- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjött a jubileumi Pixel széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
válasz
liksoft #15999 üzenetére
Na erre nem gondoltam
Találtam egy érdekes dolgot. Eddig több részre volt osztva a vinyó. Most gondoltam egybehúzom az egészet igy particiók törlése-újra létrehozás egyben. És kihagyott 8.6mb-nyi részt. Nem is engedi hogy az egészet megcsináljam sőt oda nem is enged particiót létrehozni. Ezt eddig nem csinálta. A kihagyott részt pirossal megjelöli a particiókezelő progi de hibát nem ír mellé. Elképzelhető hogy van ott egy hibás részlet a vinyón(pl: szállitáskor odaütödött a fej stb.) és azért rakja félre. Eddig azt hittem azért húzza alá pirossal mert az a rendszerpartició. De a mostani rendszerparticiót nem húzza alá pirossal.
Bekarikáztam a részt amire gondolok. -
liksoft
nagyúr
válasz
Donald #15996 üzenetére
Segítőkész volt!
Ugyanis a korholása mellett adott választ is! Ott a WD gyári tesztprogram, tessék azt használni.
Ezen kívül lehet másik gépben is tesztelni!
Arról meg senki nem tehet, hogy mobilon kell netezned. Sőt, sajnállak. Mert nekem nincs is olyan mobilom, mellyel tudnék netezni. Nekem sajna nem fussa rá....
-
liksoft
nagyúr
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. A drive-nak van egy adatterülete. Ha ezen hibát talál, akkor szektoronként a tartalék területből kicseréli a sérültet. Így mindig ugyanakkora hibátlan tárolóterületet ad Neked. Ha így átallokált szektort, akkor az örökre meg fog maradni. Ugyanígy jegyzi meg a hőmérsékletet, adatátviteli hibákat, és még pár működési paramétert. A SMART ezeknek a hátsó adatoknak a lekérdezését biztosítja. Te a formázással és egyéb OS programokkal csak az adatterületet tudod elérni. Így tesztelheted, NEM fog változni a már SMART-ban rögzített hiba. A lényeg, hogy továbbra se változzon.
-
-
0805
tag
Szerintem a vezérlö lesz ....szerintem bekavart neki a sata csatik sorrendje mert 1-2 esbe volt a hátlapi a 3 masba meg a rendszer....Bár lehet h butaság amit gondolok....
De mitöl van az hogy átmegy RAW fájlrendszerbe??Nem értek hozzá azért kérdem.
Ha ezt lehetne tudni pontossan mitöl van akkor közelebb lennék a megoldáshoz.. -
Donald
tag
Elnézést, ha volt már ez a kérdés, de sajna kevés netezős időmből nem fussa végigböngészni az összes hsz-t.
A problémám az lenne, hogy van egy 320 gigás wd laptopvinyóm, egy két napot ment, HD Sentinel szerint tökéletes állapotu, abszolút ok, de xp formázás után aszondi, hogy nem sikerült a formázás és raw formátumu a végeredmény. ( Vista-van, win 7-el ugyanez az eredmény.) Kukán kivül mit lehet csinálni véle? ( Tudom, levélnehezék...) Néztem wd honlapját a serial szerint, már nem garis. ( Sajna használtan vettem egy forumtárstól, de ő csak 1 hét garit adott, amit egy laza kórházi kényszerpihenő miatt, nem tudtam kihasználni.)
-
-
szalasz87
csendes tag
dcsabesz hozzászólására gondolsz? Nekem is hasonló van, de nekem szerintem nem kapcsol ki, időként zümmög a merevlemez, mint ha le és fölpörögne. SAMSUNG HD502HJ a merevlemez, az alaplap Gigabyte G41M-ES2L, tök új mindkettő. nem hinném hogy ez elfogadható...
Az alaplap valami zöld technológiás lehet attól van?? A merevlemezt már leellenőrizték ahol vettük.
LÉGYSZÍ SEGÍTSETEK, KÖSZI! -
0805
tag
Ez a Gigabyte hátlapi kivezetés ez igy nézz ki...Azért raktam a gépembe hogy ne kelljen 5-6 vinyót beletuszkolnom a gépbe...így könnyedén másolgathatok vinyóról vinyórra és hordozhatom az adatokat..
Minden vinyó samsung....502HJ-vel csinálta eddig meg 105SI -vel.
Hd sentinel minden vinyóra 100% és nem találtam hibákat egyiknél sem...mind vadiúj vinyó.
Táp corsair cx400...a corsairól kapja mind az áramellátást.
Röviden ennyi...tegnap este is átment raw-ra egy 502HJ... ugy másolgattam egy másik vinyóra róla mielött formáznám..lehet sok neki egyszerre a több vinyó??és belekavarodik?mintha a bootszektorját írná át vagy nem tudom nem értek hozzá..
Még esetleg annyi lehet h az alaplapomon asus 785G a rendszervinyó a sata 3 -ra volt dugva ez a hátlapi két satája pedig a sata1- és 2-esre...na most ezeket megcseréltem most h a rendszer vinyó az egyes satába legyen ezek pedig utána..amióta megcseréltem azóta nem próbáltam...nem akarok fél napot megint másolgatni meg adatokat elövarázsolniKöszi a segítséget..
-
BemAnyó
senior tag
Sziasztok!
van egy Western digital Elements vinyóm (1.5 tb) nincs egy hónapos, a gondom az hogy nem látja egyik gép se, (egyik nap még ment másik nap már nem ) (irodában van 3 is) bármelyikre is dugom rá, annyit csinálnak hogy usb drivert telepít de utána nem látni a vinyót, rádugtam routerre is (tplink 1043nd), volt rescan meg reboot is, de az se látja (korábban ment).
Ez így most gari vagy mi a fene ? A garinak nem örülnék őszintén mert van rajta pár céges adat ami nem titkos ugyan,de azért nem tartozik senkire se.plz help
-
theboobaq
aktív tag
Avn egy Samsung F3-as HDD-m. Nem rendszer van rajta csak tárolásra van. Azt vettem észre ha hosszab ideig nem aktív akor leáll majd ha mondjuk elinditok egy mp3at róla akkor hallom hogy felpörög. Ez baj vagy ez ilyen energiatakarékossági dolog?
-
Imco
őstag
Hi!
...na most a gigabyte hátlapi az mi mert nem valoszinü hogy lanon társalognak... na most akkor mire van rádugva 2 db a hátlapon...na most akkor csak egy vinyóval csinálja vagy többel? Sentinel mit mond rá?
...na most lehet h rossz a tápod... a vinyod... a csatlakozok...esetleg OS vagy vezérlő...Sentinel adatok, vinyók tipusa, külső v belső táp. Igy könnyebb lehetne.
... na most szerintem...
-
0805
tag
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok h a vinyóim fogják magukat és átváltanak RAW-ba....Na most ez ugy történik h van 1 rendszervinyóm az két particióra van osztva 1 winnek a 2-dik adatnak....na most a géphez még van 1 Gigabyte hátlapi kivezetés h az adatokat amiket elmentek azokat rátudjam rakni másik-több winchesterre van amikor egyszere 2db winchester is rávan dugva a hátlapi kivezetésre....na most ha leállitom a gépet és rádugok másik két vinyót akkor van ugy hogy az egyiket nem ismeri fel a win és csak azt látja h RAW fájlrendszerü...Mi lehet a baj??
Már második vinyóval csinálja ezt és nincs kedvem állandóan adatokat mentegetni róluk...
Mi lehet ennek az oka?Köszi -
peti_s
addikt
-
liksoft
nagyúr
A 230-as hálózat felől zaj mehet át, vagy a táp szűrése nem tökéletes és ő "gyártja". Ez a zaj. Jó lenne látni a teljes SMART táblát, esetleg Sentinelből készítve. Lehet, hogy látok mást is. Egy átviteli hiba elvileg nem gond, az egyszer okozhatott problémát. (Kivétel, ha azóta minden esetben hibás adatot olvas.) A bizonytalan működés ebben az esetben eléggé érdekes (lehet, de akkor sajnos nehezen kideríthető oka is lehet).
-
liksoft
nagyúr
válasz
peti_s #15971 üzenetére
Ha valakinek hibás a tápegysége, és attól keletkeznek hibás szektorok, az a drive gyártójának a hibája? Garanciális kötelezettsége keletkezik más hibája miatt? Na ezért akkora a küszöb. Meg azok miatt, akik pár hibás szektor miatt haza akarják b@.zni a drive-ot, mert csak a hibátlan a jó. Hát tudd meg, a hibátlan sem hibátlan. Egy nagyobb drive esetén akár százas nagyságrendben is lehetnek felületi hibák. Azokat viszont a gyártó a teszt során a valós adatterületből kitiltotta. Valóban hibátlan felületű drive nagyon ritka!
Sőt, a változó szektorszámok miatt és a SMART számára fenntartott tartalékok miatt a drive felülete sok-sok darabból látszódik Feléd egynek! A drive belül folyamatosan átszámolja legalább két táblázat segítségével, mit hova kell tennie.
NEM segítek.
-
-
ruti
Közösségépítő
Fejlemények a #15907-ban leírt gondomban!
Partíció menedzseri műveletek utáni első indítástól kezdődően a hibajelenség a következő:
belső SATA-ra dugva a vinyót: a portra rászkennelésen nem jut tól a vezérő, itt le is fagy a gép
külső USB-ről: a vinyó típust megismeri, de a tulajdonságait nem,
és nem is hozzáférhető, szoftverek és eszközkezelő win alatt nem látjambr javítás nem hozott javulást
tiltott területre írás és részleges MBR felülírás történhetett?
szakavatottak javasolták, hogy firmware frissítés újra tudná írni a felülírtakat?valakinek ezek ismeretében újabb ötlete, vagy véleménye a firmware frissítésről?
ki tud ilyet csinálni?persze az eddigieket is mindenkinek köszönöm
-
liksoft
nagyúr
válasz
peti_s #15962 üzenetére
Minden OS alatt ez az idő állítható! Nem 1-5-20 perc, hanem amennyit Te adsz meg a listából!
A Te kattogásod a belső erősítő határon működéséből van, mert az IBM típusoknál abban a szériában ez volt a fő hibaok a felület halála mellett. Igen, ha a mechanikát megnézed, olyan mint egy régebbi IBM, vagy Hitachi (IBM felvásárlásából).
A Maxtornál szintén elektronikai vagy kontakt hiba lehet. Ha nem, akkor energiagazdálkodás.
-
Imco
őstag
válasz
laciakos #15944 üzenetére
Csak elbeszélünk egymás mellett!
Azt mondom nincs ilyen az LG-nél Te belinkeled mit keressek.
Dobj már egy LG linket a modellről!
A hivatkozott tipus egy ős belső iró.
Tehát vagy a szám nem jó, vagy nem külső az iró vagy átvertek.
Egyébként ez még mindig vinyós topic!Szerintem...
-
-
Zolás
addikt
Sikerült kideritenem hogy elvileg hibás kábel okozza. Nos az összes kábelemmel megmarad a hiba. Sikerült szereznem egy másik vinyót most azon megy a rendszer. Ugyanaz a kábel és ezen a vinyón nincs hiba.
Kérdésem az hogy ezzel a hibával garanciális-e a vinyó vagy nem? A baj az hogy eddig ezen volt az oprendszer de folyton összeomlott. Tehát igy szerintem használhatatlan ez a vinyó. -
19tibcsi57
csendes tag
Helló,
vettem egy 1,5 tb-s WD vinyót. Bedugtam annak rendje és módja szerint a gépembe, a bios felismeri, de csak 500 gigát ír ki rá.Tudnátok-e segíteni, mit kéne tennem, h mind a 1,5tb-t használhassam? Előre is kösz
-
Imco
őstag
-
Logic83
csendes tag
válasz
Badman 4ever #15934 üzenetére
A rendszerhelyreallitas minden meghajton ki van kapcsolva, ugyhogy sajnos nem ez a gond
-
laciakos
csendes tag
válasz
Jarod1 #15923 üzenetére
Szia.
Nero expressel és burning rommal irtam,de probáltam xp cd burnerrel is.
Használtam vettem a külső lg irót.
Állitólag 2-3-szor használták csak.
Cd-ét 46x-an is tud irni,de a dvd-ét 2x-es sebességnél nem engedte gyorsabban.
Frissités után 4x-es sebességel engedi.
De elvileg 16x-ra is képes. -
Logic83
csendes tag
Elfelejtettem,hogy ezeket mar megcsinaltam:
-cclener,defrag megvolt tobbszor
-eset32,kaspersky nem talalt semmitUjrainditas utan ujra fasza minden par oraig (neha 1 napig is)
-
Logic83
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom hogy ide valo tema-e, ha nem akkor bocsi.
A laptopomban van egy 250gb-os vinyo amibol a C particio 25gb. Ezen van a windows es a meghajton kb 9-10gb a lefoglalt terulet (rejtett fajlokkal,mindennel egyutt). Ha bekapcsolva hagyom a gepet par orara es nem csinalok vele semmit(csak a torrent fut,de letoltes nem ,csak a feltoltes miatt) akkor rgy ido utan jon egy kis ikon az ora melle es azt mondja nincs eleg hely a C-n. Megnezem sajatgepben es azt irja hogy 0byte szabad hely,de ha mindent kijelolok (rejtett fajlok,minden) akkor meg mindig csak a 9-10gb-ot mutatja.Egyszeruen nem talalom meg hova tunik 15gb ugy hogy nem talalom meg.
Van valami otletetek formazason es ujra telepitesen kivul?
Elore is koszi -
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Nem tudom, hogy mennyire komoly a jelenség, de a samu HD322HJ vinyómon eddig volt egy hibás és két vagy három gyenge szektor, a Kondició 97%-os Kíváló volt.
Ma reggelre újabb gyenge szektorokat jelzett a HD Sentinel, most összesen van egy hibás és 6 gyenge szektorom.
A lemez Teljesítménye 100% kiváló, míg a Kondiciója 95% kiváló minősítést mutat.Mennyire kell komolyan venni ezeket az újabb hibákat, esetleg javíthatók vagy mi a teendő ilyenkor?
Természetesen a "Napló"-zást (is) fokozottan figyelem.
Előre is köszi a segítséget.
-
paller
csendes tag
válasz
alexi13 #15924 üzenetére
1. Szerintem okozhatja.
2. Biztos, hogy nem vírus, azok a formázással eltűnnek. Persze van néhány ami az MBR-ben ver tanyát, de nagyon ritka
3. Próbáld meg a HDD regenerator nevű programot, csodákat tud tenni
Ha letöltöd a Hiren's boot cd-t, rajta van azon is, és ezzel rögtön be is tudsz bootolni, hogy elindítsd. -
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever #15862 üzenetére
Megoldódott a probléma, de nem tudom mitől, valószínűleg a regisztrációs adatbázis kipucolása tett jót.
-
alexi13
csendes tag
Kérdésem van és sűrgős:
Vista volt a laptopon, kernelhibát írt ki, a rendszerbe se csökkentett se semmilyen módon nem tudtam belépni. A rendszer meghajtót újraformáztam, próbáltam rá tenni új rendszert (többféle win-t is) de hibaüzeneteket kaptam - XP-nél stop 0x0000007b hibaüzenetet - és nem indult a telepítéskor újra a gép. Egyedül a linux ment rá, nem volt baja az újraindulással sem, az kiírta h rengeteg badsector van a gépen, de erre meg nem tudom a mobilnet drivert telepíteni.
Több kérdés is felmerült bennem: 1. Okozhatja-e fizikai sérülés a problémát - gondolok itt arra például hogy sérült a winchester? 2. Ha esetleg vírus ami miatt a win-rendszerek nem mennek fel rá, mivel tudom kiirtani úgy, hogy a többi partíciómról ne vesszenek el az adataim? 3. Van-e valami megoldás arra hogy win-t tudjak rátenni (esetleg kijavítani a badsectorokat) anélkül h új winchestert kellene vennem a laptopba?
Gondolom az látszik h nem nagyon értek a gépekhez... Sűrgős lenne, ha valaki tud segíteni előre is köszönöm!
-
hekkerman
tag
Üdv!
Van egy maxtor 160-as hddm. Felismeri a windows, de ha ráküldök valami erősebb tesztelő progit, néha kattan egyet. Ez táp betegség lehet(moduláris cooler master), vagy sz@r a hdd? (Van három másik a gépben, azok működnek)
-
dcsabesz
tag
Sziasztok!
Miért csinálja azt a vinyó, hogy ki-be kapcsolgat? Vagy az alaplap kapcsolja le? Vagy talán a windows "mondja" az alaplapnak, hogy tedd "c" vágányra a vinyót?
Szóval furcsán viselkedik a kicsike. Mi lehet ennek az oka?Köszi: Dcsabesz
-
laciakos
csendes tag
Sziasztok.
Olyan gondom van,hogy vettem egy külső dvd írót és kettes sebeségnél nem tudok gyorsabban irni vele.
Mindig azt irja ki,hogy ez a lemez 2x-es sebességel irható.
Próbáltam maxel és verbation dvd-vel.
lg hl-dt-st dvdram gsa 4082b a tipus száma. -
cross17
csendes tag
Helló!
Tud valaki segíteni tegnap leírtam, összetett. -
DeaTHeX
tag
természetesen a gépbe
-
DeaTHeX
tag
alaplapi csatlakozók nem hiszem mert mindegyiknél előfordult kábel úgyszintén mert 3-4 kábellal is kipróbáltam...a vinyó összes byte-ja működik ugyanis állandó használat alatt van és dugig van cuccal rakva szal más ötletem nekem sem marad...
általában úgy szokott ideiglenesen megoldódni a problémám hogy ha várok egy kicsit és utána pöccintem be a gépet...volt olyan hogy amikor másoltam a vinyóra akkor offolt, illetve volt olyan is amikor felkapcsoltam a fénycsöveket akkor állt le a vinyó -
DeaTHeX
tag
olyan problemam lenne h megy a gep es egyszer csak a winyo leall, lefagy minden, csak az eger mozog semmi mas. Illetve ha ujrainditom a gepet nem erzekeli a winyot
en tapra gyanakszom de ha nem biztos h a tap a hunyo akk nem akarok feleslegesen masikat venni,
utana meg gondol egyet es mukodik, majd megint egy ido utan kezdi
elore is koszi a helpet -
ruti
Közösségépítő
köszi a tippet
Nem használtam még a GDB progit, mert nem is volt adatvesztésem soha
gondolod, hogy ha a BIOS nem ismeri fel, a GDB fog tudni kezdeni vele valamit?
Win alatt eddig semmi nem látta a vinyót...ahhoz h oprendszert (bármit!) tudjak indítani, át kellene jutnom a POST-ban a controller meghajtó azonosításán, ami azonnal elakad, amikor rászkennel a portra, ahova rá van dugva a rossz vinyó
innen nem tudok továbblépni, BIOS-ban nem tudom ezt a controllert kiváltani vagy lelőnifelállt rendszerben USB-n nem tudok ránézni, keret híjján,
szerinted is esélyes, hogy úgy megtalálja? -
ruti
Közösségépítő
válasz
liksoft #15905 üzenetére
köszi a gyors választ
A drive detect-ek le voltak eddig is véve, csak a controller találta meg a drive-oket, és itt fagy le (az adott porton nem lép át, amikor a vinyó rajta van)
USB rackem nincs kéznél, de azóta a Hiren's-CD-vel megnéztem minden HDD és MBR Tools-t!
sajnos minden MRB-es progi azt írja, h nincs boot record
a HDD utilok meg nem találnak meghajtótKözben egy fontos adalék eszembe jutott:
másik rendszeren Part. Magic-eztem az utolsó sikeres boot előtt, bent volt ez a vinyó is, és a PM indítása valami hibát jelzett, aminek javítására ráokéztam. Csak disk "n" -el azonosít ez az előzetes vizsgáló Norton modul (se méret, se név) ezért lehet hogy véletlen ehhez a diszkhez nyúlt, és elmozgatott valamit?Ezek tükrében esetleg újabb javaslat, ötlet, kapcsolat a MBR visszaállítására?
Előre is köszi
ruti -
cross17
csendes tag
Miért nem ismeri fel az XP az IDE HDD-m ???
Nemrég raktam újra az Xp-t és a saját gép nem látja az IDE HDD-t. Van még egy SATA amiről a rendszer megy, régen felismerte meg többször volt már ilyen, de most elakadtam.
A BIOS látja a vinyót, meg az eszközelő is, már próbáltam átrakni a hardvert master ra de változatlan most slave -n van.
hát az a helyzet a hogy tele van fontos adattal , amúgy telepítés előtt kihúztam szóval biztos meg van minden rajta
a lemezkezelő az viszont nem látja ,az eszközölő látjaHa jól tudom valamit a BIOS ban kéne alítani, segítség
-
ruti
Közösségépítő
előző hsz-hez kiegészítő info:
a vinyón egy kis rdsz partíció van az XP-nek, és egy extended partíció
legalább a nagyobb logikai partícióhoz hozzá kellene férjek -
ruti
Közösségépítő
sziasztok, segítséget szeretnék kérni
igen, előtte visszaolvastam ezt a topic-ot, meg gugliztam, de nem találtam megoldásta következő történt:
egy WD 3200AAKS betegedett meg, az alábbi szomorú tüneteket produkálva:1. XP alatt, játék közben fagyás (nem kékhalállal) --> reset
2. win felállt, vinyóval semmi panasz. Ráküldtem a WD data lifeguard diag-ot, extended teszt is hiba nélkül lement
3 következő boot-tól kezdődően mindig a POST-ban ,amikor az eszközöket listázza, azon a sata port-on elfagy, amin a vinyó van (átdugtam kábelcserék, stb... megvoltak)
Mivel a POST fagy, BIOS-ba nem tudok belépni (más vinyóval az alaplap és a slotok rendben) GA-EP35-DS4
4. vinyó pörög. áramot kap
5. ötletelve rádugtam egy jumpert, és a "PM2" állásba téve a POST legalább túlment a vinyó felismerésen, de név, típus nélkül, csak "Hard Drive"-ot írt ki
6. Így már tudtam legalább indítani egy rendszert egy másik vinyóról
7. de sajnos WINXP SP3 alatt sem eszközkezelő, sem diag progi semmi sem látja, még annyira sem, mint a BIOSSegítségeteket előre is köszi,
ruti
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Windows 10
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest