Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruti
Közösségépítő
válasz Goatman #20495 üzenetére
1. ha nem kalibráltatok hőmérsékletet Sentinelben (amit valószínűnek tartok), akkor a 40-50 C az sok!
2. nem lefutó HDS önteszt miatt nem kell temetni a vinyót!
3. futtasd le a gyári progikat ESTOOL, HUTIL, SHDIAG, amik hw-es tesztek, a HDS-el ellentétben
4. a teszt elején a katt lehet csupán gyenge szektortól is, ami simán áthelyeződhet, gondolom talált ilyet a Senti. Ha nagyon zavar a függőben lévő áthelyezés, próbálhatod lezárni írás teszttel a smart folyamatot, de együtt is élhetsz vele, mialatt az önteszt esetleg továbbra sem fut le.
5. a hőmérséklet aggasztó inkább, ami drive hibájára utal, mert már benne lehet a korban (gondolom 3 év felé jár)
Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
Koga777
tag
válasz liksoft #20497 üzenetére
Köszönöm.
Inco, neked is.
Az adat mező 0 a reallocated sectornál és a seek errornál, ez a lényeg. Valószínűleg ideiglenes betegség.
Leformáztam és a WD tesztprogramjával végignéztem, most hibátlan. Majd írok, ha valami baj lesz vele.
(A nagy kő leesett a szívemről)[ Szerkesztve ]
Amit a közvélemény akar, azt „politikailag irreális”-nak szokás nevezni. Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy a hatalom és kiváltságok birtokosai ellene vannak.
-
Goatman
aktív tag
válasz Goatman #20380 üzenetére
Hello!
Ma ismét lehuppantam ismerős gépéhez, ment 1 hetet rajta HDSentinel a háttérben. A nevezett 400Gb-os Samsung vinyó hőmérséklete rendszerint 40-50 fok körül alakult az elmúlt 7 napban, ma pedig egy rövid önteszt elkészítésére is alkalmatlan volt: indításakor kettő hangos "másodpercmutatós" kattanást hallatott, majd 20mp múlva az olvasóegység hibája miatt megszakította a tesztet. 2 SATA kábellel, több alaplapi foglalattal is megnéztem, a gépben az összes többi kábelt is megigazgattam a biztonság kedvéért.
Ennyiből már eléggé készpénznek lehet venni a vinyó meghibásodását ugye?A választ előre is köszi
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Koga777
tag
válasz liksoft #20492 üzenetére
Hopp, ezek a küszöb értékek?
Raw read error rate 51
Reallocated sectors count 140
Beteszem a riportot ide:
S.M.A.R.T.
------------
# Attribútum Küszöb Érték Legr.. Adat Státusz Állapotjelzők
1 Raw Read Error Rate 51 200 200 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Hiba-arány, Teljesítmény, Statisztikai..
3 Spin Up Time 21 182 180 0000000016FB OK Ön-ellenőrző, Teljesítmény, Statisztikai, Kritikus
4 Start/Stop Count 0 100 100 0000000002B0 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
5 Reallocated Sectors Co.. 140 200 200 000000000000 OK Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai, Kritikus
7 Seek Error Rate 0 200 200 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Hiba-arány, Teljesítmény, Statisztikai
9 Power On Time Count 0 97 97 000000000B52 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
10 Spin Retry Count 0 100 100 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
11 Drive Calibration Retr.. 0 100 100 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
12 Drive Power Cycle Count 0 100 100 0000000002AE OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
192 Power off Retract Cycle 0 200 200 000000000029 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
193 Load/Unload Cycle Count 0 185 185 00000000B487 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
194 Disk Temperature 0 104 101 00000000002E OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Statisztikai
196 Reallocation Event Count 0 200 200 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
197 Current Pending Sector.. 0 200 200 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
198 Off-Line Uncorrectable.. 0 200 200 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló
199 Ultra ATA CRC Error Co.. 0 200 200 000000000000 OK (Mindig rendben) Ön-ellenőrző, Esemény Számláló, Statisztikai
200 Write Error Rate 0 200 197 000000000001 OK (Mindig rendben) Hiba-arány(Egyenlőre megbízom benne, minden adatot sikerült lementenem hiba nélkül)
[ Szerkesztve ]
Amit a közvélemény akar, azt „politikailag irreális”-nak szokás nevezni. Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy a hatalom és kiváltságok birtokosai ellene vannak.
-
Koga777
tag
válasz liksoft #20490 üzenetére
Köszönöm a választ, ha a táp lenne a gond, akkor a többi wincsi is "megérezte" volna, nem?
Tuning nincs a gépen. Nem is másoltam rá nagyméretű állományokat, ez sem lehet a gond. A hőmérséklet is 43-45 fok körül volt. Egy 12 centis venti hűti a wincsiket. Most újraformázom. Csak fura, hogy eltűntek a hibás szektorok. Önjavítás?
Raw read error rate 51
Reallocated sectors count 140 - áttette a hibás szektorokat a tartalékterületre?[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
-
Koga777
tag
Sziasztok!
Problémám van egy WD15EARS wincsivel, ami kis híján tele volt. Tegnap kezdődött, hogy kb. 40 gyenge szektort, ami áthelyezésre kerülhet és 88%-os állapotot jelzett a HDsentinel. Majd kb. 120 gyenge szektor, majd kb. 30 hibás szektor következett 14%-os állapottal. Gyorsan kezdtem menteni az adatokat. Ma reggel bekapcsoláskor eltűntek a hibás szektorok és 88%-ot jelzett a HDsentinel. Futtattam egy lemezellenőrzést a Windows 7-tel szektorhibák kijavításával, majd file-okat kezdtem másolni rá. Jelenleg 100% az állapota a HDsentinel szerint (A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.) Szerintetek megbízható még a wincsi? Biztonságosan működhet?
A válaszokat előre is köszönöm.Amit a közvélemény akar, azt „politikailag irreális”-nak szokás nevezni. Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy a hatalom és kiváltságok birtokosai ellene vannak.
-
mr_ricsi
veterán
válasz BullZeye #20442 üzenetére
"mert 1-2 játékban ami memória igényesebb, elkezdett 20-30 perc után akadozni, ha megtelt a 4gb, és vinyóról próbálta pótolni, de az nem volt elég gyors."
Ez nem volt valami ésszerű vásárlás.
Ha a memória kevés, akkor azt kell bővíteni. Bármelyik HDD csak a RAMok sebességének a töredékét tudja.A cakkozást leggyakrabban az okozza, ha valami a HDD-t írja vagy olvassa a teszt alatt. Például az OS, vagy a víruskergető.
144MB/s a "burst" átviteli sebességed, ami SATA1 (vagy UDMA5-6) alatt képtelenség. SATA1-nél és UDMA6-tal úgy 100-110MB/s lenne, UDMA5-nél pedig 90 körül.
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Boyka20 #20464 üzenetére
"Jól dugta össze azért annyira nem amatörök"
"probálták már volt 1 olyan megoldás is hogy benne hagyták a müködő winchestert és ezt mellédugták (mint másik adathordozót)"PATA vinyót így simán ki lehet nyírni, tehát amatőrök. Szerintem kár volt rájuk bízni a vinyódat.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
liksoft
nagyúr
válasz Boyka20 #20481 üzenetére
Nehogy szétszedd! Lehet azt hallani, ha a füledet ráteszed.
Ez a 3,5" slim kivitel. 1,8"-os drive-ból négyet is tudsz egymás mellé tenni ennek a tetejére.
Nem a legjobb széria, több változata van, és ezek miatt ha kell az adatok mentése cél lehet, az életben tartása nem. Lefutotta a kilométereit, így nem javaslom beépítésre.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
fasirTTT
őstag
sziasztok, tudom, hogy a topik nevébe is fel van tüntetvel, de egyszerűen nem tudom hogy hol kérdezzem meg szóval előre elnézést kérek. esetleg ha tudja melyik a megfelelő topik az értesítsen.
a hiba a következő: van telefonomba memkari, amit formázatlannak érzékel a gép/teló
anno a hdd-men elveszett minden és 1 progi segítségével visszalehetett keresni, nem tud valaki ilyen progit, ami jó memkártyára ? -
liksoft
nagyúr
válasz BullZeye #20466 üzenetére
Nem. A fej és felület nem tud többet. Számolj, és gondolj utána, hogy azt az adatmennyiséget bitenként sorosan kell a felületre rögzíteni és onnan olvasni. Tartozik hozzá forgási sebesség, és felületi bitsűrűség. Ki fog jönni.
-
Boyka20
csendes tag
-
Boyka20
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy nagy gondom remélem tudtok segíteni.
Adtam egy ismerösőmnek egy Samsung 40 GB winchestert. Most az a gond vele nem ismeri fel a gép, se a BIOS.
Mi lehet a probléma, egy rendszerindító lemez megoldaná esetleg mennyi lenne a szervízelése? -
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz cintula187 #20449 üzenetére
Én nagyon nem akarok beleszólni a magánéletedbe, de mi köze a Sentinelnek akár a driver-ekhez, akár a fizikai kábelekhez? Egy kérdésre egy totál nem odaillő választ adtál, ráadásul azt is hibásan. Más belinkeli a Sentinel SMART fül adatait tartalmazó képet, hátha az ottani több tucatnyi szám és adat alapján lehet a hibára következtetni!
-
liksoft
nagyúr
Ha megnézed, ezen a képen a felső blokkban gyorskötözőt látni. Nincs ilyen házam (nagyon nem szeretem a csavarhúzó nélküli megoldásokat, mert kényelmesebb, de rengeteg érintkezési, rezonanciális és egyéb gond van velük), de szerintem másnak is volt gondja vele.
-
liksoft
nagyúr
válasz pcgyilkos #20437 üzenetére
Szia!
Szerintem rosszul tűrte a szállítást. A fejek a parkoló pozícióból elmozdulhattak. Ennek adatai (ha valóban tapadásról beszélünk), csak tiszta térrel rendelkező adatmentéses cég segítségével hozhatóak vissza. Ha adatmentéses cég (és vele együtt a garancia ugrása) nem vállalható, akkor garanciálisnak tűnik. Ha nincs külsérelmi nyom, mert akkor azt sem fogadják el.
-
Hitman
aktív tag
válasz BullZeye #20452 üzenetére
A hdd-k IDE, vagy AHCI módba vannak állítva az alaplapod biosában? Nálam AHCI-vel a WD black 1TB HD Tune szerint UDMA 7 módban megy.
A HD Tune-os eredményekről meg annyit, hogy ha azt a hdd-t teszteled, amiről a windows fut előfordulnak ilyen visszaesések, esetemben pl. ilyen:[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
Érdekes dolog ez.
Most már a winyó a 42 fok helyett 46 fokon áll.
Eddig csak akkor volt 46 fokon ha valamit csináltam.De most semmit.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Simonovics
csendes tag
Sziasztok!
Egy pécsi ismerősömnek villámcsapás következtében, elromlott egy Western
Digital 320GB 7200rpm 8MB Caviar Blue - WD3200AAJS wincsesztere. A
merevlemezt a gép abszolút nem látja, egy informatikus azt állítja az
elektronika/olvasó fej (?) romlott el. Kaptak egy olyan mentőöv javaslatot
a lemezen lévő rengeteg adat kimentésére, hogy egy ugyanilyen
merevlemezből pótolni lehetne a szükséges alkatrészeket wincseszter
felélesztéséhez.
Azt kérdezném az átszereléssel kapcsolatban, hogy a mostani forgalomban kapható ugyanilyen wincseszter SATA 2 jelölésű, viszont az elromlott merevlemez cimkéjén szimplán SATA szerepel, lehet e ebből bármilyen probléma? Tudtok e esetleg ajánlani valakit, aki mint hozzáértő elvégezné a "javítást". Egyáltalán járható e ez az út az adatvisszaszerzés felé?
Ezenkívül bármilyen előrehaladást segítő tanácsot szívesen veszünk az adatok visszaszerzését illetően.
Köszönöm a segítséget!Sim
-
Jaga0408
csendes tag
Hello!
Van egy 1 terás Toshiba külső merevlemezem, de nem ismeri be a gépem, pedig van 6 usp-port...-.- Tesóm laptopján megpróbáltam, ott jó. Kb a vétel után 1 hónapig jól működött és egyszer csak kampec Am a gépem mindent bevesz csak ezt valahogy nem. Kerestem hozzá driver a toshiba oldalán, de nincs.. 5 porton nem is reagál rá ha bedugom, 1 porton meg azt írja ki, hogy vmi hiba lépett fel. Vmi ötlet? -
cintula187
addikt
Most annyit csináltam, hogy leszedtem a hd sentinelt és megigazitottam a kábeleit. Másol süvitve
HD tune proval csinálok vele olvasás tesztet
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Imco
őstag
válasz cintula187 #20441 üzenetére
Javaslok valami írás-olvasás tesztet. Driver csere-frissitést. Csatlakozók ellenőrzése, másik vinyóval teszt, ezt másik gépben tesztelni. Talán így sikerül kiszűrni a hibát.
A 200 kb vicc.Szerintem...
Üdv! Imco
-
BullZeye
veterán
válasz King Unique #20443 üzenetére
Akkor már inkább 7k3000 2tb-os Hitachi, hisz gyorsabb/halkabb/olcsóbb mint WD Black, viszont nekem fontos volt, hogy nagyon halk legyen, és egyik sem ebbe a kategóriába számít.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
Sziasztok
Kellene egy kis útmutatás szerűség, hogy baj van e a vinyóval, vagy túlreagálom, mert az én meglátásom szerint meglepően lassú a teszt szerint, játékban viszont még nem próbáltam, mert nem volt rá idő.
Ma érkezett meg az 1TB-os WD blue caviar WD10EALX-009BA0 a régi 500 gigás WD5000AAKS-00YGA0 helyére, mert 1-2 játékban ami memória igényesebb, elkezdett 20-30 perc után akadozni, ha megtelt a 4gb, és vinyóról próbálta pótolni, de az nem volt elég gyors.
Előző vinyóról bootolva a régi oprendszerrel, teljesen szűz, frissen particionált/formázott winchester, 3x futtattam le a tesztet, teljesen egyenletesen mindig ugyanezt a görbét/kiugrásokat/értékeket kaptam (össze vissza 2 csúcspont helyzete változott pár pixelt):
Semmi kiemelkedő, ennél picit jobbra számítottam, főleg mert haverom ugyanilyen de 3 hónapja használt vinyója kb 5%al jobb értékeket mutatott, de ezen túl tettem magam, hisz lényegesen jobb gépe van.
Feltelepítettem rá a Windows 7-t és hozzá programokat, amiket használni szoktam, majd futtattam ismételten pár tesztet:
Ezek a programok futottak a háttérben:
Aztán futtattam egy tesztet a régi 500 gigás WD-n is, (ami több mint 3 éves, és napi 10 órákat ment,) hátha a program hibázik:
Majd ismételten egyet az új 1 terráson:
Most épp az adatok átmentése folyik, és ez a folyamat 44-55mb/s sebességgel történik, aminél egy picit többet várnék el, mondjuk a dupláját.
Gigabyte eP45 DS4 alaplap, és telepítettem hozzá Intel Chipset Device Software-t.
Mi mást kéne megnéznem, hogy kiszűrjem a szoftveres hibákat? 8 napig elállhatok a vásárlástól, szóval van még időm tesztelni a dolgokat, de jó lenne még most, ha kibukna, ha esetleg gyárilag nem okés.+1 Milyen programmal lehet tweakelni winchestert picit, hogy később parkoltassa a fejet?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Problémám akadt HDD-ről HDD-re másolással áthelyezéssel.
WD 5000AAKS vagy Samsung HD642JJ ről másolnék 8 gigás fájlt(mkv) Vadonatúj WD20EURS -re. A sebessége röhelyesen lecsökken pár másodperc után 200kbps alá.A 20EURS 4 particióra van bontva: 500-500-500-362 gigákra. A HD sentinel szerint van rajta 1 gyenge szektor de ezen kívül semmi más.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
pcgyilkos
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam 1 Seagate (Free Agent, GoFlex Desk) külsőmerevlemezt. 1TB-os. 10 hónapja használtam. 2 napja mikor mentünk rokonlátogatásra hétvégére magunkal vittük a laptop-al együtt. Ott használni akartam de semmi. Az álványán a kis ledecskék villognak ,de nem pörög nem kezd olvasni nem is jelenik meg a számítógépen. Mit csináljak? Hogyan tudom meg hogy meghalt vagy csak nem kap áramot. Még garanciás, de lehet csak valami apróság. Van valami progi amivel megtudom nézni? Bár be sem indul. nem tudom lehetséges -e ez a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Najz
tag
Sziasztok!
nekem lenne egy kérdésem a probléma az hogy:
nekem van egy Samsung hd103sj vinyóm (1TB f3) és szerintem hangosabb a kelleténél még böven garis pár hónapos
a kérdés az lenne hogy ilyen indokkal gondolom nem lehet gariztatni hogy hangos
mivel tudnám kideriteni hogy rossz-e a vinyó? mert hdd sentinel 100 - 100% írLassan járj többet mész. Esőben a nyílt difi is sperr
-
erikke17
őstag
Üdv, mióta minden nap bekapcsolás előtt egy kicsit megmozgattam a SATA csatlakozót alaplapon nem irt ki hibát, de ma hangosan hallgattam zenét, gondolom megint egy kicsit "megrázkódott" és megint lett két bejegyzés. Kicsit jobban belefúrtam magam és microsoft oldalán is kábelhibát irnak a 11-es számra.
Esetleg azt nem tudja valaki hogy az a szám mit jelöl amit kiemelek: \Device\Harddisk4\D volt már 4,1,3 ennyi HDD meg nincs a gépben csak 1.Kicsit bután fog hangzani de nem lehet hogy ez a a floppy meghajtó helyére beszerelhető USB-s kártyaolvasó lehet? Mert az tesz sajátgépbe 4db J,K,L,I betűk alá cserélhető adathordozós eszközt. És van mikor rá jön az ötperc akkor olyat csinál mintha le és fel csatlakoztatnám gyorsan, olyankor csak restart segit rajta...
Előre is köszönöm.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Directors
senior tag
Üdv!
Ebben kellene nekem segítség.
[link]A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Valószínűleg kevés tápot kapott, és akár a gyári adatokat is tönkre tudja tenni ilyenkor leálláskor (hibásan ír vissza). Ha a drive a tokból kivéve sem tér magához, akkor kuka.
Ugye asztali gépnél is csak hátlapi forrasztott USB aljzatot használtál.
-
JoinR
őstag
Sziasztok!
A napokban kaptam kölcsön egy 500 GB-os 2,5"-ös winchester-t. Mikor másoltam rá (voltak rajta olvasható adatok), I/O hibát írt ki. Ezután leformáztam, és utána is másoláskor egy 10 perc után újra I/O error. Lehúztam a gépről, azóta hiába csatlakoztatom vissza, nem látja se a PC, se a laptop, bár a led világít a HDD-n, és "zúg" is.
Kuka?
-
-
liksoft
nagyúr
válasz Thusor #20420 üzenetére
A hdd és a pendrive nem teljesen ugyanaz. Lehet itt is különbség, esetleg BIOS vagy OS tiltás is akár HDD-re. Csak tapogatózok, mert ilyenbe még nem futottam bele.
Hopp! Próbáld HUB-on keresztül. Akár passziv HUB is jó, mert a drive-nak van tápja. Mi van, ha az USB nem éled, mert kevés áramot vesz fel az eszköz? Ezen egy HUB segíthet. Tudom, ha ez, akkor a fejlesztő toljon ki egy sünt.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
Rendben, kipróbálom egy másik kábellel is. Laptop csak ezt a külső HDD-t nem kedveli mert másikkal, pendriveval működik rendesen.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Telda
addikt
válasz King Unique #20414 üzenetére
Köszönöm!
Kipróbálom a javítást, hátha jó lesz. -
King Unique
titán
Ez a WD Caviar Green winyó ha jól gondolom,lehet az energiatakarék miatti "fejparkolásos probléma" (topic) a ludas,azért akad időnként be ,ill.ez green hdd (bár inteligensen állítja a fordulatszámot),játéknak fix 7200-as lehet jobb lenne,pl.WD Black széria...
[ Szerkesztve ]
-
Telda
addikt
Pár napja vettem egy WD 10ears nevü HDD-t és olyan gondom lenne vele, bár lehet nem ettől van, hogy játék közben bebe-akadozik a kép, eddig nem volt ilyen és nem csak egy játékban csinálja, hanem mindben. Azért gyanakszom a vinyóra mert mielőtt megvettem volna jó volt minden. Lehet a formázást, vagy a particionálást rontottam el? Mert ugye lehetett választani cluster size-t azt hiszem ez volt a neve és én alapon hagytam ami talán 4kb volt.
-
Gyuri44
aktív tag
válasz whisperity #20408 üzenetére
Telepítettem.
Melyik opcióval tudom ellenőrizni a merevlemezt? -
Thusor
őstag
Más gépben jól működik USB2-n. Csak a laptoppal nem tudom összehozni. Más pendrive pedig jól működik a laptoppal, csakis a külső PATA HDD nem akar vele működni.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Imco
őstag
válasz Thusor #20399 üzenetére
Gyanitom, hogy itt valami kavar van: "külső USB2-es 80GB-os PATA HDD-m. Spire beépítőkeretben van."
Ha PATA HDD akkor próbáld meg egy asztali gépbe betenni, hátha csak a spire a rossz és/vagy kevés a táp. Esetleg ha már benne van és megy, sentinellel megnézheted az állapotát.Szerintem...
Üdv! Imco
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest