Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Olyan technikai kérdésem lenne, hogy megoldható-e (és ha igen, hogyan) hogy egy működő rendszervinyó teljes adatállományát (oprendszerrel együtt) egy másik vinyóra átmásoljam úgy, hogy utána a Windows 7 az új vinyóról bootoljon, és ne vegye észre a turpisságot, tehát működjön tovább (csak már az új vinyóról), mintha mi sem történt volna? -
törölt tag
Kérdés alaplapi bios ,hogy régi az nem okozhatja ezt?
-
törölt tag
LG HXD5 a típusa...
ö lenne azTeljesen új az xp hivatalos teljesen friss.Rácsatlakozom és azt írja ki..
Szgép csatlakozott egy USB eszközhöz de a windows nem ismeri fel...ennyi....
-
Thrawn
félisten
Service code: AJ38
-
liksoft
nagyúr
Sajnos egyre több az a külső ház, mely titkosítási funkcióval rendelkezik. Ezekben az esetekben az USB hídchip az első pillanattól kódolja az adatokat, így ha az meghal, hiába jó a winyó, az adatoknak lőttek. Vagyis nem biztos, hogy ha beteszi asztaliba, az adatok láthatóak. Ezen kívül van olyan külső egység, melyet "csípőből" nem ismer fel az OS. Pont a titkosítás miatt, a driver lemezzel össze kell hangolni a géppel. Vásárláskor jó lenne, ha ezt az információt NAGY betűkkel tudatnák a vásárlóval, de többször ahogy tapasztalom, még az apró betűs részben sincs meg.
-
törölt tag
Gurukhoz!
Kaptam költsőn egy ilyen kis okosságot.
lg 640gb noti vinyo
Csatlakoztattam a 2db USB de azt irja ki nem megfelelő eszköz.
Probáltam egy notihoz is az nem is látja.
Most frissitettem mindent a szgépen drivereket,xp stb...Valami eszközkezelőben az illesztő progival bajlodik.Probáltam leszedni a windows updatéval valamit de teljesen friss és nem talál hozzá semmit.
-
Imco
őstag
válasz
regvoltrossz #17885 üzenetére
Sentinel, gyári tesztprogi.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Mr.Skyline #17883 üzenetére
Sentinel, gyári tesztprogi, adatmentés. Fordított sorrendbe.
Szerintem...
-
regvoltrossz
aktív tag
Van három merevlemezem. Egy SATA, valamint két PATA fajta. A legkisebbre (egy 40-es wd) van telepítve az Ubuntu Linux, a középsőre egy xp, a legnagyobbra, egy win7. A probléma mostanában a legkisebbel adódik, mégpedig olyan formában, hogy ha újraindítom a gépet, (pl. frissítéseket töltött le a rendszer ami ujraindítást követel) akkor nem indul el róla a rendszer, csak egy kis kurzor villog a bal felső sarokban. Ha gépet kikapcsolom, majd be, akkor semmi gond nincs vele. Közeli merevlemez-halál előjele, vagy beállítási probléma lehet?
-
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP Compaq Presario CQ61 laptopom,
aug. lesz 1 éves.
Furcsa sípoló hagot hallok ritkán a gépből.
TuneUp Utilities töredezettségmentesítő program futtatása közben újra előjött a probléma,
szinte biztos vagyok benne, hogy a vinyó csinálja:
Seagate Momentus 7200 500GB
Mit tegyek? még garis a laptop. -
rgida
csendes tag
Hali!
Olyan gondom van,hogy mintha a vinyóm időnként leállna pár másodpercre,majd hallani ahogy felpörög és minden normális lesz újra.Ez a jelenség terheléstől független,legutóbb pl csak a media player ment,amikor csinálta (zene elhallgatott,de a track játszódott tovább,majd visszajőtt a hang).
tehát nem fagyott le semmi.Teljesen új telepítésü Win7 x64,sőt az egész gép új,kivétel a táp ami egy 4-5 éves 400W Chieftec.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
DreiNN
tag
Helló!
Miért van az, hogy ha nem nyúlok a géphez(kikapcsol a képernyő is) ,kb 5 perc után elkezd dolgozni a winchester, akkor is, ha nem fut semmilyen program. ?
-
Mans20
addikt
Az active smart és hd sentinelbe OK ot mutat az ultraDMA CRC error ra,a HD tune ba van az amit linkeltem,úgyhogy nem tudom a másik kettőbe miért hibátlan.
-
Mans20
addikt
Estét
[link]
Ez mitől lehet?cseréltem kábelt,de ugyan ez van. -
Franklin
addikt
Üdv!
Vadi új Seagate 7200.12 500GB vinyóm furcsán kattog, ha leállítom vagy újraindítom a gépet. Minden alkalommal 4-5-ször csinálja, olyan, mintha a Win7 nem tudná leállítani és folyamatosan próbálkozik vele. HD Sentinel szerint 100%-os.
Win7 telepítés után nem sokkal kezdte el, sztem akkor, mikor felraktam az alaplapi drivereket (de nem biztos). Más oprendszerrel kipróbálva (pl. Ubuntu Live Cd) nem csinálja.
Asrock 880GMH lap, Win7 Home Premium.
Ötlet valakinek?
-
sasa134
addikt
sziasztok,
segítségre lenne szükségem.
Vettem itt a bazárban egy 750es Samsung Spinpoint F1 vinyót. Ma tettem be a gépbe - már vagy fél órája szenvedek, de nem látja a Win7. BIOS igen. Sata kábelt, tápkábelt cseréltem, bakot ugrottam, semmi. Mi lehet a gond? Pls help... -
Imco
őstag
válasz
FMprod #17859 üzenetére
Nincs SATA1 kábal! Sata van és kész.
Az a jumper is gyanús nekem mert szerintem ebbe nincs rá lehetőség. Láttál valahol erre a tipusra ilyen utalást?
Az a baj hogy a SATA1 lap SATA2 HDD szinte mindig összeveszik, főleg a mostani nagy HDD-kel. Esetleg egy bios frissitést probálj még. Hátha... Vagy ha minden kötél szakad sata2 kártya.
..és egy jó tápról is gondoskodj!Szerintem...
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a következő történik:
hdd, odd a gépben, xp telepítő az odd-ben,
telepítő elindul, de amikor a formázás megvolt, és a megfelelő file-okat a telepítő felmásolta, a gép újra indul, mert ilyen a telepítés. DE! amikor már arról lenne szó, hogy hdd-ről megy tovább az install, akkor nem az következik, hanem az xp install eleje (a tisztán cd-s rész)
mi lehet?
amúgy a hdd-t hd sentinellel ellenőriztem, és 100%-osra mondta.
(amúgy tényleg az a durva, hogy egy másik gépbe rakva működött, ill. az xp telepítője is látta, amikor ki kellett választani, hogy hová legyen telepítve a win)
segítsetek.
kösz előre is:piadex2
-
FMprod
csendes tag
Sziasztok!
Pár nappal ezelőtt rendeltem egy WD 1000GB 5400rpm 64Mb SATA2 WD10EARS típusú merevelemezt. A probléma az, hogy nem ismeri fel a gépem. Más gépen nem volt lehetőségem kipróbálni. Bár zajt egyáltalán nem hallok belőle, egy idő után melegszik kicsit, ezért reménykedem, hogy nem hibás. AMD, AM2-es, Gigabyte M55S-S3 alaplappal rendelkezelkezem, amin Nvidia nForce Sata csatlakozók vannak. Ez a merevlemez Sata2-es, de úgy tudom, kezelnie kellene ettől függetlenül. A BIOS-ban sem ismeri fel, hiába dugom a jumpert bármiylen állásba. 5-6-ra kell gondolom, mert sima Sata1 kábellel próbálkoztam. Nem működik. Mitévő legyek?
Köszi a segítséget előre is. Bocs, ha nagyon hülyeséget kérdezek, de már a hajam tépem.
-
-
darthimp
csendes tag
A legújabb Catalyst van fent. Honlapról töltve x64 alá. Semmilyen más driver nincs. A héten volt clean install, akkor minden driver fent volt. Ezért próbáltam driver nélkül is a működtetést.
Az AVP (anti virus program) gondolom én, mert a kaspersky ilyen néven fut.
Egyelőre nem állítottam semmit a Windows-ban minden default. Amúgy csak nagyobbra szoktam venni a a virt. mem-et mint kisebbre.Az a gond, hogy akárhány embert kérdeztem meg eddig mindenki mást mondott.
Már minden lehetséges hardver hiba volt terítéken, de a szoftveres tesztelők nem mutatnak semmit.
Azóta feltűnt, hogy a szaggatások kezdetekor először a "legmagasabb aktív időtartam" ugrik fel 100%-ra majd csak utána nőnek a késések. Olyan mintha belassulna vagy megállna a winyó és ezért nő a késés.De teljesen mindegy, hogy filmet nézek, vagy böngészek, vagy csak áll a gép akkor is jön a szaggatás. De egy idő után "elmúlik" a "legmagasabb aktív időtartam" lecsökken 0-ra és minden megy tovább.
Woland fórumtárs azt, mondta nem a Windows a hibás, valszeg a winyó.
Én már azt sem bánom ha megfőne az egész HDD, legalább akkor tudnám mi a baj
-
liksoft
nagyúr
válasz
nandude #17853 üzenetére
Akkor teljesítményben ahhoz mérd. Egy 400W-os példa. Az FSP-t például szeretem, de annak is volt rossz szériája (nagy valószínűséggel a beszállító spórolt ott).
-
liksoft
nagyúr
válasz
nandude #17851 üzenetére
[link] Vagyis több mint 3 éves, és ma is ilyen olcsó?
Én azzal kezdeném, hogy egy márkás és nehéz (amiben van anyag, az az esetek többségében többet is bír) új 400W-os tápra azonnal cserélném. Árban 8-10 ezer forint alattit nem is néznék! Ami innen indul, az lehet, hogy jó lesz. Nézz szét a tápegység témában, úgy tudom az első hozzászólásban van egy gyűjtemény.
Látom, megtaláltad. Nem azért kell drágább tápegységet venni, mert erőművet üzemeltetsz, hanem azért, mert minőségi tápellátás nélkül a mai alkatrészek MEGHALNAK! És ez a teljesítménytől FÜGGETLEN!
Példa: Trabant, Swift, Yaris, stb...
-
nandude
tag
válasz
liksoft #17850 üzenetére
2007 decemberében vettem a házzal együtt, a táp Eurocase ATX-350W. Szóval szerinted akkor tuti táp baj... havernál azért még kipróbálom a winyót, biztosra megyek. Most meg takarítok. Majd bátyámra bízom a multiméterezést, most jön haza Szegedről, meg amúgy is ő tudja hol a műszer
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
nandude #17843 üzenetére
Eget verő nagyságú érintkezési hiba! Rendbe kéne tenni, mert a másodperc töredéke alatt haza tudja vágni a fél gépet is akár, ha "jó" helyen van!
Tartok tőle, hogy többször mondtam, mentés, majd rendrakás. Gondolom a mentés megvolt, mostanra a javítás, rendrakás a feladat. Vagy egy rakás ócskavas lesz a Tiéd, ha folyamatosan csak tesztelgeted, simogatod, tesztelgeted, simogatod, tesztelgeted, simogatod, tesztelgeted, ......
-
EkSYS
senior tag
válasz
darthimp #17841 üzenetére
ez nem tűnik rossznak nekem.
Nem lehet hogy a grafikus driver-eddel van a gond? Melyik kataliszt van fent?
Az AVP a játékra gondoltál nem?Namost kizárásos alapon,nyilván ha csak azzal csinálja, akkor vagy driver, vagy valami szoftveres előbeállítás lesz. (v.színűleg az általad mért késleltetést is valami sw okozza)
Gondolom a windows/teljesítménynél a beállításokat , virtuális memóriát nem állítgatod el. -
dejv
tag
sziasztok!
elég súlyos problémám van,remélem ti tudtok segíteni
újra akartam particionálni a merevlemezemet a régi jól bevált partition magic-el,de a program #105-ös errort írt ki,és most a windowsom csak az egyik particiót látjapróbáltam easeus partition masterrel helyrehozni a dolgot,de ez a program is csak annyit ír,hogy bad disk,és semmilyen műveletet nem tudok végrehajtani a merevlemezen
a particio visszaállítása nem célom,olyan megoldás is jó lenne,ami teljesen formázná az egész merevlemezt
remélem valaki tud mondani valami biztatót,mert így szorgalmi időszak előtt nagyon nem buli ezelőre is köszi
-
nandude
tag
Ejnye. Most minden alkalmazás be van lassulva.
-
darthimp
csendes tag
Az a problémám, hogy Windows 7 x64 clean install és csak a frissítések valamint a grafikus driver és AVP feltelepítés után, a Windows random szerűen szaggat és nem válaszol.
1 - 5 perc ideig. Utána minden endben.
Nincs vírus. Memória Memtest86-al ellenőrizve, processzor Intel Diagnostic p. Tool-al ellenőrizve.
HDD: WD15EADS Green Caviar. Erre gyanakszom.
Ugyanis az erőforrás-figyelő a szaggatás ideje alatt a Lemez résznél 1500-6000 msec-es késést jelez a futó alkalmazásokra. A normál 2-15 ms helyett. Valamint a legmagasabb aktív időtartam (nem tudom mi az) 100%. Miután "kiszaggatta" magát minden visszaáll a normális kerékvágásba.
HDD Sentinel szerint kondíció 97% gyors és normál tesztek hibátlanok.
Valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet ez és hogy tudnám megoldani?
Köszönöm! -
liksoft
nagyúr
Én már lemondtam Róla. SMS / CHAT titán lehet, aki a jó szöveggel bejön a lányoknál. Sajnos nem vagyok lány. Akarom mondani szerencsére.
Szerk: Azt sem tudja, mit szeretne. Le kéne csak írnia:
Van a 120GB-os drive-on egy 110GB-os partíció. Szeretném az egészet használni 30GB (feltételezés) rendszerpartícióval, és a maradék területet egyben az adatoknak.
Húúúúúú.... Megizzadtam ettől a két mondattól.
-
6s
csendes tag
válasz
liksoft #17793 üzenetére
Még egy kérdés a témában. Kicseréltem a merevlemez házakat, hogy akkor mit produkál az új, de nem volt különbség. Azonban elkezdtem keresni a firmware verziószámát, és mivel hds-ben nem találtam, végignéztem a hdd-kre ragasztott címkéket.
Semmi különbséget nem találtam, kivéve egyet.
A régebbit/hangtalanabbat Koreában gyártották, az újabbat/jobban kattogósat Kínában.
Minőségbeli tapasztalat van esetleg?(értsd., a kínai pl. hamarabb megadja magát jellemzően) -
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy Samsung 160Gb-os vinyóm amivel régebben valami történhetett és csak 30 gb-ot lát belőle a gép! Nem segített semmi bios format sem! Ha elindítanám a windows telepítést 30gb van csak meg szabadon!
A bios format progi pedig látja a többit!
Mi lehet a gond vele? -
nandude
tag
válasz
liksoft #17822 üzenetére
Persze mentek, még mindig azt csinálom. Áldom az ötletemet hogy vegyek egy 8 gigás pendriveot
És most jött el a pillanat hogy betolom a chkdsk-t. Ha nem akarja az igazságot, akkor Windows telepítő cédével játszok egy picit. Ha az se megy akkor egy szép nagy formázás lesz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
nandude #17819 üzenetére
Ha az adatokat nem mentetted, és a CHKDSK belefut egy hibába, azt javítja. De ha ez újabb hibát okoz, akkor javítja. De ha ez újabb hibát okoz, javítja! .....
Ül az ágon, és fűrészel. Melyik oldalon?
A program jó, de csakis fizikailag HIBÁTLAN drive esetén célszerű a használata.
-
grex4
aktív tag
válasz
liksoft #17806 üzenetére
ja értem. vagyis asztaliban is menne formázás után.
már télleg csak annyi kérdésem lenne hogy a "megfőzte" magát az a vinyóra értendő vagy a házban lévő chipekre és nyákra stb. Mert le szeretném gariztatni, hiszen rendeltetésszerűen volt használva és használhatatlanná vált. Most is 20percekre kapcsolom be és 35foknál lekapcsolom. De ha a srác nem törődne velem jolenne tudni hogy mit menthetek meg az értékéből.u.i: (amugy a vinyó hőérzékelőjét kalibrálni kellene, mert pl 20ora nem-bekapcsolás után egyik 19ről, ez rögtön 26fokról indul. vagyis a 37 igazibol csak 30fok....és leáll/ujraindul. biztos h megfőzte magát? télen?
előre is köszi ismét, hálám.
-
Romeo619
senior tag
válasz
liksoft #17797 üzenetére
Jaj na akkor elöröl.
Van 1 120s winyo.
Ezt a winyot 2 felé akartam particionálni.Megnyitottam PM-l ami látott még 1 8gigás részt is amin nem volt partíció. Raktam rá és így kaptam 1 110s és 1 8s partíciót. Azaz volt 2 partícióm
De továbbra is szeretném szét particionálni a winyot de ehhez az kéne hogy a 8s részt beolvasszam a 110shez hogy egyben 118giga legyen. Azaz tűnjön el a 8s partíció és csak a 118s rész maradjon.
Hogy tudom ezt megcsinálni már mint ezt az összehozatalat?
Remélem ez így már tiszta lesz
-
nandude
tag
válasz
liksoft #17807 üzenetére
Ezen most akaratlanul, de felkacagtam
( aztán alrábfordítottam ma monitort kb 45°-kal, és elsötétült a monitor, kiírta hogy no signal. Aztán fél perc múlva a gép átment alvó üzemmódba. Lol. Közben töredezettségmentesítés megy.)
A gépbe megyek bele, a kábeleket ellenőrzöm, esetleg felcserélem az optikai meghajtó kábeleit a winchesterével. -
grex4
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest