- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Moso-szaritogep. Tudom, olyat altalaban nem veszunk, de ez egy 20m2 alberletbe lesz, ahol a para eltavolitasa is gond, meg a hely is. Egyszemelyes hasznalatra azert talan nem ordogtol valo.
Viszont mivel nem volt szem elott, most meg viszonylag gyorsan kene:
Van ebbol is hoszivattyus? (diaknak lesz, aramfogy es vizfogy azert nem mindegy)
Konkret marka, esetleg tipus ami ebbol ajanlott (minimum, max. kozep)?
Hasznaltpiac hasznalhato-e? Ha igen, maganszemelytol vagy cegtol?
(Helyileg Bp.)
Koszi elore is! -
axioma
veterán
válasz
galervin93 #91453 üzenetére
A kondenzviz oblitovel is tele van, me'g a passziv [radiatoros] parologtatoba se jo, trutyi marad az aljan ha elparolgott. Vasaloba tuti ne tedd!
Kiontod, ez ilyen. Nem azon mulik. -
axioma
veterán
válasz
tibbike01 #91356 üzenetére
tok jo otletet adtal, nem csak azert hogy draga a beepitheto hanem hogy a nem beepitheto kisebb melysegu (nem kell torony), es annak is csak az kell, hogy meg legyen tamasztva - pl. siman hozzaigazithato egy-ket maradek butorlappal, pl. labak koze pont illeszkedot lecsavarozni keresztben, mikronkent atszabando v. cserelheto de minimalis osszeg
kb. meggyoztel az ellenkezojerolpeace
-
axioma
veterán
válasz
Gömbike #91325 üzenetére
uj hazban nem lesz, a bontandobol nem tudtuk kikonyorogni csak honapok aran, persze addig fizessuk az alapdijat (3x mert 3 lakaskent mukodott), hiaba leptek at a sajat hataridejuket is... a mostanit gazzal adjuk el, itt (rezsicsoki alatt) valoban nem erdemes most a full atallas, majd kovi tulaj kitalalja, mert vszinu nem hasznalnak majd el annyi aramot mint mi... a napelem meg megtermeli
-
axioma
veterán
válasz
vscotina #91321 üzenetére
en alig vartam hogy a gazt kikossek... tobb az alapdij mint a fozesre hasznalt gaz erteke, ennel a palackos gazzal mukodtetett tuzhely is olcsobb, de mondjuk nekem boven jo az indukcios, es nem fuggok me'g egy szolgaltatotol meg a parevente valtozgattatott egyre hulyebb eloirasaitol
-
axioma
veterán
Megeri a hutovel integralt jegkockagyartast? Nalunk a parom szeretne, de praktikusabbnak tunik kulon keszulekkent, ami csak akkor van eloveve, amikor szezonja van [es ugyanakkor elrakhato pl. a szendvicssuto vagy teaforralo].
-
axioma
veterán
Epitkezes elore gondolkozas: ugye meg mindig nem lehet maganszemelykent coca-cola-szorpos italgyartot mukodtetni?
Masreszt a cegnel van egy csap, ami hideg-meleg vizet es szodat gyart, ilyet lehet-e otthonra? A konyha egyik sarka ugyse hasznalhato ki jol, oda belegozhato lenne (azt latom hogy tele vele a 60-as szekreny, bar ez biztos naygobb kapacitas mint egy haztartasnak kell). Van erre tippetek, hogy hol keressem?
[kép] [kép] -
axioma
veterán
válasz
BB9000 #89708 üzenetére
Anno nekunk a ket testvermodell, tok ugyanolyan dobmeret, x vagy y kg kozul azt mondta az elado, hogy az a kulonbseg, hogy mennyit bir mechanikailag. A nagyobb kg volt a nagyobb centrifugaval, ami csak igy logikus, hiszen tobb ruha nem lesz benne de nagyobb erok igen.
Megerosites vagy cafolat? -
axioma
veterán
en csak kihasznaltam volna, hogy kondenzviz, nem lesz vizkoves a parologtato szovetcsikja - de ugyanugy van benne sok szarazanyag, kirakodott
Kiprobaltam, nem nyert, azota nem gyujtom - csak azert irtam be hogy masok megsporolhassak az ilyeten felhasznalassal kiserletezest -
-
axioma
veterán
válasz
herdsman12 #89081 üzenetére
tizensok eve van igy [masik iranyban mellette szabadonallo tuzhely], egyszer mar lett mosogatogep is upgrade-elve. annyi h nekunk 91-en van a pult es a szabadonallo mosogatogep ala van egy dobogo rakva.
-
axioma
veterán
válasz
vodrosjozsi #88627 üzenetére
gumit vagy fogantyut?
Utobbit ket reszletben oldottuk meg, sima fogantyu [Zsalu Kft itt van de barmelyik butoralkatreszes], es sima gugli kereses neodimium magnes [lyukas korong]. Arra figyelj h ha nem eleg eros, akkor maszkal, es karcolhat. Lehet jobb lett volna 2 oldalas vekony ragaszto koze, ami me'g nem gyengiti a magnest, es kevesbe mozog el. De ha csereled, akkor egyszeruen fogantyust keress...
Azert kerdezd meg a gumit [mi a marka forgalmazojat meg 2 ranndom hutojavitot kerdeztunk]. -
axioma
veterán
válasz
vodrosjozsi #88592 üzenetére
el fogsz hasalni az aratol, nalunk az also peremes hutot nyitogatta mindenki (en is) az ajto oldalat megfogva, ott tonkrement a gumi, na olyan aron adtak volna hozza hogy ujat vettunk inkabb, az meg ment egy masik helyre tartaleknak
az uj is also peremes fogantyus, de tanulva a korabbiakbol vettem ra butorfogantyut eros magnessel, azota azzal nyitjuk... igy most nincs deformalodas -
axioma
veterán
válasz
bandus #87927 üzenetére
Nem lehet hogy neki me'g regi, nem hoszivattyus geprol vannak a tapasztalatai? az megkuldte 80 fokos levegovel es kidobta falon kivulre, vagy a szoba levegojevel (amit igy folyamat futott) csapatta ki a vizet. A modernekben ilyet nem csinal. En csak furdoruhat meg full rugalmas melltartot nem rakok bele (azoknal is inkabb a gumirozas faradasa miatt, nem osszemegy), minden mast igen. Ezeknel ho"fok 40-50 fok.
Amugy a ruhacimken rajta van, ha szaritogepben nem szarithato. Sajnos az viszont me'g a regi gepekhez van sokszor kalibralva, igy nagyon sok ruhan rajta van, olyanon is ami a mostanit birja.
Sztem amit 60 fokban kimosol es nem alapvetoen rugalmas textil mint a fent emlitettek az mind mehet bele. -
axioma
veterán
válasz
Nagya21 #87697 üzenetére
+1, nekem is asszem 7 eves Beko van, csak standard 60x60-as, takaritasa anno merfoldekkel volt jobb a bosch-nal, most nem tudom hogy valtozott-e barmelyike
Extra szivacs nalunk nincs, csak amivel adtak azt idonkent takaritom [amikor mar kevesbe all ossze a szosz], de az egy vastag muanyag elemben van, lehet a keskenyben mas a rendszere. -
axioma
veterán
válasz
dorika87 #87028 üzenetére
Kb. minden mehet bele ha mar hoszivattyus de ma mar biztos (kiveve a kenyes gumirozott dolgok, en a furdoruhakat es a rugalmas melltartokat nem teszem csak bele), a kg altalaban marketingtermek, en a 8 kg-os mosogep toltetet amugy is felezem, szumma idore jobban jon ki (de ugy hogy konnyu - keves vizet megtarto - es gyurodeserzekenyebbek elore, a nehezebbek utana). Az passz hogy nevesitetten hany kilos a szaritogep.
A deszt.viz az nem az, mert benne lesz az oblito, illata is, de ha sokaig hagyod es a viz nagy resze elparolog, akkor nyulosabb allagu folyadek lesz belole, vasaloba tuti nem jo, gondolom robotporszivoba se.
Tartaly es opcionalis kivezetes, max. azt nezd hogy lent vagy fent van a gyujtes (kenyelmesebb fentrol uriteni - oda szivattyuval kerul, nyilvan a viz alapvetoen lecsorog). -
axioma
veterán
válasz
agaron #86601 üzenetére
en alt. 2 adag mosast szaritok 4 reszletben, a szoszt mindegyik utan kikanyaritom, az 5 literes [talan] viztartalyt csak egyben a vegen... 8 eve van talan meg, nem hianyzott h be legyen kotve, pedig nincs messze a mosdotol [igaz, ez 1400-as centri utan]
minimal Beko csak persze hoszivattyus, remelem mas nem kaphato
fontosabb h a szosz hogy takarithato
programok se igazan... -
axioma
veterán
anno nekunk kiemeltek h van nofrost es all-nofrost vagy hogy hivjak (szerk pjen-tol lopva: total nofrost lesz az), ami a melyhutore is nofrost
masreszt gondold meg, van-e ertelme a kulon hutokornek, volt-e olyan ures a huto felso fele, hogy kikapcsoltad volna [manapsag, a 2+hetig eltarthato tejtermekek es hutest igenylo de vcs-ban sokaig elallo hentesaru stb. miatt nalunk ilyen sosincs] - a ket koros tobb meghibasodasi lehetoseg nagyobb fogyasztas is lehet a simahoz kepest, plusz az ara is tukrozheti -
axioma
veterán
válasz
Dorian #86221 üzenetére
Ha ki tudod szedni lejarat utan akkor amikor me'g meleg [aka'r 1+ ora], akkor a kilogas ugyanugy mukodik [pl. ing vallfan], csak mar a kisebb sullyal [pl. nem lesz randa a hosszu ujj, szarazon a mandzsetta se nagy sulyu]. Ugyanigy a ranezesre mini gyurodesek amik kivetelkor latszodnak mikozben hajtogatod lesimitod es kesz [volt-nincs], nyilvan anyagfuggo de ami teregetve szep lesz az szaritoban is..
-
axioma
veterán
válasz
hotkar #86216 üzenetére
ez tevedes [teregetesnel nem keletkezik szosz], egy kicsit megrazod a vizes ruhat es mar terjeszted is
Ha nem razod akkor amint elkezded 'mashogy' gyurni mint ahogy megszaradt [hajtogatas, hordas]
abban igazad van, h a szaritogep tobbet tavolit el [tori a ruhat kicsit igy plusz is keletkezik], de az eleg kicsi reszara'ny -
axioma
veterán
válasz
axioma #86033 üzenetére
rovid eredmeny: szerelo megnezte, az egyik suly verodott szet, az csinalta a centris hangot, ettol a plusz mozgastol a beomlo gumicso serult, es me'g valamit cserelt volna meg szerelesi dij es sok ido - inkabb masik lesz, igaz a kiszallasi telepulesen belul igy is lett egy tizes hogy ezt megtudjuk, szoval rosszul dontottem hogy kihivtam
-
axioma
veterán
válasz
Reynaldo #86029 üzenetére
Inkabb olyan hangja volt mint kiegyensulyozatlan toltetnel [lehet h az volt, lanyom mosott].
Siman vennem a kovetkezot, a majd 9 ev nekem elfogadhato h nem eri meg javitani, csak 1 ev mulva koltozes. Lehet egy hasznalt lesz atmenetileg, vagy bevetjuk a 20 evvel korabbrol megmaradt hajdu energolux-ot ;-) [10 eve me'g volt hasznalva, masik lakresz.] -
axioma
veterán
Nagyon koszi, de sztem tulbecsultel ;-) Megdontve a gepet kicsit alafotoztam, de ott muanyag takaro van rajta. Ugy erted fektessem [oldalara? hatara? betoltonyilasra csajk nem] es csavarozzam le? Szoftveres vagyok, es bar butorhoz hasznalok csavrhuzot, ha nincs 50%+ esely a meguszasra, inkabb rendelem az ujat. [A dontogetesnel tovabbi bentmaradt viz folyt, gondolom ez se jo jel.]
-
axioma
veterán
Sziasztok, 2015 oktoberi LG direct drive mosogep, mar mint kiderult elozo par centrinel gyanusan hangos volt, most vizbeereszteskor [mosas inditas] a gep aljanak elso felebol intenziven folyik a viz. Dob erzesre szokasosan forgathato. Lehet olyan baja, amiert erdemes szerelot hivni, vagy jol sejtem jobban jarok ha rendelek egybol masikat? [Szerencsere anyagi oldalrol megoldhato.]
Koszi ha velemenyezitek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged