- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
értelek én,h megrósz,de olvastam a topicot,tehát nem jogos.ráadásul nem is a valós 7x180Wot kérem számon.ha 1 csatin meg tudná úgy hajtani azt a 15col átmérőjű hangszórót,az sem lenne kis teljesitmény.
félreértettél.
nem kérem jobban számon a 7w180Wot(ezt irja a gyártó),mint a denonnál a 7w125Wot.ha mindenki felvág,h hány colos a felni a kocsiján, akkor erősitőknél is had vágjanak fel. de legalább 180/125=1,44 nyivel erősebb is?miközben 73%át fogyasztja?ez pontosan 196% hatékonyságot jelent a denonhoz képestclass D... bátor a pioneer,h ennyiért digitális erősitőt ad.
de legalább jól szól? a thx meg az air studios jól néz ki az elején.
-
Dorian
félisten
Igaz ami igaz: az optical kábelem egy alap 5500/5m-es Kácsás, de akkor inkább veszek valami usb-koax átalakítót, mert vagy 4 m kábelről van szó.
Most a fellegekben vagyok, komolyan más dimenziók, hallgatom újra a zenéket.
Egyben rájöttem, hogy a CD lejátszóm DAC-ja nem több, mint a Denon 2809-é. Eddig a hallásomra gyanakodtam, de nem. -
Poplacsek
senior tag
Persze igazad van, de nem a Primare-vel akartam példálózni, csupán azt akartam leírni, hogy számomra egy kicsit jobb hm erősítő is jobb megoldás, mint két rendszer, még akkor is ha zenében picit gyengébb. Persze minél komolyabb az a hm avr annál kisebb a kompromisszum, de én a korábbi H/K AVR-355-essel is elégedett voltam és ha nem lett volna pénzem feljebb lépni, még mindig azt nyúznám.
Az MA Silver RX-ek pedig maradnak, nagyon jóók ezek, simán túlmutatnak az árukon. Tesztek alapján közelítik a korábbi RS Gold szériát, sokmindent örököltek is tőlük, pl a magassugárzót. Az igaz, hogy nem halgattam Goldot ugyanezzel az erősítővel, de például Vienna Acoustics és JBL 250Ti hangfalakat igen. Hát a JBL-el nehéz volt összehasonlítani, mert ott azért komolyabb mélyek vannak, de nem kell szégyenkezniük a Silver RX-eknek, maradnak! -
bajnokpityu
félisten
a logi analóg kimenete általában fedettebb,kevéssé közvetlen,és kevesebb mélyt adott,mint a viba dacra kötve,és annak analóg kimenetét használva.
ez igy volt a 2106nál és a rotelnél,de valamiért az arcamnál ugyan szebb hangot,de sokkal kevesebb mélyet eredményezett.nem lehetett fázisbaj.ez hogy lehet?
én valami védelemre gondolok,ugyanis az arcam bejövő jelszintje változtatható,és néha hol torzitott,hol indokolatlanul halk volt.(talán 89ig megy a skála,az én hangfalaimon,szobámban ezen a láncon végig 85fölött ment,hogy kb olyan hangos legyen,mint a többiek.
ha lehetne ujra átszerkeszteném előző HSZemet,ugyanis túlzottan sarkos,és akár óriási következtetéseket lehetne levonni, miközben az arcamot kevesebbet hallgattuk,mint a 2106ot,meg rotelt,a rotel,és a 2106 rendesen be volt melegitve, az arcam meg nem.ez most azért nem volt célom,csak nagyon lelkes voltam+fáradt.
ami viszont jó hir számomra,h reggel felkeltem 5kor,h még utoljára mgnézzem ezt a mélyhiány dolgot,és megvan.a 2front large+sub beállitás esetén nem ad minden mélyet ki a frontra.ahogy átállt 2front direktre, rögtön lett mély.nem annyi,mint rotellel,de azért nagyságrendileg elég. igy azért már nyugodtabban adtam oda a 2106ot.
BBéci:nem tudom,mit tud a 3802,de azért szivem szerint most összeengedném az arcam 250et a 2309el.n
-
Zsembi77
csendes tag
Próbálok szűkíteni, de nehéz. Remélem segítesz egy kicsit a választásban.
JBL Balboa 5.1 kompletten?
Polk Audio tsi 300 5.0 + majd a jövőben vmi sub? (őt meghallgattam, tetszett, de kicsit kevés volt a mély)
Wharfedale Obsidian? (őt is meghallgattam, semmi nagyon pozitív vagy negatív)Ezek közül melyik az, amin pl. Kraftwerk, Faithless stílusú zenék szépen, erőteljesen szólnak?
-
bajnokpityu
félisten
én talán pár hónapja,de nekem is többet jelent a véleményük,mint egy ismeretlen weblapnak.ami meg abból él,hogy reklámoz.ettől függetlenül én csak olvastam,nem rám kell haragudni.
holnap este itt az uj,első dolgom lesz AB tesztet csinálni szereoban a rotellel.2106ot elég jól ismerem.ettól függetlenül,hogy tényleg nem látom sok esélyét a 2309nek,hogy agyonverje a 2106ot.
a streamosok melyik osztályról mondták ezt? mindről?
-
-
tevike
senior tag
Először meg próbálom össze foglalni,mert képet nem találok róla és perpill nem tudok miről csinálni.(de meg próbáltam rajzolni egy-et)
Sub hátulja: [link]
Tehát,van egy lejátszó(SIMBIO),ehhez járt alapból egy 5.1,amivel most sz*pok.Amikor tv-re voltak kötve (dvd és 5.1),akkor is hangot úgy lehetett csak állítani hogy AV-re kapcsoltam a tv-t bekapcsoltam a dvd lejátszót,és a dvd lejátszó távirányítójával lehetett a hangot + vagy - ba tenni.
A Sub elején pedig csak egy gomb van ami a "POWER" gomb,amivel bekapcsolom az egész sub-ot. -
hoffman_
nagyúr
Persze, ezzel tisztában vagyok. Lehet, hogy kissé félreérthetően fogalmaztam. Szeteró(
) rendszerre azt a keretet gondoltam. Viszont, mivel ez a jelenlegi elrendezés nem fog változni a jövőben sem, ezért kérdeztem az 5.1-et. Ha az elhelyezés megoldható, akkor gondolkodom 5.1-ben, a későbbiekben, nyilván ahhoz szintezett áron.
-
tevike
senior tag
Tudom BBéci,csak ami itthon van 5.1,annak az összes hangfala csíptetős
És ennek fejébe keresek valami olyasmit amire rátudom kötni az xbox RCA-ját.Mert jelenleg úgy van megoldva h xboxból kimegy és dvd-be végződik egy SCART-RCA átalakítóval,és max hangerőn szól az összes hangfal.Szóval csak a DVD-n lehetne hangot állítani de ezzel az összekötéssel még az az opció se elérhetőMost utólag olvastam,Hoffman kolléga jól mondja
-
Brandys
tag
Igazad van, azért nem is akartam egy olyan sorrendet felállítani, hogy melyik erősítő jobb. Azért lett belőle egy kis "elbeszélő költemény". Először kizárólag házimozinak indult a dolog és amikor erősítővel szintet lépsz akkor nem biztos, hogy a hangfal maradhat. Nehéz dolog ez, mindent meg kéne hallgatni először, ráadásul párban (erősítő/hangfal), néha ez egy nagyon nehéz dolog.
-
cekkk
veterán
Nem értek veled , egyet, hogy a Dune csak ilyen 300 ezer forinttól kezdődő erősítőkhöz illene.
A jó lejátszót nem cserélgetik az emberek naponta, és a Dune az olcsóbb rendszerekkel is csodákra képes. Én a Dune hangja miatt kezdtem újra zenét hallgatni, a tévének sokkal jobb a lett a képe, mint a wdvel volt, és szerintem alsóbb kategóriában lévő erősítők hangfalakkal, és tévékkel is kombinálni lehet, vagy inkább azt mondom kell, mert megéri, Popit nem láttam még arról nem tudok nyilatkozni, de a Dune nem össze hasonlítható egy 20-30-40 ezer forintos lejátszóval, meg persze aki a kényelmet szereti annak ezek a lejátszók valók.
Csak hát hiába van itt az új frim, telóról még mindig nem lehet elérni a zenéket, a tévét meg nem szeretem bekapcsolni miatta, addig marad a squeezebox, ha ezt elérik akkor meg eladom. -
robi-k
őstag
Pont ez az, csak sajna a VLS táp már nem kapható, bár az ára horror volt. Gondolkodtam, hogy csinálok egy toroid trafón alapuló saját tápot a Prime 3.0-nak (van hozzá közel 20 évi rádióamatőr tapasztalatom), de végül letettem róla - győzött a lustaság
Hisz ezzel még nem oldódna meg a beépített alacsony minőségű DAC problémája.
Amúgy a Denon AVR-2310 igen baráti készülék (használtan árban főleg), felveszem a listára -
robi-k
őstag
Elvben igen, és az én Dune Prime 3.0-om tartalmaz egy beépített 7.1 dekódert is. Csak egy a baj vele - nagyon olcsó DAC-ot használtak, továbbá a Dune tápegysége sok felharmonikust enged át a lejátszó felé, ezért elvben jobb minőséget lehetne elérni egy minőségibb DAC átalakítóval egy AV receiver által.
-
robi0604
őstag
Én is csak egyszer, a leírt módon, bár azt még azért hozzá tenném, hogy nyár volt és a maraton kemény mozihangerőn zajlott, megállás nélkül és kb 30 másodpercig ment kikapcsolás után.
Sok erősítővel találkoztam Én is, aminek a belsejébe volt integrálva a ventillátor, ennek csak a pontos elhelyezésén csodálkoztunk, a működési hatékonyságán nem kérdőjeleztük meg.Thuglife: nem rossz!
Gál István: csak emlegetni kellett téged...
-
bajnokpityu
félisten
megjegyzem,aki eddig meg akarta venni a denont,visszalépett,egy használt alap onkyiot vesz.
ha tippelnem kéne,607est,de lehet rosszabbat.nem örülök különösebben,pláne,h ma szóltam a 2309 tulajnak,h küldheti.egy előnye lesz, hétvégén jön egy arcam 250es összevetésre.tulaj szerint van esélye a denonnak.használtan több mint duplája az arcam,tehát sztem nem lehet esélye,de, egy hasonló kategóriájú yamaha,HKval onkyioval bátrabban összeengedném.
-
bajnokpityu
félisten
tisztán emlékszem,amikor egy fostex szélessávút hallgattam a bártfaynál.bejárati ajtó mögül lehetett hallani,hogy nem akármi szól odabe.azóta tudom,h erre is lehet figyelni.
én úgy hallottam leginkább a beszédhangok között a különbséget,ha nem voltam a szobában,de minimum nem oda figyelek. egyébként is lehet hallani, de inkább a minőség hiánya feltűnő ,mint ha jó valami.
most pl a szomszéd szobából olyan,mintha élő emberek beszélnének.szóval a nemtom,h a frekimenet, fázis,v mitől,de a jobb cuccok egyszerűen élethűbbek,tovább hallgathatók,mert a hibákat egy darabig sztem a fül tolerálja, aztán elfárad.
-
lean
aktív tag
Az rendben, hogy vannak különbségek, de mit értünk konkrétan beszédérthetőség alatt?Hogy tesztelhető?Teszt demora felvett szavakkal?Többszólamú énekhang?Mert gondolom nem azt jelenti, hogy annyira torzít középtartományban az a bizonyos belépőszintű erősítő ahol a legérzékenyebb a fül, hogy érthetetlenné válik a szöveg...az már hangminőség kérdése, hogy a hang tisztább-e, reszelősebb, fátyolosabb stb...az én véleményem, hogy belépőszinten is érthetőek lesznek a párbeszédek mindenki számára, akinek ép a hallása és átlagos felhasználó.
bajnokpityu:
én nem akarok senkit rábeszélni semmire, ha valaki az átlagosnál igényesebb a hangminőségre, úgyis utánajár és fejleszteni fog. Azt sem mondtam h vegyenek belépőszintet bármiből.Mindenki azt vegye ami az igényeinek/fül képzettségének/pénzének megfelel.
(igen pl. aknamezőn elhiszem h mindenhonnan robban)
-
bajnokpityu
félisten
ha 7 csatival számolom,csak a végerősitőt,levonom a tápot,dobozt,kijelzőt,már minuszban vok.ezek árából még sima alapszintű sztereot is éppencsak kapni.hol vagyunk akkor csatlakozók hadától,kijelző,video áramkör,DACtól...
már csak azért kibeleznék egyet,h megtudjam,hogy hogyan csinálják.döbbenetes gányolásoknak kell bennük lenni...
-
laci7878
csendes tag
-
bajnokpityu
félisten
egyetlan ilyesmi trükköt ismerek.a dvi kimenetben van,h benne van az analóg vga jel,és ezért tud működni a dvi dsub átalakító.ami kajak csak a csatlakozón alakít,jelen nem.
viszont nem vettem észre,h be volt kapcsolva a jobb oldali hangfalon -0.5decibeles csökkentés,ezért éreztem,h halkabb...
-
BullZeye
veterán
Félsz, hogy 1 kérdőjellel nem értik meg az emberek, hogy az kérdés?
Elírtam, RCA Stereo Audio (de mivel 95%ban composite video-val karöltve van együtt használva, leszűrhető lett volna), olyasmi kéne mint ez (és így alakul át a digitális analóggá, ami egyszerű, analog->digitális a nehéz, de az is létezik, kb 50$).
Csak a hang kéne, és Analog VGA helyett HDMI, mert nem vagyok benne biztos, hogy van benne S/PDIF a laptopban, és mivel nincs nálam, nem is tudom megnézni.
Képek alapján egyetlen beazonosíthatatlan portnak tűnő rést találtam, ez lenne rajta az S/PDIF kép bal oldalán, az UTP port és az USB3.0 között hátul a sarkon?
-
bajnokpityu
félisten
tudni nem tudom,igazad van.
valóban nem pont ezt akartam irni,eddig próbáltam figyeltem rá,hogy kiemeljem,ha csak sejtésem van.keresgélem egyébként, mert most már elkezdett érdekelni.pár éve olvastam valahol,összeszedték egy csokorba az akkoriban kapható denon jószágokat,és vékfokaikat.
valahogy az rémlik, hogy függetlenül a 2,3as kategóriától a vékfok ICk azonosak voltak,csak a kiszolgálásuk volt más.(nyilván ez okozza a hangminőség különbséget)
egy modern weblapon meg végig lehet követni, hogy a denon szériák hogyan következtek,miből mi lett.és itt a 2312ig végig egy vonalon mozgott. -
Dorian
félisten
Arra én is! (Az előbb a sztereó térre értettem, zenénél.) Mindenesetre a felettük lévő könyvespolc is bejátszik majd (ha egyszer elkészül) mert most ott még tök pucér a fal így is.
Szereztem 1,2cm vtg parafa lapokat is, lehet, teszek a szivacsok mögé és úgy szerelem fel, de ha frontok alá is ki akarom próbálni tüskék helyett. -
nem100girl
csendes tag
Tomi írta, hogy érdemes kikapcsolni a dynamic eq-t és társait. Szoktam olvasgatni a fórumot és tudom, hogy ezeket nem szabad bekapcsolni, nem is voltak soha.
A vágás volt Small állásban alapon 150Hz, ezt most 100-ra állítottam a tanácsotokra és sokkal jobb lett. Szóba került a fórumon ugyanennél a szettnél a kábelcsere is a napokban, most még a gyárival megy. Elég vékonyka, nem tudom megérné-e lecserélni, vagy honnan kéne elindulnom. 15m elég lenne, de lenne akkora hangminőség változás ezzel az összeállítással, hogy megérje lecserélni?
-
bajnokpityu
félisten
hát igen.
amit mi csodának tartunk 38xx,onnan még van egy kategória.vagy kettő.
ezek egyébként hogyan épülnek fel? régebben lehetett olvasni kinti forumokat,hogy a 2xxx és a 3xxx sorozatban alapvetően ugyanazokat a végfokokat használták, csak jobban kiszolgálták őket.félek tőle nagyon sok a kacsa.
az a pio 2 milka?...sztereoban melyik denonokat ismerted,szeretted,tartod jó vételnek?öregekből,min 10évesekből
-
mpierre
veterán
Szíjhajtásos volt, kettő is. Az első 2 évet bírt, ez egy Lenco gyártmány volt..., a második egy Pioneer volt, ezt inkább elajándékoztam...
Sanci38: "kvarc vagy a stroboszkópos" Részemről nem kikötés, hogy ilyet ne. Egyedül a direkt hajtáshoz "ragaszkodom."
A Technics lejátszót magam is láttam a neten, de hihetetlennek tűnt. Egy telefont azért megér...
-
bajnokpityu
félisten
igen.
furcsa dolog,én is többször kértem segítséget,h érdemes-e a rotelt csereberélni.
Közben én is ugyanazt tanácsolom mindenkinek,h hallgassa meg.Mindenkinek más a füle,mást hall,és figyel.
Ugyanakkor tényleg gondolkodom valami komolyabb sztereon.nagyon kellemes ez a rotel,de hátha kicsi befektetéssel van sokkal jobb hang.pl egy optical class A s nagy denon jobb?
-
Dorian
félisten
+1
Kérdeznék is
Végre kitaláltam a hangcsillapító habszivacs paneljeim bevonatát, találtam egy helyet, ahol nyomtatnak 60%-os fedésű poliészter szövetre (saját készítésű fotót akkor már, hogy egyedi legyen), tehát ami nem festővászon és átengedi a levegőt.
Szóval a kanapé mögötti falra kell 2 db 60x90-es, az biztos. Kérdés, hogy a frontok mögé is fontos-e, mert ha nem, pont fele annyiba kerülne 2, mint 4 dbKb. 12ezer/dbra jön ki így a nyomat+szivacs így nem mindegy.
-
Pecc
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Le Mans Ultimate
- Nintendo 3DS és DS topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest