- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #122919 üzenetére
Nem értem, hogy miért nem érted meg azt, ami másik 100 vagy 1000 ember számára egyértelmű.
Minden esetben a megjelenéskori listaárakat nézzük, ha az 1:2 arány szerint akarunk rendszert összeállítani.(#122911) Pazolini
Semmiféle kártyával nem kellene semmit számoltatni, átalakíttatni. A lejátszó egyetlen feladata a filmek hangját, zenéket érintetlenül továbbítani az erősítő felé. -
válasz
Joshi #122554 üzenetére
"az a gond hogy addig amíg gyűjtöget nincs hangrendszere. Szerintem ez rosszabb, mintha most venne egy belépőszintű rendszert és majd valamikor lecseréli egy komolyabbra."
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Viszont ez kizárólag használt termékekkel ajánlatos, amin eladás esetén nincs, vagy minimális a bukta. Ha valaki mindenképpen újat akar relatíve kicsi pénzből, az inkább spóroljon még, mert ha kevésnek bizonyul a rendszer és feljebb akar lépni, azt bizony csak komoly veszteséggel tudja megtenni. Használtakkal bátrabban, kockázatmentesebben lehet tapasztalni, kísérletezni, ízléssel és igénnyel tisztába kerülni. Egyáltalán nem haszontalan a minőség-létra megmászása.
-
Smiley
addikt
válasz
Joshi #122551 üzenetére
Ezt mar atteszem off-ba...
Abszolut nincs bajom a belepovel, csak nekem egy kicsivel tobb kell mint kiderult... Amugy a hideg raz, amikor az ara szoba jon, nagyon sajnalom ra a penzt, mert soha nem vagyok otthonAmugy a yamaha 457 is valami belepo kategoria lehet talan... ez ugy kerult hozzam h beszart az elozo stereo erositom, es gyorsan vettem egy avr-t ideiglenesen 30-ert aprilisban, kozben elegge megszerettem a hangjat, bejott ez a lakas, az uj cuccbol se lett semmi... igazabol azert vagyok jo helyzetben mert meg nem volt normalis hazimozim igy nem is hianyzik az eletembol.
-
Smiley
addikt
válasz
Joshi #122549 üzenetére
Tavaly karacsony volt a terv, csak kozbejott egy lakasvasarlas, igy ez most egy picit tolodik. Viszont ha sajat fejjel elmegyek es megveszem a cuccot 200e-ert ahogy tevezem, akkor kapasbol hatranybol indulok amikor otthon osszerakom es rajovok, hogy nem az az a hangzas amit szerettem volna. Majd kezdodik a jol ismert folyamat, szenvedni azzal, hogy mindent eladjak... kozben vadaszni valami ideigleneset stb... inkabb hallgattam azokra akiknek evek ota ez az "elete", es ezzel a segitseggel celiranyosan megtalaltam azt amit szerettem volna. Addig meg marad a 2 Videoton doboz meg az oreg Yamaha.
-
Smiley
addikt
-
válasz
Joshi #122538 üzenetére
BBéci jól emlékszik a nevekre...itt inkább a hang a fontos, mivel van külön tv, projektor, médialejátszó, htpc-és topik is...
Nem az ár, inkább a tudásnak kellene szétválasztani a két topikot (haladó, belépő), mert pl. egy hangsugárzó bekötésére nem vagyok kíváncsi, de egy végfok vagy jó féle kábelre igen...remélem érted mire akarok kilyukadni...a haladóban más a téma...de mivel ez a kiemelt még egyelőre ezt találják meg elsőre sokan...ha a másik is eléri a megfelelő hozzászólás számot, azt is kiemelik majd...
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #122542 üzenetére
A profi jelző egyáltalán nem állja meg a helyét házimoziban.
A haladó szint a középkategóriánál kezdődik, felső határ a csillagos ég. Ez nagyon jól működik sok éve, semmiféle változtatásra nincs szükség.
Átlagember számára megfizethetetlenek azok a telefonok, videokártyák, amiket 80-100000 forintnál drágábban adnak, mégsem nyitnak nekik külön topikot. Szerintem.Házimoziban a csúcskategória és a high end emlegetése azért is szükséges, hogy a kevésbé jártasak látóköre szélesedjen. Furcsán hangzik, amikor valaki azzal jön, nincs szüksége többszázezer forintos high end házimozi rendszerre. Az ilyeneket helyre kell tenni.
Lehet kapni túrabakancsot 6000 és 80000 forintért, akkor azokhoz is több topik kellene? Éppen a héten ástam bele magamat ebbe a témába. -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #122515 üzenetére
Korábban "Házimozi erősítő és minden ami hozzá csatlakoztatható" volt a topik címe, (tőlem származik) azért szól még ma is elsősorban a hangról. Előtte pedig "Milyen házimozi erősítőt vegyek?" (ha jól emlékszem).
(#122525) Janaboy
Ez így, ebben a formában nem igaz. Visszaadtam a boxot, az antenna kábel a tévébe megy Digital Gold mediacard előfizetésem van. -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #122428 üzenetére
Az összehasonlításnak úgy van értelme, ha a Blu-ray lejátszóba beteszed a lemezt, plusz hálózatról, vagy USB-ről megy ugyanaz a film és váltogatod. Van buktatója, mert például ki tudja, történt-e valami az adott ISO-val, valóban hibátlan és pontos másolata-e a BD-nek? Ha minden rendben, akkor nincs és nem is lehet különbség.
Természetesen SZVSZ.Hasonlítottam tévén nézve különféle médialejátszók, illetve Blu-ray lejátszók képminőségét hozzájuk csatlakoztatott merevlemezeken lévő egyforma filmrészletekkel. MED600-at is.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #122420 üzenetére
Na miről készülnek? 2000 eurós lejátszóról? Valamit félreértettél.
Az a bajom, hogy ezzel a durva árral megint a to... virágbolt és a dzsunka médialejátszók felé terelik a népet.
Igényes vagyok a képminőségre, de az UHD egyáltalán nem érdekel és a 3D sem.
Valamint, tapasztalatom szerint a lemezképfájl képminősége teljes mértékben megegyezik a Blu-ray lemezről kinyerhetővel. Nincs és nem is lehet különbség. -
bigdady
nagyúr
-
gabika1969
aktív tag
válasz
Joshi #122079 üzenetére
Ba...a meg nem tudom. Univerzalis tavot hasznalok...a sajatom meg ugye most romlott el. Dobozban van mar. Szoval vagy a Home vagy a Menu es megjelenik bal oldalon egy ablak. Ott a video ful es kiadja a bejovo es kimeno jelek informaciojat. Vagy felulal a Display gomb tobbszori megnyomasa...mind termeszetesen lejatszas kozben...mindkettonel latnod kene, a kimeno jel 3D vagy 2D...
-
Valkűr
addikt
válasz
Joshi #121964 üzenetére
Milyen erősítő? A HDMI ARC, amelynek lényege, hogy az ilyen típusú csatlakozóval szerelt televíziók képesek a HDMI kábelen keresztül visszafelé, a külső erősítő vagy házi mozi rendszer irányába is képesek a hangsávot továbbítani. Azaz nincs szükség arra, hogy a felhasználó külön audiokábelekkel (analóg vagy S/PDIF) vacakoljon, ha a tévéadás vagy a tévébe épített médialejátszó hangját szeretné külső audioeszközre továbbítani, ami gazdaságosabb és kényelmesebb használatot biztosít.
-
robi-k
őstag
válasz
Joshi #121833 üzenetére
Az OPPO még igen olcsó a maga szegmensében. Nézd meg, mennyibe kerül pl. egy Primare BD32MK2-es
Tény, hogy minden high-end BD lejátszó Mediatek procikat használt/használ/és valószínűleg használni is fog (egy új proci kifejlesztése több milliárd $ költséget jelent, ezt csak nagyon nagy cégek engedhetik meg maguknak, és a végtermék árába viszont beépül a fejlesztési költség (is)).
-
deicide
veterán
válasz
Joshi #121825 üzenetére
Linkelek két képet, az elsőben direktben van kötve a tv-be a kábel, a második képen az erősítőn megy át a jel. Utóbbi esetnél látszik, hogy nem RGB a színtartomány. A doksik szerint pl az RX-V679/779 tudja, de igazából nem értem, a kicsi miért nem, hisz csak át kellene engednie magán a jelet.
-
blakey
titán
-
Csabroncka
addikt
válasz
Joshi #121739 üzenetére
Az új hangformátumok úgy működnek mint az usb! Vagyis > Atmos -> 7.1 True HD -> Dolby Digital visszafele kompatibilisek.
Tehát egy Atmos hangú filmet simán dekódolsz egy 15 éves AVR-el, csak az eredmény nem Atmos 7.1.X. lesz hanem Dolby Digital 5.1
Az új terminátor BD-n már Atmos-al van!
-
€uro
őstag
válasz
Joshi #121686 üzenetére
Néhány TX SR309-es készüléket visszahívott már az ONKYO. Típuszám-ellenőrzés alapján az enyémmel elvileg nincs gond. Illetve az AIDA-Audio (magyarországi ONKYO disztribútor) oldalán azt írják, hogy ők garanciális időn túli ingyenes javítást nem vállalnak. Rájuk nem vonatkozik az ONKYO által egyes országokban bevezetett ilyen jellegű típushibákra vonatkozó cseréje.
Mindenesetre utánanézek a linknek, amit küldtél. Köszönöm.
-
nagyszegi
tag
-
Norbi 72
veterán
válasz
Joshi #121227 üzenetére
Hát én passzolok,nincsenek ilyen cuccaim.De egy telefonos próbát megér a hivatalos forgalmazóhoz,hogy mit kéne tenni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Joshi #121225 üzenetére
Küld rá a fordítót,kinyitogattam a bt-al kapcsolatos részeket.Íme:
Bluetooth
Alapértelmezett érték: On
Válassza ki, hogy nem használja a Bluetooth funkciót.
"Be": lehetővé teszi a csatlakozást egy Bluetooth-kompatibilis eszköz segítségével a Bluetooth funkciót. Válassza ki a "Be" is, ha így különböző Bluetooth-beállítások.
"Ki": Ha nem használja a Bluetooth funkciót
Közvetlen Változás
A beviteli egység automatikusan átkapcsol a "Bluetooth", amikor kapcsolat jön létre a Bluetooth-kompatibilis eszközt a készülékhez.
"Be": a bemeneti automatikusan vált a "Bluetooth", ha a Bluetooth-kompatibilis eszköz van csatlakoztatva.
"Off": A funkció ki van kapcsolva.
Ha a bemenet nem kapcsol át automatikusan, állítsa "Ki", és módosítsa a bemeneti kézzel.
Auto Reconnect
Ez a funkció automatikusan visszakapcsolja a Bluetooth-kompatibilis eszköz csatlakozik az utolsó, amikor megváltoztatja a bemeneti választót "Bluetooth".
"Be": Ezzel a funkcióval
"Ki": Ne használja ezt a funkciót
Ez a funkció esetleg nem működik a Bluetooth-kompatibilis eszközt.
Wakeup Bluetooth-on keresztül
Alapértelmezett érték: Ki
Ez a funkció felébred a készülék készenléti állapotban csatlakoztatja a Bluetooth-kompatibilis eszközt.
"Be": Ezzel a funkcióval
"Ki": Ne használja ezt a funkciót
Beállítása "Be" növeli az energiafogyasztást, ha a készülék készenléti állapotban van. Ugyanakkor a növekedés az energiafogyasztás minimálisra automatikusan belép a HYBRID készenléti állapotban, amikor csak az alapvető áramkör működik.
"Ébresztő Bluetooth-on keresztül" rögzítve van a "Ki" ha "Közvetlen Change" beállítása "Ki".
A párosítás információ
Alapértelmezett érték : -
Amikor nyesedék végzik, az adatok az előző párosítás alatt az egység visszaállítása.
Enter gomb megnyomására "Clear" üzenet üzembe helyezi a párosítási alatt az egységet.
Ez a funkció nem inicializálja a párosítás információt a Bluetooth-kompatibilis eszközt. A párosítás ismét a készüléket a készülék, győződjön meg róla, hogy törli a párosítás információt a Bluetooth-képes készülék előre. Arról, hogy hogyan törölje a kapcsolatra vonatkozó információkat lásd a Bluetooth-kompatibilis eszköz használati útmutatóját.
Eszköz
Nevét jeleníti meg a Bluetooth-kompatibilis eszköz csatlakozik az egységhez.
A név nem jelenik meg, ha az "Állapot" a "Ready" és a "párosítás".
Állapot
Állapotát mutatja a Bluetooth-kompatibilis eszköz csatlakozik az egységhez.
"Ready": nem párosított
A "párosítás": Páros
"Connected": Sikeres csatlakozás -
wolf033
senior tag
válasz
Joshi #121101 üzenetére
Ezt már próbáltam és semmi. Nem jön ki a hang.
Norbi 72
Ezt is próbáltam és szintén semmi.
Már az is megfordult a fejemben, hogy hibás a készülék, de persze lehet csak simán Én vagyok a béna. CD lejátszót rádugtam, igaz nem optikain (nincs a lejátszón) és szólt. Rádió is szól. TV fülhallgató kimenetén is szól az erősítő viszont sem HDMI-n nem jön ki se optikain nem jön ki a hang. Az is lehet, hogy a kábel a rossz (sógor adta). Szerdáig vissza tudom vinni az erősítőt mert akkor jár le a 3 napos visszavásárlási/csere garancia.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #120723 üzenetére
20nm-re elég a 250 is, de ha "nem sokkal" több, akkor vedd a nagyobbat.
(arról azért tudjál, hogy a 250 új ára csak jelenleg ilyen magas, amúgy nemrég volt 69e, sőt helyenként még 50e is (barnában), úgyhogy ahhoz az árhoz számolj, az a "valódi" árkategóriája, a környező országokban a mai napig 200-250€ között van az ára)
(#120724) Lite
Na ez ebben a formában nem (teljesen) igaz. (megjegyezném még: hogy az "olcsó" zárt dobozoktól ne nagyon várj "igazi" mély hangokat, ezért is terjedt el, a BR az olcsók között....) -
Lite
őstag
válasz
Joshi #120720 üzenetére
Ez valóban meghallgatással dől el, hogy mit érdemes venned. Illetve, hogy akarsz-e / tudsz-e adni érte annyit, amennyit. (Én meghallgattam a Thunder T10, T12-t is, de azok nagyok voltak, meg rohadt jól is szóltak, illetve árban 1.5 és 2x -es szorzók. Ettől viszont, ennyiért hanyatt estem, a hangja nem volt annyival kevesebb, mint a Thunder szériának,ráadásul a méretei miatt asszony-kompatibilis is.) Itt nálam okosabb / tapasztaltabb fórumtársak többször is mondták, hogy a reflexeset nagyon jól kell elhelyezni, hogy tényleg azt nyújtsa, amit tud. És a legtöbb ember nem tudja tetszés szerint elhelyezni a szobában (ha más nem akadály, akkor a nő lesz az). A zárt e tekintetben egyszerűbb, annyira nem nyűgös.
Ha jól el tudod helyezni, akkor nyugodtan vedd a JBL-t. Ha már macerásabb, akkor azért ne zárd ki ezt.
(Mondjuk, sok közöm nincs hozzá, de az új ára a 260-asnak, ahogy nézem, egy 20-assal több, mint a Challenger SUB 10-nek...)
#axwel18: Igen, az a beépített tápzsinór tényleg elég szolid, de van vagy 2 méter... Ezen kívül a túl könnyen mozgó potmétereket láttam hibának, de itt kb. vége is a sornak...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #120720 üzenetére
Igaz, hogy a zárt pontosabb, "zenéhez" is jobb, de nem kellene elfelejteni, hogy csak egy szint felett(!) Az "olcsó" kategóriában rel. tök mindegy, ahhoz a JBL-hez és Onkyo-hoz, felesleges "komolyabb" zárt szubot keresned/venned, nem nagyon vennéd észre a különbséget.
(sub-ot négyzetméter és felhasználás/rendszer többi eleme alapján kell(ene) választani, nem "csak úgy venni egyet)
-
Lite
őstag
válasz
Joshi #120714 üzenetére
Ahogy Priusz is írta. Én konkrétan azt vettem észre, hogy nincsenek felesleges lecsengések, nincs brummogás, dohogás. Akkor csap oda, amikor kell, akkor vannak mélyek, amikor kell - amikor nem kell, akkor meg nincsenek felesleges hangok. Nagyon pontos, nagyon gyors és kevésbé érzékeny az elhelyezésre (nekem a helyhiány volt az egyik, a fehér a másik szempont
).
Függetlenül ettől, vannak nagyon jó reflexes sub-ok. Egyéni ízlés, kinek mi tetszik.
-
jeni
félisten
válasz
Joshi #120588 üzenetére
ez lett helyette tény,hogy gyorsan lekerült a listáról.
Innen rendelhető -
m3tr0
őstag
-
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Le Mans Ultimate
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- World of Tanks - MMO
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- SteelSeries Arena 9, USB 5.1-es gaming hangrendszer 14 hónap garanciával.
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest