- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz
attila206 #17694 üzenetére
a vinyó csatlakozásait ellenőrizd le. Előfordul, hogy kicsúszik, vagy lötyög benne a kábel.
Én már a harmadik sata kábelt használom, mert az előző kettő rendesen mozgott a vinyó csatijánál és hol érintkezett, hol nem és nekem is fagyott. hosszú ideig tartott mire rájöttem mi a fene baja van
Bár ahhoz bontani kéne sajna és sztem akkor ugrik a gar. Szervízben nézesd meg inkább -
kabanka
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az hogy nektek mennyivel másol a gép egyik SATA-s vinyóról a másikra? Hány Mb/s-al? Nekem olyan 50 körül. Ez normális?
-
attila206
tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémám van egy nemrég vásárolt asus-k52je sorozatbeli géppel. Mostanában egyre gyakrabban (pl játékok közben új pálya töltésnél, filmnézésnél tekerés közben, avagy játék és windows betöltésnél) úgy fagy le a gépem 1-2 percre, hogy csak az egeret tudom mozgatni, a hdd-nek a ledje folyamatosan szünet nélkül világít és az ég világon semmi mást nem tudok csinálni, mintha arra az 1-2 percre megfagyna az egész gép (egy Seagate Momentus 320GB 8MB 5400rpm SATA2 ST9320325AS van benne). Mi lehet ennek az oka, hogyan lehetne ezt a dolgot megszüntetni? Elég idegesítő, amikor 2 perceket kell várni
Régebben az egyik szervízben bent voltam, ott azt javasolták, hogy a rendszer visszaállítást kapcsoljam ki, de az sem segített a dolgon.
Ja és még valami. Feltelepítettem a HS Sentinelt és a következőt írja ki:
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 584 alkalommal."
(a kondíciója 100%)Valamikor már újra is indult a gépem csak úgy, akkor úgymond megállt a vinyó szerintem, mert a következő hibaüzenet fogadott és ki kellett kapcsolnom a gépet, hogy menjen:
"Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and pressa key"Valakinek van valami ötlete
-
Revepet1
csendes tag
Sziasztok!
Már korábban írtam, de még nem jött rá válasz, légyszi segítsetek! A nagy problémám a következő. Nemrégiben szereztem egy 80Gb-os samsung hdd-t. Gépbe rakva tök frankó pörög, a gép felismeri, viszont a bios-ban méretnek 0Mb-ot ír ki. Akkor rá is hagytam, gondoltam teljesen rossz, de most vettem a fáradságot, és gondoltam megnézem oprendszer alatt, hogy látja-e. Hát látja, de a lemezterület 2,8Gb. Megnéztem partícionálló progival, de az sem lát belőle többet. Rengeteget keresgettem, de értelmes dolgokat nem találtam, talán rejtett partíció lehet, levédve? Van olyan progi, amivel teljesen fel lehet térképezni a hdd felületét, hogy valójában mekkora? Van valami 5letetek?
Üdv: Péter
-
6s
csendes tag
Sziasztok!
Samsung 1,5 F2 eco green hdd, where is it lite program beolvasás esetén olyan mintha leállna, és aztán felpörög.(OP: XP sp2) Többszáz giga másolás esetén sem hisztizik soha, hdd sentinel mindent rendben lévőnek lát, figyelve van a kezdetek óta.
Érdekes, de azt vettem észre hogy nem mindig csinálja (a where is it file folyamatosan frissítve van, archiváló hdd-nek használom), ill. amióta total commanderben mindkét panelen az a hdd van, akkor egyáltalán nem.
Utalhat ez hibára?
Köszi -
liksoft
nagyúr
válasz
Fr3eWar #17683 üzenetére
A CHKDSK ha beolvas egy szektort (nem volt olvasási hibás), akkor elhiszi a tartalmát. Így ha rossz, de hihető adat jött be (sérült), akkor ez alapján javít! Vagyis rombol! Neked szerencséd volt.
Adatokat CSAK úgy szabad menteni, hogy nem írunk a hibás lemezre. Ugyanis tévedés esetén nagyobb bajban leszünk mint előtte. Ezt közel 20 éves adatmentéses tapasztalattal merem kijelenteni.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
benike123 #17662 üzenetére
Rakd be egy gépbe amin van win7 és parancssroból CHKDS /F
És akkor visszállítja a partíciós táblát és nem kell másolgatni GetDataBack-el. Nekem is vbolt ilyen. A gépben 3winyó partíciója elveszett, egy 1terrásat csináltam 1 napig, a másik kettő chkdsk-el kb 3perc volt.. -
gyuromoj
veterán
Esetleg arra tudnátok választ adni, hogy miért van az hogy sata-val van a gépbe kötve az új HD154UI és mikor gondol egyet akkor leáll utána újraindul meg ilyenek. Mitől lehet ez?
Másik ugyanilyen külső rackel van rákötve, annak semmi baja. -
gyuromoj
veterán
Erre esetleg valaki
-
need
addikt
válasz
liksoft #17669 üzenetére
kissé ironikus a amit írtál az első bekezdés..!
de üsse kavics belefér!
de hozzá tartozik a dolgokhoz hogy akkor változtak meg drasztikusan a dolgok amikor
az upc-töl átmentem a digihez miért miért nem router nélkül is ez volt!
Ha ment a letöltés és elindítottam a böngészőt eldobta a nettet!Most ott tartok router esetén hogy megy a letöltés 10.2 m/sec és nyugodtan lehet netezni is és nem dogja el!
Ha elindítom a megosztást a multimediás lejátszó felé az belassúl egy idő után vagy el dobja magát a net! -
törölt tag
Problémám van 1 2.5" seagate ST9320...AS 5400RPM SATA2 merevlemezzel, 1-2 játéknál gépbekapcsolása után néhányszor lefagyás (utána már nincs), főleg betöltéseknél (SC II, left 4 dead 2), akadások (X men origins: Wolverine), emellett hangos is szinte elnyomja a venti hangját, de nem kattog recseg. HDD sentinel szerint kondíció, teljesítmény 100%. ATA ellenörző összegre azt írja hogy érvénytelen... ez számít valamit? Félek, hogy tényleg van valami baja a merevlemeznek annak ellenére hogy olvasási sebessége elmarad többi márkáétól.
FW frissítés ehez nincsen
-
liksoft
nagyúr
válasz
utolsolevel #17671 üzenetére
Valószínűleg nem. RAW recoveryt mondtam, NEM GDB-t. De egy próbát esetleg megér.
-
liksoft
nagyúr
válasz
utolsolevel #17668 üzenetére
A régi, és új partíció kezdete ugyanott van. A partíció kezdetétől az MFT-t ugyanoda teszi a rendszer. Így a régi adminisztrációját a formázáskor (a particionálás után) sikerült felülírni. Ezért kicsi esélyét látom logikai mentésnek. Marad a RAW recovery. A GDB és adatmentés témákban keress utána, sok információt fogsz találni.
-
liksoft
nagyúr
Persze. Direkt meg szokták ölni, mikor túl nagy a terhelés. Ezért van az, hogy cégek esetében is a számlázó, könyvelő és raktárnyilvántartó programok öt percenként fagynak, és a dolgozóknál sokszor több rendszergazdák pókként rohangálnak a falon ennek megszüntetésére. Sőt, a winyó az ami érzékeli ezt, és rángatja a pókokat.
Egy rendszernek teljesen mindegy mit csinálsz rajta. Vagy ki tudja szolgálni a kéréseket időlimiten belül, vagy nem. Ha nem, akkor vagy akadozik az adatátvitel, vagy az azt vezérlő program tilt le, mert neki az nem jó. De az OS, és a winyó dolgozik mint egy kis rabszolga, az nem sztrájkol! Vagy a torrent, vagy a szolgáltató lesz a ludas. Mivel a torrent tudtommal nem túl érzékeny az ilyenre hiszen pont az osztás, a tolerancia kell, hogy jellemezze, így szerintem marad a szolgáltató. Mivel (ha a híreket hallgatod) az utóbbi időben a szerzői jogok védelme ismét előtérbe került, és a torrentet ezzel kötik össze (nem is értem miért, hiszen ilyent a világon senki nem csinál
), akadályozzák (szűrik) az ilyen típusú forgalmakat. Van aki jobban, mások kevésbé. De ez, ugye szóba sem jöhet?
-
utolsolevel
tag
sziasztok, kéne egy kis segítség jo nagy szarban vagyok
van egy 640 es vinyóm amin volt egy 30 gigás rendszer particio és volt a többi adatnak. a rendszer particiohoz akartma adni még 20 gb ot. amit le is csiptem a maradéklból. namost amikor a win7 disk manager-el a 20 gb-nyi particiot létre akartam hozni akkor létre is hozta de a maradék 540 gigás particiot törölte
. Gondolom fizikailag még nm törlődött semmi de nemtudom hogyan tudnám visszaállitani
aki tud kérem segítsen.
itt egy kép amin látszik a nyillal jelölt részt szabad területnek jelzi azt kéne valahogy viosszahozni
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok!Lenne egy olyan kérdésem, hogy avn egy 200as samsung hdd-m és eddig minden rendben volt vle de most probálnám formattálni de nem tudom, mert azt írja ki a w.7 hogy ne tudja befejezni a formattálást és most nem lhet csinálni vele semmit!Válaszotokat előre is köszi.
-
need
addikt
Üdv mindenkinek...
korábban írtam itt a [gondomról]
ARRA VAGYOK KÍVÁNCSI HOGY AZ ÉN ELGONDOLÁSOM SZERINTETEK NEGÁLJA A HELYÉT A FENT EMLÍTETT PROBLÉMÁRA!
nem tartom kizártnak hogy én idézem elő ezeket a dolgokat még pedig a következő képen!
van 3 vinyóm..
1. vinyó itt figyel az op rendszer..
2. vinyó ezen vannak a HD tartalmak + ide jön a letöltés
3. van egy archiváló vinyóNa most ha egy vinyóra kb. 10.2 mb/s töltök lefelé torrentett és nyomom is vissza kb 500 kb/s és ugyan erről a vinyórol megy a hálózati megosztás!
A hálózati megosztás keretében egy combosabb kb. 20 GB MKV lejátszás megy azért ez már zabálja a hálózatot!Szerintem ezt a vinyó nem bírja mivel nem hogy csak lefelé jön az adat+ seedel ezenfelül még erről megy a megosztás..logikus hogy valaki nem fogja itt bírni és jó eséllyel megöli a rendszer a netet a router és a gép között!
-
Imco
őstag
válasz
Mauzes #17663 üzenetére
Igen! Nem tudom neked szépen megfogalmazni, talán Liksoft bevállalja.
A lényeg, hogy nem mindegy hogy milyen HDD- és milyen a rack.
Az OS szépen megbeszéli a HDD-vel hogy ő most le fog állni és ezért a HDD-nek csicsikálnia kell. Erre a HDD el megy csicsizni. Ha a külső kütyüt powerrel lökdösöd ki akkor közel sem biztos hogy ez a párbeszéd lezajlik.
Megjegyzem: ha megfelelő táp és hűtés van felesleges a kikapcsolgatás, mert baj nélkül üzemel a lemez az OS felügyelete alatt is.Szerintem...
A leendő problémáddal küzdöttem mostanság. Multimédiaplayer külső rackkal 500-as HDD.
Ha szépen powerral kikapcsoltam a racket akkor minden újrainditásnál scandiskkel indult...
volna! A mmplayer nem ismeri a scandiscket. Ezért minden esetben össze kellett kötni a pc-vel helyre rakni, mert addig nem is látta a mmplayer. -
Mauzes
addikt
Várj, ezt most nem igazán értem. Van különbség aközött, ahogy a számítógép power gombjának vagy a mobilrack/külső tartó power gombjának hatására kapcsol ki/be a HDD? Mert ha nincs, akkor mégis hogyan lehetne így kinyírni? Alapesetben hány ezer bekapcsolást kellene kibírnia a lemezeknek? (szerintem nagyon sokat, hányszor teszem alvóba majd vissza a laptopot, az asztalit is kikapcsolom, ha nem kell, majd vissza, stb...)
Vagy nem vágom, mire gondolsz.
-
Revepet1
csendes tag
Sziasztok!
A nagy problémám a következő. Nemrégiben szereztem egy 80Gb-os samsung hdd-t. Gépbe rakva tök frankó pörög, a gép felismeri, viszont a bios-ban méretnek 0Mb-ot ír ki. Akkor rá is hagytam, gondoltam teljesen rossz, de most vettem a fáradságot, és gondoltam megnézem oprendszer alatt, hogy látja-e. Hát látja, de a lemezterület 2,8Gb. Megnéztem partícionálló progival, de az sem lát belőle többet. Rengeteget keresgettem, de értelmes dolgokat nem találtam, talán rejtett partíció lehet, levédve? Van olyan progi, amivel teljesen fel lehet térképezni a hdd felületét, hogy valójában mekkora? Van valami 5letetek?
Üdv
Péter -
need
addikt
itt mire gondoltál...?
"Esetleg lehet sw hiba is. "
sajna nincs másik gép
Kurvára bosszant a dolog mert ez volt router nélkül is most meg reuterrel!
Kínomban vettem egy másik hálókártyát természetesen akkor is feküdt a net de akkor még nem volt router!
Újra raktam a gépet
torrent klienst cseréltem
kábelt cseréltem a router és a gép között
portot adtam a routerben a torrentnek
most majd próbálom lecserélni azt a vinyót ami aktív lehet hogy az nem bírja a terhelést
ez az utolsó mentsváram már!
De ha nem fogok egy kanna benzint és lelocsolom!
Annyi ideget megeszek ezzel a xarral már nem tudom mióta és kuráva UNOM MÁR!Komolyan mondom nem tudom mit kellene csinálni már nem jut eszembe semmi!
-
Imco
őstag
Az elmondottak alapján ez nem a HDD hibája. Vagy a mmediaplayer, vagy a router, vagy a digi "büntet". Esetleg lehet sw hiba is. Első körben -ha van- egy másik pc-t tennék a gépem helyébe, utána 2 pc mmediaplayer nélkül. Ha így is meg van a hiba akkor router csere egy teszt erejéig. Most lett valami beüzemelve? Vagy eddig ment és egyik napról a másikra romlott? A szolgáltató korlátozásait is felmérném, mert van ahol szemétkednek.
Nálam a T-nél minden simán megy egy DP1B-vel
Ha nem megy ezek után sem, keress egy hálózatos topicot, ott többre mész.Szerintem...
-
veronikapici
csendes tag
válasz
veronikapici #17650 üzenetére
az lenne a kérdés ezzel kapcsolatban hogy usb -s külső rack-ben van és ez okozhat-e valami gondot vagy nem kell vele foglalkozni.
-
need
addikt
Sziasztok...
Elvagyok keseredve és nem tudom honnan induljak el...!win 7 alatt simán megvan osztva HD tartalmak ezt remekül kezeli a multimédiás lejátszóm!
Példa...Ha megy a gép és éppen van egy kis seed elindítom a multimédiás lejátszót szépen megy a film lejátszás hálózaton keresztül! Valami különös oknál fogva a router és a sz.gép között bontja a net kapcsolatot!
Lényegében a seed és a lejátszás ugyan arról a vinyórol megy!
Ha leállítom a seedet kijavítom a hálózati hibát utána újra csak bontja a router és a gép között a net kapcsolatot!
80/25 digis netem van...Vegyük sorba ami idáig tettem!Van másik hálókártyám azzal is ez volt
A router nem egy gagyi kimondottan a vezetékes sebességre van kiélezve! nevem alatt a típus
Cat 6 kábeleket használok!Mennyire hardver vagy softver hiba ez?
Merre induljak el a hiba keresésbe?Elképzelhető hogy valami a vinyóval és az nem bírja a kavalkádot?
-
.mf
veterán
Sziasztok! (Vagy lehet, hogy helyesebb, hogy Helló Liksoft!
)
Még nem HDD probléma, csak kicsit felkaptam a fejem. Tegnap szokásos ütemezett víruskeresés közben a régi lemezem (HD321KJ, Samu T166 320GB) elkezdett a szokottnál sokkal hangosabban időnként kattanni (egy-egy nagy katt, nem a folyamatos oda-vissza fejrángatós seek), és amikor kinyitottam a gépet és megnéztem a lemezt, éreztem, hogy tényleg elég nagyokat ránt a fejmozgató.
Csak víruskeresésnél csinálta ezt, azóta nyugton van. Ez már csak amolyan tartalék-meghajtóvá lépett vissza, a fő meghajtó egy 7200.12 500GB; így gyakran idle vagy akár spin-down állapotban van. HDSentinel szerint mindkettő 100%, SMART nem mutat semmi különöset. Seasonic S12-II táp, fesz stabil. P180-asban vannak, viszont a lenti kamrában, oldalukra állítva, szilikongumi-bakokon -- lehet ez hatással? Storage szervereknél is szokásos az oldalára állított lemez, remélem nem.
Hétvégén elkezdem róla lementegetni a maradék nem-replikált adatokat is, ha van még rajta valami értékes, csak a biztonság kedvéért. De kezdjek el egészsége miatt aggódni, vagy csak korral jár, esetleg a víruskereső hozta ki sodrából?Kösz:
.mf -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Nem probléma, csak kérdés: létezik-e olyan parancs Windows-ban, ami egy merevlemezt ki/bekapcsol?
A tervem az, hogy SSD-ről megy majd az oprendszer + van egy 5400-as merevlemez tárhelynek, amire viszont nincs mindig szükség (pl. ha netezek), így az lenne jó, ha csak akkor menne, amikor kell. Elsősorban a zaj miatt. Ha kell, rákattintok egy ikonra az asztalon, aztán beindul.
Egyáltalán lehetséges ez? Tehát ne csak ne ismerje fel, hanem ne is menjen a motorja?
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Vettem még egy Samsung HD154UI HDD-t. Úgy csináltam hogy az előző 500GB-os HDD-mről átmásoltattam az adatokat az új HDD-re a boltban ahol vettem. Itthon pedig hiába dugom be a gépbe(sata-n keresztül) nem dobja be a partíciót a windows. Külső rackel is próbáltam, de az se ismeri fel. Eszközkezelőben látja a HDD-t!
Valami 5let esetleg hogy mi lehet a baj? -
benike123
tag
hello!
nagy problémám lenne!
adott egy asus k50ab laptop, minden okés volt vele, épp a timeshiftet telepítettem és az angrybirdsel játszottam amikor befagyott kék halál és valamit elkezdett számolni alul, ezután ujraindult de mielött belépett volna kék halált nyomott.
ezután ujra akartam tenni, de eltűnt minden patríció és csak egy 100mb-os rendszer számára fentt tartott maradt
kivettem a vinyót ráraktam külő elosztóra majd usb-n 1 másik gépre de ott is csak a 100mb-os patríciót látta :S
valakiknek valami tipp hogy hova lett a vinyó tartalma vagy egyáltalán mitörtét???
előre is köszönöm a válaszokat! -
Balagee85
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy WD winchestert, nagyon gyors meg minden, viszont néha elég hangos! Van amikor észre se lehet venni, hogy be van kapcsolva a gép, de sokszor idegesítően kerreg!
HD Sentinel szerint tökéletesen működik...
Sikerült kifognom egy rossz HDD-t, vagy ez "természetes" ?Típus: Western Digital Caviar Black 1.0TB WD1002FALS
Remélem valaki tud segíteni...
-
Blasius
tag
Sziasztok!
Van egy pár hónapos meghajtómon és 16 áthelyezett szektor van rajta a smart szerint. Hogyan lehetne megtudni hogy ezek fizikailag hol helyezkednek el? Szektorszám vagy ilyesmi. Ha a hdd tune-t futtatom az rendben végigmegy és mindegyik "kocka" zöld. Gondolom mert át lettek helyezve és "jónak tűnnek".
Mennyire lassítja a működést az hogy pár szektor át van helyezve? Azért egymilliárdból ez nem tűnik soknak. A tartalékterület a lemez legszélén van, gondolom, úgyhogy el kell oda ugrálnia a fejnek. Vagy valahogyan okosabban oldották meg?Üdv!
-
-
dodopek
addikt
válasz
liksoft #17631 üzenetére
A smart ezt mutatja:
smart
A szerzői jogokról szerintem ne kezdjünk el vitázni.Én torrentezem,ha te nem, az a te döntésed.Nem vagyok több,vagy kevesebb ettől,és Te sem.Kérlek, hogy ejtsük is a téma ezen részét,mert nem akarok balhézni.Segítséget kértem,mert nem értek hozzá.
A HD sentinel szerint minden szép,és jó, és a hdd örökké fog élni...
Előre is köszönöm a választ,remélem nem voltam bunkó(távol áll tőlem)
Dodo -
dupi
csendes tag
Szevasztok!
Segítséget kérnék a következő problémám megoldásához:Xp-t le kívánom váltani win7-64-re ezért vettem egy WD30EZRS típusú 3TB-os
vinyót. A régi 320GB-os vinyót leformáztam, erre megy fel a win7. Az új WD
másodlagos tároló lenne (zene) egy partícióval. Mindent elolvastam az AFD-k telepítéséről,
de sehogy sem sikerül a 3 TB-os partíciót létrehoznom. Két nem foglalt területet lát, egy 2048GB-osat és egy 746GB-osat. A 746-oshoz nem enged hozzáférni, nem lehet partícionálni, formázni sem. A 2048 rendben van formázható, partícionálható.Le tudná írni vki, hogy kell az advenced formatos vinyókat telepíteni, illetve mi lehet a gond?
Ha volt már korábban ilyen hsz, akkor bocs, lehet elkerülte a figyelmemet, ez esetben jöhet magánba is.
A gép: Asus M2N-e, Athlon 64 X2 6400+ , 2GB DDR2-800Köszönettel: dupi
-
dodopek
addikt
sziasztok!
A bittorrent topicban feltettem azt a kérdést, hogy mitől kapom az utorrentnél ezt a hibát:
hibanapló
Azt a választ kaptam, hogy haldoklik a HDD.Szerintetek is?Valaki konkrétabban meg tudná esetleg mondani, hogy mi lehet a betegség?
Köszi!
Dodo -
Nordic
Közösségépítő
válasz
liksoft #17626 üzenetére
Próbáltam ezt a TC-es dolgot is, és semmi...:S Viszont nem tudom, hogy ilyenkor ha csak simán lehúzom, akkor sérülhetnek e a fájlok(már rég idle állapotban van)... Folyamatosan figyelem az erőforrásfigyelőt. Volt olyan is, hogy minden eltűnt ami a K: meghajtómat használta. Akkor gyorsan rápróbáltam, hogy hátha, erre megint kiírta, hogy vmi használja, és újra előbukott az a 2-3 progi. komolyan ki...szom az ablakon...
-
qfm
őstag
-
szab.tam
nagyúr
válasz
liksoft #17626 üzenetére
akkor sem engedi leválasztani a drive-ot, ha kilépek a tc-ből?
én elég sokat dokkolok sata hotswap módon. és nem jövök rá, mitől van az néha, hogy nem bírom leválasztani. ugyanazt a winyót néha igen, néha nem. és akkor zárhatok be mindent, és restart. utálom. különben kb. hetente indítanám újra a gépet...
(természetesen a leválasztás előtt mindent bezárok, ami használta a winyót, és látom...)tehát: tc bezárás után?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Nordic #17625 üzenetére
Igen, pont ezt a három file-t kellene a rendszernek lezárni, hogy el tudja engedni a drive-ot. Az MFT tartalmazza az összes könyvtár és file nevét, struktúráját. A másik kettő egyéb adminisztrációhoz kötöttek. Egyébként elég egy aktív könyvtár, és már nem biztos, hogy elengedi a rendszer. Nálam XP-n a TC ha azon a drive-on áll, nem lehet leválasztani.
-
liksoft
nagyúr
válasz
stigma #17618 üzenetére
Igen, van ötlet. A SATA kábelek érintkezése idővel romolhat (anyaguktól függően), így ha azt mondod "jól van dugva, nem fordítva" az semmit nem jelent. Érintkezők tiszták? Van korrekt minimális átmeneti ellenállással rendelkező érintkezés az összes SATA érintkezési ponton? Ha ezeket le tudtad ellenőrizni, akkor jelenthető ki, hogy a csatlakozó jól van a helyén. De akkor a kábelről még nem esett szó.
Egy cserét legalább próbából megér. Nem?
-
-
szab.tam
nagyúr
hi!
1/2 off....
sentinelben beállítom az akusztikai menedzsmentet teljesen balra. (halk, lssú - 80h).
ezek után ezt a beállítási infót mi hordozza? (HD154UI)
azaz:
-futni kell hozzá a sentinelnek?
-vagy csak az adott os kell menjen, és driver-ben van a beállítás?
-vagy magában a winyóban, és akár idegen környezetben, (hw, os), is így fog már futni? -
stigma
addikt
Hali, minap észleltem valami furcsa dolgot a vinyó környékén valami hozzáértő emberkétől kéne help vissza küldjem garba vagy sem.
A winyó WD 320-as AAKS-es széria kb 2 éves még van rá 7-8 hónap gari, és egyik napról a másikra ezt produkálta.
Többségében adattárolónak volt használva, de lett róla valamikor seedelve is, de egyik napról a másikra elég sok problémát produkált.
Gépem és tápom szinte új, sata illetve tápkábel jól van bedugva szóval azokkal semmi probléma nincs.
Valami ötlet erre? -
Nordic
Közösségépítő
válasz
liksoft #17615 üzenetére
A memóriának lehet köze hozzá?
Az egyedüli hiba most csak az, hogy az óra melletti kis ikonnal nem tudom szabályosan lecsatlakoztatni, mert mindig azt írja, hogy valami használja, még akkor is amikor már vagy 2 órája hozzá se nyúltam. A drivereket még megpróbálom újratenni, hátha.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
liksoft #17613 üzenetére
Nem tudom mi ütött bele. Újraindítottam, és csökkentett módban megtalálta. Gyorsan lementettem mindent ,szal most már tudok kísérletezni. A fura az hogy éppen adatot másoltam amikor az egyik fájlnál egyszer csak belőtte hogy írásvédett és nem másolhatom át. Onnantól gajdult be. Most meg minden okés, és nem tudom mi változott. így nem igazán merek bármit is ezen tárolni, mivel nem tudom mikor hal be...
-
liksoft
nagyúr
válasz
Nordic #17612 üzenetére
Szia!
Ha jól emlékszem, ez a drive titkosítható is. Ha igen, akkor az USB hídchip röptiben az első perctől titkosítva rögzít a felületre. Így akár az, akár a drive halt meg, az adatoknak lőttek. Viszont ha W7 alatt látható, akkor lehet kompatibilitási gond is.
Próbáld meg hátlapi, forrasztott USB csatlakozóból Y kábellel (egymás melletti USB és nem egymás fölötti használatával!) megpróbálni, hátha tápellátási gondjai vannak.
-
Nordic
Közösségépítő
Üdv!
A minap egy olyan problémával szembesültem, hogy a hajam égnek állt. A probléma tárgya egy WD Passport Essential SE 1TB-os külső meghajtó. A problémám pedig az hogy nem tudok se írni rá, se lemásolni róla az eddig ráírt 350GB adatot. Megnyitás lehetetlen. Azt írja hogy nincs meg a fájl. A Partition Magic, nem talál meghajtót(csak ennyit lát és ez zavar). Viszont win7 sajátgépben látom, lépkedek is a mappákba, csakúgy mint a Total Commanderben. HD Sentinel nem ír semmi hibát. Most akkor lőttek az adatoknak(a hülye fejemre backup sincs róla, hisz eddig nem volt soha adatvesztésem
), vagy esetleg az egész meghajtónak és mehet gariba?
-
-David08-
csendes tag
válasz
liksoft #17608 üzenetére
Heló
Tápom 550W os Ipower... Tudom noname de egyáltalán nincs túlterhelve és eddig semmi problémám nem volt vele. Konfigom Asus P5Q Lpro , Intel C2D E7200 , ram 2x 1024Mb , vidikari nv 9600GT (nem tuningolom egyik alkatrészt se.)
Bekapcsolásnál már ki is írja hogy SMART bad stb stb és nyomjak f1 et az folytatáshoz. Egyébként a gép leállás az furcsa volt számomra. Úgy kapcsolt ki hogy leállt a gép és még mentek a ventilátorok 1-1.5 másodpercig és azután kapcsolt le teljesen minden. Másik vinyóról kapcsolom ki a gépet(azon is van egy rendszer) akkor meg normális a leállás(ventik is leállnak azonnal(3db 8 centis ebből 1 ledes. De még előre tervezek egy 12cm-est mert a 2. vinyó miatt elég melege lett a vidikarinak.). De ha táp ellátás a baja, akkor miért a lemez felületén keletkeztek hibák?Ha felpörgési problémák vagy egyéb azt még megértem hogy táp a baja... Szerintem megpróbálom garanciába kicseréltetni, próba szerencse
-
Imco
őstag
Az élményindex valóban indifferens. De ha már azt nézed akkor látszik, hogy mi az 5,9. Ez határozza meg az egészet. Kicsit olvasgass , vannak itt teszt programok amikkel simán szűrheted a HDD hibát. A 100% procit is mutatja néhány tucat szoftver. A 2 módszerrel jó eséllyel megállapíthatod, hogy 1. jó-e a HDD és hogy 2. mi zabálja a procit.
Utána már könnyebb a beszélgetés.Szerintem...
-
liksoft
nagyúr
válasz
-David08- #17605 üzenetére
Szia!
Ott valami gond lesz. Vagy a drive hibás, vagy a környezet. Vigyázat, a mai drive-ok a környezetre (leginkább tápellátás) sokkal érzékenyebbek mint a régiek!
Ha a gyári tesztprogram hibakódot ad, vagy a Sentinel 0%-ot, akkor válik garanciára éretté. Ha ezt dokumentálva (jobb a gyári tesztprogram, a Sentinelt nem szeretik - hiszen hamarabb szól - de kisebb az adatvesztés emiatt) küldöd vissza, nagy biztonsággal el kell fogadniuk.
-
Csab0
csendes tag
Hali!
Adott konfig az adatlapomnál. Egy samsung HD103j winchester van benne. A problémám,hogy friss rendszer alatt is nagyon sokat 'rüszüli' a winchestert. Néha üresjáratban elkezd tölteni, ami érezhető a gépen. Nem jelez semmit. A gép teljesen új,most raktam össze és elejétől kezdve megvan. Nem mindig csinálja. A kondíciója jó, minden jól megy, az élményindex ugrott le egyedül 7,x-ről 5,9-re, amit szintén nem értek.(De a hdd sebessége meggyőző, azt aláírom, abban nincs romlás). Mi okozhatja? Semmi különös nincs fent a drivereken kívül. A másik,hogy néha a processzor is csak úgy 100%on megy, de a feladatkezelőben nem jelez semmit, ami használná. Ez játék közben is előfordul,hogy tölt a winchester, én meg laggolgatok 1-2t. Bocsi, ha rossz helyre jött, de gondoltam elfér és végülis a a témához köze van. Köszi a segítséget.
-
-David08-
csendes tag
Sziasztok!
Akadt egy "kis" problémám a 2 hetes WD10EALX vinyommal. Pár napja észrevettem hogy a kondíció lecsökkent 100 ról 87 re és 21 gyenge szektort jelzett a HD sentinel. Olvastam hogy lassú formázással azok vagy eltünnek vagy BAD sector lesz helyette. Nem is vártam sokáig szereztem egy winyót arra lementettem cuccaim és megkezdtem a formázást. Mire végzett a kondíció tovább csökkent 85%-ra (25 gyenge szektor). Nem túl jó jel de gondoltam gyenge szektorba még nem halok bele.. Igen itt jött az érdekes rész. 2 particióra van osztva a cucc az egyik 60 a másik meg a többi.. Másoltam vissza a 60 gigásra a rendszert ami kb 25 giga lehetett, és ahogy végzett láttam hogy kondicio 16%!-ra csökkent.. 25 gyenge szektor és 116 bad sector. Ma pedig lemez felületének ujrainicializálása tesztet elindítottam ilyen üzeneteket dobott ki lentre az "infó sávba":2011.01.17. 14:46:00 ! Hiba: 23 Adathiba (CRC), Szektor: 49927605
Ilyenből vagy 50-60 at egymás alá. A teszt nagyon rosszul ment vannak róla képek, az írási folyamatnál első sor végig világos zöld szóval azok jók(~44 MB) de az után az összes sötétzöld és a sebesség 4 MB/s volt... hátra lévő idő 40-50 órára becsülte szóval leállítottam inkább... ha már úgyis 0% os a kondi akkor hova kínozzam tovább. A lemez kondiciója 0% ra csökkent ezzel az üzenettel párosítva:Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 596 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 12 hibás szektort.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felületén található 21 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges.Az lenne a kérdésem hogy mekkora a baj, és hogy ezzel a problémával indokolt e a merevlemez garanciális cseréje. Félek attól hogy mivel ezek a sectorok úgymond softver elől elvannak rejtve vagyis nem érhetőek el, a tesztet amit a boltba lefuttatnak nem jelez majd hibát és vissza küldik ugyan azt a vinyót változatlanul és netán még a szállítás árát is nekem kell kifizetnem(ingyenes garanciafutárral vitetném fel a terméket). 36 hónap garancia van rá csak lehet valamit csinálni :
ui.: adatvesztést már tapasztaltam. 1-2 dolgot nem tudott olvasni a fej és ki kellett hagyni. Még csekély méretekben használtam nem volt rajta 200 giga se.
Ami még bosszant hogy a 7 éves maxtor vinyom kondíciója 98% os és 2 szektor ami hibás.... 2 hetes cucc meg 0%Válaszokat előre is köszönöm!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Eszter0622 #17601 üzenetére
Csak ennyi: Toshiba MK2035GSS
2,5" SATA 4200-as fordulatszám.
Ennek helyére nagy valószínűséggel be lehet tenni 2,5" SATA másik drive-ot, melynek 5400-as a fordulata. 7200-as fordulatú drive használata nem javasolt.
-
Eszter0622
csendes tag
válasz
Eszter0622 #17600 üzenetére
ATA Információk
Cilinderek 387621
Fejek 16
Szektorok 63
ATA revízió ATA/ATAPI-7
LBA szektorok 390721968
Szektoronkénti bájtok 512
Multi-szektorok 16
Hibajavító bájtok 0
Formázatlan kapacitás 190782 MB
Maximális PIO átviteli mód 4
Aktív PIO átviteli mód 0
Maximális többszavas DMA mód 2
Maximális UDMA átviteli mód 150 MB/s (5)
Aktív UDMA átviteli mód 150 MB/s (0)
Minimális többszavas DMA átviteli idő 120 ns
Ajánlott többszavas DMA átviteli idő 120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY nélkül 120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY- vel 120 ns
ATA kontroll bájt Érvényes
ATA ellenőrző összeg Érvényes
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Samsung 9100 Pro 1TB M.2 PCIe5.0 14,7gb/s - ÚJ, 5év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest