- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg666
őstag
válasz
morphologus #33599 üzenetére
Kétirányú az átalakító?
-
morphologus
csendes tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy a régi winyót szeretném rákötni a gépre, de ez még IDE csatis vettem átalakítót ami SATA csatis és egyszerűen nem látja a deszka a winyót végig dugtam mind1ikbe de semmi, jumperelés is volt semmi valakinek ötlete? A többi satákat látja.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ghostman78 #33596 üzenetére
Aha. Tehát a táp neve garancia mindenre! Ezt jó tudni, megjegyzem.
Az gondolom ismerős, hogy egy lánc annyira erős, amennyire a leggyengébb szeme. Ha ez a drive az, akkor itt jelentkezhet először gond. Ha a tápegység kondija kezd elfáradni, és van rajta elég terhelés, akkor keletkezhet zaj. Amennyiben ez a drive a legérzékenyebb, itt fog jelentkezni először a probléma. A táphiba NEM fagyással, hanem az utóbbi időben inkább a drive-ok gyengélkedésével szokott jelentkezni.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a drive nem lehet hibás! Hiszen 3 éves korára elérte a tervezett élettartama végét. Ha a drive gyengélkedik, akkor nem érdemes vacakolni vele, mert lassan mindenhol bizonytalanná válhat.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ghostman78 #33591 üzenetére
3Giga körül az NTFS van. Vagyis elcseszi az írást. Vagy a tápegységed hibás, és zajt generál a 12/5V-ra, vagy a drive van a halálán. Tápegység esetén van remény (de már kapott szegény drive) egyébként garancia vagy kuka.
-
domyCz
csendes tag
Sziasztok,
lehet nem jó helyre írok,de nem találtam h hova,az lenne a problémám hogy vásárolnék magamnak egy hdd,egy már van a gépben de ezt az ujat azért tenném hogy azon csak windows menne.Az érdekelne hogy,16Mb cashe s 7200rpm, az megfelelő lenne ?
-
-
djculture
félisten
válasz
Ghostman78 #33589 üzenetére
Hdd regenerator teljesen más téma, az felületet frissít abba jó, hd sentinel meg inkább a megelőzésbe jó.
-
-
djculture
félisten
válasz
Ghostman78 #33587 üzenetére
Azt sajnos nem lehet azt tudod csinálni hogy ha van egy összefüggő hibátlan rész oda csinálsz egy particiót, ha több ilyen van akkor többet. A hibás részeket meg partició nélkül hagyod.
-
-
djculture
félisten
válasz
Ghostman78 #33584 üzenetére
Hd tune error scan és kiderül hogy egyáltalán hol vannak a használhatatlan szektorok.
-
pjen
félisten
válasz
Ghostman78 #33584 üzenetére
Én neked szurkolok
-
-
pjen
félisten
válasz
Ghostman78 #33582 üzenetére
Szia.A bad szektor általában felületi hiba és nem gyogyul meg,el kéne menteni mindent amíg lehet,és egy másik HDD ben gondolkodni
-
Kis segítséget kérnék...
Van egy 1TB kapacitású 3 éves Seagate hdd-m amin van jó pár bad sector.
Létezik olyan prg, amivel a badeket egyenként megtudom jelölni illetve "ki tudom zárni", hogy oda ne lehessen adatot írni ?
Az a gondom, hogy a hdd már fagy is, gondolom pont ezért, mert a sérült bad sectorral már nem tud mit kezdeni a gépem.
Próbáltam hdd regenerátort is de nem tudta javítani .Természetesen a kábeleket , vezérlőt mind kizártam, lepróbáltam más konfiggal is.
Esetleg az is jó lenne, ha meglehetne azt csinálni, hogy a hdd X százalékát nem formáznám meg és nem particionálnám meg, ergo az használhatatlan lenne, ahol vannak rajta a bad sectorok.
Partition magiccal próbáltam egy 200 gigás particiót levágni és érintetlenül hagyni, de természetesen a maradék 800 gigán is tré a helyzet és fagyok......
Sőt néha nem veszi már észre hardveresen (bootolás közbe) a hddt a vasam. Ez nem annyira jó jel -
Simivok
senior tag
WD Scorpio Blue vinyóknál mennyi a megengedett fejparkolás, mennyit visel el?
Most én 25 napnál járok 90 ezer fejparkolás mellett. -
ÁdiBá
veterán
Szerintetek van értelme telepítés után a 3x2TB RAID0 (WD CaviarBlack SATAIII64Mb) vinyóimat teljes formázással fárasztani?!
Gyorsformázással nem gond?!Itt arra gondolok hogy én elég sok adatot mozgatok a merevlemezeken, és ha mondjuk sokat gigát törlök le a vinyoról, nem - e fordul elő gyorsformázás után hogy nem törli le az egészet, és így bizonyos idő múlva az üres hely is több gigát fog foglalni?
-
Eagl3
veterán
Ide is bemásolom
Sziasztok!
Tegnap lecseréltem a 1155-es konfigom az adatlapomon levőre. H87 Fatal1ty performance lapot vettem, és nem látja a 2008-as gyártási SAMSUNG F1 320-as winyómat. Kipróbáltam egy ugyan ilyen winyóval, csak az 2010-es, azt látta. Másik gép is jól kezeli és 100%-nak jelzi a HDD-t.MOD: rosszul fogalmaztam, mert látja a lap csak a meghajtókat nem látja. Tehát a lemezkezelőben és BIOS-ban megvan. Bár a lemezkezelőben 600gb-nak írja valamiért. Meg is formáztam másik gépben.
-
djculture
félisten
válasz
zsoe85 #33574 üzenetére
Az usb áramkör döglött be de az persze rá van integrálva a vinyóra sikeresen, úgyhogy nemhogy a vinyót még a vinyó panelját is le kell szedni és megnézni, legtöbbször maga a csati szokott szétmenni. De gyakori az is hogy az usb sata átalakitó döglik be akkor mlekell melegiteni és másikat ráforrasztani, garancia meg ilyen vagy az adatoknak lőttek vagy a garinak.
-
zsoe85
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyen járok-e ezért több helyre bemásoltam a problémámat
Másfél éve vettem egy Samsung M2 1TB-os hordozható winchester-t Saturnból. (még USB 2.0-ás) Kb 500 Giga van rajta, viszont most megadta magát. A pontos diagnózis: rádugom laptopra vagy gépre, sípoló hangot ad, a led villog aztán semmi. Mintha nem akarna felpörögni a vinyó. Garanciája még megvan viszont senki nem vállalja az adatmentést. Samsungnál is csak a Data Recovery illetve a Kürt Kft-t ajánlották. Ha valakinek volt hasonló gondja megköszönném ha megosztaná velem.
Szereztem Y kábelt sajnos ugyanaz a helyzet, a házat nem merem szétkapni mert akkor ugrik a garancia..
Köszi előre is
-
jodován
tag
Üdv!
SSD-re tettem Win8-at.
Mit csinálhatott a 600 GB-os 1,5 TB-os és 2 TB-os HDD-immel?
Az 500-as és egy másik 1,5 Terás úgy tűnik működik. (Linux-szal néztem, mert a Win8 felbaszott, jól elvoltam és el is lennék én XP-vel, csak azt mondták az SSD miatt kell)
Valami kék képernyő kezdte el birizgálni őket, de nem tudtam leállítani.
Linux ilyet ír ki:
Error mounting /dev/sdx1 at /media/felh./drivename: Command-line ‘mount -t “ntfs” -o “unhelper=udisks2,nodev,nosuid, uid=1000,gid=1000,dmask=077,fmask=0177” “/dev/sdx1” “/media/felh./drivename”’ exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Failed to mount ‘/dev/sdb1’: Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume read-only with the ‘ro’ mount option.Persze a shutdown és indítás sem segít.
Gondoltam, hogy valami alignálás dolog, de akkor a másik 1,5-es miért jó, a 600-as meg miért nem?
Kösszépen!
-
Monyos
aktív tag
Üdv!
Adott egy Kingston V+200 120 GB SSD és egy MSI P55-GD80 alaplap.
A TRIM miatt szeretném az AHCI módot beállítani.Viszont ha átkapcsolom IDE-ről AHCI-re nem bootol be az op. rendszer.
Vagy "A windows indítása" animáció után kapok fekete képet amit nézhetek 1 órán keresztül vagy bejön a háttér és ott ragad le. A HDD Led mindkét esetben folyamatos piros fénnyel jelzi hogy valami nem okés, nem villog mint alapesetben.Gondoltam egy friss Windows telepités AHCI módban megoldja a problémát, de ugyan az a helyzet. A telepítés végig fut, majd amikor bejönne a friss Win , "A telepítő előkészíti a számítógépet az első használatra" animációnál megint elkezd gondolkodni, a HDD Led pedig most is folyamatosan világít. Viszont a gêp nem fagy le ,mert a töltő animáció ugyan úgy megy, akár holnapig is nézhetném.
Ha viszont visszakapcsolom IDE módba, akkor minden megjavul, betölt a Windows.
Mi okozhatja ezt?? Van valami megoldás?
Előre is köszi!!
-
liksoft
nagyúr
válasz
800.henrik #33569 üzenetére
Szia, az már öreg, nem érdemes megcsinálni.
-
Mezga Aladár
veterán
Köszönöm.
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok elégett egy alkatrész egy 80gb-os maxtor hdd-n most telefonrol irok, nem tudok képet felrakni. meg lehet csinalni?
-
djculture
félisten
válasz
Mezga Aladár #33566 üzenetére
2
-
Mezga Aladár
veterán
Azt kérdezném a Szaktársaktól, adott 6 db 1 TB eads green. Ezek eddig pc-be voltak szerelve, hds szerint az állapotuk 100/100, üzemidő 400 nap. A cél most, nagy méretű állományok archiválása.
1. Maradjanak a pc-ben.
2. Az adatok másolása után, zacskó, műanyag tok, és megy a polcra.
3. Külső usb ház.Melyiket érdemes választani?
-
Exodius
őstag
A dokumentumos merevlemezemen ilyen mappák vannak, hogy: 94b07d5e01edb94ef9db784929, 6729e817f3e23556edf79df9a8875e64, ee2ef3b67db9014f079eb0d8ed228e, f77774be4f1776378cf358443091f050 meg Temp és END nevű fájl. Valaki nem tudja, hogy ezek hogyan keletkeztek és miért vannak? Illetve ha kitörlöm őket, akkor abból lesz-e probléma?
-
apaszka
veterán
válasz
Taifa Díaz #33558 üzenetére
Kidobom. De vissza küldöm neki ajándéka. Mivel a Budaörsi Auchan-ba dolgozik megkeresem. Néha járok arra. Kellemetlen perceket lehet okozni azért?
Nem rég van a vaterán, és szinte egyszerre adott el mindent, de csak negatívot kapott 100% ban. Megérdemli.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
apaszka #33553 üzenetére
Ez a latch - egy mágneses léptető szerkezet, ami az író-olvasó fejeket tartalmazó aktuátort viszi a lemezek közé, illetve húzza vissza. Akkor ad ki ilyen hangot, ha valami akadály van az útjában, nagyobb szennyeződés, vagy rosszabb esetben maga ez a mágnes sérült vagy repedt. Ez utóbbi eset komolyabb bajt is okozhat a hardvereidben, ha a mágnesben levő folyadék szivárogni kezd, vagy nagyobb mennyiségben kikerül a hdd belsejéből.
Ez a székesfehérvári IBM üzem 3.5 és 2.5 hdd gyártó csarnokában annak idején vészhelyzet volt - már a mágnesrepedés -, mert komolyan veszélyeztette a tisztateret, úgyhogy azonnal izolálni kellett az érintett területet.
Szóval a helyedben nem kockáztatnék tovább a vaterán vett cuccal -
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
apaszka #33553 üzenetére
Ja és ezt nem hallotta az eladó hoigy ilyen... piroska és a wifis farkas meséje
Vatera az egy undoritó hely én csak röhögni járok fel oda hirdetéseket nézni. Multkor is hírdetés: Hangfal eladó. Nincs erősítőm, nem tudom kiprobálni ezért nincs rá garancia de 1 éve még működött. Alatta kép: Egy kukából kihúzott hangfal szétrugdalva az egész, a mély habszivacsszéle már a múlté... Igen valószínűleg működik...
-
apaszka
veterán
válasz
liksoft #33549 üzenetére
Azért ha a háza felé járok,akkor egy ablakot megér!
Hallgasd meg?
-
pjen
félisten
válasz
Mezga Aladár #33551 üzenetére
A teszt során hallani hogy pörög a hdd.
-
apaszka
veterán
Üdv. Ma jött meg egy Toshiba 500 as winyóm,mit a vakerán rendeltem. Sajnos amin beraktam a laptopomba úgy kerepel mint egy kávéfőző! Ki is kaptam belőle. Hogy fel ismeri? Meg se mertem várni,bár kétlem. Mi lehet a baj?
-
liksoft
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #33546 üzenetére
Szia!
Tesztelni csak úgy lehet, ha írhat is a program. Vagyis legyalulni az egészet. Pont emiatt csak tipp az, hogy érintkezési hiba miatt bizonytalanul működhet a drive. És ez a rendszer összes pontjára igaz lehet, nem csak a tápcsatlakozóra. Egy-egy hirtelen eltérés lehet tesztelés során elérési időben, hiszen az OS is "mókol" a háttérben, de a futást megismételve máshol kell ezeknek jelentkezniük. Ha több teszt után mindig ugyanolyan az elérési görbe, az felületet jelent. Az összes érintkező takarítása után a teljes felület gyalulásával lehet esetleg javítani rajta, de 5-10 menetet célszerű a tesztelésekből, írásokból végigfuttatni, és a rendszert folyamatában kiértékelni.
Sok sikert!
-
samfishR
senior tag
Sziasztok,
Írtam az alaplapos topikba is, de beírom ide is, hátha tudtok segíteni
Vettem egy Asus z87-a alaplapot. Rájöttem, hogy nincs rajta IDE csatlakozó, így vettem egy konvertert a régi vinyómhoz. először felismerte, majd tegnap óta sehogy sem bírom előcsalni... Tudnátok segíteni, hogy hogy lehetne működésre bírni? van különbség 2 boot között, ha csatlakoztatva van a régi vinyóm és ha nincs:
ha csatlakoztatom, POST előtt kb 10mp-ig gondolkozik a gép, valamint a windows is a töltés elején ("Starting Windows") kb 10mp-ig nem csinál semmit, nem hallani a másik vinyót amin a win7 van, hogy töltene. Ha leválasztom a régi vinyót, azonnal jelentkezik a POST is, és a windows is szinte egyből betölt.... Ötletek? Próbálgattam gányolni BIOS-ban, de nem sikerült még működésre bírni.. Köszi előre is!
-
marsu
veterán
válasz
ggg666 #33541 üzenetére
Ezen a gépen Win XP van, és még nem is cserélném le, ha nem muszáj ...
... van egy másik kis gép, amin Win 7 van, de abba meg nem kell ekkora HDD.
Egy adatmentés projektre kellett a HDD, nem sokat ment, gondolom könnyen eladható / elcserélhető lesz majd. Számla, gari, minden megvan ...
-
liksoft
nagyúr
Próbáltam, nekem nem sikerült XP alatt 3TB-ot még 2 partícióban sem használni. Ha az alaplap vagy a drive gyártója ad segédprogramot, megpróbálhatod. A fizikai drive-ból 2 virtuálisat fog készíteni, és így már a teljes kapacitás kihasználható. De a konfigurációból nem emelhető ki, és drive sem cserélhető benne! Vagyis annyi a kötöttsége, hogy köszönöm, inkább NEM!
Vagy lekorlátozod MAXLBA vonalon 2TB-ra, vagy ahogy javasolták, elcseréled.
-
liksoft
nagyúr
Nem, W7 után sok-sok adatvesztésed lesz.
Ha ehhez az értékhez hozzáadsz 2TB-ot, 1024-el felszorozgatod, pont 3TB lesz az eredmény. Vagyis a 33. bitet kidobja az ablakon, és csak a maradék 32-vel dolgozik.
Ez pont ugyanolyan gond, mint közel 10 évvel ezelőtt a 128GB (132) -nál volt. Ott a 28/48 bites ATA címzés volt ugyanilyen.
-
marsu
veterán
No, most meg az van, hogy csk 746,5 GB-os HDD-nek látja a Win XP lemezkezelője.
Nincs rajta partíció semmi.
-
ggg666
őstag
És most jön a DE... :-)
Mindez akkor érvényes, ha az alapértelmezett szektorméretről beszélünk. A Western Digital ezt úgy oldotta meg, hogy gyárilag nagyobb szektorokat használ a szokásosnál, ezért kevesebb szektort kell megcímezni, és nagyobb a korlát. Így lehet az, hogy az előre formázott WD lemezed működik Windows XP alatt is. Mindez addig működik, amíg le nem formázod a külső lemezt. Onnantól nem fogsz tudni nagyobb partíciót létrehozni rajta XP alatt, mint 2TB. A Western digital viszont ha jól tudom ad a lemezhez valamilyen programot, amivel ismét leformázhatod 3TB-ra
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki pontosan, hogy a Windows XP mekkora HDD-t tud kezelni maximálisan?
Mert úgy tűnik a 3TB már sok ...
-
djculture
félisten
válasz
Bacusuz #33521 üzenetére
Legelőszőr hdsentinel-t néz meg hogy mit ír rájuk, ami nagyon gyatra állapotú azzal nem érdemes kínlódni mert ha sikerül is particionálni újra elfog róla veszni minden. Ami még használható állapoitú azon a regisztrált hd tune progival csinálsz egy irás olvasás tesztet (destruktív). Utána megprobálod particionálni a lemezkezelés segédprogramban.
-
lajszer
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy két winyó van a gépben, az egyiken a rendszer (C
, a másikon a "dokumentumok" (D
. Amikor bekapcsolom a gépet a D: winyó nem látszik, csak ha egyszer-kétszer újraindítom a rendszert, de úgy hogy kikapcs-bekapcs. Mi lehet a probléma?
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Milyen teszterprogramokra esküsztök a SMART kiolvasáson kívül? Van itt egy egyáltalán nem rossz kis gép, ugyan még xp van rajta, de az is kerek 3 percig bootol. No nem azért, mert ilyen lassú, hanem addig darálja magát a HDD userlogin után, mire szépen elindít mindent.
Hirens CD-n lévő HDD Scan (old version)-t szoktam használni a szektor elérési idők ellenőrzésére, és bizony nem tetszik, amit ott láttam, egyes helyeken nagyon nagy értékeket láttam. Nem tudom mennyire hihetek ennek a programnak, ezért kérdezem, hogy ti mivel szoktatok tesztelni, mit érdemes használni, ami megbízható eredményeket ad?
-
djculture
félisten
válasz
Bacusuz #33517 üzenetére
Én olvastam de nem tudtam rá mit írni, abszolute semmit mondó a kérdésed, nulla infóval. Van egy kerékpárom recseg mit lehet vele csinálni? Talán ha leirnád hogy kerültek ilyen állapotba netán a hd sentinel mit ír a vinyókra bentebb lennénk. Vagy netán megpróbáltad e a merevlemezkezelésbe paticionálni, az meg mit irt ki rá.. Mert magától egy vinyó se veszti el a particiókat, csak ha van rajta kismillió bad sector vagy a fej döglődik vagy az elektronikájával van gond.
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Szeretném megköszönni a semmilyen válaszokat azoknak a kollegáknak ,akik végigolvasták a segítséget kérő hozzászólásaimat ,és tudnának segíteni ,de nem tették meg.
2x írtam ezen a héten :
33474#
33490#
.Igazán nem értem hogy miért nem jön segítség.Rosszul fogalmaztam,vagy csak mindenkit a saját nyomora érdekel.De legalább más fórumokban korrektebbek ,ez vígasztal.
Még egyszer gratula...
-
-
Frod
addikt
válasz
SaGaIn #33512 üzenetére
6-7 perc?
Én nagyon laikus vagyok, de az előző, 9 éves konfigomon kb 30-40 mp alatt jön be a mai napig az XP, most az új gépen meg kb 15 mp a Win7 (mondjuk itt ssd van), de a te időd az rengeteg.
Egy rendszer újrarakás ennyi idő után azért már ajánlott.Sentinellel kapcsolatban pedig van egy másik topic, inkább ott kérdezz, de biztosan tudnak segíteni.
-
SaGaIn
senior tag
válasz
liksoft #33511 üzenetére
Tudok esteleg a adni infót vagy egy cikket arról hogy hdd sentinellel olvasható smart ban olvasható adatok közül melyek a nagyon fontosak és melyekre kell odafigyelni nagyon ha véltoznak és melyek mire utalnak?
Szeretnék jobban beletanulni a témába.pl most az 500 as smasung HDD -n ami nálam van nem megy végig a gyors önteszt vagyis végigmegy de újrakezdi és kb 9 perce megy most és negyedénél van és úgy tűnik áll. válaszra azt írja: 0xf8 meg hogy nincs probláma, még 730 napot jósol neki működési idő 1090 nap
szeretnék jobban vigyázni rá meg odafigyelni de nem tudom a smart adatoknál mit kell nézni jobban persze van egy kettő ami egyértemű de nem minden. Amúgy semmi gond ninsce ddig arendszeremmel kb 3 éve hiba nélkül megy a win7 annyi vátozott telepítés óta hogy kicsit lassaban tölt be kb 6-7 perc mire feláll a rendszer. Ezt annak udom be hoyg sokminden megfordult már rajta. játékok szofter stb.
-
liksoft
nagyúr
válasz
gabro0 #33510 üzenetére
Az élete során összeszedett összes hibát mutatja, mert a drive megjegyzi. Az első, eredeti helyén volt vele a gond, ott veszett el a drive, sérültek az adatok. Utána a próbálkozások során a kontakthibák szűntek meg a csatlakoztatásokkor. Nem szabad hagyni, hogy idáig fajuljon a helyzet. Ez amit leírtál, már a végjáték volt, ami egy folyamat eredménye. Már régen közbe kellett volna avatkozni.
-
Exodius
őstag
Olyan problémám lenne, hogy van egy 500 gigás vinyóm, amit adattárolásra használok és az évek alatt összejöttek rajta igen furcsa mappák, amikben igen furcsa fájlok vannak. Elmondaná valaki, hogy mennyire lehet baj belőle ha ezeket letörlöm és hogy egyáltalán mi a funkciójuk? Előre is köszönöm a választ.
-
liksoft
nagyúr
válasz
gabro0 #33504 üzenetére
Iszonyúan sok az adatátviteli hiba! Ez okozhat adatvesztést. Ettől nem látta a drive-ot. Írás nélkül első a hiba megszüntetése, majd adatmentés, utána lehet bűvészkedni. Tippem a tápellátás, adatkábel hibája, vagy nem kompatibilis vezérlő, driver. Nagyon sok gondot okozhatnak!
-
gabro0
őstag
válasz
liksoft #33502 üzenetére
Hát jó, ennyi baj legyen. Az adatok tudtommal pótolhatók, írásodra megállítottam a chkdsk-et és megvan minden kb. 10 kép fele hiányzik, na bumm.
Őőő, még annyit, semmi nem látta, se lemezkezelő, se eszközkezelő...Tudnál ajánlani valami adatmentő programot? Miután jó helyre raktam az adatokat, utána lehet csekdiszkelni, meg a HD Sentinel tesztjeit futtatni?
-
liksoft
nagyúr
válasz
gabro0 #33501 üzenetére
Csak gratulálni tudok. A CHKDSK a hibásan olvasott adatok alapján
véglegesen rögzítette a hibás adatokat!!
Így jobb eredményre nem is számíthatsz, ezt sikerült "konzerválni"!
Adatmentéskor a mentendő drive-ra írni szigorúan TILOS! Ez nagyon-nagyon sokszor le lett írva, és mindenhol ezt tanítják! A kapkodás meg rossz tanácsadó! Tilos ide-oda nyúlkálni, mert megégeti magát az ember.
Az egyetlen megoldás ilyenkor, ha adatmentő programmal egy másik drive-ra ÁTMÁSOLJUK az adatokat. Ja, és az adatmentő programnak elegendő, ha az eszközkezelő látja a drive-ot, a lemezkezelőnek sem kell látnia, drive-ként sem kell feljönnie! (Azért a lemezkezelő fogja látni, de nem kell ez sem a mentő proginak.)
-
gabro0
őstag
válasz
SaGaIn #33499 üzenetére
Az a baj, h egy ideig még az eszközkezelő sem látta a winyót. Amióta chkdsk-et futtatok (többször próbáltam, csak még az elején megszakítottam), azóta látja, de a pl. jpg képfájlok félig vagy sehogy sem jelentek meg. Értsd: csíkosak szürkék és mindenféle össze-vissza színűek voltak némelyek.
Szóval a chkdsk ahhoz kell, h hozzá tudjak férni egyáltalán. Persze tudom van többféle program is ilyen problémára, de na.
A kábel dolog kizárva, mert 4 féleképpen is ugyanezt a hibát produkálta:
- apám gépébe, az alaplapra dugva
- apám gépére külső házzal
- az én gépembe, az alaplapra dugva
- az én gépemre külső házzal ()
Szóval ez valami hardveres hiba lesz.
Ezzel kapcsolatban érdekesség, h szinte egyik pillanatról a másikra mutatta a hibajelenséget. Előtte kifogástalanul működött.
Többiek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest