- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
válasz
#09634560 #19395 üzenetére
Már hogyne kéne! Hangfalak magukban csak virágtartóknak jók!
Milyen erősítőt tudtok javasolni, ami viszi a képet és a hangot bármilyen forrásról HDMI kimenetre és használtan is elérhető normális áron?
Kezdek begolyózni.... 1 hete már csak ezzel foglalkozom és úgy érzem, egyre kevesebbet tudok...a végén úgy kiakadok, hogy veszek egy "egyberendszert" és kész!
.
DENON AVR-1508 jó nekem? -
Laca0
addikt
válasz
#09634560 #19383 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, de azt vártam egy komoly rendszertől, hogy át tudok vezetni mindent, nem kell mindent a tv-be kötni.
El akartam azt kerülni, hogy a tv-n is forrást kelljen választani, és az erősítőn is. Nekem nem olyan nagy gáz, de a páromnak ez elég nagy feladat...
Az LG tv-ken nem túl "komfortos" a forrásválasztás. Bár a hdmi-re így is, úgy is át kell váltani...
.
A Yamaha RW-V365-öt néztem most. Ott nem találok ilyet a leírásban, hogy a hdmi-n csak a hdmi megy tovább. Szerintem az végez konverziót. Meg tudjátok ezt erősíteni? -
spidersoft
senior tag
-
spidersoft
senior tag
válasz
#09634560 #19273 üzenetére
...és a 10-12 ezres olcsóbbik megoldást elárulod?
Lehet megbékélnék a gondolattal, hogy ebayes DAC-re ruházzak be... az később is jól jöhet (amit linkeltem az például két bemenetes, bár a híreket nemigen szándékozok 5.1-ben nézni, ahhoz még a tévé hangszórói is elegek, de a pécét nincs kicsukva, hogy egyszer még rákötöm).
-
k.dave
csendes tag
válasz
#09634560 #19264 üzenetére
Szerintem nem teljesen értjük egymást.
Tehát egy philips hmp3000 médialejátszóról van szó. Az optikain tudok vinni 6 csatornát az erősítőbe, de arra csak a center+front+surroundot tudok kötni. De gondolom az ki is jön. Csak ugye nincs subom így. De a médián van jackes stereo amit már eddig is rá tudtam kötni a házimozira stereo RCA-val csak ugye az 2.1-be szólt. De ha nem lesz bedugva egy hangfal se, csak a sub, akkor az nem szólhat mellé?
Szerintem ez így logikus, és működnie kéne. Csak erősítő nincs még és mielőtt veszek (vmi használtat) jó lenne ha kiderülne.
Ha véletlenül eddig is így értetted, akkor bocsi a plusz rizsáért. -
Laca0
addikt
válasz
#09634560 #19156 üzenetére
TV optikai kimenet témában:
benvolio tagtársunk tanácsára "TV-n az audio menübe a "dig.audiokimenet"-et AUTO-ra kell rakni."
.sdgd.d.fg.hfgherrtegeg.er.....
PCM-en volt!!!
Nem tudom, hogy mikor állítódott el, mert emlékszem, hogy itt már egyszer átállítottam...
Most már átjön a 6 csatorna szépen!
Még egyszer köszi benvolio ! -
Laca0
addikt
válasz
#09634560 #19119 üzenetére
Használtban nem találtam olyan Onkyo erőlködőt, ami nekem megfelelne. Újat nem tudok venni, mert.
A kisebb erősítőket csak szettben adják, külön nem. Így a szett nekem jobban megéri. Tényleg nem hallgatok a nappaliban sohasem zenét. Csak filmezéshez kell. Nekem az 1% THD bőven jó
Az a Proson jó márka? Sohasem hallottam róla... ami persze nem jelent semmit...
(nézz át a hírdetésre) -
-
Peak
addikt
válasz
#09634560 #18793 üzenetére
Ez ellentmondásban van a plazma vs LCD vezérléssel.
A plazma vezérlése megkapta a gyors elektronikát, ami kiteszi a kijelzőre, az LCD meg nem?Teljesen logikátlan volna.
A HDMI-n kapott jelet az elektronikának kell illeszteni a kijelzőre, aminek a fizikai jellemzőit befolyásolni nem nagyon tudja.
Ez igy technikai ellentmondás Nem kicsit. -
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #18793 üzenetére
Ilyen tekintetben az én plazmám se tökéletes (Samu C530), bizony van különbség a kép részletessége közt, ha az állókép hirtelen mozdulatokat tesz, (pl. arc közelről)
a ghost hajlama viszont minimális, mondjuk 2 óra statikus képelem halvány nyoma fél percen belül semmivé lesz. -
Peak
addikt
válasz
#09634560 #18761 üzenetére
1.) igen, gyártanak még nem edge-LEDes és egyéb nem-LED megvilágitásos LCD paneles tévét, mivel a gyárak az alkatrészkészleteket kiszórják a gazdaságossági tényezők miatt (a kisebb brandek főként)
2.) raktáron egy csomó helyen van még ilyen, igazán nyomott áron, pl Extreme Digitalnál 47"-os Philips FullHD LCD 180kHUFért -
-
-
törölt tag
válasz
#09634560 #18736 üzenetére
Hát 600 napom már nekem is van, illetve több mint 900, de azt hiszem hsz-ek is kellenek megfelelő számban.
Másfelől, nekem egyszer volt 30 perc kitiltásom, nagyon határeset, de végülis jogos.
Burkolt warez ajánlásért, link és konkrét utalás nélkül, pusztán olcsó, letölthető verzióra hívva fel a figyelmet. Mármint hogy létezik ilyen csak rá kell keresni ... Akkor nekem vajon nem lehet?
Mindenestre kösz a választ - stílszerűen 1 forintért, nemde?szerk: valójában észre sem vettem, hogy ki voltam tiltva, csak emailt kaptam, annyira rövid volt a periódus
-
Peak
addikt
válasz
#09634560 #18650 üzenetére
"olyan egyszerű összefüggésekben, amelyek az én léptékeim szerint még felfoghatóak, érzékelhetőek."
látod itt a difi, hogy olyan különbségekről beszélsz, ami nem mérhető, de a kiválasztottak hallják. pont mint a "biofoton", vagy az "energetizálás", meg a kézrátétel, és még sorolhatnám.
én meg azt mondom, hogy lehet, hogy van olyan különbség, ami mérhető, de ha már az emberi érzékelésen kivül van, oly mindegy számomra a léte vagy nem léte.
Nekem tényleg mindegy, hogy mit hisz más.
Csak furcsa, hogy 99,9% nem látja a császár új ruháját. -
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #18650 üzenetére
Már megint hogy jött elő ez a flame?
Lazítsatok!
Kollégám ma reggeli szösszenete:
"Fiamnak olyan lett a matekdogája, mint a házimozi rendszerünk: öt pont, egyes"Amúgy meg mindig ha élő zenét hallok, kicsit kiábrándulok a hifizésből. Múltkor egy étteremben hallgattam az ismert jazz számok szaxofonos átiratát... ááá, soha a büdös életben nem fog ez otthon ilyen pontosan, részletesen és főleg ilyen dinamikával szólni. Esélyem sincs megközelíteni.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
#09634560 #18599 üzenetére
A legfelső piros csíkos kábel SAL, az megy a hátsókhoz
Alatta a szürke duplán árnyékolt Hama RCA, az megy a kis Yamaha sub-baAlatta Audison First 216 Speaker Cable - 16 AWG ... van ráírva, amit a front magasakra kötöttem, ragad rá a por rendesen, szilikon lehet a "bevonat"
Legalul a mély-közép-szekcióra kötött JAMO 2x2,5mm2 lapos kábel, nekem jónak tűnik, erről mi a vélemény?
Legalul pedig az új B&W DM 603 S2 hangfalam látható, sajnos a teteje kis javításra szorul
Van esetleg fekete javító kitt, amivel "szintbe hozhatnám"? A párja tökéletes. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
#09634560 #18586 üzenetére
Hát igen, állók. Akkor teszem azt max 1 méter körülötte legyen szabad, de azon kívül mehetnek a könyves polcok meg szekrényke?.
A hátsóknál meg az a baj, hogy az ágy eléggé rá van tolva a falra a kis hely miatt, ezért nem lehet nagyon az ágy mögé tenni a hátsókat.
Viszont láttam képeket, hogy a hátsók nem az ágy mögött vannak, hanem vele egy vonalban, és oldalra vannak fordítva. Az jó megoldás? -
J0shu4M1ll3r
senior tag
-
-
Mikisys
őstag
válasz
#09634560 #17946 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget, előréb nem jutottam, de többet tudok.
Nagyon zavaró, mikor egy-két(száz) film magyar szinkronhagja nem érthető, hallható, mert nagyon alacsony szinten vették fel, rosszul állították be a dialóg hangszintjét a többi csatornához viszonyítva.
(A center-csatorna jelét nem tudom a többitől függetlenül állítani. Persze, egyéb úton-módon ezen lehetne segíteni, de az nem megfelelő megoldás számomra.)Üdv!
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #17926 üzenetére
Amióta nálam van a Primare, be sem kapcsoltam a Normát. Persze a hangminőségen kívül más okai is vannak. Lusta vagyok átdugdosni a hangszórókábelt és a tápmadzagot. Sajnos csak egy Lesslossom van. Ráadásul be is kell melegíteni, kb.2 óra után adja a tuti hangot.
(#17927) Mikisys
Lehet, hogy Nálad és a Dolbynál az E mást jelent, de a házimozis szakmában az LFE jelentése Low Frequency Effect. Akár tetszik, akár nem. [link] -
pr0bi
senior tag
válasz
#09634560 #17868 üzenetére
Amikor zenéről és stereoról van szó úgy általánosságban beszéltek vagy konkrét stílusról? Házimozi vasak (kivételtől eltekintve) teljesen alkalmatlanok e fajta kikapcsolódásra vagy attól függ mit hallgat szívesen az ember? (Jazz, komolyzene vagy populárisabb, elektronikus, rock műfaj). Mielőtt nekem esik valaki nincs még kellő tapasztalatom ezen a téren ha lenne fogalmam róla nem kérdeznék ilyen baromságot
-
HornedReaper
senior tag
válasz
#09634560 #16606 üzenetére
Azok drágák nekem, a hangfalaimmal sem tudnám kihasználni
Régebbi szériás 5.1-es készülékek érdekelnek.
Van hirdetésem is, de nem sokat ér -
válasz
#09634560 #16461 üzenetére
egyáltalán nem kötözködök, próbálom fogalmilag is helyesen megfogalmazni a dolgokat. magyarán az, hogy "x ember hall különbséget", nem egyenlő állítás azzal, hogy "van különbség", se azzal, hogy "a különbség mérhető".
az, hogy én hallok valamit, egész pontosan csak azt jelenti, hogy én hallok valamit, és nem bizonyít semmit. ha ez bizonyítana, akkor az is bizonyíték lenne jézus létezésére, hogy valakinek megjelent, látta.
magyarán, egyik félnek sincs igaza, amikor tényként beszél különbségekről. annyit tud mondani, hogy ő hallott különbséget (és akkor vegyen drága kábelt). más meg nem (ő akkor ne vegyen). és hogy valóban van-e különbség, az hogyan mérhető, bizonyítható-e stb., az egy másik kérdéskör. ergo, senki sem hülye egy ilyen vitában
, nincs abszolút igazság.
-
válasz
#09634560 #16447 üzenetére
ugyanúgy ne állítsd bármiről, hogy van különbség, amíg nem méred ki ugyanígy műszerrel. fontosabb amúgy is, hogy te hallod-e. ha igen, költeni kell (érdemes) rá. én például semmi különbséget nem hallottam bbécinél a varázs tápkábelek és a sima 300 ft-os tápkábel között, egy elég komoly rendszerben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen autót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Vezetékes FEJhallgatók
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest