- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Aktív témák
-
szmegma
aktív tag
válasz
sirfer #18421 üzenetére
Igen ezzel szemezek en is, mivel jelenleg a laptopom 160 GB-os es eddig eleg volt. 1-2 BR filmnel tobb soha nem volt rajta, az mkv-bol is 4-5 max. Ez a HDD pedig ~6.5X nagyobb ugyhogy tuti eleg lesz.
Az uolso kerdesem, hogy latok rajta vmi USB 3.0 csatlakozasi lehetoseget. Ezt hogy kotom ossze a laptopom 2.0-javal?
-
szmegma
aktív tag
-
szmegma
aktív tag
válasz
sirfer #18316 üzenetére
Ertem.
A masodik kerdessel kapcsolatban egy osszegzes, hogy jol ertem-e:
Veszek egy SATA-s vinyot (pl. WD 2TB) amit fogok es bele allitok abba a dokkoloba (gondolom a dokkolon belul van egy SATA csatlakozo ami a vinyo SATA csatlakozojaba megy)
Ezutan a dokkolo SATA kimenetet a media playerre kotom SATA kabellal, a dokkolo USB kimenetet a laptopomra kotom USB kabellal.Ezutan a media player es a laptop is latja mint HDD?
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #17384 üzenetére
Gondoltam, hogy a polc kérdés megoldható.
Azt írtad, azért választottad az Inspirációt a Revolúció helyett, mert az utóbbira várni kellett volna. Ebből arra következtettem, hogy megfogtad és hazavitted a kábeleket. Ehelyett arra is vársz egy ideje.
Mi értelme van a négyeres kanócnak? Kettős erősítésre készülsz? A Denonokban csak két végfok van, tehát csak kvázi biampra képes, ezért inkább a jobb, kéteres (2 szál Revolution) változatra szavaztam.
Na mindegy! -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #17376 üzenetére
Lejátszókat sem tennék egymásra.
Ha valami pártízezres, belépő osztályú ketyerékről lenne szó, akkor sem, de azért nem pampognék ennyire.
Milyen meggondolásból készíttettél ilyen kevés polcot? Nem volt több üveglapjuk?Mikor hasonlítod össze a HK és a Denon erősítők hangját? Irtó kíváncsi vagyok az eredményre. Többekkel beszéltünk erről, egyöntetű vélemény szerint, közel azonos minőségű sztereó hangra képesek. Az áraikat tekintve (3:1,1) ez reális, talán valamennyivel jobb a Denon.
-
-
v.attis
őstag
válasz
sirfer #16943 üzenetére
Igen, ezeket ismerem, de a hitelkártya teljesen más tészta. Annak elég zavaros a működése, azt nem értem. A Netdepo-n a credigen kalkulátora tiszta sor, az világos beszéd. Most lehet, hogy azt a verziót választom, hogy legalább az egyikre kigyűjtöm a pénzt. Láttam a bankom honlapján, hogy netbankon le tudok kötni kisebb összegeket, csak arra várok választ, hogy tudok-e havonta még hozzá tenni. Ez nem rossz terv szerintem, mert ha jövőre nyáron vásárolok, akkor már lehet kigyűlik egy Denon avr-1910 ára.
-
v.attis
őstag
válasz
sirfer #16931 üzenetére
Igen, én is láttam, hogy az árúhitel bajos. A Netdepo-n van Credigen rögtön ki is dobja a választott terméknél a törlesztőt. Azok nem is rosszak, ha 10-12 hónapnál nem akarok messzebb menni. Valószínű, hogy egyszerre csak egy terméket veszek meg. Erősítő, majd 10 hónap múlva hangfalak... Így nem fizetek rá sokat, még 10 rongyot sem. Hitelkártyáról nem tudsz valamit? A rugalmas törlesztés miatt nem lenne rosz, de a kamatról nem tudok semmit. Láttam, hogy 37-42% de azt sehol nem írják, hogy ezt hogy számolják.
-
dabadab
titán
válasz
sirfer #16519 üzenetére
Az a baj, hogy az a PCM elnevezés a kártyát SW-jében hülyeség. Az nem azt jelenti, hogy PCM formátumban továbbít mindent, hanem azt, hogy mindent úgy nyom tovább, ahogy megkapja: ha PCM adatot kap, akkor azt, ha DD-t, akkor azt, ha DTS-t, akkor azt.
Használd ezt, aztán ne aggódj tovább miattaSanci38: "DTS az kodek,PCM pedig tárolási és továbbitási forma"
Nem, a PCM is kodek (csak annyira egyszerű és direkt, hogy nem nagyon szoktak így gondolni rá).
-
-
törölt tag
válasz
sirfer #16515 üzenetére
A DD és a DTS kodekek Tehát kódolva vannak,és kódolás-dekódolás által megváltoztatják az eredtti hangok milyenség és tárolási formáját,főként a méretét. A PCM kódolatlan, lényege, hogy az eredeti hangból vett digitális hangmintákat egy-egy sorozat azonos nagyságú (amplitúdójú) impulzusfolyamba alakítja át. Egy ilyen kódsorozat az eredeti impulzus magasságát kódolja, bináris számként.Létezik linear pcm(LPCM )is.
-
dabadab
titán
válasz
sirfer #16505 üzenetére
Ez a leírás nem segít?
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #16427 üzenetére
A Revolutiont is meghallgattad?
Egyébként nem választottál rosszul. Ugye mennyivel jobb lett a hang, mint a CS122-esekkel?(#16426) lean
Szerintem hibát követtél el a szubcsatorna szintjének nullára állításával.
Minden bizonnyal túlzott a mélytartományod. Azt elhiszem, hogy tetszik a mindent elsöprő dübörgés, de már sokszor mondtuk, hogy az LFE beállítás akkor jó, ha észre sem veszed a mélyláda jelenlétét, viszont hiányérzeted támad, amikor kikapcsolod. SZinte az összes önbemérő -8-10 decibellel csökkenti a mélyek szintjét, ezt tapasztaltam és is, de amikor ezen emelni kezdtem, mindig rosszabb lett az összkép. Ha lenne egy hangnyomásmérőd, az bizonyítaná az igazamat. -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #16254 üzenetére
Szerintem a CS 122 olyan kevés a rendszeredhez, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly! A Denon erősítő és az Ikonok is jobb minőséget érdemelnek. A CS 122-vel nem tudod kiaknázni a tudásukat. Tipikus esete annak, amikor egy gyenge láncszem tökreteszi az egész rendszert.
Az én Denon AVR 3802 gépemhez kötve is elvérzett, pedig az nem szól olyan szinten sztereóban, mint a PMA 1510-es.
Ki beszélt rá? -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #16238 üzenetére
Telefonról írtam az előzőt, spóroltam a betűkkel, most kiegészítem.
A VdH CS 122 és a D 352 nekem nem tetszettek, az alattuk lévőket inkább hagyjuk.
A Revolution sem rossz, de az igazi az említett Revelation, aminél viszont jobb vételnek tartom a nála jóval olcsóbb Kimber 8TC-t, nekem az van. Az is igaz, hogy más karakterű.
Interconnectek közül a Thundeline figyelemreméltó, persze a First sokkal jobb, de az ára...
HDMI-ből bármelyiket vetted nem nyúlhattál mellé.
Amiről nem volt szó, az a hálózati kábelek, elosztók témaköre. Készülékeid már olyan színvonalúak, amikhez illene valami jófélét illeszteni, de csakis meghallgatás, próba után adni értük pénzt!
SZVSZ. -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #15704 üzenetére
Azt terveztem, hogy előbb végigolvasom a lemaradásomat, de erre azonnal reagálnom kell.
Az összehasonlításod semmire sem jó, legfeljebb saját magad és a többiek félrevezetésére, összezavarására!
Amennyiben az erősítőid zenei képességeit akarod összehasonlítani, mindkettőhöz közvetlenül csatlakoztasd a lejátszót és a hangdobozokat is! A HK-t sztereóra állítsd! -
Vidala
senior tag
válasz
sirfer #15704 üzenetére
Ez most nekem nem egészen tiszta, pedig nagyon kíváncsi lennék (gondolom nem egyedül) az összemérésükre.
Tehát jelenleg úgy hallgattad, hogy a sztereó erősítő az AVR pre-out-ján van? Így tulképp "csak" a DAC-ok különbségét hallottad (ha jól matekoztam). Ráadásul a Logic 7 nagyon szép dolog, de én a sztereó vs. sztereó hangzás összehasonlításának látnám igazi értelmét. Ja és a műsorforrás, az AVR-en keresztül ment minden esetben?
Szvsz úgy lenne korrekt, ha egyszer csak a Denon sztereón menne tisztán minden, egyszer pedig csak az AVR-en.
Persze nem akarom megmondani mit csinálj a szabadidődben, de már nagyon türelmetlen vagyok! -
Dictator^
veterán
válasz
sirfer #15699 üzenetére
Nem rosszindulatból írtam, csak 3an hallgattuk és mind3unk véleménye az volt, hogy a mély az igen erőteljes. (Nekem nagyon bejött az Ikon 6, cimbinek inkább a Polk RTI a7 tetszett.
A Dali Ikon 2 MK2nél meg olyan volt a mély, mintha picit kopogna. A magas-közepek gyönyörüek voltak!
De meg kell még1x hallgatnom, más és más zenékkel, most én is azon vagyok, hogy VR400-akat lecseréljem Ikon 6-ra
-
-
törölt tag
válasz
sirfer #15638 üzenetére
Nem lehet mert akkor a hangváltón keresztül visszadolgozik a sztereó erősitőre és gerjeszti azt még kikapcsolt állapotban is (Lenz-törvénye), lerontva a teljesitményt. Esetleg kétpólusú választókapcsolókkal vagy csillárkapcsolókkal(alternativ kapcsoló) lehetne megoldani esztétikusan.Bár ennek Béci nem hiszem hogy örül.
-
-
BaLee
addikt
válasz
sirfer #14519 üzenetére
Ez számomra elég meglepő.
Persze gondoltam, hogy nem véletlenül írta mindenki, hogy próba nélkül nem szabad erősítőt/hangfalat venni de ezt nem gondoltam volna, hogy több 100 ezres erősítővel is lehet ilyen, hogy egyszerűen szar a hang.
Azt hittem ezek csak ilyen nüansznyi különbségek esetleg egyéni hallás és tetszés kérdése. -
krilinn
csendes tag
válasz
sirfer #14519 üzenetére
Jaj de jó hogy megelőztél a HK 760-al én is ezt néztem ki magamnak de nem tudtam még meg hallgatni .
Szép hangú van tere effektek jók,precízek?
A hangok leválnak a hangfalakról vagy még nem az a kategória?
Hogy hogy az 1008 pocsék.
Most egy 608 van nekem ideiglenesen.
Árához képest elég jó. -
törölt tag
válasz
sirfer #14519 üzenetére
Először is:Sanci nem kapott idegbajt.
Nem is olyan fajta, ha más miatt nem is:de a jelenlegi munkaköréből kifolyólag (bocsi,ez nagyon off) ragadt rá e mentalitás. Szívesen segit,főleg bajbajutottakon.Vagy mindjárt vásárlás előtt. Szivesebben,mint olyannak aki a dvd-jét kötné össze a számitógéppel mint forrás,vagy geniusokkal fordulnak hogy hgyan fogadnak digitális bemenetet...
Segitek rajtuk is csak fel nem foghatom, hogy ők miért nem vásárlás előtt jönnek tanácsért, vagy legalább az első hozzászólást olvasva el,és úgy tennék fel a kérdéseiket. Feleslegesen bonyolítva ezzel saját maguknak is a dolgokat.értem n az ilyet:pénz,pénz,csak fel nem foghatom.Mivel élpp azt a pénzt dobják ki az ablakon.És rajtad sajnos csak keveset tudtam segiteni,biztos kevesebbet,mint Béci.
Másodszor,többieknek szól: Nekem teljesen mindegy,ki mit választ. Tanácsot azt adhatok, tapasztaltam s láttam már egyet,s'mást,Még ha nem is annyit mint Béci,de ugymond "eladni nem lehet" Nekem teljesen mindegy ki mit választ,legyen akár belépő,akár High-End, lényeg,neki bejöjjön, szolgáltatásra,hangra,stb.nyugodtan lehet kérdezni:ilyen meg ilyen jó lesz erre és erre a célra?Hogy kössem össze,hogy lenne a legjobb. Még senkit sem forgattam ki vagyonábol, belépő helyett High End-et ajánlva,vagy 20 nm-re 200 watt/csatorna feletti erősitőt 1000 wattos mélynyomóval megtoldva. Egybeszettektől is azért mondom hogy inkább ne! Mind hangminőségben,mind fejleszhetőségben elmarad a receiverektől:elég egy Bluray,mellé egy médialejátszó, mindjárt betelik minden cstlakozó rajtuk,nem lesz hová kötni teszem fel a régi videójukat.
Tanulság mindenkinek:ELŐSZÖR MEGHALLGATNI a kiszemelt termékeket! És vásárlás elött meg lehet kérdezni mindent,megirva,milyen célra,mekkora helyiségbe és mennyi kerettel. -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #14434 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges a kettős erősítés és a 7.1 is.
Előbbinek félmillió alatti rendszerben nincs érzékelhető hatása, a másik csak 30 nm fölötti szobákban, ahol a plusz két doboz legalább 1,3-1,5 méterre a hallgatók mögött helyezkedik el. Inkább két jó dipólsugárzót javaslok, mint 7.1-et. -
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #14005 üzenetére
Nálam most 63 colos Samsung plazma terpeszkedik a hifiállványon, előtte Panasonic V20-ast néztem 3 hónapig. A különbséget zongorázni lehetne.
A szerkesztőségbe megérkezett a C9000-es LCD, szóval nem boltokban láttam ezeket.
A kisebb Samsungokat viszont csak Saturnban nézegettem és annak alapján mertem lepkefingnak minősíteni őket.
Nem kapsz az LCD-ktől olyan 3D hatást és képminőséget, mint a VT20-tól, kivéve a C9000-est. -
törölt tag
válasz
sirfer #13995 üzenetére
Nem tudom,milyen lejátszód van,de ha 2 HDMi kimenetes probléma megoldva. A jelkivitel. Mert ha nem,akkor még 1 splittter kell az osztáshoz,mivel csak a HDMI képes a H/K-ba bevinnni a HD formátumú audio jelet.
A geeks.hu-n néz meg a teszteket,hátha ott találsz. A samsung C7000-ben taglalják a 3D-t részletesen. -
Vidala
senior tag
válasz
sirfer #13991 üzenetére
Jól értem, hogy a hálóban lévő Samudat próbaképpen rákötötted az erősítőre HDMI-vel a Pana helyett és így azzal meg semmi gondod?
Mivel így elég érdekes a problémád a HTPC-s képet illetően.
Nekem egy 255-ös receiverem van, és Xbox-al ill. DVD lejátszóval használom egy Samu LCD-n (korábban volt rajta PC is, de azt még én is csak a TV-re kötöttem). Semmi ilyen gondodot nem tapasztaltam, elsősorban itt az XBoxra gondolok inkább, nem tapasztalok képi különbséget.
Az erősítő alapból a TV felbontáshoz igazodik, és ezért alap az 1080p-s kimenő felbontás (és nem csak elvileg konvertál felfelé).
Tehát kb. nem sokat tudtam segíteni ezzel, de remélem talán mégis. -
-
törölt tag
válasz
sirfer #13984 üzenetére
Ottt videó beállitási gondok lesznek,kábel kizárt.Ha lehet a HDMI-képet állitsd passtroughra és nevezd el a bemenetet Pc nek a tévén.Mert alapból 576i- küld ki az erősitő defaulton ha jóltudom.Vagy állitsd a legjobb képet adó beállitásba az erősitőn,lehetőleg full HD és utána nevezd át a tévét.
Splitter(elosztó)megoldhatja a problémát,ha a beáállitásokkkal nem tudod helyrehozni.pl.ez..
3D re plazma,mert ott alig van vagy nincs crosstalk (áthallás;egyik szem információját a másik szem is látja).
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest