- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Aktív témák
-
kimi02
őstag
válasz
sirfer #23925 üzenetére
Bukni buknám a garit, de megoldom ügyesen ha oda kerülne a sor.
Szerintem egy hangfalba sok minden nem mehet tönkre ha az ember ésszel bánik vele.
A tuningolással meg 1-2 kategóriával magasabb szintet képviselne.Sokkal jobb hangzás.
500k-ig de még felette is elég gagyi alkatrészek vannak a keresztváltókba. -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #23657 üzenetére
Ezt a rakosgatósdit egyáltalán nem értem. A vászon olyan távolságra lóg a faltól, hogy a tévé pont elférjen mögötte, az alja kb. 80 centire legyen a padlótól. A vetítő távolságát az objektív terítési szöge és a vászon szélessége határozza meg. 4 méterről nézve 2,4-2,7 m szélesség ajánlott.
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
sirfer #23655 üzenetére
Nem a kiszámolással van nekem a fő gondom. arra ezt használom. Hanem, hogyha a falra rakom fel. mekkora vászon kell hova rakjam fel ilyesmi gondolataim vannak, bár körvonalazódik bennem. Felállok létrára, bekapcsolom a projit. kinézem hogy kb hova is lenne jó a vászon, hogy ha fejjel lefelé vetít akkor milyen alacsonyra kell rakni. stb. utána felrakom. Majd megint bekapcsolom és oda rakom a vásznat, ahol a kép van(bejelölöm
), nehogy véletlen félméterrel odébb rakjam.
Mondjuk én ilyen 200-300 közöttibe gondolkozom, oda nem biztos, hogy 400ezres oldalfeszítős vásznak fogok venni. De aki megtudja venni azt vegye, én is azt venném.Tényleg a hangfal állvány készítése hogy áll neked?
-
ricsik
őstag
válasz
sirfer #23196 üzenetére
Mivel az anyagi keretem korlátozott, már csak az a kérdés, hogy járnék jobban. Egy egyszerűbb AVR 150e-ig amin van preout és egy 100 körüli sztereó erősítő, vagy egy 250 körüli AVR. Bár gondolom a 100e-es sztereo nem tudja a végfok módot, tehát maradna a front csatik átkötése, attól függően mit akarok hallgatni.
xtremetuning aláírása nagyon találó, fél évvel ezelőttig polcsugárzókat akartam venni 60k-ig egy belépő erősítővel, mostmár külön rendszert tervezek házimozira és sztereóra, Dalikkal, spéci tápkábellel és 10x drágább hangfalkábellel, mint terveztem és még ki tudja mit találok ki menet közben...
-
fatallerror
addikt
válasz
sirfer #23040 üzenetére
nem, de lehetnék 7 éves :Đ
én a 21 ill áprilisban 22 évemhez számoltam 30at, azt hittem h 50esek vagytok :ĐĐde nem panaszkodom mert 23 éves koromig szerintem összehozok egy több mint egy milliós belépő rendszert még minimálbérrel is kijön, más meg örül h túlél, nincs jogom panaszkodni szerintem de attól még irigy lehetek
-
bozont
veterán
-
Z0mbi
senior tag
válasz
sirfer #20566 üzenetére
Azt hittem itt van valaki aki latja a tenyleges okot... mert a felhasznalo mellett csak ennyi all:
(* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos megsértése miatt végleg felfüggesztettük!)
Viszont szo sincs sehol arrol hogy mivel erdemelte ezt ki pontosan. Es a tag tenyleg korrektnek tunt...persze az eloreutalasos hibat elkovettem...azert meg varok egy hetet aztan irany a police(szerencsere nem egy vagyont utaltam) De remenykedek,,,
Ja es se fekete listan se fekete pontja nincs
-
-
Vidala
senior tag
válasz
sirfer #19658 üzenetére
A két front távolsága önmagában nem érdekes. A hallgatási pozícióval együtt állítsd be. Ideális a 45 fok, attól kis eltérés még oké lehet, azt már kitapasztalod. Ahogy már többen mondták, ne tedd olyan közel a falakhoz, és kísérletezz a diffúzoraiddal hozzá. Egyszerű nem?
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #19646 üzenetére
Az irányítás problémán lehetne segíteni, az a legkevesebb.
Minden szempontból a HK990 lenne a rendszered ideális sztereó erősítője. SZVSZ.(#19647) kbalazsa
Nincs bizalmam a hirtelen, semmiből felbukkanó márkákkal, cégekkel szemben. Úgy érzem, meg akarják lovagolni a divathullámot. -
BBéci
legenda
-
xtremetuning
addikt
válasz
sirfer #19624 üzenetére
Ahogy telik az idő, tanulunk, tapasztalunk. Nincs ezzel semmi baj.
Nekem az a szerencsém, hogy az, akinek a tudását próbálom magamévá tenni, időközben a barátom lett. Egy ártatlan hangfal vásárlással indult és én hülye leültem nála mozizni....
Ott átértékeltem mindent.
De vissza a szerencsére : én bármit elhozok(tam) tőle, ha feljebb lépek ő visszaszámolja annyiba, amennyibe vettem. Ez nagy segítség.
-
Vidala
senior tag
válasz
sirfer #19594 üzenetére
Bocs, nem kötöszködésnek szánom, de neked már messze nem belépő szinten mozog a rendszered, sokan álmodnak arról, hogy csak a fele lenne az övék! Még jó hogy nem tyúkbeleket használsz. És azt is visszaigazolod, hogy szépen-fokozatosan próbálgatással jutottál előbbre a hangzás javításában.
-
KTTech
veterán
válasz
sirfer #19399 üzenetére
A frekis részt ÉN nem erőltetném... simán ki lehet nyírni vele bármilyen hangfalat (tapasztalat... itt nem nagyon vannak 1200W terhelhetőségű 3 utas cuccok, de hangosítástechnikában nem ritka. 300W-os erősítővel nyírtam ki a magasat... és nem volt túlságosan hajtva, jó, ha 35W körül ment, csak épp elfelejtettem a limitert, amit előzőleg szépen belőttem meghalás előtti értékre...). Az 1KHz-es jellel is csak óvatosan. Kopp hangerőn semmiképpen...
-
xtremetuning
addikt
válasz
sirfer #19102 üzenetére
Az a baj, hogy alapvetően a high-end szűkös társadalmában mindenki óvja a 'kis' titkait, kijárt ösvényeit. (ezért kell Bbéciért sokaknak köszönetet mondani, kevés az az ember, aki a nehezen megszerzett tapasztalatát, tudását megosztja).
Fenébe nincs nyalós smiley.......
Én is keresgélek, hiszen nem csak a diffúzornak kell jónak lenni, egy mai nappaliban, szobában az sem mindegy, hogy mutat.
Tehát annyit tudok segíteni, ha találok (egy nagyon jó high-endes ismerősöm minőségi, dizájnos cuccot kezd majd el forgalmazni januártól), akkor szólok. -
xtremetuning
addikt
válasz
sirfer #19100 üzenetére
Mindent értek.....
Nálam ugyanez volt a helyzet, végig márvány padlólappal súlyosbítva...
Én vettem szekrényeket, könyvespolcokat (legalább teleraktam a könyveimmel), legnagyobb bánatomra eltakartam a követ vastag szőnyegekkel, de legalább meglett az eredmény : a visszhang nagy része eltűnt. És az asszony sem szívhatja tovább a vérem a szőnyeg mániájávalNekem alapvetően a visszhang volt a nyűg + a hangfalaim picit kevésnek bizonyultak a 70nm-hez. Ebből és a szoba akusztikájából adódóan a hangképem eltolódott a középmagas tartomány felé, ezáltal kevesebb mélyérzetem és nagyon csapongó felső tartományom volt.
A problémát másik hangfallal tudtam korrektírozni, + telepítettem egy vagon nagy növényt is a sarkokba. (asszony ismét happy.
Üvegfelületek letakarva, Puha plüsspárnák mindenhol. Függönyök hangelnyelőkre kicserélve.
Ezek összessége sokat dobott, de én is tervezek diffúzorokat.
Hogy hogy csináld ? Én a helyedben ide-oda cipelném őket és tesztelnék addíg, amíg meg nincs a helyük. Ugyanaz a forrás ugyanazon a hangerőn újra és újra.Én törölközőkkel rohangáltam és kerestem a helyüket, majd sasoltam, mi történik.
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #18632 üzenetére
Cseppet sem örülök annak, amit kénytelen vagyok leírni, miután alaposan megnéztem a fényképeket.
Összehoztál egy irigylésréméltó rendszert, amit mindnyájan boldogan birtokolnánk és használnánk, de a hangdobozok elhelyezése és a szobaakusztika méltatlan a készülékekhez.
A vitrineket kellene betolni a sarokba, nem a hangdobozokat, amik az oldalfalaktól legalább 70 centire kellene álljanak!!! Mögöttük egy üreg képződött, ami totálisan megváltoztatja, elszínezi a hangzást. Ráadásul a nagy, csupasz falfelületek és a parkett akkora visszaverődéseket okoznak, amit még az Euphoniák sem tolerálnának. Ide felesleges Mentorokat beállítani.
Komolyan mondom, számomra elkeserítő a látvány!
Sürgősen tegyél vastag, puha szőnyeget és hangelnyelő paneleket a szobába!
Még egy megjegyzés: a sztereó erősítő fölött nem sok hely van a légáramlás, szellőzés számára.
Remélem érzed, hogy a jobbítás szándéka vezérelt, azért írtam a fentieket! -
Dictator^
veterán
válasz
sirfer #18636 üzenetére
Ikon 6 -ot probáltad egyenesre a fallal párhuzamosan betenni? Tehát nem beforgatva beállítani?
Állitólag nem rossz úgy sem, legalábbis a ribbon magas is azt szereti.. bár ez nem tapasztalat, csak a legtöbben eztmondták..
Mentor 6 teszt? Hogyhogy?
És mikor lehet meghallgatni a rendszert?
)
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest