- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Nekem is keskeny mosógépen (LG) van szintén keskeny szárítógép (Beko). Egy ilyen cucc van köztük, a kihúzható polc miatt még praktikus is.
-
axioma
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Hat akkor egyertelmu, te kell legyel a szaritogep-felelos! Nem nagy ordongosseg...
A szoszgyujto napi takaritasa 20 masodperc [nalunk, Beko], de azt is ki kell vhova dobni [az mondjuk problema nelkul gyujtheto]. Porszivozas mondjuk kell idonkent az teny, de ma mar ez kevesbe gond a kis kezikutyukkel. -
axioma
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Hat, nem a vizkiontes miatt aggodnek, hanem a vizes ruhaval lecipekedes, tiszta ruhaval fel, mindezt a koszosnak szamito garazsban. Jelenleg en is viszem-hozom a ruhat ket szint kozott [koltozes elott az elromlott mosogepet nem javitjuk-csereljuk, az emeleti tartalekot - energolux ;-) - hasznalom, a szarito lent van], de nem para ha a kosarbol kiesik valami ill. a vallfas dolgokat a szaritobol mindig egybol ugy hozom-viszem vallfan, ez megintcsak nehezebb ha nedves-koszos auto mellett kell ugy ellibbenni, hogy ne legyen nyoma.
En ebben az esetben a mosogepre rakast eroltetnem inkabb. -
axioma
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Viz befele nem kell neki, nem nedvesit [es nem is azzal csapatja le a parat, mint a mosogatogepek egy resze].
De aka'r 5 liter vizet tarol, es azt el kell vinni a kiontesig. Ez nalunk balra fordulok es kiontom a ka'dba, az full nem ert meg egy kozeli bekotest sem - de ha mondjuk pincegarazs es az emeleten van csak kiontesi lehetoseg, akkor az kicsit kenyelmetlen lesz. [Cserebe a furdo meg nem - azert a mosogep teteje mint rakodohely is elony.]
Ha valahova kenyelmesen ki tudja onteni [azert nem deszt.viz, ha sokaig tarolod akkor a moso/oblito szerektol nyalkas lesz, viragra se ontenem, mig beton koze ahol nem jo ha kino a fu oda siman] akkor jo lesz. -
simico
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Télen nem lehet állandóan szellőztetni.
Dehogynem, és kell is! Nem csak a pára, hanem a feldúsuló CO2 miatt (sőt, elsősorban amiatt kell!). A teregetés helyett szárítógép tök jó a párakibocsátás csökkentésére (is, meg ruhák is puhábbak lesznek), de ettől még rendszeresen szellőztetni kell. A klíma páracsökkentő funkciója csak nyáron (párás melegben) hasznos, erre hamar rájössz ha kipróbálod.
-
Nagya21
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Hali!
Nos ha klímát használsz szárítani, akkor hideg is lesz a lakásba.,.
Ha veszel egy dedikált szárítógépet (Aldis-Lidl-s) és berakod oda ahol szárogatsz, akkor lényegesen kevesebb párád lesz a lakásba, és a ruhák is elöbb száradnak.
Keskeny elöltöltősre simán felrakhatsz egy normál méretü szárítógépet, csak egy megfelelő méretü butorlap kell a 2 gép közé+spaniferrel ősszefogatod.
Bekonak van keskeny szárítógépe hőszivattyús(50cm mély), lányomeknál 6. éve hibátlanul üzemel.
Üdv Nagya -
válasz
focvis
üzenetére
#94177 koxx: Célszerűnek tűnik, ennek ellenére pici kételyeim vannak a kombinált gépek hatásosságát illetően. Pedig jó lenne...
#94183 axioma: Tudom tenni a fürdőbe egyértelműen. A garázs és a pince/tároló már necces a feleségem feltételezhető ellenállása, illetve a kevésbe steril környezet miatt. A konyha fullon lesz.
Felvetettem neki az előszobát, ez ellen tiltakozik.
Hová máshová?
Itt jegyzem meg, nem kizárt, hogy holnap mégis csak otthon alszunk már. 🤞 A kupi kellős közepén, de otthon. Gyönyörű lett a parketta (olajozott tölgy).🥰
Hőszivattyús egyértelmű.
Van pókhálónk pl. a WC-ben!#94186 tibbike01: Tibi, ha valaki, akkor Te tudhatod, hogy a német technikában bízok.
Hajlandó vagyok többet fizetni cserében a tartósságért.
De meg fogok nézni magamnak egy "washtowert".Köszönöm szépen a gondolatokat, jöhetnek még!

-
tibbike01
őstag
válasz
focvis
üzenetére
Lg Washtower!
Brutálisan jó gép. Lg weboldalról, ha vársz jó akciók szoktak lenni, de ha besétálsz az LG bemutatóterembe, ott mindig adnak 15% kevdezményt, ingyen házhoz viszik és egy másik napon ingyen bekötik neked.
Én 619 ezerért vettem a fehéret. Mire 2 gép szállítását fizettem volna, meg a gyári összeépítő keretet, ilyen paraméterekkel nagyjából ennyibe, vagy még többe is került volna.
Egy szifonba beköthető a mosógép és szárítógép része is. Burtál csendes, nagyon okos és masszív stabil gép. -
axioma
veterán
válasz
focvis
üzenetére
szaritogep nem kell furdoben legyen, csak aram kell neki, a vizet egy tok zart tartalyban veszed ki belole ilyen esetben, konnyu elvinni egy csapig/kadig
A szaritasra fokozottan igaz, hogy te'r kell neki: tkp meleg levegovel felfujja a ruhat [marmint mikor atesik kapja a levegot ellenoldalrol, szoval nyilvan kepletesen], az viszi ki a gyurodest - ezert a keskeny is meg a moso-szarito is picit kompromisszumosabb
de ha a keskeny nem a jelen helyviszonyok miatt keskeny, elore tudod huzni, akkor butorlap vagy konyhapult es ra normal szarito is felferhet, boven belulre fog esni a sulypont
ja az nyilvanvalo hogy 8 eve is mar csak hoszivattyust volt erdemes venni, ezen kivul a tisztitas hozzaferest nezd meg [pl. beko-nk van de boven jo, a havi tisztitast nem is mindig jut eszembe megejteni... de latszik a napi szuron ha romlik a hatasfok [nem olyan kemenyre osszeallva jon belole a szosz], akkor megejtem]
nalunk is volt a szaritogep elott 60+% paratartalommal kuzdes, most pokhalok vannak [nagyanyaink bolcsessege szerint csak szaraz helyen jelennek meg] -
-
válasz
focvis
üzenetére
Ahhoz képest, hogy eredetileg csak egy festést terveztem tavaly, egész jól belejöttem a felújításba. (Jó a kivitelező, kíméli az idegeimet.
) Korábbi terveimhez képest most úgy látom, hogy 24-én költözhetünk haza, ennyi csúszás belefér. Jövő tavasszal még kidobatom a maradék fa ablakokat a nappaliból, persze jobb lett volna ezt is a múlt héten, még a parkettacsere előtt - de meg tudják oldani aránylag tisztán, kicsi rombolással. ...aztán majd 2 év múlva a fürdőszoba, aminek tkp. semmi baja, ellenben újabb 1 hét elköltözéssel jár. (Biztatgatom magam.
)Viszont! Elgondolkodtam egy szárítógép beszerzésén, amin időben neki szeretnék állni gondolkodni, nem az utolsó utáni pillanatban, kapkodva.
Probléma: a szárítás miatt magas a páratartalom a lakásban, a szekrények mögötti sarkakban itt-ott penész jelent meg, most megfelelően kezelték a festők, de nem szeretném, hogy visszatérjen. Télen nem lehet állandóan szellőztetni.
Van egy 25 éves Siemens Siwamat keskeny, előltöltős mosógépem, szerelőt nem látott még, nem szívesen cserélném le. (Hiába 25 éves, így is viccesen alacsony a villanyszámlám, kb. 4000 Ft/hó, ez persze most nőni fog a villanyosított konyha miatt.)
Mitévő legyek?
- keressek keskeny szárítógépet és tegyem a mosógépre? (pl. Siemens)
- vegyek esetleg kombinált mosó-szárítógépet?
- használjak télen is klímát amikor ruhát szárítunk? (Idén júniustól van klímánk, nem tudom még miként működik a szárító funkció télen. A feleségem állandóan mos.
)
- vegyek új mosógépet és egy szárítógépet, hogy összeépíthető legyen? (nem szívesen cserélem le a régit)
- vigyem le a pincébe vagy a garázsba a szárítógépet?Köszönöm a hasznos gondolatokat!
-
axioma
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Hat ha 72 cm lesz. Ha annyira egyedi, hogy az also korpuszban tobb cm-t kihasznalna, az is ua problema lehet. Nalunk is atlagnal magasabb pult, atlagnal kisebb labazat, csak azt en sose neztem hogy a mosogatogep [egy emelore kerult] a tobbi elemmel vonalban van-e. De akit ez zavarna az figyeljen.
-
axioma
veterán
válasz
focvis
üzenetére
mindjart megkeresem a linket, de konyhabutoros videoban mondta, h felig integralt csak ikeas, a tobbinel nincs csuszosin, a lap igy vagy vizszintesen v fuggolegesen nem tud a tobbi ajtoval sikban vagy vonalban lenni [nem bookmark-oltam mert en inkabb betolok egy szabadonallot ugyis].Tevedtem, csak ikea [72-esnel nagyobb] alsoszekrenyajto magassagnal van ez, szabvany eseten jo a felig integralt is
-
tibbike01
őstag
válasz
focvis
üzenetére
Miket választottál pontosan?
Az inox keretnél az sem zavar, hogy nem tudod kitolni a fazekat szélre, mert a keret korlátozza, illertve rá tudod a keretre tolni, de az megemeli 1-2 mm-re. Engem marhára idegesítene.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A lakásbiztosítások többsége alapból tartlamazza a "különleges üveg" biztosítást, amivel simán cserélik neked a főzőlapot újra, ha törik.
Mosogatógépnél nekem jobban tetszik a rejtett panel, legalább nem újlenyomatos kívülről. Illetve, ami még nagyon bejött az a belső tér világítás. Nagyon jó extra, főleg, ha sötétetebb konyhában lesz elhelyezve.
-
kbela365
tag
válasz
focvis
üzenetére
Annak idején 7 éve AEG mosogatógépet vettem, mert az “prémium”. Idén már vállalhatatlanul rozsdásodott mind a két kosara, ezért úgy döntöttem hogy veszek új kosarakat, még mindig olcsóbb mint egy új gép. És amúgy a gépnek semmi baja, szépen mosogat.
Nem lehet hozzá kapni. Sem gyárit, sem utángyártottat. Nincs. Ügyfélszolgálat szétteszi a kezeit, nincs. Számomra óriási csalódás egy “prémium” márkától. -
tibbike01
őstag
válasz
focvis
üzenetére
Hagyományos üzletben nem fogsz találni friss modelleket, illetve, amik ott vannak már jól meg vannak nyomkodva, tekergetve. Az eladóknak meg sokszor lövésük sincs a dolgokról, minőségről, funkcióról...sőt le is tojják magasról, hogy te milyet veszel.
Arukereső vélemények, ardiagram (amin látszik, hogy mikortól forgalmazzák), az adatlapok, kézikönyvek átbogarászása sokkal előrébb visz, csak idő kell hozzá, ami neked nincs.

-
válasz
focvis
üzenetére
Voltam a zegi Euronicsban és MM-ban, az előbbi választéka, aktuális vevőköre tűnt igényesebbnek és az árak is jobbak voltak.
De sokkal okosabb nem lettem. Magasabb kategóriás Bosch gépeket egyik helyen sem találtam.
Szeretem a precíz dolgokat, így legalább a tekerők használati élményét összehasonlítottam ("röcögjön és ne lötyögjön"), legrosszabbtól a legjobbig szerintem:
- Gorenje: olcsó műanyag, lötyög, nulla visszajelzés (kivétel egy retró dizájnú sütő, ami tetszene a feleségemnek, de én az inox-feketét szeretném)
- Bosch és Electrolux: kb. azonos, kicsit lötyög mindkettő, Electrolux talán jobban röcög, közepes műanyag mindkettő
- Whirlpool: minimálisan lötyög, röcögés elmegy. (Nem tervezek most Whirlpoolt venni, de ez volt a legjobb a szubjektív tekerentyű tesztemen.)Hétfőn megpróbálok eljutni egy Bosch szalonba, ha nem sikerül, akkor a MOM-ban rendelek AEG-et.
-
tibbike01
őstag
válasz
focvis
üzenetére
Az AEG sokkal jobban közelebb van már az Elelektroluxhoz, igazából már nem is igen van különbség. Régen volt premium márkája az Eluxnak. Gondolom elindult a spórolás. Nem is nagyon fejlesztenek már, én elengedném.
Ellenben a Bosch nagyon innovatív és itt a fórumon nagyon szereti mindenki, mosogep, huto, fozolap...stb nagyon jók! Igazi robosztus gépek, amolyan németes, semmi kínai vonal. Szóval én a Bosch mondanám.
-
tibbike01
őstag
válasz
focvis
üzenetére
Haliii focvis!
Főzőlapból a zafír matt most a menő, 4szer karcállobb, slim kialakítású, tud sense boilt és kezeli az elszívót, ha Elektrolux az is. Külön kezelőszerv van minden oldalhouz és 2024-es model: Electrolux EIS62453IZ (ehhez illő elszívó: Electrolux LFG716R). A keretes főzőlap nagyon oldschool.
Sütőből nekem a Samsung 76 literes tetszik, wifis, okos, szép, modern és a sin az úgy csúszik benne, mint kés a vajon. Samsung NV7B41301AK/U3
Mosogatógép a Gorenje jött ki most 2025 elején új gépekkel, EU-ban gyártottak, kifejezetten csendes, jó gépek. Gorenje GV583C10
Árukereső legolcsóbb helyről veheted őket simán. Pár nap és nálad van háznál.
3 hónapja végigjártam a tortúrát, új lakás, új konyha miatt.Ha tetszenek az Ikeás gépek, akkor azok is jók, 5 év gari van rájuk és többnyire elekrolux/whirlpool/bosch gépek. Egy helyen megkapsz mindent.
-
válasz
focvis
üzenetére
Ez a gyorsan összeválogatott AEG szett:
- [link] vagy [link]
- [link]
- [link]Ha valami hülyeséget választottam, most szóljatok!
Az extrákat nem tudtam alaposan kiértékelni, pofára válogattuk, ill. ne legyen ócska (pl. MM-ben néztem Gorenjet, szép, de olcsó érzetet keltett bennem a tekerőjének a használata). -
ribarszki
őstag
válasz
focvis
üzenetére
Igen, C1 Germany, C2 néhány típus China, C3 Germany. Ugyan azoknak a minőségbeli előírásoknak/követelményeknek kell megfelelnie mint a németben gyártottnak. Emiatt minőségbeli gondod nem lesz vele, de az igaz, hogy szomorú olvasni Miele terméken a made in China feliratot.
-
ribarszki
őstag
válasz
focvis
üzenetére
Ja-ja, koppra ugyan annyi. Vagy a Miele honalról rendelj, vagy Szeteiéktől. Bár úgy tudom a parekttás C2 most csak Szeteiéknél elérhető. Itt is van. Próbálj meg belealkudni az árba egy doboz porzsákot, sztem menni fog. Itt az allergiáddal nem lesz gond, A-osztályú porkibocsátás, ráadásul tömített, de ha ez nem elég, vehetsz bele Hepa szűrőt is. De hidd el, elég lesz az alap szűrő bőven. Ezzel a géppel meg az asszony oda és vissza lesz.
-
ribarszki
őstag
válasz
focvis
üzenetére
Nekem a Miele C2 Parquet széria a favoritom. (Utólag már ezt venném a C3 helyett. Nem ér meg 30k felárat a C3) Erős motor, robosztus felépítés, beépített fejtároló, ajándék paketta fej, amivel baromi gyorsan lehet végezni kemény felületen. Viszont ha nincs sok kemény felület, akkor felesleges. A C2 kicsit szebb a C1-nél, hosszabb a kábel, de alapjaiban ugyan az a minőségi összeszerelés.
Pont ma dobtam ki a porzsákot, 3 hónap után. Vagyis egy doboz egy évet bír. Ez bőven kibírható. 300ft havonta.. Csak arra kell figyelni, hogy kizárólag gyári porzsákkal szabad használni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Gorenje VCEA21SBKR, sok nyomozás után választottam, és eddig nagyon bejön. 700W-os, de jobban szív, mint párom szüleinél a 2100W-os Samsung. Igazából kb. fele erősségen használom, mert még úgy is eléggé tapad a felülethez. 5 porzsákot adnak hozzá (egy mikroszűrős, 3 papír és egy textil), és relatíve halk is, legalábbis az átlaghoz képest mindenképpen. EU címkéje szerint kemény padlón és porvisszabocsátás tekintetében A osztályú, szőnyegen D, a hangja maximum 71dB.
Ja és 3 év garancia van rá, meg 9 méter kábel.
-
w.miki
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Porszívós videó alapján, én inkább electrolux-ot vennék.
(Super)ciklon rendszerűt.
Vagy Dysont, ha találsz jó áron.
De állítólag a porzsákosak sokkal jobbak, mint a tartályosak, pl. mert kevésbé macerásak.(Olcsóbban ez jó lehet? Sencor SVC 510GR
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hová máshová?
Hajlandó vagyok többet fizetni cserében a tartósságért.
)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)