Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BB9000

senior tag

válasz zorzy4 #94140 üzenetére

A "dob szorul" és a "nem hajlandó centrifugálni" hibajelenségek egymással vagy összefüggnek, vagy nem. Ezek alapján távolról nem lehet meghatározni a javítás várható összegét. Lehet, hogy egy zokni került be a dob és a palást közé és csak emiatt szorul a dob, de akár egy csapágycsere is kinézhet belőle. Rosszabb esetben még akár egy motorcsere is. A centrifugálásnál hangosan dübörgést a lengéscsillapító cseréjével szokták orvosolni. A megéri javíttatni vagy nem éri meg javíttatni kérdés jogos és érthető. A javíttatás "megérőssége" attól függ, hogy milyen áron lehet megjavítani és utána mennyi idejű működést lehet tőle elvárni. A javítás költségét egy szerelő tudja neked megmondani, miután feltárta a hiba /vagy hibák/ okát/okait. Szerintem az új árának jóval a fele alatt van az a határ, aminél többet nem érdemes rákölteni egy hétéves mosógép javíttatásra. Pontos típust nem írtál, de a legolcsóbb Electrolux gépek új ára most 140K.
    Ezek alapján pl egy 50K-nál olcsóbb javíttatás még akár megérős is lehetne.
    A jó mosógépszerelő ritka. Én még sajnos/vagy szerencsére nem találkoztam vele.

Új hozzászólás Aktív témák