Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Vista nem hajlandó bebootolni, probáltam már helyreállítani miegymás semmi. le kéne szedni róla az adatokat és újra rakni, na itt jön a probléma, Hirens BootCd MiniXPvel bebootolok a documents and settingbe ha be akarok lépni aszonydja, hogy access denied. Nem egy nyomi passwordot kér hanem így.
Próbáltam már ntfsDosal is de jól emlékeztem az ilyenkor nem lát semmit.
Vkinek vmi 5lete nincs, hogy lehetne lementeni az adatokat, HA beraknám egy másik Vistats gépbe 99% le tudnám szedni de a notit nem szedhetem szét mert garis "plombált".
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Thome
veterán
Sziasztok!
Február elején bedöglött a gépem egyik bekapcsolás után a másikra, alig bírtam újraéleszteni (BSOD rendszeresen a windows betöltő képernyőn, alig bírtam újratelepíteni), de most ötlött fel bennem a gondolat, hogy lehet a HDD volt az okozója.
Érdeklődni szeretnék, hogy a S.M.A.R.T. alapján mit tudtok megmondani róla (Notebook hdd)
Még van rá fél hó gari (egész gépre), és azért érdeklődnék, hogy garanciába cserélhető-e már ebben az állapotban, ha valóban ez a baja, vagy csak szimplán behülyült a Win még annó? Mert csak a Win7 nem akart felmenni rá utána, az XP kényelmesen felment, onnét leformáztam, feltettem Win7-et, tegnap előtt újratelepítettem, és kutya baja van most meg.Vagy használjam ameddig megy, és ha behal akkor cseréljem, és maradjon adattárolós vinyó?
Ja igen, a kép:
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz PedroPascal #14697 üzenetére
OS és BIOS esetén is az energiagazdálkodásnál.
Sentinel: Beállítások / Lemez figyelés - Lemezek leállásának akadályozása.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
PedroPascal
senior tag
válasz liksoft #14696 üzenetére
Elnézést tényleg rossz helyen válaszoltam.
Azért ellenőriztem, mert Dzsekó kollégával privátban beszélgettünk a problémáról és ő említette h esetleg a szenzor hibás és ezért csinálja, mint kiderült nem az csinálja.
Bios-t frissítettem, a helyzet nem változott, mellékelem a vinyóra vonatkozó bios-os képet hátha itt kéne valamit állítani, (alapon van)
HDS-nél is megköszönném ha esetleg elárulnád h merre találom ezt a lehetőséget, vagy akár a win-en belül.
Előre is köszönöm!ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
liksoft
nagyúr
válasz PedroPascal #14693 üzenetére
Nem Imco írta, hanem én. Tisztességes polgári foglalkozásom az adatmentés. Innen tudom, hogy a drive mozgatása! sem tesz jót neki. Az más kérdés, hogy egy határon belül el kell viselnie. Viszont a gyártók adatai (melyek legtöbbször pontosak) a hétköznapi életben nehezen foghatóak meg kézzel. Vagyis az X G eséskor 10cm járólap esetén már teljesül. Tehát a ráncigálással (pardon mozgatással) óvatosan!
A parkolást meg a BIOS, OS vagy drive maga végzi. Az OS-é kiiktatható, a BIOS-é talán, a drive belsője viszont a legritkább esetben. A HDSentinelben be lehet állítani, hogy ne hagyja a drive-ot leállítani. Viszont a fej alatt a légpárna által keletkező magas hő a lemeznek nem tesz jót hosszú távon. Így a parkolás az élettartamra is kihatással van.
Szerk: Igen, érthető. De ha nem írom, akkor minden "ifjú titán" elkezdi cibálni, mert szabad, és jön a sírás. A fentiek miatt Neked sem ajánlom. Biztonsági funkció. Autónál is ellenőrzöd, hogy a légzsák működik-e?
[ Szerkesztve ]
-
PedroPascal
senior tag
Már eljutottam arra a szintre h ha kattan akkor nézem is a smart-ot és bizony minden egyes kattanás után nő az érték!
De mellékelem a HD sentinel képet is:
Nem hinném h a win kapcsolgatja, elvileg a rendszer vinyót nem kapcsolja le és ha mégis így lenne akkor nem a win betöltése után kb 5 perc után csinálná szerintem.
Azért köszi az ötletet!
Esetleg más ötlet valakinek?ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
PedroPascal
senior tag
Nem tudom mért mennék hozzád?!
Amint írtam a vinyóm Free-fall sensoros azaz érzékeli a szabadesést és akkor parkoló állásba teszi a fejet! Ugyebár ez kisebb mozgásokra nem reagál ezért kell "jól megrántani"
Nehogy azt híd h földhöz basztam vagy ilyesmi csak épen h a szenzor kapcsol-e azt ellenőriztem mert ha elolvastad volna amit írtam előzőleg akkor talán levágtad volna h gyanakodtam a szenzora is és tuti h nem az teszi.
Nem szeretem ha hülyének néznek!
Tudom miért kattog mert állandóan parkolóba teszi a fejet, és ezt szeretném megtudni h miért csinálj és hogyan lehetne megszüntetni?
Nem megoldás erre a problémára a WDidle3 sem. próbáltam!
Tehát nem azért kértem itt segítséget h valamelyik szavamba belekössenek és ahelyett h a kérdésemre válaszolna valaki ezen lovagoljon!
Lehet h kicsit félreérthető volt a rángatásos téma, de éppen csak annyira mozgattam meg h a szenzor érzékeljen, és mint mondtam már ez a Free-fall sensor megfelelően működött, nem emiatt csinálgatja!
Remélem így érthető voltam.ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
Blaze71
őstag
Eerre gondoltam én is, hogy csinálok egy képfile-t és azt teszem rá az F1-re. A vicc annyi az egészben, hogy másfél éve megvannak az F1-esek, de eddig csak tárolónak használtam őket. Ráadásul az egyiket még arra sem, mert alig van rajta 40 GB-nyi olyan adat, ami megvan máshol is. Mondjuk most ürítettem le egy 160-as PATA HDD-t is, amin kb 13 GB-nyi olyan adat volt, amiben lehet olyan, ami kell. A többi kb 120 GB-nyi megvan máshol. Igaz a PATA HDD-ket el is adtam gyorsan, mert csak a helyet foglalták a szekrényben. Lehet, hogy veszek egy kis erőt magamon és tényleg rendet teszek a rendszerekben, de akkor már Win7 megy mindkettőre.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
artiny
őstag
Lehet attól kezdett el kattogni ahogyan kapcsoltam le?
Tartom a power gombon az újjam 4másodpercig. Ha egyszer nyomom meg csak 4-t villan a powergomb és utána nem történik semmi. A windows még mindig látja a vinyót. Ha Safely Remove nál kapcsolom le és utnána nyomom a power gombot ugyan az történik.,szoval semmi.
Próbáltam,hogy megnyomom egyszer a p.gombot utána várok hat ha lekapcsol,de nem történt semmi 30perc után se, pedig a gép már levolt kapcsolva. Ha burok tetejét megfotam éreztem,hogy forog a vinyó.
Használati utasítas:[link]
DISCONNECTING THE DRIVE – 23 lapnál irja a lekapcsolást.Egyébként akkor kezd el jobban kattogni,ha beáll alvo allapotba 10perc utan ,ha nem használom.
A tápom Fortons FSP 500w-s ami nem a gagyi közé tartozik szerintem.
-
Imco
őstag
válasz artiny #14684 üzenetére
Annyit még engedj meg, hogy felhivjam rá a figyelmedet:
a kattogás valaminek az oka!
Saját tapasztalatomban a táp hiba okozataként.
Természetesen lehet más is.A WD vinyókra esküdtem. (ma is merem ajánlani) 5-6 év alatt 2 garisat láttam x00 db-ból..
Ennak ellenére, szakemberrel értekezés után áttértem a samura.
Szerinte megbizhatóbb. Az én érvem még a gyorsasága volt.
20-30 MB/ sec a különbség másolásnál, ami számottevő.Ezektől függetlenül vedd még figyelembe, hogy a megfelelő hűtés és a táp a sarok pont.
Bármilyen vinyót is vásárolsz, rövid életüek lesznek ezen feltételek nélkül.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
válasz Blaze71 #14687 üzenetére
Én meg nem install'nám újra!
Egy "normális" erős konfigban nem számottevő a gyorsulás, hisz a másodperc töredékéről beszélün. Ez összadva is csak tized század sec.-ben mérhető.
A névjegyedben szereplő már jó konfignak számit.Azt csináltam legutobb hogy leválasztottam 50 Gb-t a new vinyoról, és mikor már halodik a régi os akkor oda tudok telepiteni az újat. Illetve most épp egy kisérleti W7 x64 van rajta.
Egyébként meg ha kisérletezni akarsz, akkor simán tükrözd rá az old vinyót és akkor számszerűen mérheted a különbséget közöttük.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
AndrewTdi
addikt
válasz Blaze71 #14687 üzenetére
Talán a programok elérése is gyorsabb lesz. Igazából minden gyorsabb lesz picit (programok betöltése, firefox, stb).
De nyilván nem "sztaqrva mennyivel gyorsabb most" kategória.
Ha az időt sajnálod és a win utáni többi cucc felpakolásával nem akarsz mojolni, ne installd újra a wint. De ha nem nagy gond, csináld.
(én újratenném) -
Blaze71
őstag
válasz liksoft #14685 üzenetére
Oké, ez tiszta, ezért kérdeztem. Csak megéri-e vele vacakolni? Van-e értelme a gyakorlatban is? Konkrétan, hogy észre vennék-e különbséget?
AndrewTdi! Köszi Neked is. Gyakorlati hasznára lennék kíváncsi. Mert ha csak annyi, hogy egy hajszálnyival gyorsabban tölt a Vista és nyerek vele fél másodpercet, akkor nem tökölök vele, marad így.
-
artiny
őstag
Oke koszi az infokat.
Nincs rajta olyan fontos adat , csak filmek,sorozatok.Jarod1: használsz WD azóta?
én úgy gondoltam ,hogy a WD-k a leghosszabb életartalmú,megbízhatóbb márka.
Ha venél egy új 500GB belsö hdd-t akkor melyik márkából választanál?
Volt már samsung F1 ami meghalt már nekem...nem tudom másnak mienek a tapasztalatai.
Seagata még nem volt,de elég jónak tűnik. A WD és Seagata közül meik a jobb?[ Szerkesztve ]
-
Blaze71
őstag
válasz liksoft #14681 üzenetére
Szia Liksoft!
Szerencsére nincs HDD problémám, de ezt gyorsan le is kopogom. Csak kérdeznék.
Van-e gyekorlati jelentősége annak, hogy a 32 bites Vista egy régebbi egy lemezes 160-as Samsung, vagy egy újabb, 250-es F1-es Samsung HDD-n van. Érdemes áttennem az elvileg gyorsabbra, vagy a mindennapi használatban úgysem veszem észre? A 160-as JF100 és S166, míg a 250-es esetén ilyesmit találtam, hogy 1AC01112. Elvileg a 160-as belső adatsebessége 9xx Mbit/sec, míg az F1-nek 1400 Mbit/sec.
-
liksoft
nagyúr
válasz PedroPascal #14678 üzenetére
Szia!
Gratulálok! Rángasd csak. Utána meg gyere hozzám sírva, hogy annyi pénzed nincs, de az adat kell. Mondd, a drive-ot cibálásra, vagy adattárolásra tervezték?
Bár addig jó nekem míg sokan nem tudják mennyire érzékenyek ezek a mai drive-ok, mert akkor meglesz a mindennapi betevő.....
-
Imco
őstag
válasz PedroPascal #14678 üzenetére
Talán az energia gazdálkodást állitsd asztalira, hogy a win ne kapcsolhassa le.
Illetve nézd meg sentinellel is mert nem biztos, hogy rossza az az érték.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
-
PedroPascal
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS C90S notim már megvan kb 2,5 éve, most vettem bele nemrég új vinyót: WD3200BJKT (szabadesés érzékelős).
Nos a problémám az lenne h kb 2 hetes lettére elég magas ez az érték: load/unload cycle count
És ez elég nagy mértékben nő napi szinten mint az érték is mutatja két hetes létére!
Az tűnt fel h a win alatt néha kattog a vinyó és kis utána járással kiderítettem h a parkolóállásba pakolgatja a fejet ezért kattog.
Nem a szenzorja hibás ez tuti mert csak ha a laptopban van akkor csinálja, ha külső rekből e-sata-n kipróbáltam és nem csinálta, viszont ha jól megrántottam akkor kattant mivel a szenzor jelzet na mind1 nem ez a lényeg.
Az eredeti vinyó egy Seaget 160Gb 5400-es vinyó volt, elégé romon volt már ezért vettem a notiba új/jobbat. Jelenleg a régit külső rackben használom, megnéztem azt a load/unload cycle count értékét és kb. 114500!!!
Tehát már a régivel is csinálta a noti rendesen!
Mindegy h milyen win van fent, frissítettem bios-t és így is csinálja!
Tuti h kicsinálj ez a kattogás a vinyót előbb utóbb!
Ha valami megoldást ajánlana erre bárki azt megköszönném![ Szerkesztve ]
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
artiny
őstag
Mitől kezd el kattogni egy hdd?
Van egy külső WD hdd, idáig nem csinálta.Nem érte ütés vagy hasonló,de elkezdett kattogni
Elégé idegsítö.....lefutattam error scant,de nem talált hibás szektort. kb.percenként kattan,ha onnand olvas valmit vagy töltök rá valmit.[ Szerkesztve ]
-
Motar
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy tegnap nekiálltam törölni a C:\-ről mert kezdett kevés lenni a hely! Ma viszont azt vettem észre hogy eltűnt a D:\ ami ugyanaz a HDD! Nem tudom hogy a 2 összefügg-e. HDD regenerátor nem talál hibás szektort, a HDD sentinel 100%os kondíciót ír! Tudok vele valamit kezdeni anélkül hogy formáznám, mert 300gigáról van szó!
Win7-em van 64es és egy WesternDigital wincsiről beszélünk.Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?
-
orosz022
csendes tag
hello most akarok vásárolni egy Western Digital 500GB SATA2 HDD (WD5001ABYS). -t az lenne a nagy nagy kérdésem hogy lehet úgy jumperelni és hogy a 1,5 Gb os adat átvitelre legyen beállitható mivel az alaplapon nincs már hely sata számára igy egy Silicon Image SiI 3512 SATARaid Controller re szeretném kötni amin már műxik egy samsung vinyó ahoz leletem a gyártó honlapján fényképet is hogy hova kell tenni a jumpert de ehez a vinyó tipushoz nem kérem aki tud segitsen
kösz előre is
lehet nem ide kellett volna irni de sürgős lenne
[ Szerkesztve ]
-
Misi 007
őstag
Lenne egy Samsung HD103UJ-m!
Május 20-án úgy indult hogy konzisztenciát ellenőrzött és ezt eljátszotta ma is!Hard Disk Sentinel szerint Teljesítmény 100% Kondíció 100% A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem. Nincs szükség beavatkozásra.
Szerintetek pusztulni fog?
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
vettem egy ilyen tök alap hdd dokkolót(teszt). bedugtam egyből felismerte, sajátgépben megjelent mint usb háttértár. teljesen új, most bontott Samsung HD250HJ vinyót bele teszem, hátul benyomom a power gombot, vinyó felpörög, windows felismeri, de a sajátgépben eltűnt az ikonja.
mit tegyek hogy előcsalogassam? formázni kellett volna előtte? vagy jumpereljem?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
moonguru
őstag
Sziasztok!
PIO mód probléma egyszerű megoldásara mit találtam?
ImgBurn: Eszközök/Reset DMA menüpont!
Fejlődünk!
Monitor Guru!
-
liksoft
nagyúr
válasz Nudlika #14656 üzenetére
Imco ötlete jó. Ha viszont nem hoz eredményt, akkor adatmentéses szakemberhez célszerű fordulni. Ugyanis ezek a programok automatikusan működnek, és sokszor hibásan detektálják a partíciók helyét, méretét. Ilyenkor is tilos ráírni (újraparticionálni) viszont csak "kézi vezérlés" mellett lehet az adatokat lementeni.
-
Nudlika
csendes tag
Problémám a következő: Adott 2 HDD a gépben, egy Seagate 250Gb-os, illetve egy 750 Gb-os Samu. Ez eddig oké, mindkettő Sata 2-es. Nos, a Seagate vinyó nyáron lesz 3 éves, azóta gyűlik az adat rajta össze vissza, párszor volt formázva. 3 partíció volt rajta mindigis. A másik vinyó pedig 2 partícióra volt darabolva. Ez eddig szép és jó, gyűltek az adatok, azonban ma a Windowsom megadta magát, így reinstall lett. 64 bites Win7 helyett egy 32 bites XP professionalt telepítettem, először service pack nélkül, majd SP2-vel.(hát igen, hülye fejemmel nem vettem észre hogy rosszat telepítek). Mikor telepítettem az első XP-t, a gép látott mind két hdd-ről 2-2 partíciót, a meglevő C)D)E) partíciókat, illetve a 750-es vinyóról egy 80 GB-os formázatlan területet. C-t leformáztam, tettem rá a windows-t, felment minden szépen, de semmi. A többi meghajtónak nyoma sincs. A gép mindkét winyóból, 130 Gb-ot lát, és semmi mást. A 80 Gb-os partícóit pedig leformáztam, gondolom valamelyik elveszett partícióból került oda. Nos, a kérdésem az, hogy hova tűnhetett az a cirka 650-700 Gb-nyi adatom, ami elveszett ezzel. Valakinek valami ötlete?
Szerk: A gép már látja a maradék helyet is, csak azt is partícionálatlan területként. Adatvesztés FTW
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Nagy kérdés, mennyire helytálló az az állítás, hogy passzív vinyóhűtő alkalmazása esetén garvesztéssel jár az ha borda felülete és a vinyó teteje közé szilikonpaszta kerül felhelyezésre?
-
törölt tag
Üdv!
Remélem jó helyen járok. Az lenne a problémám hogy egy Linuxos laptopra szeretnék Windowst telepíteni. Meg lehet csinálni anélkül hogy szétszedném a laptopot és a vinyót egy másik gépbe beraknám? Mert a Windows telepítő kékhalálozik amint elindulna, gondolom a fentlévő Linux miatt. A lemez biztos hogy jó.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz Vagtam #14633 üzenetére
Igen, előfordulhat. Igen, tönkremehet. Igen, lehet még ennél is súlyosabb.
Igen, lehet otthon próbálkozni, de ez nem LEGO, így ha totál tönkrement, már sokszor adatmentéses szakember sem tud segíteni.
Igen, el kell dönteni az adatok érnek-e annyit, hogy szakemberhez vidd. VIGYÁZAT! Egyszer tudod eldönteni, onnan kezdve egyirányú utca! Ha rosszul döntesz, az adataid bánhatják. Nincs olyan, hogy otthon próbálom - nem megy, megyek a szomszédhoz - nem megy, megyünk ügyes szervizeshez - nem megy, visszük adatmentésre -> "Ezt ide már hiába hozták!".
-
liksoft
nagyúr
-
Vagtam
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék az alábbi ügyben:
Van egy 500GB-os, Seagate vinyóm, én vettem kb. 1 éve, és a gépemben üzemelt teljesen normálisan. Azután szert tettem egy külső mobile rackra, és ebben használtam. Párszor előfordult, hogy " Nem sikerült a késleltetett írás" hibaüzenettel újrandítást igényelt (a vinyó), utána minden rendben volt. Azonban az utóbbi időben szinte minden bekapcsolásnál előfordult ez a hibaüzenet, és végül odáig jutottunk, hogy már meg sem lehetett találni, mint meghajtót (a sajátgépben). Nem baj gondoltam visszarakom rendesen a gép belsejébe és csatlakoztatom az alaplaphoz. És itt jön a szívás, a BIOS-ban látja, hogy rá van csatlakoztatva, viszont az OP. rendszer megáll a logó-nál és nem hajlandó tovább menni. Ha nincs csatlakoztatva ez a vinyó természetesen minden ok.
Szóval segítsetek légyszi, hogy mi a fene lehet, mert van egy csomó olyan cucc, ami kéne erről a winyóról.
Köszönöm a segítséget
üdv
Tomi
Az Ojjektum a vízbű veszi ki a zoxigént, teccikérteni?
-
DJackson
tag
köszi a válaszokat
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
-
liksoft
nagyúr
válasz kekkec #14616 üzenetére
Winchester (winyó), így a vinyó szerintem duplán helytelen (hiszen a winyó sem megengedett a helyesírás szerint). Inkább HDD mint vinyó.
A régebbi alaplapokban a kondenzátorok úgy is kiszáradhatnak, hogy nincs látható jelük. Ilyenkor a tápegységnek sokkal nagyobb terhelést jelent az alaplap meghajtása, hiszen dinamikusan nagy tartományban kell az áramot biztosítani. Ez a táp "rángatás" kihatással van a másik ágon lévő winyóra. Átmenetileg jóval nagyobb táp használata segíthet, de végleges megoldás az alaplap "átkondizása", vagy kicserélése lesz.
Más órajelű (400/333) RAM-ot egy gépben nem illik használni. Nem véletlen, hogy márkásabb berendezésekben válogatottak vannak, valamint a gyártók is "szettben" árulják sokszor.
[ Szerkesztve ]
-
Blaze71
őstag
válasz kekkec #14624 üzenetére
Mondjuk egy letűnt platformról nem éppen egy kifutó platformra kellene váltani. Inkább Core-I3-ra lenne érdemes. Mégis modernebb, eleve DDR3-as memóriát kezel, ami olcsóbb és az esetleges későbbi bővítés lehetőségét is meghagyod. Csak ne valami P31/P41 Chippes lapot nézz hozzá.
-
kekkec
aktív tag
válasz Blaze71 #14623 üzenetére
Mákom van, mert most vettem a P4-et itt PH-n és csak a postakölcséget bukom, mert a srác rendes és visszaveszi, még csere procit is küldött. Sajna azzal se volt jobb, mert ugyanúgy fagyott, vmiért nem bírja a lap a 200 MHz-s FSB-t, mert ha levettem 133-ra ment simán viszont 2 GHz-n ment a proci, szal 1,8-ról 2-re bővíteni hülyeség és eredménytelen. Sajna vettem egy katana 3-at (cpu cooler) és annyira láma voltam, hogy megkarcoltam az alját a prockó szélével, de magyar leírás one hozzá szóval magamtól találtam ki a rárakás módját és a leíráson lévő képek se túl részletesek szerintem.
Váltok 775-re az bőven jó, E3300 lesz az új proci, ahhoz viszont fölösleges ez a hűtő és sajnos így már vissza se veszik szerintem. -
Blaze71
őstag
válasz kekkec #14622 üzenetére
Az egészben az a szívás, hogy továbbra is egy P-IV s478-ad marad, pedig ha eleve komplett cserének indítod, akkor gondolom nem ilyenre fejleszted. Sajnos a régi konfigokkal mindig ez van.
Egyszer én is belefutottam ebbe, de a második lépcsőnél már kiszálltam és teljesen új platformra váltottam. Igaz, hogy szerencsém volt és el tudtam adni az összes DDR-1-es konfigot viszonylag tűrhető áron, a pár hónapos DDR-1-es 512 MB-os memóriákat meg becserélte a bolt, ahol vettem, DDR-2 1 GB-os modulra egy az egyben. Ezért érdemes egy helyről vásárolni. Ilyenkor kifizetődik, meg a gariztatásnál is. Volt, hogy a polcról cseréltek memóriát és winyót. Alaplapot, meg VGA-t meg kaptam kölcsönbe tőlük, hogy azért a gépet tudjam használni.
-
Blaze71
őstag
válasz DJackson #14619 üzenetére
Nincs tapasztalatom SSD-vel, de jobbat nem tehetsz, mint gariztatod. Max a boltban megkéred a szakikat, hogy formázzák már le neked és ha nem tudják, akkor gyorsan jöhet egy másik példány, ha még 3 munkanapon belül vagy. Alapul a bolti nyitvatartást vedd figyelembe, tehát ha mondjuk pénteken vetted és szombaton is nyitva volt a bolt, akkor ma, azaz kedden még benne vagy a 3 napban.
-
Blaze71
őstag
válasz kekkec #14610 üzenetére
Lehet nem jó a tippem, mert tényleg csak tipp. Volt nekem is ASRock alaplapom, amiben I865-ös Chip volt. Az is produkált olyant, hogy pl nem volt hajlandó elindulni, csak ha lehúztam és visszadugtam a wigyó táp és adatkábelét. Valószínüleg a kezdetleges SATA vezérlő miatt, mert az PATA winyóval ment. Viszont hajlamos volt rá, hogy bármikor belassuljon. Meg nem szokott fagyni, de pl az egér is akadozva mozgott és ha ilyenkor ráengedtem egy Everest memória sebességmérést, rosszabb értékeket produkált, mint egy öreg P-II-es 233 MHz-es az SC Ramokkal. Viszont ezt a restart megoldotta, de bármikor képes volt előjönni. Gariba cserélték és az új lapnál már csak a winyó lehuzigálás maradt meg. Ebben a gépben is egy 3 GHz-es Prescott P-IV proci volt, de nem hinném, hogy ez okozta volna a gondot. inkább a Chip gyengesége, így nálad is alaplap gyanús a dolog.
-
DJackson
tag
sziasztok egy pqi s525 ssd van nálam. Zsír új. Egy xp-t akartam rá feltenni, nagyon lassú volt, kilőttem. Másnap megint akartam, megint lassú volt, úgy hagytam csinálja. Hazaértem kék halál volt a képernyőn. A köv telepítéskor nem tudtam törölni a partíciót.az ssd-ről. Átvittem másik gépbe formázni vagy valami, erre a windózka lemezkezelője azt írja hogy nem tudja végrehajtani a kívánt műveletet (volume delete-kor). Total commanderben meg intézőben látszódik de nem lehet megnyitni. Kb mint egy beolvashatatlan cd úgy reagál a win xp. Lassú minden, totalcommander félpercekre fagyogat. Próbáltam más oprendszerrel: Vista telepítője nem indul el ha be van dugva, winserver 2008 megáll örökre a 4színű golyók windózjellé olvadása után, és az a szép animációja folytatódik míg az élet tart.
Ekkor elővettem az aduászt a paragon partition managert. Bármit akarok csinálni az ssd-vel azt írja hoyg a művelet nem végrehajtható mert I/O error. A win eseménynalója is tele van errorokkal. Ha USB-n dugom rá, akkor se javul a helyzet.Ezek után van még valakinek vmi ötlete, hoyg mit lehetne csinálni vele, vagy vigyem vissza a boltba? SSD-kkel gyakoriak az ilyenek?
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
kekkec
aktív tag
Kiteszteltem egyesével 3 különböző modullal (2 db 512es 400 MHz kingston-nal és egy 256os 333 MHz xerox-szal) és mindegyikkel fagyott (kb 5 perc rendszerstab. teszttől), meg váltogattam a slotokat is. Szerintem a lap miatt fagy, mert a xerox-szal újrakent chipsettel 17 percig stabil volt teszt alatt és nem fagyott, kipróbáltam egyből utána a 2 db kingstonnal, de így már fagyás lett. De nem a fagyás aggaszt már, hanem amit írtam egyszer. Szóval a HDD kattogása alkalmanként + néha lassan pörög fel bootolásnál. Na mindegy, veszek új alaplapot az már szinte biztos, csak nem tudom, hogy a vinyót visszavigyem a boltba cserére, vagy sem.
Úgy sz@r az egész ahogy van, legalábis most ebben a felállásban (régi procival jó volt csak lassabb). -
kekkec
aktív tag
válasz liksoft #14613 üzenetére
Nem tudom, hogy az alaplapi kondenzátorokkal kapcs mire gondolsz, de nincs semmi különösebb bajuk, (meghajolva se, megolvadva se) így laikus szemmel. A táp meg zsír új FSP 400 wattos, bár ez még tudom nem azt jelenti, hogy jónak is kell lennie, de nem volt vele gond.
(#14612) Imco: Sajna az a konfig (P5N32-E) most nincs nálam, már én is gondoltam arra, de egyenlőre nem megoldható. Vinyó miatt tuti nem lehet a fagyás, mert PATA vinyóval is kifagyott rendszerstabilitás teszt alatt, és processz igényesebb dolgoknál is fagy. Szóval szerinted, míg a HDS-ben nincs sárga felkiáltójel a SMART adatoknál és nem csökken 100% alá a teljesítmény és kondició nincs baj? És előre jelezné a program, hogy a vinyó tönkre mehet?
(Amúgy most ez az állás.)
-
Scorpus
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, a következő a probléma:
Adott egy PC konfig, benne 4db merevlemez (3 db Samsung HD103UJ és 1 db HD103SJ), mindegyik 1TB, 7200rpm. A HD103SJ-t használom rendszernek, ez a legfiatalabb merevlemez is egyben. Az alaplap ASUS P5QSE, ezen van 6 db SATA port, az első 4-re vannak rádugva ezek, az 5.-en van egy DVD-író. A probléma az, hogy az egyik HD103UJ merevlemez valamiért nem működik megfelelően. A többivel nincs gond. A hiba akkor jelentkezik, amikor az ominózus HD103UJ-ról másolok adatot egy másik merevlemezre, vagy egy másik merevlemezről másolok adatot erre a HD103UJ-ra. Tehát másoláskor vagy áthelyezéskor jelentkezik a probléma, mégpedig úgy, hogy nagyon lassú a művelet. A többi merevlemez között az adatátvitel sebessége rendben van, de ha ez a merevlemez kerül ebbe a szituációba, akkor nagyon lassú lesz a művelet. A rajta tárolt adatokkal nincs semmi gond, nem hibásak, nem veszett el, nem sérült meg semmi. Tehát a művelet rendben végrehajtódik, csak a sebességgel van gond. Megnéztem Hard Disk Sentinel programmal is, de nem ír semmi problémát, tökéletesnek minősíti. A tápegységgel sem lehet szerintem gond (Chieftec CFT-600-14CS). Nem tudom elképzelni mi lehet a probléma. Nincs vele különösebb probléma, mert az adatok megvannak, de félek hogy ez a lassúság valamit jelent, esetleg későbbi meghibásodást ami adatvesztéssel járhat.Kérlek benneteket, akinek van bármi ötlete az írjon, köszönöm szépen!
A mostaniakon kívül a régi rendszerben is voltak pozitív értékeléseim -> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Scorpus
-
Imco
őstag
válasz kekkec #14610 üzenetére
Tedd át a P5N32-E-be és járasd ott is egy kicsit majd nézd meg a sentinelel abban is.
Proci csere -önmagában- nem okoz ilyen értékeket.
Inkábba vinyó miatt lehet a fagyás.
Egyébként "ijesztőnek" tünik ma már a 2GB memoria limit a 2db sata1-el.
A sentinelnél részletesen elemzik az értékeket.Szerintem...
Üdv! Imco
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek evvel kapcsolatban:
Az alábi képeken szereplő értékek adhatnak okot aggodalomra? Meghibásodhat az új vinyóm a közeljövöben (vagy másra utalnak a SMART adatok)?
(A vinya: Hitachi HDS721032CLA362)Egy régi i865G/ICH5 chipset-ű Aopen lap SATA1-es csatiára és egy új FSP400-60APN tápra van csatlakoztatva a vinyó. Procicsere óta fagy a rendszer, szerintem a lap a ludas és parázok, h az új vinyóban esetleg kárt tehet.
Vagy felesleges az aggodalom?HDS kép1
HDS kép2
HDS kép3
HDS kép4
HDS kép5Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
botsaska
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem a következő hiba miatt, ami minden előzmény nélkül jelentkezett: Van a gépemben egy 40Gb-os és egy 80Gb-os Maxtor vinyó. A HD Sentinel szerint ok mindkettő, illetve a 40-es 3 hibás szektort tartalmaz, de ez már régen így van. Néhány napja a zenék és videók a 80-ról szaggatottan játszódnak le, ahhoz hasonlóan, mint mikor nagyon lassú a net vagy a proci nem bírja követni az eseményeket. Ilyenkor a házon a piros led villogásával együtt akadozik a hang. A 40-ről is próbáltam, onnan minden ok. Valami ötlet? Nálam megállt az a kis tudomány. Válaszokat előre is köszönöm!
-
Imco
őstag
válasz alexnowan #14604 üzenetére
Tápot helyesen nyomd hozzá mert az kinyirja, ha elszurod.
Ha van olyan akkor masterre tedd, és ha van olyan akkor ne a raidre.
Elvileg simán együtt müködnek.
Nem árt elötte megformázni, esetleg particionálni.
Tipusról, OSről nem irtál.Rezonálásra nézd át a rögzitéseket.
HA nem megy és dobsz egy PÜ-t kapsz egy számot. Elvileg szomszédok vagyunk!
Szerintem...
Üdv! Imco
-
alexnowan
aktív tag
Hi!
iszonyú amatőr vagyok.
a konfigomat bővíteném egy 500GB samsung vinyóval.
Már nincs meg az alalplap leírása, így tippet kérnék a bekötéshez.
A már meglévő SATA vinyó a SATA2 jelű portot bitorolja.(1,2,3,4 van)
Ezt az újat hova dugjam, mit állítsak hogy eggyütt működjenek?Kösz a segítséget. Meccs után is jó lesz...
Jah és még valami: mióta beraktam ezt az 500-at rezonál a ház.
Ez lehet a vinyó vagy csak valami kábelt sikerült arrébb pakolni...Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
-
djjwill
csendes tag
szevasztok
valaki tudja hogy kell pontosan ki iktatni a rossz szektorokat egy vinyón?
van teljes verzios hdd regenerátor, killdisk és MHDD program is
az MHDD tünik a legjobbnak de itt indításkor vannak parancsok kb 30db
de meik törli vagy zárja ki a hibásakat?
Mindet futtattam már és a hdd regenerator is mindig jelzi hogy javítva vannak a
hibásak de következő indításkor mégis ott vannak.
Ezért nem akarom javítani azokat hanem lezárni hogy ne használja és nyugodtan
lehet kissebb a winyó nem gond.remélem valaki tapasztalt ezeknél a programoknál
kösziwireless hálózat haverok között
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Amiga A500 - A régi barátnő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest