- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
A toroidnak a gyakorlatban csak egy számottevő előnye van: ő rendelkezik a legjobb teljesítmény/méret aránnyal, ezért alkalmazzák előszeretettel (én is). Amúgy a minőségi "hagyományos" transzformátorok semmiben sem rosszabbak.
És akinek nagyon kell egy toroid (pl. "hagyományos" trafó kiváltására), az rendelhet egy egyénileg gyártott toroid trafót egyenesen a gyártótól, ők korrekten, gyorsan és minőséggel dolgoznak. -
balint93
csendes tag
Rendben, köszönöm! Értem, a mai erősítők nem kényesek rá, és az erősítő hátoldalán jelzett ellenállás a leírásban feltüntetett kimeneti sinusos (RMS) teljesítményre vonatkozik.
Ha kevesebb ellenállású hangfalat kötök rá, akkor nagyobb lesz a kimeneti teljesítmény, igaz?
Személyes véleményre is kíváncsi vagyok, ajánlod ezt a párosítást?
-
Csabroncka
addikt
Ezzel kapcsolatban egy kérdés! Csak az ún. "igényesebb" erősítőkbe pakolnak toroid trafót súlycsökkentés és teljesítménynövelés végett?
Nem feltétlen izgat fel csak érdekel, mert nagyon sokszor hallani, hogy a tömeg azért fontos szempont, "Súly alapján csak a teljesen laikusok választanak erősítőt" akkor nem lehet egyértelműen eldönteni
(természetesen nem ezt tekintve elsődleges választási szempontnak) -
putyu10
aktív tag
Pl a Denonnak van kisseb trafója és mellette egy kapcsoló üzemű tápja a 3312 biztosan ilyen . Lehet látni a képeken is. Súlya kevesebb 6-8 kiloval ezért.
http://www.areadvd.de/images/2012/Denon_AVR-3313/Denon_AVR-3313_InnenlebenGesamt.jpg
Bal szélén látható a k.ü.táp (kis sárga tekercs is látszik) mellette majdnem a szalag kábel takarásba az alul méretezett trafó.
-
Oldfighter
senior tag
Én is hamarosan sort kerítek rá.
De előbb van még pár olyan film, mely amolyan egyszer nézős kategória és a helyet foglalja a vinyón. Nem nagyon akarok most még újra költeni, főleg mikor ugye az új hangrendszerre gyűjtögetek és még mindig irreálisan magasak a HDD-k árai.
Tegnap az 50-50-et néztem meg, jóféle keserédes vígjáték volt, ma pedig a Ted következik. -
toM517
aktív tag
Oke, szoval csak ehhez valo mikrofonnal erdemes? :S Remelem talalok...Sanci kollega ugyan irt par hangfalat, de azok csak hangfalparok. Jok surround hangszoroknak is? Tudnal esetleg irni valami szettet ami megfelelo hozza? Mert az "uj ara 400e"-re nem sok google talalatot kaptam.
Diak vagyok, ez a legtobb amit egyelore meg tudok fizetni...Ha nem veszek megfelelo hangfalakat inkabb szerezzek e valami "olcsobb" erositot? Gondolok itt Onky tx-sr 309 es Sony Str-dh520ra.
-
tjojo
tag
Ha nem Deamon, akkor próbáld ki ezt.
Nem tudom működik-e, Google kereső ezt dobta ki elsőnek.szerk.:
Kipróbáltam, úgy tűnik működik. -
Poplacsek
senior tag
HD hangsávok ugyanúgy működnek mkv-ben is. Sőt még a chapterek is ha a player tudja kezelni mkv-ből a chaptereket (Dunék tudják). A bluray formátum szerintem egy elcseszett valami. Arról nem is beszélve, hogy a "gyári" feliratokat ki szoktam cserélni szöveg formátumúra, amit sokkal jobban egyéni ízlésre lehet szabni a lejátszókkal..
-
Dorian
félisten
Épp tegnap néztük meg ezt a BD50-es verziót, Dune D1 semmi gond nélkül lejátszotta.
Mint film, egyáltalán nem voltam elragadtatva tőle. Kép persze jó volt, de hangilag is csak közepesnek mondanám.Ja, a felirat olyan bazi nagy, hogy mindig beleütközik az ember szeme. Annyira meg nem megy tökéletesen a zénglis, hogy teljesen felirat nélkül nézzem
-
tjojo
tag
Én is a Deamon Tools-t ajánlom, próbáld meg a legújabb verzióval. ISO megnyit -> m2ts kimásol. Ezt csinálnám. Más alternatívát sajnos nem tudok.
-
Poplacsek
senior tag
Én a makemkv nevű progit használom. Meg kell vele nyitni az ISO-t és kijelölni azokat a video, hangsávokat, feliratokat, amiket bele akarsz muxulni egy mkv konténerbe, amit aztán minden lejátszik. Nem nyúl bele se a képbe se a hangba csak muxol, ami géptől függően 5-10 perc.
-
JohannZimu
senior tag
Nekem ugyanez a verzió (? BD50) van Pioneer BDP-150K-val az ISO nem megy, de bemountoltam gépen, kimásoltam a 00020.m2ts (ez a film) fájlt, ezt viszont tökéletesen lejátszotta.
Hibára csak tippelni tudok, esetleg hibás az ISO file, vagy a TC rakoncátlankodik. Én DeamonTools-al szoktam mountolni. (szabad hely a HDD-n?) -
mikeandris
csendes tag
Nincs bajom a SCART átalakítóval, viszont hülye vagyok az átalakító működéséhez... Tehát a box-ot összekötöm a TV-vel a hozzá adott Scart-spéci kábellel, úgy hogy közbeiktatok egy ilyen Scart-RCA átalakítót, amit output-ra kapcsolok. Akkor így a TV-re átmegy az adás a boxból, viszont a TV-ből kimegy a hang a házimozira az RCA-n?? Javítsd ki a hülyeségeimet...
-
mandju
senior tag
Mecsináltam, kicsit izgúltam közben, de sikerült. Bár változást nem vettem észre. Ma viszont kipróbáltam az internet rádiót is. Tetszik. Nem is olyan haszontalan, mint gondoltam. Minél többet nyüstölöm, annál jobban tetszenek a szolgáltatásai...
A hangja meg
mosolyt csal az arcomra.... Folyamatosan. Lehet, hogy alacsonyak az igényim, de ennél több nekem már nem kell... tökéletesen mgfele és tetszik, amit hallok. Pedig "csak" Dali Conceptet hajt...
-
gyurczy
őstag
-
Csabroncka
addikt
Én Ikeás vitrines megoldást használtam, viszont vágtam tisztességes méretű szellőzőt (porszűrővel) az erősítő alá a legalsó polcra. Fent a felső polc nem ér teljesen végig a szekrény hátsó takaró részig így ott távozni tud a levegő van is egy kis cug
Ezért egyenesen megköveztek, de én rátettem a lejátszót. mentségemre szóljon a BD lejátszó kevesebb, mint fele olyan mély, mint az erősítő, így megnéztem a szellőzőrácsok 70%-a teljesen szabadon van.
Nekem eddig a VSX 920 és a lejátszó langyos volt, igaz csak két frontom és centerem van és nem izzasztottam csak "panel" hangerőt használtam.Most megvakarom a fejem és elgondolkozok egy kicsit, pedig elolvastam a USER manualt
-
Steady74
addikt
Hajnyíró gépüket 6. éve használom, semmi gond, igaz kicsit már hangos, de teszi a dolgát, hajvasalót az asszony hajtja valami 3. vagy 4. éve, de azzal sincs semmi gond. Én nem csalódtam még a márkában, igaz sok terméküket nem használom, samsung párti vagyok (S3, Ace, Note10.1, TV, porszívó klíma, most hirtelen ezek ugrottak be)
-
Steady74
addikt
Köszönöm a választ.
A hajvasalójuk is jó
Elsőre is megértettem a minőségbeli aggályodat, de mivel nem audofil zenehallgatásra kell, így azt gondolom arra elegendő. Az aláírásodban szereplő oldalt megnéztem, az ottani fejhallgató teszteket megnézem, ha komolyabb darab kell, kérdezek
-
junkertf
csendes tag
Vasárnap megyek meghallgatni a 7005-t. Mire figyeljek mit tanácsoltok, a hangfalaimat vinném magammal és pár kedvenc cd-t is... Azt mondja a tulaj, hogy márciusi vétel, kihasználatlan és van rá ígérve márciustól számított 2 év gari, amit egyeztet az eladóval és átad nekem.
köszi! -
Zirowe
nagyúr
Szobám az nagyobb, legalább 30nm, viszont a tv-t közelről nézem, 1,8méterről.
Az mv8as és a wharf is egy árban van használtan, 60k, csak az utóbbi Bp-n van, mint kényelmi szempont.
Illetve most alkudom az erősítőre, amihez lesz elvileg egy jamo fc6000 5.0ás szett, arra viszont nem lesz szükségem.
Mélyet majd azután, ha mindent beszereztem, olyan max 30k-ig.
-
Patice
nagyúr
Akkor második opció:
Polk Audio RTi A3 szett akár A3-as hátsókkal.
Vagy:
Dali Concept 2-esből két pár és egy Concept center.
Erősítő:
Pioneer VSX-922 vagy Onkyo TX-NR717
-
-
junkertf
csendes tag
köszi a javaslatot. és igen ezt én is sejtem, hogy az adatlap nem mondja el, hogy mit tud valóban a cucc, ezért is kértem javaslatot, hogy merre kotorásszak.
Mindenesetre úgy vagyok vele, hogy az általad írt kifutó darabok is megtennék nekem, a gondom viszont nekem is ott van, hogy használtan én is félek tőle. Ha legalább használtan de mondjuk fél év - év garival már elég bátorító lenne, szóval he lenne még ilyen ötlet szívesen fogadnám -
Thuglife
senior tag
Areadvd írásaira adni szoktam, de abban egyetértek veled, hogy visszafelé fejlődnek. Láttam, hogy az Onkyo TX-NR414-et is nagyon leírtátok.. Én pl. a x08-asnál újabbakért nem adnék pénzt. Tudom, hogy nem lényeges szempont de hang mellett külső anyagminőségben is sokkal lejjebb adták a gyártók, főleg a Denon.
-
zolaas
senior tag
Ahha, akkor azért se tartom meg ezeket
Nagyon útáltam volna, ha jamo dobozokat kellett volna sztárolnom
izé...a számra se jött
No félre téve a viccet, mikor meghallottam/megláttam, igen csak meglepődtem. Azután megalkudtunk, hazahoztam, ráköttem a NAD-ra. Egyenlőre nem mondok semmit, nagyon-nagyon más mint a Focal-jaim.
Holnap ha sikerál veszek vmi sztereo erősítőt, mert így mozigépről nem az igazi. -
törölt tag
Jó, elfogadom a véleményed, de azért kissé röhejes az egész. Ha én fizetnék a THX minősítésért, akkor elvárnám, hogy a hivatalos THX oldalon is fent legyen, szerintem mindenki ott kezdi az érdeklődést. Azt pedig sehol sem említettem, hogy azért jó valami, mert THX, vagy fordítva. Tudod, én inkább szkeptikus vagyok...
-
törölt tag
"Oldalra dipól hangdobozokat ajánl a THX szabvány"
Köszi, te legalább megpróbáltad, de ebben is van egy kis bibi: Ha megnézed, összesen 4! dipól doboz van a minősítéssel rendelkezők között, abból is kettő az általunk "nagyon szeretett" Jamo. Ez azért több, mint gyanús: A gyártókat ennyire nem érdekli a THX? Egyre inkább az a meglátásom, hogy ez is a parasztvakítás egyik válfaja. -
DjKoxi
senior tag
Nekem az ülőhely tengelyvonala mögött enyhén beforgatva vannak a Tannoy M2-k, a hangfal közepe 150 cm magasan van, és egymástól 320 cm-re vannak. Tegnap belehallgattam az Éli könyve filmbe, és teljesen olyan volt, mintha lenne középső hátterem is. Tényleg alkalmas demozásra a film, kiemelkedően jó hangja van.
-
Oldfighter
senior tag
Ugyan a jelenlegi erősítőm nem tudja kezelni a HD hangokat, de a Mag is ütős volt. A "spéci könyvtári" változat van meg, ahol a magyar szinkron is DTS-HD MA. A kép is rendben van, szép élénkek a színek, zavaró szemcsézettséget én nem tapasztaltam, mint ahogy az egy-két helyen feltűnt a fórumokban.
Nálam az Év Filmje!Már csak a nosztalgiafaktor miatt is.
-
spiky03
veterán
Ha az első rész tetszett, akkor ez is fog
Én moziban néztem, jó volt. Van benne egy rész amikor tapsolt az egész mozi.
Ilyet se tapasztaltam eddig, nah meg a végén is volt taps.Több a poén, mint az egyben,de szerintem hozza azt a szintet.
Én holnap tervezem megvenni az első részt BD+DVD verziót, kemény 3490 huf-ért. annyit megér nekem.
-
cekkk
veterán
Többségében én is, de azért az embernek jól esik kimozdulni és társaságba menni, étterembe moziba stb helyekre, na most nálam a mozitól elvették a kedvem, legalább is Debrecenben. Majd ha felmegyünk Pestre akkor kíváncsi vagyok ott lesz-e olyan ahol minden rendbe van, hangzás és a kép is.
-
törölt tag
"A cél a hangmérnök által a stúdióban kevert hangtér – ami a műsorhordozó jóvoltából házi-mozink hangrendszerén megszólal – lehetőleg minél tökéletesebben reprodukálása. Ehhez megközelítően úgy kell elhelyeznie a front és surround hangsugárzókat, ahogy az a stúdióban is szokásos."
"A stúdiók lehallgató hangsugárzóinak elhelyezését szabványok (ITU R BS.775-1) rögzítik."Ha a hangstúdiók tényleg az ITU szerint vannak berendezve, akkor én a THX-et inkább meghagynám a moziknak. Az viszont tényleg szomorú, hogy ezt a THX-et lassan bármire rá lehet írni...
-
ricsik
őstag
És miben jobb egy 2+3 csatornás végfok, mint egy 5? Csak sztereóban ne menjen a +3 csatorna, vagy hangban is van difi?
Most találtam, hogy a Primare akciós 660e az audio vision tuning-nál. Hogy aktuális e a kiírás nem derült ki.
Ennyit azért még nagyon nehezen be lehet áldozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest