- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
J0shu4M1ll3r #92574 üzenetére
-
spiky03
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #62831 üzenetére
Dobtam egy PM-et.
Igaz az még a régi felállás, azóta a hátsók, meg a center meg a szub meg az erősítő cserélődött.
De az elhelyezés hasonló.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #60597 üzenetére
Radiátor, szintén panelos. Mondjuk nálam ritkán van használva a radiátor, a bejövő csövek be tudják fűteni a szobát ( kívülről meg szigetelve van amúgy is az egész).
-
MasterMark
titán
válasz
J0shu4M1ll3r #60595 üzenetére
Gyakorlatilag az egész család szentségel, hogy miért nem tudnak kimenni az erkélyre.
Ha egy kicsit előrébb jön az egésztől, ahogy nekem akkor az ajtó is nyílik, és a radiátor, is elég messze kerül. (Mondjuk nekem pont nem nyílik az ajtó az állványom miatt, de az már csak részletkérdés.
)
-
Oldfighter
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #60592 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
J0shu4M1ll3r #60592 üzenetére
Annyira nem. Szerintem...
-
MasterMark
titán
válasz
J0shu4M1ll3r #60588 üzenetére
Mindenkinek az a jobb, ha hosszában használja. Az ablak előtt gondolom van függöny, az nem akkora probléma.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Még szép, hogy hosszában érdemes elrendezni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Igen,hosszában,és nem baj,ha van egy ablak hátul.Valahol lennie kell..
-
dunkel
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #60527 üzenetére
Szerintem a jelenlegi elrendezés az élhető és bővíthető változat. Ha berakod a sarokba a hangsugárzót, az nagyon nem lesz jó. Én amiatt rendeztem át a nappalit.
-
Norbi 72
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #60537 üzenetére
A beépített szekrényt be kéne falazni..csak vicc volt!
De a bal hangfalat elé kéne rakni.A háttereket a hallgatási pozicíótól 90-110 fokban a falra,a füledtől 60-90 cm-rel magasabbra.És természetesen hosszába kellene elrendezni.
-
MasterMark
titán
válasz
J0shu4M1ll3r #60550 üzenetére
Azért nem jó, mert keresztben van. [link] [link]
Milyen rendszerről van amúgy szó?
Norbi 72: Nem jó, ez sem RGB. Ez a komponenst alakítja RGB Scart-ra, de annak sincs értelme, mert az ST50-en van komponens bemenet alapból. (Meg amúgy sem működne szerintem.)
Ez RGB közösített szinkronjellel, de nem látom ezt hol tudná használni. -
MasterMark
titán
válasz
J0shu4M1ll3r #60541 üzenetére
Ja így értem, akkor az két kanapé, és egy fotel.
A keresztbe elrendezett alapból nem jó.
Víz Elek: Hányszor mondtuk, hogy ilyenre pénzt kidobni...?
Dugd át, az 5.1 bemenetnek a frontjaira.liszi70: Nyomtad hosszan a menü gombot? Ezt valahol itt olvastam feljebb, de most nem találom, szóval nem biztos.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Szia!
Mi a hm rendszer tipusa?
A képet 3 böngészővel se tudtam megnyitni,az itteni fórummotor 600 kb-ot enged,próbáld meg újra,szerkesztve.
Most már látom.
-
MasterMark
titán
válasz
Szerintem az arányokkal van egy kis gond. Egy ülőgarnitúra ennél jóval nagyobb.
A frontokat nem jó ennyire a falra tolni.
-
törölt tag
válasz
J0shu4M1ll3r #18589 üzenetére
Ezt a használatijából megtudhatod, de ugy emlékszem azoknak 50-60 cm. elég.. (nem tudom melyik fajtát vetted...). Méternyi táv pl. Dali Ikon, JBL ES100, Polk RTI A7, stb... méretnek kell.
-
Mikisys
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #18578 üzenetére
Az első rajzon látható verzió jobb, de legyen szimmetrikus a center vonalára a többi hangsugárzó elhelyezése.
Nyilván a hely megszabja, hogy mit hova lehet tenni, de ha már rendezkedik az ember, akkror lehetőleg szimmetrikus feállítású legyen a hangsugárzók helyzete. Magyarán az azonos párok ( L-front, R-front ) egymástól való távolsága egyezzen meg a L-Surround-R Surround távolsággal. A Surround hangsugárzókat kissé befelé, a szoba közepére kell célozni. A Szubbasszus, vagy mélysugárzó legyen a Center és az R-Front között, a Centerhez közelebb elhelyezve, a padlón.
Nyilván számtalan variáció lehetséges az adott szobában is, érdemes néhány órát rászánni a hangsugárzók helyzetének "behangolására", mert nagyságrenddel jobb hangzást érhetünk el a hangsugárzók jó elhelyezésével. A többit az elektronika beállításával kell megoldani.Üdv!
-
törölt tag
válasz
J0shu4M1ll3r #18587 üzenetére
Persze mehetnek... de a szekrénytől is legalábbb 50 centi legyen..
Csak az a jó megoldás hogy a füleddel egyvonalban vagy kissé hátráb és 60-90 cm.-el a füled fölött. Tehát NE ágy mögé hanem mellé tedd,veled kb egy vonalban,csak magasabbra. -
törölt tag
válasz
J0shu4M1ll3r #18583 üzenetére
Kicsiknél 20-30 kell a faltól, álló dobozoknál általában minden irányban legalább 50-70 centi szabad helyet kell hagyni a hangdobozok körül. Nagyobb példányok akár 1 métert is kell.,ezt próbával is eldöntheted... Ha közelebb rakod az a mélyhangok és a térérzék,térábrázolás rovására megy, valamint kioltás keltkezik.
Ugyanilyen fontos (ha nem fontosabbb) hogy ne legyenek kopár falfelületek valamint ablakok lehetőleg jól be legyen épitve (függöny, szőnyekek padlón is, növények,könyvespolcok, szekrények..) -
DM-Fan
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #18583 üzenetére
Ez a hangdobozoktól függ, alapvetően attól, hogy reflex-csövesek vagy zártak, amennyiben nyitottak, akkor előre vagy hátra néznek-e a csövek.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #18580 üzenetére
Szerintem az sem jobb, ha a TV mögül vakít a nap közvetlenül a szemedbe, arról nem beszélve, hogy akkor az ablaknyitás is problémás lehet. Szerintem az első variáció a legjobb.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #18578 üzenetére
A jelenlegin ne módosíts! TV-t ablakkal szemközt eleve nem praktikus elhelyezni, ezen felül közvetlen fal mellé nem szerencsés frontot sem állítani!
-
törölt tag
válasz
J0shu4M1ll3r #18334 üzenetére
1: lehetőleg tüskékkel vagy hasonlóval,pl üveggel el kell szigetelni a padlótól.
2: vannak un. on the wall hangdobozok, azok birják a falmelleti üzemet. Minden komoly hangdobozgyártó megadja az ajánlott elhelyezési távolságokat,ami kicsiknél 20-30, álló dobozoknál általában minden irányban legalább 50-70 centi szabad helyet kell hagyni a hangdobozok körül. Nagyobb példányok akár 1 métert is igényelhetnek, a kisebbek szólhatnak jól 40 centivel is, de az általában már a térhangzás és a mélyhangzás rovására megy.
#18336: BBéci: na ezt majdnem egyformára kihoztuk. -
BBéci
legenda
válasz
A hangdobozok tartozék tüskéi, lábai általában megfelelőek, azokat érdemes használni.
Több hangdobozgyártó megadja az ajánlott elhelyezési távolságokat, ami a szaklapokban leírtakkal, a fórumtársak és saját tapasztalataimmal is megegyezik. Érdemes minden irányban legalább 50-70 centi szabad helyet hagyni a hangdobozok körül. Nagyobb példányok akár 1 métert is igényelhetnek, a kisebbek szólhatnak jól 40 centivel is, de az általában már a térábrázolás rovására megy.
-
andorra
őstag
válasz
1. Legtöbb esetben érdemes, de nem mindegy, hogy milyen méretű dobozokról beszélünk.?
2. Nincs rá szabály, hallgatással kell a legjobb pozicíót megtalálnod.
-
Patice
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #18306 üzenetére
Hát ha falra rakod a TV-t, mint ahogy egy ilyen nagy forgácslapra tennéd, akkor hogy tünteted el a kábeleket?
-
Patice
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #18298 üzenetére
Nem a falat kell szétfurkálnod , ha szépen el akarod tüntetni a kábeleket.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #18273 üzenetére
Csak az utolsó mondatra kérnék még egy magyarázatot.
Köszönöm!"Jaj, még valami: láttam olyan nappali rendszereket, hogy a tv mögött van egy fa lap. Annak van valami létjogosultsága?"
-
törölt tag
válasz
J0shu4M1ll3r #18271 üzenetére
Tévé középvonala legyen kb szemmagasságban, és a center közvetlen alatta vagy felette.
Ha túl alacsonyan van a tévé elalszunk, ha magasan akkor fárasztó lesz a tévézés és megfájdul a nyakad. -
törölt tag
válasz
J0shu4M1ll3r #18269 üzenetére
Igen ajánlott, sőt!
Ha bemelegszik, leáll ugyan de a távolság betartásával elkerülhető... és ha emiatt lesz baj akor az user error. -
törölt tag
válasz
J0shu4M1ll3r #18267 üzenetére
Pedig legalább 15-20 kellene.
Ennyit az állványgyártókról..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged