- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
kkrisi
senior tag
válasz
hackeeeee #4810 üzenetére
köszi a választ először én is denont néztem ki csakaztán az unokatesómnak h/k van és elég jól szól tehát már nem tudtam dönteni a 2 között. A hangfalakból pedig szerinted a JBL Balboa szett erősebb? mert nekem az lenne a szempont h a sub elég szépen és tisztán szóljon csak a balboánál nem tudom h hogy szól. Esetleg van valami tapasztalatod róla?
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
hackeeeee #4788 üzenetére
Csak erősítő 20K!
Esetleg ez?Mondjuk most egy Logi X230am van!
-
Kombat
őstag
válasz
hackeeeee #4698 üzenetére
1 kell a pc-vel való összekötéshez, a másik meg WD TV-hez (ezen 1 optikai meg 1 HDMI bemenet van).
Persze így még megoldható lenne, hogy a pc optikain, a WD TV meg HDMI-n csatlakozna, de "ki tudja, mit hoz a jövő?" alapon jó lenne fenntartani még egy optikai vagy HDMI bemenetet! -
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4666 üzenetére
Re
Filmekhez zenéhez tökéletes az SB live 5.1. Azért próbáld ki hogy a DTs is kimegy-e rajta passthrough-ban mert nem találtam róla egyértelmű leírást bár lehet hogy akkoriban még nem volt elterjedt szabvány. Elvileg átmegy az is rajta többen írják a fórumokon de a hivatalos (jó régi) manualban csak a DD-re hivatkozik.
Szó-szó szerintem 100% hogy működik. tessék kiprószilni és megirni hogy megy-e. -
ProdyG
őstag
válasz
hackeeeee #4658 üzenetére
milyen erősítőd van?
nekem a PL2 sokkal jobbnak tűnik, mint a NEO.
egyébként én is szeretném összekötni a gépem az erősítővel, de a hangkarin ez a digi kimenet nem világos nekem. nem értem miért kell külön program ahhoz, hogy normálisan kiadja a bitfolyamokat, pl a DTS-t, meg a DD-t. van olyan hangkari, amin optikai kiemenet van? -
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4658 üzenetére
Tény hogy egy integrált hangkarinak nincs olyan jó DAC-ja mint egy erősítőnek szerintem. Szóval ha zenét halgatsz vagy filmet nézel akkor használd a digit kimenetet ha játszol akkor meg az analógot. Ha a digit kimenet dugója egybeesik a front hangszórók dugójával akkor azokat configold át a fejhalgatóra és nem kell cserélgetni a kábelt. A hangkarid képes rá.
Igérem többet nem off-olok
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4653 üzenetére
Nézd csak mit találtam
A lap alján írja a te chipedet is supportban Realtek Audio Codec
No de ne off-oljunk annyit itt mer kivágnak menjünk át egy másik forumba
-
Pyzoo
aktív tag
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4647 üzenetére
Most nézem hogy a hangkártyád támogatja ezt a szolgáltatást
Realtek "The ALC889 supports host audio from the Intel chipsets, and also from any other HDA compatible audio controller. With various software utilities like environment sound emulation, multiple-band and independent software equalizer, dynamic range compressor and expander, optional Dolby® Digital Live, Dolby® PCEE program and DTS® CONNECT™, the ALC889 provides the highest sound quality, providing an excellent entertainment package and game experience for PC users." Elvileg driverben benne kéne hogy legyen vagy egy plusz szoftvernek lennie kell a cd-n amit a laphoz kaptál. Nézz utánna megéri.
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4637 üzenetére
Nem nem erre gondoltam.
Mert amikor játszol és digitálisan van összekötve a gép meg az erölködő akkor a játék hiába 5.1-es a digit kimeneten csak PCM és AC3 meg DTS mehet ki. A te esetedben játék alatt PCM formátumu hang megy ki a digit kimeneten ami ugye csak stereo, de ahoz hogy 5.1-ben halld ahoz AC3-nak vagy DTS formátumu hangnak kell kimennie a kimeneten. Erre való a Dolby Digital Live ill. a DTS connect szoftver amit nekem meg kellet venni Creative-éktol (kb 1000 FT), de egyes gyártók mellékelik a hangkari driveréhez.Tehát ahogy írtam ez annyit csinál hogy a játék hangját realtime-ban átkonvertálja AC3 ba ill. DTS-be és nem egy sztwereoba lekevert pcm hang megy ki a digitális kimeneten hanem 5.1 hang. És ilyenkor az erölködőn szépen megjelenik a Dolby Digital vagy a DTS felirat mint amikor filmet nézel.
Ahogy te csinálod úgy tulajdonképpen az erősítő beépített dsp-je keveri szét a hangot egy mátrix alapján 5.1-be a sztereo jelböl de ugye ez nem ugyan az mint ha ténylegesen hallanád a játék 5.1-es hangját. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4629 üzenetére
Szia!
Nézegettem én is amit leírtál, ha kari 2ch-ra van állítva akkor minden hang kimegy, ha 5.1 ch-ra akkor csak a elsőjobb és elsőbal oldali hangok mennek erölködőre.Ha 5.1 be szeretnéd hallani a game-et akkor használj (amennyiben a hangkaridhoz elérhető) Dolby Digital Live-ot v. DTS Connect-et. Ezek annyit tesznek hogy a direkt 5.1-es hangot átkonvertálják AC3-ba v. DTS-be.A másik megoldás hogy analog módon kötöd össze az erölködővel a hangkarit.
-
Orient84
aktív tag
válasz
hackeeeee #4622 üzenetére
ez is ilyen hangfalas,erősítős szobába volt,és sztem nem szól szépen.Kint a nagy térbe levő lg dvd-s kompakt házimozi jobban szólt mint az onkyo,én fülem szerint
Én is most vettem erősítőt meg hangfalat,hát megnéztem jó párat!szer 3as szobába vettem mediaba harman 132eset jbl hangfalakkal,akciósan.Igaz,h nem 80 volt mint az onkyo,de sztem sokkal szebben szól,és ott nagy térbe meghallgatva teljesen lenyűgözött még itthon a kis szobában még jobban
Fél hangerőm remeg a szoba a basszustól
-
tigipuf
senior tag
válasz
hackeeeee #4608 üzenetére
Köszi
,valahol azért csak jó volna meghallgatni, úgy látom azért sokan megvannak elégedve a gyárilag összerakott cuccokkal.Volt már rá példa,hogy márkás erősítő+márkás hangszórórendszer,és még se szólt valami nagyot
Tényleg azoknak van igazuk ,akik azt mondják,olyan helyen kell vásárolni ahol van mód a saját füleddel tesztelni egy adott konfigot
-
Kobe
veterán
válasz
hackeeeee #4545 üzenetére
voltam ma benn mediaba, ott 99 volt :S
Kicsit körbejártam ma mediát újfent, Quadral Quintas 500 szett volt leakciózva 59 ért - ez nem tűnt rossznak, sem méretben sem minőségben, illetve s416 jamo ugyanennyiért. Nomeg a magnat 990. A quintas egész jól nézuett ki, a 3 utas hangfal valahogy sokkal jobban nézett ki mint a magnat picinyke hangszórói, szóval cska remélni tudom hogy nem kapkodják el
A Jamo kicsit silány minőségűnek tűnt, a védőháló sem volt a legjobb, a hangfal kivitelezése is alapkategóriásnak tűnt, szóval látszott, na. És kicsit böhöm darabnak tűnt, a quintas mérete pont optimálisnak tűnt egy akkora szobába. A magnat semmivel sem alacosnyabb magasabb a quadralnál, csak kicsit keskenyebb. Azért tetszett, mert az ilyen bazi nagy darabokat nem tudnám hova tenni. A gáz az, hogy csak márciusban kapok lóvét, így addig mindenképp jegelem a témát, addigra meg tuti kicsúszok az akcióból.
Neten meg sajna sehol nem találtam olyan helyet, ahol az 500as szettet a jelenelgi akciós árakon lehetne rendelni. Ahol lehet kapni, mindenhol ilyen 50-60 között vagy icipicivel feljebb, netes shopok meg még mindig 80 körül árulják, valszeg nem aktuális a listájuk, de a fő probléma az hogy ismert cégek nem is nagyon vannak benne, mint pl ed*gital, meg hasonlók
-
hkari
őstag
válasz
hackeeeee #4537 üzenetére
A mélynyomó ügy megoldódott,mert lejjebb csavartam a satelitek hangerejét,és így nem kell felnyomni nagyon a mélyet. Viszont miközben állítgattam valamit átkapcsoltam,vagy nem értem és a hangerőt sokkal nagyobbra lehetett rakni. +6 ig engedi amúgy,és úgy meg +20 ig engedte. Most megint csak +6 ig enged. Ez mitől volt?? nem találom hogy lehet visszaállítani úgy...
-
dabadab
titán
válasz
hackeeeee #4449 üzenetére
Hangfalak minoseget impedancia alapjan megitelni nem nagyon jo otlet.
Az impedancia csak a belso "valtoaramu ellenallasuk" (illetve ez sem igaz teljesen, hiszen kulonbozo frekvenciakon tok mas az impedancia konkret erteke, amit megadnak, az csak egy kb. iranymutato szam, aminek elvileg a 80%-at mindig hozzak - egyenaram eseten is).
Tulajdonkeppen az impedancia leginkabb azert lenyeges, mert tul kis impedanciaju hangfallal tul lehet terhelni az erositot (mivel az erosito alapvetoen a feszultseget szabalyozza, a teljesitmeny meg U^2/R), az meg nem jo. -
dabadab
titán
-
Kobe
veterán
válasz
hackeeeee #4393 üzenetére
a hely, ahova szánnám a cuccot, korlátozott. 16 nm. A filmezéssel még elvagyok, mert ott, ekkora helyen nincs új a nap alatt, nem leet akora hangerőn használni hogy torzítson, szóval azon a téren akár a SAL is szóba jöhetne, de a csere célja épp az lenne hogy kicsit optimalizáljam már az audiorendszert mert emgőrülök, hogy most 7 hangfal + mélynomó terpeszkedik a szobában, sok ez így. Vagyis akkor a zenét is hozzá kéne csapni, aztán lehet a SALnak az lesz a gyenge pontja. A Magnattal az egyedüli gebasz, hogy nem lehet helyben sehol kapni így meghallgatni is esélytelen.
Ami még tetszik erősítő, az a H/K 132 es darabja, nincs is rossz árban, csa ahhoz lehet hogy a magnat lenne szegényes. Bár.....nem tom, ez is oylan lesz hogy még hónapokat eltökölök vele mir edöntésre jutok -
fury71
aktív tag
válasz
hackeeeee #4358 üzenetére
Az 1800-as a 2.1 és a 7.1 "sztereót tudja". Valamint az Enhancer módban (ami az mp3 feljavítása) tud 2.1 és 7.1 sztereót. A 7.1-nél minden hangfal szól mindegy hogy 5.1-es vagy 7.1-es a rendszer. Illetve van még a Pure Direct amikor csak a frontok szólnak tehát 2.0, így a mélyhangokat is a frontok szólaltatják meg.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #4350 üzenetére
Na, akkor rendben lesz ez.
A Stereo x2 viszont úgy látom, a Z-5500 sajátossága. Ott megszoktam, hogy ezt a módot használom, de nem hinném, hogy két nap után is hiányozna, tehát ez nem tart vissza.
csizzah:
Csak a leírását néztem, ott azt láttam, hogy ennél azt írják, powered, valamelyik másiknál meg azt, hogy active. Nem tudom, melyik mi, s van-e egyáltalán különbség. Úgy gondoltam, van.
50 ezer forintért bizony elég sokat várok tőle, kérdés, melyikünk mihez viszonyít. Én egy Z-5500 mélyéhez, Neked bizonyára más a kiindulási alap. -
törölt tag
válasz
hackeeeee #4341 üzenetére
Köszi szépen!
1.) Ajajj, Audigyvel nálam sem csinálta, de X-Fi-vel és Xonarral már igen. Kérdés, HDMI-n mi a helyzet.
2.) Akkor egy RX-V1800 tulajtól kérdezném a dolgot. A kézikönyvet letöltöttem, nézegettem, az a "Dimension" effekt gyanús nekem. Dassler...?
3.) Ez tök jó.
A részletek biztos benne lesznek a kézikönyvben, nézegetem tovább.
4.) Köszi, de az árazást így főleg nem értem, ill. azt sem, hogy mi az előnye a mélyben levő saját erősítőnek.
-
Dassler
őstag
válasz
hackeeeee #4323 üzenetére
Nekem csak az a problémám velük, hogy tudom milyen volt nem is olyan nagyon régen. Ahhoz képest eléggé érdekes megoldásokat alkalmaznak újabban. Hangja még akár egész jó is 1-2 példánynak, csak az összeszerelésben vélek felfedezni némi visszalépést. Persze lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de láttam néhány fura példányt.
Autóknál is pont így vagyok, a R...t állítólag nagyon jó már, ültem nem is egy újabb típusban, tényleg jó, de nekünk (cég) volt 2, ami ott hagyott az út szélén, úgyhogy valahogy elszállt a bizalmam. -
MaciG
addikt
válasz
hackeeeee #4308 üzenetére
Ha már felmerült ez a téma akkor az nem cink ha én otthon megfúrom a hangfal hátúját? Mármint nem "zavar be" neki? Ennek a hangfalszettnek a két front hangsugárzóját akarom felfúrni, mert nincs rajta egy deka lyuk se.
(Bocs a hülye kérdésért, de egyáltalán nem vagyok otthon ebben a témában.
)
-
-
csizzah
aktív tag
válasz
hackeeeee #4280 üzenetére
Hááát, én hallottam közvetlenül egymás mellett a kis 406-os jamot és egy sal szettet, asszem a 2610-est, és a kis jamo nagyjából mindenben sokkal jobb volt mint a sal kivéve talán a hangerőt, az a sal mindennek az alja amit eddíg hallottam,(lehet hibás darab volt). Véleményem szerint ha csak a frontokat nézzük az s406-osnál nincs jobb választás az árkategóriájában.(ha egyáltalán van még valami ebben az árban,) talán a magnat monitor 990 az mozi alatt lehet jobb mint a jamo de sztereoban az is alulmaradt az én hallásom szerint.
A warfiról meg csak annyit hogy a jelenlegi kínálatukat nézve semmivel sem jobban csengő név a hifi világában mint a Jamo.
-
Bodzas
csendes tag
válasz
hackeeeee #4281 üzenetére
Köszönöm az infót.
Nekem Rotel cuccom volt, ha sztereónál maradtam volna akkor én is Wharfi-t vettem volna hozzá a jelenlegi JMLab Laureté helyett
Jamo-ba a 7 év gari is megfogott, szóval ha baj lenne vele, akkor ott a gari, meg hát 40 éve gyártanak hangfalat ...
SAL-tól kicsit idegenkedek.
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy óra, két rendszer
- Goddess of Victory: Nikke
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest