- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawnad
senior tag
válasz
anonymus89 #31310 üzenetére
Az attól függ.
Némelyiknek nnincs a toknak külön elektronikája, hanem a HDD eleve usb-s.
Ha nállad a HDD SATA akkor megy benne bármi.Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
SOS!!!
Érdeklődök hogy van e olyan webhely ahol egy Hitachi HDD szerialszám alapján rá lehet keresni a HDD-re!
Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Atlantisz48 #30138 üzenetére
Így hűtök én.
A fémházason csak borda van, de a műanyagon borda és venti is.
Mondjuk a műanyag házat szétdíboltam.Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
válasz
djculture #30121 üzenetére
Az a baj hogy egy 386-oson ment egy régen általam írt progi és megdöglött a hdd-je.
Az adatok a napi mentés miatt megvannak, de a progi nincs.
Újra meg inkább nem irnám
Lehet keresek valami formázható winyót és ide módban rakok rá egy dos-t.
Csak sajna nincs boot lemezem se most éppen. -
Thrawnad
senior tag
Nem tudtam hova írjam, gondolom itt is jó.
Van egy régi streamerem, és kellene néhány adat hozzá, de a W7 nem látja, nem kezeli a W3.1 es driver meg ugye a 64 biten nem igazi. Valakinek ötlet?Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
válasz
djculture #30035 üzenetére
Most nem azt mondtam mindenképpen azt tegye fel.
Lehet jobban jár egy Neptune-al, vagy egy W2000-el.
Mondjuk a Neptunt nem egyszerű magyarosítani.
De ha kevés a memória akkor én inkább egy kissebb gépigényű oprendszert használok.
Ami Lite W7-em van az 256 MB-al is szépen ketyeg.
De ha nem kell az NTFS file rendszer, mert mondjuk csak Word, meg firefox, akkor a WME is jó lehet.
Thrawnad -
Thrawnad
senior tag
Rájöttem mitől melegednek a külső HDD-k a gépemen.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
peter889 #28110 üzenetére
Szia!
Nekm sok tapasztalás után az jött be hogy mindenütt venti van. Igaz halk és, nem nagy kapacitásúak, de benne vannak.
Egy a hdd hűtésnek, 1 elöl, 1 a videokártya felett, és 2 hátul a kiömlő részen.
Hogy a HDD mobil rack 3 cm-s kis ventijét már ne említsemAzért kellett ennyi mert nyáron főtt a gép, télen meg a távhő miatt van nállunk meleg.
Persze ezt majd kitapasztalod.A hdd beépítő keretet én 3 garnitúrát, nagyot pedig vagy 5 garnitúrát kaptam.
Bár a bontós srác jó ismerősöm, lehet ezért kivételezett.Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
válasz
peter889 #28052 üzenetére
Szia!
Nekem is detto ilyen házam van és nagyon szeretem akönnyű szerelhetőség meg a sok venti hely miatt!Ha "letéped" a frontlapot találsz egy hdd helyet egy kis ajtó mögött ahova 2db hdd fér. Ide a házhoz adott sinnel csavar nélkül fektetve be tudod dugni a hdd-t. (nekem is itt van a belső)
Ráadásul a felnyitható lappal ellentétes oldalon ha leveszed a burkolatot van egy direkt hdd hűtésre kitalált venti hely.Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Rommel6600 #27830 üzenetére
2008-as laptop még nem öreg!
Nekem a 1.2 GHz gerricom is még megy. Én tennék alá egy hűtő padot.
Ja és nem nyúznám W7-el, egy XP tökéletesen elég lenne rá. Hacsak nincs benne 4 GB mem.Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
Hali!
Ritkán szoktam offolni de most muszály! Föltettem utolsó mohikánként a W7 et. (eddig XP ment, vag ME, esetleg Neptun) De nem találok benne levelező progit. (vagy én vagyok béna béla) Konkrétan Outlook expreszt hiányolom. Csak az enyémben nincs vagy W7 már nem tartalmazza?Thrawnad
Ui: Igen tudom hogy sokfajta fórum van, de most nem volt affinitásom keresgélni bennük. Inkább offoltam.
-
Thrawnad
senior tag
Hali!
Lehet hogy volt már ilyen kérdés, de most nincs affinitásom végigolvasni a topicot.
Van egy külső HDD-m ami már egyszer kétszer csinált érdekes dolgokat.
Most volt 3 rendszer ujratelepítésem egymás után (Win7 64 bit, XP 64 bit XP 32 bit)
És most a winyó egyes könyvtáraiba nem enged be hogy nincs hozzáférésem.
Valami tipp valakinek?Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
Nem tudja valaki hogy ki lehet-e nullázni a smart-ot?
Valami oknál fogva 0 % kondíciót jelöl a gép a laptopom hdd-jére és a gép is csak F1 után indul el. Viszont semmi baja megy normálisan, és a felület teszt sem jelzett hibát. De idegel az állandó hibaüzenet. Viszont biosban nem lehet kikapcsolni.
Thrawnad -
-
Thrawnad
senior tag
válasz
liksoft #25026 üzenetére
Nos a bal oldali lett megfejelve. Megnéztem 2 A a kimenő teljesítménye a külső tápnak. Megy is tökéletesen. Most 42-44 között van a hője nagy használat közben.
Volt egy döglött Saphire kártyám annak a hűtését tettem rá. Belül a fém tokozásra nem hőszigetelő ragasztóval feltettem a bordát, majd a tokozás elektronikájához hozzá forrasztottam a venti tápkábelét. A borda tetejét vissza kellett tenni mert így fúj keresztül rajta a venti.
Jobbról a régebbi Fujitsu van az már egy éve kapott egy bordát. -
Thrawnad
senior tag
válasz
liksoft #25026 üzenetére
Most vagyok félig kész.
Van egy döglött Saphire-om és leszedtem a bordát rólla, elvágtam a tömböt hogy ne legyen kinyúló rész, kivágtam a tetőt. Most kezdek tápot forrasztani, meg összeszerelni.
Külső tápos a kis aranyos.
Egyébként a régebbi Fujitsu külsőn már régen van egy PII borda. Igaz azon nincs venti de neki az is elég.
Thrawnad -
Thrawnad
senior tag
Igen, és gondold el hétfő reggeltől péntek éjfélig megy a masina. És vannak olyan adatok amik még a gép indulásakor kerültek fel és még mindíg sértetlenek, meg ugye ott a program is ami nincs mindíg másolgatva innen oda. Szóval a jó öreg technika tudott valamit, bár nem volt csili vili
Thrawnad -
Thrawnad
senior tag
válasz
Thrawnad #24743 üzenetére
Erről a sok hexa betűről eszembe jutott:
Egy mai hobbit meséje...
Nemrég meglátogatott egy barátom, aki hatalmas komputer-mágus, és sok titok tudója. Beszélgetés közben megemlítettem neki, hogy épp mostanában telepítettem egy Windows Rendszert. Megmutattam neki a telepítő CD-t is, amely tökéletesen kerek
volt és csodálatosan fénylett. A barátom arca elsötétedett, amikor meglátta a korongot.
Megdöbbenésemre kikapta a kezemből, és mielőtt tiltakozhattam volna, behajította a mikrosütőbe, majd a maximumon bekapcsolta a grillezést. Rémülten ugrottam volna a mikróhoz, de a komputermágus visszatartott. Bennakadt lélegzettel figyeltem, ahogy a CD a mikró belsejében forog. A mágus hirtelen kivette, majd a kezembe nyomta:
- Egészen hideg! Fogd!
A CD szemmel láthatóan sértetlen volt, hideg, és mintha megnőtt volna a súlya, ahogy a tenyeremen tartottam.
- Tartsd fel! - szólt a mágus. - És nézd meg közelebbről!
Szót fogadtam. Először semmi különöset nem láttam, de aztán mintha finom vonalak tűntek volna elő, valamiféle finom, apró betűs írás, amely a CD központi lyuka körül húzódott. A betűk szemkápráztatóan ragyogtak, mégis messziről, mint valami
feneketlen kútból.
4F6E-6520-4F53-2074-6F20-7275-6C65-2074-6865...
- Nem tudom elolvasni ezeket a lángoló betűket - rebegtem remegő hangon.
- Te nem - bólintott a barátom -, de én igen. A szöveg hexadecimális kódban van írva, régies írással, de Microsoft nyelven, amit most nem akarok használni. De a Közös Nyelven
nagyjából ennyit jelent:
"Egy Rendszer mind felett, Egy Rendszer kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
E sorok csak részei egy versnek, amelyet már régóta ismer a Rendszergazda-tudomány:
"Három Rendszert használjanak multik irodái,
Hét teremjen Szilícium Völgyének mélyében,
Kilencet a halandó dotkom cégek gépén csillantson a fény,
Egyet kínáljon a Sötét Gates, programozónyájat terelő,
Redmond éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején
Egy Rendszer mind felett, Egy Rendszer kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen.
Redmond éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején"
Elhallgatott, majd lassan, mély hangon folytatta:
- Ez itt a Nagy CD, az Egyetlen, a Windows eredeti forráskódját tartalmazó. A gazdája elveszítette, miáltal jócskán meggyengült a piaci befolyása. Rettenetesen vágyik rá - de nem szabad visszakapnia. -
-
Thrawnad
senior tag
válasz
liksoft #24702 üzenetére
Én már csináltam olyat hogy a Tescoban vettem egy eszközt és 2 napon belül visszavittem a másikat akkor nem cicóztak adták a zsét azonnal.
Szóval ha mondjuk veszel egy külső HDD-t és nyom nélkül kicseréled a lemezt benne, mivel sulyra egyezik HDD van benne, azonnal visszaadják az árát.
Más kérdés nem etikus magatartás.
Thrawnad -
Thrawnad
senior tag
válasz
liksoft #24582 üzenetére
Anno 95 környékén műtöttük a winyókat. Haver szervizében volt egy plexi kockája két kesztyű beaplikálva és egy régi rakéta porszívó szívta ki folyamatosan a levegőt hogy "tiszta" környezet legyen.
Tiszta HiTech cucc volt
A paneleket is forrasztotta változó sikerrel. Valahol még megvan a 120 megás winyóm amit életre keltett nekem
Thrawnad -
Thrawnad
senior tag
válasz
pocokxx #24506 üzenetére
Sleep módban az én laptopom pl kikapcsolja a HDD-t mintha teljesen állna.
Ezért szerintem nem. De ha hibernálást engeded az oprendszernek akkor teljesen kikapcsol még a proci is, de gyorsan ujra tud éledni. Én az asztalimat is meg a laptopomat is hibernálom, ha nem használom. 10-15 mp alatt ugyanonnan folytathatom ahol abbahagytam és nem eszi az akut közben.
Thrawnad -
Thrawnad
senior tag
Valakinek tipp amivel helyre tudom hozni a partíciót adatvesztés nélkül?
Thrawnad -
Thrawnad
senior tag
Van esetleg ötlete valakinek hogy ha a partíciós tábla összekócolódik mivel javítható?
Thrawnad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged