- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ruti
Közösségépítő
válasz
djculture #22561 üzenetére
igazad van, én fogalmazok pontatlanul, de értelek:
kérdésem, hogy mivel és hogyan lehetne a "nem lefoglaltnak" mutatott partíciós táblát SAJÁT HELYÉN visszaállítani, elkerülendő az újra inicializálást? (ugyanekkora vinyó perpill. nem áll rendelkezésre a klónozáshoz, kisebb vinyó van az adatmentéshez)
-
ruti
Közösségépítő
válasz
djculture #22517 üzenetére
köszi, GDB-vel van esély, hogy lehet biztonsági menteni, ha van hova,
és Ok, hogy azért "különösen ajánlott", mert nem ír a vinyóra...
DEelőzmények: #22500
alap kérdés továbbra is a partíció helyreállításra irányul:kérdésem, hogy mivel és hogyan lehetne a "nem lefoglaltnak" mutatott partíciós táblát visszaállítani, elkerülendő az újra inicializálást?
-
ruti
Közösségépítő
#huszonkétezer-ötszázasra ötlet?
-
ruti
Közösségépítő
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni:
adott egy külső rack-ban samu HD105SI ( 1TB), eSATA-n csatlakoztatva
TC-vel történő másolási művelet közben a folyamat leállt, TC "nem válaszolt"
ezután már az adott vinyóról nem lehetett fájlt megnyitni, olvasnirátettem alaplapi SATA portra, (majd később külső USB-re is) a tapasztaltak megegyeznek:
reset után: BIOS még felismerte, Lemezkezelő méretét, típusát látta,
de betűjelet már nem kapott...
Inicializálatlannak látja, felajánlja, de ezt nagyon el szeretném kerülni, mert tele van.
HDS szerint 100/100 most is, nincs üzenet, "nincs szükség beavatkozásra"
HDS rövid önteszt OKkérdésem, hogy mivel és hogyan lehetne a partíciós táblát visszaállítani, elkerülendő az újra inicializálást?
perpill. kéznél van egy HirenBCD
még semmilyen műveletet nem végeztem, csak olvasgattam, keresem a biztosat...minden segítséget előre is megköszönök
nem szeretném adatvesztéssel zárni az évet -
ruti
Közösségépítő
válasz
Peti_seth.d #21312 üzenetére
az a takács igazából bakács
-
ruti
Közösségépítő
válasz
King Unique #20765 üzenetére
King U:
beültettem a bug-arat a füledbe? ;-)
most már tudod, miért vagyok rack-párti -
ruti
Közösségépítő
válasz
BullZeye #20501 üzenetére
régen voltam fent, de ha esetleg nem találtad volna meg azóta: HDS hőmérséklet kalibráció
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Goatman #20495 üzenetére
1. ha nem kalibráltatok hőmérsékletet Sentinelben (amit valószínűnek tartok), akkor a 40-50 C az sok!
2. nem lefutó HDS önteszt miatt nem kell temetni a vinyót!
3. futtasd le a gyári progikat ESTOOL, HUTIL, SHDIAG, amik hw-es tesztek, a HDS-el ellentétben
4. a teszt elején a katt lehet csupán gyenge szektortól is, ami simán áthelyeződhet, gondolom talált ilyet a Senti. Ha nagyon zavar a függőben lévő áthelyezés, próbálhatod lezárni írás teszttel a smart folyamatot, de együtt is élhetsz vele, mialatt az önteszt esetleg továbbra sem fut le.
5. a hőmérséklet aggasztó inkább, ami drive hibájára utal, mert már benne lehet a korban (gondolom 3 év felé jár)
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Snowy_owl #20027 üzenetére
nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni
,
a HDS (szoftveres) önteszt gyakran nem fut le, akár még a függőben lévő áthelyezés miatt sem
gyártó hardveres tesztjeit próbáld meg, pl. Hiren's CD-n van Samsung gyári prg-csomagmindig legyen backup-od, és nyugodtan használhatod tovább a vinyód
de hagyd fent a HDS-t monitorozni -
ruti
Közösségépítő
válasz
tzsolesz #19719 üzenetére
ha új oprdsz megy fel, előzetes teszteléssel nézd meg, hogy hol van még hibás szektor, mert az a 4 db koránt sem biztos, hogy a pillanatnyi összes
(a "működő" XP nem feltétlenül találkozott a gyenge szektorokkal)bár elég kicsi a vinyó,
de ha jól behatárolhatók a hibás szektorok,
próbáld kizárni particionálással -
ruti
Közösségépítő
válasz
Ghostface #19582 üzenetére
a már működő rendszered alól kell ráküldeni egy adatmentő progit pl. (Get Data Back), és van esély visszanyerni
mert a múltkori rendszerhibád során a FAT táblád sérült
ne konvertálj dinamikussá semmiképpen, mert nincs értelme (később sem)
GDB után egyszerű lemez, és particionálásszerk.:
látom liksoft mester közbeírt, ami mindig tuti -
ruti
Közösségépítő
válasz
T0mBd1gg3R #19505 üzenetére
általában nem teszik 5400-esre a rendszert, kivéve ha a felhasználási módja miatt megengedhető
vannak üdítő kivételek, pl. a 12-es (500-as és terás) Barracuda LP véletlen elérésben veri a 7200-eseket -
-
ruti
Közösségépítő
válasz
DjDanee87 #19433 üzenetére
azért olvasd végig figyelmesen a hírhez kapcsolódó cca. 600 hsz-t
meg hogy mire jó a wdidle,
meg hányan csinálták meg a procedúrát, és miérta green sajátsága a parkoltatás meg a változó fordulatszám
ha nincs i/o művelet a játékod alatt, akkor még Etakarékra teszi magát
csak legfeljebb a parkoltatási időt tudod megnövelni -
ruti
Közösségépítő
-
ruti
Közösségépítő
válasz
IRON STORM #18713 üzenetére
Szvsz eredeti csomagolásában vissza a boltba vagy a webshopba, még 2 vagy 7 napod van rá.
Az utókor számára: melyik A-DATA 1 TB volt? -
ruti
Közösségépítő
válasz
netmesterke #18181 üzenetére
ezt a tesztet tanulmányozd
a benne foglaltak nemcsak aqua-ban forgalmazottakra érvényesek -
-
ruti
Közösségépítő
válasz
HellGreg #16735 üzenetére
utolsó próbálkozásként egy másik külső rack-ben próbáld USB-n, hátha látja a win az eszközt (bár az elmondottak alapján nagyon kicsi az esélye)
ha nem ismeri fel, akkor halott a drive
kezdj el gondolkodni, hogy kellene-e valami adat róla...
ha adatmentős lesz, ne pörgesd-próbálgasd tovább feleslegesen -
ruti
Közösségépítő
válasz
D.Zoli #16614 üzenetére
Néhány alap kérdés, a tüntetek tisztázására:
BIOS látja?
POST-on átmegy a port felismerés?
Nem jumpereltél, BIOS-ban nem turkáltál, nem partícionáltál véltelenül az uccsó sikeres indítás előtt?
Rendellenes hangot nem tapasztalsz?
HD sentinelt használsz? Előtte milyen volt a vinyó, és amikor nem láttad nem indítottál rá véletlenül?
Win eszközkezelő mit lát?Hogy ne csak kérdezzünk:
Próbáld külső HDD-ként USB-ről, egy külső házból. -
ruti
Közösségépítő
válasz
bLaCkDoGoNe #16603 üzenetére
bLaCkDoGoNe:
rossz topicban vagy, de azért van egy kérdésem: véletlenül nem Gigabyte az alaplap?
nem írtad a pontos tüneteket, de ha újra indulgat, nem jut el a POST-ig, ez is lehetállandó feszültség alatt van a táp? vagy lekapcsolgatod? ugyanis a következő sem zárható ki:
van egy jelenség, hogy a táp kondik töltöttségének hiánya miatt nincs meg a szükséges energiaellátás a boot-hoz
jó minőségő tápoknál fordul elő, én személy szerint Chifinél kétszer találkoztam ilyennel (500W és 1000W-osnál is !)a sok fogyasztó tényleg nem szerencsés, direktbe dugd aljzatba, és próbálgassátok,
állandó áram alatt hagyvaa 400W nem tűnik kevésnek, nem is nagyon tudsz érdemben fogyasztót csökkenteni, hacsak nincs integrált VGA-d
ha már HDD: a kábelcserék akkor megvoltak, OK
vinyót le kellene külső házban tesztelni, USB vagy eSATA hotswap működik-e jól, és látni fogod, van-e indulási hibája meleg gépben, külső tárként -
-
ruti
Közösségépítő
válasz
zalman90 #16457 üzenetére
a gariztatás az nem olyan egyszerű...ha csak nincs kapcsolatod...
de erről itt többen többet tudnak mesélni...szvsz: ne vedd magadra ezt a felesleges terhet és kockázatot, amíg lehet, add visza!
tudom van elég bajod, de még naon drágán is vetted...de ez 1 másik történet
-
ruti
Közösségépítő
válasz
zalman90 #16436 üzenetére
gondolom itt vetted az aprón...szerintem próbáld visszavetetni, hivatkozva arra, h nem kapál megfelelő tájékoztatást a kondíciójáról...
ha a 100%-os linkelt fotó alapján vásároltál, kőkeményen át lettél verve
a 100%-os kép nyilván nem fake adat, hanem képszerkesztés
miért nem olyan linkelt képet kértél, amit te magad (és minden korrekt eladó) csinál?visszatérve a kérdésedre: igen, szvsz gáz.
mit gondolsz, miért nem ő gariztatta le? -
ruti
Közösségépítő
Fejlemények a #15907-ban leírt gondomban!
Partíció menedzseri műveletek utáni első indítástól kezdődően a hibajelenség a következő:
belső SATA-ra dugva a vinyót: a portra rászkennelésen nem jut tól a vezérő, itt le is fagy a gép
külső USB-ről: a vinyó típust megismeri, de a tulajdonságait nem,
és nem is hozzáférhető, szoftverek és eszközkezelő win alatt nem látjambr javítás nem hozott javulást
tiltott területre írás és részleges MBR felülírás történhetett?
szakavatottak javasolták, hogy firmware frissítés újra tudná írni a felülírtakat?valakinek ezek ismeretében újabb ötlete, vagy véleménye a firmware frissítésről?
ki tud ilyet csinálni?persze az eddigieket is mindenkinek köszönöm
-
ruti
Közösségépítő
köszi a tippet
Nem használtam még a GDB progit, mert nem is volt adatvesztésem soha
gondolod, hogy ha a BIOS nem ismeri fel, a GDB fog tudni kezdeni vele valamit?
Win alatt eddig semmi nem látta a vinyót...ahhoz h oprendszert (bármit!) tudjak indítani, át kellene jutnom a POST-ban a controller meghajtó azonosításán, ami azonnal elakad, amikor rászkennel a portra, ahova rá van dugva a rossz vinyó
innen nem tudok továbblépni, BIOS-ban nem tudom ezt a controllert kiváltani vagy lelőnifelállt rendszerben USB-n nem tudok ránézni, keret híjján,
szerinted is esélyes, hogy úgy megtalálja? -
ruti
Közösségépítő
válasz
liksoft #15905 üzenetére
köszi a gyors választ
A drive detect-ek le voltak eddig is véve, csak a controller találta meg a drive-oket, és itt fagy le (az adott porton nem lép át, amikor a vinyó rajta van)
USB rackem nincs kéznél, de azóta a Hiren's-CD-vel megnéztem minden HDD és MBR Tools-t!
sajnos minden MRB-es progi azt írja, h nincs boot record
a HDD utilok meg nem találnak meghajtótKözben egy fontos adalék eszembe jutott:
másik rendszeren Part. Magic-eztem az utolsó sikeres boot előtt, bent volt ez a vinyó is, és a PM indítása valami hibát jelzett, aminek javítására ráokéztam. Csak disk "n" -el azonosít ez az előzetes vizsgáló Norton modul (se méret, se név) ezért lehet hogy véletlen ehhez a diszkhez nyúlt, és elmozgatott valamit?Ezek tükrében esetleg újabb javaslat, ötlet, kapcsolat a MBR visszaállítására?
Előre is köszi
ruti -
ruti
Közösségépítő
előző hsz-hez kiegészítő info:
a vinyón egy kis rdsz partíció van az XP-nek, és egy extended partíció
legalább a nagyobb logikai partícióhoz hozzá kellene férjek -
ruti
Közösségépítő
sziasztok, segítséget szeretnék kérni
igen, előtte visszaolvastam ezt a topic-ot, meg gugliztam, de nem találtam megoldásta következő történt:
egy WD 3200AAKS betegedett meg, az alábbi szomorú tüneteket produkálva:1. XP alatt, játék közben fagyás (nem kékhalállal) --> reset
2. win felállt, vinyóval semmi panasz. Ráküldtem a WD data lifeguard diag-ot, extended teszt is hiba nélkül lement
3 következő boot-tól kezdődően mindig a POST-ban ,amikor az eszközöket listázza, azon a sata port-on elfagy, amin a vinyó van (átdugtam kábelcserék, stb... megvoltak)
Mivel a POST fagy, BIOS-ba nem tudok belépni (más vinyóval az alaplap és a slotok rendben) GA-EP35-DS4
4. vinyó pörög. áramot kap
5. ötletelve rádugtam egy jumpert, és a "PM2" állásba téve a POST legalább túlment a vinyó felismerésen, de név, típus nélkül, csak "Hard Drive"-ot írt ki
6. Így már tudtam legalább indítani egy rendszert egy másik vinyóról
7. de sajnos WINXP SP3 alatt sem eszközkezelő, sem diag progi semmi sem látja, még annyira sem, mint a BIOSSegítségeteket előre is köszi,
ruti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Medence topik
- További aktív témák...
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest