Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
válasz liksoft #16597 üzenetére
Igen időközben rá jöttem hogy már a Windowsos nem tud vele mit kezdeni (XP). Valami defrag progit tudnál ajánlani ami helyrehozza mert nagyon lassú lett a gép bekapcsoláskor iszonyat lassú fej ugrál mint a vad ökör, nem én használom a szüleimé csak minap elé ültem mondom "te szent atya úr isten hogy ez milyen lassú" Mert 1.5 éve azt még én használtam.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
Valaki segitsen mert én nem tudom mi lehet van egy 80Gb-os Seagate vinyó töredezettség mentesiteni akartam de megcsinálja és még mindig egy csomó piros marad a grafikonba. Mi tegyek hogy rendesen el végezze? Nem egy mai darab 6 éves. Ha megint el inditom akkor egy kettő lefut rajta.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
kabanka
aktív tag
Törölve. Közben rájöttem. Bocs
[ Szerkesztve ]
kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
Csabi88888
csendes tag
válasz liksoft #16590 üzenetére
A táppal remélem minden rendben van. A winchester hőmérséklete átlagba 46 fok, 50fokot soha nem éri el. A hűtés rendben van, nem rég volt teljesen kitisztítva. Mechanikai behatás nem érte főleg, hogy laptop fix helyen van. Újonnan vettem és már több mint 4éve van benne a laptopban, akkor jól gondolom, hogy az öregedés lesz a problémája? A fontos adatokat lementem és szerintem veszek egy újat.
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
Üdv!
Nem találtam megfelelő aktív topikot hát talán itt kapok egyszerű kérdésemre választ.
Számít hogy egy Win 7et ACHI bekapcsolt módban telepítek? Lesz különbség mintha simán kikapcsolt állapotban lenne? Mindig úgy tettem fel, hogy ki volt kapcsolva. Érdemes újrarakni a rendszert emiatt?
kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
liksoft
nagyúr
válasz Csabi88888 #16588 üzenetére
Tápellátás, hűtés, mechanikai behatások, öregedés.
Az laptop típusa, kora? Drive kora? Volt tisztítva (por kifújva legalább) a laptopból?
Szerk: Fontos adatok mentendőek!
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
hekkerman
tag
Csáó
Mitől lehet az, hogy folyamatosan teker a vinya?
Xp volt a gépen, azóta linux hasít rajta, de itt is gáz van. Meg van nyitva egy videó, meg egy oldal, és már szürkébe megy a böngésző át, és csak krrrrrr ezt hallom. Windowsnál dettó ez volt, Egy videó, msn, és mellette ne böngésszek, mert idegbajt kapok a hdd kerregéstől.A gép:
Msi 865GM3-LS alaplap
P4 3ghz HT proci
Samsung SP2504C hdd
512 ramArra gondoltam, hogy Sata 150 chip miatt lehet-e ilyen? Például nem kiforrott még a technika, vagy passzolok. Régen windows vista, illetve 7 ment róla, raid kártyával, illetve sata2-s lappal, és nem voltak ilyen gondok. HD sentinelben 100%-on van mindkét érték, illetve nincs bad sector, se más hiba.
Segítsetek, mert megőrülök a kerregéstől
Ui: linuxon azért nyugodtabb, böngészős gép lévén inkább feldobtam ezt rá, viszont ha itt is valami komplikáltabb dolgot csinálok, egyből teker,mint a vadállat.
-
Csabi88888
csendes tag
válasz liksoft #16587 üzenetére
Az a baj, hogy azóta folyamatosan romlik, internetezés közben is többször beakad, elkezd vadul tölteni. Igazából engem az érdekelne, hogy ha veszek egy másik winchestert, nem-e fog az is kinyiffanni. Ezért kérdeztem, hogy mi lehet az oka mert, ha a géppel van valami gond és attól ment tönkre, akkor az új is tönkre fog menni. Sajnos tesztelésre nincs lehetőségem. Köszönöm
-
liksoft
nagyúr
válasz Csabi88888 #16586 üzenetére
A 7200-as fordulatú drive-ok meg szokták főzni magukat. Célszerű lenne legalább tesztelni másik drive-al, és ezt teljes terjedelmében felületi analízisnek alávetni. Csak ennek eredménye tudná megmondani, van-e még esélye a további biztonságos működésre.
-
Csabi88888
csendes tag
válasz Csabi88888 #16564 üzenetére
Az én kérdésemre is válaszoljon valaki, fontos lenne. Köszönöm
-
LBandi
aktív tag
válasz liksoft #16584 üzenetére
Hát nem tudom mivel csak ott azon a ponton csinálta a gép, se játéknál, se más gépterhelő alkalmazásoknál nem restartolt még (3dmark, Linx). Utoljára ilyen típusú újraindulásom már több mint egy éve hogy volt, akkor win xp alatt akkor is valami vírus okozta. Mit ajánlasz mivel derítsem ki a probléma forrását? Vagy szerinted 90% hogy táp? Mondjuk érdekes hogy a többi alkatrész még nem adta meg magát.
A rendszer nincs tuningolva, mind a proci mind a ramok, vidkari a gyári alapértékekkel mennek a kezdetek óta (lassan 5 éve)."Az igazi EMO-s halva születik."
-
LBandi
aktív tag
Üdv!
A júniusban vett Samsung HD502HJ típusú 500GB vinyóm tegnap úgy döntött elkezd önpusztító tevékenységet folytatni. A merevlemezt két particióként használtam (100, a másik a maradék), mindig csak gyorsformázva volt. A HD Sentinel mindig fel van rakva a gépre (amióta behalt egy WD vinyóm vihar miatt) az még a tegnapi nap reggeléig 100% kondiciót és 1000 napot jelzett.
Úgy kezdődőtt, hogy ki szerettem volna próbálni a Lords of the ring online-t aminek letöltöttem a szép termetes ~11GB telepítőjét, de amikor futtatni akartam kiírta hogy the files are corrupted, na akkor fogtam töröltem és leszedtem újra, de akkor is ugyanez volt, na akkor berágtam mondom futtatok egy scandisket hátha okosabb leszek (őszintén valami fileindexelési hibára gyanakodtam). Scandisk fut szépen aztán a végefelé (~95%) megáll és újraindul a gép minden jel nélkül. Újraindulás után látom a sentinel már csak 80% ír ki közben megjelent 39 gyenge szektor. Na mondom hurrá gyorsan lementettem a gépről az adatokat. Ezután úgy gondoltam hátha egy újra particionálás és egy fullos formázás (nem gyors) helyreteszi, tévedtem. A vinyó letakarít, win telepítőn keresztül újraparticionáltam és csak rendszerparticiót formáztam (ami gond nélkül megvolt). A másik particiót a friss winen keresztül a lemezkezelőn keresztül akartam újraformázni, de az is megált ~95%- nál, ahol a scandisk is és újraindult a gép újraindulásnáál már kezdett lassan viselkedni a gép, éreztem baj lesz ebből. Igazam lett a Sentinel szerint kondició 17%, mivel lett 183 bad secctorom és még ott volt a 39 gyenge szektor, élettartamra meg már csak ~száz nap volt. Ma viszem vissza gariba a merevlemezt. (Még jó hogy lementettem mindent az első gyanús jelnél.)Kérdés: Mi okozhatta ezt? Nem volt áramszünet, nem volt mozgatva a gép az ég világon semmi nem lett csinálva vele a használat és a fent leírt dolgokon kívül. Létezik hogy a win scandisk, vagy a formázás hazavágta volna? Jó lenne tudni mitől lehetett, nehogy legközelebb is megtörténjen.
Köszönöm a segítséget!
UI: A win: win7 Ultimate 64-bit, a táp: Hyper-Power 580W modular, alaplap MSI K8N Diamond, ha ezek az adatok segítenek.
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
dinka.86
aktív tag
sziasztok. off bocsi de nem volt még rá ötlet. Imco kolléga javaslatára bedobom a problémát kiegészítve. szóval van egy régebbi gépem amit most üzemeltem be. abban volt egy sima dvd olvasó. namost bele akartam tenni az újabb fajta dvd írómat és vagy nem ismerte fel, v nem is töltött be az xp..
a mindkettő dvd írót rákötöm egymás fölé akkor szuperul megy látja. de amint leveszem róla a régit akkor kész vége nem is tölti be a wint kéri h cseréljem fel v nemtom mit..a régi megy egymagában is..
a lap
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=ge%20pro-hta régi dvd olvasó philips pbco3210g
az újabb meg pioneer 111dbk
ötlet?
-
izomhod
őstag
hali!
van egy sata és egy ide vinyóm, mindkettőn xp.
az sata-t akarom masternek, de az istennek nem akar az lenni, mindig az iderol bootol. pedig a setupban az ide az slave, a sata az sata1.
a sata hddre az van írva hogy nem kelll rá jumper , a másik meg slave-n van
tippetek van? köszi
-
Imco
őstag
válasz Pazolini #16577 üzenetére
"Mit értesz felszerelt helyen?"
Pl a magam műhelyét, ahol van még 2 köbméter gépalkatrész.
"Az NTLDR-t a rend kedvéért írtam, a lényeg az volt, hogy már a BIOS sem látta a két satát."
Közel sem ua.!! Eddig szó sem volt az eltünt satáról.
Procit még nem láttam sérülni emiatt.
Gyanítom, hogy a sok stabilizátor megvédi.
Vidd szakihoz! 1 óra alatt megoldhatja.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Pazolini
senior tag
Kösz a választ!
Mit értesz felszerelt helyen?Az NTLDR-t a rend kedvéért írtam, a lényeg az volt, ogy már a BIOS sem látta a két satát.
A sz@r az, h kb 9 hónapos minden, garis - kivéve tápot, ami most mindent kilőhetett...
Sztem a két vinyó alól jött a füst. Majdnem biztos. Nem a lapból.
Abban reménykedem, hogy gyors volt a lekapcs, bár az áramnál nem lehettem gyorsabb, s lehet, itt a reakcióidő annyit nem tesz.
Sajna nem rendelkezem alkalmas próbatáppal, rövidre zárni (stb) félek, mert abban semmi tapasztalatom.
A procit is kaphatott... Szal még nem akarom temetni. Túl sokba volt ez nekem, s teljesen friss a cucc. Ez van.
Jövő héten megy egy guruhoz legfeljebb, én még azóta nem nyúltam hozzá. -
Imco
őstag
válasz Pazolini #16575 üzenetére
Legalább 2 fele szedném a dolgot.
NTLDR miss
és a füstős rész."fémes szagú füst a 2 sata felől" Most akkor mi füstölt? Táp, vinyó, vagy a lap?
Ezt mindenképp fixálni kéne, csak utána mehetsz tovább.
A füstös rész az jó eséllyel kuka. Új /másik jó/ táp + lap és lassan teszegesd vissza a cuccokat.
Adatmentés nem biztos hogy kell.-egyelőre.
Táp-lap-ram-hdd vonal a legsérülékenyebb. Ha táp-fesz problémád volt akkor itt bármi vagy akár mind /extrém eset/ elszállhatott.Műszerre nincs szükség.
Elvileg, -felszerelt helyen- 1-óra alatt kényelmesen, jó eséllyel megállapítod a hibát.Szerintem...
Üdv! Imco
-
Pazolini
senior tag
Kedves Fórumozók!
Ma reggel 2 sata vinyóm is elfüstölt.
Kérném a segítségét azoknak, akik
vagy voltak már hasonló helyzetben;
vagy hallottak ilyenről;
esetleg meguk is oldottak már meg ilyen “tűzeseteket”Konfig:
UPS
500w táp
4 HDD – 2 PATA, 2 SATA
TV-, video- és hangkártya
1156-os Gigabyte lap
core i3 vrtuális 4magos CPUTörténet:
Tegnap minden oké.
Aztán Murphy: ma reggel NTLDR is missing üzenet os boot helyett
BIOS: nem látja a két satát: egyiken Win7ult rendszer (500gb), másikon videók (320gb)
le a patásokkal (hath táp nem bírja, le a dvd írót is, az is satás) – bekapcs: semmit nem lát a BIOS
satát átköt (csak a data szalagot a két GSATA2, fehér színű portra) – bekapcs, hallom lassan pörög föl csak a táp, fémes szagú füst a 2 sata felől, - szerencsére ott álltam felette, a ház nyitva volt – úgyhogy 1 mp-en belöl 1-0 kikapcs a tápon.
idegesség, rémeket látás, és indulás a melóba…Segítség:
- egyáltalán mi a f… lehetett ez?
- ki kéne szűrni, hol lehet a hiba…
- adatmentés
- mi mehetett még tönkre?
- hogy fogjak hozzá?
- mérőműszerek nuku
- gépösszeszerelési tapasztalat – VANKÖSZÖNÖM!
-
Csabi88888
csendes tag
válasz Csabi88888 #16564 üzenetére
-
liksoft
nagyúr
-
_Gomba_
tag
Hali mindenki!
Nekem egy WD 500as my passport studio-val van gondom. (2,5 USB & FireW)
Bedugtam a gépbe, minden ok volt vele. Tallózgattam a mappák közt, elindítottam 1 filmet.
Az megállt, kihúztam vissza be és onnantól felpörög kb 3x és ennyi.
Windows nem ismeri fel, vagy ha igen akkor inicializálni kell.
OSX meg 2TB-nak látja, ami elég vicces.Én a fejnek a motorjára tippelnék, mivel nem ad semmi hangot ki csak a tálca 3 pörgését.
Vagy a vezérlője makkant meg.
Valakinek ötlet ? -
galóca18
tag
válasz liksoft #16514 üzenetére
Ja, ertem!
Mar oktober vegetol live Linux-szal nyuzom a gepet, es azota tokeletesen mukodik. Nem ismerem igazan a tapok termeszetrajzat. Szerinted a korabbi mondat ellenere nem zarhato ki a tap baja? Mert en tenyleg nem ertek hozza!
"A zavarral ellátott hálózat ellen meg védekezni kell, mert kinyírja az érzékeny elektronikákat."
Honnan lehet tudni, hogy van-e zavar a halozatban? (Bocs a hulye kerdesekert es koszonom a segitseget!)
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
Hitman
aktív tag
Sziasztok
Egy seagate 500GB-os vinyót nemrég szereltem be egyik ismerősöm gépébe, a dolog nehézségét az adta, hogy nem volt sata vezérlő az alaplapon (asrock k7), ezért egy pci vezérlővel kellett megoldani a kapcsolatot a két eszköz között (a pci sata vezérlő egy bestconn., sil3512). Elég nehezen, de sikerült működésre bírni a rendszert az új vinyóval, de ekkor tűnt fel, hogy a Smart értékek közül az ultra ATA CRC error count szépen felugrott 150-re.
2 új adatkábellel kipróbáltam, mire ismét emelkedett a ...crc error count, majd egy másik tápegységgel is próbát tettem, így már jónak tűnt, addig, amíg meg nem próbáltam nagyobb fájlokat másolni rá, vagy dvd-t írni, ekkor ugyanis winxp befagyott (a crc error count érték pedig ismét növekedett, most 370-körül járhat).
Nem tudom, hogy a vinyó -e ludas a dologban, vagy a vezérlő, illetve hogy az ultra ata crc error count értékét ki lehet nullázni vagy egy idő/érték elérése után visszaáll 0-ra...
-
dinka.86
aktív tag
igen szorri off. úgy látom van érzéked a gépekhez nekem annyira nincs szóval az a helyzet h ha h ha mindkettő dvd írót rákötöm egymás fölé akkor szuperul megy látja. de amint leveszem róla a régit akkor kész vége nem is tölti be a wint kéri h cseréljem fel v nemtom mit..a régi megy egymagában is..
köszi a segítséget -
Czimby
addikt
-
Csabi88888
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Hitachi 60gb-s 7200rpm-es laptop winchesterem.
Mint láthatjátok a képen folyamatosan csökken a kondíció. Rövid öntesztet lefuttatva olvasó egység hibát ír. Amikor filmek akarok nézni(rajta van a winyón) gyakran újra indítja, beakad stb. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezen még segít valami(pl: formázás)?
Vagy ennek már vége van és másikat kell vennem? Illetve milyen okai lehetnek, hogy ilyen hamar és nagymértékben elkezdett romlani?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
zeix
senior tag
Sziasztok!
Van havernak egy 500gb-os Samsung vinyója.
Ketté van osztva 120gb-380gb-ra.
A 120-ason van a rendszer win7 (volt)
Újra akartam rakni neki erre a particióra.
win7 telepítésénél, a haladó beállításoknál letöröltem a 120-as particiót, új particiót hoztam létre (120gb), de formatálni nem engedi.
Kiírja, hogy nem lehet formatálni a hdd-t.Mit lehet vele csinálni?
Rakjam be az én gépembe és formatáljam le azzal a 120-as particiót?
Amikor először akartam rakni rá neki rendszert, akkor is ilyesmi probléma volt vele (3 éve)
Ha jól emlékszem én is leformatáltam a saját gépemmel, de nem segített.
Akkor bevittük a pc boltba ott megtudták csinálni.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dim dim
tag
üdv!
kérdésem csak annyi: mit kell vennem, ha egy (sata) asztali gépben sata laptop hdd-t akarok használni?
köszönöm
-
liksoft
nagyúr
válasz rocket #16550 üzenetére
Sorry, megbántani Senkit nem akartam.
Ugyanakkor nem tudok napirendre térni felette (egyre kevésbé), hogy az egyre inkább számítástechnikára épülő világunkban pont ennek az eszköznek a hibáit, kezelését, értékét, stb... nem tanítják, illetve nem érdekel rengeteg embert. (Sőt, egyenesen felháborít, időnként milyen a hozzáállás a biztonsághoz ott, ahol a legtöbbet tudnák tenni. Ma CSAK a profit számít.) Sajnos szakmai ártalom, hiszen hetente több alkalommal kell elmagyaráznom, hogy archiválás nélkül vakrepülés amit sokan csinálnak. Így jártak. Elvesztették a gyerek születési képeit. A meghalt szülőkről a videót, stb... És ezt elmondani NAGYON-NAGYON rossz érzés. Azt, hogy nincs tovább. Hidd el, nem CSAK a pénz amiért csinálom.
Visszakanyarodva. Ha több esetben sem működik valami amit nem javítanak a világon sehol (15 évvel ezelőtt volt aki javította itthon is), akkor ott nincs mit tenni. Ha garanciás, érvényesíteni kell. Ha nem, akkor kuka, vagy dísz, esetleg oktatási eszköz. Szemléletváltás is kell, hiszen egy eszköznek az árát a garanciaidőn belül meg kell termelnie (fizikailag, vagy érzelmileg). Sajnos a mai keresetek mellett sokan ezt nem TUDJÁK megengedni maguknak.
-
rocket
nagyúr
válasz liksoft #16546 üzenetére
Nem sok kedvem volt olvasgatni, keresgetni 16xxx hozzaszolas kozott, azt hittem arra is valo egy problemaval foglalkozo topik, hogy felteszek egy kerdest, hatha valaszt kapok ra.
"Elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne szépítsem, hanem kimondjam a dolgokat."
Ettol meg az arroganciat mellozhetned, nem vagyok a haverod akinek ilyen stilusban irogathatsz.
Thrawn: koszi a segitseget
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
kmisi99
addikt
Majd átnézem a GDB topicot!
A másik! Adott egy samsung ide hdd 120GB HD sentinel 100/98% nálam! Majd a mai nap eladtam osztálytársamnak! A HDD-t gondosan becsomagoltam antistatikus buborékos zacskóba és egy fixen rögzítettem egy kis dobozban! Most írta hogy 100/96% lett! Lehet aggódni hogy tovább fog csökkenni a kondíció vagy csak a szállítás miatt lett? HD sentinel azt írja hogy 7x vizsgált meg hibásnak vélt területet de hibátlannak minősült! Aggódhatok hogy tovább csökken? -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Vettem egy WD Elements 1,5Tb külső HDD-t.
Hazahoztam formáznám és a gyorsformázás végén hibaüzi:
"A Windows nem tudta befejezni a formázást"
Akkor indítok egy teljes formázást, röpke 4 óra latt végigment de a legvégén ennél is ugyanaz a hibaüzi.
Kipróbáltam 2 gépen mindkettőnél ugyanaz.
HD Sentinel szerint minden rendben van vele.
A WD oldaláról leszedtem egy progit "Datalifeguaed diagnostics" gyors teszt vele.
Szerinte minden Ok.
Lassú tesztet nem akartam mert az 13,5 óra lett volna.
Volt még egy opció "Write Zeros" amivel végülis reseteli a vinyó felületét.
Ebből is a gyorsat választottam mert a sima 13 óra lett volna.
Szépen végigmnet de dobott egy üzenetet "Failed to update disk property".
Viszont az összegzésben jónak írta vinyót.
Mivel windowsban még mindíg nem lehett formázni viszavittem gariba.
Ma jött meg állítólag náluk tökéletes.
Most arra várok, hogy átvegye a szobahőmérsékletet, utána pedig szeretném tesztelni.
Mien progit ajánlotok?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Thrawn
félisten
-
liksoft
nagyúr
válasz Thrawn #16545 üzenetére
Pirulok Helyetted!
Nézd, Ő PH! Kedvence. Ha csak írna, és nem olvasna, nem juthatott volna el idáig. Aki meg olvas, az ehhez a tudáshoz (drive nem javítható), már rég hozzájutott.
Szerk: Elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne szépítsem, hanem kimondjam a dolgokat. El kéne jutni oda, hogy a régi időknek vége, nem építünk centrifuga motorból fűnyírót.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
-
Thrawn
félisten
válasz rocket #16540 üzenetére
Hát igen, az a HDD már csak levélnehezék jó, nem csoda, hogy nem sikerült a formázás. Mondanám, hogy ereszd rá a HDD Regeneratort, de már az is csak rontana a helyzeten és meg is őszülnél mire átnyálazná a vinyót.
liksoft: Nem tudta, hogy ennyire döglött, most derült ki
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
liksoft
nagyúr
válasz kmisi99 #16538 üzenetére
OK. Értem. Nem szeretnél plusz munkát. Igazad van.
20 éve foglalkozom adatmentésekkel, több mint 15 éve ez a fő profil. Azért írtam le amit írtam, mert ez a biztosabb út. Még itt is lehet gond, de itt van a legkevesebb! Ha ez Neked nem jó, és mész a saját fejed után, akkor tessék. De:
- Ha Te jobban tudod, akkor minek kérdezel?
- Az angol miért baj a számítástechnikában?
- Ha nem sikerült, sokba fog kerülni a személyes segítségem, ha még egyáltalán lehet tenni valamit. (Amit akarsz, az felülírással jár, az meg végleges!)Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
rocket
nagyúr
válasz Thrawn #16525 üzenetére
Semmit sajnos.
Eloszor low level format progival probaltam formazni 17.xxx.xxx byteig format errorokat ontotta magabol offsetenkent, onnantol 203.xxx.xxx byetig seek error volt.
Kiirta a vegen a formazas sikerult, de eltunt a vinyo, reboot utan latszott nem sikerult megse.HDD Sentinelt itt raktam fel, felismerte, 0%-ot irt kondiciora, 5 reallocated sector count, 2555 hibas szektor amit athelyzett, 9 gyenge.
Utana probaltam a Acronis programjat, az semmit nem tudott kezdeni vele, azt irta ki CHKDSK kellene (ugye azt nem tudtam tegnap futtatni CMD-bol mert RAW disknek latta).
Ezek utan a vinyo eltunt, es mostmar BIOS-on kivul sehogy nem sikerult lathatova tenni, Hard Disk Sentinel egy ?-es vinyot ir minden fele adat nelkul.Ugytunik a rack magaval rantotta az orok vadaszmezokre a vinyot, kb. 4 eves volt, 100%-os volt mikor par honapja neztem gepben (a rack nem tamogatja SMART funckiot USB keresztul)
Ha van meg otlet az johet
Koszi a tippet.[ Szerkesztve ]
-
-
kmisi99
addikt
válasz liksoft #16536 üzenetére
Ez a helyreállítás eredeti helyen opciót hol lehet elérni nekem angol a GDB? Ez mennyire kockázatos folyamat? Mennyi az esélye hogy balul sül el?
Amúgy a windowsos rendszer visszaállítás nem oldhatja meg? Végül is csak egy reset után kavart bele a windows ami miatt nem tudja saját maga elérni! -
-
liksoft
nagyúr
válasz kmisi99 #16534 üzenetére
A GDB.
A bűvészkedés meg a helyreállítás eredeti helyen. Ez azért nem szerencsés, mert innentől az OS eléri, és kezeli is. Így egy hiba esetén tönkre is tudja tenni. Viszont a "mentés másik drive-ra" után, az adatok már biztonságban vannak. Ilyenkor meg lehet próbálni a helyreállítást is, hogy ne kelljen visszatölteni. De maradhat hiba, ami később okoz gondot.
Csak tömörebben írtam a múltkor.
-
yager86
csendes tag
Üdv kollégák!
A következő lenne a gondom:Lenne egy HP HDX16t laptop, seagate momentus 320GB 7200rpm. A winya minden egyes teszten hiba nélkül végigmegy (quick és complex), de a smart valamikor észlelt 3 db end-to-end error-t, és azóta folyamatosan sikít bootoláskor, hogy a winya hamarosan megdöglik. Nah ez volt kb 3 hónapja, azóta is hibátlanul működik, a hibák száma a smart többi attribútumánál sem változott, tehát nem romlik az állapot.
Kérdés, hogy hogyan lehet ezt kezelni.
BIOSban nem lehet kikapcsolni az ellenőrzést sajnos. Nézegettem, hogy a smartot lehetne resetelni, de ahhoz nem enyén drága SW/HW kombó(PC3000) kellene.
Valakinek egy jó tippje akad?
Előre is köszi!
-
kmisi99
addikt
válasz kmisi99 #16533 üzenetére
Active@ UNDELETE - Data Recovery 5.5 elő tudra az összes fájlomat csalogatni! Szóval az adatok ott vannak csak a windows valamiért nem tudja elérni! A program egy felkiáltó jeles hibát ír a tegnapi eseményre user action cancelled néven! Bocsánat ha ez már adatmentésbe lóg!
-
dinka.86
aktív tag
sziasztok! van egy régebbi gépem amit most üzemeltem be. abban volt egy sima dvd olvasó. namost bele akartam tenni az újabb fajta dvd írómat és vagy nem ismerte fel, v nem is töltött be az xp...mivan ilyenkor?
-
liksoft
nagyúr
válasz énvagyokAdam #16528 üzenetére
Szia!
Igen, a noti egy mesterjelszót tett rá. A HDD-k két jelszót tudnak kezelni. Egy master-t és egy user-t. A gépkönyvben, vagy a szakszervizben tudd meg, hogyan lehet teljesen feloldani a jelszót a drive-nál. Csak a notiban fog sikerülni.
-
énvagyokAdam
tag
Hali!
Nemrég vettem a notebookomba egy új 320GB-os Scorpio Black-et, amivel nincs is gond, de a Toshiba HDD2H03 típusú winyó ami volt benne nem akar más gépben működni.
Amíg a gépben volt ugyan a drive lock funkció be volt kapcsolva, de azt eltávolítás előtt letiltottam. Azóta esata-n csatlakoztatva az intel szoftvere jelzi hogy megvan az eszköz de zárolva van és nem lehet hozzáférni, más gépben csak simán nem férek hozzá.
Ha vissza teszem a notebookba akkor pedig gond nélkül bootol a régi windows-al, semmilyen kódot nem kér.Valakinek van tippje mitől lehet ez? Esetleg a notebook úgy zárolta hogy a TPM-ben van valami automatikus unlock funkció? Valami megoldás esetleg? Szeretném külső hdd-ként használni még.
Még annyi hogy az intel szoftverében van unlock gomb, de kódot kér és azt nem fogadja el amit annak idején a drivelocknál megadtam neki...
[ Szerkesztve ]
(nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
kmisi99
addikt
Üdv! Nemrég egyik régi merevlemezemről akartam pár dolgot felrakni a mostani western digital caviar blackemre az egyik másolás alatt lefagyott a gép és reseteltem! Amikor betöltött a win az köszöntött hogy a WD hdd D E partíciója eltűnt és csak a C látható! A lemezkezelő ezt adta amikor betűjelet akartam adni neki [link]
HD s szerint 100/100% -
rocket
nagyúr
Sziasztok!
Van egy kis problemam, 200GB-os Mxxtor IDE vinyorol lenne szo, kulso USB-s rackben volt, mukodott is szepen, multheten elromlott a rack (onnan tudom az halt be, hogy masik vinyoval se ment).
Kivettem a vinyot mert volt rajta par file ami kellett volna, beraktam a gepembe de bootnal nem jutottam tovabb a win7 logonal, a vinyo felporog gep inditasanal rendesen es a BIOS is latja.Beraktam egy masik gepbe amin XP van, a BIOS latja, boot utan merevlemez kezeloben is latszik, de formazlatlan lemeznek mutatja.
Mivel nem mindenaron kellenek rola a fileok, megprobaltam leformazni hogy legalabb ujra mukodekepes vinyo lehessen, elindul a formazas, aztan 2-3 perccel kesobb kiirja hogy nem sikerult formazni (CMD-bol is probaltam NTFS-re, ott RAW disknek latja), es ezutan a vinyo el is tunik a kezelobol, csak reboot utan kerul elo ujra.Low level formattal meg probalkozok holnap, de addig is varom a tobbi otletet ha van valakinek
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Zonesz1 #16518 üzenetére
Szia!
Szerintem senki sem tudja megmondani. A megsüléstől, szériától függ. A legtöbb drive már gyári számra, de minimum szériára párosított elektronikával megy. Vagyis, próba, de ha az az elektronika is meghal, nem kell csodálkozni.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Ehhez mit szóltok?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Zonesz1
csendes tag
Sziasztok!!
Van egy Western Digital nevű winyóm ami megsült egy pár dologgal együtt a gépbe! :S
mdl: WD3200JS-60PDB0 (320Gb)
Szerintetek ha kicserélem benne az elektronikát akkor az még használható lesz??
Előre is köszönöm a válaszokat!! -
C1trom
tag
Üdv, még nem vagyok biztos benne hogy HDD problémám van de de erre gyanakszom szóval ide írok.
Pár hete a gépem egyszercsak nevetségesen belassult és azóta csak romlik bár lehet csak én érzem így.
A konkrét tünetek:
-Boot idő kis túlzással normális, de ha el kell indítani valamit elindulás után, néha "beragad" a folyamat, a vinyó lámpája folyamatosan világít, semmi 'kerregés', HD sentinel szerint 100% os a lememzkihasználtság miközben írási, olvasási sebesség 0kb/s (5-10-20 másodpercenként ugrik egyet az írási/olvasási sebesség aztán megint ácsorog egy darabig 0-n), és eközben kb semmire nem reagál a gép, azon kívül hogy az egeret lehet mozgatni-Ezek után mondjuk elindul egy játék, teljesítménnyel nincs gond, viszonylag stabil FPS értékek (Battlefield Bad company 2 60 FPS felett), viszont néha néha az is "beragad" és nem reagál semmire, jellemzően áttöltéseknél, vagy amikor valami új információt kell bestreamelni. Pl fallout 3-ban néha egyszercsak elmegy a hang, aztán pár másodperc után megfagy a játék, aztán pár másodperc szünet után "megjönnek" a lemaradt hangok majd fut tovább a játék, közbe persze folyamatosan világít a vinyó és a szokásos semmittevéssel foglalkozik (sőt F3-ban néha azt is csinálja epizódokban, hogy akármikor egy új hangot kéne játszani.. pl megszólal valaki, vagy akármilyen új hangot kéne hallani, megfagy előtte egy pár pillanatra a játék, aztán egy idő után elmúlik a "roham" és megint fut simán.)
-Fájlműveletek: Másolok A pontból B pontba a winchesteren belül egy 20-25 megás fájlt, viszonylag gyorsan elér néhány százalékot egyenletes tempóban, aztán "beragad", nem csinál semmit vagy fél percig, aztán folytatja.
Egy 200 megás tömörített fájl kicsomagolása így eltarthat kb egy fél óráig, óráig (egy full dvd-s játék installálása így több mint 5 órán át tartott).
Ha dvd-re / pendrivera kell írni ott látszólag normális és stabil az adat áramlás.
Internetről letöltésnél is stabilan jön egy darabig a cucc aztán fagyi, majd egy idő után folytatja, miközben maga az internetkapcsolat stabil.Úgy tűnik hogy az írással lettek hirtelen komoly problémái feltehetőleg a vinyónak.
A lemezek töredezettsége 0%, HD sentinel szerint a lemez állapota kiváló (97%), vírus nincs (nod32), registry/szemét takarítva.
Speckók:
Windows 7 64bit
Alaplap: Asrock P55 pro
CPU: intel i5 750 @ 3Ghz
Memória: 4Gb 1333Mhz Geil DDR3 Ram
GPU: Ati 5770 1Gb + Catalyst 10.10
HDD: "DiskWDC_WD1600JS-22NCB1" (egy 160gigás western digital-os, SATA-s, circa 4 éves vinyó, kettéosztva egy 20 és egy 140 gigás partícióra.)
Táp: 550W-os moduláris Corsair tápÖtletek hogy mi okozza? Kukázzam? Hogyan gyógyítható? Egyáltalán a vinyó lehet a hibás?
-
scope2007
addikt
hali!
MBR vagy GPT partíciót érdemes létrehozni?
2TBos a hdd, adattárolásra vanezek a főbb különbségek igaz?
mbr = 4 primary partíció
gpt = 128 partGPT is in comparison to MBR. A GPT disk can support larger than 2 TB volumes
where MBR can not.A GPT disk can be basic or dynamic, just like an MBR disk can be basic or
dynamic.CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
tome.jr
addikt
Nemrég vettem egy 2,5 WD Scorpio Black 320 Gb BJKT notivinyót az asztali gépembe. Első nekifutásra csatlakoztattam a lapra, Everest és HD Sentinel is látta, viszont a Sajátgépben nem volt látható. Második nekifutásra telepítettem rá egy Vista 64-et és csináltam egy 80 Gb-os partíciót a rendszernek és még további két partíció egy 60 Gb-osat és egy 160-ast. Telepítés után csak két partíció látszik a rendszer 80-asa és a 60-as. A harmadik 160 Gb-os eltünt.
[ Szerkesztve ]
-
Coach Atesz
tag
Sziasztok!
Van 1 Samsung 500GB-os külső usb-s hdd-m és a gépem egyik pillanatról a másikra nem látja az adatokat rajta illetve nem tudok rámenni mint meghajtóra, de a gép érzékeli és jelzi is mint meghajtót. Mit lehetne most tenni vele?
Üdv : Attila
the easy day was yesterday
-
zalman90
őstag
válasz C4mp3r #16503 üzenetére
nálam ugyan ezt csinálta a 40gb os maxtor vinyóm , állandóan lefagyott , ez még a jobbik eset volt , volt hogy el sem indult a gép , csak ha meg mozgattam a kábelt .
HDsentinel szerint ~3200 szor megszaakdt a kapcsolat a gép és a merevlemez között , és ez az adat csak nőtt , kábel csere megoldotta
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
komisz
csendes tag
sziasztok.segítséget szeretnék kérni a következővel kapcsolatban.van egy satás meg egy iés winyóm. indításnál és biosba is észleli a rendszer mindegyiket,windows alatt az eszközkezelő is,de a sajátgépben már csak a satásat látom és nem férek hozzá az idéshez.már próbáltam mindenféle jumperelést,másik windowst de semmi.mi lehet a probléma?valami ötlet valakinek? előrre is köszönöm.
Eddig skizofréniás voltam,de most már mind a ketten jól vagyunk!
-
C4mp3r
addikt
Üdv!
Következő a problémám: van egy WD 80GB IDE vinyom windows xp sp 3al. Simán netezgetek erre hallom, hogy a vinyó lekapcsol, majd újraindul. Ekkor a kép pár másodpercre megfagy majd megint megy tovább. Ezt megcsinálta úgy 5x egymás után aztán eldobta magát kékhalállal Kernel_data_inpage_error címszóval. Restart után most megy. Valami ötlet?
Köszi.
-
TheProb
veterán
Üdv minden fórum trollnak!
Gondom lenne a gépen az egyik partíciómmal, mégpedig az hogy nem látja a gép. Ez azóta van mióta 1 másik vinyót rádugtam a gépre amivel gondok voltak. Hire's boot disk-el dolgoztam és a gond meg is oldódott viszont a gépemben lévő fő merevlemezemen amelyiken 2 partició volt/van (egyiken winfos másikon a saját adataim, utóbbit nem látja jelenleg a gép) és nem értem mi történt mikor ahhot hozzá sem nyúltam. Továbbá a boot disk-en lévő egyik particionáló program se lát szinte semmilyen infót a 2 gépben lévő disk-ről (az imént említett fő vinyó+1 másik disk amin csak 1 partició van) Csatolom a képeket amiket lát, pontosabban inkább nem lát:
http://lh3.ggpht.com/_EITb1U_MDGM/TNVFn55uamI/AAAAAAAAACs/bAWWG0jfFPU/s800/20101106540.jpg
http://lh5.ggpht.com/_EITb1U_MDGM/TNVFoIU7EII/AAAAAAAAACw/mX3371tgKgA/s800/20101106542.jpgNem értem mi lehet a probléma. 1-2 particionáló viszont annyit közöl velem hogy a merevlemezen lévő particiókkal gondok vannak. Norton partition magic az első indításnál kiírta hogy sector hibák vannak a vinyón rányomtam hogy javítsa, azt írta sikerült neki, lehet hogy ez cseszhetett volna el vmit?
Összegzésképpen: mind 2 belső vinyó particióját látja a gép, kivéve egyet (pont ami a legfontosabb lenne...). Particionáló programok mindegyike vagy hibás particiókat jelez vagy szinte semmilyen infót nem tud róluk szolgáltatni ezáltal nem élnek a lehetőségek sem (pl. partició másolás, létrehozás, törlés, stb.). Egyes egyedül a WD saját diag. programja látta a nem látszódó particiót névvel együtt,stb. (mivel wd a fő merevlemez). Kérem aki tud segítsen, mert jelenleg tippem sincs, hogy mi lehet a baja, főleg hogy ahez a disk-hez hozzá sem nyúltam... Az összes vinyó egyébként 100%-os állapotú HD sentinel szerint, egész idáig semmi bajom nem volt egyik lemezzel sem.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Robinhofan
csendes tag
válasz Robinhofan #16500 üzenetére
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2
Ilyen merevlemezről van szó. Ha lehet cseréltetni vagy esetleg ujat kérni, akkor szerintetek kérjek seagatet? Melyik a jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Need for Speed: World Online
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest