-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
johndeegwed
tag
válasz
BBéci #108695 üzenetére
Sziasztok olyan problémám lenne hogy pioneer vsx-918 as házi mozi erősítőmön cseréltem a hangfalakat és a csere után lett neki egy alap zaja , és horror filmnél vagy forrásokat ha ki kapcsolom eléggé zavaró tud lenni , egyébként fil vagy zene hang el nyomja , kíváncsiságból minden forrást ki kapcsoltam és a sistergés -20as hangerőnél eléggé hangos és úgy veszem észre hogy hangerővel növekszik. Minden bemeneti forráson és anélkül is.
Hangfal csere előtt nem produkálta ezt a hiba jelenséget volt olyan hogy tv-t bd-playert ki kapcsoltam csak erősítő maradt áram alatt és síri csend volt. Próbáltam más szobákban is gondolván hogy föld hurok de ugyan úgy meg maradt a sistergés. Olvastam valahol hogy kondit kellene cserélni. Ti mit gondoltok?
Mi lehet a probléma?????Nem elég kikapcsolni az erősítőhöz csatlakozó készülékeket, a kábeleket is ki kell huzigálni, szépen, egyenként, közben figyelni, mikor szűnik meg a zaj.
Mindegyik hangdobozból egyformán hallod a sistergést?Próbáltam mindent amit írtál de sistergés ugyanúgy meg marad minden csatornán , ha digitális ha analóg ha hdmi-n van . Viszont mikor Pl: dvd-ről átkapcsolom Tv-re az erősítőt kb 2 másodperci ki marad.
Lehetséges hogy zajszűrő mehetett el benne ? Javítható ez a hiba jelenség??
-
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #108515 üzenetére
A szubjektivitás az 15-20-50 év után is az. Ha nekem a szőkék a kedvenceim, 15-20 év múlva is azok lesznek valószínűleg. A másik dolog az, hogy tudom-e azt mondani ettől függetlenül hogy ezt a barnát de meg...nám, mert annyira....Viccet félretéve, egy tanár, egy rendőr is lehet szubjektív, de nem a szakmája gyakorlása közben. Annak szentnek kellene lennie. Neked annyiban van nehéz dolgod, hogy egy alapvetően szubjektív dologról (tetszik a hangja vagy nem) kellene objektívan (gyártótól függetlenül) nyilatkoznod. És hát lássuk be, ez nem mindig megy mindenkinek. Az általad marketingszagúnak ítélt cikk pl leírja, hogy ilyen kategóriás erősítőnél a bemérőrendszer gyakorlatilag nem olyan sokat számít (mintha ilyet (mintha ilyen a te billentyűzetedet is elhagyta volna), és ebből az Onkyo (valószínűleg anyagi okok miatt) áttért az Audyssey-ről a sajátjára. És ezzel sokat nem rontott a rendszeren, viszont a 6-os szériához méltóan csomó mindent bevezetett rajta. És megemlíti azt is, hogy a régebbi modellekhez képest sokat javult a zeneisége szerinte (neki tetszik, de lehet, hogy másnak nem fog) ergó a régi nem tetszett neki annyira, illetve akinek nem tetszik az új hangzás az el fogja hagyni az Onkyo-t. A whatahifihez képest jóval több mindent ír le, részletesebb (az is szokott lenni). Másrészről a whatahifi is elfogult, mert az egyiknél hiányol valamit (negatívum és ki is emeli pl Ipod, Ipad USB-ről) , a plusz dolgot (MM Phono bemenet) a másiknál nem hiányolja, és nem is említi hiányosságként. Ezek az apró kis nüanszoknak tűnő dolgok, amiből azért érezhető a részehajlóság.
A függetlenséget meg úgy kell érteni ahogyan az van. Megvannak a gyártóknak az eszközei a befolyásolásra, nem babra megy a játék. Erről is igen sokat lehet olvasni a neten, arról nem is beszélve, amikor hallja az ember, hogy egy-egy agyondédelgetett cucc milyen szánalmasan is szól mondjuk egy lehurrogotthoz márkához képest.
Az ódákat zengeni meg azért lehet, mert egyfajta intelligenciát feltételezhetünk az olvasónál, tudja kezelni a kategórián belül. Lehetne ódákat zengeni egy Koenigseggnél, hogy kormányról távirányítható a CD-s autórádió, de azért a pénzért már legyen ez alap. Egy két milkás Dákóban már nagyobb szó, ha benne van. -
Z0mbi
senior tag
válasz
BBéci #108418 üzenetére
ROFL. Najo csak en tehetek errol
Belso kabel vs az en hangsugarzom podort madzagja -
Dorian
félisten
válasz
BBéci #108144 üzenetére
Még a régebbi rendszeremben a Denon2809 - Heco sub30 közt próbáltam néhányat. Többek közt a Kácsás tömör subkábelt, Inakustik Star sodrott ellenében. Még azzal az olcsó subbal is kijött a különbség.
Igazad van, hogy egy ilyen Denonhoz passzolhatna ezeknél jobb subkábel, de ez első sorban a sub milyenségétől-minőségétől függ (nem tudom milyen van neki), de főleg a felhasználó pénztárcájától. Én az 1000 Ft/m-es kábel-kérdése után feltételeztem, hogy nem AQ Husky magasságokban gondolkodik, de lehet, hogy tévedek.
(#108146) Vikthor:
Nem olyan sajnos az. Egyértelmű, hogy a lakásfelújítás fontosabb, ésszerűbb és több haszna van, mint házimozit fejleszteni. -
Dave567
addikt
válasz
BBéci #108130 üzenetére
Azért valjuk be, jól néz ki nem?
Más: Lassan de biztosan el jutok Spiky-hoz meg sasolni a Pioneer vsx 920-as erősítőt.
Körkérdésem lenne, van esetleg tapasztalat a W&M audio hangfal kábelről?
Találtam elég színpatikus kábelt tőlük, de mivel telóról vagy ezért nem tudom be linkelni, majd ha hazaértem, super flat kábel azt tudom, és tetszenek is az ilyen lapos kábelek.
Vagy esetleg tudna nekem linkelni ilyen kategóriájú kábelt, kivéve a Nordostól mert az nekem Ultra drága. -
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #108048 üzenetére
Gondolom akkor a nem jó hangminőségre gondolsz, abban lehetnek gyengébbek.
Jamo S406-hoz veszem, azok is olcsó kategóriás, nagyon alap hangfalak.
Az Eltax Experience Sw 8-at le is beszéltem közben, 20 000 Ft, új állapotú, 1 év Media Markt garancia van még rá és házhoz is hozza, féláron van. Sokat természetesen nem fogok várni a ládától.
-
robi-k
őstag
válasz
BBéci #107997 üzenetére
Köszi a kiigazítást
De mióta lett a kombinált (automata) "A" - > "AB"osztály "G" osztály
Nekem ez továbbra is "A"-"AB" osztály. A Wikipédia sem ismer "G" osztályt.
-
válasz
BBéci #107776 üzenetére
The term began to appear in the American press in the early 1940s, describing the largest of aerial bombs: single bombs capable of destroying a city block, also known as "cookies" during the firebombing of Hamburg.
Az amerikai sajtóban a negyvenes évek elején jelent meg először ez a fogalom, ami a legnagyobb légibombázás jellemezte: egyetlen bomba képes lerombolni egy komplett város részt/blokkot, amit úgy is ismerünk, hogy "cookies" amikor Hamburg bombázás alatt volt.
-
dethroner
veterán
válasz
BBéci #107379 üzenetére
Kütyü sznobokkal nem tudok mit kezdeni.
Amúgy ha egy eszközre azt mondja a gyártó hogy házimozi rendszer, mi jogon vitatod? Az hogy vannak sokkal drágább, minőségibb darabok is, nem jelenti azt hogy az egybeépített erősítő+lejátszó ne lehetne az. A trabi se autó, mert nem acélból van, nincs tele extrákkal, 4 személyes, 4 sebességes, stb? Ha nem autó lenne akkor jogsi se kéne hozzá, de próbáld meg egy rendőrnek megmagyarázni miért vezetsz trabit jogsi nélkül.
A leggazdagabb, legvájtabb szemű és fülű embernek is el kell fogadni, hogy ezek az eszközök is házimozi rendszerek.
Amúgy az eredeti kérdésem nem is tartalmazta a házimozi szót, csupán az érdekelt volna amit írtál a hozzászólásod utolsó felében. -
válasz
BBéci #107317 üzenetére
Tárgyi tévedésben vagy. Nem írtál még semmit a SAL dobozokról amikor én idéztem, nem a te véleményedre "kontráztam" ! Olvass vissza!
"ketten írtunk véleményt saját tapasztalatok alapján, erre gyorsan kellett keresni a neten valami cáfolatot."
Olvass vissza, NEM ez történt.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Valkűr
addikt
válasz
BBéci #107085 üzenetére
Hát ez igaz, de jómagam nem a THX szabványt használom. Azért valljuk be a THX szabványt akkor érdemes igazán használni, ha arra megfelelő hangsugárzóink vannak. A legtöbb hangsugárzó szett amit az üzletekben kapni nem éppen megfelelő a THX szabványhoz.. Ezen szettek valamelyik eleme mindig kilóg a sorból, és véleményem szerint ezek a legtöbb esetben a centersugárzók szoktak lenni. Ahol a center már egy megfelelő szintet képvisel és szinkronban van a frontokkal az jóval magasabb szint, mint amit a legtöbb ember használ. Arról nem is beszélve, h nagyon sok gyártó kecsegtet a szép gyári adatokkal, és abból jó ha felére képes az adott hangrendszer. Valóban igaz, h a legtöbb képes a 80Hz lesugárzására, de a 80Hz mégis másként hangzik egy 13 és másként egy 20-25 centis hangszóróból. Az megint más kérdés, h ennek mi az oka, előidézője...Szóval itt visszatérve a center mély átvitelére pontosítom magam, itt leginkább arra gondolok amit a 80Hz-ről írtam a kis és a nagyméretű hangszóró közt. Hiába tekerem 80Hz-re az összeset, a tesztek alkalmával a centerből akkor is más hang jött mint a frontokból, pedig a 80Hz az adott volt. Engem ez nagyon zavart ezért hagytam el a THX beállítást, és szinte mindegy volt milyen centert pakoltam a rendszerbe. Példaként emlitem meg, h a Dali concept a rendszeremben lényegesen jobban teljesit mint az előző Monitor Audio bronz centerem, pedig abban a centerben nagyon bíztam mikor megvettem. Sajnos el kellett adnom és a Concept center váltotta le, ez sem tökéletes, sőt messze van a jótól, de jobb mint előtte.
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #107122 üzenetére
Igaz, emlékszem a - nem is olyan - régi szép időkre -15dB előerősítéssel. Túl sok mély és auto módban alig bekapcsoló mélyláda volt a jutalmam.
(#107123) pr0bi: A megszokás is könnyen lehet. Audyssey használata esetén nyugodtan állíthatsz utólagosan bármit, ha valamilyen okból félremér- vagy kompenzál (bár én úgy tudom ez ritka eset). Egyedül a vágási frekiket nem ajánlott lejjebb venni (felfelé mehetnek).
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #107058 üzenetére
Tehát tévedek, ha azt gondolom, hogy ha két azonos mélyládát sorba kötök úgy, hogy az egyik kapja a jelet az erősítőtől, majd a kimenetén továbbadja ugyan azt a jelet a másik mélyládának, akkor ugyanazt és ugyanúgy kell megszólaltatniuk? Egyéb esetben mire való a mélyláda kimenete?
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #107044 üzenetére
És ez mennyire igaz, hogy az új árat használjátok. Az imént linkelt Denon (ami biztosan egy nagyon jó kis erősítő) most kétszer annyiba kerül, mint az általam említett T763. Amit egyszer hallottam (egy haveromnál hibásat) de valami irtózatosan szépen szólt. Lenne rajta phono bemenet...Na nem is gondolom tovább.
Norbi 72
Tudom, hogy új a hangja (mondják jobb a sztereóban), de még nem hallottam. Nálam csak 575x, 609, 818 és 906 volt a denon meg yamik előtt . Mindegyik Onkyót szerettem valamiért, de nem sírom vissza. És te tudod is miért.Sixer 66
Egy jó hangfal.. Biztosan meg fogják kérdezni, hogy mi az amit hiányolsz belőle, mert annak függvényében mondanak valamit.
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #107026 üzenetére
Abszolút egyetértek, a vetítő vászonnal együtt tervben van a projekthez.
A gyűjtés nálam állandó, de nagyjából be szeretném határolni, hogy milyen költségekkel számoljak.Ha az oldalfalakat íveltre tervezem, az milyen hatással lehet a hangra?
4,5x6m-re érdemes már 7 surround sugárzót tenni vagy ilyen igény esetén még nagyobb méretekkel kell számolni? 2 szubláda tervben van, ennyi emberre/ekkora méretekben hozhat lényeges előrelépést 4 darab? -
kabar
senior tag
válasz
BBéci #107036 üzenetére
Ezt ugye új áron gondoltad, mert különben mindenki elfut innen, és veszi a egybe-doboz-szettet. Nem is olyan rég voltak fent kisebb Arcam AVR250 stb jóval emészthetőbb áron (tán 60-70), volt fent dupla körül CA650, vel egy ár környékén (140-150) vannak AVR3808, Yamit meg itt nem ajánlok, mert nem kedveltek, meg elfogult is lennék. De 140-150 környékén volt már RX-V3800 is. Ezek közül egy jó pár új ára már azért beleharapott az említett 300.000-es határba.
Norbi 72
A Malacra elment a költségvetése, és hangfalat még nem is vett. Ha a teljes büdzsét fel akarjuk használni, akkor olyan 180-120 arányban kellene hangfal-erősítőt mondani, nemdebár? És akkor még nem vettünk kábelt egy darabot sem.
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #107024 üzenetére
Szerintem a hasonlatban mindenki másfelé kanyarodott.
Egy moziszoba tervezése milyen fázisokból áll? Teszem azt 5 fő kiszolgálására alkalmas szobát szeretnék tervezni. Hogy érdemes belevágni? Hány m2-ben érdemes gondolkodni, hogy az az 5 fő a lehetőségekhez mérten a lehető legoptimálisabb élményben részesüljön? Vannak erre általános ökölszabályok vagy ez már az abszolút szakértők/mérnökök játszótere?
-
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #106996 üzenetére
Akkor te kiegyensúlyozottan nézel filmet. Vannak, akik meg nem.
"Azok a körülmények nem prémiumok, a saját (ünnepi) terítékünket soroltam fel. Kihagytam a kb. 70 éves, ólomkristály poharakat." - a papírhoz képest nagyon is. Te a pólusokat emelted ki, én ezt követve reflektáltam.
Többet adhat egy étkezéshez a papír mellé egy jó társaság vagy adott hangulat, mint az igényes étkészlet vagy a környezet. Fő a változatosság.
Ez az LCD-s kör hogy jött? Amíg az LCD tulaj tisztában van készüléke képességeivel és nem magasztalja azt túl, addig nincsen gond.
Tényleg nagyon elkanyarodtunk, ezért elnézést a többiektől. BBéci amennyiben még válaszolnál, várom szíves üzeneted privátban. -
adodaniel
őstag
válasz
BBéci #106996 üzenetére
Aki megelégszik azzal, hogy állva, papírból érkezzen, az... Inkább nem folytatom.
Soha nem értettem, hogy ez a fajta lenéző, fellengző stílus mire jó.
Sajnos sokan kénytelenek ezzel "megelégedni".
A másik kérdésre, valóban egy ócska filmet nem ment meg a látvány és a hang, ellenben egy valóban jó, elgondolkodtató, mély üzenettel rendelkező film (általában dráma) gyengébb minőségben is tökéletesen élvezhető. Mondjuk amiket felsoroltál, azok pont nem ilyenek. Szerintem az audiovizuális élmény másodlagos, a nélkül is vannak filmélmények.
-
törölt tag
válasz
BBéci #106990 üzenetére
Pontosan így látom én is....
Dagidög: Az viszont tényleg igaz, hogy nem minden filmnél egyformán jön át a különbség. A közelmúltban néztem meg a Fekete hattyút, és való igaz nem sokat adott hozzá pluszban a BD verzió a dvd-vel szemben.
Az Avatar, Sötét lovag: Felemelkedés már más tészta!! -
Dagidög
senior tag
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #106949 üzenetére
Kifejtem bővebben:
Általános tendencia, hogy rendszereink fejlődésével egyre több részletet kihallunk a hanganyagokból, aminek velejárója, hogy a részletek hiányát is észrevesszük. Minél fejlettebb a rendszer, annál jobban keressük a minél részletezőbb hanganyagokat és ejtjük ki repertoárunkból a kevésbé részletezőeket. E mellett egyre erősödik az ember fejlesztésre, többre való igénye.
Ezt a logikát továbbvezetve ötlött fel bennem a gondolat, hogy te, aki a highend világában is jártas, nem tapasztaltad-e, hogy a magas igényszint már-már túlzóan leszűkítette számodra az élvezhető hanganyagok mennyiségét? Illetve éreztél-e már olyat, hogy a highenden felül is valami pluszra vágysz?(#106954) Csabroncka: Félreértettél, nem éreztem sarkosnak (amúgy sem vagyok érzékeny lélek). A fenti válasszal már remélem érthetőbb, hogy mire gondoltam.
Létezik 320 kbps feletti MP3?
Érdekes a tapasztalatod, gyári cd-n elvárnám, hogy azonos minőség legyen. -
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #106946 üzenetére
Érdekes egy szint, ahova eljutottál. Nem érzed azt, hogy az igényeid szép lassan túlszárnyalják a technika által nyújtott lehetőségeket?
Tőlem még távol állnak azok a rendszerek, amelyeken igazán érdemes ilyesmit tesztelni. Majd ha aktuális, jelentkezem és egy jót csevegünk vagy vitatkozunk majd a témában. -
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #106944 üzenetére
A hallásotok megkérdőjelezése nélkül írom, hogy az ilyen leszedett pakkokkal csak az a gond, hogy sokszor kókány munka gyümölcsei, többször is találkoztam olyan 320-as mp3-mal, ami bizonyíthatóan gyengébb bitrátáról lett visszakonvertálva.
Az értékeléseket nem néztem, mivel még csak az sincs leírva, hogy milyen szempontok alapján történt a pontozás. Csak a jeleneteket böngészem, arra nagyszerű.
-
válasz
BBéci #106898 üzenetére
BBéci!
Említetted korábban, hogy járt nálad vagy még ott van? tesztelésen az X7200-es Denon. Milyenek a benyomásaid, összehasonlítva a 4308-al pl? Persze, hogy a modern szolgáltatásokban veri a 4308-at, de hangminőségben azonos szintet képvisel? Karaktere merőben más vagy maradt a régi jól bevált "Denonos" hangzás? Előre is köszi kimerítő véleményed!
Üdv,
Vikthor -
Jumbozorz
senior tag
válasz
BBéci #106898 üzenetére
Akkor specifikusabb leszek:
Nem fogalmaztam egyértelműen. Úgy akarom, hogy működjön az 5.1, hogy a számítógépen lejátszandó film legyen 5.1 és a TV jelenítse meg a film képét. Ha a videó kártyára rádugom az házimozi 5.1-ét HDMI-n keresztül, akkor a TV nem fogja megjeleníteni a számítógép képét, mivel fizikailag a TV és a számítógép nem lesz összedugva.
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #106882 üzenetére
És ebbe már megint belefutottam. Nem a hangfal lesz lomha és nem is a hangja lesz lomha. Azt nem is állítom, és nem is állítottam. Azt viszont igen, hogy tömeggel csillapítani nem nagyon lehet. Mert bár megmozdítani nehezebb, de leállítani is. De azt gondolom nem is az a cél, hogy a hangfalnak maga a doboza jöjjön rezgésbe. Talán leginkább a membrán által a levegőnek kell a megfelelő frekvencián, a megfelelő amplitúdóval megmozdulnia (zárt doboz esetén) nyitott esetén meg a reflexnyiláson távozó levegővel együttesen mozgásba hozott levegővel kell ezt elérni.
A hangba meg minden beleszólhat (befolyásol) megint egy jó állítás, ami még igaz is. Az már viszont nem jó, hogy valami tényleg bele"szól". És itt értettem a tüske alatti alátétet. Annak szerintem nem szabad szólnia, ergo nem lehet hangja. És értem alatta a betonfödémet, a kőpadlót, üveget, ablakot, stb stb. Azért csillapítjuk/játok.
-
demars
addikt
válasz
BBéci #106823 üzenetére
Valahol olvastam, hogy a Sub búgó, zavaró hangja lehet attól hogy nem y kábellel, hanem sima mono kábellel van bekötve.
Nekem 5 méteres kellene, mit javasolsz az olcsóbb kategóriából?
(Motyó az adatlapomnál).
Ha kikapcsolom az erősítőt elkezd búgni a Sub, elég intenzíven. Erre keresek megoldást.
Googlibam egy inakustik kábelt találtam 9 k ért (postával)
Köszönöm -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #106595 üzenetére
Mintha még nem láttunk volna tüskét DAC alatt, úgy mondod.
Pont azért vettem, hogy kísérletezzek más megoldással.Egy szett megy a center alá valószínűleg, másik szett meg DAC ... esetleg erősítő. Persze majd csak akkor ha lesz nagyobb asztalom és nem a földön lesznek a cuccok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest