-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
gabi32 #138923 üzenetére
Mivel a Denon vs Marantz nem csak az általad írt "fémesebb magasban" különbözik, ezért megállapíthatatlan, hogy neked a korábban megszokott hang hiányzott, a kábelek "tulajdonságai" játszottak közre vagy csak egyszerűen nem szereted/szeretitek a Marantz "karakterét" .... de mint írtam korábban is minden ízlés (és kompromisszumok) kérdése és ezért "szerencse", hogy nem csak egy gyártó létezik ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
gabi32 #138912 üzenetére
Szép hosszan leírtad azt, amit én rövidebben;
"a kinézete és hangja meg egyéni ízlés kérdése ...."
De ettől függetlenül mindez nem ennyire egyértelmű, mivel mindenben közrejátszik a forrás/kábel/doboz/akusztika "kvartett" és az egyéni ízlés is .... volt nekem is pont ilyen Marantz-om (is) és akár egy jobb hsz kábelezés rendbe tudja tenni azt, amiről írsz, de az emberek füle (és ízlése) ettől még különböző marad .... van aki a "kerekebb" (és melegebb) hangott szereti és van aki meg a "részleteket" imádja ....
(de pl. az is érdekes, hogy nemrég összevetettünk egy CA200-at, egy Onkyo RZ900-at és egy Pio LX79-et és a listaáraikhoz képest, nem volt akkora minőségi különbség, mint gondolható lett voltna, sőt; pl. bizonyos zenék az legolcsóbb "versenyzőnek" áltak a legjobban, mozin meg mindegyik más-más "részletekre" akarta tenni hangsúlyt, így nem volt egyértelmű "all-round" győztes, végül az nyert, ami a sokat hallgatott, kedvenc zenékkel a legjobban szerepelt, elvégre az fog a legtöbbet szólni rajta, ill. "ami azon jó, az jó lesz mozira is" alapon maradt, pedig mozin "rezgett a léc" ....
-
Rihard83
tag
válasz
gabi32 #135426 üzenetére
Felteheted ha van kedved, bár mindenképp megveszem végül az 509-es síma lesz (darabjért nem fizetnék 100€-v-al többet mert alul van a lyúk
), csak kicsit drágább a GLS9-től és ahogy látom a pontozást hallgatlanul is bevállalom, hogy ez nem az a modell amit hallgattam.
Most már csak erősítőn vacillálok.
Yamaha V681BL
Onkyo TX-NR656
Denon AVR-X2300W
Pioneer 1131Mondjuk én sok infót, véleményt amazonról olvasok mivel rengeteg a hozzászólás és vélemény és az én büdgémben ezek férnek bele. Tudom h lehet találnék ha sokat keresgélnék használtan jobban, de nincs időm várni úgy, hogy egyik komponens se nincs a házban. Zene és filmezésre egyaránt lesz, de a véleményem szerint zenében legyen jobb az erősítő mint filmekben, mivel a zenét állandóan hallgatom (főleg elektronikus zene, Goa-Trance, Drum`n Bassm, House stb.) filmet meg megnézem és kész, ráadásul oda úgyse kell sok kraft.
Szubnak a Canton Sub 10.2-est néztem ki. Centernek a Chrono 505.2-est, de szívesen fogadom a kritikát a pro és kontra véleményeket.
A hátsó hangfalak most kimaradnak, majd a következő körben. Ez most így is jól megterhel pénzügyileg.
Köszi a válaszokat előre is.
-
Csabroncka
addikt
válasz
gabi32 #122294 üzenetére
Miért degradálnám én a rendszered, ezek sajnos tények! Ugyan ebbe a hibába esnek a felhasználók amikor a HD MASTER anyagot sokkal jobbnak hallják az alap (core) DTS vagy Dolby Digitalnal - jön a lényeg - Ugyan azon MASTERELÉSŰ HANGANYAG esetén a core és HD hangsáv között szintén kevésbé észrevehető különbség van, ugyanakkor a BD lemezen a különböző mesterelések között váltod a hangot, ezélrt érzed annyival szarabbnak a régebbi masterelésű DTS vagy Dolby anyagot
.
Ugyan ez a helyzet a DSD és flac közöt! Ugyan azon masterelésű DSD anyagot kell "letömöríteni" flac-be és ezzel végezni az összehasonlítást!
-
Csabroncka
addikt
-
válasz
gabi32 #122261 üzenetére
"Úgy vélem ha átkonvertálom a DSD-t flac-re,az olyan szerintem,mint ha flac-et mp3-ba konvertálnám"
Egyáltalán nem olyan, az MP3 megnyirbált, veszteséges formátum, a flac NEM.
"azok közúl is töröltem már élvezhetetlen minőséget"
Mert olyan is van, hogy alacsony bitrátás MP3-at tesznek át FLAC-be, meg vannak eleve gyengébb hangminőségű albumok is, rossz mastereléssel, meg gagyi módon digitalizált LP-k is vannak 24/192 FLAC-ben.
Tehát szerintem nem a "flac formátum" gyengeségeit hallottad.
-
robi-k
őstag
válasz
gabi32 #122252 üzenetére
Konvertáld át a DSD fájlokat veszteségmentes flac-ka: SONORE Software DSD2FLAC
-
Heffi
őstag
válasz
gabi32 #122231 üzenetére
Oppo CFW-el?
Más: Revel B120 subwoofer-ről kérhetnék véleményt?
(Természetesen nem csak a címzettől várok választ)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sony STR AV270x
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest