Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleexxx
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap során sikerült beszereznem egy Samsung HD204UI típusú HDD-t! Olvasgattam neten és nagyon sokan írtak róla véleményeket! Ezekből olyan következtetésre jutottam, hogy mielőtt beüzemelném néhány teendőt kell elvégezni!
1.probléma: Advanced Format: Ha jól értelmeztem, akkor ennek főként Windows XP esetén van jelentősége! Ott nagymértékű sebességcsökkenésre lehet számítani! ÉN külső merevlemeznek szeretném használni, tehát előfordulhat, hogy Win XP-vel is találkozik a merevlemez, bár alapvetően Windows 7 64-bites változatával használnám tárolásra!
Ilyenkor mit kellene tennem, hogy az XP-s rendszerekkel se legyen problémája?
2.probléma: Bad sector: Állítólag, ha az első gyári Firmware van a merevlemezen, akkor hajlamos elég nagy mértékben hibás szektorokat létrehozni a felületen, ami ugyebár elég nagy probléma! Hosszú távon (nem 2-3 év) gondolkozok ezzel a merevlemezzel adattárolóként és ezért nagyon fontos lenne ezt a hibát kijavítani! Ha minden igaz a Firmware frissítés megoldás lehet rá, csak az a gond, hogy laikusként nem tudom, hogy kell megcsinálni!
Ennek a lépéseit le tudnátok írni, illetve ez teljesen megoldja a problémát?
Találtam mindkettőhöz egy-egy hivatalos linket! Az egyik az AF-re való, a másik pedig a Firmware frissítés, ha minden igaz! Csak az a gond, hogy nem tudom, hogy kell megcsinálni! De nagyon kellene a megoldás! Bocsi, ha nagy dolgot kérek! De nagyon köszönöm, ha valaki válaszol!
Előre is köszi! -
Bikk
csendes tag
Hali! Van egy friss win7 a gépen, 2 db HDD-vel, nincsenek particiókra bontva. Amint berakok egy cd/dvd-t, azonnal eltűnik a D meghajtó. Ez mitől van?
-
rhonin
senior tag
válasz
liksoft
üzenetére
Próbálgattam már a másolási stratégiát meg a kompatibilitási beállításokat minden összeállításban, de nem hozott eredményt. Driver gondra gondolok, de nem tudom melyik driver a felelős ezért.
Gondoltam már a sata kábelre is de zsír új kábelről van szó és ha rossz lenne nem hiszem, hogy ezt produkálná.
Imco:
Jól gondolom hogyha Hardver hiba lenne akkor a hd-tuneba is lassú lenne? Mert ott meg annyit teljesít mint sok más fórumtársnak itt. -
Imco
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
TC-ben nyomom én is, és érdekes a dolog.
Azért váltottam samura mert gyors. Többször teszteltem.
Nem vagyok tuning örült 70-80 MB körül már bőven jó a HDD-ről HDD-re copy.
Most valamiért mégis ez van!
UDMA 5-ben vagyunk, ami jó. Mégis lassú!
Nem értem! Nincs időm foglalkozni vele komolyabban.
Lehet megnézem x64 alatt, hogy ott mit csinál.
Innen egyből jönne, hogy OS vagy HW hiba. -
-
liksoft
nagyúr
válasz
rhonin
üzenetére
TC-ben van másolási stratégia is. Azzal lenne érdemes próbálkozni, mert elképzelhető, hogy a különböző fordulatszámok (szögeltérések) miatt a két drive egymásra vár. Régen az SCSI drive-ok esetén menő controller össze tudta szinkronizálni a fordulatokat. Pont a nagyobb adatátviteli sebesség eléréséért.
-
Imco
őstag
válasz
rhonin
üzenetére
Függ attól is hogy mit és mennyit másolsz.
Valami alaplap, kábel, táp, vonalon tapogatóznék, ha valós a hiba. Megnézném hogy milyen módban van.
Mondom csinálok egy tesztet neked. 753 lj-ről másolok a 204 ui-ra. 2 GB avi a teszt darab
101 MB indul viszont a végére leesik 42-re és ott is marad.
Másik 753-ról 204 UI-ra 4GB iso 26 MB indul és 31-en másol végig.A fentieket fen tartom. Viszont valami nálam sem stimmel. 753-753-ra is hasonlóan fényes eredmény született!

Szerintem...
-
rhonin
senior tag
Ma sikerült hozzájutnom egy samsung hd204ui winyóhoz.
Volna egy-két kérdésem amivel nem vagyok megelégedve.
A hdtuneban ilyen eredmény született:
hd204ui
Particionálásnál 4kbyte-ra állítottam, ahogy sokan mások itt a fórumon.
A valóságban viszont ha a hd502ij 500as winyómról másolni szeretnék a hd204u-re akkor az első 5-6 másodpercben még 80-90mb/s-al másol utána viszont szép lassan leesik a másolási sebesség 30-35mb/s-re vagy még az alá.
Már kilőttem az összes futó folyamatot de nem értem, hogy mi miatt esik le ilyen drasztikusan a sebesség...
Nem hiszem, hogy ennek így kéne teljesítenie.
Win7 64bit van telepítve. Mindkét winyó az alaplapi vezérlőre van kötve.
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv.
-
grex4
aktív tag
válasz
liksoft
üzenetére
Igazából én is erre gondoltam hogy túl régi ssd és simán nem támogatja mert bekötéskor hibázni nem lehet és mindenhol máshol működik, most épp árulom és ugynézki holnap eladom. Veszek majd más márkából vagy az ujabb intelt. Bioszból a legfrissebb van fenn, ssd firmware-t frissiteni se tudok mert nincsen. köszi a segitséget.
-
liksoft
nagyúr
válasz
tupacamaru
üzenetére
SMART mit mond?
Igen, a gyári tesztprogrammal a felületet teljesen le lehet gyalulni (írásteszt).
-
tupacamaru
veterán
Erre nincs senkinek ötlete?

Van olyan progi ami teleírja a vinyót hogy utána ne lehessen visszaállítani róla előzőleg tárolt adatokat? Eladnám 2 vinyómat és arról kellene eltüntetni az adatokat.

-
liksoft
nagyúr
válasz
The DJ
üzenetére
Ilyen drive nincs. Illetve van, mert a firmware más, de legtöbb esetben Seagate az ami belül az eredeti. Legtöbbször 7200.11, vagyis a firmware problémás széria. A HP is kiadott frissítést, nézz utána, téged érint-e? Egyébként a Sentinel témában biztosabb választ kaphatsz.
-
grex4
aktív tag
válasz
liksoft
üzenetére
hello. köszi a választ. Akkor inkább eladom vagy elcserélem egy másik típusra, azzal már működnie kellene. Szerinted? valami újabb intel 40gigás vagy bármelyik másik márkából a 64est felismerné már ugye? (azért érdekel mert az ssd lassan 2 éves a notebook széria meg 5honapos lehet kb) amugy hihetetlen h kompatibilitással kell foglalkozni 2011ben...
-
The DJ
addikt
Kedves szakik,
Rá tudnátok nézni a smartmontools által kiolvasott adatokra az egyik merevlemezem esetében? Az oprendszer Debian Lenny, két merevlemez van a gépben, RAID 1-ben, egyenként 250 GB-os modellek. Az egyik ezek közül számomra aggasztónak tűnik, de nem vagyok annyira járatos a smartban, hogy meg tudjam mondani mekkora a baj vagy van-e. Köszönöm előre is!
=== START OF INFORMATION SECTION ===
Device Model: GB0250EAFJF
Serial Number: 9SF054AR
Firmware Version: HPG1
User Capacity: 250,059,350,016 bytes
Device is: Not in smartctl database [for details use: -P showall]
ATA Version is: 7
ATA Standard is: ATA/ATAPI-7 T13 1532D revision 4a
Local Time is: Fri Mar 18 15:29:31 2011 CET
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: EnabledVendor Specific SMART Attributes with Thresholds:
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 074 060 044 Pre-fail Always - 163792662
3 Spin_Up_Time 0x0003 099 099 000 Pre-fail Always - 0
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 17
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 100 100 036 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x000f 077 060 030 Pre-fail Always - 100032741266
9 Power_On_Hours 0x0032 077 077 000 Old_age Always - 20846
10 Spin_Retry_Count 0x0013 100 100 097 Pre-fail Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 17
184 Unknown_Attribute 0x0033 100 100 099 Pre-fail Always - 0
187 Reported_Uncorrect 0x0032 082 082 000 Old_age Always - 18
188 Unknown_Attribute 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
189 High_Fly_Writes 0x003a 100 100 000 Old_age Always - 0
190 Airflow_Temperature_Cel 0x0022 070 061 045 Old_age Always - 30 (Lifetime Min/Max 27/39)
194 Temperature_Celsius 0x0022 030 040 000 Old_age Always - 30 (0 21 0 0)
195 Hardware_ECC_Recovered 0x001a 035 022 000 Old_age Always - 163792662
196 Reallocated_Event_Count 0x0033 100 100 036 Pre-fail Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0012 100 100 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0010 100 100 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x003e 200 200 000 Old_age Always - 0 -
liksoft
nagyúr
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Igen! És csakis IGEN! Ez már valami. De mi? Ja, hogy valami? Igen, igen, ez az. De talán mégsem. De de! Nézd csak meg jobban. Hát..... Ja, igen és ezerszer is igen.

A winchester típusa (modelszáma) érdekel, és ki nem tojja le a műanyag tokot!

-
win7777
aktív tag
válasz
Sziszka_88
üzenetére
????????????

-
Sziszka_88
tag
Erről lenne szó. Doboza nincs nálam csak maga a winyó. Bocsi elfeljtettem a válaszra menni

-
liksoft
nagyúr
válasz
Sziszka_88
üzenetére
A szeretl egészre, vagy szétemelhetőre. Mindegyik változat mini. Pontos típust adj meg.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sziszka_88
üzenetére
Igen, kukának tűnik. Ha a ház szétszedhető, még le lehet ellenőrizni a drive, vagy az USB átalakító elektronika a hibás. (Ha nincs a drive-ba építve, mert van olyan winchester melynek egyből mini USB a csatlakozása.)
-
Sziszka_88
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! egyik ismerősömnek van egy külső winyója ami a következőt produkálja: ha rádugom az usb-re nem ismeri föl. Ha azelőtt dugod be mielőtt bootna a gép nem kezdi el tölteni a wint.-t ha kihúzom egyből tölti.
Próbáltam getdataback-el de olvashatatlan sectort ír, néztem partíció kezelővel is Bad disk-ként ismeri föl....HD sentinel sem ismeri föl.
Szerintetek kuka? -
mijos
senior tag
Feltettem pár játékot, letöröltem pár régit, másolgattam a gépen és kicsit tovább tölt be a win mikor bejön az asztal. Arra gondoltam, hogy kéne egy lemeztöredezettség mentesítés. A baj az, hogy angol win7-em van és nem tudom melyik az... Segítség

-
Imco
őstag
válasz
Shurycen
üzenetére
Ez még nem garis. Tedd fel a sentinelt és nézd meg azzal is! Esetleg a wdlg-vel is ránézhetsz.
Mondanám a kedvencemet, hogy a tápod gyenge, de látom, hogy közel sem az.
Viszont ettől még hibázhat. Nem tudok jobbat. Ha a HDD a rossza akkor sem tehetsz semmit mert ez még nem gari szint.Szerintem...
-
Shurycen
tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek! nemrég vásároltam egy WD1001FALS hdd-t amire friss ropogós új rendszert telepítettem Win7x64, ami más gépeken tökéletesen megy és tegnap fel kartam telepíteni egy játékot de 95%-nál kék-halált kaptam illetve HD TUNE ezt adja nekem?:
Szerintetek küldjem vissza gar. cserére a hdd-t vagy nálam van valami bibi?
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider
üzenetére
Végül sikerült feltelepíteni. De ezt a szenvedést! Szerintem csak mákom volt hogy felment

A megoldást az jelentette hogy mivel az eredeti partícióra nem ment fel,
utána win telepítőből töröltem, de ugyanolyat hozott létre mint ami volt (egy 100MB-os rendszer + egy 30GB-os Primary), ezért erre se ment fel,
ezután egy progival töröltem ezeket és csináltam egy 30,1GB-os Primary partíciót, erre se ment fel,
ezután win telepítőből újra töröltem, és létrehoztam a telepítővel partíciót,
ezután megint olyat csinált mint az eredeti (egy 100MB-os rendszer + egy 30GB-os Primary) de most kihagyott valamiért 1MB helyet! azt nem partícionálta le.
gondolom mert most előzőnek egy másmilyen volt rajta (a 30,1GB-os), aztán biztos másabb lett kicsit a szektorkiosztás, és erre elsőre felment.
Ez valami katasztrófa!

Arra gondolok, hogy mivel manuálisan állítgattam a partíciók méretét, a partícionáló progi nem pont akkorára osztotta fel a vinyót mint kellett volna, és egy olyan méret maradt Primary partíciónak ami kavart okozott a telepítőben.
-
grex4
aktív tag
hello. ismét megkérdezem hátha valaki válaszol.
adott egy kingston snv40gb ssd, hp g62 laptop, beszerelem és nem ismeri fel a gép. "no boot device". bioszban ide to achi mód nincs. másik gépben, külső házban működik az ssd. win 7 64 hp
u.i
- régebbi laptop felismerte
- másik oprendszerek is megettékmit tegyek? itt porosodik és szenvedek a notivinyóval.
amugy egyik haveromnak szintén van egy kingston ssd-je és neki se ismeri fel néha az asztali gépe. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Ha igen, nem vallották be.

Pont a WD az, aki olyan változatos béléssel szereli a drive-okat, hogy mind a mai napig a legnehezebben menthető, mert vagy egyedi a mechanika (térgeometriailag az új belerakandó anyag "legyértandó"), vagy olyan változat van belül, amire nem számítok a bontásnál (2 lemezes 4 fejes alapváltozatnál (ott is több egymással nem csereszabatos fejszerelvény) találtam már két lemezes két fejes (középső két fej) variációt is.
)Na ilyenre firmware-t frissíteni csak az utolsó esetben (ha hiba miatt kell) vagyok csak hajlandó. De ez magánvélemény. Ettől még lehet jobb a frissebb változat.
-
easy...rider
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
pont ez az hogy én se értem

driver gond szerintem nem kéne hogy legyen mert nem SATA módban van a vinyó hanem IDE módban. Vagy nem tudom hogy mondják ezt, amikor az alaplap virtualizálja IDE meghajtónak hogy ne keljen driver.
még próbálkozok ma, ha találok megoldást megosztom, hátha jól jön majd másnak is

-
King Unique
titán
válasz
liksoft
üzenetére
Köszönöm a választ!

Akkor azt mondod ne piszkáljam,ha most jól működik,jó megfogadom
.Csak ugye benne van emberben,h kijött az ú verziój,az jobb,frissebb stb,akkor update kell...
De tegyük fel,ha normálisan a wd honlapján leírtak szerint is csinálnám a frissítést,akkor is lehetne adatvesztés,mert magában a folyamatban nem lehet sok mindent elrontani - illetve másképp kérdem:vittek már külső (wd) hdd firmware frissítési problémából adódó adatvesztés miatt hozzád? -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
Én nem frissíteném. ODD esetén az újabb lemezek miatt célszerű. Routerben biztonsági rések foltozása miatt lehet jó. Telefon esetén szintén, de ott csak akkor, ha olyan hiba van benne, mely biztonsági rést tartalmaz, és a tulaj azt a szolgáltatást ki is használja.
Winyó esetén is hasonló a helyzet. A Seagate 7200.11 tartalmazott hibás firmware-t. Ott létkérdés a frissítés, de másik ilyen kritikus helyzetről nem tudok. USB esetén a csatorna a szűk keresztmetszet szerintem, nem a drive belső optimalizálása.
-
liksoft
nagyúr
válasz
easy...rider
üzenetére
Hát.... ez érdekes. Vagy valóban a particionáló program nem kompatibilis a rendszerrel, vagy a SMART adhat magyarázatot (HDSentinel esetleg), vagy csak azzal a driver-rel lesz stabil, melyikkel jól működött (lehet, hogy az install alatt nem azt használja?).
-
King Unique
titán
Tudja vki,h ajánlott,érdemes-e külső vinyóknál (pl wd my passport,samsung story station) firmware-t frissíteni? Nem okozhat ez vmi galibát,pl. adatvesztés,hibás működés - hdd probléma? Szerintem talán nem,csak egy kis megerősítés kellene!
Meg, azért nem szeretnék utána adatmentés topicba írogatni,h elszállt esetleg vmi. Előtte adatmentés tudom,de kb. 500 GB cuccnál kicsit időigényes.ODD-nél már sikeresen frissítettem (ajánlott ott azért),de mobiltelón,routeren is,azokkal se volt még gond.
Nincs amúgy bajom a mostani rajta lévő firmware-el,csak,ha van újabb,talán nem véletlenül adták ki és jobban optimalizálja a teljesítményét,v hdd-nél nem szokás belepiszkálni?
Köszönöm!
-
easy...rider
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
Próbáltam tuning nélkül, legutóbb nyomtam egy bios load safe defaults opciót, és így már nem volt semmi tuning, de még mindig nem volt jó.
Tápellátás: hetekig ment hibátlanul, csak a telepítés nem akar végigmenni. Meg a vinyót nem hallom megállni és újra felpörögni, vagy megakadni.
Sata2 a vinyó is meg a lap is.
Ami szerintem itt a kulcs és amit nem értek hogy, akkor sikerülne a telepítés ha hagynám hogy minden partíciót töröljön és magának létrehozza a partíciókat.
Mert legelsőnek is így ment fel, de akkor még szűz volt a vinyó, nem volt rajta adat.
Legelsőnek még a Samsung vinyón volt win, akkor a seagate-t megparticionáltam, és utána csak a seagate volt már csak bent, és nem ment fel a win arra a particióra.
Mintha hibásan lennének a particiók.A legelső telepítésnél is ugyan ezek voltak a hibák, de megoldotta az hogy a telepítőben töröltem az összes partíciót, és a telepítő csinált egy 930gb-os partíciót.
most van egy 30as, egy 300as és egy 600as partíció a vinyón.
az elsőt próbáltam már törölni telepítőből, próbáltam particionálo progival a 30-as részre új partíciót csinálni, de egyszer se megy végig a telepítés.
Remélem a kusza megfogalmazás azért érthető

-
liksoft
nagyúr
válasz
easy...rider
üzenetére
Szia!
Esetleges hibaokok: Tuning, tápellátás, SATA 1-2 inkompatibilitás,.....
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
van egy Seagate 7200.12 1TB (ST31000528AS) vinyóm, és az istennek nem megy fel rá a win 7.
az alábbi történik:Boot dvd-ról
Windows betölti a fileokat
Megakad 5 percre!!
Folytatódik, ablak felugrik
Kiválasztom a telepítés nyelvét stb,
Rányomok a telepítésre
Ismét megakad 5 paercre!! a partíció választásos rész előtt
Kiválasztom az elsődleges partíciót, (3 partícióm van, win, játék, maradék)
Akkor elindúl a telepítés, és megint beakad a fileok kicsomagolása előtt 5 percre!!
Elundul a kicsomagolás, és egy idő után (változó hogy hány %-nál, de) kékhalál vagy hibaüzenet.
Maximum 74%-ig jutottam.Korábban nem volt gondom, amióta vinyót cseréltem, Samsung-ról váltottam Seagate-re, azóta van ez.
Egyszer sikerült windowst telepíteni a Seagate-re, úgy hogy formáztam az egészet és hagytam hogy a windows telepítő csináljon az egészre 1 partíciót (+ 1 a system szarságnak), igaz így minden adatom elveszett róla, de felment a windows.
Most viszont meg kell hogy tartsam a partíciókat.beállítások IDE mód, SMART kikapcs, de próbáltam bekapcsolva is
Valami ötlet? megoldás?
tanácstalan vagyok

Másik gépben meg hibátlanul akadások nélkül indul a telepítő, szóval csak a vinyó, vagy firmware, vagy bios beállítás lehet a gond szerintem
-
koxos:8]
senior tag
Sziasztok!
Rokonoméknak netezős konfigot kellene összeraknom.
Viszont, bootnál azt írja ki, hogy no ide master hdd detected.
Slave-en van az ide módban és nem tudom átállítani.
Az xp prof sp3-at telepítené, ám amikor átmásolja a fájlokat, újraindul és megint telepítené.

A konfig a következő lenne:
Asus m2n68-am se2
AMD x2 5200+
1Gb ddr2 800 hynix ram.
40gb ide hdd quantum
lg dvd író sata
350w fsp táp -
Boogie33
senior tag
Hali. Van valakinek arra tapasztalata hogy van egy vinyó amit a sentinel nem lát és ha op rendszert telepítek rá nem bootol de adat tárolóként meg mükszik a gép látja.Na ezzel mivan.
-
gban
veterán
válasz
Doresz
üzenetére
Vagy meghalt, ezt ki tudnád deríteni közvetlen a notebookba visszatéve, vagy átalakítóval ha ATA, illetve simán bekötve egy gépbe ha SATA, vagy esetleg egy láb elengedett a rack USB csatijánál, ez gyakori hiba sajnos, és jelentkezhet így is. Vagyis belassul a gép, lemezkezelés ablak nem jön be, de azonnal bejön ha lehúzom USB-ről, stb.
-
Doresz
tag
válasz
Jarod1
üzenetére
2 kábellel is próbáltam, úgy, hogy csak az egyik USB-t csatlakoztattam, úgy is, hogy mind a 2-t (mert ugye ennek olyan a kábele), a laptop mind a 4 csatlakozójánál. Asztali gépen is próbáltam. Mégis csak annyit tudok elérni, hogy unknown device-ként ismerje fel. És tegnap még ment róla a másolás. Ha régóta nem használtam volna, még megértem, de egyszercsak megkattant, pont akkor, amikor a fontos dolgokat másoltam volna.
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Tesóm elég régi gépe (700-as celeron, XP) időnként elég borzasztóan elkezdi tekerni a HDD-t és szinte használhatatlan lesz a gép.
Itt olvastam, hogy egy csomó mindent ki lehet kapcsolni (rendszer visszaálítás, indexelés, stb.), ami szerintem okozhatja ezeket a problémákat. XP esetén miket lehet és szabd kikapcsolni, hogy nem kínozza a HDD-t az windows? -
Doresz
tag
Sziasztok!
Mobil rack-ben használt Hitachi winchesterem tegnap felmondta a szolgálatot. Másolás közben befagyott, aztán a gép egyáltalán nem ismerte fel. Folyamatosan 'Unknown device' üzenetet nyomott. Sikerült elérnem, hogy végre megjelenjen a meghajtó a sajátgépben, de amikor csatlakoztatva van és nagyjából látja, teljesen behal a rendszer. A sajátgép nem látja a foglalt/szabad hely arányát, formázni sem tudom, adatokat sem lehet menteni róla. Amint kihúzom azt USB-t, elindul a recovery program, hirtelen formázná.
Van ötlet esetleg? Azon kívül persze, hogy kuka... 1 fontos mappa van rajta, amit épp a külső vinyóra másoltam volna, amikor behalt :S -
tupacamaru
veterán
Valamelyik nap menteni akartam a vinyóra és nem sikerült. Nem is lehetett megynyitni. A BIOS-ban először nem látszott de később megkerült, viszont a Win7 nem töltött be ha rá volt dugva a vinyó. Annyit lehetett hallani hogy a fej folyamatosan jár benne mintha keresné a helyét. Viszont ha egy Boot CD-ről inditottam el a gépet akkor mindent le tudtam menteni róla, tökéletesen működött. Azt nem értem hogy Windows alatt miért nem jó. Próbáltam másik tápkábellal és SATA kébellal is, a helyzet ugyanaz. Lehet még kezdeni ezzel valamit vagy kuka??
-
Oliverda
félisten
Van egy ilyen rack-em. Eddig kb. egy régebbi WD HDD-vel használtam ami jól működött benne. Most beletettem egy újabb Seagate-et, WD-t és egy Kingston SSD-t is, de nem ismeri fel őket a gép.
Visszatettem a korábbi WD-t, azzal meg megy. Amikor direktbe dugom rá a kábelre ezeket akkor semmi gond, csak ha közbe van iktatva a rack. Felpörög a meghajtó csak éppen nem látszik sehol semmi nyoma. Nem igazán van már tippem, hogy ez mitől lehet. Próbáltam lekorlátozni SATA1-re a meghajtókat de nem segített. 
-
boypapa
csendes tag
Sziasztok!
Problémám a következő. Kb 2 hónapos WD 2 t-s vinyóm nem indul.
Bekapcsoláskór prüntyögő hangot ad és nem indul el.
Előre is köszike! -
liksoft
nagyúr
válasz
csaszar338
üzenetére
Ha az adat kell, akkor NE formázgass rajta! Lehet, hogy már most is csak a GDB lesz az, amivel le tudod szedni majd az adatokat. A "nyomkodtam ott valamit" az mit jelen? Azt sem tudod mit csináltál? Mert az nagy baj! Egyáltalán miért volt szükség rá?
Szerintem a MAXLBA körül lehet probléma. Ebben a témában már sokszor volt szó róla, különböző programokkal. Keress vissza rájuk, hátha segít.
-
Predator886
csendes tag
válasz
Predator886
üzenetére
Az 'Imko"-ért meg külön elnézést! Imco!!!

-
csaszar338
csendes tag
válasz
liksoft
üzenetére
szia!
HD160JJ
előtte hibátlanul ment, nyomkodtam ott valamit, aztán az első újraindítás után azt vettem észre, hogy nem akarja a total commander elérni azt a meghajtót, meg hogy mivel 2 partíció volt csak 1 maradt!
Próbálkoztam win telepítővel való formázással, de az is csak 32gb lát(nem engedtem így rá)!
a partíciók 15gb meg 145gb (nem 32 egyik sem)!
-
Predator886
csendes tag
---Imko---KÖSZÖNÖM!
Sajna megvolt a próba más gépekkel is, y-kábel is adott...semmi

Marad a szervíz.
-Gondolod ha beviszem, van rá esély hogy visszanyernek nekem valamit?
-Mert láttam már érdekes recovery-műveleteket, de konkrétan evvel a felállással még nem találkoztam...:SKÖSZI!
-
Imco
őstag
válasz
csaszar338
üzenetére
seatools= seagate
estools= samsung
A kettő vegyítése nem biztos, hogy szerencsés.Szerintem...
-
Jarod1
veterán
válasz
csaszar338
üzenetére
bios frissítés volt?
-
liksoft
nagyúr
válasz
csaszar338
üzenetére
Szia!
Kevesebb figurák, és több információ (pl: típus) talán jobb lenne.
-
csaszar338
csendes tag
sziasztok

A gondom az lenne, hogy a seatools nevű progival a 160GB-s Samsung sata- s vinyómból csinált 32GB-st, persze elveszett minden! Azt írja formázzam meg, de csk 32GB-ra akarja formázni

Valami ötlet
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Manapság a torrenetem nagyobb fájlok letöltésénél CRC Adathibát jelzett. Bad sectorra gyanakodtam. Átvizsgáltam a lemezt HD Tune-al és talált is egy kisebb hibát:

Ezek után mi a teendő? Vagy esetleg a program automatikusan a nem használt területek közé sorolta a hibás részt vagy zárolta h ne okozzon problémát?
-
Imco
őstag
válasz
Predator886
üzenetére
Nem sok jóval kecsegtetlek. Más gépekben is próbáld meg, hátsó USB-re tedd.
Y tápkábelt használj ha nem így lenne.
Ha nem megy, és létkérdés az adat, akkor adatmentéses kolléga.
Ha teheted külső táposra cseréltesd, ha rossz és cserélik.Szerintem...
-
Predator886
csendes tag
Sziasztok!
Egy külső HDD problémával fordulok hozzátok! Van egy LG 500GB külső vinyóm ([link])...és egyik napról a másikra "nem tudom felismertetni a gépemmel".(Sajátgépben nem jelenik meg). Olvastam fórumokat, ötleteket, de semmi olyan konkrét dolgot nem találtam amit jómagam "kamatoztatni tudnék" ez ügyben
Szóval próbáltam megnézni Számítógép-kezelőben...Lemezkezelés...stb. Eszköztárban is néztem, ott szerepel mint eszközmeghajtó. De amitől eléggé megijedtem, h a tulajdonságokban a "kapacitás" és a "szabad terület" méretben megegyezik
Szóval nagyon ugy fest hogy elbúcsúzhatok az adataimtól. Először recovery jutott eszembe..dehát hogyan, mikor ki sem tudom jelölni mint meghajtó :S...Újratettem az egyik gépemet amikor is minden rajta lévő adatot kimentettem a külső hdd-mre...Mondanom sem kell, hogy most mindenem ezen van rajta, kb az egész eddigi életem(fényképek, doksik, emlékek...pfff)..teljesen KO vagyok... Garanciális még a cucc, eléggé új...Soha semmi gondom nem volt vele eddig 100%-ban megbízható volt. Nagy reményekkel forulok az olvasókhoz, kérlek aki ért hozzá, esetleg volt már hasonló cipőben...SEGÍTSETEK!
(PM-nek is nagyon-nagyon örülnék egy hozzá értőtől! (element--24@hotmail.com)
NAGYON KÖSZÖNÖM! -
izomhod
őstag
próbálgatom a wd my passportot, és azt vettem észre, hogy pl fél-1 gigás fileokat ha másolok rá, hogy 3000-rel, hogy 14.000-rel másol, egy file-on belül is váltakozva
miért lehet ez?
köszi
-
liksoft
nagyúr
válasz
bersekh
üzenetére
A lassú boot olvasási gondokat feltételez. Ha egy drive saját felületét is nehezen, vagy egyáltalán nem tudja olvasni, akkor annak javítása nem lehetséges, mert alkatrészeket kell benne cserélni. A gyártási technológia meg olyan, hogy "egyszer szerelt" típusúak a winchesterek. A javíthatóság beleépítése valahol 3-5 szörös árat hozna magával. Ki fizetné meg azt?
Új hozzászólás Aktív témák
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPad air 4 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)
Meg, azért nem szeretnék utána adatmentés topicba írogatni,h elszállt esetleg vmi. Előtte adatmentés tudom,de kb. 500 GB cuccnál kicsit időigényes.ODD-nél már sikeresen frissítettem (ajánlott ott azért),de mobiltelón,routeren is,azokkal se volt még gond.