- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Silentfrog #30999 üzenetére
Ma is okosodtam valamivel, viszont a rendszer még mindig tetű lassú, és a merevlemez 100%-on teker.
75GB fontos adat van a merevlemezen. Elkezdem lementeni, viszont előbb 350megával 1 órát szenvedett így. Valakinek valami ötlete? Esetleg valaki járt már hasonló cipőben?Egyébként BIOS-ban ki, meg be lehet kapcsolni a SMART funkciót, és eddig ki volt kapcsolva, bekapcsoltam úgy 1 hete, aztán most megint ki, gondoltam hátha ez a baja, de sajnos nem
-
Silentfrog
veterán
Idézek.:
"A S.M.A.R.T. (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology, azaz Ön-ellenőrző Analizáló és Nyilvántartó Technológia) az IBM fejlesztése. Létrehozásának célja a merevlemez állapotának folyamatos figyelése, különböző módszerekkel, eszközökkel. Egy merevlemezben maximálisan 30 különféle mért érték (attribútum) tárolására és aktualizásálásra van lehetőség, melyek egy része közvetve vagy közvetlenül meghatározza a lemez egészségi állapotát, míg más részük statisztikai információt hordoz." -
válasz
djculture #30991 üzenetére
Ezt hogy tudom leellenőrizni? A windows alap vírusírtóját hasznáom. 1 alkalomra valami komolyabbat nem lehet használni? (norton, vagy nod32, nem tudom most mik a jók)
Nem kompatibilis program? Az utóbbi időben nem tettem fel semmit, viszont amióta vannak ezek a hibák, azóta 2 frissítést is tolt a windows. Ki tudom őket egyesével törölni?
-
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem. Tegnap észrevettem, hogy játékok alatt meg-megáll az egész, mintha lagolna, de ránéztem eseménynaplóra, és más lehet a probléma.Ezeket találtam eseménynaplóban, és amikor ezeket a logokat dobálja, akkor 100%os terhelés alatt van a merevlemez, amitől belassul az egész rendszer. Ma volt olyan, hogy kiléptem tálcára, és lefagyott az egész, nem tudtam semmire sem kattintani (ilyen még soha nem fordult elő).
Hard disk sentinellel is megnéztem, és 100%-os kondíciót ír, elvileg nincs szektorhiba, meg semmi sem. Lassan 6 éves a merevlemez. Egy Western Digital Caviar Blue 500GB 7200rpm merevlemezről beszélünk egyébként. Melegedésre is gondoltam, de ebben a házban 32 fok a legmagasabb hőmérséklet amit mérek.
Légyszíves segítsetek, mi lehet a baja? Esetleg a végsőket rúgja, mentsek le róla minden adatot?
Szerk: Ja, és azt ma eljátszotta velem háromszor, hogy bekapcsolásnál nem jelezte ki a merevlemezt BIOS-ban sem, és kérte a telepítőlemezt. Negyedikre meg elindult, és frissített is a windows. -
tamas1985
tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne:
Adott egy Maxtor 6Y120P0 HDD, amit szerettem volna letesztelni HDD sentinelel, mivel nem akartam szétszedni a fél gépet ezért egy ilyesmi (nem pont ugyan ez de hasonló) adapterrel próbálkoztam, külön tápot is kapott, odáig eljutok hogy felismeri, de csak ? jeleket ír rá és a teszt résznél ki sem tudom választani, winben másolni próbáltam rá de nem lehet.
Ha bekötöm IDE-re akkor simán megy minden!
Mi lehet a gond?
Előre is köszi. -
Algotis
addikt
válasz
Silentfrog #30985 üzenetére
Így van, akkor majd windows installnál legyalulom a kisebbiket és arra teszek egy újat.
-
Algotis
addikt
válasz
Silentfrog #30982 üzenetére
Igen, úgy értem, hogy a 20 gigásat akarom leformázni, a többit meg hagyom
De leírtad érthetően, köszönöm! -
kemkriszt98
tag
De a windows lemezkezelőjében létre lehet hozni úgy egy új partíciót hogy a régit nem bántom, nem?
-
Silentfrog
veterán
válasz
Algotis #30981 üzenetére
Lehet,hogy késő van,nem értelek.
Ha van egy merevlemezed amit leformáztál akkor milyen adatvesztésed lehet,hisz üres.
Ha erre az egy tb-os merevlemezen hozol létre két partíciót akkor ezeket ujra formáznod kell,hisz addig nem lesz partíciód.Vagy ha úgy érted,hogy már van egy 20 gb-os partíciód és a többit is le szeretnéd formázni hogy megjelenjen a a többi szabad hely egy partíción belül természetesen nem veszik el a 20 gb-os "C" partíciód
Ha így gondolod és nem vagy benne biztos akkor ne a Win lemezzel csináld hanem a működő Windows alól a lemezkezelésben a legegyszerűbb!
Ott fog megjelenni a többi üres hely a merevlemezen és ott látod is,hogy mit csinálsz! -
Algotis
addikt
válasz
Silentfrog #30980 üzenetére
Én nem particionálok, hanem egy új partíciót hozok létre windows installnál, tehát 1 winyót 2-nek lát, így van egy C és egy D lemez. Ezt windows installnál adatvesztés nélkül meg tudom csinálni, jól gondolom?
Most az 1 terrás winyómat ext3-ról ntfs-re formáztam, természetesen előtte mindent lementettem. -
Algotis
addikt
válasz
Silentfrog #30975 üzenetére
És ha csak egy új partíciót csinálok, mondjuk egy 20 gigásat a windowsnak, attól marad a többi cucc, nem?
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Egy Hitachi HDS721010 1TB-os winyótól normális, ha üzemi hőmérséklete 35 fok?
Ezt látom, míg a Sansung 500-as winyóm csak 29 fokos.
üdv. -
ggg666
őstag
válasz
Silentfrog #30975 üzenetére
Kötet zsugorításával talán megoldható adatvesztés nélkül.
-
Silentfrog
veterán
válasz
kemkriszt98 #30974 üzenetére
Ha egy merevlemezt megpartícionálsz akkor veszik minden mindenhonnan. /kivéve az ssd-knél mert ott meg lehet oldani /
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok!
Ha egy HDDn készítek egy új partíciót akkor arra rakhatok windowst a jelenlegi adatok elvesztése nélkül? -
válasz
ggg666 #30971 üzenetére
Pedig mégis lehet, hogy az áramfelvétel a gond:
WD Green 3 TB SATA Hard Drives ( WD30EZRX)
WD Red 3 TB Hard Drive for NAS ( WD30EFRX)
A leírások alapján elég nagy különbség van a két vinyó között.Ezen felül sajnos nincs ötletem, sry...
-
ggg666
őstag
Ez mitől lehet?
"Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk2\DR3) a lapozási művelet közben"
A laptopomra van rákötve 3TB-os külső winyó és másolás közben folyton leáll, illetve a total commander kifagy.
A 2TB-os 2,5"-esnél nincs ilyen gond.
Vagy talán vezérlő hiba lehet, vagy talán válogat a winyóknál, mert egy sharkoon quickport quattro usb3.0-ás külsőnél is csinált ilyeneket.
A wd30ezrx-nél volt gond de a WD30EFRX-nél nem.
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:1) Egy hitachi hds721010 van a gépemben. Amennyire utánanéztem, ez 7200RPM-es. Jól látom? Kérlek erősítsetek meg!
2) Adhat ki ez a winyó halk zörgő hangot? Mióta bent van, néha zörög, és azt hittem eddig hogy a VGA csinálja ezt, de most eszembe jutott, hogy most raktam be nemrég, és csak azóta van a hang, a VGA meg már majdnem 1 hónapos. Egyébként nem ez a fő winyó, hanem egy 500-as samsung, ezt az 1 terrásat nem használom, csak néha felpörög, amikor indítok pl. hwinfo-t monitirozáshoz, aztán meg leáll.
Üdv.
-
StSanya
senior tag
válasz
zolikaDB #30957 üzenetére
Ezt olvasd el: http://prohardver.hu/tema/re_kritikus_hiba_a_western_digital_caviar_green_m/hsz_1-100.html
A WD gyártmányú HDD-knél lehet a parkolást állítgatni egy programmal, Hitachi esetén viszont nem tudni ilyenről. Azt is tudni kell, hogy a parkolás kikapcsolása, vagy túl nagy időre állítása sem egészséges, mert ilyenkor a fej a korong egy sávja felett köröz sokáig, tehát a középút lenne ideális: se túl hamar, se túl későn parkolja le a fejet.
A fenti fórumban találsz egy másik lehetőséget, a HD Sentinel merevlemez ellenőrzés időpontjának ütemezését.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Asztali gépemben jelenleg egy 750GB-os Samsung HDD van és a laptopomból áttennék a gépbe egy Intel X25M G2 160 GB-os SSD-t is, amire a windows és a legfőbb programok lennének telepítve. A kérdésem az lenne, hogy ehhez be kell valamiket állítgatni? Mert neten AHCI meg TRIM meg ilyesmi állításokat olvastam. Valamint a régi HDD-n a jumperelésen kell ilyenkor változtatni? Vagy csak simán beszerelem az SSD-t telepítek rá és kész is minden. Ehhez a részhez annyira nem értek sajnos.
-
djculture
félisten
válasz
Ronyszkusz #30958 üzenetére
Szerintem ez eddig is így volt csak nem vetted észre. Vagy megváltozott a mágneses/elektromos tér a szobádban ugyanis ez az a széria aminél ez megvan, megfogod a vinyót kézzel és úgy mérj egy válaszidőt úgy kisebb lesz.
-
djculture
félisten
Betyár vinyó ez a Western Digital Velociraptor 1TB 10000rpm SATA3 230 megával ír olvas, a 4KQD32 irás olvasás egy sima 7200rpm-es vinyó háromszorosa 4-5 mega.
Próbából volt ma nálam három 60k/db az ára de raid 0-ba 3db összerakva szekvenciálisba a ssd-k se voltak sehol, Sequential Read | Write: 782 | 778 mega/sec -
Ronyszkusz
csendes tag
Sziasztok! Olyan esettel fordulok a közösséghez, ami már rajtam is kifogott! Win8-as környezetben (január óta üzemel a teljes cucc ebben az öszeállításban) egy samsung hd155ui másfél terás vinyó pár hete kezdte produkálni, hogy a ledje elkezdett folyamatosan világítani, maga az eszköz nem kerregett (nem volt használat), viszont a válaszidő ilyen 5-6k értékeket mutatott. Sűrű fejcsóválások közepette próbáltam alkotni valamit, első tipp amit kaptam, hogy nem kap elég anyagot a táptól. Molex->sata átalakítót sikerült szereznem, így a teljes erezetet tudjam tesztelni, hátha ott van valami gond. Nos ez nem vált be. Aztán próbáltam az alaplap driver lemezéről felrakni pár dolgot, hátha onnan van a gond. Ez sem jött be, akkor mondom, biztos valami féreg rakoncátlankodik, teljes formázás, szűz telepítés. Üdvözlő képernyő után, egy 3k-s válaszidő fogadott. Mondom remek egyre jobb. Átraktam egy másik gépbe, ahol másik 2 vinyó társaságában lépett működésbe, azonban itt is olyan volt, hogy megugrotta a 2k-t egy az egyben. Ashampoo teszt programot vettem igénybe, hátha többet tudok me, azonban érdekes módon a benchmark után az átlag ilyen 50-90ms volt. Lényeg a lényeg, mekkora az esély rá, hogy a vinyó kezdi beadni a kulcsot vagy esetleg valami szoftveres mizéria, sosem találkoztam ilyen esettel, és erősen vakarom a fejem. 2011ben vásároltam a hdd-t. a papírja sajnos elkeveredett... A végére azért mutatok egy friss mérési értéket, hátha a tapasztaltabb rókák észrevesznek valamit, amit én nem tudtam.... http://prohardver.hu/dl/upc/2013-05/17/442568_r5nersvw93k9hwca_hdd.jpg (remélem jól csinálom, első hozzászólás ide, nem akarok tengelyt akasztani senkivel
)
-
zolikaDB
veterán
-
padi68
senior tag
válasz
Rivaul #30952 üzenetére
Azt hiszem ISTENKIRÁLY vagy!!!!
Avast leállítva, norton 360 elindítva és lásd csodát talált már 2 dolgot....de ami a LÉNYEG: sikerült elindítanom a másolást egy másik külső vinyóra!!!
Most már azt is kiírja hogy mekkora a vinyó és mennyi szabad hely van rajta/ezt eddig nem tette.../
NAGYON KÖSZÖNÖM Mindenkinek a segítséget!!!!!
-
Rivaul
addikt
válasz
Silentfrog #30948 üzenetére
Nem vagy köteles. A garancia az adott termékre él ha nem kell az akkori ára akkor egy másik 2 terás winyót kell hogy adjanak.
-
Rivaul
addikt
válasz
Silentfrog #30946 üzenetére
Ha van olyan még elfekvőbe náluk s nem javítják akkor kapsz egy olyat. Amennyiben nincs náluk olyan akkor kategórián belül kell cserélniük. Vagy felajánlják az akkori vételárat amit jelen esetben elutasíthatsz.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Rivaul #30945 üzenetére
Pótolható az adat /film/ csak rengeteg mennyiség.
Egy kérdés amit még nem értek. Lenne ez a Samsung hdd kb 2 év garival,ilyen már nincs ugyebár.
Lehet tudni,hogy mi a szokás mit adnak helyette? Mert nekem hdd kell nem az akkori 15 ezer forint.Vagy van erre jobb fórum vagy jó helyen vagyok?
-
Rivaul
addikt
válasz
Silentfrog #30944 üzenetére
Sztem semmi esélyed nincs rá. Vannak itt ph-n akik vállalnak adatmentést lehet előbb oda kéne vinned s utána gariztatni. Nem tudom hogy ez működik e így de megérdeklődném.
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek mekkora az esély,hogy egy hibás kattogó merevlemezt a garanciáztatás után érintetlen adatállománnyal kapjam vissza?
/ ha egyáltalán javítják,és nem cserélik. /
2 tb adatom veszett oda. -
Rivaul
addikt
válasz
padi68 #30935 üzenetére
Ontrack easy recovery. Sokszor használtam még számos formázással eltüntetett adatot is visszahoz. Viszont erre is vonatkozik amit mondtam az újraírásról, így azt a részt messze kerüld el amíg vissza nem hozod amit szeretnél. Több gigás tartalom esetén az egész partíció is kerülendő lehet. Ezen kívül alapból másik partícióra csináld a visszaállítást is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
P-SZ-S #30931 üzenetére
Igen, de alapvetően nem a csatolás miatt, hanem az újabbnak sokkal nagyobb a felületi adatsűrűsége, így egy fordulat során több adatot mozgat, nagyobb az átvitele. Ezért tudták a PATA és időnként a SATA1 sebességét túllépni.
Persze ha a HDD-t nyüstöli (ahogy előttem írták, a memória változatlan).
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mészi Zoli #30930 üzenetére
Az lehetett tápellátási gond is, vagy controller kompatibilitás, illetve driver probléma.
-
P-SZ-S
aktív tag
válasz
Mészi Zoli #30930 üzenetére
Engem igazából csak annyi érdekelne, hogy mai játékoknál (pl. Battlefield 3), érezhetek-e valami különbséget egy PATA és SATA3-as hdd között.
-
Mészi Zoli
tag
Mindenesetre a sata1 és sata2 vinyó nem szerette egymást. Adatmozgatásnál lefagyott a gépem.
-
djculture
félisten
válasz
Mészi Zoli #30923 üzenetére
"A legrosszabb húzás a sata1 piacra dobása volt, ami csak csatlakozójában volt sata, de pata belsőre épült NCQ nélkül és egyirányú adatforgalomra volt csak képes.
Nekem is van egy ilyen sata1 vinyó, amióta utánna néztem, azóta tudom, hogy miért fagytam ki, ahányszor másolni akartam róla.Ha megkérhetlek ekkora baromságokat ne írj már ebbe a topikba mert még valaki komolyan veszi. Az hogy egy vinyó milyen csatin csatlakozik az semmiben nem befolyásol, ncq ügyébe meg ezt tesztet megnézed és rájössz hogy nem sokat segít az adat beolvasási optimalizálásban: [link]
-
N.Szil
tag
-
-
brsdnl92
tag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy a hdd miatt nem ismeri fel a gép az egeret és a billentyűt? A vinyó szektorhibás egyébként. A gépében nagyon lassan töltötte be a rendszert, átraktam az enyémbe, normálisan betöltött, de egér, billentyű nem volt. Köszi. Üdv.
-
Mészi Zoli
tag
válasz
P-SZ-S #30922 üzenetére
Egyik sem sajnos. Ha beírod a típusszámát a vinyónak a gugliba és odaírod még, hogy "sentinel", akkor egy onlájn tesztlapot is felsorol a gugli, ahol megnézheted a paramétereket.
Állítólag a sata3 sem tud többet, mint az elődei. Talán valamivel gyorsabb, ha két sata3 vinyó között másolsz.
Tervezett elavulás, marketingbullshit, a sata2 kivezetése a piacról.A legrosszabb húzás a sata1 piacra dobása volt, ami csak csatlakozójában volt sata, de pata belsőre épült NCQ nélkül és egyirányú adatforgalomra volt csak képes.
Nekem is van egy ilyen sata1 vinyó, amióta utánna néztem, azóta tudom, hogy miért fagytam ki, ahányszor másolni akartam róla vagy rá. -
P-SZ-S
aktív tag
Üdv!
Sata és Pata között van lényeges eltérés hozzáférési időben? Vagy csak a másolási sebességben jobb a sata?
-
djculture
félisten
válasz
Mészi Zoli #30917 üzenetére
Ha szedtél szét már vinyót tudod hogy a fejszerelvény egybe van.
[link] -
Mészi Zoli
tag
-
djculture
félisten
válasz
Mészi Zoli #30915 üzenetére
Azért mert a 250-es jobb raid-re mivel csak 1 fej mechanika és 1 disk van benne. Az 500-asba szintén egy lemez van de már mindkét oldalán történik rögzítés oldalanként 1 fej mechanikával.
-
hyperfaun
csendes tag
Sziasztok!
Végre sikerült felraknom egy W7 64bites rendszert a SAMSUNG 830 Series SSD re. Na most a következő lenne a problémám. Telepítéskor csak az SSD volt bedugva, és miután rácsatlakoztattam a HDD-t is, mintha a gép a HDD ről akarna bootolni de (gondolom én) mivel nincs rajta oprendszer, nem nagyon tud mit csinálni ,kapok egy szép kék képernyőt és utána semmi. Az SSD SATA3 csatlakozón van, míg a HDD SATA2-n. Biosban mindkettő kontroller AHCI módra van állítva, bár szerintem a HDD IDE módban lett formázva, vagy valami ilyesmi. Egyébként azt nem értem, hogy Biosban miért csak a SATA2 es illtve az IDEs drive-okat lehet bootsorrendbe rakni, az SSD-t meg meg sem jelníti a sorrendben, de felismeri a gép. Természetesen az lenne a cél, hogy a HDD mellett is működjön az SSD, amin a rendszer van, de egyszerűen fogalmam sincs, hogy hogyan lehet beállítani a bootsorrendet, ha az SSD ott sincs a bootlistán.
Ja igen még annyi, hogy SSD IDE módban lett formázva/telepítve, mert AHCI módban nem engedte rátenni az oprendszert. Azután valami ahci start registry file értékét átírtam 0 ra valamit átállítottam AHCI re a SATA kontrollereket Biosban. Valaki HELP. Válaszokat előre is köszönöm !!! Főleg a gyorsakat ! -
törölt tag
válasz
djculture #30910 üzenetére
Getdataback-el már meg lett nézve, sajnos nagyon kevés és régi adatokat látja csak... :\
Még a HD sentinel kép hátra van, de első gondolatom kb az volt amit írtál korábban, meghibásodhatott pár sector, és talán pont rendszer közeli, ami a partíció eléréséhez szükséges.
Ötletem a következő lenne, hogy egy formázást követően újra próbálkoznék getdataback-el, szerinted működne?
Elvi elgondolásom, hogy így a partíció újra elérhetővé válna és betekintést nyerhetnék az adatokba.
Korábban egy újratelepített lemezről is sikerült visszanyerni minden adatot... Ezért gondolom, hogyha a partíció újra működne, az adatok már meglennének GDB-el. -
törölt tag
Sziasztok!
Milyen lehetséges okok állhatnak egy ilyen eset hátterében?
Egy nem régóta használt 2,5"-os merevlemez, 2 partícióra van bontva. Tegnap az egyik partícióra képeket másolva egyszer csak megakadt a lemez és azóta se kép se hang. Azt a partíciót nem lehet elérni.
Lehetséges az adatmentés ilyen esetben? Esetleg a javítás megoldható, adatvesztés nélkül?
A válaszokat előre is köszönöm! -
kalapacsolok
senior tag
válasz
kalapacsolok #30904 üzenetére
Hiren's boot cd DriveImage XML programjával full backupot csináltam az egész gépről még korábban.
Azt próbáltam, hogy más régebbi gépre nem tudom felrakni, mert ugye más a konfig, alaplap stb... Viszont ha új vinyót cserélek, ez a kis változás nem gátolja meg a full backup visszarakását? -
mixi80
aktív tag
válasz
djculture #30882 üzenetére
Lefuttattam az extended test-et minden rendben talált a program!
Ilyenkor mi van, ennyit tévedhet a hd sentinel?
Az az érdekes, hogy van még egy ugyanilyen wd20ears hdd-ém, amit még ezelőtt vettem, és az hd sentinel szerint még 100% - ot ír teljesítményre és kondícióra egyaránt. A parkolási problémát is megoldottam.Üdv!
-
djculture
félisten
válasz
kalapacsolok #30901 üzenetére
Ha már elindult és nem kattog a nagyobb problémája nem lehet. Biosban nézted ott se látszik? Egyes régi gépekben nem feltétlen ismeri be egyből a gép hanem az ide eszközöknél rá kell kerestetni. Volt már olyan is hogy resetelni kellett a biost is.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
djculture #30900 üzenetére
köszi, nem tudtam, hogy van ilyen. Volt leírás a vinyón, úgyhogy be tudtam rakni slave-be. Majd rákötöttem ugyanarra az adatkábel másik csatlakozójára, amin a másik gép vinyója van, így elindult a gép. De nem látja az új vinyót - tudok most valamit csinálni, vagy kuka a winchester? Esetleg valami adatvisszaállító céggel érdemes felvenni a kapcsolatot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged