-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Csak egyetlen példát engedj meg.
"Régebben" minden "normális" gyártó alumíniumból gyártotta az elő lapokat és a hűtőbordákat.
Ma már csak az erősítők bizonyos részei készülnek alumíniumból, míg ugyanabban a gépben a hűtőborda csak lemezből van.
Az alumíniumnak nem csak esztétikai szerepe van, de ezt talán Te is tudod. Az, hogy egy 300-400e FT-os készülék borítása javarészt gagyi műanyag, mindennek mondhatod, csak nem korszerű és fejlett megoldásnak.
De ez csak a jéghegy csúcsa. Ha mélyebben belenézel egy erőlködő, vagy egy CD játszó belsejébe, láthatnád az olcsósodás rengeteg jelét.
Persze a milliós kategóriát most szándékosan hagytam ki, mert az csak szűk vevőkört tudhat magáénak, de pl. Mark Levinson Red Rose Kínában való gyártatása is már egy olcsóbbításra való törekvés volt. Remélhetőleg ez a felhasznált anyagok minőségén nem rontott, de minden esély megvan rá, kivéve, ha minden egyes porcikája ládában érkezik és "csak" összeszerelést végeznek a kínai gyárban.
-
-
Az Arcam kérdés tök más, ne keverd ide, főleg nem kiragadva az értelmezéséből.
"Én is a kifutót venném 60-80e-el olcsóbban (még ha egy "leheletnyivel gyengébb" is.)."
Pont ez a probléma, hogy mi alapján gondoljuk, hogy azért mert új a széria, akkor automatikusan jobb is, akár csak "leheletnyivel" is. A hifi és házimozi piac pont nem ebbe az irányba halad, hogy az újabb az feltétlenül jobb lenne, sőt!
-
Lacielvtárs
nagyúr
köszönöm mindkettőtöknek...
dgyuri0123
noi már rendelek is egyet, és kipróbálom hogy lesz e jobb a kép
de ha a kontakthiba még mindig marad, akkor mi tévő legyek?
ez a kontakthiba nem árt az erősítőnek?
egy jó minőségű HDMI mindig jó ha van...Tamoo Uram: van még egy fiók másik --->>> nincs köztük egy eladó is számomra?
-
Csabroncka
addikt
Nekem mindig úgy tűnt, még ikon hallgatózáskor, mielőtt vettem a zensorokat, hogy a dalik magasban nagyon tiszták, pontosak, sokszor már túlzásokba esve (ez nekem bejön, sokakat viszont taszít), mélyben viszont ez nem feltétlen igaz, és ez a legnagyobb különbség amit észrevettem az ikon és a zensorok között, hogy a közép és elsősorban a mély részletezésben az ikon nagyságrendekkel különbözik a zensortól.
A fényest emiatt a zenére értettem, de mondhattam volna azt is, hogy magasban túlzóan részletező (akár) szerintem....
-
Én csak azért nem írtam neki ugyanezt, hogy ne szegjem kedvét, hiszen már úgyis mindegy, megvette az új és kipróbálatlan kábelt.
Egyébként az is számít, hogy van-e más, összehasonlításra alkalmas kábele, vagy ez az egy lesz, és akkor nem érheti csalódás.Ha nem próbálgat és tesztelget majd, akkor simán elégedett lehet vele.
-
Norbi 72
veterán
Ő vetette fel,és arra szavaztam ezek közül.És azt ismerem jobban.De majd elmegy,és meghallgatja őket.
zozy84: Akkor még angliában voltam és majd nem vettem is egy MA Bronz 5.0át vagy egy KEFet.
Most nem is lenne miről beszélni...tudod,hogy nekem is 608-asom van,Polkokkal jól érzi magát,az amcsis hang nekem bejön,ezért ajánlom.De hallgass meg minden lehetőséget,mondjuk a stream-nél kérj időpontot.
-
Squirrel
őstag
Nem gondoltam feltetlenul proci+vegfok parosra, egy nappaliban valo rendszert szeretnek, oda talan celszerubb a HM erosito. A "hasznalt" piacon (ott sem minden cucc hasznalt ugye, mint a hirdetett CA is a dobozaban pihen allitolag) nezelodok erosito ugyileg, ha megvan a kiszemelt peldany, akkor keresnek hozza valo hangfalakat. Az erositot talan kicsit egyszerubb elvinni kiprobalni kulonbozo dobozokkal. Bar az avx-en hirdetnek egy NAD M25-ot kb. felaron, azert azt ha valaki megveszi, annyiert biztosan nagyon jol jar. Mennyire befolyasolja a hangzaskepet, ha a NAD-ot mondjuk nem NAD eloerositovel vagy nem a kategoriaban hozza passzolo (pl. M15 HD-vel) procival hajtja az ember?
-
Squirrel
őstag
-
Ibituba
aktív tag
a legnagyobb problémám az a kb 4000ftos relé (de legyen 6000 tok mindegy) aminek a gagyi érintkezői,gondolom hangfrekvencia átvitelre alkalmatlanok. a kontakt közöttük lehet vagy tízezred newton/m , oxidálódhat, patinásodhat, meg még fene tudja mi baja nem lehet. És akkor a 10v. 20 v. x ezer/méter forint összegű kábelek ezen keresztül közlekednek... ez furcsa nekem. és erre irtam a legelsőt. hogy ha "ez a relé nem szól bele a hangba akkor semmi sem, abban a rendszerben" ezután jöttek a honda generátor állórész kábel, ferrari, stb.. de részemről ennyi
-
lemmy9
őstag
Amik voltak nálam: Kimber 8tc, valami drága ezüst Qed, VDH talán 121
,Habia, meg egy csomó ólcsóbb.
Ami most van az Diy. Méghozzá egy 1973-as Honda Civic generátor állórészének a tömör rézkábele.
Próbáltuk dugdosni össze vissza anno, és ez maradt, mert tökéletesen megfelel.
A táp pedig Lapp vs. valami Supra, meg mittudom én még mik, győztes a Lapp.
Mentségemre én próbálgattam, nem zárkóztam el, volt itt misztériumszínház meg minden, de ez jött ki hál'istennek.Egy kis gonoszság: inkább vigyétek el az asszonyt vacsorázni
-
hétalvó
addikt
ne azt nezd mennyibe kerul vagy minek egy zenzorhoz.
mennyibe kerul egy vegfok es hozza egy proci.
ez az alja majdnem. emo az alja, de az is mennyi?
szerintem ket rendszernel meg mindig olcsobb megoldas...
ilyenkor mindenki sziszeg, hogy mennyi, de mikor ott all, hogy lepni kellene es utanaszamol, rajon bizony, nem is lottem nagyon melle.
jobbnak tartom mai fejjel, mint venni egy kombajnt 500 korul. -
-
Sev!er
aktív tag
Szia! Mindenképp újat szeretnénk vásárolni (viszont ha 1 milliárdos adja el a 5 hónapos rendszerét, mert újabbat szeretne az is jó
) Áz ár képlékeny, ha nagyon megtetszik akkor mozdulhat esetleg felfelé.
Egy amerikai konyhás házunk van, nyitott galériás, szinte nincsenek zárt oldalak. Úgy kellene elképzelni, van egy téglalap, ami kb 80 nm, ennek a bal felső sarkába szeretném a hangrendszert, ott két zárt oldalfal van, s mennyezet kb 15nm, a többi rész nyitott oldalra és felfelé is. -
Shokkolo
addikt
gyanús-gyanús
amikor keresgélotem nekem is volt Taga kiszemeltem, de sajnos nem tudta az eladó szállítani
ugyanezért nem jött össze a kollégától a mission
Debrecenből nem igazán lett volna közel személyautóval elszaladni érte
A Taga amit kinéztem meg még roszabb, győri volt -
devil-k
nagyúr
Azt nem értem, hogy miért akarja eladni (ha mondjuk nem szorult meg anyagilag) az eladó, hogyha 3 hónapja vette? Gondolom, egy ilyen értékű vasat meg még inkább meg kell hallgatni, nem csak úgy megveszi a netről.
Illetve a kinti garanciát a Cambridge-nél idehaza hogy tudja érvényesíteni?Mert úgy emlékszem, hogy pl.: az Arcamnál ezt nem lehet.
robi-k
allein rendelkezik PopiA400-as lejátszóval. Ha megvan még neki.
-
Shokkolo
addikt
Félre ne érts, nem is akarok.
Viszont Debrecen olyan csodás város, hogy kb max a media marktba van, onnan meg elvből nem vezsek semmit.ez edigitalba is csak 1,5m -es van, az meg nekem rövid lesz. ezért érdeklődök honnan lehetne relatíve olcsó, de tűrhető darabot rendelni.
Maximálisan egyet értünk abban, hogy ehhez a cumóhoz nálam nettó pénzkidbás lenne a drűg kábelre locsolni a pénzt
-
Hali!
Igen, olvastam, köszi! Néztem mindkettőt. Ha lehet, inkább fiatalabbat néznék. Meg ezek mellett milyen hangalakat lehetne venni 30-40K-ért? És, ha nincs hdmi, akkor még külön DAC-ra is költeni kellene.
(#90367) krichd1:
meghallgatni csak Szegeden tudnánk, vagy 100 Km-es körzetében.
(#90368) mivamma
majd ráírok az eladóra, hogy pontosan mi a típusa.
-
Borisz76
nagyúr
Az SVSound ládáit már én is nézegettem.
SB - zárt ládák
PB - reflexládákA legnagyobb modellről ez a videó volt elég megygyőző.
Szépen látszik a csávóhoz képest a mérete ...megmozdítani is alig tudja a közel 80 Kg-os motyót.A végén pedig közelről veszi a membrán mozgását.....
-
Borisz76
nagyúr
20 éve "tanultam" ismerőstől aki koncerthangosítással foglalkozott.
Azóta a technika is fejlődött és lehet, hogy egy jól hangolt reflexdoboz is szép mélyre le tud menni.
Igazság szerint SOHA nem volt aktív szubládám !!!
Annó 4 db 18"-os mélysugárzóim voltak meg 2 db fémtölcséres "driver" sugárzó....összesen 6 db külön ládában amikkel zárt és szabadtéri dizsit rendeztem, vagy éppen bérbe adtam a motyót.
Nagyot szól és aránylag szépen is de ezt a kategóriát NEM lehet összehasonlítani a High-End szobai cuccokkal.
Tamoo és Liszi
Ezért szeretek itt olvasgatni mert mindig tanul az ember valamit és folyamatosan "képben" lehet / van.
-
BBéci
legenda
Nézd meg azon az oldalon a mérési adatokat, amit linkeltem. Az újabb H/K erősítőkbe, energiatakarékossági okokra hivatkozva fingilingi tápegységet szereltek. A fél szakma ezeket szidja. A másik fele nem is foglalkozik velük.
(#90200) Dorian
Aki elégedetlen, ezt egyfajta vásárlási láz is vezérli és egy darabig biztosan elégedett az új szerzeménnyel, utána megint elkapja a gépszíj és így tovább. Nem tudom, melyik a kellemesebb.(#90201) kissdani
Miért nem kértél véleményt, mielőtt megvetted az erősítőt? Annyiért nem volt rossz vétel, ha új, és évekig garanciális. El kell fogadnod, hogy feleakkora sincs a sokcsatornás teljesítménye, mint a konkurens gyártmányoknak. -
BBéci
legenda
Viszont az AVR 370 vérszegény teljesítménye legfeljebb az ES80 hoz lehet elfogadható, de ahhoz is inkább a duplája kellene.
(#90197) Cseneles
Azt ajánlom, állítsd az összes csatornán 80 hertzre a keresztváltást.
Azért nem ártana tudni, miféle szubládára bízod a 80 Hz alatti tartományt?! -
gg72
veterán
OK, persze, ez világos.
Igazából én sem értem, hogy a 2600-nál mi ez a hibrid bi-wire/bi-amp opció. Ha van "A" és "B" front hangszóró csatalkozó, akkor ezt belül hogyan oldják meg? Nem hinném, hogy két front erősítő dolgozna benne. Mindenesetre így egyenként lehet kapcsolni őket, vagyis ki lehet kapcsolni a magas/közép és a mélytartományt, vagy ugye normál használatnál mennek együtt.
Persze lehetne rákötni 2 pár frontot is, de annak végképp nem látom értelmét. -
kabar
senior tag
Kipróbálhatod kötögetés nélkül a különbséget. Jó a placebó hatás ellen, meg nem telik el annyi idő a két meghallgatás között.
A Bi-amp-ot én is használom, szerintem jó dolog a lusta hangfal ellen, csak ekkor veszítesz két csatornát. De azt hiszem ez az Onkyo-imnál is így volt, meg logikus is.
gg72:
Az de jó dolog is. Én leginkább ezért adtam el a NR906-ot. A sors fintora, hogy egyre kevesebbet 3D-nek a gyerekek. -
gg72
veterán
Ez OK, de ugye az alább is linkelt erősítő bekötési rajzon háromféle (normál, bi-wire és bi-amp) bekötési mód van, amelyek közül én már évek óta az erősítő használatija által "bi-wire"-nak nevezett bekötést használom, vagyis az erősítő 2 pár front hangszórót (A és B) tud meghajtani, amiből most nálam az "A" a magas-és középtartományú hangszórókat, a "B" pedig a mélyeket hajta meg. Ez az opció nincs meg a 3800-nál.
Mindenesetre ha ezen bi-wire és bi-amp témán túl tudnánk lépni, én inkább eredeti kérdésemre várnám a tanácsokat, RX-V2600 vs. RX-V3800.
Norbi 72: Kösz. Valóban, hangszóró-csatlakozókat elnézve (2 pár front) itt ugyanezt meg tudnám csinálni, mint a 2600-nál.
kabar: 3D valóban nem érdekes, meg vetítő sem, mert a 3D-s Pana plazmámba közvetlenül megy bele a lejátszóból a HDMI-kábel, mindkét asztali lejátszóm (Pana BDT310 és Pioneer 450) dual HDMI kimenetes, vagyis a másik HDMI mehetne az erősítőbe.
-
tomic
addikt
-
devil-k
nagyúr
Nálad laminált parketta van?
Nálam mióta padlószőnyeg van a moziszobában, azóta át kellett 1-2 dolgot értékelnem hangzásügyileg. Abszolút nem rossz a parkettához képest, sőt, mérföldekkel jobb, másabb. Viszont pl. a gránitlapok is kikerültek a frontok alól, mivel itt, így, ilyen formában értelmét vesztette, nem tesz hozzá a hangzáshoz, sőt... Illetve amit az előbb írtam a szub esete is. Az átrendezés sokat dobott a hangzáson, ráadásul a hátsó hangdobozokkal is játszottam egy kicsit, hogy jobb legyen. Megérte.
Már csak 1 hét, jönnek az akusztikai elemek, a képek a falra és máris megszűnik a csattogás is. (ami a pucér bal oldali falfelület miatt van)
Dorian
Miből gondolod?
A poti adott, mondjuk 60 %.
Az erősítőben pedig vagy - dB-be mész, vagy 0, vagy pedig +dB. Nem?
-
Patice
nagyúr
Mostanában kicsit kezdtem fanyalogni az RX1-esek miatt. Félreértés ne essék, tök jó hangok kezdtek kijönni belőle, de éreztem, hogy kb. itt van a max. A forrás oldalt sikerült (érzésem szerint) annyira felhozni, hogy most már megérdemelne, egy még jobb minőségű rendszert.
Lehet, hogy a GS10-es nekem is adná azt, amire vágyok, de most azt a dinamikát, energiát keresem a kapott hangban, ami "megmozgat", nem letaglóz, nem leültet, nem elnyom, hanem lenyűgöz, megragad, érzelmes.
Amikor elfelejtek végre a következő album után kutatni. Talán ez az, amikor zenél a lánc?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest