- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
Akkor fogod és a merevlemez gyártó által javasolt programmal ellenőrzöd a merevlemezt, és annak eredményének megfelelően jársz el. (Márkás gépnél hívhatod a rendszered gyártóját is nyilván, pl. HP, Dell stb. szokott adni olyan egybe-mindent tesztprogramot ami a merevlemezt is vizsgálja). Hol a probléma?
Ezt a "text" progizást befejezhetnéd végre már. Az mást jelent. Merem remélni, hogy "teszt"-re gondolsz...
-
Mezga Aladár
veterán
-
pjen
félisten
válasz
StSanya #33394 üzenetére
Elnézést valóban egyel odébb válaszoltam.De ha a win azt irja minden második indulásnál,hogy ellenőrizzem a konzisztenciát,az ellenőrzésnél ki is kéne hogy javítsa,futtatom a sentinelt(vagy text progit)azt irja a lemez garis cseréje még nem lehetséges.Újra telepíteném de már nem megy fel a win.Ennyi.
Nekem semmi bajom a sentinellel nagyon jó kis progi,de ha 10 perc alatt áll fel a rendszer a hibás szektorok miatt akkor az nekem hibás HDD.
-
djculture
félisten
válasz
Mezga Aladár #33395 üzenetére
-
StSanya
senior tag
Ez a formázás most honnan bújt elő, mert amire én válaszoltam, abban nem szerepelt ilyen... Vagy jobban meg kéne fogalmaznod, amit mondani szeretnél. (Pl. "text progi" s hasonlók...)
"Szia.Ezt nekem mint felhasználónak nem kell tudnom,ha a win minden indulásnál kiirja hogy ellenőrizni kell a lemez konzisztenciáját,ha ujra telepítésnél a win azt mondja erre a meghajtóra nem megyek irhat bármilyen text progi amit akar az a vinyó hibás."
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
válasz
Bigb96 #33386 üzenetére
Ha tudod nézd meg egy másik gépben a HDD-t(sentinel)mert lehet az OP rendszer is a hibás HDD miatt halt meg.
Bios látja a HDD t?Kiválasztani kitudod hogy erre a HDD re menjen a telepítés.Válaszd a haladót és töröld a particiót,hozz létre ujat hátha ugy tudod formázni és telepíteni.
-
Bigb96
újonc
Hali!az lenne a problémám, hogy van egy gépem, de meghalt az op,rendszer..újra akarom húzni, de nem tudom megformázni.. mm a telepítő nem tudja..:/ xp-t telepítenék egyébként..
mit csináljak?:/ -
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
ggg666 #33360 üzenetére
1) Secure bootot külön kell kikapcsolni? Mert én semmit nem buheráltam ,azt sem tudom, mi ez...
2) Nincs más megoldás, mint teljesen újragyalulni az SSD-t és újratelepíteni a windowst? (úgy, hogy zero fill-el teleírom?)
3) A másik, hogy ezeknek már alkalmatlan a partition magic - ezt mire érted? ilyen unallocated esetben, vagy SSD-re nem jó? Amúgy windows telepítő cd-vel csináltam meg a partíciókat az SSD-n.
-
drk88
senior tag
Sziasztok
Lefutattam a gyári tesztet:
Nem ezen van a win ez csak adattárolásra van. De futattam rajta teszteket másolá,írás,elérési tesztet minden kíváló volt.. szóval nem értem. Egyik hdd-ről a másikra is brutál gyors.
-
ggg666
őstag
válasz
Poplacsek #33370 üzenetére
Volt olyan, hogy utána teljesen hibátlan volt a winyó, vezérlő több is van rajta, érdemes megnézni melyik melyiken van, bár én teszteltem a tápot is és a sata kábeleket is, közel 30 darab 3tb-os winyó van a gépben, itt is van egy két hibaforrás.Ráadásul 2 darab minőségi táp is magasabb feszültséget adott le ami az egész alaplapot is tönkretette, és az okozta a vezérlési hibát.
Ki is cserélték illetve javították a tápot is, bár a javítást letagadták, de a műszer nem jelezte a hibát.
Tehát elsősorban nézd meg a tápot, vezérlőt, illetve kábelt és tápkábel kontakthibákat, utána lehet szervizbe vinni, de ha van lehetőséged, akkor másik gépben is kipróbálni.
Én is így szoktam, nincs kedvem feleslegesen 2-3 hetet várni az új winyóra, hogy aztán visszadobják, hogy jó.
-
liksoft
nagyúr
Hivatalosan a küszöbérték átlépése után válik garanciálissá egy drive. Ez a gyártói megfogalmazás. Ettől eltérő esetben is lehet, ha a gyári tesztprogram hibakódot ad. Mivel a gyártók sajátjuknak nem fogadják el a Sentinelt, így annak hibajelzése iránymutató lehet, de hivatkozni a garanciára csak a küszöbszint átlépése után lehet. Ezért írja a program, hogy nem érett garira még. Sokszor, ha egyértelmű a hiba, a kereskedő cseréli. De ezt a saját felelősségére teszi, kérdéses a gyártó elfogadja-e tőle. Ha nem, akkor ő bukta be!
U.i.: Megint nem olvastál utána a programnál, csak ide írsz negatív véleményt. Ez így nem tisztességes! Itt olvasható a program oldalán!
-
Poplacsek
senior tag
válasz
ggg666 #33369 üzenetére
És Nálad is cserés lett a HDD?
A táp egy Seasonic X660 80 Plus Gold, szerintem semmi baja. Az alaplap többi Sata portján is vannak HDD-k semmi bajuk, szépen üzemelnek.
Ha ilyesmi hiba okozta, akkor csak a Sata adatkábel nem megfelelő csatlakozására gondolhatok, de az se volt kimozdulva vagy ilyesmi. Bár attól még, hogy nem láttam kimozdultnak (ráadásul kimozdulás ellen védett pöckös kábel) lehet egy nem megfelelő kontaktus. -
Poplacsek
senior tag
Tegnapelőtt meghalt az egy éves WD30EFRX-em. Semmi előzménye nem volt, csak adattárolásra használtam és egy-két hetente másoltam rá. Most éppen erről másoltam egy másik HDD-re, mikor egyszercsak leállt a másolás és lefagyott a Win7. Na mondom anyád és mást nem tudtam, reseteltem. Újraindítást követően a Sentinel 63% kondíciót írt (a korábbi term. 100% volt), de már nem is tudtam bemountolni (Truecrypt), se formattálni...
Illetve a gyors formázás lemegy, de kb fél óra mire elkezdi és kb fél óra mire a végén befejezi, aztán adatot akarok másolni rá az meg csak cammog 1-200kb/seccel.
Sentinelben a több száz "pending sectors" közben eltűnt, fix rossz letta kondíció pedig ismét 100% lett???? Ugyanakkor a HDD használhatatlan..
A WD alább is linkelt gyári progijának a gyors és a kiterjesztett tesztje se fut végig "too many bad sectors" hibaüzenettel leáll.
Dune mediaplayerben is megpróbáltam, de vagy negyed óra volt mire elindult a behelyezett HDD-vel. A formázást elindítva pedig fél óra múlva is 0%-on állt, ki kellett lőjem...
Millió HDD-m van és volt már, ilyen jellegű hibám még nem volt és ez pont az 1000000 órás MTBF-ű EFRX-el???
Van valami szoftveres javítási lehetőség/varázslat amire nem gondoltam?
3 év gari van rá, az nem gond viszont hova kell küldjem? Vissza iPon-ba, vagy a WD-nek van saját szervize? Egyáltalán az ilyeneket javítják vagy alapból csere?
Köszi!
-
pjen
félisten
Szia Nem tudom a sentinel honnan veszi ezeket a garanciális megállapításokat.Garanciális csere vagy javítás akkor indokolt ha a készülék nem működik megfelelően.Nekem tavaly 2 samut cseréltek a dohány utcában 90%körüli kondicióval mert a win mindíg ellenőrizni akarta a konzisztenciát.Kiváncsi lennék egy új wint feltudnál e rakni rá?
-
drk88
senior tag
Sziasztok
Mai nap véletlen szerűen lefutattam a Hard Disk Sentinelt és ez fogadott a 3 hetes winyom adatlapján:
A hő fok se oké szerintem..
A kérdés, hogy garanciális cserét erre tudok már csinálni? (tudom oda van írva h nem de akkor is..)
Köszi
-
ggg666
őstag
válasz
kalapacsolok #33359 üzenetére
Secure boot ki volt kapcsolva?
Parted magic vagy Gparted-live, hasonlóval lehet windows előtt zero fill-t választani, és az legyalul mindent,de legtöbb gyártónak van a honlapján is saját programjuk erre, pl. ocz-nek is.
A másik, hogy ezeknek már alkalmatlan a partition magic
-
ggg666
őstag
válasz
kalapacsolok #33356 üzenetére
Zero fill-el tele kell írni az egész ssdt újratelepítés előtt, már az előző telepítés előtt se ártott volna, hacsak nem teljesen szűz ssd volt(linux meg minden nélkül persze)
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Windows 7 home lett telepítve egy SSD-re. Ami meghibásodott valamiért. A probléma pedig a következő: lett 2 extra partíció is, ezek vannak most: [link]
Unallocated, partition magiccel nem tudok semmit csinálni velük, nem engedi, hogy meghajtót csináljak belőlük, error-t ír. Hogyan tudnám helyrehozni? Windows újratelepítés és teljes meghajtó legyalulás, újra particionálás a megoldás? Az nem volna jó
-
Lézerparaszt
őstag
FW frissítésnél ki kell húzni a másik vinyót? USB-s "bootlemezt" csináltam. Akkor most már csak simán bebootolok róla és a munkát elvégzi ő?
-
Mattey
tag
válasz
djculture #33347 üzenetére
Hát ,sajnos ezen,van, de úgy tűnik, hogy a kábel megigazítása segített a dolgon, mert most sikerült fagyás nélkül másfél-két órát PES-t tolni... Mondjuk van itt egy másik, azt mg kipróbálom, ha jó akkor megy az is a gépbe, mert azért lassan kezd fogyni a hely.
Azért köszi a javaslatokat!
-
Crampus
csendes tag
Sziasztok! Van egy házam, melyben 4 DVD olvasónak van (ki tudja miért) hely, viszont vinyónak csak 2. Létezik olyan átalakító keret, mellyel be tudom építeni a szabad DVD olvasó helyekre a vinyót?
-
_DiEGO_
őstag
SAMSUNG HD250HJ
Lehet kellene egy firmware frissítés neki ! Nem írtál gépkonfigot , mármint az újról - lehet , hogy csat csipszet nem komálja a HDD-t . De megkellene próbálni másik SATA portban is , vagy és egy másik tápágról adni neki kakaót .
-
Mattey
tag
válasz
djculture #33344 üzenetére
1,Raw Read Error Rate,51,100,98,OK,000000000006,0,Engedélyezve
3,Spin Up Time,25,253,253,OK,000000001140,0,Engedélyezve
4,Start/Stop Count,0,87,87,OK
(Mindig rendben),00000000338A,0,Engedélyezve
5,Reallocated Sectors Count,10,100,100,OK
,000000000002,0,Engedélyezve
7,Seek Error Rate,51,253,253,OK,000000000000,0,Engedélyezve
8,Seek Time Performance,15,253,253,OK,
000000000000,0,Engedélyezve
9,Power On Time Count,0,100,100,OK
(Mindig rendben),00000000598C,0,Engedélyezve
10,Spin Retry Count,51,253,253,OK,000000000000,0,Engedélyezve
11,Drive Calibration Retry Count,0,253,100,OK
(Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
12,Drive Power Cycle Count,0,93,93,OK
(Mindig rendben),000000001D2F,0,Engedélyezve
13,Soft Read Error Rate,0,100,100,OK
(Mindig rendben),000002934B77,0,Engedélyezve
184,End-to-End Error Count,99,253,253,OK
,000000000000,0,Engedélyezve
187,Reported Uncorrectable Errors,0,1,1,OK
(Mindig rendben),000000AA43CA,0,Engedélyezve
188,Command Timeout,0,253,253,OK
190,Airflow Temperature,0,148,94,OK
(Mindig rendben),00003001001E,0,Engedélyezve
194,Disk Temperature,0,145,91,OK
(Mindig rendben),00003101001F,0,Engedélyezve
195,Hardware ECC Recovered,0,100,100,OK
(Mindig rendben),000002934B77,0,Engedélyezve
196,Reallocation Event Count,0,100,100,OK
197,Current Pending Sector Count,0,253,92,OK
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,253,100,OK
199,Ultra ATA CRC Error Count,0,200,200,OK
200,Write Error Rate,0,100,100,OK
201,Soft Read Error Rate,0,100,99,OK
202,Data Address Mark Errors,0,100,100,OK
(Mindig rendben),000000000001,0,Engedélyezve -
Mattey
tag
Hello!
Lenne egy kérdésem: Van egy régi olyan 5-6 éves samsung 250 GB-st Sata vinyóm, ami egy régebbi gépből lett átmentve a mostani egy hetesbe.
Namármost: A gép játékok közben kifagy. Nem is gondolnék másra mint videókártyára, viszont újraindítás előtt hallani, hogy a gép nem nagyon prögeti a vinyó újraindításnál pedig kattan egyet, aztán hangosan felvonyít egy pillanatra. Ez hiba lehet ? A régebbi gépben is csinálta már ezt.
Leszedtem a HDD Sentinelt, de az nem nagyon írogat ki hibákat. Bár igazán nem is értek hozzá:
Lemez Tulajdonságok
Lemez sorszám,0
Interfész,S-ATA II
Lemez vezérlő,"Intel(R) 7 Series/C216 Chipset Family SATA AHCI Controller (AHCI) [VEN: 8086, DEV: 1E02]"
Lemez pozíció,"Bus Number 0, Target Id 0, LUN 0"
Lemez modelszám,SAMSUNG HD250HJ
Lemez revízió,FH100-06
Lemez sorozatszám,S0URJ9DPC37564
Teljes méret,238472 MB
Energiatakarékossági üzemmód,AktívLogikai meghajtó(k)
Logikai meghajtó,C: []
Logikai meghajtó,D: [Local Disk]ATA Információk
Cilinderek,484519
Fejek,16
Szektorok,63
ATA Revízió,"ATA/ATAPI-7, ATA8-ACS version 3b"
LBA szektorok,488395055
Szektoronkénti bájtok,554
Puffer mérete,8192 KB
Multi-szektorok,16
Hibajavító bájtok,4
Formázatlan kapacitás,258036 MB
Maximális PIO átviteli mód,4
Maximális többszavas DMA mód,2
Maximális UDMA átviteli mód,300 MB/s (7)
Aktív UDMA átviteli mód,300 MB/s (5)
Minimális többszavas DMA átviteli idő,120 ns
Ajánlott többszavas DMA átviteli idő,120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY nélkül,120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY-vel,120 ns
ATA kontroll bájt,Érvényes
ATA ellenőrző összeg,ÉrvénytelenAkusztikai jellemzők,Beállítás
Akusztika Menedzsment,Támogatva
Akusztika Menedzsment,Letiltva
Jelenlegi akusztikai szint,Alapértelmezett (00h)
Ajánlott akusztikai szint,Maximális teljesítmény és hangerő (FEh)ATA Jellemzők
Előreolvasási buffer,"Támogatva, Engedélyezve"
DMA adatátvitel,Támogatva
Ultra DMA adatátvitel,Támogatva
S.M.A.R.T.,Támogatva
Energiagazdálkodás,Támogatva
Írási gyorsítótár,Támogatva
Védett lemezterület,Támogatva
Fejlett energiagazdálkodás,"Támogatva, Letiltva"
Bővített energiagazdálkodás,Nincs támogatva
Indítás készenléti módban,Nincs támogatva
48-bit LBA címzés,Támogatva
Többszintű konfiguráció,Támogatva
IORDY támogatás,Támogatva
Műveletek sorbarendezése,Nincs támogatva
NOP parancs,Támogatva
Trusted Computing,Nincs támogatva
64-bites egyedi azonosító,0050000FC39B6475
Adatfolyam kezelés,Nincs támogatva
Média kártya kezelés,Nincs támogatva
Általános célú napló,Támogatva
Hibanapló,Támogatva
CFA parancsok,Nincs támogatva
CFast eszköz,Nincs támogatva
Hosszú fizikai szektorok (1),Nincs támogatva
Hosszú logikai szektorok,Nincs támogatva
Írás-olvasás-ellenőrzés,Nincs támogatva
Nem-felejtő gyorsítótár,Nincs támogatva
Nem-felejtő gyorsítótár energiagazdálkodás,Nincs támogatva
Nem-felejtő gyorsítótár méret,Nincs támogatva
Zuhanás érzékelés,Nincs támogatva
Zuhanás szenzor érzékenység,Nincs támogatvaSSD Jellemzők
Adatcsomag menedzsment,Nincs támogatva
TRIM parancs,Nincs támogatva
Meghatározott olvasás TRIM után,Nincs támogatvaS.M.A.R.T. Teszt
Off-line adatgyűjtés állapota,Vezérlő által felfüggesztve
Önteszt állapota,Sikeresen végrehajtva
Off-line adatgyűjtés teljes ideje,3484 másodperc
Off-line teszt végrehajtása,Támogatva
Off-line teszt felfüggesztése/folytatása,Nincs támogatva
Off-line felületellenőrzés,Támogatva
Rövid ön-teszt,Támogatva
Részletes ön-teszt,Támogatva
Szállítás ön-teszt,Nincs támogatva
Szelektív ön-teszt,Támogatva
Rögzítés energiatak. módba lépés előtt/után,Támogatva
Attribútum rögzítés engedélyezése/tiltása,Támogatva
Hibák naplózása,Támogatva
Rövid ön-teszt becsült időtartam,2 perc
Részletes ön-teszt becsült időtartam,59 perc
Utolsó rövid ön-teszt eredmény,Sikeresen végrehajtva
Utolsó rövid ön-teszt dátum,2013.10.12. 13:44:34
Utolsó rövid ön-teszt időtartam,2 perc
Utolsó részletes ön-teszt eredmény,Nem volt indítva
Utolsó részletes ön-teszt dátum,Nem volt indítvaBiztonsági mód
Biztonsági mód,Támogatva
Biztonsági törlés,Támogatva
Biztonsági törlés időtartam,50 perc
Fejlett biztonsági törlés,Támogatva
Fejlett biztonsági törlés időtartam,50 perc
Biztonsági mód engedélyezve,Nem
"Biztonsági mód, merevlemez lezárva",Nem
Biztonsági mód befagyasztva,Igen
Jelszó számláló lejárt,Nem
Biztonsági szint,MagasSerial ATA Jellemzők
S-ATA funkciók,Igen
S-ATA I átviteli sebesség (1.5 Gps),Támogatva
S-ATA II átviteli sebesség (3 Gps),Támogatva
S-ATA 3.Gen átviteli sebesség (6 Gps),Nincs támogatva
Vezérlőtől energiagazdálkodási utasítások vétele,Támogatva
PHY esemény számláló,Támogatva
Nullától eltérő tároló offszet,Nincs támogatva
Optimalizált DMA átvitel indítás,"Támogatva, Letiltva"
Energiagazdálkodási utasítások küldése a vezérlőnek,"Támogatva, Letiltva"
Adatok sorban történő továbbítása,Nincs támogatva
Aszinkron értesítés,Nincs támogatva
Beállítások megőrzése,"Támogatva, Engedélyezve"
Native Command Queuing (NCQ),Támogatva
Sor hossz,32Lemez Információ
Lemez család,SpinPoint S250
Formátum,"3.5"" "
Kapacitás,250 GB (250 x 1 000 000 000 bájt)
Lemezek száma,1
Fejek száma,2
Forgási sebesség,7200 fordulat/perc
Körbefordulás ideje,"8,33 ms"
Átlagos forgási késleltetés,"4,17 ms"
Csatoló felület,Serial-ATA/300
Buffer-Vezérlő közötti maximális átvitel,300 MB/másodperc
Puffer mérete,8192 KB
Felpörgési idő,8 másodperc
Átlagos fejpozícionálási idő,"8,9 ms"
Átlagos sávváltási idő,? ms
Maximális fejpozícionálási idő,? ms
Szélesség,"101,6 mm (4,0 inch)"
Mélység,"146,1 mm (5,8 inch)"
Magasság,"25,4 mm (1,0 inch)"
Tömeg,"462 gramm (1,0 font)"
Akusztika (Pihenő üzemmód),"2,7 Bel"
Akusztika (Minimális teljesítmény és hangerő),"2,8 Bel"
Akusztika (Maximális teljesítmény és hangerő),"2,8 Bel"
Felpörgési áramfelvétel,2 250 mA
Teljesítmény (pozícionálás),"9,5 W"
Teljesítmény (pihenő üzemmód),"7,7 W"
Teljesítmény (készenlét),"0,9 W"
Gyártó,Samsung
Gyártó weboldala,http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/index.htmInformációkból kimásoltam a dolgokat, hátha ebből kivehető valami
-
_DiEGO_
őstag
válasz
enginev3.0 #33339 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
enginev3.0 #33339 üzenetére
Szia.Csak ötlet.Tedd alaphelyzetbe a biost(default)majd álitsd be megint az achi-t.Szerintem jó lesz.
-
enginev3.0
félisten
Azt hiszem valamit nem jól csináltam
Vettem egy SSD-t, beállítottam biosban az ahci-t meg lehet még 1-2 dolgot állítottam
Kikapcsolásnál a HDD-m amin régen a rendszer volt, 3× áll le, és indul újra a "Számítógép leállítás" feliratnál, és csak ezután kapcsol ki a gépMiért?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
mester871102 #33325 üzenetére
Ezt az állapotot az elégtelen áramellátásnak köszönheti az a HDD !
-
djculture
félisten
válasz
Lézerparaszt #33335 üzenetére
Legtöbbször tiltva van igy a gyárit kell visszarakni azt mindig engedi, majd utána lehet továbblépni.
-
pjen
félisten
válasz
mester871102 #33333 üzenetére
de utána merre tovább:hát ha nincs gari,lehet kuka.
-
Lézerparaszt
őstag
Hibás FW verzióról "szabad" vissza frissíteni régebbit?
-
djculture
félisten
válasz
mester871102 #33333 üzenetére
Ha egy vinyó jól működik nem szabad frissiteni a firmware-t, csak ha gyári hibás akkor adnak ki az adott tipusra önműködő bootolható isot amivel lehet frissiteni.
-
mester871102
csendes tag
válasz
djculture #33330 üzenetére
Az a baj, hogy a Windows már fel sem ismeri. A BIOS még igen. A srác meg nem válaszolt eddig.
Még jó, hogy csak ilyen kis mértékben vert át, de figyelni fogok rá az 100.Majd ha felismeri a Windows egyszer, akkor talán le tudom futtatni a SeaTools-t, de utána merre tovább azt nem tudom, mivel gari papírt nem kaptam. Mellesleg hozzám kb. 100 km-re lakik (nevét, címét is tudom).
Azt hadd kérdezzem meg, hogy Western Digitalnál hogyan lehet firmware-t frissíteni?
Van hozzá egy progi, de mindig azt írjak ki, hogy húzzam ki az USB és egyéb vezérlőket, de azután is ugyanezt adja be. Frissíteném a 250-esemet, ha van hozzá új. Nagyon nem látom át ezeket a firmware-es frissítéseket, se a Seagate-n, se a WD oldalán. Firmware verziója: 01.03E01 -
djculture
félisten
válasz
mester871102 #33329 üzenetére
H a Warranty Validation azt moindja rá hogy garanciás akkor SeaTools-ot lekell futtatni az egy hibakódot (RMA) a honlapon azzal lehet a garanciális ügyintézést elkezdeni. Ha van rá kisker vagy nagyker gari papir vagy mint manapság szokás elektronikus garancia akkor intézze el a srác.
-
mester871102
csendes tag
válasz
djculture #33328 üzenetére
Jó tudni. A poén az, hogy tegnap még nem volt semmi probléma vele, mármint semilyen lasssulás. De megnéztem melegszik is rendesen. Na nembaj, akitől van az megkapja a magáét, mert csere volt szerencse nem olyan nagy értékre.
Ezzel a Seagate-es garanciával végülis mit lehet kezdeni? Regisztráltam a nevemmel meg ilyenek...
Mert a srác állandóan erre hivatkozik, hogy van rá garancia. -
djculture
félisten
válasz
mester871102 #33327 üzenetére
Ez a vinyó konkrétan levélnehezék kategória azt mutatják a smart adatok, kismillió bad sector... Az is csoda hogy még működik.
-
mester871102
csendes tag
válasz
Lézerparaszt #33326 üzenetére
Aha, közben néztem, hogy milyen driver van rajta: 3.AAF
Mit lehet ezzel kezdeni, ha nem talál ehhez firmware-t?
Magyarországon nincs Seagate márkaszervíz, számtech szervízbe azt mondták. -
Lézerparaszt
őstag
válasz
mester871102 #33325 üzenetére
Nekem ilyen hangot akkor adott mikor sérült volt a vinyó. Úgy értem nagyon sérült, de ez még abban az időszakban volt mikor a 2 gigás vinyó átlagos volt, tehát nem most.
-
mester871102
csendes tag
Üdv, mindenkinek.
Az imént volt egy cserém és a vinyó egyik pillanatról kezdve elkezdett ilyen hangokat kiadni
Ez még múlt héten volt. HDD Regeneratorral felfrissítettem az egész területét, aztán később nem csinálta, most pedig kb. 1 hétre rá, lassítja a rendszert, több tízperc kell míg elindít valamilyen folyamatot és mellesleg 50 KB/s-al másol/ír a vinyóról. Amúgy a HDD progik a felpörgésre tettek felkiáltójelet...
Most lehúztam és minden klaffol. Amúgy egy Recertified (Újragyártott) Seagate vinyóról van szó.Hallgassátok meg amit feltöltöttem, mert érdekel mit mondtok rá. Tapasztaltabbaknak lehet már hang alapján ismerős lesz.
UI: Köszi előre is!
-
STC Speed
őstag
Valaki megtudja mondani,hogy egy ideje a hdd aktivitást jelző ledem folyamatosan miért világít?
Sentinel 100% ,win8,és a vinyó nem ír-olvas egyfolytában. -
Lézerparaszt
őstag
válasz
djculture #33322 üzenetére
Ilyen szerencsétlen is csak én lehetek, beírom az adatokat és kiad egy piros üzenetet hogy elgépeltem ='(
Serial Number: Z1E3XLB5 Part Number: ST2000DM001-1CH164
Model Number: ST2000DM001-1CH164 Family: BARRACUDA 7200.14 FAMILYA certificate alatti CC29 or CC49 nem jó?
-
djculture
félisten
válasz
Lézerparaszt #33321 üzenetére
Akkor töltsd ki a cuccot amit linkeltem én nem álmodhatom meg helyetted a vinyó serial számát most meg nincs is pont ilyen típusu vinyó a közelembe
-
djculture
félisten
válasz
Lézerparaszt #33319 üzenetére
Pedig van rá a CC27, de ha új szerintem jobb ha visszaviszed ne te kinlódjál vele mert elveszik a gari.
Amugy ezt kell kitölteni akkor lelehet szedni az újat: [link] -
djculture
félisten
válasz
Lézerparaszt #33317 üzenetére
-
djculture
félisten
válasz
Lézerparaszt #33312 üzenetére
Valószínűleg a régi hibás firmware van rajta...CC24-el ezt csinálta amit irsz.
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok, lenne egy kis problémám. Vadonatúj a 2 terrás vinyóm (ST2000DM001-1CH164) és mikor másolni kezdenék rá valamit, elindul a másolás, felrak kb 1 gigát, utána a sebesség lemegy 0-ra és ennyi, lefagy. Újra kell indítani resettel a gépet. Formázni próbáltam, hardverellenőrzést is csináltam és átment rajta fagyás nélkül. Nem tudjátok mi lehet a baj?
-
liksoft
nagyúr
Akkor szólj a HDD gyártóknak, hogy a SMART-ot korrekt módon kezeljék az eszközeik! A programozó csak szív a verziónként máshogyan működő hardware miatt, és folyamatosan a kivételeket, majd az újabb kivételeket kezeli le a programban.Tedd fel a legújabb programot, abban a legtöbb kivétel kezelésre kerül mindig. A legjobb, ha automatikus frissítésre teszed.
Tudod, a Te szemléleted alapján a 3.0-ás Windows drivernek is mennie kéne Win8 alatt. Hát sajnos az nem fog menni! Új hardware vagy új software esetén új driver is kell. Itt pedig hiába ugyanúgy HDD a HDD, ha a gyártó újabb SMART-ot tesz bele, és az nem úgy működik mint a régi.
Ha ezt sem érted meg, akkor szerintem neked a programmal gondod van, és kérdés helyett inkább "lekukázod". Ebben az esetben ez itt meddő vita, és én kérek elnézést.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy wd külső hdd-m és egyszer csak kiírta a windows hogy nem ismeri fel. Kuka?
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest