- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186641 üzenetére
És ez a +/- 3...dB a kapott hangra való tekintettel akkora "hátrány" mondjuk a passzív csatornák esetén? vagy megfordítva, ha ezt lehet "simítani" HTP-1-el vagy Strom-al az akkora előny?
Sorry az értetlenkedésem miatt csak szeretném megérteni, hogy ez vajon tényleg akkora plusz vagy sem? Egy storm ezt tudja pluszként további 2-3 millióért cserébe az Arcam vagy pl Anthem procikkal szemben? (tudom az anthem ARC-t használ, így az talán nem jó példa) -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186638 üzenetére
Ooo szóval dirac után REW-ben meg kell mérni a kapott eredményt, majd az alapján a Monoprice-ban lehet pontosítani a dolgokat. A hallható tartományban ez vajon mekkora eltérést eredményez? Gondolok itt most arra, hogy pl Arcam AV40/41 és HTP-1 között így egyértelmű "fölénybe" kerülne a HTP-1?
"a Dirac brute force-olja a fáziskorrekciót, aminek a végeredménye, hogy a spektrum nem pontosan éri el a célgörbét"
Ha jól értem amit írsz, akkor ezt a Dirac mérésben tapasztalom, de itt minimális eltéréseket szoktam csak tapasztalni. [kép] Ez pl akkora probléma? vagy ez manuális eq inkább csak sub esetén előnyös? Gondolom nem véletlen javasolt a miniDSP 2x4HD még Dirac esetén is.#186639-KP-: Ha ez így van és tettek ellene, akkor az jó hír azoknak akik ekkora sub-ot tudnak illeszteni a helyiségükbe
. Az 5 év dícséretes és azt sejteti, hogy már nem fognak hullani, de sajnos gyors ránézve pl digital szalonnál 3 évet látok.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186538 üzenetére
Klipsch csoportban olvasottak szerint az SPL-nél sem történt javítás és azok is hajlamosak hullani csak az talán valami más bóvli hibával. Van ott műszerész, aki ezeket elvileg amúgy javítja. Az új majd kiderül.
#186537ctrlaltdel13:
112-SW, SPL-120 sem 15", hanem 12". 115SW vagy SPL-150 ami 15".
Arendal "csak" 12.2", de ez ne tévesszen meg.
Ez alapján [link] [kép] hiába a hosonló méret, a 2 sub között jelentős a különbség. Persze az ára is, főleg ha használtat nézegetsz. -
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186511 üzenetére
Köszi a tippet
. Igazából ezt kellene csinálni, de valahogy nekem nem megy (a jópofizás, dumázgatás, érdekel - nem érdekel, hívni foglak - nem foglak hívni, mert nem győzött meg......) miközben pontosan tudom, hogy eszem ágában sincs megvenni itthon a kinti pl akciós majd félárhoz képest. Biztos velem van a gond
, majd egyszer lehet változik ez.
Határfreki:
Elhiszem, hogy több faktoron is múlik és azt is, hogy akár tudsz olyan extrém példát (pl átlósan bepréselt reflexcsövet diy-ban) amivel ez igazolható, de általánosságban úgy gondolom, hogy ez nem igaz. Pl Klipsch RP-8000 vs Arendal 1961 1V. Tudom-tudom, az egyik aktív sub a másik meg egy passzív hangfal, de Audioholics szerint a 8" rp-8000 40Hz alatt elfogy (persze ez részben biztos hangolás kérdése is) míg a ~12" Arendal meg hozza a 20Hz-et is. Azt abszolút nem feltételezem, hogy a JBL 4312 hozza a 20Hz-et, de mégis azt gondolom, hogy pl az RP-8000-et (ami nem egy kis dobozocska és nem is 6,5" sugárzó) lazán megugorja a 12" sugárzóval. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186509 üzenetére
Hmm, akkor elengedem a fenébe a gondolatot. Ahhoz túlságosan drága a tárcámhoz mérten, hogy csak úgy kísérletezzek vele, főleg ha már koncepciót tekintve is lehetnek "anomáliák".
Amúgy egy dologban nem vagyok meggyőzhető
(persze erről nem esett szó). Ha a sok kicsi mélysugárzó több levegőt is képes megmozgatni, akkor sem gondolom, hogy képes olyan alacsonyra menni, mint egy 300-as mélysugárzó. Persze HM esetén ha ez front, akkor nincs igazán jelentősége, hogy pl 40Hz alatt kifingik a pl 160-as mélysugárzó, stereo vagyis zene esetén meg amúgy sem jellemző a 20-30Hz-es tartomány.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186499 üzenetére
Hát ha ez így "működik" (elcsúszik a dialógus, magas hang) egy modern pl 4312 esetén és a gyártó ezt nem tudja megoldani, akkor az nagyon gáz. Mondjuk a dialógus csak nem csúszkál HM esetén, ahol ezt majd a center megoldja.
Nagy űrtartalom persze lehet bármiből, max ahogy írod, batár nagy dög lesz.
A kérdés alapvetően a már leírtak miatt merült fel bennem (marketing), na meg egy pl 4312-ben van egy dög nagy mélysugárzó meg egy dedikált középsugárzó is, így laikusként azt feltételezném, hogy ez csak jobb eredményt adhat, mint pl egy HDI-3600, de akkor lehet téves a megközelítés. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186497 üzenetére
Réges-régen kb a 4312 féle kinézetű dobozok léteztek (ha nem tévedek), majd jött a felhasználás módja / esztétika igénye szerint pl a nappaliba sokkal mutatósabb kecses/karcsú, de apró mély/mélyközéppel szerelt, viszont magas hangfal, ami nekem nem mérnöki fejlesztésnek, hanem sokkal inkább marketing lépésnek tűnik.
A kérdésem alapvetően ebből ered, de lehet totál rosszul közelítem meg a témát.
Az aszimmetriával mi a gond? -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186483 üzenetére
Az Aréna IMAX terme hozza azt, mint az Etele termei? vagy az csak megjelenítésben "pro"?
Én ide szoktam járni (IMAX), de már annyiszor írtátok az Etele-t, hogy kíváncsi vagyok, az vajon adhat-e többet hang tekintetében.
Itthon sok tartalmat nézek eredeti nyelven, de mozi esetén valahogy mindig a szinkront nézzük.
Corvin vetítőgép helyiségben voltam pár hónapja. Valami brutál, fél hűtőszekrény méretű vetítőgép volt, ránézésre mondern cuccnak tűnt (lcd kijelzős vezérlés,......), a gépész ódákat zengett róla (meg, hogy mennyibe kerül bele egy lámpa). Ezek szerint az nem tud HDR-t? pedig az már elég régi szabvány. -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #186462 üzenetére
Háát, tegnap este leszedtem onnan és feltettem
Szólt is a Windows, h biztos futtatni akarom-e, futtattam. Remélem nem szereztem be vmi vírust...Ez feltette újra az MPC-HC-t is (azt használtam eddig is), és valószínűleg korábban abban állítódott el valami, mert most minden onnan szól ahonnan kell, 5.1-es filmek surroundja az oldalsó SR-okból, és működik újra az EQAPO-s 7.1 kiterjesztés is, meg Madvr a legalacsonyabb feletti szinten.
Ugyanakkor a LAV-beli surround-kiterjesztés nem működik, hiába állítom be, h 7.1-re mixeljen (kivéve sztereót). De ez most mellékes, mert EQ-APO-ból megoldom.
Most, h tegnap este rendbe jött a hang, cserébe ugyanekkor a proji lámpám halt meg
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #186453 üzenetére
Hello,
Beszéltük korábban, hogy vmiért csomó filmnél a side 5.1-gyel jelzett filmek esetén is az sr back-ek szólnak.
Win beállításokban a helyes irányból szólnak, 7.1-es filmek is jók és van csomó 5.1 ahol rendben van és oldalról szól.
EQ APO kiterjesztés-beállítás ilyenkor nem működik.
Írtad, hogy az 5.1 to 7.1 problémára használjam a LAV filer-t, és abban az 5.1 to 7.1 beállítást.
Ezt találtam [link] Innen melyiket töltsem le? Gondolom x64-es-t, de azon belül? -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #186438 üzenetére
egy magas kontrasztú, de nem tökéletes feketéjű kijelző sokkal több értéket tud helyesen, mint egy alul hibátlan, de sötét darab.
A nem tokeletes fekete jellemzoen azt jelenti, hogy nem magas a kontraszt. Azok a kijelzok, amik valamilyen brightness vagy power budgetbol dolgoznak azok ugye kis teruleten tudnak nagy fenyerot, csak ha nagy teruleten az van, akkor vesznek vissza, tehat ez a tobb erteket tud helyesen jellemzo nincs jol definialva. Ha arra gondolsz, hogy egesz kepernyore ugyanazt az erteket kirakva, akkor lehet ertelmezni, de azt szerintem mindenki erti, hogy mi a mukodes, tehat hogy ez a teljes kepernyon tud-e nagy fenyerot jellemzo egy nagyon sokadik/nem erdekes jellemzo. Ha azt nezzuk, hogy kis feluleten, akkor meg pl. lcd vs oled viszonylatban, ahol esetleg az lcd nagyobb fenyerot tud, akkor nem is lesz igaz, hogy tobb erteket tud helyesen az lcd (megjegyzem amugy sem biztos), mivel magas fenyeron ritkan vannak a pq ertekek, kis fenyeron meg surun (tehat pl 0-0.5 nit kozott kb. annyi van, mint 350-1000 nit kozott). Masreszt ha elfogadjuk a DoVi letjogosultsagat, akkor az is vilagos, hogy attol, hogy egy adott pq ertek nem az annak megfelelo vilagossagra van mappelve, attol meg lehet a kep jo, persze, hogy ezt hogy lehet kalibralni, az mas kerdes.a pixelérték preimage-ek halmaza nagyobb
Gondoltam, hogy ez nem erdekes, mivel ugyse egyfele a transzformacio, de ha ez szerinted valami miatt erdekes, akkor viszont nem ertem, hogy mire gondolsz pontosan. Egy adott transzformacio minden bejovo pixelterteket mappel, tehat az ertekkeszlet preimage-e az egesz ertelmezesi tartomany, tehat osszes lehetseges pixelertekek halmaza. De te tobbesszamba tetted, meg amugy akkor latom ertelmet a preimage emlegetesnek, ha az ertekkeszlet valamely reszhalmazat nezzuk, de melyiket nezned?Engem is jobban izgat, hogy az ég és felhők helyett ne egy fehér pacát lássak, mintsem hogy random másodlagos ruhagyűrődésekre figyeljek.
A felhot ertem, a masodlagos ruhagyurodesek azok mik is, es miert erdekes? Az jut eszembe, hogy operatorok szoktak azzal szorakozni hogy sotetben csak egy gyertya, vagy faklya vilagit, es nem latni csak max sziluetteket, azt is neha, ahol viszont hdr-ben meg tudnak jelenni reszletek, es igy egesz mas lesz a hatasa. De magam reszerol ezt a kreativokra bizom, hogy ok mit akarnak es mit nem akarnak lattatni, aztan vagy tetszik, vagy nem. -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #186388 üzenetére
Tudtomal pedig a lámpás gépek pont olcsóságuk miatt maradtak meg. Egyébként ezzel a tilalommal, meg a tv méretek növelésével azt fogjuk eredményül látni, hogy az olcsó vetítők teljesen eltűnnek majd. De ne legyen igazam. A vetítők amúgy nem hinném hogy eltűnnének, nagy tv ide, led fal oda, csak max. nem lesz érdemes egy bizonyos méret alatt vetíteni. De majd kiderül.
-
ada19
senior tag
válasz
VoidXs #186330 üzenetére
De, a hang konkrétan légnyomásváltozás. A hullámforma azt jelenti, hogy a szobai nyomástól mennyire térünk el pozitív vagy negatív irányba, ennek a deltának a mértéke a hangnyomás.
Valószínűleg csak rosszul fogalmaztam. Terjed az a tévhit hogy a szobát nyomás alá kell helyezni ("pressurize"), és azt gondolják hogy pl. egy 50nm szobába nem lehet egyetlen subbal megfelelő élményt kreálni. De mint te is írtad többször, ha pl. kanapé mögött van, simán lehet, nem arról van szó hogy mindenképp be kell ide hányni 4+ subot hogy túlnyomás legyen.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186354 üzenetére
A konklúzió megvalósításához szükséges szimulációk leírása számomra kínai nyelven vannak megfogalmazva
, de ha a jövőben szeretnél erre a kérdéskörre valid választ adni, akkor talán nálad a lehetőségek erre adottak
Velo: Ez alapvetően jól hangzik, de van esetleg emlék arról, hogy Hz tartományban mire is volt képes? Ugye a zárt SVS ekézve van, mert ~40Hz alatt kifingik. Velo 1200 ultra vajon mire képes?
Amúgy továbbra sem szimpatikus számomra a zárt megoldás, ha csak pl megnézek egy Arendal 1961S vs 1961V összehasonlítást.
Velo Impact X15-re úgy látom nincs válasz/tapasztalat, de ha eljön az ideje, akkor lehet bevállalom, vagy ha közben meggondolom magam és nem akarok kísérletezni, akkor egyértelműen Arendal 1961V-re költeném a pénzem.#186353mettek: Köszönöm a tapasztalatok megosztását, de sajnos típusok megjelölése nélkül nem igazán tudok ezzel mit kezdeni.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186350 üzenetére
"Ez olyan kérdés, ahová az én tudásom kevés"
Köszi, akkor mit mondjak Én.
"Szimulációkkal kellene kiszámolni"
Akkor a bogár megvan, a feladat meg adott.
Velodyne SPL 1200 Ultra: Ritka esetek egyike, de erről a zárt sub-ról még Te is jó véleménnyel vagy. Miért van ez így?
Van esetleg konkrét mérés, emlék, hogy mire képes ez a sub?
Beszerezhető 1000 euro környékén, de ha már nem 15", akkor felmerül bennem a kérdés, hogy miért lenne ez az öreg sub jobb választás ("javasolt beszerezni"), mint pl egy új Arendal 1961 1V, ami 1200 euro? -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186316 üzenetére
Szóval kettővel nagyobb kategória között, lehet akár közel 10Hz eltérés is. Nekem ez már nem egyenlő azzal, hogy a méret nem számít, de mindegy is. Lenne itt más téma, amire gondolom tudsz válaszolni.
Pár hsz-el fentebb, meg pár hete a belépő topikban feljött, hogy ugye a teljesítmény kétszerezése +3dB-t jelent vagy a sub-ok duplázása is, vagyis a +6dB eléréséhez 4x-es teljesítmény vagy 4db sub kell és csak azért, mert egymásra helyezünk 2db sub-ot, attól még nem kapunk +6dB-t.
Ugye Arendal is azt mondja, hogy egymásra helyezett sub esetén +6dB-t kapunk. Rel is ezt mondja.
Esetemben, ahol a mértékegység dBm, ott ez abszolút igaz, szóval 10*log(2) = ~3dB, 10*log(4) = ~6dB.Ha a hangnyomást pascalban mérjük, csak ennek logaritmikus mértékét decibelben írjuk le, ami ugye még nem mértékegység, amíg azt nem úgy írjuk le, hogy: dBm, dBu, dBV, dBW, dBSPL..akkor ebből adódóan felmerül bennem egy kérdés.
Témát illetően ha a mértékegység dBSPL, akkor ez esetben az egyenlet 20*log(2), ami viszont ~6dB eltérés a kétszeres teljesítmény esetén. Ez egybe vág azzal, amit épp olvasok, vagyis ha a hanghullám SPL-je 1 méteren 80dB, akkor 2 méteren 74dB, 4 méteren 68dB….10-en éve voltak egyetemi tanulmányaim és hanghullámok/hangnyomásról, akkor sem tanultam plusz az idő vas foga is csorbított sok tudást, de ez most nekem így nem kerek. Mivel egyöntetűen ki van jelentve, hogy a kétszeres teljesítménynövelés = +3dB-vel, így valamit biztosan nem jól értelmezek / olvasok, pedig lehet rém egyszerű rá a magyarázat.
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #186332 üzenetére
De akkor már érdekelne a véleményed. Mert azért összetett kérdés hogy néhány gyártó a műholdas hangfalakra szavaz pl a surroundok tekintetében hogy koaxális hangszórókat használnak ami ugye két utas. És azzal magyarázzák hogy oké vágva vannak a surround hangfalak és a többit majd a sub intézi. Ez addig oké is amig pl valaki nem Dirac ART-ot használ. De a koaxális hangszórók mellett szól a magas spl és hihetetlen dinamikus ugrás. De ezeknél az ART halott dolog. De az ART tekintetében többre megyünk egy 3 utas tekintélyes hangszórókkal ellátott hangfallal mint egy koaxálissal. És a nagy kérdés Trinnovnál hamarosan elérhető waveforming mert az a subokkal játszik. Aztán a koax esetén a hang irányitottsága előnyt élvez a klassikus hangfalakkal szemben.
Aztán azért is irányitom a beszélgetést ebbe az irányba mert majd remélhetőleg 2-3 év múlva a jelenlegi mozi szobám megszünik és a helyét átveszi egy jóval nagyobb privát mozi. És két gyártó között vacilálok az egyik az Ascendo a másik Aurea. Subok terén meg Zozi irányába mennék el hogy díy megoldás vagy nem tudom. De nagy Infra sub biztos lesz. -
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #186328 üzenetére
Hangnyomás egyre gondolunk. De maga a subok száma is számít. Nem mindegy mennyi membrán mozgatja a levegőt. Meg az sem mindegy milyen szinten van hajtva. De gondolom egyet értesz azzal hogy van egy pró subom a szobába, és a hallgatói pozicióba mérek 115 dB 25 Hz-en mellettem ülő meg csak 109 dB akkor az nem annyira buli. Viszont ha van 4-8 zárt ládám akkor is elérem a 115 dB de több ülés pozicióba. És sokkal jobb lesz az összhatás mint egy pró sub esetén.
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #186316 üzenetére
Az hogy az svs 40hz-től teljesít jól az egy dolog. Egy szintetikus teszten. De szobába már más a helyzet mert ott a falak fel is erősitik ha a sarokba teszem. Persze egyet értek azzal hogy mérve szabadtéren elvéreznek de nem is ott kell használni. Az hogy több szub nyomás alá helyezi a szobát az valóság hiszen levegőt mozgatnak meg. Minél több sub dolgozik a szobába annál jobban nyomás alá helyezik a szobát és élvezhetőbb lesz egy robbanás egy film effektnél. De ha sok sub van a szobába akkor alapból nem is kell annyira hajtani őket hiszen a szoba nyereség miatt darabonként plusz 3 dB nyerünk ami elég fasza. Ha meg egymásra helyezzük plusz 6 dB. Ha valahol van hely zártakat okosan egymásra pakolni akkor brutális hatást lehet velük elérni. De valaki a zártakat isteniti valaki meg a portolt subokat te utóbbi vagy ezzel nincs gond sőt vannak helyzetek azokkal lehet értelmes hangot kihozni. De ez már nagyon nagy mozikban kell elképzelni. Sok fórumozó itt egy nappaliba űzi a hobbit és bizony vannak határok. De azért nem kell temetni az svs-t sem mert bizonyos szempontból jó termékeket gyárt. Itt a fórumon van egy utálat az svs felé én vígan elvoltam az enyémmel anó. De pl a Rel-t jobban szeretem mert valóban gyorsabb meg aztán két driver jobb mint egy és nagyobb is a méret.
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #186312 üzenetére
Ez azért erős kijelentés hogy az egyetlen szamitasba vehető sub. Jl rel es még lehetne sorolni kik csinalnak jo zárt subokat. Az hogy több zárt kell also frekvenciák tekinteteben az oke de ez addig igaz amig 30-40hz fölé nem mereszkedunk ott már egál. És sok zárt sub nagyobb kup felület több levegőt mozgat meg nagyobb nyomás alá helyezi a szobát. Es akkor kijon ott az előny. Sok mozi szoba van ahol zart subokkal is kivalo eredmenyeket értek el. És ha megnezed infra subok értelmes méretben csak zárt kivitelben érthetőek el. És sok esetben vegyitik a zárt infra subokat reflexesekkel. És jol is sikerül az integralas. Zárt esetében szerintem a legnagyobb gond a watt felvétel ami többszöröse a reflex tarsaihoz képest plusz a driver anyagának a kivalasztasa a gyártó részéről mert nagyobb igénybevételre kell tervezni. De mindnek van elonye es hátránya. Gino esetében a hely igeny kritérium mint sok embernek itt a forumon. Sokan ezért sem gondolkodnak reflexes subokba mert plusz 1-2 szekrény mar nem fér el a szobába.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186309 üzenetére
Szóval ismét ott tartunk, hogy jön egy felhasz és nem biztos, hogy eljut a nehezen tömeggyártható dologhoz, vagy ha eljut, az is lehet aranyáron lesz mérve (Focal SW-1000 1.4M) a DIY-hez meg nem ért.
Tényleg nem érted, hogy mi a problémám a sarkosított állításoddal? amire te nyilván találsz választ, de ha csak bepottyan ide valaki (hiába haladó), akkor vajon az is képben lesz azzal amire te esetleg képes vagy?
Az, hogy milyen ember legyek, azt kérlek te nekem ne mond meg! Pontosan tudom, hogy mire gondolsz (pedig nem szakmám, ahogy az itt jelenlévő sok-sok felhasználónak sem), de még egy sz@ros fordító sem annak fordítja, mint amit írsz. Mindegy is. Ezt engedjük el.A lényeg, hogy szerinted az alsó Hz tartományok megszólaltatásában semmit nem számít méret.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186306 üzenetére
Ne érts félre, de számomra ez az abszolút hihetetlen kategória vagy ismét egy „agree to disagree” lesz ebből csak azért, mert Te esetleg képes vagy "erre".
Ne magadból indulj már ki. Ha igaz amit írsz, akkor szerinted hány HM felhasználó képes otthon DIY-ban megoldani, hogy úgy breflexezi a kicsi sub-ot, hogy az hozza a 15/18 sub-ok "hangját"?
Tegyük fel, hogy elhiszem, de ez akkor is egy olyan sarkosított példa, amire Te lehet, hogy képes vagy, de a felhasználók 99,99%-a nem az, vagyis ott tartunk, hogy akarok venni valami "nagyobbat / jobbat". Hogy tudok elérni low extension-t? (lehet ezt ám magyarul is leírni egy magyar topikban). Véleményem szerint leginkább csak úgy, hogy veszek egy jó minőségű nagyobb subwoofert, de persze lehet tévedek és elég egy kicsi XTZ 10.12 a meglévő 12.17 mellé és a "végletekig" kimaxoltam ezt a kérdéskört.
Amúgy eddig nem láttam tőled a R-110SW/SPL-100 ajánlását. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186304 üzenetére
Ezt abszolút nem is vonom kétségbe, elhiszem, hogy a gyártók hatalmasakat hazudnak, de mi van a kérdésemmel?
"ha a méret nem lényeg, akkor vajon egy spl-100 10" képes ugyan arra az alsó Hz tartományok megszólaltatására, mint az spl-150 15" "Ha a méret nem lényeg, akkor veszek olcsón egy kicsi 10" XTZ 10.17-et és megvagyok?
Megkapom azt, mit a 15" sub-októl?@szerk:
Közben szerkesztetted a hsz-ed.
Akkor kijelenthető, hogy a méret a legeslegtöbb felhasználónál igen is lényeg, hisz a legtöbb felhasz nem fog sub-okat építeni, tervezni, extrém mód reflexeket átlósan elhelyezni. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186302 üzenetére
Az tudom, hogy az R-1xxSW/SPL-1xx sorozattól millió alatt szerinted nincs jobb választás, de nagyon sokan nem ezen a véleményen vannak itt. Mindegy is. Ez most szerintem lényegtelen.
"A nagyobb ugyanazon a teljesítményen hangosabb lesz, de kárpótolható nagyobb erősítővel, ami abban a darabban bőven van."
Rendben, de ha a méret nem lényeg, akkor vajon egy spl-100 10" képes ugyan arra az alsó Hz tartományok megszólaltatására, mint az spl-150 15", ha ugyan azzal az erősítővel van szerelve? A mérések tudtommal nem ezt támasztják alá.
Az új sorozattal kapcsolatban legyen igazad, de a leírtak miatt nálam nem opció a Klipsch sub. Ez esetben már inkább maradnék az XTZ 12.17 Edge subnál, ami komolyabb erősítővel van szerelve, mint a korábbi klipsch sub-ok (főleg azonos méretben), de ettől még szeretnék majd kipróbálni egy nagyobb 15" sub-ot.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186298 üzenetére
Tudom, hogy ez csak 1"-al kisebb, de Én egyszerűen fázok a Klipsch SUB-októl és ha jó az infóm, akkor az új sorozat hiába érte utol a konkurenseket árban, a minőség / megbízhatóság talán nem javult semmit. Itthon ~1700 euro. Kint 1200-1300, de ha a megbízhatóság nem javult, akkor Én nem szívesen vacakolnék vele, de valójában már a 60cm-es mélység is szemöldök ráncolósan (jó lenne 50-55-nél maradni), viszont a 65cm, ha hülyén is hangzik, már sok.
"nem a méret a lényeg"
Azért csak számít valamit, hogy 10, 12 vagy 15. Egy jó 15" gondolom nagyobb hangnyomásra képes, mélyebbre tud lemenni, nagyobb teljesítményű az erősítő,...Van egy olyan érzésem, hogy az 1500/15"-ba csak ez a Velodyne fog beleférni.
Ha eljön az ideje szerintem megpróbálom, de szívesen fogadok egyéb javaslatot. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186272 üzenetére
Értelek, de valójában elkanyarodtunk az eredeti témától. Te azt írtad, hogy a passzív csatornák tudtak 40-et és erre jött még a klipsch wireless, amivel AVR nem tud mit kezdeni csak PC. Én erre mondom azt, hogy nem igaz, mert pl nekem az AVR megoldotta a passzív és aktív csatornák közti "szinkront", így számomra és még rengetek felhasználó számára továbbra is egy jó megoldás a wireless adapter, még akkor is ha szerinted gagyi és ~20 ms agyonvágja az egész moziélményt.
Nem tudom mi az az SVP, de a 24Hz számomra is sajnos nézhetetlen, így kénytelen vagyok a TV-k interpolációját használni alacsony értékekkel, elkerülve így a túlzott anomáliát (rosszul behelyettesített képkockát), de mégsem akad már a szememnek a kép. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186264 üzenetére
Ugye kép - hang vonatkoztatásban beszélünk? Ugye ezen "ront" az SVS / Marmitek / ...... pár ms-ot, vagyis mozizok és az svs miatt nem 20, hanem 40ms-ot fog csúszni a hang. Ez szerintem a láthatatlan kategória, de persze lehet tévedek.
A játék szerintem más sztori. Ott a képmegjelenítés késleltetése/frissítése fontos sokak számára, de bevallom abszolút nem játszom, nincs benne tapasztalatom. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186260 üzenetére
Téged, de szerintem a legeslegtöbb felhasználó az ég világon semmit nem lát 40ms késleltetésből vagy a 40 vs 20 között. Ez borzasztó alacsony érték. Több száz ms már biztosan jól látható, de szerintem ez messze nem az a kategória, így részemről abszolút nem elfogadható az az állítás, hogy gagyi, nem ajánlott, tönkre tesz mindent
, mikor a valóságban teljesen jól teszi a dolgát.
#186261Quetz:
Lehet tévedek, de úgy gondolom, hogy 30x évesen még kellően jó hallásom (nem ezoterikus, csak szimplán jó), de ismerősök, család meg kb hülyének néz, mert több méterről is hallom csendes környezetben az Arcam végfokok tápegységének zaját, amit Ők csak méteren belül ha egyáltalán felfedeznek, miután felhívtam rá a figyelmüket. A jövőben mennek is részben zárt szekrénybe (hátul azért nyitott lesz) -
Rp526
aktív tag
válasz
VoidXs #186253 üzenetére
Köszi mindenikek az infókat! Rack-be van tervezve szobán kívül majd, így a venti engem nem érintene. JBL 4645C, 4645B, 4642A ilyenek vannak tervben egyelőre. Első körben egy, majd kettő. Használt piactól fog függeni melyik lesz jó áron/lesz e. 4645CésB felé hajlanék mert fórumokon azok driver-eit istenítik nagyon. Olvastam régi nagy (nagy terem) mozis külföldi fórumon, hogy 800W folyamatos pink noise-t is bírnak, semmi bajuk nem lesz.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186242 üzenetére
A pontosság kedvéért akkor lehet, hogy nem is "a rádiós dolgok nagyon gagyik" hanem csak a Klipsch ritka gagyi a nagy késleltetésével.
Amúgy az SVS olyan sok késleltetést nem adhat hozzá, ha így kapok a passzív csatornákon 41-46 ms-ot.
Marmitek-el nincs tapasztalatom, de belépő topikból használja egy tag. Anno csak annyit írt, hogy nagyon elégedett vele.Mi az a BLU Link amivel sub-ot lehet bekötni? Gondolom nem ez [link]
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186240 üzenetére
Igen, tudom, hogy ez így normális.
SVS nem tudom mennyit ad hozzá, de diracban 41-46 ms-ot látok a csatornákon és abszolút "szinkronban" van a rendszer. Ha késne a sub, akkor stereo esetén egy jól hallható masszát kapnék, de nincs így szóval AVR room EQ is megoldja.
Lehet a klipsch extra gagyi, de ezek szerint csak azzal van tapasztalatod. -
Rp526
aktív tag
válasz
VoidXs #186235 üzenetére
Nah ezt gyors guglizás után sem tudom mi.
Ennyit találtam: Blu-Link allows for wireless management of your GATE ETU via GCS App for iOS, Android and in the future, also Windows & macOS.
Szal gondolom akk ez poén voltSzerk.: Értem. Nem nekem lenne, csak tanácsot kértek. A másik opció, hogy egy kicsi 10"es SUB fér el egy sarokban hangfal és fal közt a nappaliban. Vagy 17 méter kábelvezetés után akár egy 15" is. 30+ nm a nappali. Ezért törekedtem volna valami megoldásra, mert oda a 10" semmi.
-
fishme
tag
válasz
VoidXs #186207 üzenetére
Rew-el próbálkoztam de nemigazán sikerült mérni vele sajnos, laptophoz csatlakoztattam az erősítőhöz kapott mikrofont és a kanapén helyeztem el aztán rew-ben próbálkoztam több méréssel is de nem mért semmit max ha közel a mikrofonhoz csettintettem vagy tapsoltam egyet.
-
Whysperer
addikt
válasz
VoidXs #186197 üzenetére
Szóval ha ide dugom az erősítőt , akkor nem a hangfal lesz az erősítő:? Csak mert ugye most az alsó részben vannak a front back meg mid hangfalak. Mert itt akkor csak ahogy nézem nicns oylan opció ,hogy a erősítőnek csak a SUBjat csatlakoztassam a mélybe. vagyis ha ezekbe dugom amit bekarikáztam akkro csak annyi lesz ,hogy onnantól a nema mély láda lesz a erősítő hanem az erősítő? és elég csak a sárgába dugni 1-t a erősítőből?
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs #186144 üzenetére
A VR-t ne is említsük. Egy quest3-ast nyúztam egy hétig. Szerintem a technologia még gyerekcipőben jár: Egyrészt búvárszemüveg effek ahogy belenézel, másrészt ocsmány alacsony felbontás és kontraszt. Talán az Apple Vision jó lesz de az az ára miatt nem az én játékszerem lesz.
És igen, VR-ban instant hányinger és szédülés van az elején. -
krx21
nagyúr
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #186090 üzenetére
Nem akarok értetlennek tűnni (de az vagyok
), de miért lényeges, h a karfán? Ugyanis nekem egy nagy, aszimmetrikusan elhelyezett a kanapém, egyik oldalt majdnem a falig ér.
Szóval nem a közepén ülök.
"a kapszula 20 centire tőle"
De mitől 20 centire? Most a karfán van, vagy 20 centire tőle? -
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #186025 üzenetére
Van erre olyan triviális mutáció, ami ezeket a hatásokat előhozza? Mint a Nuance és a compression teszt esete. Milyen ügyes lenne, ha lenne néhány tipikus változást előidéző kapcsoló, amikkel ki lehetne próbálni, hogy milyen változást okoz egy adott zeneszámon egy mesterségesen előidézett fázishiba/időzítéshiba/zajosítás, stb.
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs #185996 üzenetére
Alpvetően igen sok a szarul kevert és steril zene. Találtam egy appot (Boom) ami tud eq-t és van egy kis dsp is benne amivel elég jól testre szabható visszhangot lehet rátenni a lejátszott zenére. Nagyon sok vokális zenének iszinyat jól áll és hatalmasat dob az élményen. Nálam a Large Hall reverb 24-es értéken vált be.
Nem vokálos, hangszeres zenéknél nem mindegyiknek tesz jót.
A lényeg hogy a Dirac szuper mozihoz de sztereóhoz nálam mindig felemás érzéseket vált ki.
Az is fura hogy eddig minden HM erősítőm ugy szólaltatta meg a sztereót hogy egyenletlenul szólt a 2 front, a hangkép el van tolódva ha nincs kimérve a 2 hangfal távolsága.
Ezzel szemben amikor monoblokkos Audia Flight Three S erősítőm volt, nem volt ilyen gond, nem kellett balanszolni, egyformán szóltak a hangfalak és volt szeteró tér. Nagyon fura. -
mettek
addikt
válasz
VoidXs #185992 üzenetére
Nálam pl a dirac mértani középre helyezi a vokált és a 2 hangfalból egyébként kb egyformán szóló hangokat ami engem kicsit zavar mert túl direkt és túl mesterkélt lesz a produkcio. Alapvetően jó a mérés mert a laposabb frekvenciákat felhozza, a basszust helyre teszi de ezzel együtt vannak negatív hatásai is.
Ha kikapcsolom a dirac-ot és simán centire beállítom a távolságokat akkor is kb középről szól aminek onnan kell csak valahogy teresebben, szellősebben, nem annyira direkt módon. Jó lenne ha mondjuk csak a frekvenciát is lehetne méretni vele és az impulzusra, távolságra nem mérne vagy nem tenné be. Szerintem ezek miatt ronthatja el a sztereó “teret”. Nem egyedi eset, rengetegen panaszkodnak rá a neten. -
mettek
addikt
válasz
VoidXs #185989 üzenetére
Erről tudsz valami konkrét mérést mutatni ami alapján látható, értekmezhető a hangfal térleképezése? Én nem találtam ilyet.
Hozzáteszem én csak hasonlításos alapon tudom elképzelni a hangszínpad és részletező képesség megítélését. Ha lehetne is mérni valamilyen adatot, akkor 2 erősítőt, 2 hangfalat ugyanazon a helyen, ugyanazon zenei anyaggal kellene mérni. Én ugy gondolom hogy az ilyen műszerekkel nem zenei anyag alapján mérnek hanem teszthangokkal. Az viszont nem ad vissza teret.
De ha le is tudnánk rajzolni koordináta rendszerben egy hangfal terét az megint csak egy adat a sok kozul. Olyan mintha egy tv képi jeléből kiragadnánk a kék szín pontosságát megmutató adatokat.
A hang rendkívül összetett, ízlesbeli élmény. Összességében szerintem csak a fül, csak az egyén tudja megítélni hogy az az adott rendszer hogyan szól. Nekem pl számos nagyon tisztán szóló hangfal nem jött be, bántja a fülemet az élénk magas. Pl az Audio solutions páratlanul tisztán és tapintható térrel szólalt meg de populárisabb zenével nem tetszett, végül egy Revel concertával találtam meg az arany középutat. Ez nem olyan részletező de sokoldalú, jók a mélyei, van közepe, nem harsány. Tudtommal a Revel is fülre lövi be a hangot vaktesztelve. -
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #185978 üzenetére
igen ezert mindig beszol a cavern. de ha belenyulok ebbe manualisan erositon, akkor meg audysseyvel mas forrassal nem leszek optimalis, nem? mert ha nem pc-zek hasznalom a denon eqt / bemerest is tv-vel, konzollal, media lejatszoval.
en se mindig hasznalom plusz hangeron, film fuggo is.
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #185950 üzenetére
Én a mélynyomót kivenném a képből, mert az esetek többségében gyári plate amppel szereltek és az biztos nem teljesíti a kritériumokat amit írtál. Inkább számolnék 100dB csúccsal a normál hangfalak esetén, ami így 65dB plusz 20dB gainra és EQ-ra. Akkor elég 85dB amit 2-3V kimeneti feszültség mellett kell tudnia a rendszernek, hogy egy Hypex/Purify végfokot is ki tudjon hajtani.
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #185941 üzenetére
Nem minegy milyen számmal hallgatom meg. Tuc-tuccal lett a legjobb eredmény, mert minden hang ugyan abban a ritmusban ugyan akkor történik meg. Magas után mély és közép dallam is kb ugyan az ismétlődik. Pl egy rock számmal esélytelen nekem, vagy ha valaki zongorázik, vagy énekel, vagy hegedül. [Eric Prydz - Opus] Flac verzióban megvan és azt konvertáltam goldwave-ben 16bit 44Khz sztereora-ra mert annyi volt flac is.
Hozzá teszem 1-2 esetben iszonyat mód koncentráltam, hogy felfedezzem a különbséget.
Fontos, hogy különbséget, mert azt eldönteni, hogy melyik a jobb na az más tészta.
Kíváncsi vagyok, hogy a hangfalakon majd mennyire tudom megmondani, de az majd 2-3 hét múlva csak. Ráadásul a bal fülem hallásában 10Khz-nél van egy 6dB-s szakadék, de csak ott alatta felette minden ok. Amikor előjött a fülsípolásom évekkel korábban akkor nézettem meg. Sajnos ezt nem lehet ezt dirac-cal korrekciózni. -
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #185938 üzenetére
Megcsináltam egyenlőre egy középkategóriás gamer fejhallgatóval. Persze meg kell csinálnom majd rendesen hangfalakkal is.
Nem tudom hogy kell az eredményt kiszedni én egyenlőre kivágtam mint egy kép. Azt sem tudom, hogy jónak számít-e fülessel 3 sör után . DVD felett volt az értékelés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Honda topik
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Proxmox VE
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest