- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
VoidXs #187536 üzenetére
Gyorsan rakerestem, egy 15" os leoolcsobb sub driver es egy 300W os plate amp csak magaban 110k HUF most szallitas, fa, munka es festes nelkul. Szoval ha en magam csinalnam es raaldoznek rengeteg orat talan meglenne 250k bol.
Az en Klipsch 1200 am 400k volt, es azert minosegben sokkal jobb. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
VoidXs #187536 üzenetére
En a mostani SUB vasarlas elott erosen korbe neztem, nekem nem jott ki olcsobban. SUB nal azert az erosito elegge megdobja az arat, illetve azert a faanyag is jelentos koltseg mar ha rendesen megakarja epiteni az ember.
Egyedul a Rhytmik epitesen gondolkodtam el, de ott is csak amiatt fizxettem volna tobbet es szivtam volna az epitessel mert a servo megoldas azert lehet megerte volna.Az en centerem is meretre lett epitve hogy passzoljon a nappali butorba.
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #187536 üzenetére
Ott van a Wharfedale SW15 amit több ismerősöm is dícsér. Az egyiknek volt korábban dupla 15 inches push pull M&K subja, volt JBL 4641-je, szóval látott és hallott pár szubot már. Konkrétan azt mondta róla, hogy egy darab ilyen szub simán megszóltaltatta a TDK Rises filmben a Batmobil felemelkedése jelenetet, ami egy eléggé szubgyilkos rész. Van most a Missionnek is egy ígéretes szubja, mondjuk árat nem tudok. MS-450. Elég masszív darabnak tűnik ez is. Keresgélni kell.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
VoidXs #187524 üzenetére
En pont ezert epitem sajat magam a hangfalaim. Egy hazimozi rendszerben a hangfalak az egyetlen eszkozok amiket erdemes magadnak epiteni mert sokkal kevesebbol sokkal jobbat lehet epiteni. Igaz ra kell szanni az idot es erteni is kell hozza, hacsak az ember nem epit kiteket, amik meg mindig megerik.
Ez nem vonatkozik subra, ott mar szerintem erdemesebb venni. Illetve ha az ember nagyon ad a designra, akkor egy sonus faber vagy egy B&W 800 as szeria azert lehet megeri az arat. -
Joe123
senior tag
válasz
VoidXs #187524 üzenetére
Kis snakeoil kábelgyártóról is hallottam már olyan storyt, hogy az egyik hifishow-n eladtak egy pár kábelt (nevére és árra nem emlékszem már, de sok nulla volt a végén euroban), aztán csomagoltak és mentek haza, hogy nekik ennyi volt a show, már bőven profitos volt kijönni.
-
Squirrel
őstag
válasz
VoidXs #187524 üzenetére
Egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehet ilyen árkategóriájú hangsugárzókat, kábeleket értelmes emberekre rásózni. Mi a fene kerül 2x1.5 méteres kábelen 2.4 millióba? Ha Gazsi ellopja a kábelt és elviszi eladni színesfémnek, lemérik aztán adnak érte súly alapján talán 10000 forintot.
-
spiky03
veterán
-
Rp526
aktív tag
válasz
VoidXs #187492 üzenetére
Am ez a ground lift milyen veszélyekkel jár? Megadja az esélyt a doboznak, h rázzon?
Miben különbözik attól, ha kiköti a földet a konnektorból/két lyukas power kábelt használ/beleragaszt egy darab szigszalagot a konnektor földbe? Vagy teljesen rossz úton járok? Pl az eszköz megkapja vhogy a földelést, de nem továbbítja a jelútba? -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #187492 üzenetére
Megnéztem a tesztet ott nem volt sipolas.
Viszont egy furcsaságot, érdekességet észrevettem az Intel HD grafikus vezérlőben.
A Videó résznél ahol vannak ilyen előnézeti videók (3 db), ott csak annál sipolt ahol a kis gyerek fej van. A másik kettőnél nem.
A gyerekes videó a color image enhancement - ez sipol.
A másik a film mode detection - itt nincs sipolas
A harmadik meg a image stabilization - ez sem sipol.Ki érti ezt?
Viszont nem találtam semmilyen kapcsolót a t.amp-on arra a ground liftre.
Az csak a kisebbeken van. Úgyhogy ez is kapufa. -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #187490 üzenetére
Mit tudok akkor tenni?
Most egy hosszabbítóba van duga a t.amp meg az egyik Fosi. Plusz egy BT lejátszó van beledugva USBn. Más nincs rajta.
Ez pedig a falba van dugva egy távirányítós konnektorba.Próbáljam meg másik hosszabbítóba esetleg?
Az a fura, hogy amikor a Sabaj volt nálam teszten az is ugyanezt produkálta.
A Fosi az jó, de most a t.amp sípol -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #187486 üzenetére
Szerintem ágyúval lőttök verébre. Nem lehet, hogy szimplán földhurkos a hálózata? Nálam anno régebben szintén volt hasonló problémám. Olyan szinten zajos volt egy avr - sztereó erősítő kombó, hogy kb. elviselhetetlen volt és semmilyen pc-s windowsos biosos bohóckodás nem segített rajta. Egy másik végfokkal meg semmi zaj nem volt.
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #187479 üzenetére
Nem, az író komolyan gondolta. Valami olyasmit írt, hogy a lapos kábel erősebb induktivtása miatt low pass filterként viselkedik már 20kHz alatt is és egy hifistával is beszélgetett erről, aki azt reagálta, hogy könnyű nektek házimozisoknak, mert van DSP-tek, nekünk audiofileknek csak a kábelezés maradt. Ha egyszer megtalálom a linket majd berakom. Addig is egy témába vágó videó: Audioholics - Speaker Cables Really Don't Make Much of a Difference?
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #187461 üzenetére
Tehat azt gondolod, hogy valami csoda folytan a subok es a avr-rel meghajtott hangfalak pont ugyanazon a limiten vannak, es pont ugyanott fogynak el? Tehat ez a 0.35 dB kulonbseg nagyon hianyozna pl. egy surroundrol, mert amugy mindig fullra ki van hajtva? Nem tunik valoszinunek. Foleg mert mindig par wattot szoktal mondani a smallra allitott hangfalakra, egy belepo avr-nek is tok sok tartalaka van ahhoz kepest.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #187451 üzenetére
Amugy akartam kerdezni, miert pont 2.5% van bedrotozva, miert nem pl. 10%? 1 mm2 keresztmetszettel 25 m-re is csak 10% a veszteseg, -0.45 dB, azt gondolnam kb. mindegy. A melegedes meg nem fugg a hossztol, ha x teljesitmenyt akar az ember ugyanahhoz a hangszorohoz eljuttatni, akkor ugyanolyan keresztmetszetu kabel 1m-en is ugyanugy melegszik, mint 100m-en. Tehat a melegedes miatt a kivant teljesitmeny alapjan mereteznem a kabelt.
-
kkrisz91
kezdő
válasz
VoidXs #187436 üzenetére
ha DD-re butítva jön akkor miért van az h mióta a legfrissebb csodás netflix app kijött, azóta nemtok DD-be netflixezni, (2 éve DD-be nézem a netflixet mostanáig) elvileg DD+ maradt csak rajta ezt már a netflix topicba tárgyaltuk, és nem kap semilyen DD jelet az erősítő, akkor mégse DD-re megy át max bitráta veszteséggel megy a DD+ optikain vagy nemtom, de ha a DD+ DD-re butítódik akkor ugyanúgy kapnia kéne a DD-t az erősítőmnek.
-
Squirrel
őstag
válasz
VoidXs #187341 üzenetére
Avforumon olvastam már Amir méréseiről. Szerintem ezt én hazimozi, zene hallgatásnál biztosan nem hallanám. Azért ez a hallás kérdés érdekes, tavasszal meghallgattam az egyik barátom Jadis csöves erősítőre épülő rendszerét, került a hangugárzókkal (még a márkáját se ismerem) egy autó árába. Gyönyörűen szólt, bokánfostam magam. Viszont valami halk hangot hallottam terhelés nélkül, kiderült, az egyik csővel valami volt - nem értek hozzá, hogy mi, cserélték. De így hallgatta, illetve akivel beállították hallgatták már hónapok óta boldogan. Fel se tűnt senkinek eddig, én meg meghallottam. Viszont utána meghallgattam az emotiva házimoziját sztereoban ugyanazzal a zenével M&K hangsugárzókkal és hangzásvilágban nekem az is tetszett, pedig egy 0-val kevesebbe került a mellette figyelő Jadis - hangsugárzó szetthez képest. Mikor keresek Marantz alternatívát, legyen szó Arcam/Anthem/Parasound modellekről ebben az ársávban, mindegyikről kiderül a külföldi fórumokon, hogy azok se tökéletesek. Valami gond az összessel akad.
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #187268 üzenetére
7.1en is ugyanezt csinálta, cavern se tudott rendesen mérni - amikor oldalsót/hátsót mért volna, szólt elöl-hátul egyszerre. Valamiért az erősítő beakadt egy all-channel-stereo állapotba, nem tudtam átváltani directbe sem. Windows oldalról igazából egészen korrektnek tűnt a dolog, felismerte az 5.1-7.1 képességet, látszólag próbálkozott is, de valahogy nem állt össze a jel. Nem tudom hol lehet a szűk keresztmetszet, van-e az Onkyonak valami egyedi hülyesége, kell-e az 5.1 LPCM-hez valami spéci dolog (HDMI 2.1, vagy elég a 2.0 is), stb. Denonomon ugyanez a beállítás tökéletesen működött (hasonlóan AMD videókártyával)
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #187241 üzenetére
a nem Pro SVS-ekből még a 4000-es is csak 50 Hz-en egy icipici sávra tudja csak ezt a szintet, a 2000 egyáltalán nem.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dU5OOnf3nVgctJszmfyBjaxK69dkXte6ZL6anVTW2_M/
Hol kell ilyet nezni, en ezeken nem ezt latom.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
VoidXs #187186 üzenetére
Pontosan, olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy én is az egyik szobát tudtam beáldozni erre, amit nem használtunk jelenleg semmire. Igaz heti 1-szer , maximum 2-szer megyünk be, de ha nem lenne mozi szobának megcsinálva, egyszer sem menénk be.
Az is igaz, hogy ez vidéken van, nem a fővárosban. Szóval a nagy ingatlan megvolt egy budapesten központi helyen lévő picit nagyobb panel lakás árából.Sokan gardrób szobát csinálnak, aminek meg én nem látom semmi értelmét
Ha meg nappaliban vetítenék, akkor is optimalizálva lenne a szoba a vetítés idejére, az összes fal és mennyezet motorikusan el lenne takarva fekete, fényelnyelő szövettel/függönnyel. Ennek a paraszt megoldása volt a lakásban amiben laktunk, ott pici kampókra akasztottam fel a szövetet a vetítés idejére.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #187183 üzenetére
Ti valamit nagyon fèlreèrtettetek!
Itt arról van szó, hogy pont nem kell dedikált helyisèg, minek is kellene, mozisok 98%- ban nappaliban vetítenek, nem kell külön, pazarólni a drága nm árakat.
Kènyelmesen a család tud mozizni, nem kell a sötèt falakat egèsz èvben bámulni.
Egyszer kell ezt is megvalósítani, aztán már csak èlvezni, a tengerentúlon már csak ilyen nappalis mozikat látni többnyire, ès mennyire igazuk van. -
Turbo73
tag
válasz
VoidXs #187051 üzenetére
Ez akkor hasznos, ha messze van a végfok a processzortól. Azért az esetek 99%-ában egymás mellé/alá/fölé szokták rakni. 1m-es kábeleknél a szimmetrikus előnye szinte semmi az aszimmetrikushoz mérve. Az XLR haszna leginkább a hangosításnál jön elő, pl. mikrofonok, hangszerek, ahol távol vannak a végfoktól. A vicces az, hogy én is Marantz processzor-végfok párost használok 1m-es XLR kábelekkel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs #187004 üzenetére
Szerintem gyarkolatilag egy kvázi kappával kéne kezdeni: Avagy miért fontos mérni ezen a szinten, miért fontos az akusztikai kezelés és/vagy szobakorrekció és miért kell a saját környezetben kalibrálni. 5+1 csatornánál még valamennyire ki lehet csatornánként mérni és igazgatni a rendszert, 7+2 és fölötte egyre kevésbé.
Esetleg még hozzáraknék egy rendszer integráció pontot: Milyen bemenetek kellenek, mi felel a DAért, mi felel az erősítésért, mi felel az EQért, hány kijelző, hány bemenet.
Házimozinál PCs lejátszásnál tudomásom szerint nincs Atmos / DTS:X, plusz gyakorlatilag már nincs UHD lejátszás, szóval forrásfüggően nem egyértelmű, hogy mi a jobb megoldás*.
Esetleg többcélú rendszereket meg lehet említeni, avagy egy jól beállított házimozis setup általában jó lesz zenére is, viszont adott esetben csak front stereo / front stereo + sub módban.
*legális forrásoknál pedig sajnos utóbbi 15 évben PCn csak romlott a helyzet, és anno a DVD érában se volt jó. Viszont ez egy mellékzönge.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VoidXs #186996 üzenetére
Úgy alakult, hogy lett jobb dolgom, szóval itt hagyom a koncepciót, valamikor kifejtem a témákat, amiknek felírtam a címét. Szerintetek jók? Mit tennétek hozzá vagy vennétek el?
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186895 üzenetére
Felvettem a gyártóval a kapcsolatot. Leírtam, hogy használt piacon vettem, nem tudom hány éves, nem ismerem a termék előéletét, nincs hozzá számlám........ majd korrekten, kedvesen válaszoltak.
Ment a "puhatolózás" / user error? biztos a végfok búg? hova van bedugva, próbáljam ki máshol,......., de ez mind érthető is, viszont most itt tart a dolog:
"Hi Richard,
As louis is off until next Friday, let me take the lead on that :)
Sadly we have had some issue here and there with the Amplitude 8m ... It's really sensitive to the electronical environnement. Could you please make a little video of the issue for me to report that to ATI ? They may have a solution ... and if we have to swap it with a new one, we will.
Best,Jordy"
Berosálok, ha ebből tényleg kisül valami jó dolog.
Amúgy DC szűrővel teljesen jó na, de ha tényleg javítják / cserélik az pazar lenne.
-
Rp526
aktív tag
válasz
VoidXs #184458 üzenetére
Sajnos egy ideje nincs aktív rendszerem. Ez azt jelenti, hogy a Cavern már tudja az ART megoldását? Még nem folytam bele az ART-ba csak néhány gyors cikk, de akkor a Cavern tud mindent a lecsengés javítással, hangszórók egymásból számolásával és minden varázslattal együtt?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
VoidXs #186957 üzenetére
Mint tehnikai bemutató érdekes.
Ha valakit zavar, hogy a kép alján és tetején fekete csík van....s emiatt kisebb a "mozi" rész....az vegyen nagyobb képátlójú TV-t.
Ott is lesz alul , felül csík de a "mozi" rész is nagyobb lesz.
Ez a képnyújtás "ficsőr" nem igen tetszik egy "normális" embernek.
Sokan azért vesznek OLED Tv-t, hogy a lehető legjobb képminőséget kapják....erre nesze neked : gyönyörű színek , végtelen kontraszt , tojásfejű hős !Háááát f@sza !
Mint érdekesség : Köszönjük.
De szerintem nem kérünk belőle ! -
Khaosz55
addikt
-
Joe123
senior tag
válasz
VoidXs #186940 üzenetére
A vallási fanatizmus már csak ilyen sajnos. Ha valaki belekerül, nagyon nehéz kikeveredni, mert azzal be kéne látnia, hogy előtte tévedett/hülye volt, erre pedig nagyon sokan nem hajlandók, inkább a világnézethez hajlítják a világról alkotott képüket (kognitív disszonancia redukció). Amit te is sokszor tapasztaltál, írtál, hogy jaj most nem olyanok voltak a körülmények, fájt a fejem, fáradt voltam, front volt, stb, stb. Csomó területen látni ezt ugyanúgy, nem csak itt. A kritikai gondolkodás eléggé hiánycikk mostanában (is). S mivel ez ennyire jellemző emberi viselkedésforma, értelemszerűen meg is vannak a vámszedői mind az üzleti, mind a közéletben.
-
Joe123
senior tag
válasz
VoidXs #186934 üzenetére
Minek emelnék feleslegesen a gyártási költséget, ha hangban úgysem jelent semmit és a vakhit adja el a cuccot.
Épp a minap olvastam a fejemet fogva egy avx topicban amint valaki megállapította, hogy most hogy 1000x drágább tápkábelt dugott a DAC-jába meg a PC-jébe(!!!), most már végre nála is hallani a tápkábel okozta különbséget.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #186905 üzenetére
Igen, de azért itt is van némi fésű és jól megdobta a basszust is, búgott is rendesen, tehát nagyon massziv szerkezetet kell épiteni, és ki is kellett tömnöm rendesen, viszont a dizájn visz mindent.
Monmdjuk ez a center nagyon gyengusz a rendszerhez, hiányzik a vászon mögötti elhelyezés. -
-
rokko99
csendes tag
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186893 üzenetére
"Ha ebben ilyen hiba van"
Ezek szerint lehetséges, hogy hiba van és nem a hálózatom tré?
Eddig egy eszköz sem búgot, akár önmagában sem, de ez igen, viszont DC szűrő után meg teljesen oké - van, hogy teljesen néma csendben jár, de van, hogy annyi kicsi zaj jön ki belőle, ami csendes környezetben max 1m-ig hallható (DC szűrő nélkül ez méterekről is jól hallható volt).Köszönöm a tippet. Bevallom nagy reményt nem fűzők hozzá, de írtam a gyártónak (még csak egy eredeti számlám sincs) a weboldalán típussal / sorozatszámmal jelölve. A napokban remélem válaszolnak. Ha nem, akkor marad a soneraudio és/vagy komolyabb DC szűrő, ami elég 8 csatornára is (jelenleg csak 2 van).
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186891 üzenetére
Hát egész pontosan egy ilyen végfokról van szó [link]
Vajon feltételezhető a tervezési hiba?
Ez régebbi modell, nem tudom hány éves lehet. Visszacserélhetném, de akkor valószínűleg soha nem lesz ilyen végfokom szóval valami megoldást keresek rá.
Hétfőn beszélek is a Soneraudio-val, mert szeretném megtartani. PA720-hoz képest más az eredmény, tetszik és az ART-hez meg kelleni fog a kakaó.@all:
Azt jól látom, hogy ez nem is DC szűrő/blokkoló [link] szóval ez nem is lenne nekem jó? -
fishme
tag
válasz
VoidXs #186676 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Egy 12 cm es pc ventit tettem a tetejére hogy húzza ki a meleget elég jól muzsikál nagyobb hangerő esetén is szinte hideg az erősítő szóval szerintem a meleggel nem lesz probléma. Van otthon két db hama high speed kábelem is szerinted érdemes próbálkozni velük? -
Cseneles
őstag
válasz
VoidXs #186652 üzenetére
Azert mso nelkul is ossze lehet hozni kb tokeletesre 4db szubot…
frekimenet es fazis. Csak a kiemelesek vannak levagva. Dirac utani visszamert alapot.
jobban esett volna ha te csinalod meg, de legalabb megtanultam… lehetne meg finomitani de Dirac utan mar nem illik belenyulni. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186647 üzenetére
Ez jól hangzik
(csak sajnos az épp leírtak miatt úgy gondolom, hogy csak új termékekre lesz elérhető), de ugye ezt az ART tudja.
Visszakanyarodva az eredeti kérdésemhez, vagyis ha (ezek szerint) 500 Hz felett megengedő az emberi hallás, akkor a Storm/Monoprice által nyújtott manual EQ ad-e annyi extrát, hogy érdemes ezekre váltani pl Arcam/Nad/Anthem-ről mondjuk miniDSP használata mellett?
Vagy arra akarsz utalni, hogy a Storm/Monoprice manual EQ pont azt a jól hallható tartományt (is) képes külön eq-zni +/- 3dB-n belül és ezért lesz hallhatóan jobb a kapott eredmény? -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186643 üzenetére
Ebben nekem nincs "tapasztalatom" (felhasználók általi visszajelzésekben), de ha Te így tapasztalod, akkor azt nyilván nem vitatom.
Az ART nem csak a mélytartományban egy új csoda és akár a passzív csatornákkal is "belerúg" lejátszás közben adott csatornával az adott tartományba, ha erre szükség van?
Ha igen, akkor egy ilyen HTP-1 manual eq hol fog hallhatóan érvényesülni a teljes spektrumban (mozin, sztereón), ha mondjuk én a passzív csatornákat 90-100Hz-en vágom?
Tényleg nem értetlenkedni akarok csak próbálom megérteni, hogy mondjuk egy AV41 + miniDSP 2x4 HD-vel szemben a HTP-1 hol adhat igazán többet, "jobb" hangot, főleg, hogy a termék még beimportálva sem kerül többe, mint egy most kapható pl AV41. Ezzel csak arra akarok utalni, hogy lehet abszolút elgondolkodtató a HTP-1 megvásárlása és nem arra, hogy az Arcam milyen "pazar" (függetlenül attól, hogy én kimondottan kedvelem). -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186641 üzenetére
És ez a +/- 3...dB a kapott hangra való tekintettel akkora "hátrány" mondjuk a passzív csatornák esetén? vagy megfordítva, ha ezt lehet "simítani" HTP-1-el vagy Strom-al az akkora előny?
Sorry az értetlenkedésem miatt csak szeretném megérteni, hogy ez vajon tényleg akkora plusz vagy sem? Egy storm ezt tudja pluszként további 2-3 millióért cserébe az Arcam vagy pl Anthem procikkal szemben? (tudom az anthem ARC-t használ, így az talán nem jó példa) -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186638 üzenetére
Ooo szóval dirac után REW-ben meg kell mérni a kapott eredményt, majd az alapján a Monoprice-ban lehet pontosítani a dolgokat. A hallható tartományban ez vajon mekkora eltérést eredményez? Gondolok itt most arra, hogy pl Arcam AV40/41 és HTP-1 között így egyértelmű "fölénybe" kerülne a HTP-1?
"a Dirac brute force-olja a fáziskorrekciót, aminek a végeredménye, hogy a spektrum nem pontosan éri el a célgörbét"
Ha jól értem amit írsz, akkor ezt a Dirac mérésben tapasztalom, de itt minimális eltéréseket szoktam csak tapasztalni. [kép] Ez pl akkora probléma? vagy ez manuális eq inkább csak sub esetén előnyös? Gondolom nem véletlen javasolt a miniDSP 2x4HD még Dirac esetén is.#186639-KP-: Ha ez így van és tettek ellene, akkor az jó hír azoknak akik ekkora sub-ot tudnak illeszteni a helyiségükbe
. Az 5 év dícséretes és azt sejteti, hogy már nem fognak hullani, de sajnos gyors ránézve pl digital szalonnál 3 évet látok.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186538 üzenetére
Klipsch csoportban olvasottak szerint az SPL-nél sem történt javítás és azok is hajlamosak hullani csak az talán valami más bóvli hibával. Van ott műszerész, aki ezeket elvileg amúgy javítja. Az új majd kiderül.
#186537ctrlaltdel13:
112-SW, SPL-120 sem 15", hanem 12". 115SW vagy SPL-150 ami 15".
Arendal "csak" 12.2", de ez ne tévesszen meg.
Ez alapján [link] [kép] hiába a hosonló méret, a 2 sub között jelentős a különbség. Persze az ára is, főleg ha használtat nézegetsz. -
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186511 üzenetére
Köszi a tippet
. Igazából ezt kellene csinálni, de valahogy nekem nem megy (a jópofizás, dumázgatás, érdekel - nem érdekel, hívni foglak - nem foglak hívni, mert nem győzött meg......) miközben pontosan tudom, hogy eszem ágában sincs megvenni itthon a kinti pl akciós majd félárhoz képest. Biztos velem van a gond
, majd egyszer lehet változik ez.
Határfreki:
Elhiszem, hogy több faktoron is múlik és azt is, hogy akár tudsz olyan extrém példát (pl átlósan bepréselt reflexcsövet diy-ban) amivel ez igazolható, de általánosságban úgy gondolom, hogy ez nem igaz. Pl Klipsch RP-8000 vs Arendal 1961 1V. Tudom-tudom, az egyik aktív sub a másik meg egy passzív hangfal, de Audioholics szerint a 8" rp-8000 40Hz alatt elfogy (persze ez részben biztos hangolás kérdése is) míg a ~12" Arendal meg hozza a 20Hz-et is. Azt abszolút nem feltételezem, hogy a JBL 4312 hozza a 20Hz-et, de mégis azt gondolom, hogy pl az RP-8000-et (ami nem egy kis dobozocska és nem is 6,5" sugárzó) lazán megugorja a 12" sugárzóval. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186509 üzenetére
Hmm, akkor elengedem a fenébe a gondolatot. Ahhoz túlságosan drága a tárcámhoz mérten, hogy csak úgy kísérletezzek vele, főleg ha már koncepciót tekintve is lehetnek "anomáliák".
Amúgy egy dologban nem vagyok meggyőzhető
(persze erről nem esett szó). Ha a sok kicsi mélysugárzó több levegőt is képes megmozgatni, akkor sem gondolom, hogy képes olyan alacsonyra menni, mint egy 300-as mélysugárzó. Persze HM esetén ha ez front, akkor nincs igazán jelentősége, hogy pl 40Hz alatt kifingik a pl 160-as mélysugárzó, stereo vagyis zene esetén meg amúgy sem jellemző a 20-30Hz-es tartomány.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186499 üzenetére
Hát ha ez így "működik" (elcsúszik a dialógus, magas hang) egy modern pl 4312 esetén és a gyártó ezt nem tudja megoldani, akkor az nagyon gáz. Mondjuk a dialógus csak nem csúszkál HM esetén, ahol ezt majd a center megoldja.
Nagy űrtartalom persze lehet bármiből, max ahogy írod, batár nagy dög lesz.
A kérdés alapvetően a már leírtak miatt merült fel bennem (marketing), na meg egy pl 4312-ben van egy dög nagy mélysugárzó meg egy dedikált középsugárzó is, így laikusként azt feltételezném, hogy ez csak jobb eredményt adhat, mint pl egy HDI-3600, de akkor lehet téves a megközelítés. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #186497 üzenetére
Réges-régen kb a 4312 féle kinézetű dobozok léteztek (ha nem tévedek), majd jött a felhasználás módja / esztétika igénye szerint pl a nappaliba sokkal mutatósabb kecses/karcsú, de apró mély/mélyközéppel szerelt, viszont magas hangfal, ami nekem nem mérnöki fejlesztésnek, hanem sokkal inkább marketing lépésnek tűnik.
A kérdésem alapvetően ebből ered, de lehet totál rosszul közelítem meg a témát.
Az aszimmetriával mi a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Házasság, esküvő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest