Új hozzászólás Aktív témák
-
kekkec
aktív tag
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok az alábbi esettel kapcsolatban
Múltkor a macskám a billentyűzeten toporogva alvóba tette a frissen telepített új haswell konfigomat (adatlapomon 1es konfig), majd ahogy tovább tapicskolt rögvest fel is ébresztette. A felébredés pillanatától kb. egy 10-15 másodpercig szabályos ritmusban kattogó hangra lettem figyelmes. Ezt követően, ha jól emlékszem újra indult a gép a bejelentkező képernyő alatt (de lehet én indítottam újra, nem emlékszem a felfokozott idegállapotom miatt), és nem látszott a rendszerben a vinyóm.
Azóta kipróbáltam másik gépben, ott jó a vinyó nincs gond.
Az Asus H87-PRO lapomra visszatéve viszont hol látszik, hol nem (BIOS-ban ugyanez). Másik kábel és port is lett próbálva ugyan ezzel az eredménnyel, viszont egy csere HDD-vel semmi gond nincs.Annyi biztos, hogy alvóból visszatérve nem látszik az 500as samum, és ha nincs a lapra dugva csak a tápomra mindig felpörög (szóval táp is kizárva).
Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
kekkec -
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap alvóba tette a macskám a gépem majd ezután fel is keltettem, és egy ritmikus kattogásra lettem figyelmes.
Temethetem a vinyómat?Ki merjem próbálni másik gépben? Amelyik leállt azt nem merem bekapcsolni, még túl fiatal, és nem szeretném hogy esetleg tovább károsodjon.
Thx a válaszokat!
-
kekkec
aktív tag
válasz
Blaze71 #14623 üzenetére
Mákom van, mert most vettem a P4-et itt PH-n és csak a postakölcséget bukom, mert a srác rendes és visszaveszi, még csere procit is küldött. Sajna azzal se volt jobb, mert ugyanúgy fagyott, vmiért nem bírja a lap a 200 MHz-s FSB-t, mert ha levettem 133-ra ment simán viszont 2 GHz-n ment a proci, szal 1,8-ról 2-re bővíteni hülyeség és eredménytelen. Sajna vettem egy katana 3-at (cpu cooler) és annyira láma voltam, hogy megkarcoltam az alját a prockó szélével, de magyar leírás one hozzá szóval magamtól találtam ki a rárakás módját és a leíráson lévő képek se túl részletesek szerintem.
Váltok 775-re az bőven jó, E3300 lesz az új proci, ahhoz viszont fölösleges ez a hűtő és sajnos így már vissza se veszik szerintem. -
kekkec
aktív tag
Kiteszteltem egyesével 3 különböző modullal (2 db 512es 400 MHz kingston-nal és egy 256os 333 MHz xerox-szal) és mindegyikkel fagyott (kb 5 perc rendszerstab. teszttől), meg váltogattam a slotokat is. Szerintem a lap miatt fagy, mert a xerox-szal újrakent chipsettel 17 percig stabil volt teszt alatt és nem fagyott, kipróbáltam egyből utána a 2 db kingstonnal, de így már fagyás lett. De nem a fagyás aggaszt már, hanem amit írtam egyszer. Szóval a HDD kattogása alkalmanként + néha lassan pörög fel bootolásnál. Na mindegy, veszek új alaplapot az már szinte biztos, csak nem tudom, hogy a vinyót visszavigyem a boltba cserére, vagy sem.
Úgy sz@r az egész ahogy van, legalábis most ebben a felállásban (régi procival jó volt csak lassabb). -
kekkec
aktív tag
válasz
liksoft #14613 üzenetére
Nem tudom, hogy az alaplapi kondenzátorokkal kapcs mire gondolsz, de nincs semmi különösebb bajuk, (meghajolva se, megolvadva se) így laikus szemmel. A táp meg zsír új FSP 400 wattos, bár ez még tudom nem azt jelenti, hogy jónak is kell lennie, de nem volt vele gond.
(#14612) Imco: Sajna az a konfig (P5N32-E) most nincs nálam, már én is gondoltam arra, de egyenlőre nem megoldható. Vinyó miatt tuti nem lehet a fagyás, mert PATA vinyóval is kifagyott rendszerstabilitás teszt alatt, és processz igényesebb dolgoknál is fagy. Szóval szerinted, míg a HDS-ben nincs sárga felkiáltójel a SMART adatoknál és nem csökken 100% alá a teljesítmény és kondició nincs baj? És előre jelezné a program, hogy a vinyó tönkre mehet?
(Amúgy most ez az állás.)
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek evvel kapcsolatban:
Az alábi képeken szereplő értékek adhatnak okot aggodalomra? Meghibásodhat az új vinyóm a közeljövöben (vagy másra utalnak a SMART adatok)?
(A vinya: Hitachi HDS721032CLA362)Egy régi i865G/ICH5 chipset-ű Aopen lap SATA1-es csatiára és egy új FSP400-60APN tápra van csatlakoztatva a vinyó. Procicsere óta fagy a rendszer, szerintem a lap a ludas és parázok, h az új vinyóban esetleg kárt tehet.
Vagy felesleges az aggodalom?HDS kép1
HDS kép2
HDS kép3
HDS kép4
HDS kép5Előre is köszi!
-
kekkec
aktív tag
Nagyából vágom a SMART-ot, olvasgattam az általad linkel részt egyszer vmikor. A Hitachi biztos nem a hiba forrása, mert a másik, PATA vinyóval is fagyott, inkább attól félek, hogy az alaplap áldozatává válik szegény.
Tegnap csináltam egy rövid ön-tesztet Hard Disk Sentinel-ben, és a "Raw Read Error Rate" értéke felugrott pár ezerre (pontosan nem emlékszem), de ez még annyira nem is para csak teszt közben ilyen kattogó hangokat hallottam egyszer-egyszer (egy kicsit más hang volt mint a szektorhibáknál tapasztalt). Ma meg bekapcs után 0-án van megint a "Raw Read Error Rate", és toltam egy újabb ön-tesztet, és maradt 0, de hallottam megint azt a hangot (igaz csak egyszer).
Parázok, hogy nehogy tönkre menjen
Vagy alaptalan a gyanúm, csak túl parás vagyok? -
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Konkrétan evvel kapcs szeretnélek titeket kérdezni:
(egy ICH5ös délihíddal felszerelt régi alaplapba van dugva SATA 1-re, és egy zsír új FSP400-60APN táp hajtja, a rendszer instabil, lefagy rendszerteszt alatt, az "új" 3 GHz-s P4 berakása óta)
Kezdhetek félni, hogy döglődik az új vinyó? Lehet az alaplap nem tett jót neki?
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest