- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #125862 üzenetére
Pontosan.
(#125859) Dorian
"léghangból a falban-födémben részben teszthang válik, majd újra léghang"
Erről van szó. A mélynyomó által megmozgatott levegő a falakat rezegteti, az megy át a szomszédba.
És valóban a "szoba a szobában" az ellenszere.
Nálam a Klipsch R-115SW és az SVS PC-2000 együtt szólt pár hétig, gondolhatod, mit kapott a ház szerkezete. -
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #125726 üzenetére
Megdöbbentem, amikor meghallottam, mit tud a VLS tápos változat. 1 millió forintos Norma CD-játszóhoz és OPPO BDP-105EU-hoz hasonlítottuk, azt vártam, lealázzák a Dunét, de meglepődtünk, mennyire elfogadhatónak bizonyult. Norma erősítővel és YG Carmel hangdobozokkal, teljes Furutech Flux kábelezéssel.
Persze egyértelműen, tisztán hallhatóan jobban szólt a Norma, még szép. Az OPPO már nem volt durván jobb, csak valamivel. -
xtremetuning
addikt
válasz
lemmy9 #125495 üzenetére
Egyetértek.
A képi transzfer jobb, mint a moziban (2 teremben is láttam, ebből egy IMAX), de a hang nekem nagyon fura.
Amikor erőt használ Kylo, szvsz túl van vezérelve a mély.
Nagyon sok jelenet nincs kidolgozva, úgy ahogy a moziban volt, pedig ott sem volt túl jó. Mégis a fénykardok hangja jóval! súlyosabb a moziban hallgatva.Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. SZVSZ
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
lemmy9 #124909 üzenetére
Müködhet,már csak azért is,mivel megtöri a sima felületet. (hogy a benne levő anyagok ebben mennyire “vesznek/vehetnek részt” az már más kérdés)
Lehet,hogy ha kipróbáltál volna simán egy “keretre feszített textilt”,kb. ezt a hatást érted volna el. (viszhang esetén)
Az OK,hogy az “élet veszélyes üzem”,de attól még nem akarom még “veszélyesebbé tenni”....legalábbis a sajátomat
-
robi-k
őstag
válasz
lemmy9 #124661 üzenetére
Srácok, bárkinek segítek, akár TeamViewer-en keresztül is. De nem fogom ráerőltetni a segítségemet senkire, csak aki tényleg igényli
Egy indítókuplungot cserélni egy CVT váltóban, az nem bonyolult. - ez is valami?
Egy ellen-dugattyús 10Д100 motort javítani - na az már nem piskóta (a méretei miatt)
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #123730 üzenetére
Nem biztos, hogy hozzáértő fülek is jobbnak hallják, legfeljebb másnak. De semmi nem indokolja a csonkolt, butított formátumok hallgatását, mert három élet nem lenne elegendő a fellelhető veszteségmentesek végighallgatására. Ami véletlenül nincs FLAC-ban, az bizony kimarad az életemből, van is erre példa.
Ha már szóba került, vadászom Ultimate Chaos és Touche albumokra, eddig még nem sikerült találni veszteségmenteset. Ha valaki tud olyat, értesítsen!
-
stream1
csendes tag
válasz
lemmy9 #123704 üzenetére
Lemmy, az a helyzet, hogy szinte biztos, ahogy írtad is, támadás állandóan lenne...és teljesen őszinte leszek...én sem tudok 100% objektív lenni. Egyrészt, bár valóban nagyon sok terméket próbálunk meghallgatni, megismerni, egy-egy adott kategóriában összehasonlítani, és próbálunk külső szemlélőként ezekre tekintetni...ezen felül sok ember sok véleményét a demók alkalmval átlagolni, de ennek ellenére számunkra is vannak kedvesebb és kevésbé preferált márkáink, termékeink. Próbálunk nem véleményt alkotni olyan termékekről, amit vagy nem vagy csak felületesen ismerünk, és nem akarjuk magunkat mindent tudónak és "csak én tudom a tutit, mindenhez értek és mindenre van válaszom, amit el kell fogadni" típusnak beállítani. Vannak erre cégek szép számmal...mi nem szaporítanánk ezt a listát. Mindezek mellett, hogy szeretjük amit csinálunk, hobbisták vagyunk, egyben KERESKEDŐK is...benne van a szóban, ebből próbálunk megélni, és bár egyikőnk sem jár tizenmilliós autóval, egyikőnk sem él luxusházban, mert a befolyó pénzeket a lehetőségeinkhez mérten arra fordítjuk, hogy még több áru, még nagyobb választék, még szélesebb saját, vagy viszonteladott márka legyen az üzletben, hogy aki eljön hozzánk, annak legyen miből választani, és objektívebben dönthessen. Ez szerencsére működik is és bár az országban alig maradtak hasonló boltok mint mi, azért próbálunk fejlődni és a lehető legjobbat kihozni az itthoni "nagy büdös" lehetőségekből (nem sírás, nem részletezem, úgyis vagy így, vagy úgy de mindenki érzi a saját bőrén). Mindezek ellenére persze ha van igény és kérdés merül fel, akkor akár itt is, vagy telefonon, vagy e-mailben állandóan megtalálhatóak vagyunk, de csak azt kérjük, hogy a velünk kapcsolatos dolgokat úgy vleményezze bárki, hogy a tudás 100%-os birtokában van. Tudom, hogy Mo.-on ez a jellemző de velünk kapcsolatban a "szerintem csak kamuznak, átvernek, marketingelnek, stb." véleményre ne alapozzon, hanem kérdezzen...az sokkal célravezetőbb!
-
brummmogo
tag
válasz
lemmy9 #123707 üzenetére
Kérlek nézd el nekem ha nem komolynak tűnő kérdéseket teszek fel, de gondolom azért élek ezzel a lehetőséggel, mert szeretném tudni, hogy valaki járt-e már hasonló helyzetben/vagy tud megoldást a problémámra.
Nem azt írtam, hogy elolvadt, hanem, hogy olvadás nyomokat látok.
Egy erősítőt sem szedtem szét előzőleg, így nem tudom, hogy ez mennyire eredhet a teljesen átlagos használatból.
Ebből kifolyólag gondolom sejted is már, hogy miért kérdem, hogy érdemes-e javíttatnom. Ha nem, hát leírom:
1. Javíttatom, jó lesz de megint előjön a probléma. (Ergo felesleges)
2. Javíttatom, de rohadt drágán. (Ergo felesleges)
3. Újat veszek. -
Heffi
őstag
válasz
lemmy9 #123062 üzenetére
Nem jogdíjas, saját ötlet, bár páran le X faktoroztak érte anno. Kb 50 eFt értékű anyag van benne meg egy heti faragás. Egy felső maró és egy kézi fűrész segítségével hoztam össze.
A képremegés nálam pontosan tudható mikor jön elő:
Ha be van kapcsolva az Anthem MRX500, de nincs rákötve a tévére az erősítő HDMI kábellel. Ilyenkor az oppótól 1080i-s képet kap. Ha meg össze van kötve 1080p-t ír ki az AVR kijelzője.
Még átnézem ma a rendszert, nincs-e benne fordított fázis véletlenül.
-
válasz
lemmy9 #122695 üzenetére
3 eszköz nincs használatban, 2 cd lejátszó és egy dvd játékos, a többit használom...
A sztereó tornyon hallgatok zenét (de ennek az erősítője hajtja a frontokat is), a többi a házimozi, hm erősítő, egy sztereó erősítő a hátsóknak, BD lejátszó, pc, médialejátszó.Nekem sok a lemezem nem fogom feldigitalizálva hallgatni őket...
Shingen, Pepszi: köszönöm
Most tesztelgetjük párommal...féltem, hogy kevés mélye lesz, de közel van a BR6-hoz a mennyiség, a közép és magas hangok sokkal tisztábbak...
-
Joshi
titán
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
lemmy9 #122013 üzenetére
Ott a pont, mindkettővel dolgozok.
De a kőzetgyapot a kevésbé sz@rabb.
Pl a Paroc Royal az be van vonva egy spéci réteggel, amitől nem porzik. -
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #121414 üzenetére
Focal Viva Utopia elsősorban (szerintem) centernek kiváló, de simán használható front- és háttérsugárzónak is és biztosan szuper hangzást produkálnának. De eléggé elvetemültnek kell lenni ahhoz, hogy moziszobába azt a felállást válassza valaki. Inkább 4 db Diablo, ha nem fér el két Scala.
-
Dorian
félisten
válasz
lemmy9 #121370 üzenetére
Nincs lock-olva... Azóta nyomogatom, olyan, mintha semelyik bemenet nem lenne aktív (próbáltam HDMI-t, analógot, optikait) meg a HDMI kimenet sem jelenik meg a tévén. Természetesen az adott bemeneteket hozzá rendeltem a TV-hez, CD-hez, stb. Bemérést is végigfuttattam, így legalább a hangszórók megszólaltak...
A tuner is teljesen kussol, pedig antenna nélkül is legalább vmi sistergést illenek produkálnia...Létezik olyan, hogy egyszerre csak elpukkan benne vmi és ilyen problémát okoz?
-
Norbi 72
veterán
válasz
lemmy9 #121219 üzenetére
Jajj,igaz most tettem rá a fordítót.Még az 1100 eurós is az..
Egy kis érdekesség a mega monsters fórumában,202-es hsz. Z9 vs.5000-es elő-végfok páros,érdekes eredménnyel.Bár érdemes végigolvasni az egészet.
Egy nagyobb Z9 teszt.
És Z11 megateszt.
(#121218) liszi70 A karácsonyfát tegnapelött letudtam,az ajádékok is alatta vannak.
-
válasz
lemmy9 #119445 üzenetére
"Előző tulaj nem tudom mit tartott rajta, de mind a két oldalt ilyen foltot hagyott" ergó az én szememben lábnyomok s nem túlmelegedés okozta, de mindegy is, mert nem akarom megvenni, csak tudom, hogy nem melegszik fel oly mértékben, hogy a műanyag házának a színét elváltoztassa...
-
robi-k
őstag
válasz
lemmy9 #113069 üzenetére
Olvasd figyelmesebben, PureDirect módról beszéltem AVR esetében, amikor minden szabályozás az erősítőben ki van kapcsolva.
Amúgy az erősítő/proci szvsz jobban be tudja állítani, azzaz mikrofonos beméréssel jobban tudja kompenzálni a szobaakusztika negatív hatásait, mint az OPPO beállítása. -
robi-k
őstag
válasz
lemmy9 #113058 üzenetére
Ha mindkettőt állítgatod fals, szumma eredményt kapsz. - látom, hogy nem ismered az OPPO-t
A menüben lévő hangfal beállítások semmilyen hatást nem gyakorolnak a digitális kimenetkre (akár HDMI, akár coax), de 7.1 analóg kimenetre igen. Amennyiben a 7.1 analógot egy külső végfokra kötöd (vagy PureDirect módban lévő AVR-re), akkor az OPPO-ban kell elvégezned a hangfal beállításokat. -
Heffi
őstag
válasz
lemmy9 #113050 üzenetére
Gondoltam, hogy nem ugyan annyiból valósítható meg a csere. Most van egy 4308 viszonylag jó áron és volt dícsérve ez a típus ebben a fórumban jópárszor.Persze az én erősítőmre sem lehet panaszom, figyeltem pár cimborám mosolygó arcát, miközben demóztunk.
Csak úgy elgondolkodtam, hogy érdemes lenne-e minimális ráfordítással belevádni egy ilyen "fejlesztésbe".
-
Borisz76
nagyúr
válasz
lemmy9 #112385 üzenetére
Pár éve én is használtam fűtésre a klímát.
Bérházi , távfűtéses lakás. Kb 2 tömb maradt fűtés és meleg víz nélkül mert eltört a föld alatti távvezeték.
Persze mindez december közepén -10 fok körüli külső hőmérsékletnél.No para
Átköltöztün a gyerkőccel meg az asszonypajtással a nappaliba és a klíma simán felmelegítette 24 fokra a 20nm-es helyiséget.
-
Dagidög
senior tag
válasz
lemmy9 #110988 üzenetére
Én megbízható forrásból tudom, hogy az összes infrahang megszólaltatására képes mélynyomó az illuminátusok, a gyíkemberek és az idegenek által közösen alapított titkos konzorcium fejlesztése és manipulatív célzattal készítik azokat.
Szerencsére Magyarországon nem gyártanak, mert a magyarok munkáját nem vehetik el.(#110989) Norbi 72: Ha kipróbáltam és megítélésem alapján valódi pluszt nyújt, akkor olvasataim szerint úgy 1 millió Ft környékén lehet érdemes nézelődni. Amennyiben BBéci állítása beigazolódik, úgy a többi paramétert kell majd űznöm. Addig is legyen meg értékelhető keretek között a 20 Hz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged