- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20790 üzenetére
Az USB hídchip végzi, így a panel átépítése után (ha a fogadó keretre építed) szerintem több drive titkosítása is lehet. (Erre viszont nem merek határozott igent mondani, mert nem próbáltam. Mivel ez is mikrogép, és fan belső flash memóriája, így drive csere esetén akár új kulcsot is generálhat. Ha ez véletlen szerű, akkor hiába teszem vissza a múltkori drive-ot, már nem fogja kezelni.)
Óvatosan ezzel.
-
d3lete
aktív tag
válasz
King Unique #20794 üzenetére
ár/kapacitást néztem meg a 32 mb gyorsítótárat mert elvileg az újabb green ek 7200asok.
Nade most félre teszem ezt a gyorsítást mert hibára bukkantam és nem tudom ez okozza e a lassúságát.
(C7) Ultra DMA CRC Error Count current:200 worst:200 Threshold:0 Data:18 status: warning
HD sentinelbe aztírja OK(minden rendben) a vinyóm 100%-os
Kipróbáltam 2 kábellel mind2 vel ugyanez a hiba. Van a lapomon egy G-sata2 chip arra is rádugtam,ugyanez a hiba,az sb750-re is rádugtam azon is ugyanez a hiba
Jah HDTune Pro 4.60 a program. A korábbi verziók nem érzékelik ezt a hibát.
Mi a franc??
Jah és inkább a G-sata2-t választanám ,mert arról gyorsabban bootol be a gép. -
d3lete
aktív tag
Sziasztok! Nekem egy WD Caviar green van. Pontosan WD5000AADS azon is belül az egytányéros verzió .Na most ez 5400 at forog elvileg mert intellipower. Lehetne -e ezen akármivel, firmware-vel gyorsítani. Azt már sikerült megoldanom, hogy ne legyen benne idle3 funkció.
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #20789 üzenetére
Igen azt én is használom pendrive-oknál,jó kis progi
,viszont az ilyen és hasonló progikkal nagyobb volumenű,nagyobb méretű partíció titkosítása hát elég hosszadalmas,több órás,v ki tudja mennyi művelet...
, míg WD-nél csak bepötyögi a jelszót az ember és kész,igaz megvan a fentebb tárgylat veszélye a dolognak,de vigyázni kell rá,rendeltetésszerűen használni és minden ok lesz vele,remélhetőleg...
Amúgy konkrétan maga a chip kiszerelése,átrakása,esetleg külön ilyet fogadni képes rackbe,ha van,annyira macerás,költséges?
Kösz szépen ismét! -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20788 üzenetére
Csak akkor nem, ha van mentésed.
Igen, csak HW titkosításnál. Ezért szeretem a TrueCrypt-et. -
King Unique
titán
válasz
liksoft #20785 üzenetére
Ott szerencsére nem tartok,remélem nem is fogog,csak érteklődök mi lenne ha...
Magyarán "lesöpörve" újra használható a hdd,ezt mondjuk gondoltam én is,de "régi"adatok csak a chippel,mobilracknek meg sajátja van,azt kéne átcsereberélni,ami macerás,mint ez az egész gondolom?De ez a jelenség,csak hw-es titkosítással bíró cuccoknál van csak gondolom.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20784 üzenetére
Ha átraktad, a drive használható normál módon újra particionálva, de az USB chip-en keresztül írt adatok csak ugyanazon keresztül olvashatóak.
-
King Unique
titán
válasz
liksoft #20770 üzenetére
Tehát akkor külön a hdd nem használható (ha nem is volt élesítve jelszó) mobilrackben,notiban,csak chip-el,aminek átrakása kicsit macerás gondolom!?
Nekem a titkosítós fajta van,kérdésedre válaszolva,igen egyszerűbb lenne,ha mást vettem volna,de WD azért jó cucc,ez a titkosítás is hasznos lehet,de mivel csak választható funkció,Smartware-ben ki-be kapcsolható,azt hittem,csak akkor lehet problémás,ha le volt jelszavazva,de ezek szerint nem...bízom benne,nem megy csak úgy tönkre,ill.biztos,ami biztos fileokat átpakolom egy "normál" külsőre is majd róla.
Köszönöm az előzőt! -
Zol33
tag
válasz
liksoft #20782 üzenetére
A táp kb 3 éves lehet. A config c2d 2.33GHz, 2 GB Geil RAM, EP45-DS3P, Gef 8800GT. Fejből most nem tudom hogy egy ágon hányan vannak,de van pár elosztás.
A 2TBs vinyó hőmérséklete 31-35 fok körül van, legmagasabb kb 41 fok volt melegben és terhelés alatt. A 400Gbs kicsit melegebb 40 körül, de az mondjuk 7200-es. -
liksoft
nagyúr
-
Zol33
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20777 üzenetére
Az a furcsa, hogy mellette van egy 400GBs SATA vinyó, ami hibátlanul működik már egy ideje, plusz egy SATAs DVD író, szintén gond nélkül. Korábban volt mellettük egy 120 GBs ATA is, azzal se volt gond...
Ja a táp egy 410 W-os Chieftec. -
Szoftveresen állítsd át SATA2-re (bár ez most másodlagos), viszont egy másik táppal kellene megpróbálkozni, mert 2x egymás után ugyanaz a jelenség, az már rég nem a véletlen kategóriába tartozik. (Lehet, hogy egy gyárihibás széria érkezett abba az üzletbe, nem megfelelően szállították a rakományt stb)
-
Zol33
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilyen winyót: Hitachi 2TB 5400rpm (HDS5C3020ALA632)
Beraktam a vinyót, megformáztam az egészet 1 partíciónak. 1 nap után másolás közben kifagyott, csak resetelni tudtam, után bad sectorok hada fogadott ujrainduláskor. Boltba visszavittem kicserélték. Új winyó berak, megformáz. Tegnapig működött rendesen, de este megint másolásnál kifagyott, csak resetelni tudtam, ismét bad sectorokat talált... Alaplap Gigabyte EP45-DS3P. Ezen csak sata2-es csati van a winyó meg sata3-as de ez elvileg nem lehet probléma.
Mi okozhatja ezt a gondot? Eddig soha nem szívtam ennyit 1 winyóval se.PLZ help!
-
Rocky96X
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy HDD Sentinelnél meg lehet oldani hogy ne jelezze ki az üzemidőt? -
raus
aktív tag
válasz
liksoft #20756 üzenetére
liksoft!
At tudtam mindent masolni a RAID kötetre. Stimmelnek a mappak meretei es latszolag minden fajl megvan. A beallitasoknal beklikkeltem a szektoronkent ujraolvasast ha read error-van. Masolas közben I/O error-t jelzett de mindenkeppen folytattam. Viszont a Samu allapota lement 51%-ra közben. Gondolom ez a Samu megadta magat nem, nem erdemes foglalkozni vele mar ugye? Vagy valami teljes formazas segithet? Nehany filmnel vannak lejatszas közben pillanatnyi megugrasok illetve bekockasodasok de a lenyeg hogy megvannak! Szamüzöm a Samut a gepböl es majd veszek egy WD Green-t a filmekhez. -
ruti
Közösségépítő
válasz
King Unique #20765 üzenetére
King U:
beültettem a bug-arat a füledbe? ;-)
most már tudod, miért vagyok rack-párti -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20765 üzenetére
Nem mindegyik WD titkosít, csak azok szokták, melyekhez jelszó programot is mellékelnek. A chip átépítése elvileg megoldható, de nem egyszerűbb azt az első pillanattól nem is használni?
-
Fr3eWar
őstag
-
hgpotyi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségért fordulok hozzátok.
Merevlemez problémát észlelt a win7 ill. HD sentinel is:
Lemeztíp.: WDC WD2500AAJS-60B4A0 ATA Device
Probléma: "Meghibásodás várható - Atribútum: 184 end-to-end error, paritáshibák száma a belső (cache) és vezérlő közötti átvitelben.
Azonnali merevlemez csere szükséges. "
Mi ilyenkor a teendő? Menthető e a lemez vagy kuka? -
Fr3eWar
őstag
Sziasztok, olyan gondom lenne, hogy behalt az egyik D610-es Dellünkben a winyó, és én gondoltam egyet, már útközben meg is vettem egy 160gb-s PATA samsungot. Elvittem haza és ott láttam hogy a gépben levő hdd az nem ilyen tüskés, de nem is sata hanem egy műanyag csíkon vannak alul felül érintkező lábak. (ez a HDD is már cserélve volt egy Lifebookból volt, ata felületre emlékeztem). Milyen HDD kell bele?
Köszi előre is, (neten sem találtam olyan képet).
-
King Unique
titán
Üdv.
Kérdésem a hdd-k hardwares titkosításával kapcsolatos,pl. a WD-é,ezt írták nemrég.
Vagyis a hdd-t kivévi - ha le volt jelszavazva,főleg,ha nem - és áttéve egy mobilrackbe,dokkolóba abszolút nem is lehet használni,hozzáférni a tartalmához,csak a fordító chip-el?Ezt a chipet át lehet pakolni pl. mobilrackbe?
Magyarán úgy használja az ember,h lehetőleg ne menjen tönkre...
-
kiborg
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Kérdéssel fordulnék a tisztelt Társaság felé:
Egy ideje figyelem egyik winyóm működését HDSentinellel. Eddig nem volt semmi különösebb gond, de ma hogy végigpörgettem a karakterisztikákat, egy hirtelen meredeken emelkedő grafikonra bukkantam: Hardware ECC Recovered. 1 nap alatt majdnem 100x változás (1 600 000ről 138 300 000-ra).
Mást nem látok, bad sector nincs, erre is azt mondja a HDS, hogy statisztikai adat.(ez egy 1,5 Terrás 5400es Samsung)
Másig szintén Samsung (1Terra 7200) sokkal öregebb és többet is dolgozott, ugyanez az érték 0 !!! val szerepel.
Jelez ez előre valamit ? Érdemes vele foglalkozni ?Üdv Kiborg
-
válasz
fantom922 #20762 üzenetére
Az előfordulhat, hogy beadja a kulcsot egy HDD ennyi idő után, csak ha így adja meg magát, akkor már korábban is kellett volna tapasztalni pár dolgot, pl nem tudsz megnyitni tömörített állományt, mert korruptnak tartja, vagy egy EXE nem indítható mert sérült stb stb.
Ha így egyik napról a másikra ennyi bad sector jelenik meg és az ilyen mértékben szaporodik, akkor az első dolog, hogy a tápegységet is meg kell vizsgálni, mert ez okoz ilyen jelenséget, és ha ez a ludas, akkor a többi hdd sincs biztonságban, meg úgy konkrétan a teljes konfig sem. (nem írtad, így csak feltételezem, hogy a táp sem mai gyerek lehet)Persze, mint feljebb írtam, simán lehet a hdd is, majd a seagte szoftvere megmondja ha azzal van a gond...
-
fantom922
aktív tag
Sziasztok!
Megerősítés kellene
A gépembe 2 régebbi vinyó van. Úgy néz ki az egyik tönkre ment. Nagyon belassult a vinyó töltési sebessége mint a lassított felvétel. A BIOS és a rendszer rendben megy. Mikor újra indítom (szabályosan az újraindítással) a windows rögtön behozza a chkdsk-et és ellenőrzi a vinyókat. A rendszer vinyón rengeteg olvashatatlan szektort talált. Windowson belül meg a rendszer elindította a betöltéseket, majd a progik lefagytak egymás után. A vinyóm hangját hallgattam és nem úgy járt ahogy kéne. Szaggatva töltött, mintha próbálna, de nem tudna tovább menni.
A tervem, hogy a régi (már kb 8 éves 80 gigás) vinyómat kiiktatom és a másikra (160 gigás) próbálom a rendszert felnyomni. Így kiderül melyik vinyó a ludas... Majd ha feláll a rendszer visszakötöm a régit és lefuttatom a Seagate-et rajta... Vagy annak lőttek a fentiek alapján?
Vélemények?
-
banánocska
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20760 üzenetére
Csak egy 2pin es jumper van és rendesen müködött amíg a szalagkábelt kinem huztam.
-
válasz
banánocska #20759 üzenetére
Mivel ez egy IDE-s (PATA) vinyó, ezért ha egy adatkábelen van két IDE-s hdd, akkor az egyiket Master-ra, míg a másikat Slave-re kell jumperolni... Valószínűleg mindkettő Masteron volt (új IDE-s hdd-k is alapban Master-ra vannak állítva)
Vannak olyan vinyók is, amelyek nem szeretnek egymagukban csücsülni egy adatkábelen, muszáj, hogy legyen mellette egy másik is... -
banánocska
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20758 üzenetére
-
válasz
banánocska #20757 üzenetére
HDD típusa? IDE vagy SATA? Milyen OS? Milyen deszka?
-
banánocska
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gondom amit nem értettem. Összeszereltem egy adott gépet. Nem kapcsolt be nem bootolt a vinyó. Másik gépbe beraktam és ottse. Hiba ugyanaz. Beraktam a saját gépembe ott se bootolt(Ott a saját vinyó kivolt húzva) Ezek után utolsó elkeseredés végett beraktam a sajátomat és jumpereltem a másik vinyót mint másod adattároló. Így elindult semmi gond Hard disk sentinelel végig pásztáztam és semmi gond! Minden 100% nem kell beavatkozni.
Talán a jump-al lehetett a gond? Ötletek? -
raus
aktív tag
Kedves liksoft!
Épp dolgozik a get data back for ntfs 4.21. Már másolom vissza a fájlokat a másik meghajtóra. Miért talál 3db valamilyen MFT bejegyzést különböző szektorszámokkal mielőtt eljutok a könyvtárfáig. Mintha nem minden fájlt másolna át pedig az egész mappát a gyökérben kijelöltem és kompletten akarom áthúzni. Amikoe egyes fájloknál I/O hibát ír ki és folytatom a másolást akkor nagyon lassan halad tovább de a fájl azért ép marad és lejátszható lesz?
Most épp a DivX mappával bíbelődik...
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #20750 üzenetére
Ha minden jó, akkor ne foglalkozz vele.
Fizikai hibát format nem javít. Ez olyan, ha a hengerfej leszakadt az autóban, a chiptuning nem fogja javítani.
-
raus
aktív tag
válasz
liksoft #20718 üzenetére
Hello liksoft!
Kellene a segítséged. Erről a Samu HD154UI-ről van szó amelyik miatt fagyott a rendszer. 1.2TB válogatott és sokáig gyűjtött filmek vannak rajta. Miután lehúztam az alaplapról eltűntek a fagyások. Vissza szeretném azonban másolni róla az 1.2TB anyagot a nagy RAID0-ás kötetre ahol van hely bőven. Visszadugtam a gépbe azonban most nem az ICH9R natív csatlakozójára hanem az integrált Silicon Image-re. Felismerte minden ok a windows látja azonban ha elkezdek akár explorerrel akár Total Comanderrel másolni, egyes fájlokat nem lehet olvasni. Azonban ha a sajátgépből bemegyek a gyökérbe és ott nyitogatom meg a filmeket akkor azok a nem olvasható fájlok és mindegyik lejátszható és nincs gond. Feltelepítettem a HD Sentinel-t és megdöbbenve látom 66%-os az állapota valami 55 hibás szektort jelez és folyamatos figyelést ajánl. Most fut a win7 féle hibaellenőrzés és szektorjavítás. Az a kérdésem hogy milyen programmal lehetne lementeni a filmeket róla egy másik meghajtóra, akár windows vagy dos-os programból? Meg kell mentenem az adatokat!
Várom válaszod és köszi előre is! -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
liksoft #20749 üzenetére
Köszi!
De ha nem találkozom semmi rendellenes működéssel,akkor ne foglalkozzak a dologgal?
Mármint többször is volt már a gép életében áramszünet,ha jól emlékszem 3-szor,de eddig semmi hiba vele,legalábbis úgy látom.
Minden adat megvan,Windows 7 is jól működik rajta.Formázás nem oldja meg esetleg a hibákat?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #20748 üzenetére
HDSentinel.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #20745 üzenetére
Legtöbbször azonnal észlelhető a gond. Ha viszont a hibás szektorok ettől az időponttól szaporodnak, akkor is sérült, csak enyhén. Ilyenkor az azonnali adatmentés tud segíteni.
Szerk: A chkdsk-t szigorúan tiltani kell ilyen esetben, mert több gondot tud okozni sérült eszközön mint amennyi hibát orvosol. (Ha felülünk egy faágra és elkezdjük azt lefűrészelni, nagyon nem mindegy, hogy melyik oldalon tesszük.
)
-
APC ADAM
tag
Sziasztok!
Szerencsére problémám már nincs csak annyi kérdeznék hogy ennek a vinyónak ennyi a vége vagy lehet még valamit állítani mert teszt közben nem hallottam hogy jobban felpörögne és elvileg ez szabályozza a fordulatot magának ha kell a raptor pedig zúzott rendesen amikor ment a teszt.
Crystal Mark -
Jarod1
veterán
válasz
Kezdő vagyok #20743 üzenetére
jó a nick neved,,,,az észlelhető hiba,,, kattogás, nem észrevehető, nem ismeri vel a bios sem...
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Egy pillanatnyi áramszünet képes tönkretenni egy HDD-t?
vagy csak akkor,ha villám csap bele a 230V-os hálózatba?
Milyen tünetei vannak a bajnak?
Vagy el sem indul a Windows?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
válasz
gabor128 #20740 üzenetére
A WD a kezdetektől sumákolt és keverte a szalámit...
Annak idején, pont az IntelliPower technológia miatt rúgták össze a port a Seagate-el, mivel ez utóbbi készített volna olyan hdd-ket, amelyek valóban állítják a fordulatszámot, de a WD azt mondta, hogy stop gyerekek, én ezt már megcsináltam. Ekkortájt született az első 5900RPM-es Seagate vinyó...A régi WD oldalról eltettem én ezeket az IntelliPower-el kapcsolatos technikai leírásokat, amit a WD közzétett időrendi sorrendben napjainkig. (sajnos az új WD honlapon már nem tudom linkelni, hisz megváltozott az oldaluk azóta)
"The Western Digital drive's IntelliPower algorithm, which varies the rotational speed between 5400RPM and 7200RPM"
"The Western Digital drive's IntelliPower algorithm, which varies the rotational speed between 5400RPM and 7200RPM, dictates the Western Digital's rotational speed."
"IntelliPower is a fine-tuned balance of spin speed, transfer rate, and caching algorithms designed to deliver both significant power savings and solid performance. Additionally, GreenPower drives consume less current during start up allowing more drives to spin up simultaneously resulting in faster system readiness."
"Rotational Speed: IntelliPower*
*A fine-tuned balance of spin speed, transfer rate and cache size designed to deliver both significant power savings and solid performance. For each GreenPower drive model, WD uses a different, invariable RPM."Ez azt hiszem jól demonstrálja a káoszt a kérdésben, amit a WD ilyen frappáns technológiai ismertetői okoznak
Van olyan ismerősöm, akinek még az első 320-as WD Green-je van, oda nem kell műszer, meg progi, hogy tudja az ember, hogy állítja a fordulatszámot, mert hallható a dolog, egyszerűen amikor nagyobb adatmennyiséget olvas/ír, akkor felpörög (hogy mekkora RPM-re, az rejtély)
Napjainkban vannak akik azt vallják, hogy van olyan WD Green, ami 5400RPM-es és van amelyik 7200RPM-es. (fiyen 5400-en vagy 7200-ön pörög)
Aztán megint mások szerint meg valami köztes értéken pörögnek, amit megint senki sem tud, hogy mégis mennyi pl 6129,5RPMNem tudom, hogy kinek van igaz (ha van egyáltalán), de talán nem is fontos, mert az a lényeg, hogy ha valaki adattároláshoz keres hdd-t, vagy laptopba, akkor célszerű megoldás a WD Green sorozata (csak és kizárólag ebben van jelenleg IntelliPower technológia), míg ha rendszervinyót keres valaki és a fogyasztás sem lényeg, akkor meg ne green WD-t vegyen...
-
Cyone
tag
-
gabor128
aktív tag
válasz
mr_ricsi #20706 üzenetére
Üdv!
Én is próbáltam rákeresni a neten. Konkrétan sehol nem láttam leírvva.
Viszont találtam egy külföldi oldalt, fórumot, ahol valaki leírta, hogy rohadt sok a ködösítés ez ügyben. A WD, de tökmindegy melyik gyártó, Ecogreen termékei 5400-al mennek, viszon ugyanez a termék csak nem Ecogreen, hanem caviar blue, vagy a harmadik fekete azok 7200-esek. Benne is van a nevében "Ecogreen". Azzal tudtak spórolni a fogyasztáson, hogy lejjebb vették a forgási sebességet. A másik kettőhöz már nem írták oda, hogy zöld energiás.
Nagyjából ennyit írt le a csávó. Van benne valami. Szóval vélhetően 5400-es, sajnos.
Egyébként nagyon jó háttértárnak, csak rendszervinyónak egy 7200-as kellene.Egyébként ez a száma:
Lemez modelszám,WDC WD10EADS-00L5B1 -
liksoft
nagyúr
Mit ír a Sentinel? Garis, vagy nem? Tippelek, nem!
Ha ez nem tetszik, akkor a gyártó tesztprogramját kell elindítani, és ha az hibakódot ad, akkor azt dokumentálva tudod a garit elindítani.
Sentinelben a hivatalos garanciahatárt (a SMART egyik kritikus értéke elérte a határértéket) a 0% elérése jelzi.
-
Cyone
tag
Sziasztok!
Van egy 1 hónapos Western Digital Blue Caviar 500Gb-os hdd-m. Amin az reallokált szektorok száma elkezdett növekedésnek indulni. Jelenleg már 932 reallokált szektor van. Nem táp vagy kábel probléma, mert másik számítógépben próbálva is nőtt a szám egy újraformázás után. A Hard Disk Sentinel szerint 8%-os a lemez kondíciója, vagyis kritikus. Mikor lehet vajon a hdd-t garanciálisan kicseréltetni? Ez már elég indok vagy meg kell várnom, hogy bad szektoros legyen a winyó?
-
APC ADAM
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20734 üzenetére
GIGA NAGY THX Fire/SOUL/CD kolléga az új sata driverrel fasza lett
JEEEE -
APC ADAM
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20734 üzenetére
igazából ez 1 javított verióju lap rev3 B steppinges és csak 1.0ás bios van még sztem
leszedtem valami 1.90es biost de nem tom megnyitni valami búza formátuma van -
-
APC ADAM
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20732 üzenetére
ez kell nekem?
[link]
A biost hol tudom megzézni mien?
Az oldalo asrock 1.0ás van csak... -
válasz
APC ADAM #20731 üzenetére
Oké, csak a deszkád honlapján is írva vagyon, hogy ennek a drivernek min 1.9-es BIOS kell...
Szóval ellenőrizd a BIOS verziódat... -
APC ADAM
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20730 üzenetére
ott 3terrás megnézem akkor ezt a sata drivert ha ez az lefrissítem
-
válasz
APC ADAM #20729 üzenetére
Jól rémlett...
"PCs with Intel latest RST storage controller drivers will see only 746Gb, regardless the operating system. Intel alegedly issued a new driver to resolve the problem."
Magyarul a deszkádnak megfelelő legutolsó Intel RST drivert töltsd le és telepítsd, az alaplaphoz mellékelt telepítőlemezen is rajta lesz, de az intel oldaláról is letölthető, meg a deszkád honlapjáról is.
(Ettől még a BIOS-ban jól kellene látszódnia a méretnek, már ha látszik, mert pl AsRock deszkák is AHCI módban nem jelenítenek meg sok mindent...
)
-
APC ADAM
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20728 üzenetére
én is így látom és ott van 2 inaktív partíció csak nem tom mért nem kelnek életre
-
-
APC ADAM
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20725 üzenetére
[link]
Remélem jót nyomtam nem tom mit szeretnél látni:S -
válasz
APC ADAM #20724 üzenetére
Ezt töltsd le ,telepítsd és egy képet dobj róla, hogy lássam, hogy most mi is a helyzet azon a hdd-n...
-
APC ADAM
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20723 üzenetére
konkrétan ugyan akkora maradt nem kaptam hozzá vezérlő kártyát azt mondta a srác nem volt neki se hozzá és a linkel amit adott menni kell de nem.
sőt 200 megával kissebb lessz ha átkonvertálom gpt-be. -
-
APC ADAM
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20721 üzenetére
adattárolásra vettem asrock extreme 4 lapom van b3-as rendszernek van 3 raptorom raidbe
64-es win7-em van.
Megcsináltam amit írtál de semmi pedig gpv vagy mi lett -
APC ADAM
tag
Sziasztok!
Vettem ma 1 3TB-os WD30EZRS vinyót de a gép csak 746 gigának ismeri fel.mi ilyenkor a teendő????
Szedtem hozzá valami progitEZT
Akitől vettem azt mondta ezzel menni fog de nem lett nagyobb:S -
mr_ricsi
veterán
válasz
#83381760 #20716 üzenetére
Gondolom, a fejmozgatás hangjára gondolsz. (A "kaparászásra" írás/olvasás közben)
1, Gyors vinyókat vettél, ezért sietnek a munkájukkal.
2, Nem, de lehet csillapítani.
Rugalmasan kell rögzíteni a vinyókat, egymástól is elválasztva. És a ház oldalát vissza kell rakni a gépre. Esetleg a házat belül lehet hangszigetelő szivaccsal is beburkolni. -
liksoft
nagyúr
Hibakeresés, tesztelés először MINDEN esetben tuning nélkül, default állapotok beállítása mellett KELL, hogy történjen! Utána lehet megnézni, hogy a konfiguráció tudja-e a nagyobb tempót.
Magyarázat: A számítógép digitális kütyü. Vagyis órajellel (egy referencia frekvenciával) megy. Az összes jel ebből származik (legtöbbször) digitális osztókon, szorzókon, jelformálókon keresztül. Így ha ezt megváltoztatjuk, akkor a többi is változik. Van olyan ahol nem minden, mert nem az alapot, hanem a származtatott jelet módosítjuk. Tehát két variáció van a winchester oldaláról nézve:
1. Alapjelet állítjuk: egyértelmű, hogy kihatással van az adatátviteli sebességre, amit nem minden drive tolerál.
2. Származtatottat állítjuk: Elméletileg nincs változás. Gyakorlatilag minimálisan módosul a mintavételezés időpillanata, ami bizonytalan adatátvitelt eredményezhet. Ez érintheti a SATA kábelt, vagy a controller belső rendszerét.
Abban az esetben, ha nem egy órajelet használ a gép, hanem minden különböző frekvenciához megvan a jelgenerátora, a kompatibilitás maximálisan biztosítható. Viszont ilyenkor a különböző sebességű egységek között az adatátvitel tud lassulást okozni.
A valóságban vagy az első, vagy egy kompromisszumos megoldást választanak a gyártók. Így a legkisebb tuning is kihatással lehet a működésre. Sőt, az sem mindegy melyik controllerre kerül a drive (sok lapon van az alaplapi chipset mellett másik gyártótól kiegészítés is).
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, a gépembe van egy WD Raptor és egy Seagate Barracuda.
Na és az lenne a baj hogy mind a 2 úgy szól mint egy kávédaráló!
Két kérdésem lenne:
1. Miért csinálja ezt?
2. Megszüntethető ez a fülrepesztő hang?Köszönöm ha segíttek
-
raus
aktív tag
Betettem ötödik vinyónak egy Samsung EcoGreen F2 HD154UI 1.5TB-os 5400-est a gépbe. Frissen formáztam és telemásoltam 1.2TB filmmel.
Azóta furcsa teljes beállások vannak a win asztalon de nincs kékképernyő! Pl netezés közben. Csak a reset segít. Frissen installált win 7 van fent és friss Intel driverek az alaplaphoz és az intel Rapid tárolási technológia keretprogi is fent van és szerinte minden ok! Az eszközkezelőben minden rendben, a sajátgépben minden vinyó korrekt méretben jelen van.
2db RAID0 kötetem van 1-1 partícióval hogy minél egyszerűbb legyen(600GB C:\ és 2TB D:\). A C-én a win 7 a D-én pedig fix 12GB virtuális memória. Ezek a beállítások remekül mentek eddig, de az 5. samu óta szarakodik a rendszer. Az Everest háttértároló sebességmérés befagy, várakozik, teker a karika ha az említett samura ráengedem és nem válaszol. Viszont a Total commanderrel vagy az Explorerrel ide oda másolhatok, törölhetek a vinyók között. Ír és olvas mindegyik. Mindegyik vinyó smart állapota hibátlan és hozzák az elvárt sebességet. Minden vinyó NTFS-ben van korrektül formázva. Valahogy ütközik ez a samu a lapommal vagy a déli híddal.Valami ötletetek van hogy esetleg mit állítsak?
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
benvolio #20708 üzenetére
A tudomány mai állása szerint nem lehet változtatni, mert a fejben fix méretű a légrés, ezért amit 7200-on felírt, azt 5400-on képtelen lenne kiolvasni, és fordítva.
Fix 5400, ugyanazt ígéri mint a Fireball lct "sub7200"-as technikája: lassabban forog, de majdnem olyan mintha a 7200-as vinyók teljesítményét nyújtaná.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
benvolio #20704 üzenetére
"IntelliPower: A fine-tuned balance of spin speed, transfer rate and caching algorithms designed to deliver both significant power savings and solid performance. Additionally, WD Caviar Green drives consume less current during startup allowing lower peak loads on systems as they are booted."
Ez a szöveg angolul van, de szívesen lefordítom magyarra: 5400 ford/perc
-
mr_ricsi
veterán
válasz
liksoft #20697 üzenetére
"A WD "fekete" szériái röptiben titkosítanak. Akkor is, ha nem kéred."
Nekem is volt gyári WD tégla, de az még csak egzotikus fájlrendszert használt, amit csak fizetős progikkal lehetett piszkálni.
Arra azért megtanított a WD, hogy USB-s rackben csak a legegyszerűbb noname cuccokat vegyem meg, azok biztosan nem varázsolnak az adatokkal. -
benvolio
őstag
válasz
gabor128 #20700 üzenetére
Jó helyen nézed, nekem mindegyiknél kiírta a sebességet. Ráguglizva azt találtam, hogy a WD Green vinyók írják ezt. Ezeknél ilyen egyszerűen nem lehet megtudni, hogy mennyivel pörög.
"IntelliPower: A fine-tuned balance of spin speed, transfer rate and caching algorithms designed to deliver both significant power savings and solid performance. Additionally, WD Caviar Green drives consume less current during startup allowing lower peak loads on systems as they are booted."-de gondolom ezt te is megtaláltad. -
bundiku
csendes tag
Sziasztok! Elegge erdekes problemam van (de lehet csak nekem erdekes).
Van egy gep, bele lett teve plussz egy vinyo. Egy fel evig ment szepen, aztan nem boot-olt. Atkabeleztek a winchestereket, majd az tortent, hogy a boot rendben viszont a februartol ujjabb dokumentumokat egyaltalan nem talalnak a gepen. Ami erdekes, hogy vannak 2011 decemberi fajlok...
A gepen le lett futattva valamelyik fajl visszaszerzo, de csak februar elotti fajlokat talal.Valakinek esetleg valami otlet, hogy hova tunhetett egy fel evnyi anyag?
(A gep nincs nalam, ezert nem annyira konkret a leiras)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay
- Milyen légkondit a lakásba?
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged