- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Norbi 72 #88480 üzenetére
Köszönöm, ezt nem láttam! Sajnos USA, úgyhogy vám és szállítással 170k felett lenne, ami nem lenne baj, ha nem úgy nézne ki, mint a hányás, és biztos lennék az eredeti hangszórókészletében.
Egyébként tényleg, ha bárki tud Electra CC900 vagy 901-es centert, most vagy a későbbiekben, írjon már rám legyen szíves. Köszönöm!
-
eastone1
senior tag
válasz
Norbi 72 #88233 üzenetére
Bocs csak most vettem észre hogy kaptam választ.
Mi a gond velük. Ha belegondolok hogy a dm602s2 közel tizenöt éves és ha akkor két ilyen erősítőm lett volna biztos pirospont járt volna érte. Engem nem izgat a truhd meg atmos f@szságok mert mindig kitalálnak valami népnyúzó idiótaságot. Nekem tökéletes a dts ami akkor volt. Ha üzemképes 15 éves erősítő van 10 esért akkor az kell nekem. Akkoriban az onkyo nagyon menő volt. -
BBéci
legenda
-
djg
aktív tag
válasz
Norbi 72 #88251 üzenetére
Tökre elhiszem, de Te fanatikus vagy
Nem sértésből, respect, csak hát ha már most tudom, hogy soha nem fogok ennyit költeni, akkor minek fájdítsam a szívem...
Ezért is nem mennék bele azokba a dolgokba, hogy most akkor csak vegyek egy erősítőt, meg egy levelibékát az ablakba, ha erre futja, majd később kiegészítem, ha már lesz megint zsé. De nem, mert nem akarom kiegészíteni, egyszer akarom megvenni, többet nem rákölteni, ahogy a tévével, a hűtővel, stb.
Persze, ez egy hobby, megértem, elfogadom, csak hát...na.Rendben, hallgatózok aztán lesz valami.
Köszi!
-
djg
aktív tag
válasz
Norbi 72 #88233 üzenetére
Nem mondtam, hogy mindenáron bögrét szeretnék, csak azt, hogy "mindenáron" nem szeretnék házimozit. Hangprojektor volt az elsőkörös kérdés, de gondoltam rákérdezek erre, mert ha annyival ajánlottabb és esetleg azt mondjátok, hogy nagyon megéri a felárát, akkor elgondolkozok rajta. De árban van egy limit, mint mindenkinek. 160-200k alatt nincs olyan, amit nyugodt szívvel ajánlanátok, én meg nem szánnék 100k-nál sokkal többet rá. Ez van, van, aki ennyit se szánna rá, mégis hajlandó valamennyit költeni, bízva benne, hogy legalább azzal arányosan jobb lesz a hangja a tévéhez képest. Nyilván az ár elég jó irányadó a várható minőségre, de pl. tévévásárláskor kaptam nagyon jó ár/érték arányúra tippet BBéciéktől és az lett véve, nem bántam meg. Gondoltam hátha hangra is van ilyen best-buy ebben az ársávban. Amúgy a tévé 200k volt, gondolhatod, hogy hangra nem akarom a kép sokszorosát költeni.
Egyébként jól néz ki, amit ajánlasz, tény, hogy jobban, mint amiket én néztem. Sajna nem vagyok cseppet se szaki, ezért a paraméterekből nem sokat fogok fel, azt se, hogy ez miért jobb, mint a kérdésemben lévő. (mármint hangban, mert a csatlakozást leírtad).
Pláne, hogy konkrét hangbeli paraméterekből nem is ír semmit a bolt, mintha csak casual userekre szabták volna, pedig ennél több kéne, hogy a hangzásminőség összehasonlítható legyen, nem? -
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Norbi 72 #88245 üzenetére
Azért nem választottam Denont, mert valami egyedi megjelenésre vágytam. A kínai erősítőkkel sokan nincsenek kibékülve, de ez a világ rendje, ha mindenki szeretné nem lenne ennyire "egzotikum".
A szegedi ATC-nél vásároltam a készüléket, komolynak mondható kábelekkel illetve egy épített hangfallal volt szerencsém hallani mit is tud... ezúton köszönöm nekik a segítséget, nagyszerű szakemberek.
A következő lépés egy hozzá illő hangfalszett lesz, Usher vagy Dali fele hajlanék majd meglátjuk hogy mihez sikerül "jó áron" hozzájutni.
Gondolom sokatokban megfogalmazódott hogy egy mezei Dune nem képes rendesen megszólaltatni ezt a vasat. Ezt én is tudom, majd megteszem a megfelelő lépéseket.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Norbi 72 #87906 üzenetére
Nemcsak 2-ből 2, hanem az összes készleten lévő hibás volt.
Pont ezét nem szeretnék 300e-ért használtat venni, mert hiba esetén reszeltek a gépnek szerintem.
Ha az újjal így jártam.
Másrészről nem tudom mi baja lehet annak az Arcam-nak?
Persze lehet hogy tökéletes, de a kis ördög mégis ott motoszkál. Ilyen gépet nemigen ad el az ember, vagy rosszul tippelek?Sanci38: melyik tipus hibájáról hallottál, 748, vagy 757?
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #87804 üzenetére
De szeret, most épp könyvet olvas.
Meg amúgy amikor olyan film van, ami engem érdekel akkor azt eredeti nyelven nézzük.Kivéve a vígjátékokat, azokat általában szinkronosan.
A Demona az is jó lesz szinkronosan majd, meg a Holnap határa is mert úgy talán megnézni.A Feledést is úgy néztük.
Természetesen, amikor majd én egyedül nézem akkor eredeti DTS-HD hanggal fogom.
-
devil-k
nagyúr
-
robi-k
őstag
válasz
Norbi 72 #87486 üzenetére
Pontosan, nem lesz már 460-as, csak LX58 és a komolyabb LX88 (kb. olyan, mint a leendő OPPO 113/115 páros, bár azok szerintem jobbak lesznek a piónál).
És találtam egy érdekes japán linket [link] [link], ami rácáfol a kínaiakra, mondván, az új BD4K lejátszókban a védelem már tisztán hardveres lesz, és ezt már FW "buherálással" nem lehet feloldani/feltörni
-
Adamo55
tag
válasz
Norbi 72 #86840 üzenetére
Nem azért kérdeztem mert írtad csak érdekelne, hogy miért ajánlod. Adenonokat nem nagyon ismerem ezért kérem ki a véleményeteket!
Yamaha: ez belépő szint?
Amúgy az x2000 ból ma reggel sikerült valami élvezhetőt is kicsikarni!
(#86843) Lacielvtars : Kezdek teljesen összezavarodni! Hallottam már egy pár nagy kategóriás cuccot és nem értem mit mondotok
Esetleg eltudod magyarázni (érthetően), hogy mi is az pontosan amivel többet tud mint a belépő kat. pl x2000 Elsősorban hangminőségre gondolok
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #86765 üzenetére
Képe és hangja nagyon rendben van, de a film kikészít a bugyutaságával, és a pocsék CGI-vel.
Egyébként tud 0dB nélkül is mérni. Akkor nem nyúl a hangerőhöz, adott csatornánkénti jelszintet lövi be egyformán 75, 70, 65 stb dB-re, de eleve ennek a közelébe saccolom, tehát ha elindítja a tesztet, már röppályára állt volna, ha nem bírná
-
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #86687 üzenetére
3 napja kérdeztem, hogy az erősítő 90-en vág, mire állítsam a subon a vágást. Akkor azt a választ kaptam, hogy 120-ra. Ezzel a beállítással mi legyen?
Most hogy gondolkodtam az elhelyezéseken, lehet nem is olyan nagy hülyeség az, hogy az erősítő más távolságokra állította be a hangfalakat, mivel hely hiány miatt (panel) oldalra került a sub láda.
Megyek tesztelgetek, aztán majd jelentkezek egy véleménnyel.
Persze ha másnak van más ötlete a beállításhoz, ne fojtsa magába! -
Adamo55
tag
válasz
Norbi 72 #86675 üzenetére
Igen. Csak mivel nagyon kedvelem a mély hangokat ezért félek, hogy megváltozna a véleményem a vásárolt szettről doboz nélkül, és ezt nem szeretném.
Tudom, hogy elég buta dolognak hangzik, de nagyon zavarna, ha nem lenne láda. és sok az a 1-2 hónap még tudok venni egy normális mélyet.
Inkább akkor most választok egy kissebb tudású szettet amihet tudok párosítani! -
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #86609 üzenetére
Minden normális szakember és médium a belépő elnevezést használja, szó sem lehet "alsó"-ról. Az a belépő a házimozizásba.
Az ajánlottat és sem tartom szükségesnek, pontosan azért, amit leírtál. Az összes H/H-t és Onkyót is említhetted volna, nem csak a belépő Pioneert.
Sőt, igazából egyáltalán nem kellene készülékeket felsorolni, mert jelenleg úgy néz ki, mint egy sima, válogatás nélküli felsorolás.
Ajánlani bármit, csak egyéb körülmények ismeretében lehet.Miért vennél a netlomtárnál Polk Audio hangdobozokat, amikor a forgalmazó Octogon Audiónak is van üzlete?
(#86619) tPedro_
Egyértelmű, hogy az egydoozos szettekről másként kell nyilatkozni. Úgy, hogy csak nevükben van közük a házimozihoz. -
tPedro_
őstag
válasz
Norbi 72 #86609 üzenetére
Ezt laikuskent is tamogatnam, mar napok ota gondokodtam, hogy fel kene hoznom a temat. Engem is felrevezetett, mikor eloszor erdeklodtem erositok felol.
A masik, hogy ajanlott kompakt rendszerek is szerepelnek benne, holott ezeket a hozzaertok kozul szinte sose ajanlja senki, sot lebeszeli rola az erdeklodot.
-
enricotoxic
tag
válasz
Norbi 72 #86249 üzenetére
A mechanika és a DAC nem határozza meg egyértelműen a hangminőséget és ezzel nem azt mondom, hogy nem számít a mechanikai megépítés csak azt, hogy nem biztos, hogy attól jó lesz a hangja, hogy Philips mechanika és TDA1541A DAC van benne. A hangot befolyásolja még sok minden. Az 1541A erősen túlértékelt, nekem is volt az erősítőmben, vannak sokkal jobbak is ugyan abból a korból. Itt egy lista, hogy melyik CD lejátszóban milyen mechanika és DAC van. Aki nem ismeri még annak érdekes lehet megnézni egy-két vágyott készüléket.
Nekem a kedvező árú CD játszók közül egyértelműen az Audio Innovations ALTO CD lejátszó a favorit (mellesleg a linkelt szett azt gondolom a legjobb ár/érték arányú lánc, ennyire kevés pénzért ilyen jó zenét nehéz összerakni). Az S/PDIF kimenete is remek, ami a 200 ezres CD játszóknál sem mindig jön össze. A lejátszót láttam már 40 körül is, a DAC-ja messze jobb mint a CA, Asus DAC-ok. A pozitívuma, ha kinyiffan a mechanika/optika, akkor 3-4 ezerért teszel bele másikat. Más playerekbe drágább Philips mechanikákat nem fogsz venni, mert akár többszöröse lehet a használt készülék árának.
Az is igaz, ha valamilyen közepes vagy gyengébb minőségű HT erősítőre rákötöd nem fogod jobbnak hallani valószínűleg, mint egy fele annyiba kerülő társát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged