- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
mattew
tag
válasz
liksoft #17297 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Laptopom, van,
megpróbálom egy USB hosszabbítóval megoldani a problémát.
A bal oldali porta kötöttem az elsődleges kábelt,
a jobb oldalira a másikat a hosszabbítóval.
Valószínűleg igazad van, hiszen néha fel se ismeri a Windows a HDD-t.
Egyelőre nem ismerte fel
Kábelcsere: bal oldali porta kötöttem a másodlagos kábelt,
a jobb oldalira a főkábelt a hosszabbítóval.
Ezután elindult 0 byte/s
Azután 2,84 mb/s
Lassul 2,19mb/sEzután 1,68mb/s
Már csak 1,43mb/s
Lehet, hogy a kábelben van a hiba?
Régen ugyanígy működött (egy kábellel, vagy két egymás mellettivel).
Előre is köszönöm válaszod -
liksoft
nagyúr
válasz
mattew #17296 üzenetére
Szia!
Gondolom 2,5"-os, és kevés tápot kaphat. Ajánlott Y kábal használata ilyen esetben.
Saját tapasztalat! USB Y tápkábel használatakor nem minden esetben mindegy, melyik két USB portot használjuk! Az egymás felettiek közös elektronikán lehetnek, ebben az esetben a szimpla kábel is jobb lehet. Így ajánlott, két egymás mellett lévő forrasztott aljzat alsó csatlakozójának használata.
Toshiba drive esetén történt (az egyik legkevesebbet fogyasztó darab volt). Szimpla kábellel ment, de a biztonság érdekében dupláztam. Egymás fölötti csatikat használva csak kattogott, egymás mellettiek esetén tökéletesen működött!
-
mattew
tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne:
Van egy Apacer típusú 320GB-os hordozható HDD-m.
A nyáron vettem, minden ok volt vele, de egyszer másolás közben
megszakadt vele a kapcsolat, így az adatoknak lőttek.
Na mindegy az ilyesmi pótolható, hanem a hardver.
A biztonság kedvéért beküldtem a boltba, azt mondták
minden ok leformatálták működik, ne aggódjak.Örültem, aztán otthon amikor másolni
akartam rá kiderült, hogy a régi 25-30 MB/s helyett csak 1-1,5 MB/s-el
dolgozik. Mi lehet a probléma?
Íráskor is a fájlok között lefagy, vagyis:
kiírja 30 fájl másolási sebesség 16MB/s aztán meg se moccan
pár perc múlva 29 fájl sebesség 2.24MB/s aztán meg se moccan,
pár perc múlva 28 fájl sebesség 1.98MB/s aztán meg se moccan...
kb. 3 óra alatt másoltam rá 7.5 GB adatot.
Két partíció van rajta egy 266 és egy 32 GB-os.
A biztonság kedvéért a 32GB-ost újra leformatáltam.
17 óráig tartott!
Nem quick-format, csak sima, de akkor is 32GB-ot 17 óráig formatál?
Kipróbáltam számítógépről és laptopról is, ugyanolyan lassú. Mi baja lehet neki? -
pigmeus
tag
Sziasztok!
Van nálam egy hitachi hds721680PLA380 as vinyó 82gb 7200RPmes 2006os. Az uncsimék gépében volt, de elvileg kivetették velük, mert hogy nem jó. Azt mondták, hogy a rendszer befagyott meg elment a kép, de én nem láttam pontosan h mi történt a géppel. Most elhoztam megnézni de nekem mutatott egy badsectort és miután formáztam már az se volt. Most nem tudom eldönteni, hogy van e valami baja a cuccnak vagy csak vetettek velük egy újat?
Szerintetek? Bírnak még ezek vmt? Érdemes még használni?ÜDv.:
Pigmeus -
Zsocó
aktív tag
Lenne gy olyan proplémám,hogy van egy Kingstone V+100 64GB-os ssd-m és egy Samsung HD502HJ hhd-m és windows 7-et használok.és most jön amiért írok ! Újraindításnál meg leállításnál a Samsung HD502HJ 2-3X leáll meg felpörög és utána áll le a rendszer, vagy ha újraindítom,indul újra ! EZ MIÉRT LEHET ??? Mikor a rendszer rajta volt nem csinálta,csak mióta ssd-m van !
Előre is megköszönném aki tudna segíteni -
h.kalman
csendes tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni van e ötletek arra hogy a notimban hdd-t párom lejelszavazta . és elfelejtette. közben a noti tönkrement . hddt szeretném használni belőlle .
Az adatok amik vannak rajta azok nem lényegesek van valami megoldás? ( 160 gb sata wd a hdd) -
jozsi252
veterán
sziasztok
Következő lenne a gondom.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 1395 alkalommal.
Nincs szükség beavatkozásra.
SMART-ot megnéztem rendbe van minden lehet hogy elég lenne egy Sata2 kábel csere?
Mi miatt írhatja ezt a hd sentinel egyik 320as wd winyómról. kb 3 éves a winyó működési ideje 700 nap körül van. Igaz már elég régóta írja azt hogy a számítógép és a lemez közötti adatkapcsolatban előfordulhatnak problemák, de ez hogy előfordultak 1395 alkalommal ez új még pár napja írja ezt.
valaki tud valamit?
közbe olvastam hogy demon686 is ezzel a hibával küzd, viszont nekem nincs raid kártyám. hanem simán az alaplapra van dugva a winyók
-
Zsocó
aktív tag
Lenne gy olyan proplémám,hogy van egy Kingstone V+100 64GB-os ssd-m és egy Samsung HD502HJ hhd-m és windows 7-et használok.és most jön amiért írok ! Újraindításnál meg leállításnál a Samsung HD502HJ 2-3X leáll meg felpörög és utána áll le a rendszer, vagy ha újraindítom,indul újra ! EZ MIÉRT LEHET ??? Mikor a rendszer rajta volt nem csinálta,csak mióta ssd-m van !
Zsocó
aktív tag
theboobaq
aktív tag
válasz
liksoft #17275 üzenetére
Köszi a választ.
2 HDD-m van egy amin rajta van a Win7 és egy Amit tárolásra használok. A Win7es megy folyamatosan ugye és amin tárolok csak néha nyitom meg. De amikor megnyitom ugye hallom hogy felpörög. Gondolom ez a folytatamos leállás/elindulás nem tesz jót neki. Ezért beállítottam hogy ne kapcsoljon ki soha. -
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz
liksoft #17274 üzenetére
Lehet, hogy igazad van.Egyáltalán nem tartom kizártnak,hogy a lap mókolt valamit.
Viszont azt nem értem,hogy másik alaplappal miért nem volt jó?
Plussz próbáltam BIOS frissítést is,de nem segített.
Nem szeretnék megint abban a helyzetben lenni,hogy kipróbáljam ez megoldotta volna-e a problémát -
BK87
senior tag
válasz
liksoft #17276 üzenetére
Akkor a vinyónak semmi baja? Próbáltam a másik vinyómmmal is mindegyik kábelt, de azzal nem írt hibát. Most terveztem venni, egy WD 1,5TB EARS vinyót adattárolásra, de akkor veszek a biztonság kedvéért egy 1 terás EALX-et, amire a rendszert is felrakom az adataim mellett.
-
liksoft
nagyúr
válasz
ЯΞNΞGΔT #17271 üzenetére
Köszi a részletes leírást. Nem lehet, hogy a 31MB a titok nyitja a Gigabyte alaplappal? A BIOS ugyanis kiírja a drive adatait, és ha csak azt nézzük, el lehet siklani a kapacitás felett. Így először megjegyezte a drive korrekt adatát, elcseszte a winyót, és F9 segítségével volt csak hajlandó elindulni. Vagyis Gigabyte BIOS frissítés, kapacitás visszaállítás (ahogy írtad), és a probléma lehet, hogy el is múlt volna. - Csak tippelek.
-
theboobaq
aktív tag
Jót tesz a HDD-nek ha beállítom hogy 20 perc után kapcsoljon ki?
Vagy Rakjam sohára? -
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Hali!
Köszönöm a tippet, de ugyanúgy nem látta a másik gépben sem a vinyót a windows telepítő.
DE sikerült megcsinálnom.Ha esetleg más is kerül ilyen helyzetbe leírom mi oldotta meg nálam a problémát.
Tehát:
Hiba jelenség: "A disk read error occurred Press Ctrl + Alt + Del to restart" -al kezdődött - Samsung HD103SJ SpinPoint F3 1TB-os vinyó.
Persze restarttól nem lett jobb semmi,próbáltam a kábelt,próbáltam biosban állítgatni mindent,próbáltam windows telepítőjében recovery-t futtatni - siker nélkül.
Gigabyte alaplapomnak hála az F9 (Express Recovery) nyomogatás hatására a szgép indulásakor elindult a rendszer,betöltött a windows és minden program tökéletesnek írta a vinyót.
Ha második vinyóként használtam akkor azt írta a windows rá,hogy nincs megformázva,
linux alatt elérhetőek voltak az adatok is.Próbáltam egy linuxos rendszer indítóval elindítani a windows-t,az is hibát írt ki,csak akkor működött ha F9-et nyomtam,vagy ha beléptem a linuxos partícióra és megint beállítottam,újraindításkor még ment,de ha kikapcsoltam a gépet utána már nem indult el rendszer.
Megoldás:
Egy új alaplap miatt volt sürgető a probléma megoldása (ami nem Gigabyte,hanem Asus - nincs eXpress Recovery).
1. Mivel be tudtam bootolni a rendszerbe ("F9") így készítettem egy mentést a rendszerről (Acronis True Image) + lementettem a másik partíciómat is egy másik vinyóra (WD 250GB), amit előtte két partícióra szedtem szét,egy 20GB-os részt a rendszernek a többit az adatoknak és a rendszer image-nek.
2. Kicseréltem az alaplapot: Gigabyte->Asus.
3. Telepítettem egy rendszert a 20GB-os partícióra úgy,hogy az 1terrás vinyó le volt húzva.
4. Visszadugtam a vinyót,betöltöttem a rendszert ugyanúgy látta az 1Terrás vinyót,de nem látta a partíciókat és azt írta,hogy nincs megformázva....Megformáztam ekkor sikerült 31MB-ra zsugorítani a vinyót - ekkorának ismerte fel formázás után.
5. ESTool és HDD capacity restore tool letölt - persze egyik sem működött.Csináltam egy Ultimate Boot CD-t amiről bebootoltam a gépet.Azon belül lefuttattam az ESTool-t és minden tesztet amit kiírt végig nyomtam (kb. 3óra volt mire végzett),utána még mászkáltam az EStool menüjében de már alapból jól írta ki a vinyó méretét.
6.Ezután windows is felismerte,hogy 1terrás a vinyó - felraktam rá a rendszert True Image-el visszaállítottam mindent (két mentést csináltam az egyikben a 100megás partíció is benne volt a másikban csak a C,az utóbbit állítottam vissza) + visszamásoltam az adataimat.
Voálá tökéletesen működik!
Nincs kizárva,hogy lett volna egyszerűbb és gyorsabb megoldás,de már szinte mindennel próbálkoztam előtte.
Ui: Jó kitartó vagy ha mindezt végig olvastad -
heckbert
csendes tag
válasz
heckbert #17268 üzenetére
A Hard Disk Sentinel ezt írja: "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 2395 alkalommal." Összesen 3 HDD van a gépben, 1 az alaplapra dugva, 2 pedig egy VIA VT6421 raid kártyára (raidet nem használok, csak nincs elég működő sata port az alaplapon). a kártyára van dugva az új HDD (WD10EARS) és egy másik hasonló, régebbi is (WD10EADS). a régi hibátlanul működik, próbáltam kicserélni a két sata kábelt, tápkábelt, meg a két portot a raid kártyán, de ugyanaz a probléma. bocs, ha túl sok adatot írtam le, remélem így jobban tudtok segíteni.
-
heckbert
csendes tag
sziasztok!
vettem egy új HDD-t (WD10REARS). mikor HD-videot próbálok lejátszani róla, nézhetetlenül akadozik a lejátszás, SD-filmekkel nincs gond. a másik merevlemezről ugyanazt a videot tökéletesen játsza le ugyanaz a gép. mi lehet a gond? a merevlemez rossz, hogy tudnám letesztelni? -
pigmeus
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem és leginkább a tapasztalatotok érdekel.
Van egy régi vinyóm, hdsentinel szerint volt rajta egyetlen egy bad sector, ami formázás után eltűnt. Ez lehetséges?
Tapasztalatotok szerint át lehet másolással másik vinyóra vinni a hibás részt?
Üdv.:
Pigmeus
BUÉK!!!!!!!!!!! -
rybank
senior tag
válasz
Hegyirabló #17262 üzenetére
, azt a rendszert ameiket akarod használni, bebootolsz róla, az adatokat a másikról átteszed erre, leformázod, adat vissza
-
Hegyirabló
veterán
Boldog Új Évet!
Sata2 vinyót ki lehet húzni a számítógép működése közben?
Ha nem, akkor segítséget kérnék, bonyolult, de megpróbálom kifejteni.
Behalt az XP a gépen a C vinyón, csökkentett móddal sem lehetett behozni. Hogy el tudjam menteni az adatokat, feltettem egy Vistát egy másik vinyóra, legyen a neve D. Szépen elmentettem az adatokat, majd újra feltettem az XP-t C vinyóra. Ám, ha visszadugom a D vinyót, amin a Vista van, akkor nem bootol be az XP, hanem a Vista bootol.
Mi a megoldás?
Köszi!
-
rybank
senior tag
Heló heló, egy alapkérdés: 1tb-os merevlemeznél nem csinálhatok egy darab 1 tb-os partíciót?
-
b3ci
csendes tag
Van egy lenovo g560 notesz corei3-mal és WD Scorpio Blue 500 GB-os vinyóval, win7 x64-el.
Az a hibajelenség, hogy néha (kb. hetente 3-5 alkalommal) előfordul, hogy a minden megáll, a hdd led folymatosan világít és nem történik semmi, mindez kb 10-40 másodpercig. Aztán mindegy tovább rendesen, minkor a hdd led elkezd "villogni".
Amikor megáll, akkor csak az egér működik, és csak olyan alkalmazások működnek, amelyek nem használnak vinyót. Azaz kb. semmi. Párszor, számítva a leállásra, elindítottam a task-managert és resource monitort, mivel ezek nem hazsnálnak vinyót, ezekre át lehet váltani, minden más ablak lefagy. Resource monitorban jól látszik, hogy ilyenkor semmilyen lemezművelet nincs. A processzor grafikonja persze szépen frissül.
Túl melegedésre tippelek.
Valakinek vmi ötlete, hogy mitől lehet? Illetve hogy lehet orvosolni? (Esetleg bármikor reprodukálni a hibát.)Itt egy CrystalDiskInfo képa vinyórol:
-
zoli58
tag
Sziasztok! A következő probléma megoldását keresem, amire évek óta nem jöttem rá . Adott egy őskövület P4 konfiguráció (sis 655tx-es alaplap, Samsung 120 GB Sata, Seagate 250Gb Sata, stb.) Mindkét HDD-n gyakorlatilag ugyanaz a rendszer van feltelepítve (XP SP3) Egymástól függetlenül történt a telepítés, úgy, hogy a másik HDD ki volt húzva addig. A Samsung-gal semmi gond, legalább 4 éve megy hibátlanul, abszolút stabil, soha egy lefagyás. Ha a Sam-ról megy a rendszer, a Seagate is rendesen működik. Ha megfordítom, és a Seagate-ről bootolok, akkor teljesen szabálytalan időközönként, eseményhez nem köthetően egyszerűen megfagy a gép, csak a reset segít. Van, amikor ez órák múlva következik be, van, amikor 1 perc után. Azt gondoltam, hogy ez egy kényes cucc, és kész, a dolgot elintéztem annyiva, hogy a Sam-et használtam rendszerként. De most le akarom cserélni őket egy nagyobbra, vettem egy 1T-s Sam-et. Erre feltettem a rendszert, és ugyanaz a probléma, mint a Seagate-tel. MInden más ugyanaz a gépen, és a szofverek is ugyanazok, csak a HDD a különbség.
Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet az oka? És hogy lehet kiküszöbölni?
KÖszi előre is! -
MAxxYD
tag
A HD Tune kétszerei lefuttatása megtette a hatását
Most már a Windows is kiírja, hogy Raw read error van és cseréljem a wincsit.
"Meghibásodás várható - Attribútum: 1 Raw Read Error Rate, Olvasás közben előforduló nem javított hibák száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 1252 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges."A gyári teszt proggi alatt a Samsung esetégben az ESTool értendő? [link]
Mást nem találtam....
Ha a következő példánnyal is gond lesz, akkor cserélem a tápot....Egyébként gyakran van probléma a 2TB-s driveokkal? Lehet, hogy csak kifogtam, de kissé gyanus a dolog.
A HD204-es szériával sok a gond, azért ezt választottam..... -
Imco
őstag
-
izomhod
őstag
sziasztok!
Sentinel szerint 160napot ment a wd320as vinyóm, és a kondíció 97%on van. Ez normális?
Mi a különbség a kondi és a teljesítmény között, amit jelez a progi?üdv
-
MAxxYD
tag
A tápos topicban ajánlották a tápot és azt mondták, hogy a 400watt is elég lenne.
Kábelt cseréltem, de a helyzet változatlan. Nyúzom a wincsit és a korábbi 270 helyett most már 1021 van, a kondíció 8%. Már nem sok kell a Sentinel szerint a cseréhez.
Nem tudod, hogy mi alapján döntik el, hogy cserélik-e?
Gondolom ha kondíció 0% akkor elfogynak a tartalék szektorok és igazi bad szektorok lesznek rajta...
Most éppen a HD Tune error scan fut rajta, gondoltam az végig megy minden szektoron. Már több mint 8 órája megy rajta, de még nem végzett... -
Imco
őstag
válasz
Lelkesújonc #17241 üzenetére
Mi a kérdés?
-
Hadi
tag
Leteszteltem a vinyót másik gépen, minden ok vele. Már csak 2 dolgog lehet
1. Elszállt az alaplapon a sata csatlakozó?
2. Szar a táp
De Ide vinyóval megy rendesen. Vagy a satásnak több táp kell?
Viszont ha szar a sata port az alaplaon akkor nem is kéne látnom biosban nem? (és látom)
Nem tudom mi lehet.Most is indul a rendszer (xp) lemezolvasási hiba Ctrl+Alt+Del.
Más: 0%-kos halálán lévő vinyót fel tud javítani a HDD regenerátor? Vagy ennek már annyi?
-
törölt tag
Hali!
Van egy problémám. Eddig egy 40Gs (pata) samsung vinyót használtam rendszerlemeznek, és volt egy 250Gs maxtor (sata) vinyóm adatoknak. Vettem egy 1.5Ts wd-t is (sata), és bekötöttem. Fel akartam rakni az XPt, és a telepítés előtt leszedtem a samsung-ot. A formázásnál nem ismerte fel, csak miután a samsungra újra felraktam az XPt. Ezután sikerült telepítőből is formázni, és felrakni a maxtor-ra az XPt. A gond: ha leválasztom a patás samsung-ot, akkor a boot-nál nem látja (biosban viszont igen) a maxtort, és a dmi pool data ellenőrzés hibát ír ki, és a randszerlemezt kéri. Mit csináljak? Win7 telepítése megoldaná a problémát?
Előre is köszi a segítséget. -
Lelkesújonc
csendes tag
Valaki válaszoljon nekem is pls
-
Atsoft
csendes tag
SZia!
Köszi a választ.
Sentinel szerint másik gépben 2 nappal előttem 100/100-as a vinyó, erről képem is van.
Win XP-zek, tegnap csökkentett módban indítva valamit csinált vele, mert utána már normál módban már látta a vinyót, de az automatikus hardvertelepítéskor ugyan úgy hibát jelez. Eddig jutottam vele tegnap. A másik 3 sata eszköz hibátlanul üzemel mellette.
Látott már valaki ilyesmit? Ötlet? Tipp?Köszi!
Atsoft -
MAxxYD
tag
Megnéztem és nem túl jó hírrel szolgált:
"A lemez felületén található 270 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében."
A másik négy wincsim is Samsung és még semmi gondom sem volt velük. Most is jó karban vannak.
Ennyivel vajon vissza lehet vinni az Aqua-ba, vagy még tényleg nyúzni kell?
A tápegység új és bőven túlméretezett, nem lehet vele gond (Chieftec CTG-500-80P).
Az adat és táp kábel cseréjét valami - számomra is rejtélyes okból még nem próbáltam, de megteszem. -
homer10
csendes tag
Üdv!
Már jó ideje hogy hely hiánnyal küszködök, de tegnap végre rászántam magam hogy beruházzak egy új winchesterre. Neten kinéztem egy ígéretes 1terrás Samsungot, elmentem megvettem. Otthon gyorsan beszereltem a másik winyó mellé, (ami mellesleg még pata) és elindítottam a gépet. Ekkor valami kattogást hallottam (kb 8at klattyant egymás után, és ez kb 10mspként ismétlődik) és a bios töltőképernyő nem nagyon akart tovább menni. Gondoltam : remek, hibás az új HDD. Kiszedtem a gépből, és újraindítottam a gépem. Még mindig kattog, és nem bootol. Mi a fene? Hiszen kivettem az új winyót! A régi HDD-m halt be?! Igen. Pont azon a napon, amikor végre megvettem az új vinyót! Ilyen nincs. Mégis mennyi erre az esély hogy pont az utolsó pillanatra mondja fel a szolgálatot?
Irány a google, megtaláltam a jelenség nevét, "click of death", szuper, ez hiányzott.
Olvastam hogy hibás táb vagy PATA kábel is okozhat ilyen jelenséget, ezért megpróbáltam egy másik gépen is , vadi új kábellel, de sajnos ugyan az a jelenség. Szóval ezt kizárnám. A winchester rendesen felpörög indításnál, és a bios is felismeri a típusát! Ebből az olvasó fej sérülésére következtetnék, de kíváncsi vagyok mit mondanak a profik.
Olvastam hogy lehetne elektronikát is cserélni, de az ebben az esetben is segítene? (végig néztem szemmel a nyákon nincs sérülés) Kérlek titeket segítsetek, ha tudok, meghálálom, akár KP-ban is.
Diák vagyok, nincs pénzem KÜRTre (ha jól láttam 150K nél kezdődik), és hasonlókra :S
Nagyon fontos adatok vannak a winchesteren, biztos hogy nem fogom kidobni a kukába, és mindent megteszek hogy vissza hozzam az életbe.Infók :
-Samsung 160GB SP1604N ről van szó.
-ATA/133
-Rev. A
-F/W: TM100-24
-Gyártási év: 2006.03
-Board (PCB) Number : BF41-00091A
-Controller Chip : 88i6522-LG01 (a legnagyobb chipp, nagy M betűvel)
-Rev 09
-126-109 2M Palo / VeloceTehát minden segítséget megköszönnék!
-
Imco
őstag
válasz
zsolti04 #17233 üzenetére
A GDB valóban segithet ha látja, de nem annyira kedveli az USB cuccot.
Próbáld a gép hátuljáról venni a tápot vagy tedd át egy normális asztali gépre.
Ha elindul azonnal ments!
A disc doctorokat hagyd ki mert a java kártékonyabb mintha így hagyod.
Keress egy szakit ha nem indul el.Szerintem...
-
zsolti04
csendes tag
Sziasztok!
Több mint egy éve (14hónap) használatban levő Silicon Power Armor 320GB-os külső vinyóm egyik napról a másikra bemondta az unalmast: miután bedugom, felpörög, a gép érzékeli az USB eszköz csatolását, még meg is jelenik egy új meghajtó, de semmi adatot nem tudok előhozni, a led a vinyón folyamatosan villog,majd néhány perc után kiírja, hogy a meghajtó nincs formázva...
Már próbáltam másik kábellel is, ugyanezt produkálta.
Mivel jó ideje használatban volt került is rá fontos adat jószerivel, nagyon nem lenne szép ha ez elveszne.
Van valakinek valami ötlete , javaslata, mit tehetnék?Tudok valami "disc doctor" programot használni?
Még garanciális, de gondolom ha szervizbe küldetem, elfelejthetem az adatmentést...Köszi minden segítséget előre is!
Üdv: Zs
-
MAxxYD
tag
válasz
MAxxYD #17231 üzenetére
Ami még eszembe jutott:
A Gigabyte EP45-DS3R alaplapon F8a BIOS van.
Van ugyan azóta hozzá új, de nincs köze a HDD kezeléshez. ezért nem tettem fel.[link]
Most 5 db HDD van rajta. Először 6-ból az 5-ös SATA csatin volt. Áttettem másikra (első 4 közül valamelyikre), hátha ez okozza, de sajna nem volt változás.
Lehúztam egy wincsit, de az sem segített. -
MAxxYD
tag
Sziasztok!
Próbáltam keresgélni a fórumban, de nem találtam hasonló problémát mint az enyém....
Az adatlapomon lévő konfigba betettem 2 2TB-s Samsung 203WI wincsit.
Először GPT-re tettem, utána mikor gondjaimvoltak vele MBR-re. A helyzet sajnos ugyan az:
Először tökéletesen megy minden, kb. 100mb környékén másol. Kis fájloknál persze lényegesen lassabban, úgy 40-50mb, de ez rendben van.
Viszont ha elindítok egy másolást, akkor egy idő után (40-50GB) belassul és bármit csinálok nem is jön rendbe. Nagy fájloknál is lecsökken a sebesség 10-30mb-re, kis fájloknál akár 3mb-re (sajna nem elírás).
Hiába állítom le a másolást és indítom újra, a helyzet változatlan.
Ha már egyszer elkezdte a hülyéskedést, akkor bárhonnan, bármit másolok rá ezt csinálja. Ha egy teljesen üres partícióra akkor is.
Ugyan azt a fájlt, egy másik wincsin lévő partícióra (ami majdnem tele van) gond nélkül át tudom másolni 100-90mb közötti tempóban, tehát nem a file a ludas.
A gépemen már régóta fut a SmartDefrag képernyővédőként, tehát a defragmentáltság egyébként sem lehet gond.
Van valami ötletetek?
Előre is kösz -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Már volt pár HDD-m, de ilyet még nem láttam. Vettem úgy Seagate 7200.12 1TB-os vinyót, telepíteném a rendszert, lapra rádug, régi lehúz, bootol dvd-ről, teszi is a dolgát, majd kiírja, hogy 31 MB(!) szabad hely van rajta. Ok, újraindít, BIOS-ban megnéz, felismeri rendesen valamelyik csatornán, hogy ST31000528AS, megnyitom, erre Capacity: 33 MB.
Ez most micsoda? Nem is értem.
Remélem, tudtok segíteni!
-
szbence
csendes tag
sziasztok!
Windows 7 64 bit alatt, a másodlagos winyómat kikapcsolgatja a rendszer ha nem használom, csak a kattanásra figyelek fel és a fordulatszám csökkenésének hangjára.
Idáig nem volt ilyen tapasztalatom.
Lehet ettől baja hosszú távon a winyónak?
Hol tudom ezt beállítani? ( Gigabyte H55-S2H alaplap )
Az az érdekes, hogy hozzá se nyúlok ahhoz a winyóhoz és csak úgy vissza is kapcsolja bizonyos időközönként, ennek a hangját nem veszem észre.Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
Lelkesújonc
csendes tag
Sziasztok,
segítséget kérnék a következőben:
van egy WD Velociraptor winyóm (WD-800hlfs) és nagyon lassú az olvasási sebessége. kb 3-4mp/s, miközben minden más sebesség rendben van. Hdd sentinel szerint 100%-os és smart is rendben van. Wd saját progja szerint is hibátlan. sata kábelt és portot cseréltem többször is.Nagyon megköszönném ha tudnátok segíni, nem rég vettem de nem garis mert céges gépből lett kicserélve.
köszönöm
-
liksoft
nagyúr
válasz
petiww #17223 üzenetére
Mert családjuk, és egészen véletlenül Karácsony van.
Ezúton is elnézést kérek a magam és szakember kollégáim nevében, hogy az Ünnepek alkalmával ritkán nézünk be ide, és a családot, gyereket előbbre helyeztük.
U.i.: Bocsi, ünnepek környékén az aperitif lehet, hogy megárt.
-
e30st
tag
sziasztok!
iPod classicba 1,8" Toshiba HDD elromlott, ketyek, lassul, megáll, stb. esetleg van-e valakinek? megvenném jópénzért (írjatok PÜt)
másik kérdés, hogy még ha lenne is, ilyenre hogyan kell felrakni az ipod rendszerét?
-
liksoft
nagyúr
válasz
petiww #17220 üzenetére
Szia!
Örülök annak, hogy megjelentél az adatmentő szakemberek népes táborában. Ha ezzel keresed a kenyered, örömmel megismerkednék Veled. Ha viszont nem, akkor a tanácsokat gondold végig. Ugyanis nem a Te drive-od amire tanácsot adsz. Nem tudhatod a másiknak mekkora a felkészültsége, tudása, és milyen lehetőségei vannak szerszámozottság tekintetében.
Sőt, azt hiszem máshogyan célszerű hozzányúlni egy drive-hoz ha valakinek (esetleg egy családnak) az "élete" van rajta, vagy csak egy-két nap munkája vész el.
-
Atsoft
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszives, ha van ötletetek.
Vettem (itt) egy SATA vinyót, amit nem ismer fel a rendszerem.
4db SATA portom van az alaplapon, ebből 3-at most is használok (2 vinyó és 1 DVD), de az új vinyó sem a 4. porton, sem a DVD helyén nem akar rendesen működni. BIOS felismeri (Samsung HD200HJ), induláskor látja új eszköznek a Windows is, de telepítéskor "Hiba történt a telepítéskor" és leáll, így a vinyót sem ismeri fel és nem használja. File-szerkezetet sem lát rajta, a Partition magic BAD-nek látja formázás előtt is és után is. Az alaplapon a többi sata eszköz rendesen működik, ráadásul a rendszervinyóm is samu sata és azzal nincs baja.
Törölni, formázni, másik sata portra átdugni próbáltam már, de a jelenség ugyan az.
Az alaplapi sata beállítások mind a 4 eszköznél megegyeznek (Auto).
A vinyó pedig állítólag hibátlan...
Van valakinek ötlete vagy találkozott ilyennel?
Minden segítséget megköszönnék.
Üdv'
Atsoft -
petiww
tag
Attól függ. Ha most is kattog akkor mindenképp, ha elkezd romlani az állapota akkor is. A tesómé egyszercsak fogta magát és bad sectoros lett, pont a windows résznél, és bebootolni sem tudott az XP. Mivel nem akart a garanciával pöcsölni, ezért csinált a winyó elejére egy 20gigás használatlan partíciót a windows korábbi helyére, és így használja tovább. Amúgy meg azóta romlott az állapota a vinyónak...
Vagy úgy is megcsinálhatod a garanciát, hogy egy vastag könyvbe belerakod, és párszor nekicsapkodod valaminek, így külső sérülése nem lesz. (tesóm ezt csinálta volna ha lett volna ideje...)
-
ezredes
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kissé avult Asus K8n-e amd-s alaplapom, amire két sata-s Maxtor 80Gb-s, 8Mb Cache van dugva.
A problémám az velük, hogy baromira lassúak, az átlag olvasási és írási seb. 14Mb/s s kb. negyven fokosak. Ha meg raidbe teszem őket, akkor dupláznak sebeségben, de hőmérsékletben is :S.... Jah, win xp van a gépen...
Most akkor mi a gubanc? Kell valami sata driver???
Van egy másik samsung 80gb, sataII winyóm is, (három éves, s csak számlázós 1880órát futott gépben volt használva) ami meg 5-10 másodpercenként olvasás közben 1mb/s-re lassul.... Vele együtt a rendszer is. Ennyit bírt? Megadta magát?
-
Kattt01
tag
Hello!
Előre elnézést a noob kérdésért:
Volt a gépembe egy 160 gigás sata2 vinyó, vettem mellé egy 1000 gigás sata2-t. BIOS látja, kiírja hogy ide channel 0: cd-olvasó, ide channel 2 master: WD160 (mostani vinyóm) , ide channel 3 master: SAMSUNGHD1000 (új vinyó). Gondolom nem kéne mindkettőnek master-nek lennie ugye? Hogyan állítom át? Mert így a Vista nem látja az új vinyót... -
Imco
őstag
Szerintem...
-
Abri
senior tag
hy all
Adott egy Asus K72JR notim, egyik nap kattogni kezdett, majd kékhalál, restartoltam. Gondoltam, hogy a vinyóval lehet vmi, ezért feltettem a HDD sentinelt és ez a kép fogadott.
Ez feljogosít a vinyó garanciális cseréjére, vagy még nem? -
Imco
őstag
Ha szervizelni kezded akkor az adatmentést felejtsd el.
Általában szétbarmolják a vinyót és utána megvigasztalnak, hogy úgyis kuka volt.
A normális adatmentés nem olcsó.
Keresd meg Liksoftot és kérj tőle árajánlatot! Bár a weblapján is le van írva, így van miből kalkulálnod.Szerintem...
-
petiww
tag
Jól van jumperelve? Ez is okoz vinyó láthatatlanságot. Ha igen, akkor szerintem elektronikacsere.
(én egy videókártya-12voltnál zárlatot csináltam, és elszállt a vinyón a SMART, pluszba még egy súrlódó hangot ad ki kézzel forgatva... És az a vicc hogy működésileg semmi baja az égvilágon
-
CPL
csendes tag
sziasztok
segítséget szeretnék kérni
WD 200gb vinyom haldoklik
felpörög de sehol nem látható
bios, evesrest, hard disk santinel, hdd regenerátor, getdataback ect ....
sehol semmi nem látja
másik gépen PRÓBÁLTAM ugyanez a helyzet
alaplap kábel csati minden ell. és ok
valami serviz vagy olcsó adatmentő kellene ill. jótanács
oprendszer mentes csak adatárólasra használtam
előre is KÖSZÖNÖMCPL
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Vettem egy WD15EARS Advanced Format-os másfél terrás vinyót. Lenne vele kapcsolatban pár kérdésem.
1.Mivel 32 bites XP-m van, jumperelni kell a vinyót, hogy kihozhassam belőle a max. teljesítményt. Mivel a jumpert leírás szerint rajta kell hagyni, az a kérdés merült fel bennem, hogy akkor is rajta kell hagyni, ha mondjuk pár hónap múlva váltok OS-t, mondjuk Windows7-re?
2.Csak egyetlen másfél terrás partíciót kívánok létrehozni a vinyón, de nem ezt fogom használni rendszervinyónak, csupán adattárolásra kell. Ekkor is kell ez az Advanced Format-os, jumperes trükk?Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged