-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gofry
senior tag
válasz
VoidXs #167805 üzenetére
Szerintem nincs mitől megmenteni
Kijött egy eredmény ami szerint igazad van. Ezt megkérdőjelezed. Nálam a 7/5 az nem 10/4.
MLM: nyilván sokkal jobb lenne a világ nélküle, de ha te kezded el akkor gondolom zseniális ötlet és boldogan számolod a milliárdjaid, és annyira nem sértődsz meg rajta, hogy másnak ez rossz.
Mondjuk szerintem hasonló, az élőfába is belekötő, dolgokat elengedni nem képes, világukat a fórumon kiélő emberek nélkül is jobb lenne a ph.
Semmi személyeskedés, de remélem a párkapcsolatot és a szeretet is objektív skálán ABX teszttel méred
-
gofry
senior tag
válasz
VoidXs #167802 üzenetére
Figyelj mondták már, hogy el mész a pi.ba?
De parancsolj remélem jobban alszol.
7 tesztesetnél 5 ször teljesen azonos válasz volt: nincs különbség hallható különbség.
1 esetben a drágább kábel esetén a zörejeket jobbnak értékelték.
1 esetben: az egyik tesztelő a fake tesztnél azonnal kiszúrta, hogy tök ugyanaz mint az előző. A másik tesztelő hangosabbnak hallotta, de szerinte ugyanaz volt mint az előző eset.
Ez a hdmi.
A lan nál 4 tesztelő volt és 4 kábel, 3 teszt zene.
A legolcsóbb 300 ft- os upc kábelt minden esetben minden tesztelő eltalálta. Véleményük szerint pontosan idézem doboz hangja volt.
A hydrasound kábelt is eltalálták minden esetben és úgy jellemezték, hogy kellemes, órákig hallgatható de ennyi.
A suprát 3 tesztelő minden zenénél eltalálta. 1 tesztelő 1 esetben nem tudta megkülönböztetni a viabluetól. Egyöntetű vélemény volt az, hogy az éneket jobban az arcba tolja mint a többi kábel és a csengő hangok erősebbek.
A viabluet hasonlóan gyorsan felismerték mint a hydrát, különösen akkor ha dob is volt a zenében, egyöntetű jellemzés volt, hogy nem egy buborék a dob rész.
Az 1 tesztelő aki a supránál hezitált itt is hezitált és 1 számban a dob rész újrahallgatását kérte. Majd inkább nem döntött
Itt azért elengedtem az ismerőseim, mer előbb utóbb kinyírnakParancsolj, remélem kielégít és az endorfin szinted is helyreállt, ha már más nincs ami helyretegye.
-
gofry
senior tag
HDMI kábel vita nagy válasza:
Leszögezem: nem, nem mértem. Cserébe vannak nálam jobban ráérő emberek külföldön akik heteket cs.sztek el hdmi-k összehasonlítgatásával, pl mantis néven irogató arc USA-ban.
Az eredmény náluk is és nálam is ugyanaz (igen csináltam vaktesztet, igen felállítottam 3 paramétert amit a tesztelőknek értékelni kellett, igen raktam bele fake módosítást aminél észrevették, hogy semmi sem változott)
Szóval az eredmény: nincs számottevő különbség a 80 ezer ft-os Carbon 48 és a belépő pearl között.
A tesztelők egyöntetű véleménye az volt: ha nagyon-nagyon fülelnek, akkor az apró neszek, csörgések az első esetben (ez volt carbon) jobban átjönnek, de ehhez csak arra kellett figyelniük. Képben eltérés nincs.
Szóval mindenki lenyugodhat a csudába.
Can of worms-t kinyitva és a kukacokat etetve: UTP kábelek esetén ugyanez a laikusokból álló teszt csoport végigcsinálta ugyanezt a tesztet két napja és mai beszélgetésen az egyöntetű vélemény az volt, hogy itt jobban vártak volna valami változást mint a lan kábeleknél és meglepődtek, hogy a lanok esetén zenét hallgatva egyértelmű különbséget hallottak, a hdmi esetén pedig szinte semmit.A vitát meg szerintem engedjétek el. Mindenki arra költi a pénzét amire szeretné és ha azt tapasztalja, hogy neki az jobb ám legyen. Szerintem 30-40 Hsz-t nem ér meg az (persze van akinek örömöt okoz az agyalgás) amit egy "próbáld ki" "szerintünk nincs különbség, már próbáltuk" is megold. Felesleges és parttalan hitviták alakulnak ki belőle.
Kerékpározásnál is rengetegen költenek kerámia csapágyas középrészre, mert ugye "marginal gain", de azt nem mérik fel, hogy az ő szintjükön nincs értelme erről beszélni. -
gofry
senior tag
válasz
VoidXs #167744 üzenetére
Ket utolso kerdes:
1)
te ezt elvezed ugye? Ha igen akkor jo, talaltal valamit ami boldogga tesz. Szuper. Latod en Inkabb felulok a bringamra es elmegyek edzeni egyet, mig masok 1-1 db-t reszelnek. Masok vagyunk. A lenyeget ott mondtad: ki azt mered amit lehet. Tehat van objektive nem merheto resz is, persze ertem es tudom, hogy az objektiv tenyek befolyasoljak a szubjektiv reszt is.
2) sw developer vagy tester vagy mindketto vagy ugye?
-
gofry
senior tag
válasz
VoidXs #167740 üzenetére
Látod, pont ezért nem lettem mérnök
, maradtam a Duna túlpartján, de így szép a világ. Sok mindent lehet mérni lásd audiosciencereview.com. Az én adott rendszeremen a rohadt magas sinad-ot hozó erősítő mégsem tetszett, egy sokkal gyengébb értéket produkáló pedig sokkal jobban passzolt a láncba. Ez pedig a szubjektív rész, ezt nem tudod mérni.
@BBéci: úgy álltam hozzá az ethernet teszthez itthon, hogy ez egy baromság. Fogtam három kábelt Supra, Viablue, Hydrasound és sima digi-s lan, meghallgattam, és igen lehet hallani. -
gofry
senior tag
válasz
VoidXs #167735 üzenetére
Senki nem beszélt aranyozott optikairól szerintem
. Legalább is én nem.
Leírni leírhatom szívesen, hogyan ABX teszteltem, de szerintem tök felesleges, mert az alap tézis és beállítás az, hogy én hülyeséget beszélek, és tuti nem jól teszteltem.
Vegyétek inkább úgy, hogy nem kérdeztem semmit.
Szerintem ilyen esetekben megteszi egy: nem tudom, kérd el tesztre és hallgasd meg, de szerintem és a méréseim szerint nincs különbség. -
gofry
senior tag
válasz
adamsfamily #167726 üzenetére
@adamsfamily Igen..sajnos sejtettem, hogy vita lesz. Valahogy igen erre jutottam. Teszt aztán kiderül.
@Dorian: tök jogos amit írsz, azonban egy ethernetnél amin szintén digitális jel közlekedik vakteszten iszonyatosa különbség volt 3-4 gyártó kábele + a fostos 300 ft-os között(tök laikus családtagokon is tesztelve akiknek gőzük nem volt a kábel cseréről
). Ennek analógiáján indultam el.
-
gofry
senior tag
Kabelgurukat megidezem:
-Hdmi eseten az ezustozesnek mekkora szerepe van?
hozzateszem, hogy az a tipusu ember vagyok aki lanbol is most azert hasznal viabluet a yamahaval, mert az szolt a legjobban qobuzzalszoval a szitu:
tv earcon megy az erositobe. Apple tv erositore kotve (bar lehet kozvetlen tv lesz, mert az apple cec kezelesw kiborito)
jelenleg aq pearl kabelek vannak, es mit minden aq belepo kabel, szerintem ezek is melybe huznak picit.
szoval ezert gondolkodtam cinnamon vagy carbon-on az appletv es az erosito koze, ott talan az ezustozes javit picit.
illetve a tv es az erosito koze vagy egy aq 48 cinnamon/vodka az ezustozott earc szalak miatt vagy pedig earc priority vodka, mert ott megtoltak 10% ra az earc ezustozeset, minden mas meg cinnamon szintjen maradt. -
gofry
senior tag
Sziasztok! Kábelek terén szeretnék tanácsot kérni:
Rábukkantam Filkor Józsira és a hydrasound kábelekre. Nagyon rendes, segítőkész, de mégis egy DIY kábelről beszélünk (tehát amint megvettem a felét éri)
Elkértem tőle tesztelni a Titan HRC és Black Gold szériás hangfalkábelét, valamint egy Zeus és egy Black Gold tápot
Klipsch RP-280 + Yamaha Rx-V479 (jövő héttől rx-a2080 )mellé.
Eddig kácsa féle BI-40K-t használtam. A titán ehhez képest fényévekkel jobb volt, brutál levegős lett a zene, klassz térrel iszonyat jó lecsengésekkel, szépen fogott mélyekkel.
Ugye itt kb a 75-80 ezres hangfal kábelszett kategóriáról , valamint hasonló árú tápkábelről beszélünk és bár tetszik, de kicsit félek a hazai kisgyártóktól.
Mit tanácsoltok, szabad, nem szabad, nézzek meg mást ami ebben az árban van de gyári, mert DIY-t csak szerelemből / őrültségből veszünk?
Tápkábel esetén szavazzak inkább egy van den hul mainstreamre vibor dugókkal használtan? Nem sokkal drágább használtan mit Józsi kábelei.
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Diablo IV
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kuponkunyeráló
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest