- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Aktív témák
-
-
kimi02
őstag
válasz
v.attis #16351 üzenetére
Tessék olvasd el ezt a Fórumot sok okosságot irnak.
A szines és a fehér szálakat kell összekötni egybe , mert igy állitólag ki oltják az elektromos zajokat. A szines legyen a + a fehér a -.
Gyárilag egy szinesnek a párja egy fehér és azért van sodorva , hogy meg szüntesse a zajokat vagy legalábbis csillapitja. -
dhcodoki
senior tag
válasz
v.attis #16110 üzenetére
"Tehát, ha mondjuk veszünk egy olyan basszust, ami 60 herztes és egyet ami 85 hertzes, akkor csak a 85 megy ki az 5 hangfalra. "
Basszus helyett akkor inkább a "hang" szócskát használd, mert a basszus általában nem egy frekvenciából tevődik össze. Így nem minden esetben mondhatjuk azt, hogy ez a basszus az 5 hangfalra, az a basszus meg a mélyládára megy.. nem kötekedés
-
dabadab
titán
válasz
v.attis #16074 üzenetére
"akkor ahhoz jó egy koax antenna kábel is? Történetesen van egy ilyen kábelem, valamikor a pc-t kötöttem így össze a tv-vel."
Ha PC-TV összeköttetésre használtad, akkor az tutira nem antennakábel, hanem kompozit videókábel, és az jó, mert RCA csatlakozó van rajta és 75 ohmos impedanciája van. (Antennakoaxnak más a csatlakozója és szerintem az impedanciája is.)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
v.attis #16086 üzenetére
Nem, mert nem tudom.
A digitális jel csak absztrakció, amit a valós fizikai jellemzőkre alkalmazhatunk.
Az UTP kábelen pl. potánciál különbségek reprezentálják az általunk absztrahált digitális állapotokat. De ezen állapotok változásának gyakorisága korlátozott, épp a fizikai "réteg" analóg tulajdonságai miatt.
-
csemberlen
őstag
válasz
v.attis #16079 üzenetére
Amig a hálozati 50Hz-es jel szinte a teljes keresztmetszetet "kihasználja", addig a több kiloherzes jel kiszorul a vezető palástjára, így nem tud a teljes keresztmetszeten folyni. Épp ezért nagyon finom szövésűek a hangszoró kábelek. Minél több elemi szál van benne annál jobban vezeti a magas hangokat.
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #15785 üzenetére
A hangdobozok bejáratása nem ördöngösség, sokkal egyszerűbb, mint egy plazmatévé esetében. Ha gyorsítani akarod a folyamatot, fordítsd egymással szembe a dobozokat, legyenek egymáshoz olyan közel, amennyire lehetséges. Az egyik vezetékeit kösd ellenfázisba! Ha rendelkezel teszt CD-vel, akkor azzal, de folyamatosan zenét sugárzó rádióadó is megteszi, menjen folyamatosan, cirka negyed hangerőn, vagy még halkabban, hogy ne legyen zavaró. Párszáz óra után sokat javul a hangjuk.
-
törölt tag
válasz
v.attis #15769 üzenetére
Ez csak egyfajta felsorolás a sok közül mondjuk abszolut kategória, tehát prémium modellek...
JBL
Dali
Polk
Quadral
Mission
Heco
Wharfedale.
Nem semmi kérdés,szinte csak szubjektív válaszok lehetségesek... Mivel mindegyik külön kategóriában mást-mást gyárt,pl JBL-nek is van jobb és rosszabb hangfala a Polktól.És a Mission is megelőzheti a JBL-t egy kategórián belül. Tehát ez nem azt jelenti hogy a Warfi mindenben rosszabb,kategóriája válogatja...Dali pl nem is gyárt Mission MV vagy 3.mal megegyező kategóriát és vice versa..
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
v.attis #15686 üzenetére
Ne kötekedésnek vedd: láttál már élőben JBL E80-at vagy akár a Heco victa 500-ast akár(ha nincs 700,az is jó lesz neked)?Mert én igen.Te ha nem megnyugtatlak: nem kell az emelvény/dobogó. Ülve épp méret lesz hidd el .Tüskék még emelhetnek rajta valamennyit. Nem üreges dobogó elképzelhető esetleg de ha meglátod,úgyis azt mondod: nem kell.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
v.attis #15686 üzenetére
Álló dobozt tüskére szoktak rakni, nem állványra, de mível ezek 1m magasak szerintem nem lehet nagy probléma az ülési pozícióddal.
Figyelni kell, mert ezek hátsó reflexnyílással rendelkeznek és kényesek emiatt a fal távolságára. Minimum 40-50 centire kell legyenek a faltól.
Technicarban rohadt jó áron van most a Victa 700-as. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
v.attis #15666 üzenetére
Tökéletesen igazad van:jobb is és alig drágább. Jómagam viszont azért nem ajánlottam (nem is az ára miatt,hanem) mert az összes beírt hangszóró szatellit és lehet kicsi a szobája és lehet csak ezek férnek el benne. Belejátszhat ebbe még a "feleség általi elfogadtatás' faktor is.
-
Termi16
őstag
válasz
v.attis #15577 üzenetére
Esetleg a nagyobb áruházakban kell szétnézni beragadt utolsó darabok után.
Én így csaptam le egy jamo 5.0-ra, máshol 80-90e körül árulták, itt meg megkaptam 45000ft-ért, mivel ki volt állítva.
Volt egy hdmi-s sony erősítő is 50e-ért, az is ilyen 80-90e lehetett alapból. Szóval ilyenekkel kell próbálkozni, ezekben az esetekben még akár alkudozni is lehet...
Ki kell fogni, szerencse kell hozzá, de hátha... -
kimi02
őstag
-
törölt tag
válasz
v.attis #15534 üzenetére
1. Az nincsen esetleg Bass/Treble állitási lehetőség. Épp a legfontosabb 1-4kHz-et hagyják ki loudneses lesz a hangkép igy állitgatásuk részemről kerülendő.
2. Nem az anyag stilusa hanem a beépités minősége,ennek tükrében az ár a döntő szempont. Klasszikus zenét csak nagyobb kategória,sőt inkább a sztereó adja vissza. De mindennapi használatra háttérnek megteszi. Zeneibb talán a Denon,H/K de nem ebben a kategóriában tündökölnek. És sokat számit a rájuk kötött hangfal. H/K-t pl. JBL mellé tervezték,Onkyót egy időben Jamo mellé,de európai hangfalakkal érzi jól magát,pl Missiont használnak hozzá sokan megelégedéssel. Sony ebben a kategóriában sztem kerülendő.Yamaha is itt csak filmes kategória. Onkyo 606-nagyon jól visszaadja sztem az Apocaliptycát: többször hallgattuk rajta jelenleg Polk 5 van rajta (izlések és pofonok...).
Néhány urban legend(zárójelben a véleményem róluk): Onkyot szeretik(és nekem is bejött anno)rockzenére.Denon modelljei Audiofilek,(sztem inkább a legfelső modellljei).H/K élethű,visz egy kis szint és mindent nagyon jól ad vissza.(de belépőnél ezt se lehet elvárni) Yamaha komondottan zenére épül(sztem nem igaz: vannak hangszergyártó üzemágai,ez minden) Pio gyenge dejó(nem gyengébb mint a többi).Marantz és Rotel kiváló minden téren. Mondom,mielőtt megkövezne vki: ez mind csak urban legend,közhit,hallomásból vettem és igazságtartalmukért nem felelek.csak érdekességképpen irtam le,HM kedvelő haveroktól hallottam vagy bolti eladóktól.És sok függ a hangfalakon, forráson, összekötőkábeleken, kiépités minőségén . -
Termi16
őstag
válasz
v.attis #15541 üzenetére
Hmm...
Akkor számoljunkHa veszel most egy 5 éves, használt erősítőt, akkor az 15 év múlva 20 éves lesz.
Míg ha újat veszel, akkor az csak 15 lesz addigra. Akkor most kérdem én, Te ebben látsz bármilyen különbséget? Szerintem édesmindegy.Egyébként ezeket az erősítőket nem 1-2 évre tervezik, szóval tényleg semmi okod félni a használt daraboktól. Persze bármit is veszel, csak meghallgatás/ellenőrzés után tedd.
Szerintem gondold át kicsit, a fele pénzt megspórolhatnád így, vagy vehetnél ugyanannyiból érezhetően jobbat.A meghallgatás vhogy így megy, ahogy írtad. Lényeg, hogy vigyél magaddal jó minőségű anyagot, amit ismersz, tudod, hogy hogy szól nálad. És akkor ezt tetesd be. Ugyanazzal az erősítővel érdemes meghallgatni több hangfalszettet is, akár különböző árkategóriából is, így legalább látod, hogy mekkora a különbség.
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #15534 üzenetére
Már sokszor leírtuk, hogy a belépő osztályú erősítők hangja között annyira csekély a különbség, hogy vakteszten csaknem lehetetlen lenne megkülönböztetni őket.
Ez az ismert és elismert gyártók termékeire vonatkozik.
Zenére sztereó erősítőt vegyél, 80000 forintért már középkategóriás használtat kaphatsz, ami újonnan a duplájánál is többe került.
Vagy akár 200-250000 forintos, használt, 4-6 éves AV rádióerősítőt. A enyém 8 éves és ugyanolyan jól szól, mint a mostani új, hasonló kategóriájúak. Számos készülékhez hasonlítottam, amik teszten voltak nálam. Eladni az eredeti árának ötödéért is nehéz lenne. -
törölt tag
válasz
v.attis #15445 üzenetére
Egyik felét Vikthor már megválaszolta. És a surroundot soszor falra,polcra rakják és oda mégse tehetnek állót tehát ez ia egyok. Még egy ok a takarékosság: olcsobb ugye ua.kategóriából a bookself mint az álló. Center pedig hozzájuk van méretezve.És egyforma terhelést kell kibírniuk mert van hogy 1-1 effekt,pl robbanás,fékezés tejles terhelése a hátsó falakra jut(ritkán).Összerakhatod, csak anyagilag ugye jobban jársz a hagyományos módszerrel. És egyetlen előnye a zenénél erősebb mélyhangtartomány (nem kell A+B módban lennie).Nem beszélve Vikthor által írt kihasználtsági tényezőről.
Az emberi fül csak a 80-150 hz-nél magasabb frekvenciájú hangok irányát tudja megkülönböztetni. természetesen intenzitástól függően. Persze itt is van egyéni tényező,van aki érzékenyebb rá, van aki nem. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #15445 üzenetére
Már említettem itt a topikban azt a 7.2 rendszert, ami az általam eddig hallottak legjobbjai közé sorolok. 4 db, egyenként 80 kilós, 1 m magas Meridian DSP5200-as adta az effekteket.
Frontok DSP7200, center szintén, plusz 2 db Velodyne DD15. A jobb térhatás érdekében 1 méter magas talapzatokra helyezték a surround dobozokat.
A másik szett 5 db Focal Grande Utopiából és 2 db Utopia Sub-ból állt.
Olcsóbb, egyszerűbb állódobozos rendszereket is hallottam, általában remekül szóltak.
Hozzáteszem, nekem a dipól háttérsugárzók tetszenek igazán, a THX ajánlás szerinti elhelyezésben. -
törölt tag
válasz
v.attis #15391 üzenetére
Néz be a Streamaudio honlapjára: 170-ért van jó teljesen kiépitett 5.1 rendszer erősitővel. És nem használtjaid lesznek hanem újonani modernek.
És áruvásárlási kölcsön helyett inkább személyi vagy egyébb jellegűt válassz igaz még 1 hitel de hamarabb lemegy mint a többi. és majdnem mindeyg 70 vagy 170 után fizetsz mondjuk mésfél 2 évre viszonyitva Tavasszal lenne kicsit aktuálisabb mivel akkorra lemegy a fütésszezon és az árak mérséklődnek is a modellváltás miatt. Igaz az is viszont hogy akkor rengeteg jó élményről lemaradsz. -
törölt tag
válasz
v.attis #15364 üzenetére
Ezt igazából hallgatózással illik eldönteni. Egy ökölszabáky: legjobb párositás hangszórók 5.0 az erősitő árának kb.duplája. Nézelődés közben tekintsd szem előtt az iérzékenységet és a teljesitmény-impedancia viszonyát is (6 ohmon 150-170 watt az 8 ohmon 110-120 wattot ad le). Elég sok hangszórót találni ebben a szegmensben nemrég volt egypár belinkelve,nézd meg azokat is..
-
Dorian
félisten
válasz
v.attis #15364 üzenetére
Yamahákra általánosságban jellemző, hogy mozira jobban ajánlottak, nagyon dinamikusak, zenére kevésbé. Denonokra jellemző a kicsit mosott, "jazzes" hang. Én jobban szeretem a Rotel féle tisztább, precíz hangzást, a Marantz-ok is inkább ilyenek, de embere válogatja.
Erősítő-hangfal kérdésben olyan ökölszabály van, hogy az erősítő értékénél 1,5-2 x drágább 5.1-es szett illik össze minőségben.
De ezek mind általánosságok, csak kiindulópontnak jók. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #15364 üzenetére
Léteznek városi legendák, némelyiknek valamennyi alapja is van, hogy egy bizonyos márkájú erősítőhöz egy bizonyos hangdoboz illik.
Választani csak hosszas hallgatózás után szabad, ami akár hónapokba is telhet.(#15366) Sanci38
Talán én vagyok tudatlan, de szerintem hifiben, házimoziban nem szokás zsírozni a kábelvégeket. -
törölt tag
válasz
v.attis #15319 üzenetére
Én is ezért szorgalmaztam az uj erősitő vásárlását.Nem véletlen az összeg se! De mire használnád? Zene,film,HD anyagok,pl mkv,divxHD?De mondjuk a Termi16 által limkelt yamahák azok megérik az árukat.Panasonic erősitőt csak hallás után vegyél! Kedvenc márka részemről,ha ez mellett ezt írom,sejtheted,oka van neki...
Nem talált a guglim leirást a videoonodról, 3 oldalnyi találatot (50/oldal) végignyálaztam tehát vagy linkelj,vagy kellene: teljesitmény,ár,impedancia,érzékenység és min-max frekvencia.esetleg méret ,és keresztváltó frekvencia (nem mondom meg hogy hogyan szól,erősitő és alternativalehetőségek miatt kérdezem).De ne dodb ki a Vidiket ha uj hangfalak mellett döntesz: 2. zónába éppen pont hu jól jöhetnek... És nem beleokoskodni szeretnék,hanem értelmes tanácsokat adni.Döntés igyis-úgyis a tied. Ha uj hangfalakat vennél: SAL-t,és made in china,taiwan gyártmányokat messze kerüld (mission pl.angol tudomásom szerint).
-
Dorian
félisten
válasz
v.attis #15319 üzenetére
Én mindenképpen használt erősítőt javaslok ilyen költségkötöttségek mellett. A tematikus fórumok (PH, AVX, AVfórum) apróiban nagyon olcsón lehet nem olyan régi erősítőkhöz jutni.
A viszonylag zárt közösség miatt nem igazán vannak csalók, és ha kinézel néhány meghirdetett példányt, a véleményünket elmondjuk róla.
Jó minőségű, DDpl2, DTS képes erősítőt már 30 körül ki lehet fogni, a hdmi pedig úri huncutság ebben a kategóriában: a hangot és a képet külön kábelen is lehet vezetni, a HD hangzás, amihez a hdmi kell, pedig kb. 10x drágább rendszereken hallatszik ki. -
törölt tag
válasz
v.attis #15302 üzenetére
Ha van leirásod Videotonról és árad küldd el légyszi.Nnem minősitem mert nem hallottam,nem ismerem,de adatlapját megnézhetem és azt megmondhatom hogy jársz jobban:3 darabot megvenni vagy másikra gyüjteni (nekem teljesen mindegy a végeredmény ha az árban más termék nem éri utol,nem fogok ajánlani helyette,ha már a hangja neked tetszik).Missionaz azért elérhető alternativa és lehet együtt tud dolgozni a vidivel is.
60-70-ért alternativa. Onkyo308 307(307 nem fogad adatot HDMI-ről),Pioneer VSX 420,520 (420 HDMI-ről nem fogad adatot) vagy Marantz 3001.
Egész rendszert is kapsz elérhetően,nem egydobozos de szatellittel: pl .Onkyo HT-S 380 és HT S5205 és 3305 90-ért és 5305 110-ért. -
törölt tag
válasz
v.attis #15301 üzenetére
Nekem semmi bajom azzal hogy valakinek csak enyi és ennyi pénze van,én se őrűltem meg hogy millliós rendszerre gyüjtsek.nem is igen vágyom rá.
Lényegi kérdéseidre: valóban jobban jársz, ha egyberendszer helyett ilyet veszel. 22 négyzetméterre elég a belépő vagy alapszintű erősitők ereje is. Ha neked a Yamaha megtetszett akkor oké.De veddd azt figyelembe,hogy tényleg alapszintű és itt nem igazán a zeneiség van az előtérben. Yamaha itteni árazásu cucccai(mit vettél vagy néztél ki?)nem igazán megnyerőek,különösen a 3xx tagjai. Onkyok,Denonok jobbak ebben az árkategóriában.Használtan nézted akkor ha mondasz összeget,segithetek keresni.
Videotonok. Ha találsz akkor muszáj mindjárt megvenned mind a 3 darabot.Mégis mennyi lenne?.Egyetlen előnye hogy ismered,megszoktad,de nem beszéllek le róla.Ha jó és neked tetszik,nekem nincs ellene kifogásom. Csak azért van alternativa: A mission pack pl elérhető 90 ért 5.0 korrekt,és minőségi termék de ha nincs annyid és kölcsönt se akarsz akkor mondjuk a Videoton mellé veszel addig . MHT ami surr+center 40ért és addig használhatod a videotonokkal amig összegyülik a párra való.ez több év is lehet,mivel feltörekvő márka. -
törölt tag
válasz
v.attis #15214 üzenetére
Digitális átvitel átviszi 1 az egyben a DTS adatfolyamot. Akkor nm szükséges tudnia a lejátszódnak a DTS-t,mert az erősitőd fogja azt dekódolni. Lényeg hogy bitstreamra legyen állitva a lejátszód optikai vagy koaxilális kimeneteés akkor akár DTS,akár nem DTS-képes a lejátszód,az erősitő elvégzi a többit..
-
dhcodoki
senior tag
válasz
v.attis #15224 üzenetére
Samsung PS50B450
Onkyo TX-SR607
4db Mission M31i + M3c2 + + DIY hangfalállvány tüskézve és homokkal feltöltve.
Polk PSW 11015m2-es normál belmagasságú szoba.
Ez a jelenlegi rendszer, mely a véleményem szerint tökéletes egyensúlyban van. Ha jól megnézed nem párosítottam pl. egy 300-400ezer forintos erősítőt, 20ezer forintos dobozokkal, vagy fordítva.. Sokan beleesnek hasonló hibákba. Ráadásul azzal jönnek, hogy hohh, hát nekem már HD plazmám van, vagy eggyel nagyobb erőlködöm, vagy stb.. S akkor bekapcsolom a motyót, s közben levezetem a képletet, miszerint ferrárival földes úton hiába száguldozik.. és jön a kínos csend, hogy hát nem is megy olyan mélyre, nem is simogat úgy az a csipogó, de valahogy mégis magával ragadó a cucc.. hogy van ez?? Hát így..
Pár hónap múlva viszont költözöm, s az egész egy amerikai konyhás süllyesztett nappaliban fog elhelyezkedni. Na az kinyírja a rendszert, de csak addig amíg nem lesz kész az erre kialakított szoba. Igaz az pár év, de mint ahogy eddig, most is kitartó leszek... -
dhcodoki
senior tag
válasz
v.attis #15214 üzenetére
Tudni kell, hogy a dekódolt hangot, csak "szétválogatott" csatornákon lehet továbbítani. Elvégre már szét van válogatva. Tehát, ha a DVD-vel kódolod a hangot (pl: DTS dekóderrel), akkor azt analóg 5.1-en kéne bekötni az erősítőbe. Ilyenkor a DVD dekódere dolgozik, az erősítőé nem. Ez lehet hátrány is, mert az erőlködőkbe rendszerint jobb minőségű dekóder van. Én azt vallom, hogy a hosszútávra tervezett házimozi legkényesebb láncszeme az erősítő. A te helyedben a DD5.1-en kívül elfelejteném az összes hangformátumot, és csak erre az egyre koncentrálnék. (minél jobb minőséget elérve) Eleve ez a legnépszerűbb, de ami fontosabb:
Hiába tudja a rendszered dekódolni a DTS-t, ha az összes többi láncszem gyenge. Nem fogod kihallani a különbséget. A helyedben így állnék neki:
2.0 ---> DD5.0 ---> DD5.1 ----> DD5.1 + nagy képernyő ---> DD5.1 + nagy képernyő + DTS ---> stb.. Közben meg a szobát is érdemes hozzáépítgetni: akusztika, fényhatások, stb.. Az ilyen ütemű fejlesztés mellett, az ember még élni is tud.elvégre az fontosabb
-
dhcodoki
senior tag
válasz
v.attis #15208 üzenetére
Mindenki döntse el magának, melyik fekszik jobban <-- én mindig ezt vallom, de vannak márkák (igaz ezen belül lehet kivétel 1-1 típus), amiket messze kerülök, s próbálok lebeszélni mást is.. az egyik ilyen a Magnat
Sztem ne gondolkodj még ilyen hosszú távon.. rakd össze az 5 vidit+erősítőt, s közben kutakodj a használt piacon.. Lehet hosszú ideig kihúzod mélyláda nélkül, s közben gyűlik a pénz, és még informálódsz is.. Nincs annál bosszantóbb, mikor rábeszéled magad egy mondjuk 20ezer forintos "kényszervásárlásra", s rá pár napra 22ezerért 6szor jobb dobozba botlasz.. Én 11 éve építgetem/fejlesztgetem a rendszert, kisebb nagyobb kihagyásokkal.. az első 3-4 évben csak 5.0-ám volt, kb. 3 éve merem állítani, hogy van egy házimozim.. leszűrtem a tanulságot, nem érdemes kapkodni, mert iszonyat pénzeket lehet kidobálni az ablakon.. és a tapasztalat fáj
Mikor éred el a szintet?? Mikor bekönnyezel, mondjuk az S&M-en -
dhcodoki
senior tag
válasz
v.attis #15206 üzenetére
Kezdetnek tökéletesek ezek a videotonok. De ragaszkodj az 5 darab egyformához.(mondjuk 3 db-ot nehéz lesz beszerválni.. esetleg úgy, hogy az egyik darab sérült) Főleg a centert illetően. Emlékeim szerint elég sajátos hangzása van ezeknek a dobozoknak. Kár lenne elcsúfítani az összhatást akár jobbfajtával, akár rosszabbal. Az S&M-et én is szeretem. Véleményem szerint a SAL-t felejtsd el, inkább pár hónap gyűjtögetés után valami jobbfajta használt... szvsz
-
dhcodoki
senior tag
válasz
v.attis #15201 üzenetére
Mivel mind a 3 erősítőben van digitális dekóder (DD5.1) ezért a hátsó csatornák is "teljes" (csak úgy mint a többi) frekitartományban fognak megszólalni. (a "teljes" direkt van idézőjelben, mert a "teljes frekitartomány" fogalma a kor haladtával bővül). A kérdésedből kiindulva igencsak kezdő lehetsz (nem bántó szándékkal), ezért érdemes átgondolni mit is akarsz igazán. Nézd meg mind a három erősítő esetén a ki/bemeneteket, és gondold át mennyire ill. milyenre van szükséged. Nehogy vásárlás után döbbenj rá, hogy neked 2 koax digit bemenet kell. (az első kettő erősítő 1 optikaival és 1 koaxal rendelkezik). Az hogy 3 vagy 2 utas hangfalakat használsz teljesen mind1 a frekitartomány szempontjából. A 2 utas dobozok is meg tudnak szólalni, akár 40-20000 Hz között. A lényeg, hogy törekedj arra, hogy a dobozok egy azon hangfalcsaládból származzanak. Kezdetben legjobb ha teljesen egyformák. (később, mikor fejleszteni akarsz kikupálodsz annyira, hogy tudd milyet-merre-hogyan). Ne feledd, hogy ezek az erősítők kifutott darabok, így alkudni kötelező...
UI: Ha jól látom az utolsó erősítő nem rendelkezik DTS dekóderrel... meggondolandó, hogy szükséged van e rá.
.
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #13966 üzenetére
Mindegyik modern házimozi erősítőt be lehet állítani mélynyomó nélküli konfigurációba, amelyen belül eldöntheted, hogy az összes, vagy csak a két frontsugárzó kapja meg a legmélyebb hangokat is.
Nagyjából ismerem a Videoton hangdobozokat, szerintem egyik sem képes pótolni, helyettesíteni egy közepes képességű szubládát sem, centerként sem igazán jók.
A hifi hangdobozoknak nem szükséges olyan mélyre menniük és olyan energiákat közvetíteniük, ami egy akciófilmhez szükséges, ezért nem is képesek rá. Tehát a robbanások sosem fogják megremegtetni alattad a kanapét.
Hogy a Videotonokat mennyire lehet hifinek nevezni, az más kérdés. -
Termi16
őstag
válasz
v.attis #13473 üzenetére
Nos nagyon egyszerű, ha neked nincs külön pár hangfalad zenére meg filmre, akkor azt fogod használni zenére is, amit filmre
Az erősítőd azt a jelet adja ki, amit küldesz neki, magyarul ha zenét hallgatsz, akkor csak a 2 front hangfalad szól sztereóban, alap esetben. Annyi, hogy ha van pure audio funkciója az erősítődnek, akkor azt zenehallgatás alatt illik bekapcsolni. (Erről hátrébb olvashatsz többet is, meg minden másról is)
A kettős kábelezés is egy beszélő név, 1 (pár) helyett 2(pár) kábelt használsz egy darab hangfal bekötéséhez
A topik lakói közül többen is írták már, hogy nem tartják jó ötletnek, nagyon minimális minőségjavulás érhető csak el vele (merthogy a cél ez lenne), de akkor már inkább a 2. pár kábel árát költsd az elsőre, és jobban jársz.
-
törölt tag
válasz
v.attis #13229 üzenetére
A karakterisztikája az azonos tipusu hangfalaknak megegyezik,tehát össze vannak hangolva, és nemcsak karakterisztikailag,hanem a méretarány(oldalfalak,élek hosszai) és a keresztváltó,membránméretek,stb. is. Ha vmelyiket megcseréled,már sérülni fog a hangkép,nem lesz egységes.Nem a neve tehát a fontos.Már akkor nehéz eltalálni,ha mondjuk nem egy a keresztváltó frekvencia vágási pontjai.Hátul a hangfalakon szokottt lenni karakterisztika görbe.És mivel minden gyár másképp hangolja,így nehéz dolgod lesz.Tehát inkább maradj egy tipusnál az 5.0 hangfalt illetően ,a Videotonok attol még lehetnek a B hangfalaid és pl.zenére használhatod,ha jobb tetszik a hangja.Ha bemérőmikrofont használsz,azzal lehet legjobban belőni a hangfalakat.
-
törölt tag
válasz
v.attis #13226 üzenetére
Én az első kettőt nagyjából ismerem.Azoknak lehet külön minden csatorna hangerejét állitani olyan +-10 dB ig Csakhogy 4 csatornás sztereó nincs rajtuk csak 2 és 5 csatornás.Pionál direct és pure direct néven,és még a c.windth-nél tudod a center hangerejét csökkenteni.Max házibulikor leveszed és no-ra állitod a centert,ha nagyon zavarna.
-
madgie
titán
válasz
v.attis #12913 üzenetére
20 rugó alatt nem igazán kapsz alap házimozi erőlködőt sem, múltkor 23 körül ment el ott, a Vaterán egy Pana cucc, az tényleg elég alja hangilag, de volt rajta optikai bemenet is, meg analóg is (nem csak sztereó). Egyébként régi, de normális tudású (DTS stb), házimoziban jó márkanevű cuccot nem nagyon kapsz 30-35-40 ezer forint alatt. Nekem, ha minden igaz, jövő héten áll össze az első "normális" (értsd: nem Logitech vagy egyéb PC-s csoda) 5.1 szettem, természetesen használt, régebbi cuccokból. Remélem összefosom magam a hangjától
-
Gabor970
addikt
válasz
v.attis #12913 üzenetére
Szia!
Én is hetek óta keresgetek. Szerencsére kicsit feljebb (80e Ft-ig) de ezt találtam neked, ami a 20e-hez közel van: [link]
Erősített sub kimenet jellemzően nincs, ezt szinte minden esetben a sub oldja meg. Ha körülnézel, mindenütt aktív subokat lehet kapni házimozihoz (autóba van passzív)
Szinte minden erősítőn be lehet állítani, hogy milyen hangfalakat kötöttél rá. Ha nem kötsz rá subot, akkor a frontokra kiküldi a mély hangokat is. Ha nem raksz centert, akkor azt is rákeveri a frontokra. Szóval végső esetben 4.0 a minimum amivel már körbevesz a hang, és ezt az erősítő is kezeli.Természetesen ez nagyon erősen kompromisszumos megoldás. Én is évekig voltam szub nélkül, de még egy olcsó (30e Ft-os) szub is fényévekkel jobbá tette a mozizás hangjait.
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #12913 üzenetére
Kezdetben a Pro Logicos erősítők képezték a házimozis készülékek gerincét, azokon nincs digitális bemenet, mert jelforrás (DVD-játszó) sem lett volna hozzájuk. Ezeket messziről kerüld, csak levélnehezéknek használhatóak.
Az utóbbi években kapható mélyládák (szinte) kizárólak aktívak, tehát saját erősítővel rendelkeznek, ezért az AV receivereken számukra kizárólag vonal kimenet található.
Egy házimozi erősítővel rengeteg hangdoboz konfigurációt lehet hajtani, de az aktívszub mindenképpen része kell legyen a rendszernek, mert anélkül csak félkarú óriás. -
törölt tag
válasz
v.attis #12913 üzenetére
1.:Sehogy. Nem is ajánljuk senkinek,max számitógép köré.És le sem keveri csak sztereót ad le a legtöbbjük.
2.:Erősitett subwofer kimenet csak nagyon ritán találsz. Csak vonali kimenete van a subwofernek,a mélyláda dolga ezt felerősiteni.Ami nem is baj,mert az erre van szakosodva és leveszi az erösitőről ezt a dolgot.
3.:Mindegyik házimozi (és hifi) erősitő kezeli a mélyhangokat is.Tehát kiküldi a frontokra.Csak akkor viszont, ha van subwofer(sub-sw,stb. szóval 1 vonali RCA kimenete,a legtöbbször fekete szinű) kimenete, akkor az az erősitő hangfalak menüjében a subwofert no/n-re kell állitanod.És akkor alapbol a teljes sprektumot a frontokra küldi.Nekem már a tizéves Onkyón,de még egy ezelőtti Aiwán,amit legelöször láttam, is volt sub-kimenet,ami mindeygiken vonali jellegű,tehát nem előerősitett.Leszürve/levágva akkor lesz ha van rákötve sub,menüben Y/Yes-re van véve és a legtöbb alapból 80Hz-re van állitva.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest