- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
balojazz
aktív tag
válasz
Dorian #88460 üzenetére
Én kimarkolom az összes kiskanalat az egyik kézzel, az összes kést a másikkal, és akkor már csak a villák maradnak egyikkel, fakanalak/lapos merőkanalak a másikkal. Ez 2 teljes mozdulat, és nem kell kivennem és visszatennem a kosarat. Kivéve, ha nagyon sok van, de annyi már sosem férne el kosárban (pláne a hosszú eszközök). De ez már szőrszálhasogatás-féle. Nekem nagy könnyebbség a 14 személyesnél.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Dorian #88355 üzenetére
Soktényezős, hogy egy ablakot/ajtót visszahúz-e egy elszívó, nem feltétlenül a szagelszívó képességét minősíti. Az viszont nagy általánosságban is igaz, hogy azok a karakterisztikájú ventilátorok (kialakításától: radiális/axiális, illetve lapátozástól függ), amiket az elszívók 99,9%-ba építenek, annak a légszállítása a legkisebb nyomásnövekedésre is a felére zuhan. A fordulatszám és azzal együtt a zaj megmarad, de a légszállítás elvész. Pont emiatt a szagelszívók többségénél nem látsz jelleggörbét, vagy mérési adatsort, mert gyalázatos.
Részemről a téma itt lezárva, ha valakinek nem kell a segítő szándék, inkább várja a csodát és a fizikával próbál meg hadakozni, hát hajrá. Hatásos, mint a távgyógyítás. -
Bazsee71
őstag
válasz
Dorian #88350 üzenetére
Az a baj, hogy a fizika, ezen belül is az áramlástan nem úgy gondolja, ahogy leírtad. A nagy légköbméteres majd szépen zúg, mert pörög benne a nagy venti, a szag meg terjeng a lakásban, mert a munkapontja elvándorolt arra a pontra, ahol már éppen csak megmozgat valamennyi levegőt.
De nem kell megfogadni a tanácsot, örülnek, ha fogy az ipari hulladék. -
tibbike01
őstag
válasz
Dorian #87867 üzenetére
Google gyorsan megmondja, többféle cikk van, más a halak, húsok, zöldség ideje.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Dorian #87784 üzenetére
Nem a spórolás volt a lényeg, csak nem láttam értelmét. Próbáltam forrót, langyosat, hideget, és ugyanaz volt az eredmény. A meleg úgyis csak az ötödik edényig jött meg, hideg után meg nem kellett iváshoz kiengedni a csapot. De mindegy is, ez már 7 éve volt, azóta nem próbáltam kézzel mosogatni, max szökőévente; még a legnagyobb edényt vagy tepsit is gépbe rakom.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dorian #87730 üzenetére
Mi is ráfutottunk erre ezzel, pár évre el is ment a kedvünk tőle, aztán utánanáéztük (nem nagy kaland, google értékelések alapján) hogy hol adnak rendes gépet, ott viszont nagyon elégedetten zártuk a bérlést, hibátlan és nagyon hatékony gépet kaptunk.
Én nem írom azt, hogy rossz a Thomas, csak annyira hívtam fel a figyelmet, hogy van alternatíva, ami anyagilag és tárolási szempontból is versenyképes lehet, attól függően hogy mi a preferencia (mennyi hely van, milyen gyakran kell, stb.)
Eredetileg én is úgy indultam neki a második körnek, hogy pont akciós volt a lidiben egy takarítógép, nagyjából két bérlésnyi áron, de amikor megnéztem a YT tesztet róla, elvette a kedvem az, hogy mennyire játékgépnek tűnt. A rendes ipariban voltak olyan tulajdonságok, amiket nagyon szerettünk, pl. a benga nagy tartály és a tényleg rendes szívóerő és vízhozam, erősebb az egész gép, gyorsabb, hatékonyabb. Ha ezt egy megengedhető árú gép is tudja, akkor az nagyon jó, de én ezeket az előnyöket mindenképp preferálnám. A Thomast nem ismerem, azt tudom, hogy itt sokan szeretik.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #87649 üzenetére
Azt írta: "egy csomő embert..."
Szó sem volt mindenkiről!#87646F-ECT$
"Akinek a szabadideje mindennél többet ér, az a fizetős verziót fogja választani"
Megizélheted a szabadidődet, mivel valamennyit, akár órákat várni kell a szakira, majd ott kell lenni, amikor dolgozik. Ugyanennyi idő alatt - ha képes vagyok rá - elvégzem a munkát, megoldom a feladatot.
Például a sütő fűtőszálainak, évek során mind a háromnak a cseréjét, a kád csaptelep cseréjét termosztátosra, autóm szellőztető ventilátorának cseréjét és még sorolhatnám. Szomszédom ennél sokkal többet barkácsol, pedig informatikus, rendszergazda egynagyon nagy cégnél. Még az elektromos kapunyitóját is ő szerelte fel.#87660pjen
A lakást SK festettem ki, feleségem a maszkolásban segített. Bolond lennék emiatt embereket hívni és egy vagyont fizetni! A tapéta helyenkénti sérüléseit úgy javítottam, ki, hogy nincs ember, aki észrevenné azokat. -
pjen
félisten
válasz
Dorian #87649 üzenetére
Én nem is képzelek ilyent. Ugye ezt írtam:
Ha érdelkli, és sikerélményt jelent, hogy megjavította akkor a ráfordított időt nem lehet pénzben mérni. Szabadidős tevékenység.
emvy válasza:Az úgy teljesen oke
Te akarod mindenáron megmagyarázni. Sokan szeretnek barkácsolni, sokan meg nem. -
pjen
félisten
válasz
Dorian #87635 üzenetére
Te utálsz barkácsolni, de sokunk nem. Egyébként rég bezártak volna a barkács fórumok, árúházak. Csak nyiss meg egy PC fórumot. Hányan barkácsolják a házat, az asztalt, monitor állványt. Vagy szerelnek a gyereknek hintát, nyírják a fűvet, festik a kerítést stb. Ezt mind megvehetnék, megcsináltathatnák.
-
pjen
félisten
válasz
Dorian #87633 üzenetére
Szerinem egy csomó embert felizgat az, hogy meg tud e oldani valamit. Ha nem sikerül, akkor is gazdagabb lesz egy csomó tapasztalattal. Legközelebb máshogy fogja a csavarhúzót, könnyebben összeforraszt két drótot. Ez igenis sikerélmény. Persze akit jobban izgat az egész napos fekvés...
Én például egyszer neki álltam hegesztő trafót gyártani, pedig megvehettem volna, csirke keltetőt is csinálltam hobbiból. -
-
balojazz
aktív tag
válasz
Dorian #87190 üzenetére
Még a zeolit plusz ventilátor sem oldja meg teljesen. Pár ilyen bögrét én is megforgatok a mosogató felett, úgy dobom vissza a nyitott gépbe száradni, hogy aztán később, ráérő időmben kirámoljak mindent belőle. A műanyag dobozok pereme alatt is marad pár csepp víz. Ha nem érek rá, és egy napot szárad a nyitott gépben, akkor már elpárolog róluk.
-
pjen
félisten
válasz
Dorian #86946 üzenetére
Próbáltad? Én ma is kinyitottam menet közben a Bekót. A Bosch nak pont az lett az első hibája, hogy elmosogatott, de nem kapcsolt le. A mostani Beko mikor kész egy zöld és egy piros ledet kéne kapcsolni, de pirosat nem mindíg kapcsolja, megis kinyitható. Probállni kell, az elux szaritó iy nyitható, példaul.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #86836 üzenetére
Erről van szó. A 60 fok egyrészt energiapazarlás, másrészt roncsolja, amortizálja a finom textiliákat. Tegnap vettünk egy halom (Oui, Budmil, Pierre Cardin, Olymp stb) ruhát a Premier Outletben, többségének a címkéjén 30 fokon mosást javasolnak. Nem ettem meszet, hogy a 30-40000 forintos ingeket, nadrágokat, pólókat, pulóvereket szétgyilkoljam 60 fokkal.
Semmiféle olyan "baci" nem kerül a ruhákra, ami ártana ez ember szervezetének. honnan kerülne oda? Cikkek, tévéműsorok tömkelege javasolja a 30, maximum 40 fokon mosást. -
pjen
félisten
válasz
Dorian #86838 üzenetére
LifestyleÍrta: Nagy Beatrix2022.12.23.26Femcafe FaceBook megosztás Küldés Viber-rel Instagram oldal Pin itEzért ne mosd soha 40 fokon vagy attól alacsonyabb hőmérsékleten a ruháidat: óriási kárt tehetsz vele egészségedben
A szakértők szerint nem ajánlott a ruhákat 40 fokon, vagy az alatti hőmérsékleten mosni. Kíváncsi vagy rá, hogy miért? Nos, cikkünkben most eláruljuk az okát!
40 fokon vagy az alatt csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem is tudunk megszabadulni a makacs foltoktól, ám komoly egészségügyi kockázattal is járhat, ha nem a megfelelő hőmérsékleten tisztítjuk a ruháinkat. Az alacsony vízhőmérsékletben ugyanis nem pusztulnak el a különböző kórokozók és baktériumok, amelyek bár nem képesek sokáig élni a felületeken (már amelyik), ám bizonyos ideig mégis fertőzhetnek. Galériánkban most eláruljuk, hogy milyen módon érdemes elvégezni a heti mosást, hogy garantáltan tiszta és kórokozómentes darabokba bújhassunk bele.
Én ennek hiszek, Te úgy mosol ahogy akarsz. -
BB9000
senior tag
válasz
Dorian #86441 üzenetére
A Cata Beta 600D nem sokban marad el a Bradt AD1006X -tól.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #86341 üzenetére
Igen, működik, de hogyan?
20 évvel ezelőtt nettó 325000 Ft volt a Stiebel Eltronom, ma is kiválóan hűt, de tavaly felszereltettem egy alap Mitsubishit, látom, érzem, tapasztalatom a különbséget.
A mai Samsungokat egyetlen korrekt szerelő sem ajánlja, Mideákat nagyon kevesen, leginkább üzleti szempontból. -
peppe79
senior tag
válasz
Dorian #86211 üzenetére
Az előző lakhelyünkön, a lakásban tartottuk a kutyát, akinek szabad feljárása volt a kanapéra. A szárítógép többek között a kutyaszőrt is gyönyörűen összegyűjtötte.
Az új otthonunkban meg azért tervezem szárítógép vásárlását, mert télen folyton a radiátorra kellett teregetni.
-
axioma
veterán
válasz
Dorian #86221 üzenetére
Ha ki tudod szedni lejarat utan akkor amikor me'g meleg [aka'r 1+ ora], akkor a kilogas ugyanugy mukodik [pl. ing vallfan], csak mar a kisebb sullyal [pl. nem lesz randa a hosszu ujj, szarazon a mandzsetta se nagy sulyu]. Ugyanigy a ranezesre mini gyurodesek amik kivetelkor latszodnak mikozben hajtogatod lesimitod es kesz [volt-nincs], nyilvan anyagfuggo de ami teregetve szep lesz az szaritoban is..
-
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #85157 üzenetére
Márpedig ez egy tudományos adat, kaptál valaha ételmérgezést ha nem.
És az is, hogy -19 foknál nem érdemes jobban hűteni, mert nem lesz hatásosabb élelmiszer tartóssági szempontból.
Nálunk is a hűtő 3 fok, a mély pedig -19.
És így a parizer is tovább tartana mint pár nap, bár az nincs benne....
A gyártói ajánlás is ez és nem véletlen : [link] -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #85029 üzenetére
Az említett 205000 km 7 év alatt jött össze. Vannak benne bőven kis távolságok, de kettő között nem telik el annyi idő, hogy megint hidegindítás történjen. Nagyjából évente jön össze a 30000 km.
#85031OPiiPO
Na persze, az autógyárak mérnökei mind hülyék, azért írják elő a 30000 kilométerenkénti olajcserét. A sok innen-onnan szalajtott szerelő mind okosabb akar lenni náluk. Nem véletlenül, saját zsebük dagasztása miatt.
40 év alatt 1,5 millió kilométert vezettem saját autóimat, a tapasztalataim alapján állítom ezeket.
Ha 370000 kilométer megtétele után úgy megy egy autó, hogy az első érdeklődő lecsap rá, akkor mégis mennyivel lett volna jobb, ha 30 helyett 10-ezrenként cseréltetek olajat? Ráadásul egy periódus alatt még a legvégén sem kellett fél liternél többet utántölteni. -
balojazz
aktív tag
válasz
Dorian #85003 üzenetére
Szeretem kordában tartani a hobbijaim költségeit. Pl mivel könyvbuzi vagyok, és nincs időm sem turizni értük, ebookozom: nulla könyvvásárlás, nulla könyvespolc, nulla idő a beszerzésre; vagy pl ex-láncdohányosként ecigire váltottam, így havi 1500-3000-ből pöfögök; vagy pl 5 főre sikerült elintézni a fűtést plusz hmv-t évi 60 ezerre; vagy pl legutóbbi projekttel a bubisvíz költségét vágom meg drasztikusan; volt, hogy fillérekből megjavítottam a sütőt, ott a hibakeresés volt élvezetes; a 4 méternyi konyhapult-világítást is megoldottam 7-8 ezerből 19 wattal, 1800 lumennel. Stb.. Ezek szerintem hasznos dolgok, még hobbinak sem utolsó. Ebbe a világképbe nem fér bele holmi porzsákrezsi sem.
-
pjen
félisten
válasz
Dorian #84947 üzenetére
Egyrészt én is azért vettem mert tetszett, másrészt útáltam az SbS t. Aztán rájöttem, hogy praktikus. Penteken szoktunk piacra menni. Ha veszek cseresznyét, meggyet, szőlőt a hentesnél pár fajta felvágottat egy normál hűtő szinte tele van. Akkor még hol van a leveses fazék és egy csomó egyéb.
-
pjen
félisten
válasz
Dorian #84945 üzenetére
Ez alatt mit értesz. Kényelmes, elfér minden, elég hetente egyszer vásarolni menni. Egyébként jó példa egy új út. Egy hét után tele van járművel, de a többi úton ugyanúgy dugó van. Ilyen a hűtő is. Nem vasárolsz többet mert nincs hová tenni, ha lenne hely több félét vennél.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #84538 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, mások az igényeink. Nálam van pázsit és sport fű, nem egyforma magasságot követelnek. Valamint azt is figyelembe veszem, hogy csak a szálak egyharmadát szabad levágni, ezt nem tudnám megoldani 3 fokozattal, de a mostani néggyel sem.
Az öreg ALKO 88 decibeles, a Makita 94, óriási különbség, ezt neked nem kell magyaráznom.
A Makita fogantyúja sem tetszik, azt a vékony "drótot" nem kellemes markolászni. Nézd meg a Boschét! -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #84535 üzenetére
Szomszédomnak olyanja van, éppen fél órával ezelőtt nyesegette vele a füvét, baromi hangos, be kellett csukni az aóblakokat, mert bent a lakásban nem értettük egymás szavát.
Valamint idióta megoldás, hogy csak 3 fokozatban lehet magasságot állítani. Zoli szomszéd átalakította a kar kulisszáját, vágott bele egy negyediket, de nekem az is kevés lenne, a mostani is csak annyit tud. -
pjen
félisten
válasz
Dorian #83950 üzenetére
Sajnos ezek valóban nem garis hibák. Az, hogy a név jelent e valamit majd kiderül 10 év múlva. Jó példa a Gorenje a Fagor. Vagy az én tizenakárhány éves hibátlan eluxom, 10 éves LG mosó gépem. A Bosch és a Wh mosogató gép, már sokszor leírtam egyformán 9 év után halt meg ugyanazzal a hibával. A Gorenje 5 évet birt és olyan hangja volt mint a traktornak. A mostani Bekó is lassan 5 éves, hibátlan és csak azt hallani ha engedi a vizet.
-
BB9000
senior tag
válasz
Dorian #83950 üzenetére
A legolcsóbb kategóriás hűtőgépek gyenge pontja az, ha a hanyag összeszerelés / gyenge forrasztási pontok, stb miatt elszivárog a hűtőközeg. (a gáz) Ha ez gariidőn túl történik meg, akkor a kompresszor 10 éves garanciájával sokra nem megy az ember. Kiszállás, beszállás, hibakeresés, újraforrasztás, munkadíj, ÁFA, BÉFA, stb, és már egy új hűtő árával összemérhetővé hízik a javítás költsége. Utána pedig ki tudja meddig lesz jó.
Nagyon gyakori hibaok még a vezérlőpanel meghibásodása is. Különösen a Samsung hűtők "boldog" tulajdonosai tudnának erről mesélni. A panelt a márkaszervíz javítani nem tudja, cseréje pedig meglehetősen költséges mulatság. -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #83915 üzenetére
Ja, még annyi, hogy korábbi konyhabútor esetében volt fiók a pult alatt, tehát annyival (15cm?) alacsonyabbról tudott kijönni a meleg, és volt a pultban a radiátor felett szellőzőrács. Ehhez képest a mostani megoldással sokkal(!) jobban érvényesül a radiátor hője, és végre megszabadultam a vízszintes szélőzőrácsoktól, ahová folyton behullott a morzsa, miegymás.
-
pjen
félisten
válasz
Dorian #83890 üzenetére
Miért? Nekem a konyhában fehér márvány csempe és fekete márvány munkalap van. Egyébként nem tudom milyen idős az a szilikon, de zsugorodni , penészedni és gombásodni is valószínűleg fog majd. A feketen majd csak évek múlva veszed észre. A fűrdő kád és a.csepe közé amármilyen szilikont tettem egy idő után ronda lett. Lehetett kapargatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged