- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MasterMark #179202 üzenetére
Nem régi, latest verziós Kodi. Gondolom a Confluence skin miatt hiszed, hogy régi.
XBMC kora óta használom, ezt szoktam meg, ezen az asszony is eligazodik.A WASAPI volt a megoldás, köszönöm az ötletet. Azt kiválasztva megjelennek Win-en is a DD+, TrueHD, DTS-HD lehetőségek.
Annyira ritkán használok Win-t, hogy eszembe sem jutott a WASAPI, mint lehetőség. Ez bizony user-error volt.Van viszont egy kényelmetlen probléma. Amikor bekapcsolom az AVR-en a HDMI kimenetet (mondjuk a menüben kavarok valamit) akkor a kijelző nevével lesz elérhető a HDMI hangeszköz. Ez azt is jelenti, hogy a Kodi elhallgat, az eredeti (Yamaha) hangeszköz eltűnik.
A hangeszköznél valami másik DirectSound hangeszközre ugrik át, manuálisan kell újra kijelölnöm a display nevével a WASAPI eszközt.
A kijelzőt lekapcsolva ugyanez visszafelé.Próbáltam az AVR-ben a HDMI résznél állítani valamit ezzel kapcsolatban, de nem találtam erre vonatkozó lehetőséget. Gondolom átveszi a kijelző EDID paramétereit ilyenkor.
Mi a tapasztalatod? Ezzel lehet kezdeni valamit vagy ez ilyen és fogadjam el így?
-
törölt tag
válasz
ada19 #179199 üzenetére
De akkor a Win kavar be valamit, mert Linux-on tökéletesen működik a dolog. Az AVR is felismeri az adatfolyamokat és rendben szólal meg.
Win esetében viszont nem. Szóval nem erősítő függő a dolog.
Ott csak DD és DTS van áteresztve. Szeretném, ha a dekódolás is az AVR-en zajlana Win esetében is. -
törölt tag
válasz
MasterMark #179196 üzenetére
Valami szoftveres dolog lesz szerintem. Windows-on a Kodi-val csak DD/DTS Passthrough lehetőség van és azokat is ereszti át.
Viszont linux-on ALSA-val (PulseAudio-t tiltani kell) a Kodi-ban már megjelent a TrueHD is többek között és működött is. Megfelelő paramétereket jelzett az AVR is.
Szóval valami win-en belüli dolog lesz a ludas nálam.
[Kodi-win] [kodi-linux]VoidXs:
"Bitstream-et kapcsold ki."
Hol kellene kikapcsolni? Sajnos nem tudom. -
törölt tag
válasz
MasterMark #179194 üzenetére
Köszönöm. Sikerült is összehozni, látja az AVR-t a PC és Kodi-val átmegy az DD/DTS hang.
Viszont a TrueHD helyett csak PCM 2.0-t ír az AVR a menüben. Gondolom azért, mert túl régi talán vagy fene tudja. Azt hittem ismeri... (RX-A1030) -
törölt tag
válasz
MasterMark #179192 üzenetére
Vajon az megoldható lehet PC esetében, hogy a VGA-ból egy HDMI kábel menjen az AVR-be, amin csak hangot hallgatok, de a kép továbbra is DisplayPort-on működjön?
Nagy ritkán hallgatok többsávos zenét is és gondolom olyankor jól jönne, ha lossless lehetne.lenox: Rendben.
-
törölt tag
válasz
lenox #179188 üzenetére
Oké, akkor mondok mást. Havernak szintén én csináltam meg a torrent szerver/raspberry kliensek hálózatát és azt is samba-val.
Arra nem gondolsz esetleg, hogy a felhasználók nagy része nem tudja konfigolni?
Nem tudja milyen jogosultságok, cache-ek, stb-k léteznek benne? Mert lényegesen több, mint egy fájlmegosztási protokol.
Szóval tartom az eredeti állításomat:
"Samba esetén sincs gondja."De tudod mit, a témát saját részről lezártam. Egyrészt off, másrészt meg akarsz győzni valamiről, amit hosszú éveken keresztül, több rendszeren és hardveren használok, telepítek aktívan. Nem tökéletes a samba, de ha jól van beállítva, nem kell a klienst újraindítani server restartot követően.
Ha gondolod és kiróbálnád amit mondok, szívesen megosztom a samba server konfigomat és magad is lepróbálhatod. Szépen elfér az ftp mellett. Kodi-ban lehet egyidejűleg két vagy több protokol.
-
törölt tag
válasz
lenox #179186 üzenetére
Nem mondtam, hogy válts vissza. És az egy server/kliens az inkább ez idő alatt 3 server és nagyjából 12+ kliens volt már. Jelenleg 7 kliens megy róla. PC-k win, macos és linux-al, raspberry-k, telefonok, tabletek, stb. Szóval tudom miről beszélek, de meggyőzni nem akarlak. A lényeg annyi, hogy nem kéne, hogy gond legyen vele, ha rendesen van konfigolva.
-
törölt tag
válasz
lenox #179184 üzenetére
Akkor sanszos, hogy rosszul konfigoltad a samba-t, mert nem lehet gondja. Nagyjából 7 éve használom így. Kapott hideget-meleget, közben a szerver is lecserélődött, kliensek is és a Kodi is. De soha nem volt olyan gond vele, hogy szerver restart miatt klienst újra kelljen indítani.
Nálam minden esetben a Kodi kezeli a kapcsolatot. Server restart esetén automatikusan reconnect zajlik le amikor újra elindítom a filmet. Ez Kodi 15-től kezdve működik. -
törölt tag
válasz
lenox #179176 üzenetére
Samba esetén sincs gondja. Nálam minden Kodi kliens (windows, linux) így éri el és szerver restart esetén csak a filmet kell újra elindítani a Kodib-ban.
(#179175) Rp526:
"Ha optikád van csak a TV-n, akkor mind1 mert csak veszteséges tömörítések mennek át rajta."Ez meglepett. Eddig tévhitben éltem, azt hittem, hogy az optikai kimenet veszteségmentes.
Én ugyan csak PC-hez és analóg audio cuccokhoz használom az AV erősítőmet, de most már kezd zavarni, hogy lebutitva hallgatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest