- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Stubi28 #7166 üzenetére
Márpedig aki először nekem mondta és demonstrálta hogy vezeték és vezeték között különbség van, pont "villanymókus" volt, méghozzá erősáramú... Fűgg a hangminőség anyagtól, benne levő szenyezéstől (akár hasznos, akár káros), a lakkozástól,a csatlakozástól, a mechanikai és quantummechanikai és egyéb fizikai jellemzőtől (pl.mágneses jellemzők), hőméréklettől, a szigeteléstől, de még a fonástól is. Az igaz hogy nem az árral egyenes arányú a változás. Tehát ha nem hallod a különbséget, vedd a legolcsóbbat. De itt többen vagyunk akik hallottuk, többek közt én is.
Ja belépő rendszeren nemigen jön ki,ott még az eredeti és mp3 különbség sem szembetünő, hanem minél jobb elemekből áll a rendszer annál nagyobb a változás. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Stubi28 #7171 üzenetére
Nyilván nem a belépő/középkategóriás rendszereinkhez fogunk ilyen szintű kábelt vásárolni, de aki milliós erősítőt használ, annak nyilván ez nem olyan nagy tétel. Az viszont biztos, hogy ha volna rá pénz, akkor sem szívesen adnám ki azt egy fél méteres tápkábelre. Egyszerűen számomra hihetetlen, hogy ez hangzásban olyan szintű különbséget eredményezzen, mint amennyit elkérnek egy ilyen kábelért.
-
Zanik
addikt
válasz
Stubi28 #6384 üzenetére
.mp3-at, .flac-ot készíthetsz saját, legális forrásból is. Persze ne legyünk álszentek, de feltételezem ginola talán nem véletlenül kérdezett DVD-t (és nem mást), és mivel házimozi topikban vagyunk, talán az eredeti hangsávok megléte is nyomós ok lehet a legális verzió mellett!
-
válasz
Stubi28 #6384 üzenetére
mivel nem tudom, hogy miről van szó pontosan, nyilatkozni sem tudok. viszont itt és most inkább azt javaslom, ne propagálj olyasmit, ami nem legális, pláne nem arra hivatkozva, hogy a házigazdák is ilyesmit csinálnának.
(persze nem minden tiltott a hazai szabályozásban, így filmek magáncélú letöltése elvileg nem az. megosztása igen. stb.)
-
python1
veterán
válasz
Stubi28 #4067 üzenetére
Ezt te tudod igazából,hogy mennyit szánnál rá és függ a zenei ízlésedtől is,ezt kizárólag meghallgatással tudod eldönteni.
Természetesen a második rendszer kialakítása zenére,nem rossz ötlet,mindenképpen fogalmazd meg magadban,hogy mire lenne szükséged.Forráskomponens,erősítő esetleg DAC stb.
-
Ed Parker
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Stubi28 #3995 üzenetére
én inkább onnan közelíteném meg a dolgot,ahogy egy fotós topicban a canon és nikon a két legnagyobb gyártó,nyilván ezekről a termékekről beszélnek a legtöbbet,persze ez nem azt jelenti hogy a többi rossz.
aki az ismertebb márkákból választ nem nagyon tud mellényúlni,mivel szinte mindent tud róla a fórumról.
nad-ról sem beszélnek,sőt marantzról sem,az emberek nagy része az általad említett márkákról beszélnek.
nekem volt yamahám,ráadásul kicsi rx-v450-es,amit szerettem.
sajnos kevés yamahát hallgattam még. -
lean
aktív tag
válasz
Stubi28 #3990 üzenetére
Nincs ebben semmi érdekes, pusztán statisztika. Én is figyelemmel követem passzívan napi szinten a topicot. (nekem Onkyo van
) Legtöbb fórumozónak eszerint Denonja, HK-ja Onkyo-ja van...de lehet valahol öngerjesztő a folyamat, mivel erről a 3 márkáról olvasnak legtöbben, eleve ebből választanak vásárlás esetén...
-
BBéci
legenda
-
T-Tboy
tag
válasz
Stubi28 #2932 üzenetére
Köszi, majd szétlesek akkor a Vatera-n ez ügyben!
Na, írj majd akkor kis beszámolót a Samu BD-ről. Én speciel nem tudom a Samu-k milyen játékosok, ezé ajánlottam inkább a LG-t, de Neked meg pont ezzel a márkával gyűlt már meg a bajod párszor ahogy írtad.
Remélem örömöd leled majd a Samu-ban, s beválik, gratula hozzá! -
Silentfrog
veterán
válasz
Stubi28 #2816 üzenetére
Igen igen tökéletes amit javasoltál.
Csak eddig nem tudtam,hogy a scart milyen minőségben és felbontásban tud átvinni jelet a tvre,és hogy szükség van e hdmivel összekötni a lejátszót a tv-vel.
a válaszokbol lejött,hogy igy is ugy is szebb a képe ha hdmi.vel kötöm össze.
az én régi dvd lejátszómon meg semmilyen usb bemenet nem volt igy teljesen sügér voltam a témához.
Ott a lapos tv is scartal volt összekötve mert nem volt más.
Te most már minden világos! -
Silentfrog
veterán
válasz
Stubi28 #2800 üzenetére
Köszi a válaszokat.
25k-t nem adok érte,hisz most az intersparba 7 ezerért van egy Orion usb-s ami lejátsza az aviket,5.1 kimenet van rajta.
Leginkább azt nem tudom,hogy ha nagyobb felbontású avikat szeretnék lejátszani/van már hd readys is, azt lejátsza e a dvd lejátszó és ha igen akkor a scart átviszi -e ezt a felbontást.
Ezért kérdeztem hogy melyik a jobb a scart,vagy a hdmi. hd ready felbontásig. -
knorbi77
tag
válasz
Stubi28 #2712 üzenetére
Nekem is csak rossz emlékem van LG-vel, soha többé nem veszek olyat az biztos
Egyébként üzembe helyeztem a PolkAudio PSW110-et, először megdöbbentett hogy milyen nagy, aztán most épp BF3-azok, előtte zenét hallgattam, az már lejött hogy nagyon erős, és ebben a 18nm-es nappaliban lesz egy kevés tartaléka azthiszem..Még szoknom kell a látványt, hangilag rendben van, de arról inkább 1-2 hét múlva, hosszabb használat/bejáratás után tudok írni, hamarosan jönnek képek ha végre átrendezgettem ezt/azt
-
BBéci
legenda
válasz
Stubi28 #2676 üzenetére
Kábeleket valamelyik régi, ismert, neves gyártó kínálatából érdemes választani.
Az átmérő leginkább az élettartam szempontjából lényeges, kisebb az esély a megtörésre.A Jack végű nem alakítja át a jelet, azt laptopok kombinált fejhallgató/SPDIF kimenetéhez szokták használni.
-
Stubi28
tag
válasz
Stubi28 #2672 üzenetére
Yamaha RX-V359, JBL SCS178
Pioneer DV 490V és vagy egy Sony vagy egy Pana BD player lesz, minden képp ugye olyan amin van optikai kimenet, hiszen a dvd-vel nincs más lehetőségem a coax-on kívül.
Bár elgondolkodtam azon is, hogy eladom ithoni, mind két upscalleres dvd-t,"bocs, ez neked ment Ginola"
-
-
-
zolaas
senior tag
válasz
Stubi28 #2471 üzenetére
Én most 1 denon párossal próbálkozom. Mindenképp a 4 számú cd-vel próbálkozz. Márha Denon-t szeretnél. Nálam most Denon 1015 megy mint futómű+Dac+525r illetve 2000r -bár ez utóbbi erősítő csak kölcsönbe van nálam, nem igazán akarom megvenni mert elég drágán mérik
visszatérve a cd játszóra, sztm hallgass meg pár márkát. technics, Pioneer, Marantz, Yamaha, Denon. Mindnek más volt a hangkaraktere, meglátod neked mi tetszik. Amúgy a média lejátszós lossless hallgatást is favorizálom, de szigorúan csak Dac használatával. Viszont a cd játékos választásnál, a külső iró mindenképpen ajánlott. Abból is vmi jó nagydarabot
Nálam most 1 külső Yamaha meg 1 Samsung versenyez. Még nem döntöttem el, h melyik tetszik jobban. Viszont azért kell ezzel gányolni, mert jó minőségű eredeti cd-t alig alig lehet itthon szerezni.
-
Fuji82
tag
válasz
Stubi28 #1627 üzenetére
Köszi a linket de én ennél jóval szerényebb dologra gondoltam. Például ilyenre:http://muszakishop.hu/termek/6213/lg_ht503ph_hazimozi_rendszer.html
Ilyen kompakt rendszerrel nem is lehet megoladni azt, hogy HDMI vagy optikai kábel segítségével lehessen tv műsort vagy filmet nézni? -
T-Tboy
tag
válasz
Stubi28 #1502 üzenetére
Látod, ez igazán jó ötlet. Minek Neked 2db. dvd-játszó? Eladod őket és azátn jöhet vmi jó kis BD játékos, akár a most kinézett Onkyo személyében.
Ezen optikai, scart, HDMI . . . minden kimenet van.
Esetleg még ajánlanám figyelmedbe a AV vagy AVX fórumok eladó topicjait, ahol időről időre kerülnek elő alig használt és még garanciás eladó BD játszók jóval olcsóbban a új árukhoz képest!Én pár naposan (karácsonyi ajándék volt), full használatlanul vettem így 10eFt-tal olcsóbban a LG BD-m.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Stubi28 #1477 üzenetére
Ha "okosan" akarsz vásárolni, akkor nézz körbe a neten először. Szűkítsd le ár és tudás alapján a típusokat 2-3 modellre. Irány a youtube és a fórumok, valamint töltsd le a USER manualt. (sok minden gyermekbetegség ki tud derülni belőlük).
Ja igen és tudd, hogy mire van szükséged! (Feliratkezelés, DVD-audio, SACD.... esetleg)
A boltok amiket bátran ajánlok:
-
T-Tboy
tag
válasz
Stubi28 #1476 üzenetére
Értem. Hát, ha már a LG-t így kiszórtad akkor maradt a Panasonic a én két ajánlásom közül.
Én pl. Pana-t akartam mivel hogy a plazmám is az, de aztán utána olvasgattam a LG kínálatának is és mivel találtam egy kedvező lehetőséget így LG-re esett a választásom.
Ugyan még csak ~2hónapja van meg, de én elégedett vagyok vele. Nekem HDMI kábel megy belőle a Onkyo erősítőmbe és a erősítőből megy a kép a plazmára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest