-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
Az lehet, hogy leírtad, de olyan régen még nem olvasom a topicot.
Azért nem az Emo oldalt linkeltem, mert az ottani árak csalókák, arra még rájön jó adag szállítási költség, 4% vám, 27% áfa, az angol ebay-es ár pedig már nem változik sokat. Emotivától Fed-Ex-el az XPA-5 1212 dollár, ami vámmal áfával 1600 lesz itthon, ez pedig már 345e HUF. Angoloktól olcsóbb.
Ár/teljesítmény arányban elképesztőt tud az Emo.
A 249 frontokat nem hallottam még, de a 244 BE-t igen, ahhoz képest, hogy polcsugárzó odarondít sok állónak. Az ára is odaver, de a méretéhez képest elég durván adja a megszólalást is. Az álló párját ez alapján el tudom képzelni, hogy hogyan is szól.
-
spiky03
veterán
Már egyszer megosztottam.
De leírom még egyszer, mert lehet sokan átsiklottak felette.Nekem azt mondta az MM-es eladó, amikor ott hallgatóztunk, hogy az a műanyag rács azért van rajta, hogy felfogja a port, így ne szálljon bele, ezért is mozog rajta egy picit.
Mondta, hogy az okos kínainak, vagy kik ezt találták ki. -
gyurczy
őstag
Ezek már inkább illenek hozzá.
Csak kíváncsiból ránéztem:
Ez is belefér a megadott ársávba, ugyan meg kell etetni valamivel, de elég komoly versenyző és szvsz 250-ből itthon van.
Ezzel etethető is, bár ez még + 200, ezzel máris feljebb ugrottunk a 400-500 közötti ársávba, de hogy ez a páros fényévekkel jobb, mint bármelyik CA, az biztos.
Ugyan ez az USA-ból kicsit olcsóbb, és ott használt is van kedvezőbb áron. Érdekes amúgy, hogy UK-ban kapni ilyet, hivatalos európai disztribútor tudomásom szerint nincs, és nem is akar az Emo.
-
gyurczy
őstag
És az AVR400-hoz képest? Nem a CA érdemeit akarom elvitatni, félre ne érts (más se), de van olyan jó az a doboz véleményem szerint, hogy tökösebb AVR kerüljön alá.
Szívesen meghallgatnám az 551-et, egyre kíváncsibb vagyok, ha már ennyire mondod, hogy jó. Egy 551R vs 650R meccsben is benne vagyok, a 650R-t viszem.
Lehet megfertőződtem. Constant need for more...
-
gyurczy
őstag
BBéci: Én csak sztereón (illetve az UPA-7-en) hallottam az ELAC-ot szólni, de más rendszerben sikerült megbizonyosodnom arról, hogy az AVR-ek zenében nem vehetik fel a versenyt sztereókkal. AVR-AVR összefülelésre sajnos még nem volt alkalmam.
Tamoo: Amióta a CA-t próbálgattuk Toobee-nál, azóta én is értem, miért is kell a sub a mozihoz.
-
béla.hu
csendes tag
Ja igen ez lemaradt... optikai kábellel. Azon csodálkozok az erősítőn ki lehet választani hogy cd dvd stb... de nem tudom hogyan tovább. nem tudom mi válasszak ki. végig mentem de sehol nem volt hang.
Anno még a crt tv és dvd kombóval nem volt baj.. koaxális kábel és azonnal kattant a relé az erősítőbe felismerte hogy DD vagy pedig DTS.
link -
Brandys
tag
A 6006-os DAC-ja (a szakik szerint) u.a. mint a 6005-ösé, azon a téren nem nagyon fejlődött. ELAC-okkal az összkép nem rossz, sőt ... de ha már ennyire belemásztam a dolgokba, ezért merült fel az esetleges erősítő csere is. Ha 6005 vs. CA 551R, akkor sztereón a CA nyert álláspontod szerint. Megítélésed szerint mennyire volt markáns a különbség, egy cserét megérhet a dolog (a meg kell hallgatni tanácsot mellőzve)?
-
n0_gAboR
őstag
Ertem, viszont meg mindig varom hogy akkor mit ajanlotok netto 60-80K-s arkategoriaban.
Lehet 2.1 is. Vagy nektek a tobb szazezres rendszerek alatt minden levelnehezek?1. HSZ-ban emlitve van belepo rendszerek kozott az Onkyo AVX-390. Az vallalhato ? (szigoruan ebben az arkategoriaban persze
)
-
gyurczy
őstag
BBéci: Direkt nem írtam, hogy szebb, jobb, bármilyen, mert az említett Polkokat még nem hallottam.
Szerintem nagyon rendben van a cucc, szerelem volt első hallásra.
Aztán másodikra és harmadikra is (NAD 365BEE, Denon PMA 2020AE, Emotiva UMC-1 + UPA-7, lejátszó: Dune HD Duo, DAC: Cambridge Audio Stream Magic 6)
Szerk: Miért nem jó a bi-wire?
Sosem múlik el a jövő január...
Brandys: Jó döntés.
-
martoonx
csendes tag
Nyilvánvaló, hogy a 3808 nagyságrendekkel jobb a 2113 de nekem akkor annyim volt rá és nem 30 ezerrel több. A használt cuccokat ki kell fogni, én is használtam vettem volna jobb gépet, de azon is elgondolkodtam, hogy ha később eladom kb 3 év múlva akkor mondjuk egy négy éves mennyire tartja az árát, mint egy annyivval idősebb. Kevesebbet buksz rajta szerintem.
Olvastam az AV-online teszteket. Idézek a 2113 as tesztből:"az Onkyo TX-NR414-hez képest, mintha egy kétszer drágább elektronikával lenne dolgunk, pedig sokkal kisebb köztük az árkülönbség".40 rongy a különbség a kettő között és szerintetek házimozi minőségben az 5 ből mind a kettő 4 csillagos. Most akkor nem jobb a denon? Mert lehet mindent arcam-hoz Ca-hoz mérni, de sokan csak átlagos felhasználok. Tudom megkapjátok, hogy high end is legyen vagy mi szösz tesztelve, de ha már közép szintű vagy annál kicsivel gyengébb cuccok kerülnek terítékre akkor azok is lehetnek elfogadhatóak a mag szintjén, nem?Az Areadvd-n most akkor bírkák a tesztelők vagy csak jól sponzoráltak? De avland-on vagy avsforumon is a 3 középkategóriásból a denon és onlyo fej fej mellett szerepelt.
Most komolyan miben jobb a pio? Mond már el légyszíves és kicsit részletesebben mint a tesztetekben.
Köszönöm! -
muzsikpeti
aktív tag
-
sony25
tag
Hát igen.Csak ha már veszek ,veszek egy komolyat és levan egy életre a gondom.Esetleg van a sonynak str-da1200es kissebbik változata.Csak félek hogy,a hangerője kevés lesz.100watt-chanel a adatlapján de a mérés meg kitudtja mit bizonyìt.Mikor a str-da7100es stereóba 170watt 8ohm de 5.1-be csak 95watt.Lehet a 1200 csak 5.1-be 70watt lenne.
-
DjKoxi
senior tag
Azon a változaton ami nekem van, TrueHD az eredeti hang, és azon normálisan szólnak a párbeszédek. Amint váltom a magyarra, csökken a center érthetősége, borulnak az arányok. Lehet vissza kell szoknom a felirat olvasására, ha jó hangot szeretnék hallani.
A legjobb az lenne, ha lehetne kölcsönözni BD - ket. -
spiky03
veterán
Kolléga küldte, ők szoktak küldeni ilyesmi videókat, meg vicces képeket.
Én nem keresem, én filmes oldalakt szoktam csak olvasgatni.Szerintem sem annyira rossz, egy pörgős akció filmnek elmegy. Utána én is megnéztem az Arnoldos változatot, mert nem nagyon emlékeztem rá.
Az új Bourne-t én is tervezem majd megnézni.
-
Dorian
félisten
Én előbb leszedtem a másikat, aztán amikor megjelent az evo utána azt is és a másik törlődött.
Sanci38:
Amikor leesett az első hó sikerült tesztelni magam. M0-n kamion előzés belső sávban. A belső sáv belsejéről meg nem tolták le a cuccot, úgyhogy nyári gumival a kocsi bal oldalán ezen előzve 120-al bizony észnél kellett lennem, kezdett S-ben menni az autó
De megfogtam -
Dorian
félisten
Módosítom a múltkorit: Batman 3-ba nemrég újra belenéztem, a hangjára valóban nem lehet panasz.
Most jött le a Bourne 4, nagyon kíváncsi vagyok. Esti program lesz.(#26182) TCr:
Ilyen ónos esős időben vigyázz, egy kis koccanás sokszor 4000. Én ezért vettem ki mára szabit, nyári gumival Monort nem vállaltam be. -
spiky03
veterán
Az jó.
Bele se merek gondolni, hogy akkor FS 67.2-es szett mennyi lehet.
Azt hallgattuk a Kornernél, tetszett.
Az FS 58.2 mennyire gyengébb, mint az FS 67.2, ha lehet ilyet kérdezni?Ez a szett is megfelelő lehet hosszabb távon is egy jó házimozi erősítővel, ugye?
@(#26154) Dorian
Délután én is megnézem, mert erre nem figyeltem, de nekem a boltban sem mondták, hogy van rajta ilyen.
Pontosan merre is találom azt a jelzést?
Meg akkor a nyíl a BD-től mutasson a tv felé, ugye? -
tdd587
őstag
Én ilyenkor azt nem értem, hogy ha tudod mi a jó, akkor minek szarakodsz ilyen denon-yamaha dzsunka szarok tesztelésével? Ahogy olvasom ráadásul hónapokig vannak nálad a cuccok. Most elépzelem, hogy mekkora öröm lehet ilyen agyonmatricázott csodaszarokat hallgatni, miközben ha nem ezt csinálnád, ML lenne otthon meg egy pár bazi nagy focal furutech drótokkal.
Szerk: no offense, én is denon cuccokkal kezdtem anno.
-
Tl_
tag
BBéci
ÉRTEM! És nagyon sajnálom hogy kötekedésnek vettem, csak nem tudtam mire vélni azt a nem sokat kifejtő mondatotSanci38
Rendben, és esetleg ezt hogy kérjem boltban? Forrasztás az megy nekem prímán, ha meg van mondva hogy mit hogy
Akkor nem lesz jó neki az én otthoni erősítőm... hogy tudnám ezt a lehető legolcsóbb módon megúszni?
Vagy az ilyen hangfalaknak milyen ára van (nem számítok sokra, csak nem tudok ezekről már körülnézni a neten, mert elég régiek) Mondjuk ezek eléggé jó állapotban vannak. Nagyon szépen szóltak, csak ugye a vezeték nélküli technika az öregek otthonára is kiterjedt, mert ilyen olyan vastag kábeleken bukdácsoltak át szegénykék, így hát enyém lett. -
Tl_
tag
BBéci Nem kell magadban tartani... mond csak ki, de van pü is, megírhatod. Nem tudom pontosan hogy mi is a problémád, nem agresszívan írtam. Ha jól látom itt nem úgy megy a dolog, mint beárazásnál hogy megírom és későbbiek folyamán jön rá a válasz... hanem ez fórum amiből adódóan nem csak 1x lehet egymás után írni...
láttam hogy eléggé hátra kerül a hozzászólásom, ezért ilyen módon próbáltam előrébb hozni. Ezzel követtem el szabálysértést, vagy ellened valamit?Sanci38 Ilyen a 2 bemenet. Köszi szépen a választ.
-
bittehilfmir
tag
Feltettem a legújabb BIOS-t és a legújabb gyári hangdrivert is, de még mindig ugyanaz. Nemértem, pedig a gyári specifikációba olyan szép dolgokat tudnak írni:
- 7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec)
- Premium Blu-ray audio support
- Supports THX TruStudio™És mégis jobb hangot ad ki egy sima xbox is? Esetleg a lejátszó programmal nem lehet baj? Egyéb ötlet? Vagy törődjek bele, hogy ezt tudja?
-
spiky03
veterán
-
tjojo
tag
Ezt most nem értem.
Lehet hogy ferdítek egy picit azon amit mondasz, de kb ez jön le:
"Vegyél a monitorokhoz szubot, mert akkor szebben fognak szólni és leveszel egy jókora terhet az erősítőről is."
Nyilván kivitelezhető, és valamilyen szinten értelme is volna, de szerintem nem volna célszerű.Bocs ha félreértettem amit mondtál.
-
Iomega
addikt
Pont LG FHD tv-ről van szó, és megkérdeztem az LG ügyfélszolgálatát, hogy mi a helyzet ezzel a modellel, és azt mondták, hogy ez a típus kiadja optikain-n keresztül a DTS jelet, de azt is hozzátették, hogy a DTS HD-t, és a TrueHd hangsávot már nem. Akkor ez egy szabályt erősítő kivétel lenne.
-
pr0bi
senior tag
-
janos666
nagyúr
Csak mikor és melyik modell mit csinál... Valahogy nincs nincs rendesen dokumentálva.
Ha keresgélek, akkor néha látok annyit, hogy egy adott Pioneer 5 sávos parametrikus EQ-t konfigurál be közben, egy bizonyos Yamaha 10 sávos EQ-t simogat, a MultEQ pedig egyáltalán nem használ parametrikus EQ-t, hanem valahogy így.
Persze hogy a gyakorlatban melyikkel milyen messze érsz el, az már megint más kérdés. -
janos666
nagyúr
Nagyjából átfutottam, hogy mi miket vesz figyelembe, és nekem elvben a MultEQ tűnik a legalaposabbnak. Vagy legalább is ez jobban követhető, mert egységesen el van verziózgatva (sima, XT, stb), míg a Yamaha mindenre csak YPAO-t ír, pedig nem működik egyformán minden készüléküknél (nekiállhattak volna verziózgatni ők is). De azt hiszem igaz ez a Pioneer-re is, csak azzal kapcsolatban még nem nagyon botlottam ilyesmi információkba.
De ettől függetlenül is tetszik a Denon (ami pár teszt gyors átfutása után lejött a márka irányultságából), így ez kényelmes egybeesés, hogy ők MultEQ-t használnak már egész olcsó modellekben is, míg pl. az Onkyo csak egy szinttel feljebb, alatta pedig csak 2EQ marad, ami nem sok.
-
Iomega
addikt
A JMJ, Yello, csak 2 példa volt a sok közül.
A tuc-tuc zene, heavy metal, illetve kemény rock az amiket nem hallgatok, azon kívül szinte mindent. Ebben bent van a fahangszerrel komponált zene is. Mondjuk hegedű, fuvola, persze nem ez a jellemző. Sokszor hallgatok pop, vagy nyugis 80-90-es évekből diszkót.zolaas: Köszi, rákeresek!
Előbb-utóbb, majd csak sikerül valamit kiválasztani.
Megnéztem, szép darab, csak nincs HDMI. -
janos666
nagyúr
AVR-1709 használtan 61k-ért?
(210 Euro Ausztriából -> itthon teljesen üres az a sáv, amiben én nézelődöm.)
Ez nem a leg-legalja, nem túl régi, kezel HD hangot és van MultEQ is, árban pedig épp a plafon, amit erősítőre mondtam, így a hangszórók tényleg csak kettesével lennének lecserélgetve szakaszosan. -
toM517
aktív tag
Szoval innen fuj a szel!
Jo hat nem vagyok egy konnyu termeszet, szkeptikus vagyok es azt hiszem el amit sajat magam is tapasztalok! Lehet szerencsed volt, mindegy ez a kerdes azert nem foglalkoztat olyan melyen, mert nem erint, csak megjegyeztem, hogy ez igencsak fura osszeallitas! Amire hozzateszem te reagaltal!Inkabb erre felelj kerlek, az eldontendo valaszokon tul amennyiben kicsit is tukrozi a velemenyed nem varok tobbet!
-
toM517
aktív tag
Hat most nem tudom mit gondoljak.
Gyartmany ugye MS-Yamaha duo volt. Ha az impedancia nem is...akkor igazabol nem tudom mi! :S
Erosito mar fogalmam sincs mi volt, de nem egy szutyok belepo valami. Ha csak abbol indulunk ki, hogy demo szoba volt.
Bar teny, hogy a demoztato fazon minden tovabbi nelkul csak dugdosta at a bananokat egyikbol masikba, a hangerot azert letekerte elotte. Talan besokallt mar a kis erolkodo...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest