- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bigrob #91203 üzenetére
Közben ránéztem a Ninjára, én nem venném meg fagyihoz, ez gyakorlatilag egy szofisztikált késes mixer. Nem hűti direktben az edényt, fagyott alapanyagot kell beletenni, és azt aprítja szét "krémesre". Mondják is a tesztekben, hogy jó eredményt ad, de ne számíts bolti jégkrém vagy fagyi állagra, annál jegesebb, vizesebb lesz.
Még a Domonál és a Sagenel és el kell találni a receptet, meg a mennyiséget, de akkor nagyon tuti fagyi vagy jégkrém élményt ad, nem vízes, nem jeges. Egy-egy ilyen jól eltalált kombo, és minőségi tejszín, joghurt esetén képes hozni egy Ben&Jerry's szintet. Eléggé hullámzó tud lenni, néha itt is bejön a jegesedés, sok dologtól függ, még az is számít mennyire van előhűtve a gép, milyen hőfokú alapanyag kerül bele, előfözöd e vagy sem, stb... De itt legalább a lehetőség benne van, hogy jó eredményt adjon, a Ninjanal mindig csak közepes lesz. Szerintem szánd rá azt a plusz pénzt, és vegyél inkább egy Saget.
-
válasz
bigrob #91203 üzenetére
Kicsit régi infóim vannak, és a Ninja működési elvét nem ismerem, de igazi fagyit csak úgy lehet készíteni, ha keverés közben hűtöd. Vannak erre amúgy manuális módok is, pl. jéggel teli dupla zacskóban rázogatás, csak legyél elég kitartó. Ha ez a gép is így működik, akkor ok lesz, ha nem, akkor amit készíteni fog, az csak sorbet vagy jégkása szerű valami lesz.
Én pár éve vettem egy DOMO DO9252I -et. Akkor ez volt csak a piacon, ami hűtős, meg a Sage BCI600. A Sage eléggé közkedvelt volt amúgy, és elég jó minőség, kb. mindenhol ez jött szembe a neten (reddit, stb..) ha otthoni fagyigépek után kutattam mélyebben. Azért a Domo lett, mert csak ez volt raktáron akkor. Nagyon jó, azóta is használjuk, de 3 főre az 1.5 literes tartály is elég kevés tud lenni, simán befaljuk elég gyorsan (nem tartok fejben mindent, és idén még nem használtuk, de ha jól rémlik, akkor bőven nem lehet ezekben annyit készíteni, mint ami rájuk van írva, mert felül kijön ahogy növekszik a térfogata, talán 1 liter lehet a realitás). Ha meg vendégek is vannak, akkor pláne nem elég, 2-3 kört kell csinálni, és ez elég sok idő.
Látom azóta változott némileg a piac, bejött pár új modell, ezekről nincs infóm. A lényeg, hogy a keverés közbeni direkt hűtésre figyelj, és a tartály méretére.
-
idegen lény
addikt
válasz
bigrob #90006 üzenetére
Egyetértve az előzővel, gyümölcsléhez szerintem sem éri meg. Már csak azért sem, mert a gyümölcslék minden ezzel ellenkező híreszteléssel szemben nem egészségesek, utána lehet nézni, hogy miért nem. A gyümölcsök úgy tökéletesek, ahogy meg lettek alkotva, úgy egészségesek. De ha búzafűléhez, zöldségléhez vagy magtejekhez akarod használni, azok egészségesek, úgy már megérheti, bár ezekhez szerintem vannak olcsóbb célgépek is. A gépek minősége mindenesetre biztosan kiváló. A kérdés tényleg csak az, hogy mennyit fogod használni.
Ha valakit esetleg érdekel, végül is hosszas keresgélés és mérlegelés (Mérleg vagyok) után ezt a hajvágót választottam. A 15 év élettartamra tervezett pengék és a 15 éves kedvező árú javíthatósági garancia meggyőzött. Nem igazán találkozni manapság ilyenekkel. Na meg az akciós ár. Ha bármi gond lesz vele, leírom, az biztos.
-
BB9000
senior tag
válasz
bigrob #90006 üzenetére
Ha nem tudod, hogy megéri-e, akkor valószínűleg nem éri meg neked.
Gyümölcscentrifuga és gyümölcsprés nagyon sokféle kapható. Hogy neked melyik jön be, azt tényleg csak úgy lehet megtudni, ha kipróbálod. A 14 napos indoklás nélküli elállás erre a termékcsoportra nagyon hasznos tud lenni.
Nekünk volt a családban egy komoly multifunkciós gépünk, amihez adtak gyümölcslé készítő feltétet. A Huromhoz hasonlított. Eleinte sokszor használtuk, de aztán leszoktunk róla. Elsősorban amiatt, mert nagyon nagy macera volt a tisztogatása és túl kevés levet csinált a gyümölcsökből és sok volt a melléktermék, amit semmire se tudtunk használni.
A bemutató videókban az elmosás egy pillanat műve,, de a valóság egész más. -
bigrob
őstag
válasz
bigrob #87249 üzenetére
Megtaláltam a pontos típust:
SilverCrest SHAZ 20 A1 -
BBéci
legenda
válasz
bigrob #87209 üzenetére
Mától sokféle Parkside szerepel a kínálatban, az enyém 5 éve (sajnos akkor csak 10,8 voltosat lehetett kapni) teszi a dolgát. Apósom/sógorom géplakatos/hengerfej felújító műhelyében is Parkside-ok vannak, remekül működnek. Összehasonlító tesztekben lenyomták a kék Boschokat.
-
bigrob
őstag
válasz
bigrob #86176 üzenetére
Illetve forró levegős sütő kapcsán nézegetem a Cosorikat.
Ti használtok hasonlót? Mik a vélemények? Anno volt egy aldis, de az csak felül sütött és tetű lassú volt...Alul felül is sütő verziók érdekelnek.
Mi a különbség az alábbi 2 készülék között?
COSORI Dual Blaze (CAF-P583S-AEUR)
COSORI Dual Blaze (CAF-P681S-KEUR)
De gondolkozom a nagy tesón is
Dual Blaze TwinFry -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
bigrob #77219 üzenetére
Főzésnél, kávénál, teánál és egyéb felhasználásnál sincs fura íze, ezeket amúgy is ízesíted.
Önmagában iszol egy pohár vizet, ott sem feltétlen érzel különbséget, max akkor, ha egy bizonyos keménység alá viszed a beállítást. Általában 5-7 dH közt simán jó ízű, 4 alatt kezd el változni picit az íz, de ezt max akkor veszed észre, ha egymás után iszod a lágyított és a nem lágyított vizet. -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
bigrob #77191 üzenetére
BWT megbízható márka, alkatrész ellátás is biztosított, ellenben kicsit túlárazott szerintem.
A konkrét típust nem ismerem, de a smart dolognak semmi értelme egy vízlágyítónál.
Egyszer be van állítva/üzemelve, aztán csak használni kell, meg persze sóval mindig feltölteni szépen, ahogy kell.Nálam is a bejövőn van közvetlen a vízlágyító, mindenhová az megy. A házat készen vettük, nem volt lehetőség külön vezeték kiépítésére, de nem látom hátrányát.
-
talpas
aktív tag
válasz
bigrob #76847 üzenetére
A "békebelit" kettőt használtam el belőlük, ma már egyik sem kellene. A modernebb is volt azt meg nekiajándékoztam egy kollégának 3-5 sütés után. A modern rohadt lassú volt, nem emlékszem a W-ra de az kivehető edénnyel volt, a vázban ott van alul a fűtőbetét, azért is volt idegesítő a felmelegedése. A réginél össze van sütve az edény és fűtőszál, az dolgozott és q..va sokat de az nem kivehető edényű. Tisztán tartása a régi az ismertebb azt én tartottam karban, ha csak egyszer kétszer marad rajta az olajpára a tetőn, készülék oldalán (festett) akkor ugye az agresszív hideg zsíroldó helyett nincs más csak a fizikai vakarás. Ha nekem most kellene akkor a régit..Minél kevesebb gomb, csengő, sallang, de akkor figyelni kell rá. Olajfelhasználás: erről csak annyit, hogy adja magát az edény átmérő, űrtartalom és így azt a háztartásban már soknak, fölöslegesnek mondanám és maga a készülék inkább egy kis sütödébe való mint a háztartásba. Nejem már csak akár mennyien vagyunk, akkor a mély nagy átmérőjű teflonokat preferálja, azokból kettő van.
-
Beni2360
félisten
válasz
bigrob #76538 üzenetére
Igen EKM5570 és 1,6 dl liszt + hv csak alap gep 4 keverő szárral és elől csatlakozadi lehetoseggel. Nekem max 1,5 kg-s kenyérhez kell. A mostani igazabol csak 75 dk anyagot tud könnyedén kidagadztani. Az 1 kg már nyögevősen megy. Most is csak egy 75 dk-s kenyeret sutottem e miatt és a forma tepsim is 75 dk-s. Mar meg is rendeltem holnap postazzak.
-
bigrob
őstag
válasz
bigrob #75948 üzenetére
Még múlt vasárnap megrendeltem azt a Kenwood KMX750 robotgépet 85k-ért, pénteken át is tudtam végre venni, ma volt a próbanap, 2 kenyeret olyan szépen megdagasztott mint előtte a Tefal meg én kézzel soha nem tudtunk.
Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lesz, de minden fillért megért ez a gép!Köszönöm a segítséget külön atirag kollégának akitől privátban is kaptam okítást és véleményt!
Az egyik kenyér 3 búzás, magvas, 1,5kg-ra sikeredett a másik egy sima 1kg-os fehér kenyér tangzhonggal.
-
atirag
őstag
válasz
bigrob #75948 üzenetére
Ebben voltam karácsony előtt. Végül a kenwood mellett döntöttem az ára és a teljesítménye miatt. Egy közeli barátomnak kitchenaid van amit nagyon szeret,de azért ha több vagy sürűbb cucc van benne akkor küszködősebb. De az igaz,hogy egy tapasztalat miatt és a kenwoodnak mindehol nagyon jó értékélése volt. Jó masszív termék amúgy.
-
arcsin
senior tag
-
Berci77
tag
válasz
bigrob #55251 üzenetére
Áhh, dehogy. Szerencsére semmi bajuk. Kompresszorra 10 év gari, vagy micsoda, bár nem hiszem, hogy pont az romlana el. Azért vettem egy másikat, mert a lakásunkba édesanyám költözött be és otthagytuk neki a miénket, mi meg vettünk egy dupla alsó fiókosat, A+++-t. Az övé Samsung volt, azt meg pár éve nem tűröm meg a lakásban semmiből. (A szervíz nem tudott rendesen megjavítani egy garis gépet, de legalább szervízdoksit hamisítottak. Az engem igazoló hangfelvételeket "nem találják", az esetet még jelenteni sem nagyon tudtam sehova. Ezzel szemben egy alsó kategóriás LG tv-t szavidő alatt, a jótállás lejártát követően példásan, házhozjövősen, udvariasan, hatékonyan, ingyen javított az LG szervízpartnere a központ közreműködésével. Azóta a pénzemmel inkább ide szavazok.)
-
Berci77
tag
válasz
bigrob #55221 üzenetére
Én 2 LG hűtőt is vettem az elmúlt 3 évben. Amiért nekem nagyon tetszettek:
- nagyon csöndes, inverteres kompresszor
- total no frost: kisf@szom sem akar leolvasztgatni. Szinte tényleg semmi jegesedés, semmi vizesedés. E nélkül már nem vennénk.
- üveg szintén. Másik ajtópolc pont jó a mustárnak, majonéznek, a fölötte lévő meg az erős pistának, stb. A többi polccal lehet, hogy csak nekünk van szerencsénk, de a leggyakrabban használt edényeink is tökéletesen elférnek, nem kell semmit áttálalni hűtős dobozokba.
Ezzel szemben a cimborám ikeás, hasonló méretű - talán WP - hűtőjében egy nyomorult 1,5 literes palack nem fér el az ajtóban. Nem sorolom tovább. A mienkben mindig van hely, az övében semmit nem tudok elhelyezni.egyik sem variálható szinte semennyire, talán 1 polcot lehet 5 centivel feljebb pakolni. viszont minden tökéletesen van méretezve, szuperül passzolnak bele a dolgok, ha átrendezném csak rontanék rajta: palackok kb 2,25 l-ig vígan beférnek az ajtóba, nem borulnak kifelé. Tejes dobozok állítva pont elférnek az alsó polcon, alatta nagy fiókban befőttes -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
bigrob #55221 üzenetére
WP-t nem erőltetném!
https://www.onlinemarkaboltok.hu/Liebherr-CUel-3331-Alulfagyasztos-hutoszekreny
vagy ha mégis nofrost
https://www.onlinemarkaboltok.hu/liebherr-cnel-4313-alul-fagyasztos-hutoszekreny
A Gorenje sztem vállalható!
-
farkas-j
őstag
válasz
bigrob #46014 üzenetére
Bocs, nem kötekedés, csak egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy miért felső fagyasztósat keresel, miért jobb az neked? Az én szempontom szerint a fagyasztó legyen alul, mivel oda sokkal ritkábban kell benyúlni mint a hűtőbe, így kényelmesebb a hűtő használata mivel jobban szemmagasságban vannak a polcok és nem kell sűrűn hajolgatni.
Egyébként ha veszel, akkor szerintem total nofrost-ost keress. Én már mást nem is vennék. Ha nagyon halk kell, akkor az LG linear inverteres kompresszorral szerelt hűtői a leghalkabbak. Ha a garancia idő számít, akkor a Beko egyes típusai amire 5 év gari van, és a Bosch 5 év promóciós készülékeit érdemes megnézned. De van jó néhány típus amire 3 év gari van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest