- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Jó megoldás ez is, köszönöm a linket.
-
válasz
axioma
üzenetére
Én is ezt tippelem, ugyanakkor munkanapokon biztosan kisminkel!
Ipari porszívó a garázsban, szemetes szintén, kb. ugyanott, ahová tervezem a szárítót. Az előbb körbenéztem, @Tibi nincs szennyvíz-csatlakozás a vízcsap alatt, de ugye van az összefolyó, oda mehet a víz.A washtower kapcsán eszembe jutott, ha egyik része elromlik, akkor kuka a másik fele is. :/
-
válasz
axioma
üzenetére
+ Tibi
Társasház, földszinten a garázsok, tárolók, felettük a lakások. (A hálószobánk alatt pl. garázs van.)
Teremgarázs, aminek az 1/3-a a miénk, a privát rész kb. 2,5 méter széles és 7,5 méter hosszú. A végében van az autós kuplerájom, abból "hasítanék ki" helyet a szárítógépnek. Van egy használaton kívüli vízcsap a privát részen, nem kizárt, hogy lefolyó is (most nem férek hozzá, ott tárolunk mindent a felújítás idejére, tegnap már itthon aludtunk).
Nagyon fontos, hogy van saját áramom (16 A) a lakásból levezetve, nem a közösségit lopnám
(volt phev autóm 5-6 évvel ezelőtt, annak vittem). És van egy összefolyó a garázs közepén, oda önteném a tartály tartalmát, kb. 6 méterre a szárítógép tervezett helyétől.Női szemmel milyen elképzelés?
Te milyent használsz?Nem akarom túlbonyolítani, a garázsban nem számít a gép dizájnja, de valami megbízhatót keresek.
-
Újabb laikus kérdés... a feleségem bele menne, hogy a garázsban helyezzük el a szárítógépet.
Áram kell neki, oké.
Vízbekötés kell?
Csatorna, úgy tudom nem kell.F-ECT$:
-
válasz
Nagya21
üzenetére
Az új klíma, tud:
- hűteni
- fűteni
- ventilátor funkciót
- és szárítani (!)
Erre a szárító funkcióra vagyok kíváncsi, persze hűvös időben hűtés nélkül.Ha nem muszáj nem vennék egy külön légszárítógépet, akkor inkább a ruhaszárítógép.

A spaniferes megoldás praktikus lehet, de nálunk szem előtt van a fürdőszobában a mosógép, valami elegánsabbat keresek.

-
válasz
focvis
üzenetére
#94177 koxx: Célszerűnek tűnik, ennek ellenére pici kételyeim vannak a kombinált gépek hatásosságát illetően. Pedig jó lenne...
#94183 axioma: Tudom tenni a fürdőbe egyértelműen. A garázs és a pince/tároló már necces a feleségem feltételezhető ellenállása, illetve a kevésbe steril környezet miatt. A konyha fullon lesz.
Felvetettem neki az előszobát, ez ellen tiltakozik.
Hová máshová?
Itt jegyzem meg, nem kizárt, hogy holnap mégis csak otthon alszunk már. 🤞 A kupi kellős közepén, de otthon. Gyönyörű lett a parketta (olajozott tölgy).🥰
Hőszivattyús egyértelmű.
Van pókhálónk pl. a WC-ben!#94186 tibbike01: Tibi, ha valaki, akkor Te tudhatod, hogy a német technikában bízok.
Hajlandó vagyok többet fizetni cserében a tartósságért.
De meg fogok nézni magamnak egy "washtowert".Köszönöm szépen a gondolatokat, jöhetnek még!

-
válasz
focvis
üzenetére
Ahhoz képest, hogy eredetileg csak egy festést terveztem tavaly, egész jól belejöttem a felújításba. (Jó a kivitelező, kíméli az idegeimet.
) Korábbi terveimhez képest most úgy látom, hogy 24-én költözhetünk haza, ennyi csúszás belefér. Jövő tavasszal még kidobatom a maradék fa ablakokat a nappaliból, persze jobb lett volna ezt is a múlt héten, még a parkettacsere előtt - de meg tudják oldani aránylag tisztán, kicsi rombolással. ...aztán majd 2 év múlva a fürdőszoba, aminek tkp. semmi baja, ellenben újabb 1 hét elköltözéssel jár. (Biztatgatom magam.
)Viszont! Elgondolkodtam egy szárítógép beszerzésén, amin időben neki szeretnék állni gondolkodni, nem az utolsó utáni pillanatban, kapkodva.
Probléma: a szárítás miatt magas a páratartalom a lakásban, a szekrények mögötti sarkakban itt-ott penész jelent meg, most megfelelően kezelték a festők, de nem szeretném, hogy visszatérjen. Télen nem lehet állandóan szellőztetni.
Van egy 25 éves Siemens Siwamat keskeny, előltöltős mosógépem, szerelőt nem látott még, nem szívesen cserélném le. (Hiába 25 éves, így is viccesen alacsony a villanyszámlám, kb. 4000 Ft/hó, ez persze most nőni fog a villanyosított konyha miatt.)
Mitévő legyek?
- keressek keskeny szárítógépet és tegyem a mosógépre? (pl. Siemens)
- vegyek esetleg kombinált mosó-szárítógépet?
- használjak télen is klímát amikor ruhát szárítunk? (Idén júniustól van klímánk, nem tudom még miként működik a szárító funkció télen. A feleségem állandóan mos.
)
- vegyek új mosógépet és egy szárítógépet, hogy összeépíthető legyen? (nem szívesen cserélem le a régit)
- vigyem le a pincébe vagy a garázsba a szárítógépet?Köszönöm a hasznos gondolatokat!
-
válasz
axioma
üzenetére
Rejtett kijelzős mosogatót választottam végül, 10:15 órakor leadtam a rendelést.
@Tibi: van benne ledes világítás, meg extra silent üzemmód.Köszönöm a javaslatokat!
6:30-kor érkeztek (asztalosok, festők, villanyszerelők...)
8:00-kor indult a zajos munkavégzés
8:45-kor nem volt már a konyhában ablak, se csempe a falon
9:45-kor inkább távoztam, a konyha padlója nagyrészt felbontva, festők már javítottak a többi helyiségben, villanyszerelő anyagért ment.Csütörtökön várom a parkettást.
Nagyon bízom benne, hogy 22-én itthon alszunk. 😂 Most csatatér. -
válasz
axioma
üzenetére
Köszönöm!
Egyedi gyártású lesz a konyhaszekrény, szóval akkor ott nincs ilyen gond. (A gép pedig 45 cm széles.)Nem vagyok otthon konyhatervezésben, és nagyon gyorsan történnek az események. Még nem tudni, milyen előlap lesz a bútoron, a feleségem ma este új ötlettel állt elő. 6,5 óra múlva érkezik a brigád. 🤣😱
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Ezeket [link] , főzőlapból az elsőt ajánlották inkább, mert jobb helyen van a kezelőfelülete, nem lóg rá az edény.
Nem főzök kocsonyát (ha esetleg mégis, akkor azt a teraszon, mobil lapon), 2 személyes háztartás, el fogok férni a kerettől
, mint írtam, közös ismerősünk 2-nek leverte, illetve eltörte a sarkát. Ragaszkodom hozzá. 🤗Jó tudni!
A világítást passzolom, nem kérdeztem, az ablakkal szemben lesz a helye. Köszönöm!
-
válasz
kbela365
üzenetére
Ma is futottam egy kört, MM Budaörs, Euronics Budaörs, Electrolux/AEG MOM. A MM nekem gáz, Euronicsban normálisak, MOM-ban értenek is hozzá. Másik eladó dolgozott ma a MOM-ban, ugyanazokat a gépeket javasolta, mint a kollégája csütörtökön, ezeket fogom holnap megrendelni.
A sütő kifutó modell, masszívabb felépítéssel, német gyártmány, ráadásul az összes közül ez tetszik pofára a legjobban. (de van benne wifi
)
A főzőlap inox keretes (asszem olasz).
Eldöntöttem, köszönöm szépen Mindenkinek az értékes gondolatokat!
Egy dolog maradt nyitva; a mosogatógép kezelőpanelje látható vagy rejtett legyen? (feleségnek mindegy, nekem a látható szimpibb) A rejtett kivetíti a padlóra a hátralevő időt.
Ha kukázni kell, az újnak is ugyanakkora lesz az előlapi kezelőpanelja? -
Szuper infó, köszönöm!
Legközelebb akár élek is a lehetőséggel, most csak magyar, áfás beszerzés jöhet szóba.(Időben sem férne bele sajnos, hétfőn reggel 7-re jönnek már szétcsapni a konyhát, hétvégére működő - még ajtók nélküli - konyhában, lerakott kész parkettában, kifestett lakásban reménykedem. 😇 22-én este, ha a fene fenét eszik is, ott fogok aludni. 🤞)
#93995 BigBlackDog: Nagyszerű, köszönöm! (Feleségem is onnan rendezte be az anyja lakását.)
-
válasz
focvis
üzenetére
Voltam a zegi Euronicsban és MM-ban, az előbbi választéka, aktuális vevőköre tűnt igényesebbnek és az árak is jobbak voltak.
De sokkal okosabb nem lettem. Magasabb kategóriás Bosch gépeket egyik helyen sem találtam.
Szeretem a precíz dolgokat, így legalább a tekerők használati élményét összehasonlítottam ("röcögjön és ne lötyögjön"), legrosszabbtól a legjobbig szerintem:
- Gorenje: olcsó műanyag, lötyög, nulla visszajelzés (kivétel egy retró dizájnú sütő, ami tetszene a feleségemnek, de én az inox-feketét szeretném)
- Bosch és Electrolux: kb. azonos, kicsit lötyög mindkettő, Electrolux talán jobban röcög, közepes műanyag mindkettő
- Whirlpool: minimálisan lötyög, röcögés elmegy. (Nem tervezek most Whirlpoolt venni, de ez volt a legjobb a szubjektív tekerentyű tesztemen.)Hétfőn megpróbálok eljutni egy Bosch szalonba, ha nem sikerül, akkor a MOM-ban rendelek AEG-et.
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Köszönöm! Most Zalaegerszegen vagyok, kinézek a helyi MM-ba és Euronicsba, mi van itt tapogatható.
Az olyan innováció, mint pl. "wifis sütő" kevésbé, a robusztus felépítés viszont nagyon érdekel.#93987 Teaway: Hmm, tárolóhelyek kárára találni +15 cm-t, vélhetően még nem késő.
Azonban 2 személyes a háztartás, egyszerre két nővel nem bírnék, így csak lefelé változhat már ez a létszám, azt gondolom, elég lesz nekünk, rosszul gondolom? -
válasz
tibbike01
üzenetére
Szega!
Nekem a keretes tetszik (akár mert oldschool vagyok 🤗), tényleg szeretem a valódi inoxot mindenből. Illetőleg közös ismerősünk pár év alatt a 3. főzőlapnál tart, 2-t már eltört.
A matt zafír téma érdekes lehet, köszönöm.Szimpatikus márka a Gorenje (bár mióta tudom, hogy kínai lett, sokkal kevésbé az), viszont nagyon nem tetszett, hogy nem röcög szépen a tekerője, az az érzésed, hogy minden olcsó műanyag benne.
Hidd el, most tényleg nincs időm / idegrendszerem futkározni utána. Egy tisztasági festésnek indult, aztán hirtelen röpül az egész konyha járólapostól, ablakostól, szekrényestől. Meg a nappaliban cserélődik a parketta (csőtörés, elázott, tönkrement). Optimális esetben egy hét alatt minden. 😅 Közben a munkahelyen is ezer dolog éppen.
Jó minőséget keresek, észszerű keretek közt (+50%) hajlandó vagyok többet fizetni érte; ha lenne Siemens, azt venném, abban megbízok. Miele x3 árban, annyit viszont nem vagyok hajlandó így hirtelenjében.
MM-ben láttam egy Bosch mosogatógépet SPV6EMX05E, nagyon tetszett a full inox kosár, semmi műanyag, bár vélhetően nem a kosár az ami egy mosogatógép katasztrofális meghibásodásához vezet.AEG vagy Bosch a jobb minőség?
Eddig nem kaptam erre a kérdésemre itt választ, de visszaolvastam a fórumban, és kb. egy polcra helyezi a közösség a két márkát. -
válasz
focvis
üzenetére
Ez a gyorsan összeválogatott AEG szett:
- [link] vagy [link]
- [link]
- [link]Ha valami hülyeséget választottam, most szóljatok!
Az extrákat nem tudtam alaposan kiértékelni, pofára válogattuk, ill. ne legyen ócska (pl. MM-ben néztem Gorenjet, szép, de olcsó érzetet keltett bennem a tekerőjének a használata). -
Sziasztok!
Lehetőleg szerdára (de leges legkésőbb jövő hét végére) be kell szereznem 1-1 beépíthető:
- indukciós főzőlapot (inox keret preferált)
- sütőt (inox - fekete)
- 45 cm-es mosogatógépet (lehet elől a kezelőfelület, de inox)Számlásat, újat.
Sietség oka összetett, borult az eredeti forgatókönyv, nekem kell intéznem.Szerdán voltam 30 percet a Mediamarktban, csütörtökön 30 percet a MOM Park AEG/Electrolux szalonban.
Szeretném 1 helyen elintézni a bevásárlást. Nincs időm most futkározni, jövő hétvégén kész a konyhabútor (mínusz az ajtók, de az ráér egy héttel később). Ráadásul most hétvégén vidéken leszek, szóval lehetőleg hétfőn meg kellene rendelnem egy hazai raktárból.Minőségi és lehetőleg tartós cuccot keresek, szép is legyen. Van egy 25 éves Siemens mosógépem, ami szerelőt még nem látott, de Siemensből nincs szinte semmi. A Miele ára megakad a torkomon.
A lényeg:
- AEG jó lesz?
- Bosch nekem szimpatikus, de a MM választéka katyvasz. Hol érdemes? A BSI honlapja kicsit gagyi, a hétvégi -15% akció irreleváns az időzítés miatt.
- AEG vagy Bosch?
- a legtöbb készülék érintőfelülettel kezelhető, bírják az igénybevételt?Köszönöm!

u.i.: az idő nagyon szorít, csőlátásom kezd lenni
-
Porszívó témához. Múlt szerdán megvettem ugye a Miele C2-t - tesztelni nem fogom, mert a régi Siemens megy le a garázsba, én meg max. autót porszívózok, papírom van a por-allergiáról.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nézegetem a Mielet a minap, milyen tartozékot adtak hozzá, meg hogy hol van ráírva a made in Germany... bakker ez "made in CN" :-( Ahol a CN - gondolom - a China elegantosnak szánt elleplezése.
-
válasz
ribarszki
üzenetére
Köszönöm Mindenkinek még egyszer!
@ribarszki:
Elmentem a Miele márkaboltba és elhoztam egy C2 Parquet-et; bár a honlapon nem szerepelt, raktáron volt nekik (60 e). Természetesen nem adták ajándékba a szett porzsákot, ahhoz vélhetően át kellett volna mennem Pestre a másik boltba, helyette adtak 10%-ot a porzsákból![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ebben a jobbik szűrő van, amit a porzsák szett persze nem tartalmaz - lehet venni hozzá (1 k) átalakító készletet és úgy működni fog a normál szűrővel is.
-
válasz
Dluinet
üzenetére
Igen, a Miele Classic C1-re gondoltam én is 43-ért.
Általában a minőségi, tartós cuccokat veszem meg - lehet, hogy hüjeség, mert így hamarabb avul el, mint elromlana. A mosógépünket 2000-ben vettem, német gyártmányú Siemens Siwamat, egy nyekkenés nélkül működik ma is, szerelő még nem látta, semmi rozsdásodás, semmi Calgon.
5x ezret Philipsért nem szívesen adok ki, nincs semmi extra igényem: tartós legyen, erős és 10 db porzsák ne kerüljön annyiba, mint a porszívó maga. Ha van valami extra jó, akkor tudok picit feljebb menni, Miele-ből a következő szint 55, aztán 70 k - ennél többet semmi szín alatt nem költök porszívóra.

@ribarszki: 68m2, kb. 20m2 szőnyeg, többi parkett vagy kő. Háziállat nincs, gyerek nincs. Én allergiás vagyok (ezért nem porszívózok mást, csak autót
) de itthon nem szokott kijönni az allergiám, csak az irodai padlószőnyegtől. Nem árt, ha halk, de nem igazán fontos kritérium. Kábelhossz se tényező, van elég konnektor.Köszönöm Mindenkinek!
-
válasz
w.miki
üzenetére
Köszönöm!
A Sencor az kiesik, tényleg valami jót akarok venni, ha már muszáj cserélni. Valójában semmi baja a réginek - tudom, mert autót rendszeresen porszívózok vele s.k..
Ha mégis porzsákos verzió, akkor érdemes 43-ért az alap Miele-t venni?
@(#17991) Dave™: Köszönöm Neked is, utánanézek!
-
Sziasztok!
A feleségem azzal üldöz, hogy vegyek új porszívót - szerintem semmi baja a réginek (Siemens pici piros, talán vmi XS)
De hogy megnyugodjon, veszek vmit - lehet, hogy ezt kapja a névnapjára. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kb. 2 hónapja a bestbuy topikban ajánlottak egy Samsungot, de ez nem tetszett neki, biztos túl olcsó volt (~20 ropi).
Most küldött nekem egy linket egy Philips FC8721-ről. Ennyit nem akarok egy Philipsért kiadni. Nézegettem most Miele-t: Classic C1 kb. 43 ezer Ft.Van esetleg vmi tuti tipp, hogy az asszony is megnyugodjon, meg én is? Köszönöm!
Nagyon díjaznám, ha nem kellene heroin áron venni bele a porzsákot, sőt porzsák nélküli lenne a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- sziku69: Szólánc.
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OTP Bank topic
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Vadiúj garanciás kèszleten lèvő lapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

, a feleségem viszont a szemetet se vinné ki smink nélkül.

Hová máshová?