- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
King Unique #55147 üzenetére
Rendesen szívrohamot hozzák az emberre, ha nem menne 2 teszt egyszerre jobban aggódtam volna.
-
BullZeye
veterán
Vettem 2db új 16 terrás Seagate Exos vinyót NAS-ba és a teljes teszt még csak 70%-os, de az előző WD vinyókhoz képest gyanúsan nem 0 a "Raw Read Error Rate".
Mint abszolút laikus felhasználó eléggé aggaszt a dolog, mert 6 terrás vinyóm hasalt már el és 16 terráson meg még több adat kukázódik. Backup szokott lenni, de jelen esetben pont a 16 terrás vinyóról 16 terrás vinyóra menne a backup...
-
BullZeye
veterán
Van egy HTPCm, kaptam egy SSHD-t a HDD helyett. Klónoztam, bootol is meg minden, jól működik, szerencsére nincs baj.
Viszont az istenért sem találok semmi hiteles infót, csak a marketing maszlagokat a neten, hogy akkor most ez az SSHD hogy is fog nekem jól működni? Ehhez valóban nem kell semmilyen külső program/driver, csak bedugom, és boldog vagyok? Nem tudom esetleg kötelezően cachelni a KODI user mappáját, valamint a program mappáját esetleg? Hisz HTPC lévén ez a 2 mappa a top priority.
-
BullZeye
veterán
válasz
King Unique #20443 üzenetére
Akkor már inkább 7k3000 2tb-os Hitachi, hisz gyorsabb/halkabb/olcsóbb mint WD Black, viszont nekem fontos volt, hogy nagyon halk legyen, és egyik sem ebbe a kategóriába számít.
-
BullZeye
veterán
Sziasztok
Kellene egy kis útmutatás szerűség, hogy baj van e a vinyóval, vagy túlreagálom, mert az én meglátásom szerint meglepően lassú a teszt szerint, játékban viszont még nem próbáltam, mert nem volt rá idő.
Ma érkezett meg az 1TB-os WD blue caviar WD10EALX-009BA0 a régi 500 gigás WD5000AAKS-00YGA0 helyére, mert 1-2 játékban ami memória igényesebb, elkezdett 20-30 perc után akadozni, ha megtelt a 4gb, és vinyóról próbálta pótolni, de az nem volt elég gyors.
Előző vinyóról bootolva a régi oprendszerrel, teljesen szűz, frissen particionált/formázott winchester, 3x futtattam le a tesztet, teljesen egyenletesen mindig ugyanezt a görbét/kiugrásokat/értékeket kaptam (össze vissza 2 csúcspont helyzete változott pár pixelt):
Semmi kiemelkedő, ennél picit jobbra számítottam, főleg mert haverom ugyanilyen de 3 hónapja használt vinyója kb 5%al jobb értékeket mutatott, de ezen túl tettem magam, hisz lényegesen jobb gépe van.
Feltelepítettem rá a Windows 7-t és hozzá programokat, amiket használni szoktam, majd futtattam ismételten pár tesztet:
Ezek a programok futottak a háttérben:
Aztán futtattam egy tesztet a régi 500 gigás WD-n is, (ami több mint 3 éves, és napi 10 órákat ment,) hátha a program hibázik:
Majd ismételten egyet az új 1 terráson:
Most épp az adatok átmentése folyik, és ez a folyamat 44-55mb/s sebességgel történik, aminél egy picit többet várnék el, mondjuk a dupláját.
Gigabyte eP45 DS4 alaplap, és telepítettem hozzá Intel Chipset Device Software-t.
Mi mást kéne megnéznem, hogy kiszűrjem a szoftveres hibákat? 8 napig elállhatok a vásárlástól, szóval van még időm tesztelni a dolgokat, de jó lenne még most, ha kibukna, ha esetleg gyárilag nem okés.+1 Milyen programmal lehet tweakelni winchestert picit, hogy később parkoltassa a fejet?
-
BullZeye
veterán
Nah rádobtam vinyóra egy régi processzorhűtő bordáját a tetejére, meg oldalról egy 12 centis ventit...35 fokos per pill, jah meg kiszedtem CM690 ház elejéből a szűrőt...hogy halk legyen, de ne fogja vissza a legáramlatot
-
BullZeye
veterán
válasz
liksoft #11453 üzenetére
azt írja 35-40°C közötti hőmérsékleten kell tartani...hát nekem alapjáraton ma, hogy nem is volt túl hideg 45 fokon volt, CM690 gépház, és teljesen nyitott ház....nyári melegben 50 fok is volt
dobjam ki az új terrás WD vinyómat?
vagy home made rakjak rá pár fémdarabot, hogy jobban leadjaa hőt?
-
BullZeye
veterán
válasz
Chris16 #11437 üzenetére
csak egy ötlet, Sajátgép [Computer] -> Kezelés [Management] -> Lemezkezelés [Disk Management] (bal oldalt alul)
Ha ott a vinyó, akkor ott látja a partíciókat is, jobb gomb a kívánt partícióra, és adj neki egy betűt Change Drive Letter, nem tom mi magyarul. Kiválasztasz egy betűt, leokézod...ki fogja írni hogy lehet hogy nem fog megfelelően működni, meg hogy programok elérési útja is változik csak nyomj IGEN és OK vagy ilyesmi.
-
BullZeye
veterán
és azt nem lehet megoldani, hogy ha már van 4gb memória gépemben, hogy szépen, ha magára kéne kicsomagolni, másolni, akármi, akkor ne az legyen, hogy lemegy a kicsomagolás 10mb/sec sebességre....hanem töltsön be 1gbot memóriába 100 mega/seccel, aztán 100 mega/ seccel csomagoljon ki
mert az azért még mindig 50mb/sec átlag sebesség....
4 giga memóriából jó ha 1.5 gigát elhasználok ... (na jó 40-44% körül firefox és mindenfélével) és 2-2.5 giga memória meg ott van parlagon....és néha rendesen be tud lassulni saját magára másolás pl
mod.: bad sectort nem tud olvasni, de baj nem lesz, max olvashatatlan lesz a fájl....és kiírja hogy hiba nem olvasható, KIHAGYÁS, ez a legrosszabb ami előfordulhat, ha szerencséd van, akkor bad sectoron nincs semmi fájl, csak üres lemez terület....
-
BullZeye
veterán
én is hasonló képp gondolkodom, de egy ismerősöm említette, hogy mintha olvasta volna, hogy alaplapot jobban megviseli, ha a partíció túl nagy...jelen esetben 900 gb...
meg azt nem lehet megoldani, hogy ha már van 4gb memória gépemben, hogy szépen, ha magára kéne kicsomagolni, másolni, akármi, akkor ne az legyen, hogy lemegy a kicsomagolás 10mb/sec sebességre....hanem töltsön be 1gbot memóriába 100 mega/seccel, aztán 100 mega/ seccel csomagoljon ki
mert az azért még mindig 50mb/sec átlag sebesség....
-
BullZeye
veterán
Az problémát jelenthet, hogy az 1 terrás winchester, 30giga+900gigás partícióra vna osztva? nem túl nagy a 900 giga 1 partícónak?
-
BullZeye
veterán
üdv
húgom winchestere be adta a kulcsot, néha felismeri a gép, néha nem (az én gépem mindig felismeri)
Viszont amikor felismeri, akkor is eléggé labilis, értem itt, hogy az én gépembe amikor rákattolok a partíciókra egész egyszerűen kifagy a windows, vinyó meg mintha töltene, de monoton módon, emiatt az adatokat se tudom lementeni róla, se scandisk semmi....ötlet hogy mit lehetne vele ilyenkor kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged