele, hanem azt, hogy a rossz tapasztalat vitt rá arra, hogy utánanézzek a dolognak, hogy akkor ez tényleg egy neves és minőségi táp-e...
-
djculture
félisten
válasz csusza` #31367 üzenetére
Van pedig gagyi verziója mostanában az a neve hogy iARENA, az egy hulladék . 8k-10k körül adják ezt a szériát igy mindenki ezt veszi utána meg hozzák a vinyót hogy kattog. Nem egyet javítottam már a csatijaiban papirvékony az érintkező és fél év alatt képes beégni utána ami rá van kötve az mindent csinál.
[ Szerkesztve ]
-
dredbiro
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek a Samsung HD502HJ merevlemezemmel kapcsolatban.Ma délután kicsomagolás közben hirtelen belassult az egész gép,feladatkezelő is 2 perc alatt jött elő.Megnéztem a HD Tune-al a hdd-t,ami "C7-ultra dma crc error count" és "C5-current pending sector " részeket sárgával kiemelte.
Mit kellene tennem,hogy hibátlanul működjön továbbra is?
Válaszokat előre is köszönöm. Üdv dredbiroGood hunting,STALKER !
-
mSchumi87
senior tag
Sziaszto azt szeretném kérdezni, hogy mit kell tennem/bealitanom a windows-ba az ssd-nel.
Mivel most lesz eloszor ilyen HDD-m, szeretnék tanácsokat kérni, hogy mikre kell figyelnem es miket kell bealitanom.
Ha van akkor linkeket is kérek.
KosziSamsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
valory
tag
válasz liksoft #31360 üzenetére
Nem is azért írtam, mert ez garancia rá.
Van egy multiméterem, azzal gondolom nem nagyon van mit méricsgéljek, hisz csak voltot tudok mérni a kábeleken. Esetleg adjam kölcsönbe a vinyót, hogy legyen letesztelve más gépen is ?kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
spiritex
veterán
válasz liksoft #31360 üzenetére
Nem beszélve arról, hogy nálam a Chieftec már a gagyi kategóriába tartozik. Annak idején azt hittem ez számít névnek, de amikor már a második füstölt el, akkor rájöttem, hogy itt valami sántít, aztán megtudtam, hogy az igazi név az az Enermax meg a Seasonic.
-
valory
tag
válasz ggg666 #31358 üzenetére
A táp egy Chieftec GPS-450A, az egyik hoszabb kábeljén van 3 SATA táp, eddig az utolsó volt rajta, most az utolsó előtti, az első pedig a másik vinyóba van (az nem figurázik). Pont most működik a vinyó is.
kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
valory
tag
válasz liksoft #31356 üzenetére
Másik tápdugót dugtam rá, új SATA kábelt, alaplapon másik portba van csatlakoztatva. Néha megy, néha nem. Nem értem...
kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
valory
tag
válasz liksoft #31353 üzenetére
Erre énis gondoltam, de mivan ha más a probléma? Sentinel nem ad ki hibát (mikor beindul a HDD). Nem lehet h sérült a particiós tábla vagy hasonló jellegü a baj? Arra célzok, ha nem garizzák le, mivel néha megy néha nem és nem garis jellegü a baj...
-
valory
tag
Sziasztok,
van nekem egy WD WD20EZRX vinyóm, pár napja észleltem a következőt: iszonyuan belassul, nem tudott megnyitni egy filmet, mappák között szinte percek keletek h ugráljon. Gép újraindít, ugyanaz, ezt eljátszottam egy párszor, mígnem teljesen eltűnt, nem látta a win. Majd csak úgy ni megjelent és működött pár napig rendesen. Most megint be van lassúlva, használhatatlan. Kábeleket kicseréltem, új kábelt kapott, másik SATA portba van dugva. Pár hónapos merevlemez. Egybe van particiózva, a rendszer egy másik vinyórol fut.
Mi lehet a hiba? Esetleg lehet firmwarezni (ha igen, érdemes) ?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Rico45
őstag
-
Rico45
őstag
válasz djculture #31326 üzenetére
Szia!
Itt a fotó az olvadt ic-ről
Ez meg a vinyó képeKártya XT 1U34 3K07 1 0003130 6 133
Az adatok amiket tartalmaz fontos lenne:-(De a vinyó sem lenne rossz ha működne még!
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
creedszl
senior tag
Sziasztok.
A következő jelenséget tapasztalom már jó ideje.Az egyik vinyóm ami az adattároló leginkább ha nincs használatban vagyis a rendszer nem matat rajta akkor leáll.Majd mikor újra hozzá kell férni hallható ahogy szépen felpörög és megy tovább.Ám ez azt eredményezi hogy amíg felpörög gyakorlatilag minden megáll(főleg játék közben zavaró hogy beakad egy 3 mp-re) arra a pár mp-re.Nem tudom mi okozhatja mivel nincsen az energiagazdálkodásokban olyan beállítva hogy a rendszer leállíthatná a vinyót.Nem tudom a biosban is van e ilyen opció, egy MSI 790fx-gd70 alaplapom van.A vezérléshez szükséges driverek fenn vannak.Ötletek?
Hulligaaan
-
-
saac
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Rack nélkul probáltam gépbe rakva a vinyot..... lemezkezelőben sem engedte formázni... és particion magic az a linux live-cd-s volt nem windowsos... de ugyan ugy semmi... egyszer beismerte a windows mikod linuxxal full töröltem és nem patricionáltam... a hd sentinel 24 hibás szektort irt... létezik hogy 24 szektor hiba ennyire gallyra vágná..... formázni nem tudta.....
-
djculture
félisten
válasz Kernel #31330 üzenetére
Jó rosszul fogalmaztam meg a mondanivalómat, használt alkatrészekre vonatkozott. Az adott esetben szakvéleményt írni arról hogy biztos hogy az áramszünet okozta ezt az elég érdekes, laborban több órás munkával nem tudnák kimutatni hogy mi volt a fő ok. Lehet már rég elvolt használódva mikor bekövetkezett a káreseményt kiváltó ok. Az egész találgatás mert ez nem olyan mint egy túlfeszültség aminek vannak látható jelei.
-
csusza`
senior tag
Erre esetleg valaki?
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
Kernel
nagyúr
válasz djculture #31323 üzenetére
Biztosítási szempontból pont lényegtelen, hogy valami használt vagy nem. Minden lakásban használt dolgok vannak (valamennyit már használták). Senki nem köteles bizonyítékokat tárolni azok eredetéről.
A számla nélküli használt tárgyak értékét persze csak a kárbecslő fogja önkényesen, illetve a szaktudása alapján megbecsülni, ezért nem mindegy, van-e esetleg számla is stb.
Ilyen esetben egyébként is csak a komplett számítógép szervizben történő vizsgálata jöhetne szóba, alkatrésszel nem foglalkozunk ilyen szinten, alkatrészek eredetét sem vizsgáljuk, kutya sem foglalkozik ezzel.
De a komplett gép is csak akkor, ha az áramszolgáltató saját rendszerében észlelte, naplózta a hibát, illetve olyan szerelési munkát végeztek a hálózaton, ami alapján ők előre "bevállalják" a kártérítés lehetőségét. Utána jöhet a vizsgálat, javítás, szakvélemény.
Nem is értem egyébként, miről beszélsz:
használtan vett dolgokkal kiröhögnek a biztosítónál...
Én már 20 éve csak használt készülékek hibáiról szoktam szakvéleményt és számlát kiállítani, akár biztosítók, akár áramszolgáltató részére. Amire persze fizetnek is. Ez idő alatt előfordult már számítógépes káresemény is, ha nem is fő profilom.
Más kérdés, hogy a topikban szóba került esettel mennyire érdemes foglalkozni, hiszen ha az áramszolgáltató elzárkózik, akkor úgyis reménytelen.
-
liksoft
nagyúr
-
Hooper
őstag
sziasztok!
nem probléma, csak egy észrevételem van a samu 103SJ hddmmel:
nem rég ujra telepítettem a win7et és azóta tapasztalom (hallom) hogy ha nem használom egy ideje a hdd-t (a win SSDn van) akkor leáll, majd ha megnyitok rajta valamit akkor felpörgeti.
A másik bent lévő WD20EARSnál már ezt korábban megszoktam mert ugye az parkoltat, de a samu eddig ezt nem csinálta.
Nem mintha zavarna mert gondolom(??) jó tesz neki ha nem megy órákig amikor semmi dolga, azt az 1-2mp várakozást meg kibírom amíg felpörög.
Csak az lenne a kérdésem h kb 2 év után miért kezdte el most? -
djculture
félisten
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
http://m.prohardver.hu/tema/hdd_problema_segitsetek/hsz_31313-31313.html
Erre valaki?
Bocs de telóról írok így a linket csak ebbe a formában tudtam...[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz attiati #31320 üzenetére
Attól függ, mi miatt. Viszont a Seagate hibajavító algoritmusa jó, így viszonylag gyorsnak tűnik a végső halála. Azt tudom javasolni, hogy a fontos adatokról mindenképpen legyen 2 példányban mentés, és a romlás típusát, tendenciáját kell figyelni. Lehet a halála közelében is, de akár éveket is mehet még.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Kernel
nagyúr
válasz energy4ever #31315 üzenetére
Biztosítód a villámkárokkal foglalkozik, ha az szerepel a szerződésben, vagy egyéb elemi károkkal is (beázás, árvíz stb.), áramszolgáltatási hibák pedig a szolgáltató saját felelősségbiztosítása alá tartoznak.
Mindkét esetben először hozzájuk kell fordulni, utána ők hozzájárulnak a javításhoz azzal, hogy vidd szervizbe, de kérj szakvéleményt a hiba okáról. Ha jogos, akkor ők fizetik a számlát. Ehhez persze az is szükséges, hogy az áramszolgáltató maga is beismerje a hibát.
Én például főleg TV és hasonlókat javítok, ott általában egyértelműen megállapítható, hogy villámkár történt, szolgáltatói túlfeszültség, vagy egyik sem, mert csak spontán elromlott. Vagy csak szokásos típushiba, ami egyébként is előfordul.
-
attiati
veterán
jót/rosszat jelent, ha 95%-on áll egy Seagate Momentus 7200.4 (160GB)-os vinyó hdd sentinel szerint (egy dell notebookban)?
-
saac
csendes tag
Szerbusztok! Segítségeteket kérném... történt ugyanis hogy letöltés közben sikerült véletlen kihuzni a wd 2tb-s külső vinyómat.. windows irta is a hibát " késleltetett írási hiba" nah már most dugom vissza érzékeli a hardvert viszont nem hozza fel meghajtoként és bármit porbálok megnyitni ami a vinyohoz hozzá fér spontán lefagy, ha kihuzom a vinyot hirtelen minden betolt...! egyszoval a windowsban semmi nincs a vinyorol az érzékelést jelző pitty-pittyen kívül! viszont ami számomra érdekes a bios felismeri... egyik ismerősöm ma ajánlotta probáljam meg live linuxxal, csodák csodája linux beolvassa minden adat rajta egyedül talán az hogy nem volt irható! mindent megnéztem amit lehetett hogy az adatveszteséget elkerüljem de végül belenyugodtan és elkezdtem formázni.. de miután több mint 24 órát irt ki rá inkább hagytam... viszont volt a "disk" formaton kivul egy olyan lehetőség hogy "mdr vagy vmi hasonlo" igy eltuntettem a fájlrendszert rola majd partition magiccel kapott egy uj ntfs fájlrendszert! nagy boldogan ujra iditom a gépet betolt a windows.. nagyon izgatott vagyok hogy végre megjavul.... bedugom a kulso vinyót és ugyan ott vagyok mint a legelején........!
Igyekeztem nagyon részletesen leirni a dolgokat,remélem lesz aki fogja tudni a megoldást..... Köszönöm előre is!!!!! -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Hozzám került egy leselejtezett régi Fujitsu céges laptop. Viszont nem indul a rendszer, mert SafeGuard Easy v4.30.1-el védve van a vinyója. Viszont hála égnek ezt már senki nem tudja, mert évek óta áll a kicsike.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy van rá valamilyen lehetőség arra, hogy azt kikapcsoljam és telepíthesse egy Windows-t a gépre?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv:
spgabor -
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy lenne nekem egy MacBook Pro-m, amire most BOOTCAMP-pel feltelepítettem egy Windows 8-at, és kíváncsi voltam a HD Sentinel mit mond a HDD állapotára.
Azt írja, hogy a kondíció 50%, hogy 3db hibás szektor át lett helyezve a tartalék területre, és hogy 2400 db gyenge szektor van a winyón.
Elképzelhető, hogy ezek valós adatok? A gép úgy megy OSX-el és Win-nel is, mint állat'. Vagy amiatt írja ezeket az adatokat, mert a HDD fele az OSX saját partíciója, a másik fele pedig NTFS?Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
speedydb23
senior tag
válasz speedydb23 #30862 üzenetére
-
energy4ever
addikt
Hasznaltan vettem regebben egy 80GB-os WD Raptor 10000RPM-es Sata HDD-t 3,5-os meretben.
Tegnapi nap folyaman aramkimaradas ota nem latja az alaplap mindig, es ha nagyobb terjedelmu adatot masolok ra, telepitek, lefagy az egesz gep kb 10percen belul.
Amikor bekapcsolom a gepet neha kiirja, hogy nem valos rendszermeghajtok, es hogy nyomjak meg egy bill-t, olyankor tovabbmegy, es elindul a Boot. A bios csak nagyon ritkan latja.
Ezeket leszamitva "jol" mukodik.
HDSentinel 100/100-asnak latja, mas gepel leelenoriztem, csak a HDD-nek van baja.Ket kerdesem lenne.
Milyen program az ami: Nagyjabl kiirja, hogy mi baja van?
Biztosito(K&H) mit tud vele kezdeni? (Tegnap kimaradt az aram, bevolt kapcsolva a gep, egybol ki is kapcsolt, ma kapcsoltam be eloszor, es a hiba adott. Hasznaltan vettem a HDD-t, de az adas vetelije megvan meg mindig. A tapomban van tulfesz elleni vedelem)[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
A hdd sentinel ezt írja az 1Tb-os winyóra: A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 28915 alkalommal.
Ma rendszerindulásnál nem is látta a sajátgép csak az I meghajtót de azt is formázni szerette volna, elindítottam a sentinelt és hirtelen bejött mind2 partíció.Erre mit tudnátok javasolni?
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Rico45
őstag
Sziasztok.
Mennyi % van rá hogy találok WD P/N : WD1600BB-OOGUCO vinyóhoz elektronikát?Esetleg más típusé nem lenne jó hozzá?Nagyon pici olvadás van a kártyán lévő egyik ic~n. Tuti ez a gond.
Választ előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Thrawnad
senior tag
válasz anonymus89 #31310 üzenetére
Az attól függ.
Némelyiknek nnincs a toknak külön elektronikája, hanem a HDD eleve usb-s.
Ha nállad a HDD SATA akkor megy benne bármi.Thrawnad
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ha meghalt a 320-as winyó egy Seagate usb-s külsőben akkor abba bármilyet tehetek pótlásként?
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Kernel
nagyúr
válasz cafeesiska #31308 üzenetére
Új HDD, particionálatlan? Futtatás / parancssor: diskmgmt.msc
Művelet: Lemezek újraellenőrzése.
Ha látszik enélkül is, akkor jobbklikk, particionálás vagy csak betűjelet kell adni neki.
-
cafeesiska
csendes tag
Hello mindenkikek.
Az lenne a problémám hogy rendszermeghajtóként egy corsair 120Gb (ssd) használok,és beraktam melé egy WD 2Tb winyot és nem tudom használni .
Sajátgépbe nem látom csak a C: meghajtott, vezérpult eszközkezelő lemezmeghajtóknál viszont igen.
Mi lenne atendö?
Előre is kösz mindenkinek a segítséget. -
peq
aktív tag
Sziasztok!
Az usb 3.0-ás WD My Book Essential 1 terrás vinyómat állandóan használja valami program, és se "biztosnságos eltávolítást", vagy éppen azt aktuálisan szeretném, firmware frissítést sem engedélyez. Megváltoztattam a kötet betűjelét, kiszedtem a meghajtó indexelését, teljesítménycentrikus energiagazdálkodás van profilként beállítva, a merevlemez nem kapcsol ki soha. Tudtommal semmilyen külső progi nem használhatja, kvázi marad a win7.. Roppant idegesítő, kérlek segítsetek!
Sentinel szerint egy WD10EUCX típusú hdd pörög benne (100/100)
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Visszatérő probléma már, hogy a filmek időnként akadnak nálam. Nincs gyenge vas alatta (i5-3570 8giga memóriával és HD4890-el megtámogatva, ez az adatlapomon látszik), ráadásul ugyanarról a winyóról lejátszva egy 1080-as HD az előbb tökéletes volt, míg egy mezei BD-RIP úgy akadt, mint a fene. Korábban még DVD-RIP-eknél is tapasztaltam a hibát, mitől lehet ez?
Az jogos, hogy az a winyó már nem tökéletes állapotú (kép mellékelve, ezt használom letöltésre), de úgy rémlik régebben a másikról is akadtak a filmek, ahol tárolom őket (Samsung HD204UI), bár ebben most hirtelen nem vagyok biztos.
Viszont további érdekesség, hogy ugyanezen a 2TB-os Samsungon vannak telepítve a játékaim (az a rengeteg ), és a StarCraft 2 például brutálisakat lagolt játék közben időnként. Mióta átmásoltam SSD-re, a hiba megszűnt. Viszont helyette a Call of Duty MW2-t vissza kellett tenni az SSD-ről a 2 terás HDD-re, mert csak 64-es az SSD, és érdekes módon azóta sok mp-el lassabban tölti be pályaváltáskor az újat, mint a mellettem lévő régi E8400 Core2-es gépem, és ez nekem gyanús.
Van ötletetek mit nézzek meg, mivel lenne érdemes tesztelni? Aggódjak amiatt a hiba miatt, amit a Sentinel jelez a HD103UJ-nál? Már legalább 1 éve ezt jelzi, és azóta nem nőtt a hibák száma."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
djculture
félisten
válasz kyngcsy #31301 üzenetére
Mivel az lg vinyókat nem gyárt maximum a keret a saját gyártmánya így persze hogy a belül lévő vinyó gyártmányát fogja kiírni. Amúgy hulladék vinyó ami benne van ha gari van rá garancia ha nem akkor sajnos venni kell egy másikat mert kifejezetten hamar meghibásodó 2,5 Toshiba hdd van benne.
[ Szerkesztve ]
-
kyngcsy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG 1TB HXD5 külső winchesterem és ma amikor csatlakoztattam a gépre a totalcommander se, windows intéző nem hozott be meghajtót megnéztem eszközkezelőben és a gép érzékeli, valamiért toshibát ír rá amit nem egészen értek.
A Hard Disk Sentinel ezt írta ki rá:http://kepfeltoltes.hu/view/130602/hdd_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ilyenkor mi a teendő?
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Is this a crossover episode??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest