- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
axlfsi
veterán
válasz
BB9000 #91006 üzenetére
Eddig nem, de most, hogy írtad igen; gyakorlatilag egy hirdetés van, az is használt, ... ezt nem venném semmiképp sem használtan. Azért köszi a tippet, ... egyelőre várok hát tovább (tavaly májusban volt legutóbb, hátha van egy tendencia és várható évente legalább egyszer).
-
adp
őstag
válasz
BB9000 #90821 üzenetére
Sziasztok. Gondoltam beruházok egy dyson porszivora, es most latom a hivatalos oldalon a v8-as 125k akciosan. Nagy a kulonbseg a v8 es v10 kozt?
van egy kutyam aztan jo lenne gyors valamivel felszivni a szort. Amugy a lakas nem nagy 56nm es javareszt laminalt lap es jarolap van. -
BB9000
senior tag
válasz
BB9000 #90915 üzenetére
Az AEG mellett az Electrolux-ot is beveheted a keresésbe!
Példa egy megfelelő termékre : Electrolux EIT61443B Főzőlap
ÁK link Gyártói termékoldal. Használati Útmutató 185. oldal:
A teljesítményszint csökkentése vagy növelése:
1. Kapcsolja ki a főzőlapot.
2. Tartsa nyomva 3 másodpercig a gombot. A kijelző bekapcsol, majd kikapcsol.
3. Tartsa nyomva 3 másodpercig a gombot. vagy jelenik meg.
4. Nyomja meg a gombot. P72 jelenik meg
5. Nyomja meg az időzítő / gombját a teljesítményszint beállításához.
• P72 — 7200 W
• P15 — 1500 W
• P20 — 2000 W
• P25 — 2500 W
• P30 — 3000 W *** Neked ez kell!
• P35 — 3500 W
• P40 — 4000 W
• P45 — 4500 W
• P50 — 5000 W
• P60 — 6000 W -
TongPo72
csendes tag
-
-
YAS-dude
őstag
válasz
BB9000 #90578 üzenetére
Kicsit árnyalnám a képet. Nekem egy Miele C2 complete van, amihez jár egy Parquet Twister szívófej, ami keménypadlóra egyértelműen világbajnok. Fordulékony, lapos, szuper.
Meg jár a szetthez egy Fiberteq fej is, szőnyeghez, meg vegyes padlóra gondolom. Na ez egy fos, ezelőtt bármilyen porszívómnak jobb általános szívófeje volt.
Ezt annyira utáltam , hogy vettem egy Turboteq forgókefés fejet, ami nyilván egy kompromisszum, mert az áramló levegő hajtja a forgókefét és nem egy villanymotor, de így is jobb bármilyen felületre, mint a Fiberteq fej. Csakhát plusz negyvenezer Ft.
A házunk telibe vinylpadló, itt-ott szőnyegekkel. A vinylen a turboteq fej elboldogul, de nem ideális, a kutya által behordott koszokat van hogy nem felszívja, hanem a forgókefe eldobálja, ellöki magától. Így ide a twister fej való, ami meg szőnyegre teljesen alkalmatlan.
Nagy boldogság ide-oda cserélgetni a fejeket ahhoz a melóhoz, amit eddig a nem Miele porszívóimmal egyetlen multifunkciós fejjel meg lehetett oldani...Amúgy a szívóerő szuper, a porzsákot keményre tölti olyan jól van kialakítva és jó, ahogy a cső meg az alkatrészek egymásba kattannak. Elég erős a vezeték visszacsévélő funkció is.
-
Grande Ale
őstag
válasz
BB9000 #90578 üzenetére
Szerintem teljesen igazad van. Nekem is volt már több porszivom is, ég és föld. A porzsák cseréjéről kezdve a a parkettafejig, össze sem lehet hasonlítani. Több éves a porszívó, ha kicserelem a porzsakot egy porszem sem jön ki belőle. A porszívó belseje gyakorlatilag olyan tiszta, mint új korában. Soha nem láttam még ilyet.
-
huan
őstag
válasz
BB9000 #90363 üzenetére
Szia
Köszönöm a segítséget!
Felhívtam egy helyi nagy háztartásigép szerelőt, ugyan ezt mondta, mint Te, szinte szóról szóra. Így hát marad az új hűtő beszerzése.
A Bosch-márkába kissé csalódtam, nem csak emiatt, hanem, mert a kétéves Bosch mosógép is javításra szorult, még szerencs, hogy vettem plusz garanciát a vásárláskor.
Szeretnék tanácsot kérni új hűtő vásárlásához márka, vagy típus javaslatot, kombináltra, alul fagyasztósra. Mit javasoltok, miket nézegessek?
Köszönöm előre is! -
H-Mano
tag
válasz
BB9000 #90059 üzenetére
Gyakorlatilag minden pontban tévedsz...
-Van biztosítás amiben külön díj nélkül szerepel a különleges üveg
-A limit 500.000-Ft/év
-Többször is fizet egy évben a limit erejéig
-Nem számít, mennyi idős a sérült tárgy(Megj.: NINCS önrész sem...)
SŐT:
Ma már létezik un. ALL RISK fedezet, ami minden hirtelen bekövetkező(!) kárra fizet a háztartásban, ami tételesen nincs kizárva (pl. takarítás közben megsérül a TV kijelzője) -
arcsin
senior tag
válasz
BB9000 #90059 üzenetére
A számla, a magyarországi vásárlás vagy melyik része ami LEHETETLEN? Évente többször összetörni már speciális szerencse kell. Őszintén az 5 évnél régebbi sem hiszem hogy egy nagy kunszt, régi gépre te sem kötsz extran, mert "úgyis meghal" nemsoká. Túl öreg autóra sem lehet cascot kötni
Amúgy ha "kopós" a blokk, lemásolom és a számla mellé elrakom egy lefűzős mappába. Mint mindent.
Tegyük fel kapsz 50000 Ftot akkor is beljebb vagy a semminél -
spileraaa
senior tag
válasz
BB9000 #89913 üzenetére
csak annyi a különbség a te típusod rozsdamentes acél
míg ez Whirlpool MWP101W csak zománcozót belsejű (mondjuk sehol nem írja csak egy oldalon)erről a mikrohullámú sütőről vélemény esetleg ez is kerámia mint a Samsung de ez fele annyiba kerul 18 ezer forint jelenleg akciósan: HISENSE H20MOBP1HI
Gorenje gyárában készül Szlovéniába ha jól láttam -
tibbike01
őstag
válasz
BB9000 #89708 üzenetére
A töltet súlya nem a dob méretét határolja be, hanem a használt ellensúlyok, zajcsillapítás...stb mértékét. Minél nagyobb a töltet súly annál masszívabb, halkabb gépre számíthatsz. Amit küldtél gép 2 éves kifutó modell, van 2024-es megfelelője, ami már 9 kg-os.
Iron Assist pedig a legtöbb Boschban van. -
axioma
veterán
válasz
BB9000 #89708 üzenetére
Anno nekunk a ket testvermodell, tok ugyanolyan dobmeret, x vagy y kg kozul azt mondta az elado, hogy az a kulonbseg, hogy mennyit bir mechanikailag. A nagyobb kg volt a nagyobb centrifugaval, ami csak igy logikus, hiszen tobb ruha nem lesz benne de nagyobb erok igen.
Megerosites vagy cafolat? -
fap333
aktív tag
válasz
BB9000 #89609 üzenetére
A felvetés apropója a napelem megtermelt energiájának optimális felhasználása:
A háromfázisú napelem termel mondjuk 2,1kW-tal ami minden fázison 3A (vagyis 3x3A). Ekkor bekapcsolok egy 1,2kW-os lapot, akkor az 1 fázison megeszik 5A-t. Vagyis egy fázison fogok 2A-t fogyasztani, úgy, hogy a másik kettőn meg betáplálok... Na ezért lenne ideális, ha lenne olyan főzőlap, ami két fázist használ egy edényhelyhez is, mert akkor nem lenne vételezett áramom, mert két fázisról a napelem termelését eszi megfele. -
YAS-dude
őstag
válasz
BB9000 #89583 üzenetére
Nekem volt egy régi Miele mosógépem, meg van most egy valamivel újabb (kb 5-6 éves), ezekkel van tapasztalatom: a plusz víz opció az elejétől játszik. Nem több lépcsőben állítható, hanem on/off, de nem csak az utolsó öblítésnél növeli meg a vízmennyiséget, hanem a mosás kezdetétől.
-
bugizozi
őstag
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
BB9000 #89433 üzenetére
Na akkor megint megkérdezem, mert megoldás kellene.
Én laikusként mit vegyek konyhai páraelszívó 125-ös csövéhez bűzelzáró/visszacsapó szelepnek? Ha csak csökkenti valamennyire a bűzt, már az is jó, csak fingom sincs a légtechnikai csövek szereléséhez, hogy milyen szelep kell, meg azt hogy kell majd rögzíteni. Nézegettem a gyártók/kereskedők oldalát de nem nagyon tudom, mi mihez jó és hogy kell szerelni mert se a beszerelt állapotról nem találok fotót, se egy beszerelési útmutatót nem csatolnak az oldalakon. -
d@minator
addikt
válasz
BB9000 #88825 üzenetére
Köszi! Mire írtad már megemelték az árát így kedvezményekkel sem jött ki jól. De végül a Dreame R20 lett a Dreame shop-ból [link] 106-ért.
Tetszik a cserélhető akku, nagy portartály, töltős fali dokkoló, 30Kpa szívóerő (ennyit mértek valójában papíron 27 Kpa), világítás, reteszelhető indítógomb. Amitől tartok, az a gari és szervizháttér. Barátnőnek lett ajándék már használja majd beszámol róla csak most egyéb teendők vannak a Karácsony miatt.#88963Thduil:
TVÄTTAD =Electrolux
UDDARP = Whirlpool -
revonz
csendes tag
válasz
BB9000 #88846 üzenetére
Köszi a tippet! A volt munkahelyemen is bosch mosogatógép volt, szépen dolgozott, ezt néztem ki, tavaly év végi széria, nagyon jókat írnak róla: Bosch SPV4EMX24E Árukereső 170.000
-
d@minator
addikt
válasz
BB9000 #88825 üzenetére
Köszi a tippet. Igazából holnapra barátnő szülinapra kellene. Külön lakunk ő üzemeltetné. Ezért ami itt nálunk kapható és raktáron van hármat néztem ki:
Dyras VC-120 [link] 45ezer Mert erről egy rossz vélemény sem volt. 22.5V Akksi élettartama számomra kérdéses. Olcsó a szűrő hozzá.
Bosch BCS711EXT Unlimited 7 93.5 ezer [link] Sok tartozék. Akciós és ebből visszakérhető még 15% úgy 93.5 ezer
MIELE DuofleX HX1 12377790 110ezer [link] Minőséginek tűnik. Szerintem itt méregdrága minden hozzá. Valamelyikhez 60 ezer az akku. Ki tudja hosszú élettartamúak e.Ha ezeknél jobban megéri a Dreame 20 akkor halaszthatjuk a dolgot...
Meg még ezt találtam ami webshopos rendelős:
Jimmy H8 FLEX [link] Erről azt írják olcsó, Dyson minőség és nem tekeri fel a hajat.A lényeg, hogy barátnőm állami hivatalban dolgozik nem milliomos így a gagyi akkus vagy amihez majd nem lehet kapni nem kellene.
Vélemények, esetleg valaki ismeri, használta a fenti öt gépet, vagy látott teszteket, melyik nagyon nem vagy mind jó árához képest?
pjen ribarszki nektek is köszi
-
coccolino
aktív tag
válasz
BB9000 #88823 üzenetére
Köszönöm
Ilyen Aqua cleanes szenzoros befolyócső van, viszont a szakszervíz hadovált, hogy azt hosszabbítani nem lehet (csak ha a márkaszerviz üzeneli be és kicserélik a gyári hoszabb, ugyan olyan szenzoros csőre), de nekem ez inkább ilyen lehúzásnak tűnik, gondolom a szenzornak a csatlakozásnál nem kell függőlegesnek lennie, így a sarokszeleptől egy egyszerű hosszabbító csővel elvezethető a gyári bekötőcsőig a víz, nem?
-
st6969
őstag
válasz
BB9000 #88654 üzenetére
+ többiek
KösziNekünk is sok ruha összement. A legjobb példa pl. a Lidl-ös pólóim, ott ez az arány 10/10
. OK, nem egy tuti minőség, de vettem Gildan pólókat is, szintén összementek. De van, ami nem. Mi válogatás nélkül tesszük bele a ruhákat.
A Serie 6-ra azért gondoltam, mert, ha jól láttam, onnantól "öntisztító kondenzátoros", amiről tudom, hogy megoszlanak a vélemények. Sokak szerint nem előny, csak inkább marketing, de ha hátránynak sem hátrány, akkor miért ne? A mostani Siemens is öntisztítós, de nem látok bele, hogy mennyire van eltömődve, ennél nem hozzáférhetők a lamellák. Szerintem lesz meglepetés, ha jövő héten nekiesik a szerelő. Majd kérem, hogy fotózza le.88655 f4lcon Érdekes, vettem nemrég 2 Springfield-es nadrágot. Direkt egy számmal nagyobbat, mondom úgyis összemegy. Hát ez bezzeg nem akar
Még jó, hogy 50%-os akcióban volt...
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz
BB9000 #88440 üzenetére
Nálam is ugyanúgy van bekötve a felső csonkba és a " törés " is vagy " ív " is van egész magas a bűzzárásnak.
Amire én tudok gondolni, hogy ( nem tudom, hogyan működik egészen pontosan a gép ) van egy szelep a gépben ami engedi a vizet amikor program van. Amikor végzett akkor ugye az lezár, de a program végén amikor kikapcsolt, ha nem tudja teljesen visszazarni akkor szivároghat vissza a víz, lehet, hogy csak percenként pár dl ami egy két óra alatt megtölti, viszont akikor érzékeljük a problémát akkor ugye bekapcsoljuk, kiszivatjuk, majd kikapcsoljuk és ezzel ugye a gép visszatolja a szelepet. Mert gondolom úgy működik, hogy amikor elkezdi a folyamatot akkor szivattyú indul, bejövő vízet pedig zárja.
Ugyancsak abba a szifonba van bekötve egy mosógép is, de volt olyan, hogy az nem is ment illetőleg a mosogatót sem használtuk és ugyancsak víz volt a program eltelte után bizonyos idővel. ( Mondjuk este végzett 10kor reggel 6 kor meg tele volt.
-
tibbike01
őstag
válasz
BB9000 #88066 üzenetére
4 elég lesz?
Bosch PUG611AA5E
Electrolux LIB60420CK
Bosch PUE611BB5E
Candy CI642SCBBSzerintem Baszee71 elég jól képben van az indukciós főzőlap milyenségével, illetve most is az van nekik. Olvasd újra.
-
BBéci
legenda
válasz
BB9000 #87943 üzenetére
A Berlinger Haus egypálcás, bazári termékeit nem említeném egy napon és lapon Bosch-okkal, Tefalokkal.
#87970balojazz
Mit nem lehet azon értelmezni, hogy multiciklpn vagy nem?
Elhiszem, hogy nagyon jó porszívó, tetszik és vennék egyet, ha tutira multiciklonos, mint a Dysonok. Például a Sencor korrekten megírja a honlapján, hogy melyik termékük szimpla és melyik multi. -
DrDobos
őstag
válasz
BB9000 #87923 üzenetére
Electrolux hűtők is ajánlottak?
Peldaul az alabbi ket tipust neztuk:
LNT5ME36W1 TwinTech 600 Alulfagyasztós hűtő, 201 cm -
csabi324
tag
válasz
BB9000 #87827 üzenetére
Tudnál ajánlani főzőlapot és sütőt?
A márkákat sem nagyon ismerem hogy melyiket érné meg.
Nem szeretnénk nagyon drágát.
A leírásod alapján a 4 zónás főzőlapot szeretnénk.
Maradékhő kijelzéssel.
Sütő az légkeveréses lenne a legjobb.
És legyen rajta gyerekzár.
Annyi a kínálat elvész benne az ember.
A Beko-ról mi a véleményed? -
joocek
aktív tag
válasz
BB9000 #87943 üzenetére
Igazából első körben egy irány kellett, milyen típusú eszközzel érdemes kezdeni. Az igény az, hogy szinte ingyen legyen és mindent tudjon. Viccet félretéve, köszönöm a segítséget. Ezt néztem eddig. [link] esetleg ez jó lehet. Havi 2-3 sütés. Csirkemell serés comb darálás csont nélkül.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BB9000 #87903 üzenetére
Köszönöm! Nagyjából én is ezt becsültem volna. A bojler meg a klíma együtt kb. 10A
Mivel keveset vagyunk otthon gyakran előfordul hogy egyszerre indítunk mindent (mosógép, mosogatógép, mellé bojler opcionális, klíma csak szezonban de akkor megy) esetleg meg főzünk egy kávét a kapszulással vagy mikrózunk... számolgatni kellene, hogy ha két zóna kell, akkor mit kapcsoljunk ki...
-
Theodorci
tag
válasz
BB9000 #87858 üzenetére
Igen, mi is erre jutottunk a hiba okával, és pontosan ugyan ezt gondoljuk hogy a lyukat is meg kell találni, fel vagyunk készülve, hogy nem engedjuk csak utántölteni. Nem tudom mennyire lehet ezt megbeszélni vele... Amúgy a gariidőből még 1 év van. De azt nem tudjuk, hogy mióta szökhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Vírusirtó topic
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest