- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Giga akkumulátort kínál a OnePlus Ace 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Hivatalos infók a Nothing Phone (3a)-ról
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zorzy4
üzenetére
A "dob szorul" és a "nem hajlandó centrifugálni" hibajelenségek egymással vagy összefüggnek, vagy nem. Ezek alapján távolról nem lehet meghatározni a javítás várható összegét. Lehet, hogy egy zokni került be a dob és a palást közé és csak emiatt szorul a dob, de akár egy csapágycsere is kinézhet belőle. Rosszabb esetben még akár egy motorcsere is. A centrifugálásnál hangosan dübörgést a lengéscsillapító cseréjével szokták orvosolni. A megéri javíttatni vagy nem éri meg javíttatni kérdés jogos és érthető. A javíttatás "megérőssége" attól függ, hogy milyen áron lehet megjavítani és utána mennyi idejű működést lehet tőle elvárni. A javítás költségét egy szerelő tudja neked megmondani, miután feltárta a hiba /vagy hibák/ okát/okait. Szerintem az új árának jóval a fele alatt van az a határ, aminél többet nem érdemes rákölteni egy hétéves mosógép javíttatásra. Pontos típust nem írtál, de a legolcsóbb Electrolux gépek új ára most 140K.
Ezek alapján pl egy 50K-nál olcsóbb javíttatás még akár megérős is lehetne.
A jó mosógépszerelő ritka. Én még sajnos/vagy szerencsére nem találkoztam vele. -
leweegee
aktív tag
válasz
zorzy4
üzenetére
Nincs velük gond, ha betartasz pár alapszabályt, pl. soha ne állítsd túl alacsonyra a hűtő hőmérsékletét, mivel zsilipes a gép, 3-4 ⁰C-ra állítva már képes lefagyni. A másik nagyon fontos, hogy ne a konyhába rakd, tudom hülyén hangzik, de a pára nagy ellensége ezeknek a hűtőknek, feljegesedik az elpárologtató, elakad a ventilátor lapát, meg a zsilip is hamarabb leragad a megfagyott pára miatt. Egy tároló vagy spájz a legjobb hely egy ilyen hűtőnek, ha megoldható.
-
leweegee
aktív tag
válasz
zorzy4
üzenetére
A te hűtőd addig amíg beállítod a megfelelő hőfokot a kívánt értéket mutatja, utána átvált a tényleges (mért) értékre. Ha kinyitod az ajtót vagy megérinted a kijelzőt szintén a tényleges (mért) értéket mutatja, ha állítod a hűtő vagy fagyótér hőmérsékletét, akkor addig megint a kívánt hőmérsékletet fogja mutatni, de csak akkor, és kb. 5 másodpercig.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zorzy4
üzenetére
Palást hűtős típus, nincs a hátulján hőleadó rács így oldalanként minimum 5 cm távolság kell a faltól, de inkább több. Ha közelebb van a fal és/vagy dögmeleg környezetben van akkor többet fogyaszt jóval mint a gyári megadott érték (nàlam pl ez van) és az oldala szeret melegedni.
Egy 20-22 fokos környezetben viszont hozza a gyári értékeket főleg ha van az oldalai mellett minnél több hely.
Ezen felül néha amikor a kompresszor fullra teljesítményre kapcsol akkor van hangja, volt ettől halkabb hűtőm is. Az esetek nagy részében viszont 50%-on teker csak ott sokkal szolidabb hangerő.
Engem nem zavar, mert a konyhában pont nem érdekel.
Ugyan akkor mint hűtő teszi a dolgát, jól hűt, tartja a beállított értékeket és egy deka jeget sem képez sehol sem.
Én összességében elégedett vagyok vele ami hibája meg van az az én saram, hogy kb nálam szerencsétlen hűtő a dög melegben fuldoklik szinte beépítve a fal/szekrény között.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Nyaralás topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Szemüveges topik
- Linux kezdőknek
- Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Autós kamera eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest